Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Totti5
És ha beleköt akkor azzal nem tudok mit tenni, változtatni nem fog tudni rajta akármit is mond... szubjektív dolog.

Az élmény nyilván nem a szék és a kukorica minőségére utal... ( vagy én nem értem megint miről beszélsz ).

Kijelenti valaki hogy az 10-es ( egy 15 éves film pl ), akkor más nem lehet 10es, 50 év múlva sem? teljesen nonszensz dolog. Ezért kérdeztem hogy az adott filmet, produktumot pontozza valaki vagy a filmipart a saját nézőpontja szerint. Én ha nézek egy filmet akkor azt a 2 órát veleményezem és nem mást.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Jim Morrison
Akkor viszont a 10-es skala nem eleg... Legyen mondjuk 100-as

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

zorrobomber
Oké, csak akkor számíts arra, hogy sokan bele fognak kötni. Oké hogy neked 10/10es élmény volt mert közben finom volt a kukorica, kényelmes a szék, és pisilni se kellett közben, de másokat nem ez érdekel, hanem hogy más filmekhez viszonyítva milyen az adott alkotás.

sz4bolcs
Nézd, én nagyon tudom élvezni a Zs kategóriás filmeket is, pl. Gyilkos hangyákat, de emiatt nem lesznek 9/10-es filmek. Ugyanúgy nem fogok fölpontozni egy filmet akkor se, mert épp betéptem, és baromira élveztem..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Totti5
Nem értem. Ha egy filmre 7-8-9-10-et adok akkor annak semmi köze ahhoz hogy Amerika hirstória X milyen film volt. Ezek számok amik az adott film élvezeti faktorát jelképezik és nem kategóriák...
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2014.12.02. 14:00:17

sz4bolcs
Nyilván a filmet, de az azért teljesen irreális, hogy ez a film egy kategóriába essen a Fegyvernepperrel, Harcosok klubjával, Amerika hirstória X-szel, Rekviem egy álomért-tal stb.. bármi olyan filmmel amit az elmúlt 15-20 évben érdemes volt megnézni, és viszonyítási pontnak használni.
Utoljára szerkesztette: sz4bolcs, 2014.12.02. 14:01:46

Totti5
Miért kellene a Guardians of the Galaxy-t filmtörténelem szintűen pontozni? meg bármit is. Ennyi a kérdés.

Vegyél vissza. Egyrészt nem neked írtam, másrészt ha már beleszólsz akkor normálisan tedd.

zorrobomber
Lehet hogy te minden reggel fog helyett agyat mosol, de ne várd el ezt másoktól is. Azért különböznek az emberek véleményei, mert mindenki máshoz viszonyít.

zorrobomber
Én viszont láttam a Battle Royale-t 😛 Hozzáteszem, az se egy klasszikus műremek, de valamivel élvezhetőbbé és eredeti.

Idővel te is annyi filmet fogsz látni, hogy nem tudnak majd már sok újat mutatni, és sokkal jobban rá fog állni a szemed a hibákra. Nem zavar hogy élvezted, de ettől még nem szeretem ezt a mostani trendet, hogy realisztikusnak és kifejezetten okosnak próbálnak beállítani debil meséket. Néha nekem is rááll az agyam egy-egy ilyen filmre(Thor 1), de a hype gépezet miatt egyre nehezebb élvezni őket. Dobálják az emberek a 9-es 10-es értékeléseket aztán meg jön a pofáraesés, hogy ja már megint mindenki csak a CGI-t bámulta.

Totti5
A filmet pontozzuk, vagy a filmtörténelmet?

Nekem tetszik. Neked nem. Ki járt jól? Én! 😊

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

zorrobomber
Totál hülyeség az egész, amihez sikerült kiválasztani egy mimika nélküli színésznőt, amúgy tényleg tök jó 😊

A Battle Royale-t még nem láttam, és így szerintem a Hunger Games egy teljesen korrekt film. Nem értem az utálatot iránta, szerintem sokan azért szidják, mert tini regényből van.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Miert? A Hunger Games nem eleg ostoba? <#idiota>
Ha akarsz látni egy nagyon ostoba Hunger Games utánzatot, akkor nyugodtan.

sz4bolcs
9/10? O_o Az ok, hogy ez egy rendben levő akcióvígjáték, de 9/10-zel filmtörténeti alapvetések közé lehet bekerülni...

A "The Maze Runner"-t nézte már valaki? Érdemes nekikezdeni?

Detto.

Már moziban is nagyon bejött de az újranézés csak még tovább emelte a szememben.

A történet szinte sosem ül le, karterek jók, az akció úgyszintén (hál istennek a remegő kezű operatört száműzték ebből a filmből ) és szinte mindegyik párbeszéden nagyon jól sikerült. A beszólások stb. minden a helyén van. A látványvilág is ízig-vérig scifis de nem telepszik rá a filmre. Ha jól tudom, amit csak lehetett felépítettek.
Ez lenne az ALAP szint amit egy hangulatos scifi(vagy más) akciófilmtől elvárna az ember.

Rendkívül kellemes csalódás volt, főleg úgy hogy amikor először halottam róla azt hittem elment a Marvel esze.
9/10
Shep
Szerintem úgy gondolta, hogy 2 óra sem volt elég arra, hogy egy értelmes főgonoszt összerakjanak 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

sz4bolcs
Guardians of the galaxy: Nekem is nagyon tetszett, előtte egyáltalán nem tudtam, mire számítsak, a trendi fingós/baszós vígjátékok után igazi felüdülés volt egy ilyen akcióvígjáték sok sok jó poénnal. Hozzá kell tenni, hogy a konkurencia hiánya is fölértékeli ezt a filmet, igazából ez a szint lenne az alap, ha valaki vígjátékgyártásra adja a fejét...

7/10

zorrobomber
GoG - "nem volt elég a 2 óra mindenre"

Mire nem volt elég? Az első órában semmi nem történik azon kívül hogy valami golyót hajkurásznak, tipikus képregényes nesze semmi fogd meg jól fos.

Totti5
Teenage Mutant Ninja Turtles

Semmi extra, a szokásos dolgok 2014es CGIbe öntve, még ha nem is ez a legjobb CGI, mert kissé kilóg ( na nem a minőségre értve mert ez hibátlan, csak az egész mesés hatású ). Viccek jók, akciók nagyon látványosak, teknősök desingje jól néz ki. Nyilván nem én vagyok már a célcsoportja, de nem untam. Zene viszont gyenge volt, már ha volt.

10/6

Guardians of the Galaxy

Erről viszont semmit nem tudtam, trélereket sem néztem, de nagyot ütött. Tökéletes CGI, valami elképesztő látvány! Olyan képminőség, effektek, CGI, díszletek hogy az agyam eldobom. Nagyon jók a karakterek, nagyon jól a viccek, a story is kellemes a világ pedig érdekes, mint ahogy a teknók és a képességek is. Lehetne mondani h a The Avengers, de annak a sokkal mesésebb változata. Nyilván nem volt elég a 2 óra mindenre, nagyon össze kellett zsúfolni h valamilyen szinten bemutassa, beszippantsa az embert a nem kevés karakter és a világa. Ez az elején döcögősen ment, de a felétől már magaménak éreztem a dolgot a végére pedig teljes átjött az egész. Nomeg a zenék! Micsoda hangulatbombák, ahogy bele lettek csempészve a slágerek.

Várom a folytatást!

9/10

Bokafix2
Asmodexia 2014

Hogy ez mekkora egy értelmetlen f*sság volt. Egymásra dobált következetlen jelenetek, zagyva történet. Ettől százszor jobb ördögűzős filmek vannak. Az ördögűző egy tizenéves csaj aki ráadásul

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
egy démon.

Ezt hogy gondolták? Az imdb-n is túl lett szerintem értékelve.

fos/10

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

ProGabe
Ua a kis teaser lesz, ami fent van a neten. "Rendes" trailer majd bő fél év múlva érkezik

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Az előzeteseket én is szeretem, de a termék és szolgáltatás reklámokkal hagyjanak békén.

A film trailereket én is, de amikor ténylegesen 1-2 tévéreklámot is leadnak az már rohadtul idegesítő.
stargatelost
Lol, youtube-on reklám. Adblock much?

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Jim Morrison
Akkor egyedül vagyok, én a film előtt levetített reklámokat is szívesen megnézem 😄 mozi élmény az is... 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

TaRka0107
Reklámokkal nekem is ki volt a f*szom. Mondjuk én nem sokat járok moziba.
Interstellart néztem meg nem rég. A film viszon 10/10-es.

De hogy a nagy nehezen bevitt mekis kaját már a reklámok alatt megettem kb 😄DDDD

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

Akkor te még nem voltál Cinema City moziban. 😊

AdBlock

Kmarha
még sosem voltam úgy moziba hogy ne láttam volna tv reklámot.. legalábbis az elmúlt 5-10 évben amire emlékszem.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Szinte még a Youtube-on se tudsz megnézni egy előzetest anélkül hogy az elején ne lenne valamilyen 1 perces reklámblokk... még az a szerencse hogy 5 mp után át lehet ugrani... de a csatornák oldalain nyilván kötelező végignézni.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

Én igen.

A Galaxis Örzői előtt pl az Old Spice(vagy mit) reklámot adták amiben mindenki beindul a másikra a város meg a dugájába dől. Vagy a Coca Cola reklámot...

Vagy csak simán magát egy TV-csatornát reklámozó reklámot.
Tyler1
Sose láttam még moziban "tv" reklámot.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Én úgy szoktam. 😊 Kések vagy 10 percet és nagyjából a reklámok végére érek be.

De azokat még így is kinyírnám ,akik szerint a mozinézők nem látnak elég reklámot a TV-ben, ezért a filmelőzetesek után muszáj még berakni pár TV2-RTL reklámot már csak a hangulat miatt is.
Bemész fél órával később a terembe és akkor át is skippelted az előzeteseket és reklámokat. 😊

zorrobomber
Na asszem ezt a Hobbit részt se moziban fogom megnézni(előtte fogják leadni a rendes SW trailert).

QuippeR
Lucy:
sajnos túl nagy badarság ahhoz, hogy komolyan tudjam venni. vagy legalábbis máshogyan kéne fogalmazni ezt az egész "mennyit használunk ki az agyunkból" mesét, mert ahhoz a fizikai emberléttől túl nagy elszakadásnak érzem a dolgokat, amik a filmben történtek, hogy ilyesmivel magyarázzák meg őket. másrészt semmi tétje nincs a történéseknek nagyjából az első tizenöt perc után, ezért a sztori szintjén szétesik a film, csak a látvány meg az áltudományos szellemi maszturbáció marad, és ez gyorsan unalmassá válik. olyan 4-5/10

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

fifi
ugorj ahhoz a részhez, amikor szedik le a kötést a fejéről és először tükörbe néz... mi az első mondata. /magyar dvdrip 5.34/

"nagyon sokat változtam...." "..."

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

ZilogR
Igen, az egészet újranéztem: zseniális.
Ahogyan írod is: Egyszerű, letisztult, okos(!). A Pillangó hatás ehhez képest egy követhetetlen katyvasz, erőltetett "megoldandó" problémákkal.
Ez a történet olyan szinten van kitalálva, hogy nem akarok belekötni, mert nincs értelme.
Második megnézés után is tartom a 9/10-et és csak azért nem több, mert zavaró pici morzsák vannak benne, mint pl.:
"A saját nagyapám vagyok" - a lépcsőn lefelé énekelve mondja a csapos - ez kicsit kár bele.

A legjobb mondat a filmben
amikor elmeséli a lánya elrablását és azt mondja, hogy "Egy férfi volt. Egy átlagos férfi. Mi is lehettünk volna." 😊

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Bokafix2
Erre a filmre szó szerint igaz az angol "közmondás":

go fuck yourself <#idiota>

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

genndy
Természetesen több ideig voltak együtt:
A kocsmából 1963. április 3-ra viszi vissza a már srácot, akkor találkozik először a lánnyal. Utána megpróbálja megállítani a robbantót, ekkor segít a megégett önmagának, és be tudja gyűjteni az időzítőt, meg elrabolja magát és elviszi az árvaházhoz. Ezután visszamegy 1963. június 24-re, ekkor viszi el a srácot az ügynökséghez (és búcsúzik el az a padon a lánytól). Ezek a dátumok mind láthatók a szerkezeten amikor beállítja.

Éppen ma néztem újra másodszor, nagyon klasszul, döccenők nélkül felépített a sztori, marha jól követhető. Persze az alapparadoxon az kőkemény és megfejthetetlen, de az nem baj. Ritka okos film.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

ZilogR
Nagyon szégyellem is magam, h ilyen paraszt módon beszóltam egy olyan topikban, amiben a látott filmekről akarnak az emberek társalogni én meg bunkó módon beugatok. Azon gondolkodom, hogy vajon ebben a topikban is alázzam meg magamat, vagy elég lesz, ha csak itt írok egy pár mondatos siránkozást, hogy nagyon röstellem a dolgot...

Predestination -
hogyan is esett teherbe a lány, ha csak egy beszélgetés erejéig volt vele? Vagy mindent azért nem mutattak meg? Pedig ez éppen a legjobban mellbevágó: a pados jelenetben ő négyszer volt ott: mint ügynök, mint a lány, mint a lány már férfiként és mint magzat... Briliáns ötletek mindenütt ebben a sztoriban!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Persze!

Igazából a Disney tette nem hivatalossá az egész EU-t mivel egyrészt tele volt ellentmondásokkal, másrészt meg túl sok is volt már. Ettől persze még bármikor vehetnek át belőle dolgokat.

Why so serious?

Shep
Engem meg a Terminator 2-ben lévő gyerekre emlékeztetett.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

TBTPumpa
Pedig de jó is lett volna egy Thrawn trilógia megfilmesítve.
Mara Jade-t a népnek! <#hehe>

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Bocsánat, de ez egy filmes topik. A Star Wars 7 pedig köztudottan egy film. Had legyen már jogunk beszélgetni róla. Pénteken jött ki a teaser, még pár napig biztos téma lesz. Pár hét múlva már nem hiszem. Ki fogod bírni addig?

ZilogR
SW7: De ugye most nem fogjátok itt egy évig verni erre, mert ahogy írtam is a másik topikba, az szép, hogy december 18-án lesz a bemutató, de 2015-ben, most meg ugye még 2014 van.

Predestination: a legjobb, amit mostanság csináltak. Nem érdekel, milyen paradoxonok vannak és hol benne, ez akkor is messze a legjobb, mint amivel manapság előállt bárki. 9/10 megvan.

Tyler1
Predestination

Nem igazán tudott lekötni a sztorija, bár a vége tetszett, ahogy összefűzték a szálakat. A színészcsaj gyenge volt szerintem, de főleg a férfi szerepben volt rettenetesen erőltetett (amiben mellesleg úgy nézett ki, mint a fiatal DiCaprio, ha heroinfüggő lett volna).

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.