106840
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Jim Morrison
    spoiler :(
  • Prof William
    Úgy tűnik Sean Bean -nak lassan véget ér a meghalós korszaka. :)
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Pixels" - 4/10
    (2015.10.05) (106 perc, amerikai)

Az első ending zene jó volt (Waka Flocka Flame feat. Good Charlotte...Game On). És Lady Lisa is.
    Ja és Sean Bean nem halt meg.
  • hiper KOCKA
    Nyilván nagyon kevés ember lenne képes arra pszichésen, hogy egy ekkora váltást mint egy másik bolygóra költözés vagy hosszabb távú tartózkodás képes legyen feldolgozni és nem megőrülni egy idő után. Legalábbis azok az emberek akik a Földön nőttek fel és éltek nem valószínű hogy meg tudnák szokni. Csak talán nagyon limitált számú ember.

Ezért lenne az egyetlen megoldás csecsemőként odaszállítani a leendő lakókat, mivel ha ott nő fel, és azt tekinti az otthonának nem lesz depressziós meg nem esik letargiába mint sokan egy idő után. Vannak gyerekek akiket eldobtak a szüleik, lelencbe adták és nem kellenek senkinek. Ezek közül kell elvinni gyerekeket és ott nevelni fel, majd ha felnőnek és mindent megtanulnak már ők is képesek lesznek felnevelni a következő generációt ami majd oda érkezik.

Egy másik bolygón létrehozni egy komplett kolóniát hosszú távú tartózkodás céljából csak így lehetne... mert így el lehetne kerülni a lelki nyomásból eredő gondokat, a depressziót, a letargiát, az antiszociálissá válást és a személyiség különböző torzulásait.
  • Katalizátor
    Nanáhogy! Ezt nem is vitatom, ez a szép ebben a nemes szakmában! De azt se lehet mondani, hogy nem fordulna meg a fejedben a családod, a barátaid, az otthonod, A FÖLD!!!
    Mert látszólag náluk ez nem történt meg, csupán volt pár másodperc csönd.
  • Sequoyah
    Ha a sajat tarsam eleterol lenne szo, meg se fordulna a fejemben h ne forduljak vissza erte ha megtehetem. Sot, orulnek is neki, hogy meg el es megmenthetjuk. Pedig en nem vagyok egy kulonosebben nemes jellem...
  • Katalizátor
    Igaz, amit leírtál, de (ahogy le is írtad!) "lelkileg megterhelő" szituációkra vannak ezek az emberek kiképezve. Viszont még mindig emberek, nem pedig automaták, hogy ne is tükröződjön semmi a szemükben/gondolataikban. A történet NAGY részét pedig nem az éles helyzetek teszik ki, hanem a magány, utazás, hosszú tervezések, bizonytalanság.
    Írtam már, nem azt vártam, hogy mindenki bömbölve, pánikolva éreztesse a drámát, hanem, hogy a film éreztesse az adott szituáció súlyát, a magányosság nehézségeit (nincs az a szakképzett ember, aki gyakorlatiasan végigvinné ezt a hosszú tortúrát!), egyáltalán azt, hogy emberekről szóló filmet nézek. Ehelyett inkább olyan érzést keltett a "dramaturgia", mintha valami szakkönyvben olvasnám, hogyan húzzunk meg egy csavart helyesen.
    Pont emiatt a rideg cselekményvezetés miatt nem tudtam jóízűen nevetni a poénokon, vagy együtt érezni a csapattal. Ez persze nem tette unalmassá a filmet, csak üressé.
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Southpaw" - 7/10
    (2015.10.05) (124 perc, amerikai)

A kigyúrt Jake Gyllenhaal amolyan "Tomboló ököl"-ösen megküzd a családját megbontó erőkkel, és a saját démonaival, Forest Whitaker segítségével, Eminem (és más madafakka) zenére.
    Meglehetősen sablonos a sztori, de a forgatókönyvírók igyekeztek okozni és fenntartani a feszültséget, kisebb-nagyobb sikerrel - ami leginkább [nyilvánvalóan bekövetkező] végső összecsapás hangulatának köszönhető.
    Csak ez utóbbi miatt tudtam 7 pontot adni.
  • RatBaG #90770
  • Cuchulainn
    Az Interstellarban Cooper konkrétan NASA pilóta.

"Nahát, itt vagyok ezen az űrhajón, és megtörtént velem az amiről nagyjából nyolcszor mondták, hogy meg fog történni. Szerintem meg sem próbálom elfojtani az érzelmeimet és a küldetésre koncentrálni, végülis csak az egész emberiség jövője múlik rajta. Szerintem a többi emberre akik velem együtt össze vannak zárva ebbe a kis fémkapszulába sok száz fényévre a haldokló bolygónktól biztos nem lesz rossz hatással, ha hirtelen idegösszeroppanás jellegű tüneteket produkálok.
    MÖÖÖÖÖÖRF!!!!"
  • genndy
    Interstellar mondjuk pont nem az igazi példa, amikor ott már régen nem volt NASA. Azok ott mind csak lelkes, önkéntes tudósok voltak, akik kaptak valamilyen kiképzést. Amúgy melyik részre gondolsz, mert hirtelen egyet sem tudok mondani (pedig láttam négyszer )
    Az tény hogy a kiképzett űrhajósok még a legdurvább helyzetben is higgadtak és mérlegelnek, nem igazán esnek pánikba (mondjuk amíg tényleg fellövik őket addig minden elképzelhető vészhelyzetet végigpróbálnak orrvérzésig).
    Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.10.06. 13:07:11
  • Cuchulainn
    Azok az emberek ott elvileg az emberiség krémje, sok-sok ezer jelentkezőből kiválasztva, minden létező pszichológiai és egyéb szűrésnek alávetve, és kiképezve minden elképzelhető stresszhelyzetre.
    Kiemelkedően intelligens, bátor, áldozatkész és magas monotóniatűrésű emberek, akik a létező legmodernebb tesztelési rendszerek alapján a lehető legoptimálisabban tudnak együttműködni akár évekig tartó testileg, lelkileg megterhelő szituációkban is. Nem Jancsi bácsi ment a hatodikról.
    Szvsz az itt látott kép a vészhelyzetről messze reálisabb mint a hagyományos hálivúdi ordítva bömbölés minden felmerülő probléma láttán. (khm. Interstellar)
  • Riddick21
    Hát ebben meg mi a sznobság? :O
    Történet: értékelhetetlen hülyeség.
    Színészi alakítások: kell ezt részletezni?
    Látványvilág: filléres szar, mindent CGI-vel oldottak meg, szánalom.
    Hangulat: ezekből eredően nem rossz, hanem egyszerűen nem létezik.
    Egyedül Arnold néhány megmozdulása volt olyan, hogy eszembe juttatta, mennyire jó film az első két rész, ezek miatt bírtam végignézni, plusz nem tartom teljesen értékelhetetlennek. Ugyanis legalább újranéztem miatta az elsőt (a másodikat néhány hete néztem meg megint), és az viszont kiváló.
    Ez a film viszont egy szar. Ha ezt kijelenteni sznobság, akkor kurva nagy baj van a világgal.
  • Katalizátor
    Szerintem nincs annyi sem!
    Legalábbis nekem ez volt a fő problémám a filmmel. Persze nem arról beszélek, hogy sírás-rívásra, hős kutyákra, meg meghitt szerelmi szálra vágytam volna. De igazán belemélyedhettek volna a szereplők lélektanába! Hogyan is hat az emberre ennyi magány a Marson, nem beszélve a csapatról, akik hosszú utazás után sem térhetnek haza, hanem még egy kört kell tenniük, mindezt úgy tudván meg, hogy az otthonuk már karnyújtásnyira van. Ehhez képest mindenki a leglazább pökhendiséggel egyezik bele a folytatásba!
    Ezek hatására inkább volt a film számomra egy technikai szemlélése a dolgoknak, de beleélni nem tudtam magam, pedig arra fogékony vagyok.
    Igazából ez is volt az egyetlen problémám a filmmel.
  • cobol
    2/10 a Termintator Genisys . Valaki nagyon sznob akar itt lenni!
  • Kmarha
    The Lazarus Effect

Emlékszem mennyire felkeltette az érdeklődésemet anno a film trailerje. Olivia Wilde-ra kíváncsi voltam, mit tud nyújtani egy horror filmben. Mint kiderült, igazán jól áll neki a rémisztgetés is.

Aztán kijött a film, jöttek a kritikák. Rosszabbnál rosszabb dolgokat olvasott az ember. IMDB-n 4 ponton állt, azóta is csak 5-ig tornászta fel magát. El is ment a kedvem tőle.

Pedig, lehet pont azért, mert rosszabbra számítottam, nem egy katasztrófa, vannak jó pillanatai. A film maga nem túl hosszú. Alig több 70 percnél, és ez így is jó, mert ennél tovább már nem működött volna.

A színészi játék nem nagy szám. Olivia teljesíti amit kell, a többiek asszisztálnak, hol idegesítően, hol nem. Mivel horror és rövid film, nem nagy spoiler, hogy sokuk játékát, nem kell túl sokáig nézni. Ez rendben van. Ami nincs, az a történet és a horror előadásához szükséges elemek felhasználása. Irtózatos kliséket szolgálnak fel a nézőknek, amiben nem is ez a legnagyobb baj, hanem az az önismétlés, ahogyan azokat újra és újra és újra és újra felhasználják. Van a rendezőnek egy kedvenc jelenete: megjelenik a háttérben valami sejtelmes, elmegy a fény, jön egy ki szuszogás, felkapcsolódnak a lámpák, az aktuális áldozat, megfordul, és KenytheOne szavaival élve: "OTT A SZÖRNY". Ezt a jelenetet, nem számoltam össze, de 5ször biztosan eljátsszák.

A másik probléma, a történet. Lebutítva, David Gelb fogta Luc Besson Lucy című filmjét, bele kevert némi túlvilági témát, és vígjáték/akció film helyet csinált belőle egy horror filmet, amiben az eredeti ötlet, pár ijesztgetésen kívül, nem játszik szerepet. Az elgondolólás érdekes, de túl sok mindent nem sikerült kihozni belőle.

Egyszeri élménynek elment.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.10.05. 11:28:48
  • kill3r21
    És az első kritika amit láttam , pont a drámát hiányolja...nem értem én az embereket...ha meg sok van akkor túl van drámázva xD
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "San Andreas" - 6/10
    (2015.10.04) (115 perc, amerikai)

Dwayne Johnsonnak nem kellett nominálós szerepet rittyentenie, viszont rutinból hozta azt, ami egy ilyen Katasztró Fia filmben illik.
    Volt itt kötelező gyerekmentés-és-utána-halál, az első klasszikus San Francisco-i földrengésfilm óta szokásos családi mizériára épülő dramaturgia, kötelező csöcsfaktor (Alexandra Daddario***), újfent kötelező tragédia-szőtte-szerelem, Kylie Minogue, és csillagos sávos lobogó is.
    A CGI baromi jól volt keverve a környezettel, és San Franciscót jól ismerők bizonyára elégedetten csettinthettek a hatalmas pusztítást, és az alaposan megkavart látképet látva.

//*** = "Jelölések: MTV Movie Award a legjobb ijedt alakításért" - akkora szemekkel nem is csoda...
  • cylonflatus
    Nem azt mondtam, hogy jól hozott, hanem hogy nem volt bukta. Teljesen igaz amit mondtál (mármint, hogy nem igazán lehet látni valójában mennyi az annyi). Olyan mint a Sziget Fesztivál: már a '90-es évek második felében, amikor a Gerendai a zárónap után bejelentette nyöszörögve, hogy hát még mindig mínuszban van a rendezvény, akkor pár bennfentes viccelve arra tett fogadást, hogy a "veszteségből" Maseratit vagy Ferrarit fog venni. Egyébként az előző jött be. Az nem annyira hivalkodó...
    Volt szerencsém látni egy-két filmes elszámolást, a Függetlenség napja egy részlete ugrott be, kérdés: "-Miből finanszírozzák ezt?", válasz: "-Maga elhitte, hogy 25ezer dollár egy wc ülőke és 10ezer egy kalapács?". De az tényleg igaz, hogy pl marketingre baromira sokat elköltenek még a gyártáson felül.
    Igazából ha egy film kijött nullára (Hollywood type, nem független, meg európai művész) azon egy-két ember már biztos kaszált. Minél jobban teljesít a megtérülés fölött, annál többen járnak jól. De az biztos, hogy a Terminátortól nem ezt várták, és aki keresett rajta az se annyit amennyit várt. Mondjuk én amikor megláttam az első promo képeket Jay "antiszínész" Courtney és a nagyon hülye fejű Dr Who-val én azt hittem valami vicc, és az igazi képek később jönnek. Aztán a trailer után kicsit reménykedtem, de megnézve a filmet én csodálkozom, hogy ennyit is hozott.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2015.10.05. 03:44:49
  • kill3r21
    The Martian - A mentőexpedíció

Srácok, ezer helyen bele lehetne kötni, pár okosságon felröhögtem, de minden más annyira ellensúlyozza ezt, hogy nem tudok, illetve nem akarok belekötni!
    Egykét poén meg akkora hogy, ajajj!
    Sok filmet láttam idén, de most nekem ez ugrott az első helyre :)
    Aki teheti ne hagyja ki...
    Imdb pont eléggé korrekt :)

Utána lehetne elemezni , olvasni hogy amikről beszélnek azok tényleg valós dolgok vagy lehetetlenségek, de még nem tartunk ott valójában..
    Nagyon jól szórakoztam, minden percét élveztem!
    Üdv
    +1 Nincs túlerőltetve a dráma , pont annyi van amennyi kell..ilyen se mostanában volt filmben :)
  • LasDen #90758
    Nem túl sok igen. Eleve ugye hazai pályán is már feleződik a bevétel, mivel azt a mozik kapják meg. Külföldön ez annyival bonyolódik, hogy ott nem a Paramount terjeszti, hanem még egy másik cég. Így a bevételekből lejön még az ő részük is. Szóval igen szűkös a bevételi oldal, ha van. De a dolog másik oldala, hogyha meg van, akkor inkább letagadják :D
    Amúgy az amerika+világi többi része egyenlet mellé már bejött kína is. Hatalmas a piac, nem véletlen nyitnak egyre komolyabban feléjük a filmesek.
  • Riddick21
    Kurva kevés az! Csak az USA-beli bevételek nagy része megy vissza a stúdióhoz, és ott sem az egész. Az a ~90 milla iszonyú kevés a 150+ milliós költségvetéshez képest, amihez még jönnek a marketing kiadások. A 350 milliónak csak egy töredéke vándorol (nincs konkrét adatom, mert nyilván országonként változó) vissza, a többit felemésztik az egyéb költségek. Ha nem így lenne, nem kezelnék külön az amerikai és a világ többi részéről származó bevételeket.
    Bukta volt az, nem is kicsi. Szerencsére, mert amúgy ritka nagy hulladék az a film (2|10, minden jóindulattal, és azt sem egészen tudom, hogy mire adom).
  • hiper KOCKA
    Mr. X 2015

Bollywood dolgozik rendesen, viszont az ezen művekre vonatkozó reakciós küszöb valahol a röhögőgörcs és a döbbenet között helyezkedik el félúton. Persze én vagyok a hülye hogy egy hindi társadalom számára teljesen fogyasztható filmre érthetetlenül pislogok a bornírt európai agyammal.
    Egy ilyen filmben teljesen rendben van hogy egy pörgős akciójelenetet egy zenés-éneklős videóklip szakít meg, amelyben a főszereplő pátoszos nyáltenger és giccs közepette eldalolja hogy menyire szereti az aktuális mátkát, és mi mindent megtenne érte... oké, ez ott így működik... más társadalom, más kultúra. De miért kell ezt egy 120 perces filmnél 20 percenként benyomni?

Na és nem lehet elmenni a tény felett hogy ez a film az Árnyék nélkül koppintása, sőt néha mintha egy az egyben belőle másolták volna ki a jelenetet. Viszont a vizuális effektek olyan ordenáré módon sikeredtek hogy a néző hangos vihogással nyugtázza a főszereplő láthatatlanná válását és azokat a bénán megkoreografált jelenetsorokat amik ezután következnek. Merthogy ezek bűnrosszak.

Azért itt-ott erőre kap néha a film, volt csavar a történetben és morális kérdéseket is feszeget a téma, de a jó film készítéséhez szükséges források nagyban hiányoztak... főleg a technikai részére értve. Ha az idióta, giccses zenei klipek nem lettek volna, kapna még egy plusz pontot, de így csak:

4/10
  • cylonflatus
    Én amikor hívást kapok a telefonon akkor szoktam ilyet csinálni. Írok, csörög a telefon, aztán egy gondolattal előrébb vagyok már fejben amikor folytatom.
  • cylonflatus
    89 milliót az USA-ban, és további 350 millió a világpiacon? Ha nem írtad el a számokat, akkor az baromira nem kevés. A 89 milla az USA-ban az tényleg nagyon sovány, de ha még 350 hozzájön az baromira nem bukta, sőt. A gyártási költség majdnem kétszerese a profit. Ez az összbevétel majdnem annyi, mint a legutóbbi Star Trek filmé. Ha csak a bevételen múlna megcsinálnák. A Pacific Rim ennyit sem hozott, Amerikában szintén leszerepelt, de magas volt a nemzetközi bevétele, pont az mentette meg a folytatást, elvileg csak del Torón múlik. A Terminator ráadásul egy sokkal nagyobb cím, az igaz mondjuk, hogy sok rajongó most kiábrándult,de annyira nem, hogy kukázzák végleg. Szerintem csak az a kérdés, hogy mennyit fogják pihentetni a frencsájzt.
  • Shep
    Na arra sem emlékszem :D
  • LasDen #90752
    Ez is igaz. De ehhez hasonló helyzetekben az emberek próbálnak valamilyen támpontot találni, ami a jobb jövőt vetíti előre. Ami nem feltétlenül reális. A Terminátor esetében ez most Cameron....
  • Bokafix2
    Cameron neve teljes bizonyosság lenne a sikerre? Ha most huszonpár év után forgatna egy Terminátor filmet, az is ugyanolyan kétesélyes lenne mintha más rendezők kezéből kerülne ki.
    Van nekünk ugyanis egy Spielbergünk aki szintén elég tehetséges rendező, és csinált 3 remek Indiana Jones filmet, de a húsz évvel későbbi 4-dik rész viszont vállalhatatlan lett. Ilyen ez a film szakma.
  • LasDen #90750
    teljesen elveszett a Pandorai worldbuildingben....
  • IMYke2.0.0.0
    Hát igen... :(
  • Tikal #90748
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem tudom, hogy fizettek e neki ezért, de remélem szembe köpte magát a tükör előtt miután hazament

• IMYke2.0.0.0
    "a Genisys rendben van"

Akkor tényleg megzápult az öreg feje...
  • Tikal #90746
    Ráadásul ha jól emlékszem Cameron azt nyilatkozta, hogy a Genisys rendben van :D Meglágyult már az ő feje is...
  • LasDen #90745
    Cameron ~2022-ig, ha nem tovább Pandorával lesz elfoglalva, nem fogja érdekelni Terminátor. És akkor még Battle Angel is ott van Avatarok utánra elméletileg....
  • Riddick21
    Ez a legjobb, ami a Terminator franchise-zal történhetett :) Néhány év múlva visszakerülnek a jogok Cameronhoz, talán ő majd kezd vele valami értelmeset.
  • Tikal #90743
    meg van már blu rayen? :DD
  • Tikal #90742
    hálistennek
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.10.04. 12:09:44
  • Totti5
    Nem.
  • Blasta
    "A leghülyébb című Terminator-rész, a Genisys annyira kevés pénzt termelt (155 millió dolláros gyártási költségre csak 89 milliót az USA-ban, és további 350 milliót a világpiacon), és úgy felhúzta a franchise rajongóit és a kritikusokat is, hogy a jogtulajdonos Paramount úgy döntött, a háromrészesre tervezett rebootból nem lesz semmi egyelőre, és leállították a 2017-re bejelentett második film előkészítését és a szintén hónapokkal ezelőtt beharangozott tévésorozat forgatókönyveinek írását is. Nem örülünk." -via index

DE IGEN KURVÁRA ORULUNK, HALLELUJA !!!
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Inside Out" (Agymanók) - 9/10
    (2015.10.03) (94 perc, amerikai)

Az 5 "fő" érzelem (Öröm, Szomorúság, Félelem, Düh és Undor) vezérelte Riley megszületésétől 12 éves egyéniséggé alakulása - a boldog idők után beköszöntő költözés, és a szomorúság időszakában.
    Kiváló Pixar-minőség, humorral (hál' Istennek nem erőltették túl), mondanivalóval. A szinkronhangok illettek.
    Nekem bejött.