Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Michael Roskam előző rendezése, a Rundskop nekem az egyik kedvenc európai filmem, kíváncsian vártam, hogy mit hoz ki ilyen brutál jó castból, és egy olyan novella adaptálásából, amit a Viharsziget, A titokzatos folyó, vagy épp a Hideg nyomon írója jegyez. A sztori egy lassan kibontakozó, komor, gengszterkrimi, aminek az erejét a szereplők adják. Iszonyat erős színészi játék viszi ezt a filmet, Gandolfini utolsó filmjében is baromi jó volt, Matthias Schoenaerts - akit a rendező szerencsére hozott magával a Rundskop-ból - puszta jelenléte olyan feszültséget generált, hogy pislogni is elfelejtettem (hatalmas karriert futhat be ez az ember), Tom Hardy pedig ismét... pff, róla nem is írok semmit:
Ezenkívül Noomi Rapace, John Ortiz, de az apróbb szerepben feltűnő csecsen gengszterformát alakító színész is szinte minden jelenetében hátborzongatóan jó.
Bár szerintem Roskam elvett a gázból, hogy szélesebb közönségnek, és főleg a tengerentúli közönségnek is eladhassa a filmet, sokkal többet kitudtak volna hozni belőle, de így is elég erős alkotás lett. Nem egy közönségbarát film, stílusában hozza az európai filmek jellemzőit, így aki azokat nem kedveli, annak ez sem fog tetszeni. Komolyabb filmkedvelők azonban semmiképp ne hagyják ki. Ennek tudható be, hogy imdb-n mindössze 7,4 ponttal áll, míg rotten-en 89%-al.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Hát, ez elég közepes volt. Meg hát szomorú hogy ezek a komikusok azt hiszik hogy ezt a témát ilyen közepes filmben fel szabad dolgozni. Nem szabad. Ez komoly téma, sokkal profibbnak vígjáték kell ehhez.
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
megjegyezném, a világtörténelem során csak az utóbbi 50-100 évben terjedt el a szocializmus, amiben az emberek azzal csapják be magukat hogy az emberiség olyan, hogy mindenki segít mindenkinek a "nagy közös cél" érdekében muhahaha 😊
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
"Eagles are not kindly birds. Some are cowardly and cruel. But the ancient race of the northern mountains were the greatest of all birds; they were proud and strong and noble-hearted."
Wiki
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
I met God. She's black
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Amúgy nekem tetszett, azt kaptam amit vártam. Mivel a könyv cselekményének nagy része gyakorlatilag kimerül az első két filmben, csak a befejezés maradt hátra nem is vártam többet egy látványos, akcióra épülő lezárásnál. A két és fél óra nekem unalom nélkül telt a faék cselekmény ellenére, nekem a Király visszatér utolsó fél órája pölö sokkal unalmasabb volt. Mit unalmasabb, attól függetlenül, hogy szerettem a filmet, az életem egyik legunalmasabb moziban töltött fél órája- 20 perce volt. Pedig tudtam, hogy mi van még a Végzet hegye után mivel olvastam a könyveket, nem gondoltam volna, hogy azt filmen addig fogják húzni.
Végső verdikt: jól szórakoztam/10.
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Hát ez is kissé semmilyen volt, bár szeretem az ilyen realisztikus filmeket és ebbe a semmilyenség is belefér. 😊
Direkt nem azt írtam egyébként, hogy megölik.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Második rész trailerje már 1 hónapja kijött, ha jól tudom 3 részes lesz (aztán kitudja).
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
nice legs. what time to open?
Utoljára szerkesztette: MoRT2195, 2014.12.29. 13:24:13
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Ez egy érdekes film, mert kb. ultraZS kategóriás és már láttam is, mégis meg tudtam nézni még 1x és végülis nem volt szenvedés. Röhejes néha, de az akciók, meg ötletek jópofák, mégha komolytalan a komolykodás benne, akkor is. A játékhoz vajmi kevés köze van, de ez mind1 is. Nézhető és szórakoztató, de biztos vannak akiknek az első 10 percben a fülükön folyna ki az agyuk tőle. 😄
Hátkérem ez afféle éhezők viadala equlibriumba oltva. Látszik hogy a célközönség nagyon nem mi voltunk és farkasordító balfékségekkel van teli, de a hangulata jó, a szereplők is jók aránylag és a lényeget jól visszaadja. Borzasztó hosszú, de végülis nem unatkoztam és a végére egész felpörgött, kevesebb nyállal, számos halállal. Korrekt lett addigra szépecskén. Mondjuk ennek kéne folytatás, mert erősen olyan a vége (lehet van is neki könyvben, nem tom, annyira azért nem érdekel). Persze semmit sem tudunk meg ebben a "részben" arról, hogy mi a rák is van a "kerítésen" túl egyáltalán. Minek a durva, fasisztoid hadsereg stb. "Kicsit" zavaros is. Egy nézést megért.
Egész tűrhető kis "scifi" akció. Nem új a téma, de kis költségvetésből kihozták, ami elvárható. Szórakoztató és nincsenek benne égbekiáltó faxságok nagy mennyiségben. Jók a szereplők is. A lassított harcok néhol inkább röhejesek, de igyekeztek azért.
3Days To Kill
Ez a Luc Besson film szerintem még a jobbak közé tartozik. Kevin Costner jól hozza a haldokló CIA veteránt, a lánya is pont eléggé idegesítő. Kicsit sok volt nekem benne a nyál, de azért az akció és a pörgés bőven kárpótol. Én több csavart vártam (vagy bármilyet), de enélkül is élvezhető volt abszolúte. Afféle Taken stílusú jóféle öreg csávó lezúz mindenkit montázs.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
"IMYke2.0.0.0 - 2013. nov. 08. 09:52 - 79127
"Rurouni Kenshin" (2012) - 8/10
=================================================================
Tagadhatatlanul magán viseli az animés múltját (jellegzetességek), de számomra - aki nem látta a sorozatot, és ezek után már meg sem nézi, szerinte - remek szórakozást nyújtott.
A zene: fenomenális volt!
A főszereplő: kiváló választás volt. Az ellenfél dettó.
A gyilkolástól megcsömörlött, és amúgy is szebb/jobb világot kereső híres gyilkos fogadalmának megfelelően többé nem fogad el megbízatásokat, de időközben kiderül, hogy az ő egykori, elhíresült nevét valaki felvette, és tovább gyilkol... kedvtelésből is.
A szamuráj éra elmúltával eljött hát a fakardok kora. Vagy mégse?"
Kellemes csalódás volt a film. Előzetesen nem vártam tőle sokat, úgy gondoltam, hogy egy Éhezők viadalába oltott Legyek ura szerű filmet kapok valami tinimázzal leöntve, de abszolút vállalható, élvezetes film lett belőle.
Kedvet kaptam a könyvhöz is.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
"- Milyen együtt élni egy nővel?
- Olyan, mint egy árverésen. Sosem tudhatja, hogy nem jön-e egy jobb ajánlat."
Érdekes film volt. Bár több, mint egy kilométerről látni, hogy mi lesz a vége, de mégis a kétely végig ott van. Szerintem legalább 25-30 kérdés és következtetés merült fel bennem a 2 óra alatt. Emiatt lett olyan jó. Tökéletesen ellehet merülni a filmben, leköt, gondolkodtat, attó függetlenül, hogy tudod mi jön a végén. De mivel mégis a határon egyensúlyoz, nem lehetsz biztos minden egyes pillanatban. Kellemes volt, bár talán egy kicsit hosszú...
8/10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
kissé semmilyen bosszú film, de nézhető
dexter rajongóknak ajánlott, a főhős maga dexter 😊 és egy alternatív dexter előzmény filmnek is felfogható 😊
Különben is a Silmarilokat is kiadták, pedig ő nem adta ki. Az alapján meg egy ottani átlag tíz soros említésből valami száraz "történelmi" event után szabadon összeis üt a Jackson gyerek egy 3 részes monstre produkciót 9 összórásat minima. Ha kell még párszáz évre van alapanyag. maga a GYU is rengeteg követhető múltbeli szálat felvet.
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Mondjuk arra kivácsni lennék hogy ez a történet honnan jött hogy megmérgezték és gyilkolta meg a családját és a másiknál meg hogy elhitették vele hogy ő ölte meg őket. Életbe nem halottam Herkulesről ilyet.
Mondjuk a Kevin Sorbo-s soozat bármelyik epizódja jobb volt ezeknél.És még véletlenül sem közelítette meg őket. A Spartacus féle Herkulesről meg már nem is beszélek <#levele>#levele>
Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.12.27. 22:56:48
Next PC upgrade: 2022
Gandalf csak azt tudja, hogy az egy varázsgyűrű. Azt nem, hogy az Egy Gyűrű. Később kezd majd gyanakodni, ezért is figyelteti a Megyét Aragornnal.
Mert a legelején az avatart néztem, hogy majd biztos hűűű meg háá, aztán egy két részt leszámitva semmi nem volt. Ugyan ez a prométeusznál IMAX-ben.
Ha egyszer 2 kamerával veszik fel a jelenetet térben kicsit eltolva a 3d hatás végett akkor mindenhol érezni kéne a tárgyak térbeli helyzetét nem csak akkor amikor a rendező a jelenet hatása miatt ugy akarja.
Ha ez normálisan mukodne akkor nem mosodnának össze a jelenetek egy egy gyors akció során.