106839

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
DantesHUN #91097 Na ez igazán faszául néz ki. Melyik történetet vitték filmre? 1-2-3 játék? -
Akra #91096 For the Alliance!!!For the Lion of the Azeroth!!!
Rohadj meg Blizzard ,de egyik álmom váltod ezzel valóra. Már értem, miért is CGI csapatot kérték fel a film elkészítéséhez. Totál Blizzard minőség lesz a film! -
BlizzCon-on befutott a teljes trailer:
-
Innentől én kerülök mind SW anyagot. :D -
A multkori star wars elozetest a japok most kaptak meg, cserebe rengeteg uj jelenet van benne.
-
A hercegnő – 1983
Fantasy
Alapjában véve kedvelem a Sword and Sorcery típusú filmeket.
Azonban a Deathstalker-t nem tudom ajánlani, és itt most nem az idő vasfogáról van szó, mert azt el tudom nézni egy filmnek, hanem a pont az ezekre a filmekre jellemző hangulat hiányzik, ami például a Conan-ban vagy az Excaliburban megtalálható.
Akkor kérnék is egy kis segítséget, jó, igényes Sword and Sorcery filmeket keresek a hétvégére. Aki tud ajánljon nekem legyen kedves. Előre is köszönöm.
Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.11.06. 11:11:26 -
hiper KOCKA #91091 June 2015
Veszélyes természetfeletti erőkkel bíró 9 éves kislány. Carrie-Omen keverék. Jóféle.
7/10 -
Pixel
Mivel Sandler filmről volt szó, így elég "magas" elvárásokkal ültem le elég. És egész jól meg is lepett, mert úgy kb a Hyde parkig elég jó tempóban jöttek a poénok, amik ténylegesen viccesek voltak. Aztán ott véget ért és az egész film kudarcba fulladt.
De már eleve tök furán indult az egész. Mintha a mi világunknak valami fantasy mása lenne, annyira valószerűtlen volt az egész. És itt a dialógusokra értem, nagyon fantasy volt mintsem valós. Az hogy a kockákat hogy ábrázolták, arról ne is beszéljünk. A sztereotípiákon nem is nagyon lépett túl a film. A negyed utána pedig agyatlan faszság lett az egészből, amit nem nagyon lehet értékelni. Peter Dinklage karaktere egy hatalmas nulla. Az egész Iwatani megjelenés meg talán az egész film mélypontja. Sandler sótlan volt, mint akit nem is érdekli a dolog.
A lehetőség meg volt, ebből lehetett volna valami jó is. Még azt mondom, hogy Sandler vezetésével is akár. De odáig jutott, hogy nála már azt is értékelni kell, mikor nem egy újabb szarós, fingós fostengert csinál.
3/10
Holnapolisz
A film alatt többször is az jutott eszembe, hogy ez valamiért egy vérbeli Disney film. A tét nagy volt, de mégis játékosnak, egyszerűnek éreztem. És nem rossz értelemben. Az egész olyan csili-vili, elkápráztató volt, mintha a Disney parkban jártam volna megint (csak tömeg nélkül). VIszont nekem bejött. Persze nem estem hanyatt tőle, de engem megfogott, magával ragadott a kaland és a látvány. Tény, a karakterek nem voltak túl erősek, a kalandvágyó lány v a megtört felnőtt. Talán nem is kellett több belőlük, mert a karakterek közötti kémia meglepően jól működött és a film tempója is olyan volt, hogy nem nagyon engedte leülni a dolgokat. A másik pirospont Nixnek jár (akiről nekem mindig Nix Uotan, a multiverzum egyik őre jutott eszembe), aki nem volt klasszikusan gonosz karakter, inkább csak negatív a helyzet és a főszereplő szempontjából. A "tönkre teszitek a bolygót és az önmagatokat pusztítjátok el" üzenet viszont egy kicsit túl direkt volt számomra....
7/10
A belső ember
Az egyik kedvenc heist filmem. Ha nem is tökéletes, de nagyon el van találva az egész. A terv, a kivitelezés, a karakterek és minden történet szálnak meg van a maga érdekessége, mégha egy kicsit átlagos vagy ismert már az. Clive Owent talán itt láttam először, így anno nagy hatást gyakorolt rám a játéka. Nagyon faszán hozta a kőkeménynek látszó bankrablót. A kedvenc jelenetem, mikor a behatolást tervezik, és míg azt beszélik mi lehet közben probléma, mi azt látjuk közben, ahogy tökéletesen végre hajták. Imádom....:D
8/10 -
Knock Knock (2015)
Ezt a szerencsétlen Keanut úgy szétszopatják hogy öröm nézni... viszont látom hogy próbál színészkedni... már vannak gesztusok az arcán. :D Emberek ez itt már csinál is valamit, nemcsak bambán néz kifele a fejéből. Még poénkodik is az elején. Mondjuk elég gagyira sikeredett szó se róla. :D
De próbálkozik ez a muki, szóval ezért már adok egy plusz pontot a filmre. A sztorit sem komplikálták túl, nem kell érteni a differenciálszámításhoz hogy leessen a lényeg. A házastársi hűségen van a hangsúly, ezen a vonalon haladunk végig. Viszont Keanu dolga nincs túlzottan megkönnyítve, két olyan rámenős dögös áll a szorító másik oldalán hogy hajajj.
Még a vége felé azon is elkezdtem gondolkozni hogy ez a két nő ember egyáltalán, vagy testet öltött démonok? Az nem volt gyenge amit levágtak ezzel a szerencsétlen manussal.
Ne fogadjatok be nőt az éjszaka közepén az otthonotokba főleg ha ketten vannak ti pedig egyedül. Mert azt nem köszönitek meg amit kaptok. :D
(ezzel a címmel egyébként ő volt a legjobb választás a szerepre :D )
-
Turbo Kid
Az idén készült film, egy nukleáris katasztrófa sújtotta, 80-as években ragadt távoli 1995-be repít minket, ahol egy képregény mániás fiú kalandjait van szerencsénk végignézni. A film báját ez is adja meg. A tipikus post-apocalyptic világgal szemben, itt nem a por, a kosz, a romok a mérvadóak (bár a vége felé egyre inkább), hanem a színek. Élénk citrom sárga és vörös színben, a 80as évekbeli ikonikus tárgyak köré épül a film első fél órája (kazettás magnó, vhs kazetták, bmx bicajok, poszterek, képregények, stb). A kevés költségvetésből viszonylag kreatívan gazdálkodtak, így a motoros üldözések helyett kapott bmx bicikli versenyek nem lógnak ki az összképből.
Nem én vagyok a célközönség, ez biztos. A film számomra unalmas. A szintielektro zene nekem inkább idegesítő, sem mint szórakoztató. A színészi játék még ha nem is mindenhol borzalmas (bár a macsó szerepét betöltő figura öregesebben játszik, mint M. Ironside, pedig annak csak annyi szerepe volt, hogy mindig leültették valahova), a közöttük lévő kémia konkrétan teljesen hiányzik. A történetről inkább nem is beszéljünk, egyértelmű, hogy a forgatókönyv helyett, minden pénzt a bábukra és véreffektekre költötték.
Egyedül Apple (amúgy kreatív névválasztás) zakkant karaktere, ami miatt nem kapcsoltam ki a filmet, na meg a gore faktor miatt. Bár a vége felé már ez is inkább unalmassá, elcsépelté vált. A film közepétől már csak fásultan néztem, ahogy repkednek a végtagok.
Nem mondom, hogy sokat vesztettem a megnézésével, de egy közepesnél jobbra nem tudom értékelni, így ajánlani sem. Bár gondolom a 80as éveket idéző szintetizátor zene és trash film rajongóknak lehet nem okozz majd csalódást (ahogy azt tutituti szavaiból is kiolvastam)
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.11.05. 21:20:24 -
A cápavadász - 2015
Akció
Az elején nem tudtam eldönteni, hogy egy jó vígjátékot nézek vagy egy nagyon szar filmet. A film annyira nem veszi komolyan magát, hogy az első negyed órát végigmosolyogtam, mondván, hogy lesz egy vígjáték, ahol nem hánynak, böfögnek, finganak, stb... aztán sajnos behoztak valami akciószálat, és innentől teljesen érdektelen lett a film, kár érte, ha marad az a könnyed hülyeség, akkor nem bántam volna meg azt a másfél órát, így viszont nagyon bánom. -
Turbo Kid
Én ilyen elvakult disztópika függő vagyok akit elkapott anno ez a newwave neon90 zene is.
Na én oda meg vissza voltam tőle.Amolyan Grindhouse szerű az egész de imdb-n volt róla egy jó egymondatos jellemzés.
"Mad Max on BMX Bikes"
nálam 9/10 és azért vonok le egyet mert a plot twist már tényleg sok volt a trash-ből, de bátran ajánlom ha valaki nem akar mélyenszántó gondolatokat cserébe jó szintielektró zenével meg litervérrel. -
[2015] - (imdb) - "Jo-Eun-Chin-Goo-Deul" (Confession) - 7/10
(2015.11.02) (115 perc, dél-koreai)
A három, gyerekkoruk óta jóbarát férfi (Hyun-tae, In-chul, Min-soo) sorsa olyan szorosan összefonódott, hogy szinte folyton együtt vannak - amikor Hyun-tae tragikus körülmények között meghal, a dolgok megbonyolódnak. Nyilvánvalóvá válik, hogy semmi sem lesz már olyan, mint régen. A dráma elkerülhetetlen. -
Nem, nem unalmas, és sosem viccnek volt szánva. Érdemes kitérni rá, akkor is, ha az pofátlan és kicsit sem kreatív, de lehet pozitívuma is a filmnek ("zseniális Scorseset idéző fény és hang játék").
Ettől függetlenül a Warcraft trailer 5 másodpercéből messze menő következtetést levonni, tényleg majd nem hogy felesleges. -
Mentol #91083 Már nem is vicces, ez hasonlítgatás/honnanlopott téma. Nektek látom, még nem unalmas... -
hiper KOCKA #91082 Howl 2015
Hangulatos kis rémturmixot sikerült összehozni a Starchild Pictures csapatának. Viszonylag új filmstúdió, de a kezdők szerencséje nem maradt el, mert aki B-mozit akar nézni annak tökéletes választás a Howl. Főleg a környezet tetszik nagyon és persze a szituáció is amibe hőseink belekerülnek. És amúgy is bírom a vonaton játszódó filmeket.
Na és ha van mellé telihold meg kolosszális farkaskoma - aki úgy tépi le a vonatajtót mint átlagproli a wc papírt egy kiadós fosás után - akkor minden együtt van egy könnyed másfél órás borzongáshoz.
Filmünk negatív hőse ugyanis nem olyan farkas mint az Alkonyat béna kutyái, és nem is olyan mint amit pár napja kilőttek a Tubesnél. Az emberi szereplők átlagosak vagy az alattiak, de szerencsére legtöbbjüket nem kell sokáig elviselni és különösebben izgulni sem fogunk miattuk. Számomra egyetlen karakter maradt emlékezetes, de ő is csak azért mert kiköpött olyan mint a kajla fülű szemüveges srác az elhíresült mém-ben aki mindig Winrarral csomagolja be az ajándékokat.
Szerencsére nem húzzák az időt sem, nem a film fele után dobják be az első "tüdőszűrésen" átesett delikvenst. A film után kicsit elbizonytalanodtam a vonatozástól. Mondjuk a Bocskaikert-Téglás útvonalon talán nem kell ilyesfajta atrocitásoktól tartani... de jobb az óvatosság.
Viszont az érdekes volt hogy a készítők szartak a sztereotípiákra, és ellenfelünk mindenféle fémtől viszolyog nemcsak az ezüsttől. Így egy sima feszítővas, egy balta, vagy akár egy darab kés is potenciális veszélyforrás lehet ha elég bevállalós kezekbe kerül.
7/10
-
magyarázkodhatna a rendőrségen hogy honnan a f*szból szerezte... xD -
aztán kijössz és már nincs ott... -
Jujjj
-
Nekem az a benganagy jávorszarvas tetszett ami a tündevezér hátasa volt. Elképzeltem mekkora oltás lenne egy ilyen hátán beállni a Tesco parkolójába, kikötni egy oszlophoz és bemenni vásárolni. -
Hál' istennek a könyvet ezer éve olvastam és csak nagy vonalakban emlékszem arra is.
Nyilvánvalóan ki lett töltve a 9+ órányi játékidő olyan elemekkel is, amik a könyvben alig, vagy egyáltalán nem voltak. A publicnak* kell a mazsola is.
Engem pölö nem zavart a nyál sem benne - helyén kezeltem.
A törpök rohamánál** egyszerűen libabőrös lettem, annyira marha jó volt a narráció, a jelenet és a zene együtt.
//* Szép magyarisül.
//** Tudjuk hol...
-
Gyűrűk Ura filmeknél nekem is tetszettek mind a mozis, mint a bővített változat. Ellenben itt elkövettem azt a hibát, hogy előtte elolvastam a könyvet és ezáltal hatalmas csalódás volt mindhárom film (főleg a harmadik rész). Biztos vagyok benne, hogy valamicskét javít a helyzeten a 3 film bővített változata, de még nem volt erőm megnézni őket.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.11.03. 18:39:13 -
Mind a hármat láttam moziban, majd bővített kiadásban is. Valamiért a Hobbit trilógia közelebb áll hozzám -talán mert a Gyűrűk Ura trilógiát csak évekkel a megjelenés után láttam-. Szerintem abszolút jó film volt mind a három :) -
Nem tudom, hogy a mozisak milyenek - valóban mindhárom filmnél az Extendedre vártam türelmesen, megérte -, viszont a Gyűrűk Ura esetében nekem is van tapasztalatom a mozis és az Extendedeket illetően. Az is pozitív. -
Én a moziban láttam a moziverziókat, te a bővített verziókat láttad. Én a moziverziókból tudok kiindulni, azok mocskosul nem tetszettek, azóta sincs kedvem megnézni egyik rész bővített változatát sem, pedig valamennyit javíthat a filmek színvonalán, hisz a Gyűrűk Ura filmeknek is jobbat tett az Extended kiadás. -
"ellenben a Hobbittól inkább ne. Azok borzalmas filmek voltak..."
Általában igen, de most nem tudok egyetérteni veled. Mindhárom részt bűnösmód élveztem. Épp tegnap néztem bele a záró epizódba, mert már végeztem a The Next Generation 7 évadjával [10+ év alatt 4. alkalommal], és továbbra is imádom.
Fogok majd tartani az ünnepek alatt egy komplett Hobbit-maratont [első kettőt sokszor, utolsót csak 1-szer láttam].
-
egy jó high fantasy mindig jöhet.... -
Gyűrűk ura filmtől lopni nem bűn, ellenben a Hobbittól inkább ne. Azok borzalmas filmek voltak... -
Szia, Gyűrűk ura + Hobbit! -
Nesztek az első WarCraft film előzetesének előzetese: 
-
kanduhr #91067
-
Ja mivel ez konkrétan egy Ördögűző paródia. -
kanduhr #91065 "Időről időre mindig előkerül egy hasonló alkotás, megpróbálva meglovagolni az Ördögűző sikerét, de valahogy mindig kimarad a fej körbefordulása, "
Dehogy marad el! Tekerj 0.45-höz! -
A Barbár - Legenda a szellemharcosról - 2007
Akció
Ezt sem láttam még, hát bepótoltam. Nem mondom, hogy nem érte meg, de előrébb sem vagyok vele. A történet, nos, mondjuk úgy, van olyan is. A karakterek viszont nagyon felszínesek lettek, nem érezni a főhős vívódását, az útkeresést... a jelenetek pedig sokszor annyira sötétek, hogy nem vagy csak sejteni lehet, hogy mi is történik valójában a jelenetben, ez talán a legnagyobb hibája a filmnek.
Ja, egy kérdés: miért barbár?
Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.11.02. 14:42:13 -
The subjects 2015
Nem túl magas költségvetésű, ám annál érdekesebb kamara sci-fi 8 emberről, akiket összezárnak egy szobába és egy különös pirulát adnak nekik hogy vegyék be... itt kezdődik el a buli. Engem lekötött mert egyáltalán nem unalmas, pedig nincs benne áll-leejtős látvány.
7/10 -
Titanic
HD-ban nagyképernyőn eszméletlen élmény.
Szerintem egy fantasztikus film, bárki bármit mond.
Itt már látszódott hogy Dicaprio-ból nagy színész lesz.
9,5/10 -
Természetesen, bocsánat a pontatlanságért :) -
StrikeFor #91060 Bisjop robot ő nem volt klausztrofobiás :P -
"Mission Impossible 8/10"
Gondolom, erről van szó: Mission Impossible: Rogue Nation (2015) -
Mission Impossible 8/10
Ez is egy jó MI film volt szerintem. Sztori jó, akció jelenetek jók. Csavarok megvannak. Én elégedett voltam vele teljes mértékben. De hogy Tom lepaktált az ördöggel és bekapcsolta az öregedésnél a "Cruise Controlt" az is tuti
Agymanók 9/10
Nekem gyerekmese létére nagyon tetszett. Tényleg felnőttek is bőven végignézhetik, sőt, akinek a gyerekei most lesznek 6-7 évesek, egész más szempontból közelítheti meg a gondolkodását. Nekem legalábbis sose fordult meg a fejemben, hogy anno nekem vagy egy gyereknek mi mehetett végbe a fejében, mikor nagyobb mérföld kőhöz ért és hogy olyan érzéseket is érdemes néha kiengedni és hagyni felszínre törni, amit egyébként ez a világ nem nagyon tolerál meg.
Terminátor Genezis 6/10
Háát, khm, nagyon nem tudom így pár órával később se eldönteni, hogy most ez a sztori rossz vagy jó volt-e terminátor világnak. Maga a film nem egy nagy durranás, de nem is rossz. Vannak jó poénok benne. Kicsit zavart, hogy az öreg Terminátor már elkezdett érzéseket is táplálni valaki iránt. Kicsit nonszensz. Meg, jó duma, hogy a fedő bőr, ugyanúgy öregszik, mint egy ember, de kérem, amikor letépik a fél arcát, majd újra "rakja vagy növeszti" nem tudom mit csinál valójában, akkor nem tud fiatalt rakni magára?! Ezekkel a mozzanatokkal kezdenek elszállni és tönkreverni a filmet. Másik dolog amit nem értettem, hogy mi a tökömnek kellett ezt az új Conort behozni. Full unszimpatikus a csóka, miért nem maradhatott Christian Bale? Attól félek, hogy a Sarah Conor sorozattal és ezzel a filmmel, egy elég csúnya lejtőn indul el a film.
Talán itt éreztem először életemben, hogy Arnienak el kéne engednie az ilyen filmeket. Tudom, hogy ő akció színész, de elég poénos emberke és sztem jó pár filmben elférne vicces nagypapa szerepben, terminátoros eastern egg beszólásokkal. Valószínüleg nagyobb sikere is lenne.