106840
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • CalebJoe
    Zombik, Vámpírok, Idegenek egy vígjátékban, már tényleg nem tudnak mit kitalálni Hollywood-ban.
  • tigeroo
    bíborhegy

omfg, ez igen. igazi horror volt, hangulatos korban, hangulatos zene. mesésen beteg volt. ilyennek kellett volna lennie az álmosvölgy legendájának a filmben :)

brutális, beteg, undorítóan elbűvölő film.
  • LasDen #90856
    ha vaga mondja....
  • Tyler1
    "Semmi komoly nem fűződik a nevéhez az elmúlt kb. 5 évben"
    Tartom továbbra is.
  • LasDen #90854
    khmm....
  • Tyler1
    Popcorn nem egyenlő blockbuster.
    Ezek a szerepek kb. Justin Timberlake-nek valóak, arra elég, hogy moziban maradjon a neve, de színészileg abszolút semmi kihívás. Ezt csinálja évek óta. Agyatlan vígjáték, vagy agyatlan akciófilm. Semmi komoly nem fűződik a nevéhez az elmúlt kb. 5 évben.
  • LasDen #90852
    Azért ez nem teljesen igaz. Ez a filmje sem az a hatalmas blockbuster. És csinál igazán jó komolyabb filmeket is. De ha bárminek is, én ilyen nagy blockbuster akciósztárnak képzeltem el pár éve, de elkerülték a sikerek....
  • Tyler1
    Self/Less

A koncepció jónak tűnt, talán igényes kezekben jó film is készülhetett volna belőle. Sem a sztori, sem a karakterek nem kidolgozva, az első fél órában már le is lövi végső "csavart", és a köztes időben sem parádézik izgalmas és váratlan cselekménnyel. A tudományt természetesen kínosan a szőnyeg alá seperték, úgyhogy konkrétan semmivel nem kezdtek semmit.
    Felejthető alkotás.
    Ryan Reynoldsról pár éve azt, hogy hittem rá megy majd a komolyabb szerepekre, de továbbra sem akar kinőni a popcorn sztárságból. Kár érte.
  • Synchronous
    Kötéltánc 2015

Egy bevállalós ember és egy nem mindennapi mutatvány... kb. ez a lényege ennek a filmnek, amely valós alapokból építkezik, hiszen Philippe Petit francia kötéltáncos életét és mutatványait tárja elénk. Ő volt az, aki 1974-ben a World Trade Center egyik tornyának a tetejéről átsétált a másikra.... kötélen.

Egyébként a filmvégi séta a kötélen vagyis az uccsó 20 perc, lélegzetelállítóra sikerült... ha más miatt nem is, ezért mindenképp megéri megnézni a filmet.

Az első másfél órára már nem lehet ugyanezt elmondani, mert van üresjárat is bőven, és a kötelező közhelyektől sem mentes a film... de végül is én eltekintettem ettől, mert ez egy életrajzi drámának lett szánva, és nem kell hogy minden perce állkoppanós legyen. De a filmvégi jelenetet tényleg odarakták... az belenyom a székbe, főleg ha a 3D-t és a mozit választod az otthoni megtekintés helyett. Tériszonyosok inkább kerüljék.

7/10
  • DantszEE
    És tényleg, de ciki.:)
    Bár eleinte a méretarányok miatt frankón táskának néztem.
  • BenedekFeco
    A sárga kocsi (taxi)ajtó :-)
  • DantszEE
    53 megvan. A fehér maszk bal felül, meg a sárga kocsiajtó nagyon cseszi az agyam. A zacskónál meg lazán beírtam az American Beautyt, de csak nem lett az...
  • n000rbi
    Maggie

Szerintem az öreg újabb filmjei közül magasan a legjobb. Nyomasztó, rátelepedik az emberre. A záró képsorok után csak bámultunk ki a fejünkből még pár percig. Nem értem az imdb pontszámot, valószínűleg sokan lángszórót és zombiinváziót vártak.

Nekem ez 8/10
  • LaposElem
    Képregénybe szerintem teagolta a történetet, oda illett, a filmből nem hiányzott, de ha már benne van... miért ne?

Éjféli játszama - (1994)
    Horror - Krimi

Dán horrornak írják, de szerintem igazából krimi, abból is a belépőszintű kategóriába sorolnám. Kellően izgalmas ahhoz, hogy ne kapcsold ki, viszont semmi olyannal nem operál, ami kiverné a biztosítékot. Maga a film lassan építkezik, nem kapkod, ez nagyon tetszett benne, akárcsak a története, már maga az alap érdekes, nem sok film helyszínválasztása esik hullaházra, és ez már magával húzza a komor hangulatot.
    Színészekkel nem volt gond, hozták, amit kellett (Nikolaj Coster-Waldau szereplése meglepett, nem tudtam, hogy játszik ebben a filmben).
    Egy nagy baja van viszont, ami krimiknél és thrillereknél sarkalatos pont szerintem, mégpedig, hogy a film felétől szinte sejteni lehet ki a gyilkos. Ettől eltekintve kellemes kikapcsolódás volt, bár horrort szerettem volna nézni, nem bántam meg, hogy hegy nem kapcsoltam le a felénél.
    Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.10.15. 08:34:18
  • xido
    Azért kicsit köcsögség a helyesírásosdi,hogy kell névelő vagy különírás,de azért a star wars-nál leszarja,hogy nem írod ki teljesen hogy episode x és alcím...ezzel a szarakodással csak 15ig jutottam,mielőtt 3 errorral kiejtett
  • Stockbauer33 #90843

• RatBaG #90842
    51 megvan, 11-et még látok, de nem tudom, a maradék passz.
  • LasDen #90841
    a kalózos sztori egyértelműen a képregény rajongóinak szólt. Nekem se tetszett nagyon amúgy....
  • Atisz #90840
    A legjobb (számomra az egyetlen jól sikerült) szuperhősös film.. ééés szerintem popcorn-mozi is egyben :P

Egyébként számomra nem adott hozzá, hanem inkább elvett belőle az ultimate cut, nem sok értelmét láttam a kalózos animációs részletnek, amit a sarki újságárusnál a négus gyerek által olvasott képregény megelevenedett formájaként látunk. A director's cut megtekintése viszont egyértelműen ajánlott, mivel rengeteg bónusz (nem csupán látványosabb és brutális) jelenetet tartalmaz az "alap" mozis verzióhoz képest.
  • Katalizátor
    Na és bakki a DeLorean DMC–12?????
  • mulli1986
    Bazzeg, most ellőtted a poént. El fog ájulni???
  • TaRka0107
    V for Vendetta?
  • LasDen #90836
    43 ment csak :(. 30-ig még könnyedén eljutottam, aztán utána 40-ig már kicsit döcögött. Utána meg csak 3 jött össze. Pedig vannak ismerős dolgok, de nem ugrik be róluk semmi....im sad....
  • Stockbauer33 #90835
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://24.hu/kultura/2015/10/14/te-hany-rejtett-filmes-utalast-ismersz-fel/

Balra alul a 3 csőcsű csaj Total Recall.Feljebb artuditu.Jobbra fent péntek 13 Jasonmask.
  • LaposElem
    Az Ultimate Cut verziót.
  • LasDen #90833
    Hiába nagyon jó, a varázsló atyja utálja a filmet. Amúgy melyik verzét nézted?
  • tigeroo
  • LaposElem
    Watchmen: Az őrzők
    Akció-Dráma

"1985 Október 12-e. Ma éjjel, New Yorkban meghalt egy komédiás…"

Ez A film számomra.
    Nem egy popcorn mozi, nem egy családbarát darab, nem hasonlítható a mai műanyag szuperhősös filmekhez. Ezt emészteni, érteni kell. Inkább drámának mondanám, mint akciófilmnek, annak ellenére, hogy egyes jelenetek felettébb brutálisra és kegyetlenre sikeredtek néhol. Számomra klasszikus.
    Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.10.14. 12:06:59
  • LaposElem
    Szerintem a rape and revenge filmeket nem lehet folytatni a kötött szerkezet miatt.
    A főhőssel/főhősnővel történik valami borzalmas, embertelen, kínzás, erőszak, és majdnem belehal. Csodával határos módon túléli, és valahogy felülkerekedik a történteken, hogy azután véres bosszút állhasson. Nem kell messze menni hasonló filmekért, amik akár a köpök a sírodra széria darabajai is lehetnének (Utolsó ház balra, Ház a park szélén, Akit félszeműnek hívnak, etc...). Ahol ebben a keretben újat tudnak belevinni az írók, az az első harmada, ami ugye majd felmentést ad a karakternek arra, amit tenni fog.
    És remélhetőleg a néző nem fogja tudni elítélni, hiszen ugyanolyan vagy esetekben (érdeklődést fenntartandó) még kegyetlenebb bánásmódban részesíti az ellene vétőket.

A végső állomás jó példa, az ötlettelenségre. Első részre emlékszel, az új ötlet miatt. A másodikra már nem a történet miatt, hanem a durva halálnemek miatt. A harmadikra már vissza kellett nyúlni az első részhez. A negyedik rész, amire már nem is emlékeznél, ide már kellett új dolog, jött a 3D. Negyedik rész meg... nos, trailert kellett megnéznem, hogy tudjam láttam e vagy sem. Ettől függetlenül az első három rész vállalható.
  • Tyler1
    San Andreas

Felénél kinyomtam. Rendezés kritikán aluli, sztori nulla, de ott untam meg, hogy a legutolsó felszínes karaktert is annyira szarul alakítják, hogy már fájt.
    Ez a csaj kb. azért van jelen Hollywoodban, mert kék szeme van, és nagy melle. A színészi képessége meg kb. Labancz Lilláéhoz mérhető.
  • hiper KOCKA
    "mert ott a folytatások a koncepciót újrázták, de közük nem volt egymáshoz"

Mert én mit írtam?
    "nem lehet ugyanazt a bevált koncepciót minden részben elsütni"

Ez szerintem ugyanaz csak más szavakkal. Pont arra utaltam hogy ezért újráznak, mert nem lőhetik el többször egymásután ugyanazt a koncepciót. Akkor miért is rossz példa a Végső Állomás? Arra utaltam vele hogy a folytatások általában nem olyan jók mint az első részek... és ez hatványozottan igaz a horrorokra.
  • stargatelost
    Igazából pont egy rossz példa a Végső Állomás, mert ott a folytatások a koncepciót újrázták, de közük nem volt egymáshoz. Ennél pedig csak a második rész újrázta a koncepciót, a harmadik rész pedig ugye egyenes folytatása az elsőnek. Így éppen, hogy dicsérendő, hogy nem még egy rókabőrt húztak le a dologról, hanem valami mást próbáltak összehozni. Az már megint egy más kérdés, hogy milyen lett maga a film.
  • hiper KOCKA
    Mert rókabőr, ahogy a többi hasonló folytatásos film. Ebből is tökéletesen elég lett volna egyetlen rész, mivel a második már csak egy sablonos ismétlése volt az egész sztorinak, csak másik szereplővel... nos ahhoz nem volt arcuk hogy csináljanak még egy ismétlést egy harmadik szereplővel ezért bevágták azt a csajt, aki az első részben szerepelt és kinevezték az önjelölt bosszúálló szerepére, aki már nemcsak védekezésből dug fel jobb napokat is látott vascsövet a középkorú pedofilok seggébe, hanem hivatásból űzi ezt a sportot és úgy dönt hogy megbüntet mindenkit, aki olyan dolgot tesz másokkal mint amit vele is tettek.

Ez a baja ezeknek a folytatásos horroroknak... elsüllyednek a saját maguk által generált mocsárban, mert az újabb és újabb részek szaporodásával óhatatlanul is az igénytelenség és az egyre erőltetettebb kivitelezés mutatkozik meg. Ott a Végső Állomás... szörnyű látni mi lett a sorozatból. Az ötödik részre teljesen kifordult magából... és ez pont amiatt van mint a Köpök a sírodra esetében is, hogy nem lehet ugyanazt a bevált koncepciót minden részben elsütni, mert másodjára meg harmadjára már nem adhatják el ugyanazt a poént más szereplőkkel.

De itt a pénz ugat... ha sikeres valamilyen szinten a film, akkor jön a következő rész, és kisajtolnak belőle annyi kakaót amennyit csak lehet.
  • LaposElem
    Az I Spit on Your Grave III nekem nagyon nem tetszett. Igazából olyan szétesettnek éreztem valahogy.
  • StrikeFor
    flower
  • Jim Morrison
    Már megy a mozikban? (Viragbolt?)
  • eksy
    Köpök a sírodra 3 (2015)

Lekötött, érdekes volt. 7/10

Láttam The Martian-t is, alig pár nap kellett hozzá. Mindig találtam más elfoglaltságot.
  • eksy
    Ne gyerekeskedj már. (Ne, azért ne is:)
  • StrikeFor
    Knock Knock! látta már valaki? nagyon kemény volt! van valahol elemzés?
  • LasDen #90819
    Entourage

Jó féle volt. Az első 3/4 órában tök jókat röhögtem, pörgött a film, jöttek a poén, minden fasza volt. Aztán elfogyott a sztori és szét kellett húzni még 1 órára. Mert ez a sztori max 1 óra. A mellékszálak viccesek, jópofák voltak, de nem tudtak azért túl érdekesek lenni. De az élmény azért kárpótol valamelyest. Az egészet, ahogy a sorozatot is, most is Ari Gold vitte a hátán.

6/10