Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Why so serious?
(Habár nekem is megvan a véleményem az 5-ös, és a 10-es skáláról is, meg az egész pontozásról, most inkább már nem feszegetem tovább a témát, és inkább csak erre válaszolok)
Nem ez a probléma. Úgy látszik nem értetted meg amit írt a két skála különbségéről, mert az valóban úgy van. Épp ez az, hogy nem 1 pontnyi az eltérés.Ez akkor lenne, ha két külön egyénnek a pontozása lenne ez. Mivel ahhoz, hogy imdb-n egy film 8-as körüli átlagot érjen el, nagyon sok 10-es pontszám kell. Mivel az a különbség a 2 között, hogy az egyik egy konkrét érték, a másik meg már átlagolás eredménye, ezért tényleg nagyon más a két pontozás. Nekem is számos film van, ami SZÁMOMRA 9-10-es, imdb-n meg kap 6-7 pontot. És vannak olyan filmek, amelyek bűnrosszak, kb nekem 2-3-4 pont, és mégis kapnak 6-7 pontot. Tehát igenis nagyobb a különbség, mintha csak két egyén pontozásaként tekintenénk rá. imdb-n egy 8-as osztályzás nagyon nagyon jónak számít egy filmnél, ahhoz már nagyon szeretnie kell rettentő sok embernek, és nagyon sok 10-est kell kapnia. Tehát ha az ő skáláján 7-es (azt most hagyjuk hogy neki a 7 még rosszabb, mint ahogy mi azt logikusan néznénk), de még a "mi" pontozásunkkal is csak jónak mondható, addig az imdb 8 pontja egy kiemelkedően jó filmet takar. Szóval nem pártoskodni akarok, de én is sokszor meglepődök imdb pontozásokon (még ha látszólag csak kicsi is a különbség). Pont ezért nem lehet egy imdb pontozás alapján megítélni, hogy most egy film jó, vagy nem.
Ah. Öregek vagyunk bazzer.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A ket kulon pontozasos duma egy vicc. Aki megles egy filmet es a negyedenel vagy kozepenel kikapcsolja a filmet mert biztos szar a tobbi resze is, nyugodtan megtarthatja a filmbeli velemenyet akar jo, akar rossz.
Evenkivul akkora feszpalmot nyomtam le magamnak a 7 pontozasanal, mikozben kiakadt az imdb 8 pontjan hogy mai napig piros a fel pofam.
Atya gatya! 1 ponttal elter masok izlese! Mindenki meg van orulve!!!!
En altalaban azon akadok ki ha mondjuk egy film szerintem 4 vagy 5 os mikozben az imdb 8 as.
De szép bauxit, honnan van?
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
De ezek az új szerzemények még a gesztusaikban sem ütnek akkorát. Kiveszett már az a szellem, mikor még elég volt ha a főhős belépett egy kocsmába és a járásából láttad milyen durvulás jön mindjárt, vagy a többiek tekintetéből következtetni lehetett kb. mit gondolnak az idegenről. Szavak nélkül, és komolyabb akció nélkül is már akkorát ütött a jelenet mint egy ház. Ma már ilyesmit nem tapasztalok pedig megnéztem pár újabb westernt.
Ma csak a stukkerből kilőtt töltények számával, és a cgi naplemente panorámájával mérik egy ilyen film értékét. De kár... pedig tudott valamit az öreg Sergio, nem ártott volna az ő nyomvonalán maradni.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Hűű bazmeg. Mózer nyomozó visszatért és közben kinőtt a bajusza. Tele volt a film hosszú, mély, nagy nézésekkel. Mindenki keményen nézett a másikra. Amikor épp nem néztek egymásra vagy a távolba, akkor meg lovagoltak. Városból ki, erdőbe, városba vissza. Aztán mikor történt valami és azt hinnéd, hogy végre beindult a történet, akkor még egy kicsit néznek és lovagolnak. De a végén aztán csak lövöldöznek egy sort, ha már western, de az is egy kicsit antiklimatikus...
Minden pillanata arany.
4/10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
lol, ennek a filmnek is hogy elszabták a magyar címét
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Per Aspera Ad Inferi.
Fury
Én nem éreztem annyira jónak mint amilyennek mindenki mondta.
Egynek jó volt, nem rossz film de semmi maradandó.
7/10
Dracula: Untold
Vicces de nekem ez jobban tetszett. Más megközelítésből láthattuk Drakulát, CGI sem volt rossz.
7.5/10
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Csaladi uzelmeken nevettem ennyit utoljara...ez a 2 szinesz egyutt zsenialis..
puki pokeres jelenet ahh😄DD
9/10 de csak, mert neztem volna tovabb😄😊
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Ha pedig neked ez sem volt elég "kalandos", hát így jártál.
Ahogy nagyfater mondaná: "van akinek a sz.r is ízetlen" 😊
ami jó, azt nagyon felpontozom
ami nem jó azt nagyon le
tehát általában 8-10 pontokat adok a nekem tetsző filmekre, 1-et meg ami nem tetszik
ritka kivétel a köztes állapot
😄
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Gandolfini a kedvenc színészem volt, és Hardy és nagy kedvenc, a maffia téma pedig a gyengém..😊 A film rendezője meg a Bikanyak-al már bizonyított, zseniális film volt. Matthias Schoenaerts-ra pedig tényleg nagy karrier vár, baromi jó színész.
Yo, Bitch!
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
oké, kell a film miatt mert 3 részre ezt elosztani harmatgyenge lepkefing lett volna önmagában. én meg jobban örültem volna neki ha sokkal mesésebb, könnyedebb lett volna, ez így inkább tényleg gyűrűk ura 0. rész mintsem kaland a magányos-hegyhez
Van még ehhez hasonló minőségű nem régi film, nem pedig valami agyatlan hülyeség?
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Egy 4 pontos film a legrosszabb 10%-ban benne van. Pedig az szerintetek majdnem közepes.
IMDB eloszlás nagyjából(!) a pirosnak felel meg, míg a miénk a sárgának. Értelemszerűen az x tengely értékeit 5-tel el kell tolni.
Az átlagolás miatt az imdb skálája középre "húz", míg egy egyéni szubjektív skálára ez nem igaz. Ezért van az, hogy egy általam szörnyűnek (1 v 2) tartott film az imdb-n simán 3-4 pontot is kaphat, míg egy számomra zseniális (9-10) film simán 8 alatt van az esetek nagy részében.
Szóval egyetértek BaliBoy-jal. Ha emiatt én is hülye vagyok, hát legyen, már megszoktam és jól érzem magam hülyén is.
Ha ennyire zavaró a 10es skála terjedelme, használj 5öst. Dobj rá 3at és az közepes.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Azt ugye vágod hogy matematikailag van ertelmezve a pontozo skála? Ez azt mutatja meg, hogy egy adott intervallumban ahol a skála egyik vége a teljesen rossz filmet (amit végig sem nézel, annyira szar) a masik vége pedig a leheto legjobb filmet jelenti a pontozas segitsegevel helyezed el az adott filmet ezen a skálán. A skála kozepe (esetunkben az 5os) pedig a teljes kozepszerueséget jelenti. Ilyen alapon pedig a 7es osztalyzat is egy meglehetosen magas pontozasnak felel meg. Mármint csak akkor, ha egy logikus ember logikusan használja a számokat, vágod?!
Jelen estben a te skaladon az 5-os jelenti az 1-est, tovabba a 4-es 3-as 2-es es 1-es osztalyzatok mind ugyan ugy 1 pontot jelentenek, csak vastagabban húva a ceruzát. A te 7es osztalyzatod kb. 3-4 pontnak felel meg egy értelmes skálán. Ha igy hasznalod a pontozast akkor vagy mellekeld a magyarazatot minden pontozasod melle vagy hagyd a picsaba sztem, meret semmi értelme.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Az én saját skálámon 6,7,8,9,10 pontos filmek amik megnézhetőek. 5-től lefele attól függ a pontozás, hogy mikor kapcsoltam ki a francba. Így már nem is olyan kiemelkedő a 7-es pontom, igaz?
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Mivel az egész trilógia előzményfilm! Ez nem jött le? XD
Next PC upgrade: 2022
mi a faszom volt ez, tünde-törp szerelem...<#bdead>#bdead>
kár hogy nem olyan gyerekmesének csinálták meg mint amit a könyv "áraszt" magából: ez a hobbit-trilógia így nem nagy eresztés volt, a pénz beszél. teljesen alárendelték ezt a 3 részt afféle gyűrűk ura előzménynek.
hálistennek úgy tudom hogy a szilmarilok megfilmesítési jogait nem adta el a tolkien család mert nem tetszett nekik a jackson-féle középfölde.
3/10, mozivásznon elment egynek, de sok értelme nem volt
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
<#idiota>#idiota>
Aki nem értené:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
A többit majd pótlom valamikor.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Andie MacDowellt amúgy meg rettentő mód túlértékelt színésznőnek tartottam. Egy időben próbálták még a csapból is őt folyatni.
Rosszabb férfi főszereplőt a Bill "Ghostbusters 2" Murray-nél keresve sem találhattak volna.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.