Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tyler1
Nagyon jól írták meg a karakterek fejlődését. Azt a csavart is apránként vezették fel, egy percre sem rágta a néző szájába előre (szerintem).

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Tegnap néztem, nagyon tetszett, szeretem az ilyen gengszteres filmeket. Lassú film, de van benne feszültség!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tom Hardy engem jól megvezetett

Tyler1
The Drop

Michael Roskam előző rendezése, a Rundskop nekem az egyik kedvenc európai filmem, kíváncsian vártam, hogy mit hoz ki ilyen brutál jó castból, és egy olyan novella adaptálásából, amit a Viharsziget, A titokzatos folyó, vagy épp a Hideg nyomon írója jegyez. A sztori egy lassan kibontakozó, komor, gengszterkrimi, aminek az erejét a szereplők adják. Iszonyat erős színészi játék viszi ezt a filmet, Gandolfini utolsó filmjében is baromi jó volt, Matthias Schoenaerts - akit a rendező szerencsére hozott magával a Rundskop-ból - puszta jelenléte olyan feszültséget generált, hogy pislogni is elfelejtettem (hatalmas karriert futhat be ez az ember), Tom Hardy pedig ismét... pff, róla nem is írok semmit:

Ezenkívül Noomi Rapace, John Ortiz, de az apróbb szerepben feltűnő csecsen gengszterformát alakító színész is szinte minden jelenetében hátborzongatóan jó.
Bár szerintem Roskam elvett a gázból, hogy szélesebb közönségnek, és főleg a tengerentúli közönségnek is eladhassa a filmet, sokkal többet kitudtak volna hozni belőle, de így is elég erős alkotás lett. Nem egy közönségbarát film, stílusában hozza az európai filmek jellemzőit, így aki azokat nem kedveli, annak ez sem fog tetszeni. Komolyabb filmkedvelők azonban semmiképp ne hagyják ki. Ennek tudható be, hogy imdb-n mindössze 7,4 ponttal áll, míg rotten-en 89%-al.

Sir Quno Jedi
Mondjuk én is mindég kapkodtam a fejemet, hogy kiafaxomaza szorin szörp király. Aztán rájöttem.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Kongy
Csak engem idegesített, hogy a magyar szinkronban Thorin-t Szorinnak mondják? Oké, hogy kompromisszumot kellett kötniük, mert nem tudják angolosan ejteni, de akkor lehetne inkább Thorin, ahogy írják... Ennyi erővel Thor-t is mondhatnák Szor-nak....

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Sir Quno Jedi
Én meg azt nem, hogy a Hobbitban vannak hobbitok vaze! Ez durva spoiler azé!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Az Interjú

Hát, ez elég közepes volt. Meg hát szomorú hogy ezek a komikusok azt hiszik hogy ezt a témát ilyen közepes filmben fel szabad dolgozni. Nem szabad. Ez komoly téma, sokkal profibbnak vígjáték kell ehhez.

Bokafix2
A Gyűrűk urától eljutottál a szocializmusig 2 mondat alatt... gratulálok <#hehe>

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

cylonflatus
Hát annyival azért nem hosszabbak. Pl az első Hobbit 160+x perc, a bővített verziója meg 175. Rövidebb mint a mozis Király visszatér...

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

a mozis verziók, ahogy a GYU-nál is, tök bénán vannak vágva, mivel képtelenség az eredeti (bővített) verziókat értelmesen ilyen rövidre vágni

a sasokat a könyvekben kb úgy jellemzik mint az enteket, akiknek a tökük teli van az egész emberiséggel meg a többi hülye fajjal, és ha épp kedvük van (vagy egy kis hobbit úgy befolyásolja őket hehe) akkor esetleg segítenek

megjegyezném, a világtörténelem során csak az utóbbi 50-100 évben terjedt el a szocializmus, amiben az emberek azzal csapják be magukat hogy az emberiség olyan, hogy mindenki segít mindenkinek a "nagy közös cél" érdekében muhahaha 😊

Jim Morrison
én még az első részt sem láttam, azt se tudtam, hogy van benne sárkány <#banplz>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

IMYke2.0.0.0
A sasok az élőlények őrzői.

"Eagles are not kindly birds. Some are cowardly and cruel. But the ancient race of the northern mountains were the greatest of all birds; they were proud and strong and noble-hearted."

Wiki

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

szabii98
vissza kellett töltődnie a mannának, és Gandalf csak a végzet hegyénél tudta elnyomni a skillt...

I met God. She's black

Egyébként egy nagy Hobbit/Gyűrűk ura fan magyarázza már el nekem hogy kik/mik ezek a sasok, mert mikor előbukkannak, instant nyernek a jófiúk. És ilyenkor felmerül bennem a kérdés hogy Minas Tirith-nél miért nem jöttek segíteni? A sasok tökre OP-k.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

cylonflatus
Hobbit 3 - van egy olyan érzésem, hogy már direkt úgy vágták a filmet, hogy aztán kijöhessen egy bővített verzió. Pl Beorn zúzása szinte véget is ér amikor elkezdődik, alig látunk belőle valamit. Pedig egy két és fél órás filmben ami gyakorlatilag csak egy csatáról szól nem hiszem, hogy nem lehetett volna többet szerepeltetni főleg úgy, hogy
Beorn és a sasok bevetése Gandalf taktikájának
részét képezi. De több résznél éreztem azt, mintha a vágóolló a kelleténél hamarabb nyisszant volna.
Amúgy nekem tetszett, azt kaptam amit vártam. Mivel a könyv cselekményének nagy része gyakorlatilag kimerül az első két filmben, csak a befejezés maradt hátra nem is vártam többet egy látványos, akcióra épülő lezárásnál. A két és fél óra nekem unalom nélkül telt a faék cselekmény ellenére, nekem a Király visszatér utolsó fél órája pölö sokkal unalmasabb volt. Mit unalmasabb, attól függetlenül, hogy szerettem a filmet, az életem egyik legunalmasabb moziban töltött fél órája- 20 perce volt. Pedig tudtam, hogy mi van még a Végzet hegye után mivel olvastam a könyveket, nem gondoltam volna, hogy azt filmen addig fogják húzni.
Végső verdikt: jól szórakoztam/10.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

IMYke2.0.0.0
Hát köszi... <#banplz>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Mystery Road
Hát ez is kissé semmilyen volt, bár szeretem az ilyen realisztikus filmeket és ebbe a semmilyenség is belefér. 😊
A végén jó volt a lövöldözés, bár a távcsöves puskás lövöldözés fura volt. Ha jól tudom a golyó gyorsabb mint a hang, mégis mindig a hangot hallottuk előbb. Ezen kívül ha valaki látja hogy lőnek rá marha messziről, akkor miért nem ugrik pár méterrel odébb? Hiszen a jelenetben simán látszott hogy volt erre idő.

davidka003
Sok spoiler nincs benne, mert sejthető, hogy mi lesz a sárkánnyal.
Direkt nem azt írtam egyébként, hogy megölik.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Tyler1
Ő már legalább lényegesen jobban hasonlít a karakterre, vagyis egy kb. 20 évvel fiatalabb mására. Viszont nagy reményem ebben sem lesz, mert csupa olyan ember kezében van a film, akiknek szinte semmilyen (jó) referenciájuk nincs.

extra sensory

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

vérpocok
Úgy tűnik lesz folytatás, vagy inkább reboot Agent 47 címmel, csak ebben már nem Olyphant lesz a bérgyilok, hanem Rupert Friend. Eredetileg Paul Walker lett volna az új főszereplő.

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Totti5
Ugytünik akinek nem tetszik csípőből spoilerezz, mert már neki mindegy ( nem csak itt, másik topikokban is )

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

IMYke2.0.0.0
Azért a meglepődést meghagyhattad volna nekünk, akik még nem látták... <#schmoll2>

Jim Morrison
én is most néztem meg mikor ment a tv-ben (ó igen).
Második rész trailerje már 1 hónapja kijött, ha jól tudom 3 részes lesz (aztán kitudja).

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

MoRT2195
Köszi a tippeket. 😊 A Mama az tervbe volt véve, de aztán valamiért elmaradt. 😄 Bár arról meg sok fikázást hallottam. Az "Úgy fent, mint lent"ről pedig még nem is hallottam, most megnéztem róla egy trailert, ez valóban ígéretesnek tűnik. Csak egy gond van számomra... ez nem lesz szinkronnal, ugye? Megnézem én feliratosan is, rengeteg sorozatot nézek így, de a filmeket azért jobban szeretem magyar hanggal megnézni. 😊
Totti5
Sokkal jobban tetszett mint az Éhezők Viadala.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

SASboy
ha be akarsz fosni akkor ajánlom az úgy fent, mint lentet. szerintem kurvajóra sikeredett.

nice legs. what time to open?

tugyiti
Köszi akkor megéri kikölcsönözni.
tugyiti
Ajánlom a Mama c. filmet 😊
MoRT2195
Tegnap este megnéztem a Démonok között című filmet... egyedül... est... sötétben... 5.1-es hangfallal, FULL HD-ban... És nem értem. Nem értem, hogy ebben mi a francot istenítenek annyira. Én elég ijedős vagyok, így mindig nagy elszántság kell, hogy egy horror filmet megnézzek, de úgy voltam vele, hogy egye-fene, bevállalom az elmúlt évtized legjobb, legijesztőbb, és legfélelmetesebb horror filmjét (legalább is sokan ezt állítják róla neten). De a film alatt összesen 1-szer ijedtem meg, félelem pedig abszolút nem volt bennem. A történet is olyan, amit már egy tucatszor láttunk. Azt nem mondom, hogy rossz volt, de sokan a 10-ból 11 pontot adnának rá, amit én nem értek. Miért tetszett ez annyira az embereknek, valaki tudja? Én csak azt tudom elképzelni, hogy a film elején benyögött "igaz történet alapján" szöveg miatt tetszett ez sokaknak. Persze azért kíváncsi vagyok ebből mi igaz...
Utoljára szerkesztette: MoRT2195, 2014.12.29. 13:24:13
A játékadaptációk közül ez még egész korrekt lett szerintem. Utána jön a Max Payne, majd a személyes kedvencem, a Silent Hill.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Sir Quno Jedi
Hitman

Ez egy érdekes film, mert kb. ultraZS kategóriás és már láttam is, mégis meg tudtam nézni még 1x és végülis nem volt szenvedés. Röhejes néha, de az akciók, meg ötletek jópofák, mégha komolytalan a komolykodás benne, akkor is. A játékhoz vajmi kevés köze van, de ez mind1 is. Nézhető és szórakoztató, de biztos vannak akiknek az első 10 percben a fülükön folyna ki az agyuk tőle. 😄

Sir Quno Jedi
A beavatott

Hátkérem ez afféle éhezők viadala equlibriumba oltva. Látszik hogy a célközönség nagyon nem mi voltunk és farkasordító balfékségekkel van teli, de a hangulata jó, a szereplők is jók aránylag és a lényeget jól visszaadja. Borzasztó hosszú, de végülis nem unatkoztam és a végére egész felpörgött, kevesebb nyállal, számos halállal. Korrekt lett addigra szépecskén. Mondjuk ennek kéne folytatás, mert erősen olyan a vége (lehet van is neki könyvben, nem tom, annyira azért nem érdekel). Persze semmit sem tudunk meg ebben a "részben" arról, hogy mi a rák is van a "kerítésen" túl egyáltalán. Minek a durva, fasisztoid hadsereg stb. "Kicsit" zavaros is. Egy nézést megért.

Sir Quno Jedi
The Anomaly

Egész tűrhető kis "scifi" akció. Nem új a téma, de kis költségvetésből kihozták, ami elvárható. Szórakoztató és nincsenek benne égbekiáltó faxságok nagy mennyiségben. Jók a szereplők is. A lassított harcok néhol inkább röhejesek, de igyekeztek azért.

3Days To Kill

Ez a Luc Besson film szerintem még a jobbak közé tartozik. Kevin Costner jól hozza a haldokló CIA veteránt, a lánya is pont eléggé idegesítő. Kicsit sok volt nekem benne a nyál, de azért az akció és a pörgés bőven kárpótol. Én több csavart vártam (vagy bármilyet), de enélkül is élvezhető volt abszolúte. Afféle Taken stílusú jóféle öreg csávó lezúz mindenkit montázs.

genndy
Jópofa, gondolkodtatós kisköltségvetésű sci-fi/thriller.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

tugyiti
Coherence valaki látta ? Vélemény?
IMYke2.0.0.0
Igen az első rész tőlem 8 pontot kapott:

"IMYke2.0.0.0 - 2013. nov. 08. 09:52 - 79127

"Rurouni Kenshin" (2012) - 8/10
=================================================================
Tagadhatatlanul magán viseli az animés múltját (jellegzetességek), de számomra - aki nem látta a sorozatot, és ezek után már meg sem nézi, szerinte - remek szórakozást nyújtott.
A zene: fenomenális volt!
A főszereplő: kiváló választás volt. Az ellenfél dettó.

A gyilkolástól megcsömörlött, és amúgy is szebb/jobb világot kereső híres gyilkos fogadalmának megfelelően többé nem fogad el megbízatásokat, de időközben kiderül, hogy az ő egykori, elhíresült nevét valaki felvette, és tovább gyilkol... kedvtelésből is.
A szamuráj éra elmúltával eljött hát a fakardok kora. Vagy mégse?"

The Maze Runner - Az útvesztő

Kellemes csalódás volt a film. Előzetesen nem vártam tőle sokat, úgy gondoltam, hogy egy Éhezők viadalába oltott Legyek ura szerű filmet kapok valami tinimázzal leöntve, de abszolút vállalható, élvezetes film lett belőle.
Kedvet kaptam a könyvhöz is.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

LasDen
Senki többet

"- Milyen együtt élni egy nővel?
- Olyan, mint egy árverésen. Sosem tudhatja, hogy nem jön-e egy jobb ajánlat."

Érdekes film volt. Bár több, mint egy kilométerről látni, hogy mi lesz a vége, de mégis a kétely végig ott van. Szerintem legalább 25-30 kérdés és következtetés merült fel bennem a 2 óra alatt. Emiatt lett olyan jó. Tökéletesen ellehet merülni a filmben, leköt, gondolkodtat, attó függetlenül, hogy tudod mi jön a végén. De mivel mégis a határon egyensúlyoz, nem lehetsz biztos minden egyes pillanatban. Kellemes volt, bár talán egy kicsit hosszú...
8/10

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

cold in july

kissé semmilyen bosszú film, de nézhető
dexter rajongóknak ajánlott, a főhős maga dexter 😊 és egy alternatív dexter előzmény filmnek is felfogható 😊

Sir Quno Jedi
Na azt te miből gondolod, hogy ennek itt vége??? Csak mer T. halott?? Az szvsz. nem nagyon zavarja majd őket (eddig sem)...

Különben is a Silmarilokat is kiadták, pedig ő nem adta ki. Az alapján meg egy ottani átlag tíz soros említésből valami száraz "történelmi" event után szabadon összeis üt a Jackson gyerek egy 3 részes monstre produkciót 9 összórásat minima. Ha kell még párszáz évre van alapanyag. maga a GYU is rengeteg követhető múltbeli szálat felvet.

Én most készülök megnézni. Az első részre asszem 8 pontot adtál. Na végül is mindegy ha vannak látványos jelenetek akkor nem lesz annyira tré.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

Bachstein
Én csak a harmadik részt láttam 3D-ben, de az valóban az egyik legjobb 3D volt amit idén láttam.
Kongy
Hobbitban speciel baromi jó volt a 3D. Mindhárom részben. Végig lehetett érezni a mélységet, és voltak kijövő dolgok is.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Bokafix2
ez a Hercules egy Asylum termék... ne csodálkozz

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

grebber
Herkules Reborn LOL/10<#wow2>

Mondjuk arra kivácsni lennék hogy ez a történet honnan jött hogy megmérgezték és gyilkolta meg a családját és a másiknál meg hogy elhitették vele hogy ő ölte meg őket. Életbe nem halottam Herkulesről ilyet.

Mondjuk a Kevin Sorbo-s soozat bármelyik epizódja jobb volt ezeknél.És még véletlenül sem közelítette meg őket. A Spartacus féle Herkulesről meg már nem is beszélek <#levele>
Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.12.27. 22:56:48

Next PC upgrade: 2022

SPOILER
Gandalf csak azt tudja, hogy az egy varázsgyűrű. Azt nem, hogy az Egy Gyűrű. Később kezd majd gyanakodni, ezért is figyelteti a Megyét Aragornnal.

repvez
Hát nekem mindegyik jó lenne ha folyamatosan jelen lenne a film egésze alatt .A legjobb ha vegyesen a mélység érzős és a kinyulós.

Mert a legelején az avatart néztem, hogy majd biztos hűűű meg háá, aztán egy két részt leszámitva semmi nem volt. Ugyan ez a prométeusznál IMAX-ben.
Ha egyszer 2 kamerával veszik fel a jelenetet térben kicsit eltolva a 3d hatás végett akkor mindenhol érezni kéne a tárgyak térbeli helyzetét nem csak akkor amikor a rendező a jelenet hatása miatt ugy akarja.
Ha ez normálisan mukodne akkor nem mosodnának össze a jelenetek egy egy gyors akció során.
grebber
Számomra van az egyik EPIC (kinyúlós) a másik nagy nulla semmi hulladék<#eplus2>

Next PC upgrade: 2022