106840

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
"A reginek megvan a hangulata de ha mai szemmel nagyon erdekes egy film ez"
Itt valami odaveszett.lol -
Egyikben sem... a Betmen ruhának volt mellbimbója
-
Melyik Betmenben volt mezítelenkedés? Én azt hittem mindegyik 13+ -os volt anno. -
SzinesGeza #90735 Én így voltam a Barbapapával. 3 évesen iszonyat élveztem, de most látva nagyon tré. ;) -
Rengeteg filmnel van ez igy. Valoban, a regi batmenek mara mar nevetsegesnek tunnek. Es mindenki szeretettel fikazza a mai filmeket, merthogy a regiek ( eredetiek) mennyivel jobbak voltak. Ez igaz a Mad Max re is. A reginek megvan a hangulata de ha mai szemmel nagyon erdekes egy film ez. Az uj nekem sokkal jobban tetszik. Nagyon zsir volt a hangulata.
Legutobbi ket hatalmas csalodasom a Dumbo volt es a Land Before Time dinos film. Az utobbit imadtam gyerek koromban. Rongyorsa neztem a kazit. Meglestem fel eve es azonnal toroltem. Uberszar az a mese. Dumbo nem volt nagy kedvencem de ettol fuggetlenul olyan mese amit valszeg nem fogok megmutatni a fiamnak a budos eletbe sem. Mondjuk neki kezdtunk a Hofeherkenek is. Nem neztem 5 percnel tovabb. -
Altalaban azok a filmek amiknel a trailer bejon a film altalaban nem jon be annyira. Es sokszor kellemesen csalodom a szar trailerek utan. -
Pedig a Batman Forever Oscar és Golden Globe jelöléseket is kapott. Már érezhető a blődség és a giccs de csak visszafogottan, mivel itt még Burton jelen volt a forgatásokon és irányítgatta Schumachert, viszont már a 4-dik részre teljesen kiszállt a projektből. Ez meg is látszott a végeredményen. Borzalmas lett. -
azért lehetett, mert kisebb korban sokkal egyszerűbb dolgok szórakoztatnak, mint idősebben. Lásd Jar Jar Binks. A gyerekek imádták.... -
Batman, Batman Returns & Batman Forever
Igen. Az utolsó rész a Batman & Robin már kimarad ,mert a Mindörökké Batman-t is alig bírtam végignézni. Gyermekkorom egyik kedvenc filmje volt pedig a 3. rész. Ma már nem tudom miért. Az első az alap Joker miatt is meg amúgy is. Azt akármikor megnézem. A második is hasonló hangulatban telik mint az első az is elmegy szódával. Karácsonykor játszódik aztán karácsony buzi vagyok. Aztán a harmadik résznél puff. Mellbimbó meg csilicsálé neon város. Nem értem, miért ilyen tök happy az összes Batman rész?? Még a "The Animated Series" Batman rajzfilm sorozat is komorabb, sötétebb volt mint ezek a filmek. Mikor láttam az első Nolan féle Batman-t akkor mondtam magamban, na ez az! Ez az igazi Batman! Nem ezek a musical, bohóckodós, sétálok az utcán izé... Meg azok a párbeszédek is hát a falat kapartam. Barátnőm még nem látta ezeket a régi Batman filmeket és most volt szerencséje belenéznie, de azt mondta, hogy szörnyűek. "ez batman film? énekelnek? mellbimbó? jelmezbál?"
Szeretem Batman-t. .Az 1989-es az favorit, de a többi már nem annyira nézhető számomra. Nálam Nolan hozta el a megváltást. Bocsi, ha nem elég összeszedett. Nem vagyok egy nagy kritikus. -
Imádtam a könyvet, és amikor meghallottam, hogy filmet készítenek belőle nagyon lelkes voltam. Aztán az újabb és újabb trailerek megtekintésével a lelkesedésem egyre jobban alászállt, míg végül eljutottam arra pontra, hogy nem voltam biztos benne, hogy meg akarom-e tekinteni.
Tudtam, hogy nagyon jó az alapsztori, és láttam, hogy nagyon rosszak a trailerek, a kettő együtt pont határesetté tette a dolgot, de aztán a héten egy haverom mondta, hogy ő mindenképp megnézi és úgy döntöttem, hogy vele tartok. Nem bántam meg.
Így történt tisztelt bíróság :) -
tehát azért mentél el, mert valami csöpögős szart vártál? én ilyenkor inkább otthon maradok és várok pár hónapot :D -
The Martian
Őszintén megmondom, már-már kötelességtudatból mentem el a filmre mert a trailerek alapján valami elhálivúdiasított csöpögős-drámázós borzadályt vártam. Így aztán kellemesen csalódtam, ha nemis teljesen könyvhű, de korrekt adaptáció ami méltó az eredetihez. Remekül hozza azt az egyedi hangulatot ami a könyvet annyira élvezetessé tette. A tudományos magyarázatokból és a szakszövegből persze visszavettek, de ez érthető. Egy zavaró elem azért van: a könyvben elég részletesen ki van fejtve, hogy miért nem tud csak úgy kommunikálni a marsi bázis a Földdel, itt ez a magyarázat elsikkadt, így aki nincs annyira képben az valószínűleg nem érti miért ennyire problémás az egész.
Ezzel együtt is jó látni végre nagyvásznon is egy történetet, amiben egy csapat inteligens és kompetens ember együttműködve megold egy problémát, ostobán gonosz antagonisták és a hajánál fogva előrángatott szerelmi szálak mellőzésével. Jó látni egy kvázi katasztrófafilmet, amiben a drámát nem a halálal bártan szembeszálló terhes kismamák és kisírt szemű gyerekek szolgáltatják és ahol a tét nem az egész emberiség kipusztulása a magmaszökőárvihar kitörése által.
Az egészhez remekül asszisztál a látványvilág, a mars kihalt üressége különösen megkapóan került a képernyőre. A szinkronhangok tűrhetőek, szerencsére épp a főhősé egész jól sikerült, a NASA csapat is elmegy, a többi asztronautánál már azért rezeg a léc. A fordításban itt-ott sikerült bennhagyni ostobaságokat, de nem annyira kirívóak.
Összességében simán 9/10, végre egy valódi sci-fi a mozikban -
Egy érdekes videó a filmekkel kapcsolatban, hátha valakit érdekel: a színek szerepe és jelentése a a filmekben -
Cage egyre szarabb filmeket csinál. -
Fizess a szellemnek 2015
Nicholas Cage úgy döntött nem fizet a szellemnek ezért az elrabolja a kölykét... mit lehet ilyenkor tenni? Hívjunk médiumot, meg menjünk át a túloldalra megkeresni a gyereket. Kár hogy az Insidious és a Poltergeist ezt a poént már rég ellőtte. Ráadásul sokkal jobban.
Az effektek gyengék, na és az egész történet is tök erőltetett. Már ott elszabták, hogy szeptemberre datálták a bemutatót... egy halloween-es filmnél... pont mikor egy hónap és itt a halloween.
Nem bírtak már várni egy kicsit hogy legyen valami aktualitása? Na mindegy, sokat nem segített volna a végeredményen... De ha már halloween-es thriller akkor sokkal jobb az Adsz vagy kapsz, illetve a Fejnélküli lovas is durván alázza jelen filmünket.
A sztori egyébként egy 17-dik században megégetett banya kultuszán alapul aki minden halloweenkor eljön 3 gyerekért. Ragyogó. Remek történetvezetés... mikor tudvalevő hogy a halloween Samhain kultuszán alapul, erre teljesen más irányt adnak a sztorinak... Az Odaát-ban volt egy Samhain-es epizód, állítom sokkal jobb lett mint ez a film, ezzel az erőltetett gyerekmentési koncepcióval. Nem ez Cage legjobb filmje az száz.
3/10 -
[2015] - (imdb) - "Spy" - 7/10
(2015.09.29) (131 perc, amerikai)
Engem is meglepett végül, de jól szórakoztam egy Melissa McCarthy karakterére épített filmen. Pedig aztán ebben is volt minden, ami korábbi szabad szájú filmjeiben - sőt!
A bónusz sztárok (Jude Law, Jason Statham, és a még mindig istennő Morena Baccarin, Rose Byrne meg bombanő) mellett Magyarország (Budapest és a Balaton) szereplése, valamint a stáblista ~70-át kitevő magyar nevek együtt csak emelték az elégedettségemet.
A Trabant Combi után a (beépített) BMW 435i (reklám) igazi badass volt - imádom. Szegényt sajnáltam is. -
azért a mindenki által rongyosra nézést vitatom... -
Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez... :D
Legjobb western
-
hiper KOCKA #90720 Egy maréknyi dollárért 1964
A veszélyekkel teli vadnyugaton az a mondás járja, hogyha egy pisztolyos ember találkozik egy puskással, akkor a pisztolyosnak nincs esélye.... khm... de van: csak Clint Eastwood kell hogy legyen a neve.
Nincs olyan problematika amit hallgatag barátunk ne tudna megoldani... a történet is elég szépen felépített ahhoz képest hogy "csak" egy spagetti western.
Nagyon kifinomult egyensúllyal lavíroz hősünk a két ellenséges família között, és látszólag ahhoz pártol ahol nagyobb az esély a győzelemre... de azért rendesen alágyújt a "győztes" családnak is, elvégre ő mégiscsak egy magányos lovag. A jelenetek magukért beszélnek, tényleg remek filmet csináltak ezen cím alatt.
8/10
Pár dollárral többért 1965
Emeljük a tétet... a trilógia második darabja ( a részek nyilván nem folytatásai egymásnak, sőt semmi közük egymáshoz) még rátesz egy lapáttal a zseniális vadnyugati hangulatra, megbolondítva azt egy nagyon kemény Lee Van Cleef-el, aki a felturbózott fegyverével bizony sokkal messzebbre lő az átlagnál... na és jóval pontosabb is.
Inkább az ő karaktere van kiemelve ebben a részben hiszen személyes ügy vezérli, és bőszen készül a nagy bosszúra. A fizimiskája szinte tökéletes egy ilyen filmhez... a vér meghűl az emberben mikor lazán odaáll a pisztolyos ellenfél elé és nagy nyugalommal elkezdi összerakni a kis turbó fegyóját... mivel tudja hogy a másik pasi képtelen lesz ellőni odáig...
...és tényleg... a golyók pár méterrel a lába előtt csapódnak a földbe... végül a párbajhős bátorsága inába száll és elkezd rohanni... de hiába... egy dördülés majd egy puffanás... szóval zseniális. Leone egy nagymester, ez tény.
9/10
A jó a rossz és a csúf 1966
És elérkeztünk a filmtörténelem egyik legnagyobb klasszikusához... erről a filmről tényleg csak ódákban lehet beszélni, de felesleges is írni róla mert napestig lehetne elemezgetni. Ráadásul már mindenki rongyosra nézte...
10/10 -
És arra mit írsz? mert személyeskedésen kívül lényegében semmit nem mondtatok, azt meg h kinek mi tetszik mindenki eldönteni, komment ahhoz nem kell. Azt leírhatod h neked miért nem, de az én ízlésemhez neked semmi közöd és megszólni azért mert nem az tetszik ami neked, meg pláne semmi jogod.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.09.29. 19:51:16 -
[2015] - (imdb) - "Minions" - 6/10
(2015.09.29) (86 perc, amerikai)
Sokkal jobbra számítottam, de nem volt rossz sem.
-
Újranéztem és eszembe jutott, amit írtál: "Persze akadnak benne hülyeségek", mint pl.: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az időutazásra mondják, hogy csak "odaútra" szól (mert nem lesz elég energia, nameg a chip is megsül) - dehát persze, hogy csak odaútra szól, hiszen itt az időgép nem megy velük, mint a Vissza a jövőben-ben. Itt szó szerint pucér seggel érkezik az időutazó... -
Arra már inkább nem is írtam semmit, minden tetszik neki ami hangos, sok CGI és fos :) -
Hát egs, ha ilyen szutyok műsorokat megnézel :DD -
[2011] - (imdb) - "Another Earth" - 5/10
(2015.09.28) (93 perc, amerikai)
Eltekintve attól, hogy ordas nagy baromság a címadó szituáció - hogy a filmbeli (!) és valós (!) fizikai/csillagászati tényezőket (csak 1: gravitáció) szemet hunyva ne említsem, és a "megfigyelés ténye által befolyásolt megfigyelt" alapelvének használatára elégedetten rábólintsak -, (hiszen sci-fi mese) érdekes mód elgondolkodtató volt ez a majdhogynem kamara szính... film.
De, sajnos (?) majdnem minden komolyabb snittnél bevágták az ordas nagy baromságot az égre.
A vége aranyos volt - vajon melyiküknek volt nagyobb vezekelni valója...?
//Még este elkezdtem a "Pixels"-t is, de az a ~11,5 perc eltántorított tőle...
//Év átírva
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.09.29. 08:26:53 -
sokan ezt felejtik el a mad max szapulása közben: hogy egy hiánypótló poszt-apok film, ami visszahozza a mel gibsonos filmek hangulatát.
ezek a képek pl. magukért beszélnek (a rajongók összegyűltek pár napra mad maxesdit játszani)
képgaléria -
Southpaw
Összességében csalódás a film, ami bár tisztességes munka lett, de igazán újat és egyedit nem mutat fel. Gyllenhaal pazar alakítást nyújt, minden pillanatában hiteles a karakterében, de a története sem drámaként, sem sportfilmként nem igazán erős.
Marad a Rocky spinoff, amiben még bízhatom. -
-
én is virtuális szemetet zabálok... forgó szelfis videókat nézegetek...
-
Én nem mondtam, hogy rossz ember vagy attól, hogy eszed a virtuális szemetet. :) Csak egy tényt közöltem. -
Nem érzem magamat rossz embernek azért mert amit annak találok az szórakoztat, szóval az ilyen mélységesen lekezelő gondolatokat hagyd meg magadnak.... -
Ezt jó embernek mondod, két kézzel lapátolja magába a virtuális szemetet :D A hozzá hasonló emberek miatt készülnek még Transformers-ek, meg Assassin's Creed-ek. 
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.09.28. 21:32:43 -
A sokktól már az első ájulásból magához térve sem emlékszik erre, utána meg senki nem mondja neki - idős korában is meg fog lepődni, mert nem számít rá. Bumm, paradoxon megoldva 
Hát, majdnem (újranéztem). Amikor a 3. rész végén Marty fölkelti, akkor azt mondja hogy "Borzasztó rémálmom volt", és a Doki is azt mondja még korábban Martynak hogy ha a saját teraszukon kel föl (direkt oda teszik emiatt) akkor könnyű lesz meggyőzni hogy csak álmodta, úgyhogy akkor ez a magyarázat.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.09.28. 21:20:59 -
DRFlame #90705
Így már világos? :) -
legalább a SHIELD-et e hoztad volna fel, még egy ilyen szutyok sorozatot.... -
A kör is elkezdődik valahol... -
Ööö, de először nem tud megtörténni, csak a fiatalnak. Az idősnek csak kétszer tud megtörténni... Nemértem...
-
"Az idős miért ájul el? Hiszen ő tudja, hogy fog találkozni a fiatal saját magával, hiszen fiatalként megélte ezt a találkozást... :) Nem kéne meglepődnie, inkább várnia kellene saját magát."
Akkor nem, ha épp akkor először történik meg... -
SzinesGeza #90700 Az időparadoxont kár feszegetni mert már az első részben elbukott a logikája. -
+1, nekem is bejött. Azért kissé katyvasz, ahogy írják itt, az igaz, ellenben tetszik a sztori indító felütés, hogy mi volt a másik végen - azaz honnan is jönnek ezek 1984-be (a "jövőből" - ok, de mi is van a vonal másik végén pontosan?!)
És mi lenne ha, a SkynetSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!bepróbálkozna Sarah Connornál gyerekkorában is...?! Ergo nem az a kis félős pincérnőt fogjuk kapni, ha visszamegyünk megmenteni. A T1000-es rendőrök hozták a klasszikust - imádtam, kicsit sóhajtottam a Nike cipő talphoz rakásánál, annyira el volt kapkodva - ez a kedvenc emlékem a könyvből is, ahogyan fejtegeti még egy sorban, hogy szinte tökéletesen illeszkedik a lábára...
A sejtszinten beépült nanorobot-terminátor ötlet pedig lenyűgöző - EZ amit igazi világvégének érzek a valóságban és most végre láthattam egy filmben - de a kórházi ölelésnél meg volt a lehetőség, hogy a kis nanorobotok "áttelepüljenek" (könyvet nem olvastam, sry, ha baromságot írok, de a film nagyon beindított)...
De minek kellett ezeknek is "mágnesesnek lenni" - mintha a mi testünket is mágneses erők tartanák össze...
Szóval, jó ez - olyan 8/10
Kicsit beugrott róla a Vissza a jövőbe egyik furcsasága, amikor a csaj elutazik a jövőbe és találkozik az idős saját magával és mindketten meglepődnek és el is ájulnak. Az idős miért ájul el? Hiszen ő tudja, hogy fog találkozni a fiatal saját magával, hiszen fiatalként megélte ezt a találkozást... :) Nem kéne meglepődnie, inkább várnia kellene saját magát.