106844

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
100 láb - 2008
Horror
Egyszerű, sablonos szellemes horrorfilm. Néhol vannak jó pillanatai, de többnyire inkább a felejthető kategória. Igazából nem veszít vele semmit az ember ha megnézi, és akkor sem ha nem nézi meg. -
Robin Hood kalandjai - 1938
Kaland
Egy az egybe mint a Disney rajzfilm. Jó volt egynek.
Lélekvesztő - 1993
Thriller
Ezzel sajnos melléfogtam. Érdekesnek tűnt a történet, de nem. Minden része idegesítő volt, a színészi játék, a zene (elemi ösztön zenéje egy az egyben, legalábbis állandóan az jutott az eszembe), a megvalósítás, a szinkron… a vége meg… na hagyjuk is.
Hotel Transylvania 2. - Ahol még mindig szörnyen jó
Nagyobbik lánykámmal mentünk el megnézni moziba. Kb a film felénél döbbentem rá, hogy mennyire jól is szórakozom. Mindenféleképpen jó folytatás, sőt… néhol jobban is tetszett, mint az első rész.
Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.10.26. 08:01:23 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Erőss Zsolt (hegymászó)
Kiss Péter (hegymászó)
Erik Lars Roner (bázisugró)
Dean Potter (szárnyasugró, ejtőernyős)
Graham Hunt (szárnyasugró, ejtőernyős)
Kováts Viktor (szárnyasugró)
Sarah Burke (extrém síelő)
John Robert Strange (szárnyasugró)
Csak néhány példa a közelmúltból akiknek a hobbijuk lett a vesztük... és ezek nem holmi kezdők voltak, hanem profik. Írhatnék sokkal többet is, csak nem volt kedvem tovább kutatni a témában. Meg amúgy is kezd már off lenni ez az egész.
Attól hogy valaki ódzkodik az életveszélyes sportoktól még nem tekinthető pánikbetegnek, hiába is próbáltál pejoratív lenni. A gond itt az hogy ezek az emberek keresik a veszélyt... nem pedig csak úgy belekerülnek akaratuktól függetlenül. Az euforikus élményeknek meg sokszor nagy áruk van... aki hajlandó megfizetni fizesse... mérlegeljen hogy megéri-e.
A filmet nem nézem meg újra mert nem fog változni a véleményem. Tőlem úgy extrémsportol valaki ahogy akar. Én csak rávilágítottam mennyire ostoba dolog tudatosan a vékony jégen járni. -
xido #90979 Fantastic 4 (2015)
Ez mi a rák volt?...Elkezdték úgy a filmet,amire azt mondom,iparos munka,de megfelelő...felvezetés...egymásra hangolódás..sablonos jellemek felvillantása...jön egy kis izgi..várom hova menne...egész jó..1 óránál járok..erre azt a maradék alig fél órát olyan szinten hányták össze,amitől még egy ostoba Marvel tv sorozat is kaszát kapna..Eleve vágnám le a kezét annak,aki egy képregény filmet 130 percnél rövidebbre enged csinálni...de ez a homokos Fox folyton megoldja.. -
Mesélj, mi volt az a sok "fasság":)
-
Elég volt:)
...de a filmet nézd meg!
Az utcára meg ki ne menj, veszélyes! -
Nem a Genesysbe értettem azt a részt már, a T2be sok volt . -
hiper KOCKA #90975 Nem volt feszültségkeltő momentum a T2-ben? -
Azért Linda Hamilton a T2ben sztem eléggé hihetően adta az erős akaratú tüzön vizen túlélő Nő szerepét.
NEm egy plázacica kinézetü kis lányka.
DE amugy az egész film túl steril volt nekem, semmi váratlan feszültség keltő momentum nem volt. -
Itt most nem csak a magasságról van szó. Ott van Lucy Liu, akkora mint Clark. Törpe mindkettő, csak az egyik el tudja hitetni velem, hogy megenne reggelire, a másik meg nem, még ha pisztoly is van a kezében. Még ha agyonlőne, előtte akkor is körbe röhögném. -
"Az extrém sport mond neked valamit, vagy csak simán a sport?"
Hogyne. Viszont semmilyen extrém sport sem ér annyit hogy megdögölj miatta vagy árván hagyj egy családot, fájdalmat okozva ezzel több embernek.
"Mennyivel jobb lett volna 1, 2 vagy 10 éves gyereket árván hagyni?"
Semmivel, de ha egy meg nem született gyereket hagy árván az igazolja amit tesz?
"De nem meghalni ment oda!
Nem, de tudta hogy benne van a pakliban.. és azt is milyen veszélyes vállalkozás. A filmben is említették hányan haltak már meg azon a részen.
"Te mit csinálnál a csúcson? Letelepednél?"
Semmit mert én fel se mennék.
"Önző? Máson segíteni önzőség?"
Bravúros a szövegértésed... nem az az önzés hogy visszament a társáért hanem maga ez az egész hobbi amivel szükségtelenül kockáztatja az életét.
Akarsz még baromságokat kérdezni vagy elég volt mára? -
Szerintem neked kéne még egyszer megnézned... ennyi fasságot is rég olvastam. -
Az életedet, és legfőképp a családod jövőjét kockára tenni egy ÉLETVESZÉLYES hobbi miatt, nevezzük "extrémsportnak" egyszerűen önzőség. A felesége is hegymászó volt, és így fel van mindenki mentve a felelősség alól. Aha. -
Azért Arnie is művelődött néha 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Az extrém sport mond neked valamit, vagy csak simán a sport?
A felesége is hegymászó volt, szóval megértette. Mennyivel jobb lett volna 1, 2 vagy 10 éves gyereket árván hagyni?
De nem meghalni ment oda!
Te mit csinálnál a csúcson? Letelepednél? Nem szereted a szomszédokat?:)
Önző? Máson segíteni önzőség?
Mindegy, nézd meg még egyszer
vagy kétszer...
-
Beasts of no nation
Nem gondoltam volna, hogy ennyire szenvedős lesz. Konkrétan az utolsó fél óra volt igazán untató. Voltak benne érdekes, jó részek, de a sztori mellé egy nulla volt. Szörnyű meg minden, de ha nincs történet, akkor semmit nem ér. E mellé azért az is látszott, hogy pénz csak módjával volt. Harcok annyiból álltak, hogy valaki lövöldözött, aztán valami robbant, vágás, holttestek. Meg a klasszikus ők nézik mi történik, mi nézzük őket...
4/10 -
SzinesGeza #90966 Na ja, mert Hamilton aztán baromi nagy színésztehetség és még véletlenül sem azért kapta a T főszerepet (az összes többi filmje kukába való) mert Cameron felesége volt. :) -
köszönjük kapitány!
-
kibaszott furcsa is lenne ha az a 92 kiló színizom lenne, tekintve hogy a csontváz önmagában nyom 10 kilót
-
"főleg ha valaki könyvtáros. megkockáztatom, hogy az a 92 kg nem színizom..."
Ez ám a logika. -
főleg ha valaki könyvtáros. megkockáztatom, hogy az a 92 kg nem színizom...
emily clarktól rögtön a hideg rázott, mikor kiderült, hogy ő lesz. tipikusan az az eset, mikor van egy épp felkapott név valami sorozat miatt, aztán minél gyorsabban be akarják tolni az aktuális nagy címekbe. hatalmas hiba volt. mondjuk ez a film nem ezen ment el. -
SzinesGeza #90961 Egy több mint 15 kilós Barrett-et nem szoktak fél kézzel emelgetni. -
"Az a te kezed is elrántotta volna."
Ne legyél ennyire biztos benne.
//180 cm, 92 kg. -
SzinesGeza #90959 Az a te kezed is elrántotta volna. Mi ebben a pláne? -

Kicsit sem akarod továbbgondolni látom - beakadt a magasság... -
igen, de az nem egy átlagosan nagy fegyver. Kellően képzett ember 160 centisen is lehet veszélyes. Szóval a magasság miatt nem hihető szöveget nem veszem be. Bullshit....
Az más kérdés, hogy látványra nem tűnt bivaly erősnek, de ehhez a magasságnak semmi köze. -
"amikor Arnold nyújtja át neki a fegyvert egy kézzel, ő átveszi szintén egy kézzel, és elrántja a puska súlya." -
nem értem a logikát... -
"De az hogy valaki 160 centi, még nem jelenti, hogy ne tudna halálkemény robotgyilkos karakter lenni."
Persze. Csak vélhetően a robotok is halálra röhögnék magukat. -
Az, hogy egy 10 éves AK-val rohangál, nekem ugyanolyan természetellenes látvány.
Természetesen igazad van. Csak attól még hülyén néz ki...
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2015.10.25. 17:25:50 -
Imo a catingban benne volt az, hogy megy a Trónok harca, menő és a neve a köztudatban van folyamat. De az hogy valaki 160 centi, még nem jelenti, hogy ne tudna halálkemény robotgyilkos karakter lenni. Vagy hol a határ? 170 centi felett már lehet az valaki? Egy hatalmas puska elsütéséhez nem kell hatalmas ember. Afrikában 10 éves gyerekek AK-kkal rohangálnak....ugyanaz. -
Szerintem ez nem az ő hibája. Igaz, hogy nem várható tőle Oscar díjas alakítás, de Jai Courtney szerintem nagyságrenddel rosszabb színész. Nem is azért mert ripacs, egyszerűen semmilyen a csávó. Visszatérve a kiscsajra, szerintem aki castingolta, ő hibázott, de baszott nagyot. Ez nem hozzá illő szerep. Egyszerűen hiteltelen a halálkemény robotgyilkos karakternek. Egyszerűen túl pici, csoda, hogy el tudja sütni azt a bazi nagy pisztolyt a film elején a kocsiban. Akkora a csaj mint a sniper puska amit használ a filmben. Azon hangosan felröhögtem, amikor Arnold nyújtja át neki a fegyvert egy kézzel, ő átveszi szintén egy kézzel, és elrántja a puska súlya. -
Kicsit félreértettél. Nem azt kifogásolom hogy miért csak 3 percig vannak a csúcson. Az teljesen világos hogy miért nem maradhatnak ott sokáig. Inkább arra utaltam hogy megéri-e nekik ezért a 3 percért meg hírnévért ez a veszélyes út, az életük testi épségük kockáztatása... a főszereplő fickó pl. a lánya születése előtt pár hónappal indult el az Everestre, otthagyva a terhes feleségét... és
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!pont ő volt az egyik aki ottmaradt a hegyen, és soha nem látta többet a nejét és a gyerekét. A veszélyes hobbija miatt az a gyerek apa nélkül nőtt fel, a felesége meg küszködhetett a bűntudattal hogy miért engedte el. És mindez nemcsak a film sztorija, mivel ez valós történeten alapuló film tehát ez történt a való életben is velük. Nekem nagyon is az a meglátásom hogy az ilyen emberek csak magukra gondolnak, mindenki más meg le van szarva.
Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2015.10.25. 17:10:15 -
Osztom a véleményt. A törpe nem volt alkalmas a szerepre. Ahogy Arnoldon kívül a többi férfi szereplő sem. -
SzinesGeza #90948 Pedig ő legalább nem spilázta túl a karaktert mint Hamilton a második részben. -
Véleményem szerint pont Emilia Clarke volt a leggyengébb pontja a filmnek. -
Lehet, hogy furán hangzik, de az, hogy felérnek és már jönnek is vissza 100%-ig hiteles, a valóságban is így megy. Ennek nagyon egyszerű oka van. Először is az oxigén hiány, egyszerűen nem maradhatnak, mert meghalnak nagyon gyorsan. Másodsorban, ha palackkal másznak akkor sem maradhatnak, mert a vissza út ugyan olyan nehéz, és legalább annyi idő míg visszaérnek a táborba. A magasság miatt nem regenerálódik a szervezet, hiába ül le ott, nem lesz pihentebb, egyszerűen nem lesz energiája a visszaúton. Aki ott elidőzik, az akár el se induljon, jobban jár ha leül és marad, mert úgy legalább nem szenvedve hal meg. Egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy időzzenek a csúcson. Az életben is úgy van, hogy leszúrnak egy zászlót, kattintanak egy-két képet, és go vissza.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2015.10.25. 16:39:17 -
Everest (2015)
[spoileres itt-ott]
Ennek is nagyobb volt a füstje mint a lángja. Még csak azt sem mondhatnám hogy kiemelkedik a hegymászós filmek közül. Az ilyen megtörtént eseményeken alapuló filmekből amúgy sem lehet túl nagy izgalmakat kihozni, de ennél jobbra számítottam.
Maga a koncepció: elutaznak Nepálba, 1 hónapig felkészülnek, akklimatizáló túrák, próbamászások, gondos tervezés, térkép tanulmányozás, majd hegymászás, küszködve a hideggel, faggyal, lavinaveszéllyel, a leesés lehetőségével, emellett egészségügyi rizikók is vannak: hóvakság, agyödéma, hipotermia, tüdőödéma, rosszullét, oxigénhiány, AIDS-es jeti... na jó az nem...
... és akkor végül ezernyi gyötrelem után felérnek a csúcsra, ott kurjantanak egyet hogy "megcsináltuk!"... majd 3 perc múlva mennek le a faszba. :D Hülye legyek ha értem. :D
De a hegy tovább szívatja őket és jön egy vihar is... szóval ha nem akarnak kockára fagyva feküdni a hegyoldalban tenni kell valamit. És a vicc hogy az egyik csóka 65 ezer dollárt fizetett azért hogy felmehessen a hegyre megdögleni. Erre tényleg külön születni kell. Jó sok ambíció kell, kalandvágy, és minimális ész. És ha mindez megvan pár évtized múlva csinálnak rólunk egy filmet Everest címmel.
5/10
-
Terminator Dzsenájzisz
Szóval őőő, izé, hmm.... Nem értem ezt a filmet. Hogy lehetett ezt megcsinálni? Nem elég, hogy a retardált marketing haza vágta a filmet, de magában a filmben sem maradt semmi fordulat az első óra után. Kiderül minden és mindenki szerepe. Utána mennek megpusztul skynet, oszt jónapot. Olyan buta film, hogy az hihetetlen. Matt Smith minek kellett ide? Ezt egy noname is eljátszhatta volna. Jai Courtney hozza Jai Courtneyt. Stabilan középszer a gyerek. Emilia Clarke amellett, hogy jól nézett ki a filmben, egész korrekt alakítása volt. Schwarzinál sem volt semmi meglepő. SImmonst se értem mit keresett itt. De azért tipikus, hogy minden rossz filmre jut 1-2 jó poén....
3/10
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.10.25. 15:18:47 -