106844

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ööö, de először nem tud megtörténni, csak a fiatalnak. Az idősnek csak kétszer tud megtörténni... Nemértem...
-
"Az idős miért ájul el? Hiszen ő tudja, hogy fog találkozni a fiatal saját magával, hiszen fiatalként megélte ezt a találkozást... :) Nem kéne meglepődnie, inkább várnia kellene saját magát."
Akkor nem, ha épp akkor először történik meg... -
SzinesGeza #90700 Az időparadoxont kár feszegetni mert már az első részben elbukott a logikája. -
+1, nekem is bejött. Azért kissé katyvasz, ahogy írják itt, az igaz, ellenben tetszik a sztori indító felütés, hogy mi volt a másik végen - azaz honnan is jönnek ezek 1984-be (a "jövőből" - ok, de mi is van a vonal másik végén pontosan?!)
És mi lenne ha, a SkynetSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!bepróbálkozna Sarah Connornál gyerekkorában is...?! Ergo nem az a kis félős pincérnőt fogjuk kapni, ha visszamegyünk megmenteni. A T1000-es rendőrök hozták a klasszikust - imádtam, kicsit sóhajtottam a Nike cipő talphoz rakásánál, annyira el volt kapkodva - ez a kedvenc emlékem a könyvből is, ahogyan fejtegeti még egy sorban, hogy szinte tökéletesen illeszkedik a lábára...
A sejtszinten beépült nanorobot-terminátor ötlet pedig lenyűgöző - EZ amit igazi világvégének érzek a valóságban és most végre láthattam egy filmben - de a kórházi ölelésnél meg volt a lehetőség, hogy a kis nanorobotok "áttelepüljenek" (könyvet nem olvastam, sry, ha baromságot írok, de a film nagyon beindított)...
De minek kellett ezeknek is "mágnesesnek lenni" - mintha a mi testünket is mágneses erők tartanák össze...
Szóval, jó ez - olyan 8/10
Kicsit beugrott róla a Vissza a jövőbe egyik furcsasága, amikor a csaj elutazik a jövőbe és találkozik az idős saját magával és mindketten meglepődnek és el is ájulnak. Az idős miért ájul el? Hiszen ő tudja, hogy fog találkozni a fiatal saját magával, hiszen fiatalként megélte ezt a találkozást... :) Nem kéne meglepődnie, inkább várnia kellene saját magát. -
Avengers: Age of Ultron
Hát ez ugyan úgy ütős volt mint az első rész. Baromi látványos, jók a karakterek, jó poénok. Közben 2 hete nekikezdtem az Agents of S.H.I.E.L.D. sorozatnak ami WÁÓ!!!!!!!! de nagyon jó és voltak áthallások is, ami tetszetős.
Már megvan lemezen is, többször nézős. 9/10
San Andreas
Rock földrengéses katasztrófafimlje. Szokásos pillérekre épít. Brutális!!! látvány és CGI. Nagyon többet nem lehet elmondani róla, oda van téve rendesen, minden mást meg már láttunk. Ilyen minőségben jó az ilyet "újra" nézni.
7/10 -
Vidéken is vetítik több helyen. -
Mentol #90696 Erre kíváncsi vagyok, mert a könyv az tulajdonképpen egyazegyben forgatókönyv is lehetne. -
Aki Budapesten tartózkodik a héten, és van annyira műveletlen, mint én, hogy még nem látta ezt a klasszikust, akkor itt az esély:
Volt egyszer egy vadnyugatt
Felújított kópia, vágatlan verzió, eredeti nyelven, magyar felirattal
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.09.28. 09:22:34 -
Terminator - Genisys (2015)
Akció
Összességében nekem tetszett a film. Reboot vagy sem, legalább nem az első rész kellett néznem megint, kicsit csavartak rajta. Olyan folytatás is meg újrakezdés is lehet a dologból.
Még jobb lett volna, ha nem erőlködnek ennyit a poénokkal, ha komorabb lett volna.
Szereposztással sem volt különösebben gondom, bár Clark kisasszony tényleg nem magas hölgyike :D Lényeg, simán elfogadható kategória. Persze akadnak benne hülyeségek, de ezzel együtt tudok élni.
Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.09.28. 09:10:01 -
Isteni műszak
Próbálta hozni a Kontroll szürrealizmusát. Szerintem egész jól.
7/10
Blended
Bár Adam Sandlert divat fikázni (okkal vagy ok nélkül) de ez a film jó volt. A film megnézése után azon gondolkodtam, hogy mikor láttam utoljára olyan vígjátékot, amiben nem a kakis-hányós-fingós vagy obszcén poénokra próbáltak építeni. (jó, ebben is volt egy-két obszcén)
Jót nevettem egy-két poénon és a története is elég eredeti volt!
7/10
Chappie
Sajnos nem tudom kikapcsolni mérnöki mivoltomat. Akkora sületlenségek voltak benne, hogy namég. Pedig egyébként az alap ötlet (még ha ne is eredeti) tetszett volna. Illetve tetszett, hogy nem csak azokat a morális kérdéseket feszegették a filmben mint amiket általában szoktak az ilyen mesterséges intelligenciás filmekben. Kár az orbitális hibákért.
6/10
-
The Martian
Tenyleg nagyon jo volt, igazak a kritikák! Naggggyon jó! Kb minden a helyen. Narrativa, rendezes, Damon, latvany; na meg meglepoen humoros.
Oke, halivudi nagyon, de ez akkor is a legjobb dolog, amit Scott csinalt az elmult 10 evben.
Haver szerint ev eddigi legjobbja, nalam nem, de hihetetlenul szolid film. Tobbszor nezos! Tipikusan az a film, aminel nem veszed eszre, hogy, hm, milyen hosszu is volt ez? :)
Oke, a zene szar ;)))
(Konyvet nem olvastam) -
mert mire eljutsza tékába, addigra fogalmad nem lenne különben, hogy mi is volt a címe... :D szerintem -
de minek mondja el a film címét 10mp-en belül 6x??
-
hupsz -
hát a Vico videó kölcsönző...
-
hiper KOCKA #90687 mi az a kölcsönző?
-
Fölkeltetted az érdeklődésemet, köszi, de könyörgöm legalább írd helyesen a címet, mert így szart se találtam a kölcsönzőben 
Tehát Burn After Reading (2008) (így egyébként több értelme is van...) -
Read After Burning - Égető bizonyíték
Nem hallottam róla korábban (kivéve azt az egy jelenetéről csak), a címe alapján nem is érdekelt igazán. Valamiért az egyszerű borítója megfogott, nem is csoda, hiszen a főszereplők nevei vannak felsorolva rajta. Egy-két példa:
George Clooney, J..K. Simmons, Brad Pitt, John Malkovich, Tilda Swinton. Ez után nem volt kérdéses, hogy meg kell néznem.
Nagyon nem bántam meg, akkor sem, ha nem lesz benne egy top listámban sem.
A film beteg. Nagyon néző barát, de a mélyén (vagyis a közepétől elégé a felszínen), kicsit sem normális. Nehéz lenne ezt megmagyarázni, anélkül hogy pár poént lelőnék, mert a történet, kicsit sem tűnik érdekesnek. Adva van két kormány ügynök, akik egyikét kirúgják a munkahelyről, miközben a felesége egyre jobban elhidegül tőle. A másik furcsa viselkedésű közben az előbbi feleségével (is) csalja a sajátját..Másik szálon egy edzőterem dolgozói szerencsétlenkednek. Egyikük kapuzárási pánikban szenvedve üldözi a netes társkeresőkön a férfiakat, miközben plasztikai műtétekre gyűjt, a másik meg talál egy CD-t tele számmal és dátummal, amiről azt hiszi, titkos ügynökök kódolt anyagát találta meg. És elkezdődik egy kaotikus történet, amit a véletlenek és az emberi frusztráltság kavar meg percről perce egyre jobban.
A film lényegét egyébként a filmben is elmondják. Az eseményeket megfigyelő kormány ügynökség két tagja között zajlik le a tanácstalan megbeszélések egyikén:
"-Mit tanultunk az egészből?"
-Nem tudom, uram..
-Én sem tudom, baszki."
És ez a tanácstalanság, és az, ahogyan az egészet előadják, szinte tökéletesen tükrözi a filmet néző gondolatait, érzéseit. Ügyes.
Ahogy említettem, bármekkora kreténség is az egész, attól függetlenül néző barát. Nagyon jó színészeket láthatunk, nagyon jól színészkedni. Még akkor is, ha teljesen egy rétegű, kicsit eltúlzott karaktereket kell megszemélyesíteniük.
És nem mellékesen, ez a furcsa film tartalmazza film történelem egyik top15-ös meglepő fordulatát/jelenetét.
Szóval egyszer mindenképpen ajánlom.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.09.27. 19:58:47 -
Gondolom nem a szobrost láttad, mert az tuti király film. -
Jó, akkor a válaszom: De, feltűnt. Most akkor mi legyen? :)
Most nézem újra a nagy mút. Sajnálom de most meg mosolyt csal az arcomra szinte minden kurvárakróm jelenet, számomra vicces.
A sünmobiloknál majdnem föladtam:)
Vakáció 2015
7.5/10 Tetszett. (Ted2 helyett, mert sajnos láttam az 1-et.) -
*választja, a válassza az felszólító mód. bocs de erre allergiás vagyok. -
[2015] - (imdb) - "Terminator: Genisys" - 6/10
(2015.09.26) (126 perc, amerikai)
Jajjj.
Katyvasz csak azért, hogy újrakezdhessék.
Arnold nélkül semmi, zéró, nulla lenne - vele és miatta lett 6 pont. (Sajnos később lesz rosszabb is mert nem kérdés, hogy lesz Terminator 6-7-8-..., csak az Osztrák Tölgy nem kibernetikus váz az élő hús alatt...).
Számos baki szúrja az ember szemét [nem csak logikai, hanem látható], néhány filmből egész jelenetek köszönnek vissza számomra, és a kínai erőltetése annyira, de annyira ciki volt, hogy feszengtem. Az egész erőszakolva van. -
nem, jó poszt-apokaliptikus film a Threads. a The Road megmutat egy gyönyörű világot, ahol a civilizáció (és vele együtt kb a bolygó is) halott... a Threads végignézeti veled a szép fokozatos elsorvadását, kezdve egy csendes angol kisvárossal, épp hogy érintve a nőt aki összevizeli magát amikor az atombombák lepotyognak, megmutatva az apokalipszist túlélőket akik szépen potyognak el és patkánytetemekért árulják a testüket, egészen az említett túlélők első generációs utódjaikig, természetesen végig a realitás talaján maradva. a nyomasztó nem kifejezés arra filmre.
...és persze egyiknek sincs semmi köze a kibaszott Mad Max: Fury Road-hoz, ami egy posztapok *akciófilm*, és abból bizony igen jófajta, de gondoltam öntsük tiszta vizet a pohárba, mert már okádok tőle ha az emberek a The Road seggét nyalják mint a téma alfája és omegája. -
Hát képzeld, én meg hadfiú rajongó vagyok... kopaszra nyírattam a fejem, sőt Immortan Joe-s tetoválásom is van...
De most komolyan, miért kell ennyire végletekben gondolkodni? Akinek tetszik ez a film, illetve magasztalja, az kizárólag rajongó lehet? Ugyan már...
Sokan vannak úgy hogy hazamennek egy depis, vagy dögunalmas munkanap végén és megnéznek egy ilyen filmet, és egy kis adrenalin-bombaként hat rájuk és a pillanat hatása alatt felmagasztalják és különböző jelzőkkel illetik... miért lenne ettől valaki rajongó? Én sem vagyok egyik ilyen film rajongója sem, de ettől még illethetem jelzőkkel. Ha meg tetszik, azt kimondom... ugyanúgy ahogy azt is ha nem.
Mi a francért kell rugózni ilyen hülyeségeken hogy "hát ez miért tetszik annyira sokaknak", meg "mitől olyan zseniális, mikor csak egy akciófilm"... talán mert a többség ízlésének megfelelt... aki mélyenszántó, elgondolkodtató és színészi teljesítményben bővelkedő filmet akar látni, az nem egy Mad Max-ra fog beülni... egyértelmű. Ha meg beül rá, ne tegyen fel utána idióta kérdéseket mert szerintem senki sem szeret ostobaságokon vitatkozni. -
DRFlame #90678 Nekem se tetszett a Mad Max.
És nem szégyellem az ízlésemet akkor se, ha ezáltal a kisebbséghez tartozom. -
Tudod, egyrészt kicsit kellemetlen (i:)
Másrészt, mit számít az? Nem leszek hadifiú:D rajongó, csak mert sokaknak króm:)
-
Csak tudod a Mad Max egy régi klasszikus feldolgozása, ami kivételesen jól is sikerült... így nem véletlen a fogadtatás. Nincs értelme a Transzmorphersz-el meg a többivel összehasonlítani. Másrészt nem tűnik fel, hogy te vagy egyedül azzal egy véleményen aki ezt a zseniális szösszenetet elkövette? (#90661)
-
Valóban nem egyértelmű, csak nekem nyilvánvalónak tűnt hogy az utóbbira gondolt, ahogy én is, mert úgy logikus.
-
"Attól még hogy látvány film, lehetne benne pár perc színészi játék."
"Egy fokkal se tud többet ez a film, mint egy Bosszúállók, vagy egy Transformers, vagy bármi efféle. Ezekben sincs se történet, se színészkedés. Ami nem baj, különben."
Akkor a Mad Maxnál miért baj?
Mert a Mad Max annak ellenére, hogy csak akció van benne, aránytalanul ki van emelve a többi akciófilm közül, erről szólt a kommentje.
Te megnézted már?
#89632 sry:) -
#90664 olvasd el a realitásról volt szó nem a filmbéli világról, nem olvastam olyat hogy a saját világában nem működött dolgokat írt volna.
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2015.09.26. 19:29:48 -
Szóval, tényleg érdekelne, hogy ugyan miért van mindenki elájulva tőle?
"...tényleg jól megkoreografált volt a sok akciójelenet, és pörgős volt, izgalmas, látványos"
Felteszel egy kérdést, és miközben kalandregényt írsz a filmről saját magad adod meg rá a választ... [vastaps]
"De most komolyan, mitől volt olyan zseniális ez a film? Minden kritika, és fórumozók 90% ajnározza, hogy zseniális, micsoda remek alkotás, az év, sőt az évtized filmje. Mi? Melyik része volt olyan zseniális?"
Az akciórésze. [ta-daaam]
"Attól még hogy látvány film, lehetne benne pár perc színészi játék."
"Egy fokkal se tud többet ez a film, mint egy Bosszúállók, vagy egy Transformers, vagy bármi efféle. Ezekben sincs se történet, se színészkedés. Ami nem baj, különben."
Akkor a Mad Maxnál miért baj?
Szóval összegezve: annyi logikátlan baromságot írtál most ebben a két hsz-ben hogy egy évre is sok lenne. -
Szerintem kicsit össze vagy zavarodva. Most miről beszélsz, realitás a valós világhoz képest, vagy realitás a filmbéli világhoz képest? Mert mi az utóbbiról.
A Mad Max elé optimistán ültem le, de elég gyorsan visszarántott a világából a világomba. Hiányzott belőle a kreativitás, egyszerűen logikátlan volt, gyerekes, ostoba.
A T2 10/10, szerintem is zseniális film. -
apropó, Terminator... nos ez az új rész valami szörnyen szar volt, leszámítva Arnold egy sorosait.. sajnálom, hogy a mai generációnak csak ilyen fos verzió jutott a filmből. -
Egyik kritika se győzött meg, hogy ezt egy nagyon jó film lesz
eddig olvastam a hsz-t :) gl bro -
Her (2013)
Ahhoz képest hogy egy csajszi ajánlotta sírós filmnek, hát nem volt olyan drasztikus. Kifejezetten sok poén volt benne, az Oprendszer, aki a csajt alakítja a film közepéig, annyira a tökéletes nő kategória még nekem is, hogy jó volt nézni a filmet. Talán ironikus is, hogy csak egy számítógép tud ilyen tökéletes lenni. Persze van benne egy csomó abszurd dolog, amin csak röhögtem, holott a színész tök komolyan játszotta el a helyzetet. A jelenet végére még én is elkezdtem komolyan venni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De a fojtogass döglött macska farkával szex közben jeleneten sírtam a röhögéstől :D
Mindenesetre sztem nagyon jó film. Randifilmnek is 5-ös, de csak ha jól akar is szórakozni az ember, érdemes megnézni. 9/10
Ryan közlegény megmentése
Amíg ébren tudtam maradni 10/10 sajnos a pia meg a fáradság valahol Caparso halála környékén elnyomott. De sztem nem kell bemutatni a filmet. Zseniális :) -
Realitás
már megint egy ember aki nem tud elrugaszkodni a valóságtól, látod ez válassza el a kreatív embereket az átlagostól, ha csak a realitás szintjén gondolkodna mindenki akkor a művészetek jelen esetben a filmművészet már nem létezne.
Kíváncsi lennék neked melyik az a tökéletes "akciófilm" amiben minden működik hibátlanul, és mindenki szereti mert még a Terminator 2 se tökéletes mégis zseniális akciófilm. -
Az első mondatod után felesleges is volt fárasztanod magad, mert ez ennyi, a többi csak baromság :DD -
Realitás???! -
DantesHUN #90664 És ,mitől szépen átgondoltak a jelenetek? Mármint melyik? Azt elismerem, hogy látványos. Jól megkoreografált az akció, nem rángatják el a kamerát. Szép a bunyó, a robbanások. Ez igaz. De a logikától, a realitástól olyan messze áll mint Makó Jeruzsálemtől. És ez se gond, csak emiatt ismét nem lesz zseniális. -
DantesHUN #90663 Igenis elvárok színészkedést és történetet, ha a filmet mindenki überszuper zseniális filmnek kiáltja ki.
Ha csak egy átlag akció film, akkor nem várom el.