106837
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • tommygear
    a legtöbb dolog amit felhoztál, ordít róla, hogy a következő részekben lesznek megválaszolva, anno a 4. rész után minden kérdésre választ kaptál ugye? nem értem ezt a habzó szájú hőbörgést, ez egy új hármas sorozat felvezető része volt...
    Utoljára szerkesztette: tommygear, 2015.12.20. 18:56:11
  • LasDen #91576
    igen, jó párszor elmondtad már. Mari néni a boltban is tudja már...:D
  • IMYke2.0.0.0
    Ahogy elnézem, ki kell vennem a topikot a kedvencekből annyi már a nyílt spoiler (is)...
  • Pares
    Te miről beszélsz, kiből lett Jedi?
  • Rhonin7
    engem nem zavar,hogy tetszik.....az zavar,hogy újra láttam a 77-es mozit más szereplőkkel és 30 évet vártam rá
  • Tikal #91572
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    És mégis ki mondta, hogy Jedi Rey vagy Finn? :)
  • Tikal #91571
    hát nem ezt mondtam én is? :D
  • LasDen #91570
    aki kardot fog a kezébe=jedi. mhmm, seems legit....
  • Jim Morrison
    még nem láttam a filmet, de ha valaki SPOILERT ír akkor [SPOILER használata kötelező]!
    köszi :)
  • wedge31
    A másik ami még nagyon zavaró, hogy minden kiképzés nélkül lesznek itt a jedik, elég ha valakinek van egy lightsaber a kezébe és máris jedi lesz belöle, röhej.
    Azért luke-t is trenirozta kenobi meg yoda is mire nekiment vadernek, remélem a következö részben lesz valami traning mert egyébbként az egész jedi rend értelmét veszti.
  • LasDen #91567
    Lucas már nincs ott, csak a Disney....
  • Tikal #91566
    SW spoiler

Ezt nem értem én se, mikor megláttam, hogy megint ugyanaz a fegyver, na ott kezdett el lehalni a lelkesedésem... aztán jött hogy ugyanazzal a módszerrel fogják felrobbantani, mint eddig már kétszer... most komolyan??? Még mindig ugyanaz az ember tervezi ezeket a szarokat? Már az első után ki kellett volna rúgni! :D

És rohadtul nem értem Kasdan-t sem, a forgatókönyv írót, állítólag ő már a Jedi visszatérben sem akarta a második halálcsillagot, Lucas ragaszkodott hozzá, erre végre Lucas már nincs képben, remény egy jobb forgatókönyvre, és nem Én értem, hogy ez még millió embernek új, de akkor is... ma már ettől komolyabb forgatókönyvet várna az ember... elég hihetetlen, hogy egy ekkora komplexumba csak úgy be tudtak jutni... nulla légelhárítás, miért, hogy??
  • LasDen #91565
    miért zavar ennyire, hogy valakinek tetszik a film?
  • Rhonin7
    oké egyetlen kérdésem van: MIÉRT?

láttuk, láthatjuk a IV-et ahányszor csak akarjuk! itt volt a nagy lehetőség erre a megkaptuk a régi storyt néhány kidolgozatlan új karakterrel megspékelve......

de akkor 2 év múlva jön a First Order Strikes back? mert akkor elméletileg ezt a logikát követik......
    Nem fér a fejembe miért nem vállaltak be egy új történetet és egy valódi folytatást! A régi rajongók imádták volna az aki meg most ül le SW-t nézni annak úgyis édes mindegy
  • Kmarha
    + végre egy jó vetítésen voltam, ahol egy emberként élt a közönség. Nem volt semmi zavaró, mindenki együtt izgult, nevetett vagy fojtotta vissza a lélegzetét (nem volt kiugró röhögcsélés, vinnyogás, stb). Lehet ez is hozzátett az élményhez.
  • Kmarha
    Star Wars VII - Az ébredő Erő

Megértem a fanyalgókat, de nem értek egyet velük. Igen, ez a film a IV. rész modernizált remake-je volt. A modernizálást úgy értve, hogy a film ritmusa sokkal inkább a mai igényekre lett beállítva. Rohan előre, pörög, robban, a néző csak kapkodja a fejét ide-oda. Viszont a világot meghagyták annak, ami az eredetit is naggyá tette. Itt minden kézzelfogható. Csavarok vannak, por, kosz és hamu. Életszagú! Még a fénykarddal is úgy hadonásznak néha, mintha csak egy egyszerű csatabárd lenne, esetlenül, erőből, ahogy azt Luke is tette a Jedi visszatér végén, mikor nekiállta aprítani Vader nagyurat (tudom, tudom, ez az egyik nagy negatívum, amit felhoznak a film ellen, engem viszont kicsit sem zavart).

A történet sem eget rengető. De én most néztem végig újra a IV, V, VI-ot, és valljuk be, ott is így indult. Bele a közepébe. Semmi magyarázat. Ráadásul ott a valódi főgonoszt ott még csak később, a második részben láttuk meg pár perc erejéig. Lassan részről részre építettek fel egy történetet, erre számítok az új részekkel kapcsolatban is.

A hangulat Star Wars volt. A látvány szemkápráztató. A jelenetek lélegzetelállítóak. A szereplők elmentek, Kylo Ren karakterét szoknom kell, de Rey nagyobb kedvenc lett nekem már most, mint anno Luke volt.

Én azt kaptam amit vártam, talán még egy kicsit többet is. Egy nagyon élvezetes mozi élményt és Star Wars hangulatot. 2D-ben, eredeti nyelven, de biztos vagyok benne, hogy még legalább egyszer beülök valamelyik változatára az évben.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.12.20. 17:17:42
  • Tikal #91561
    Star Wars

Pont az volt szerintem a lényeg, hogy Kylo is még egy kölyök pofa.. még nem sith, még nincs befejezve a képzése... ezért is viselkedett úgy ahogyan, dühkitörések stb... Most ilyen fiatalon nem nézhetett volna ugy ki mint Vader, hiszen valószínűleg még nem is volt igazi csatában, nem hogy Jedi-vel harcolt volna :)
  • mulli1986
    Most mindenki, aki a harci képzettséggel jön, válaszolsz majd, hogy ki mennyire volt kiképezve és mennyire nem volt alkalmas egy csatára? :)
    Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2015.12.20. 15:18:03
  • mulli1986
    Volt is karlendítés amikor beszédet tartottak a támadás előtt :)
  • Csacsi

" Elvileg lehet, mert a négersrác is úgy forgatta rögtön, mint aki legalább 1 éves kardedzésen van már túl." Te nézted is, vagy csak fikázod? Egy egyszerű rohamosztagos is leverte Finnt mikor kard volt nála. Nem tűnt egyáltalán képzettnek.

A másik, hogy Rey, úgy verte le Ken-t, hogy az meg volt lőve, valamint még mindig mondom, nem tudjuk, hogy kicsoda ő valójában. Az sem biztos, hogy nem kapott már gyerekként képzést. Mert még a Jakkun, látszott a mozgásán, hogy képes az önvédelemre, és ha nem is karddal, de azért a bottal elég jól bánt.
  • gombabácsi
    szerintem is teljesen jó volt az előzmény trilógia.
    voltak benne hülyeségek? igen, de engem nem érdekel. én egyben nézem az egészet, és úgy zseniálisak, van lelkük.
    félek, az új résznek nincs...
  • rain70 #91556
    SW

Hát izé, tegnap megnéztem, nem volt rossz, sőt helyenként hozta a húbazzeg érzést, de nem is volt annyira húhhúú hűdejó.

Az a kis (nagy) fasz, nagyon jól írták itt páran, szóval az az emos hisztis picsa, csak addig volt érdekes, amíg le nem vette a sisakját, de én végig reménykedtem benne, hogy talán Luke lesz az, aki végül engedett a sötét erőnek és átállt és belőle lesz a birodalom egyik legnagyobb g...je, és hozzá képest az apja egy szende kislány lesz. Erre jön egy senkiházi hülyegyerek, aki a Han fia és első találkozáskor kibelezi az apját! Hurrá barmok, ez aztán a történés. A Kedvenc karakteremnek annyi. Ok meghalt, de hol a csába van már akkor Luke, azt nem hiszem el, hogy valahol a galaxis peremén ő is úgy néz ki, és úgy él mint Kenobi anno. Hát de, és arra a 10 másodperces lehengerlő "főszerepben" le is rombolta az egészet, hogy más legyen.

Rey, Luke lánya lesz majd? Ha igen, hogy a francba tud egy alkatrészgyűjtő kardpárbajt vívni az emossal, akit aztán le is aláz, vagy azzal, hogy megfogta a lézerkardot, már ez a képesség is a birtokába jutott? Elvileg lehet, mert a négersrác is úgy forgatta rögtön, mint aki legalább 1 éves kardedzésen van már túl. A nagy halálcsillag, vagy bolygó ötlete szánalom volt már, a kocsmás jelenet is.

Viszont sok NEW HOPE koppintás ellenére hozta azt, amit vártam, látványvilág néha elképesztő volt, a sivatagos bolygót meg már hagyják a csába. De én Luke-ból csináltam volna egy roppant erős birodalmi főgonoszt, akár úgy, hogy soha nem is kellett volna az arcát megmutatnia.

10/7
    Utoljára szerkesztette: rain70, 2015.12.20. 08:54:21
  • Pares
    Én se, és szerintem a RotS a mostmár 7 epizódból az egyik legjobb, de nagyon divatos, elvárt, sőt kötelező lett az előzmény trilógiát utálni...
  • bcrics
    Sztem a legjobb kritika amit a filmel kapcsolatban olvastam.
    - Az első bekezdés epic, amikör a kör bezárul.
    És majd a lányod is viszi az ő gyereket a következő star wars mozira.
  • Nyiri
    Nem értem mi a baja mindenkinek az I-II-III részekkel. Tök jól felépíti Anakin történetét van jellemfejlődés és a Regenge of the Sith kifejezetten jó lett.
  • wedge31
    SW VII

Mikor beültem a moziba olyan érzésem volt mintha vissza mentem volna 79-be mikor elöször láttam az akkor még két részben leadott IV részt / ma valszeg már hihetetlenek tünik de akkor szünet volt a film felénél /

Sajnos ez az ézés fokozatosan csökkent mert én személy szerint valami újra vágytam régi köntösben de ez csak egy copy paste volt eszméletlen mennyiségü fan service szolgáltatással.
    Jó volt látni a régi szereplöket és ök jók is voltak de a " gonosz karakterek " meg se közelitik vadert de még mault se, Kylonak sose lett volna szabad leveni a sisakot mert onnantól kezdve már csak mosolyogni lehet a srácon...
    Az új szereplök egy kivételel nagyon jók, föleg a csaj, a feka gyerek viszont totál hiteltelen és számomra érthetetlen is, hogy gondolták, hogy ezeket a motiváciokat és indokokat bárki is hitelesnek fogja tartani nem tudom.

Ami a legfontosabb kijött abból a gödörböl a frencsájz amibe az elözö három rész alatt került, mert azoknál sokkal jobb ez az epizod de nálam maradt a trónon a IV-V rész.
  • CSOCSO
    Star Wars Force Awakens

11/tiz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kenterbeveri az elso 3 reszt. (I, II, III)
    Szineszek is bejottek. Latvany is jo volt. Nagyon, nagyon tetszett! Holnap megyek meglesni ujra.
  • barcalaci84
    kb én is így érzem...nekem speciel ez a rész az egyik legjobb a 7 közül...egyedül a Birodalom visszavág ami jobban tetszett...rengeteg feel good pillanat és érdekes új karekterek...tökéletes felvezetés, mert érdekel h mi fog történni, érdekesek az új karakterek annyira h többet akarjak tudni a múltjukról és a jövőjükről is persze...
    a star warsnak amúgy is kb 2 mondatos storyja volt, nem is ezért szeretjük szerintem
    az új szereplők nagyon tetszettek, 1-2 nagyon meg is lepett mert kicsit másabbra számítottam...kifejezetten érdekes számomra KYyo h nem egy Darth Vader 2.0 lett, hanem pont eltérő karakterfejlődésen megy át...a fény csábítását próbálja leküzdeni:)
    Rey-ről előzetesen meg voltam győződve h Han és Leia gyereke , de úgy néz ki nem ez a helyzet...talán nem is Luke...
    Snoke is érdekes róla is többet akar megtudni az ember...
    Finn pedig nagyszerű volt szerintem, na meg BB8 is

Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.12.19. 20:44:25
  • TBTPumpa
  • ProGabe #91548
    +1

Annyi történik itt, hogy nekünk, akiket el tudott varázsolni, tetszik. Vannak, akiknek nem jött be a nosztalgia és csak megvonták a vállukat.
    Aztán vannak azok, akik vígan osztogatják rá az egy, meg két csillagokat (a tízből), elég hülye indokokkal, rohejesen rosszul látva, elemezve dolgokat (teljesen félreértelmezik pl. Rent, pedig olyan egyértelmű, mit is akartak ezzel a karakterrel). Na nekik ajánlom szeretettel a Sátántangót, hatszor megnézve egymás után. Vagy látványfilm kell? Akkor ott a teljes Transformers gyűjtemény, vegyék meg arany díszdobozban

Aki szerint az SW VII egy "szar", ami nem érdemel több pontot 1-2-3-nál egy tízes skálán (tehát mondhatni vákuumban, nem picsogva, hogy hát de rimék, hozzáteszem, ez az állítás jogos, de csak egy bizonyos szintig, nem ennyire felfújva), az szimplán hülye, vagy troll (tehát hülye)

Persze a 9-10/10 sem reális, ez is egyértelmű (eleve nem szeretek pontozni amúgy). De hogy szórakoztató? Hát persze! Mint SW működik? Tökéletesen! Az igazi gond vele az, hogy két évet kell várni a folytatásra.
    Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2015.12.19. 20:28:33
  • Csacsi
    Nem tudom.Számomra az új trilógia az (I-II-III) a zenén kívül nem igazán hozott hangulatba.Számomra iparos akciófilmek voltak, de attól a Sok ugribugritól nagyon nem lett jobb. A jedik....a béke őrei....szinte örömmel mennek harcba. Annyira mű volt az egész...hogy fájt.

Itt igen sok volt az ismétlés...de nekem ez adta meg a hangulatot. A másik amit elért....hogy érdekel a folytatás....mint annó a birodalom visszavág végén...és ezt most éreztem először azóta..és ez nekem jó..és tetszik.
  • Rhonin7
    "when all the hype dies down many will come to realise that the movie is basically over-sentimental crap with references to the past so obvious it feels almost insulting. The bad guy looks more like a wand waver from a Harry Potter movie than a formidable adversary. Basically the movie was merely a Gen Y hand over before the original actors die. It possessed none of the Star Wars mystique. No doubt the next episode will have Iron Man in it, and if we're really lucky, a Transformer or two. 1 Star is my rating."
  • Bokafix2
    Az első trilógia ereje abban rejlik hogy régi... és abban a korban az akkori technikát meghazudtoló képi világgal készült. De ha egy ilyen régi filmet vagy trilógiát sok év vagy évtized múlva újra elővesznek annak majdnem egyenes következménye lesz az amit leírtál. Nem fog akkorát ütni.
    És mivel magasak az elvárások is, így szegény biztos hogy le fogja verni a lécet. Az Indiana Jones trilógiát is a 80-as években kezdték és mi lett a 2008-as 4-dik résszel? Hát kb. mindenki utálta... pedig még a rendező is ugyanaz maradt.
    Lucas elkezdett egyfajta mélyrepülést a Baljós árnyakkal és most a későbbi rendezőkön áll hogy mit kezdenek a szériával. De az tény hogy olyan, az újdonság erejével ható képi világot és történetet mint amit a régi trilógia képviselt nemigen fognak tudni visszakönyörögni a vászonra.
    Bár tény hogy lehetett volna a film ennél rosszabb is. JJ sajnos nem igazán volt tisztában a hozzávalók keverési arányával és mondhatni 'elsózta a levest' a túl sok nosztalgiával és egy konkrét rész lekoppintásával.
  • ElNano
    Nem azt írtam, hogy az maga a Tatooine volt, hanem Tatooine-s a kezdés. Átfogalmazom: Megint egy sivatagbolygó. Unalom.

Reyről ki fog derülni, hogy Luke lánya - valahogy összehozta... Figyeld meg. Hacsak nem az lesz, hogy ő az, aki már megint egyensúlyt hoz az Erőbe - na, az már tényleg komikus lenne. Mindettől eltekintve vicces volt, ahogy autodidakta módon kitanulta az elmetrükközés képességét, illetve ugye bármilyen tehetség valaki, a kardvívás az bizony kardvívás, fogásokkal, trükkökkel - amikről neki fogalma nincs. Annyi igaz, hogy az emós jedit (?) tényleg meglőtték, így valóban lehetett helyzeti előnye a lánynak, oké.

Ettől függetlenül ez a film egyszerűen nem méltó a Lucas-féle SW-hez, nagyon hiányzott belőle maga Lucas, a szelleme, az, amit hozzá tudott tenni a sagához. Nézz bele akármelyik epizódba a Baljós Árnyakon kívül. Ömleni fog a SW hangulat ehhez képest. Nézd meg csak a Sithek bosszúja nyitó jelenetét. Az SW. Real. Ez meg egy másolat, annak minden nyűgével-bajával. Sajnos!
  • ReszegKoldus

JJ Zsidaj??

Az.
  • DantesHUN
    Már megint a Thawn trilógia...szerintem meg az én Star ars ötletemet kellet volna filmre vinni mert az sokkal jobb, és mivel nem tették azóta is fáj.
  • Csacsi

1. Az nem a Tatooine volt.

2. Kylo Ren sosem lett annyira kiképezve mint Vader. Valamint meglőtték. Arról nem beszélve,hogy nem tudjuk, hogy kicsoda Rey...és milyen képzést kapott amiről nem tudunk. Szóval két nem teljesen képzett ember kardozott....Én rosszul Lettem voltam ha ugrabugrálnak.

• Rhonin7
    Pontosan!

az ERŐ a Jó és a Rossz oldal a politika, a lázadók a család minden kivan dolgozva! fegyverek,hajók,lényekről nem is beszélve
    Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2015.12.19. 18:04:09
  • TBTPumpa
    Na igen, máig fáj, hogy nem a Thrawn trilógia lett megfilmesítve. Ott ki van dolgozva az új Birodalom felépülése, vannak új és érdekes helyszínek, karakterek, lények, űrhajók és űrcsaták. Viszont nem igazán van benne fénykard párbaj, ellenben hozza a SW hangulatot és még értelme is van. Mara Jade és Luke viszonya pedig egy jó kis adok-kapok, de nem, inkább kis körültekintéssel, de elkészítjük a 77-es Star Wars filmet még egyszer. Már látom, hogy a nyolcadik rész a Birodalom visszavág remake lesz majd.

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.12.19. 18:06:06
  • LasDen #91538
    olvastam. De nem vagyok túlságosan retardált, értem azok álláspontját, akiknek nem tetszik. Viszont nekem igen.