106840

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Rhonin7 #91540 Pontosan!
az ERŐ a Jó és a Rossz oldal a politika, a lázadók a család minden kivan dolgozva! fegyverek,hajók,lényekről nem is beszélve
Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2015.12.19. 18:04:09 -
Na igen, máig fáj, hogy nem a Thrawn trilógia lett megfilmesítve. Ott ki van dolgozva az új Birodalom felépülése, vannak új és érdekes helyszínek, karakterek, lények, űrhajók és űrcsaták. Viszont nem igazán van benne fénykard párbaj, ellenben hozza a SW hangulatot és még értelme is van. Mara Jade és Luke viszonya pedig egy jó kis adok-kapok, de nem, inkább kis körültekintéssel, de elkészítjük a 77-es Star Wars filmet még egyszer. Már látom, hogy a nyolcadik rész a Birodalom visszavág remake lesz majd.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.12.19. 18:06:06 -
olvastam. De nem vagyok túlságosan retardált, értem azok álláspontját, akiknek nem tetszik. Viszont nekem igen. -
Úgy írok jelenleg, hogy még nem láttam a 2015-ös Csillagok Háborúját: azt ugye mindenki tudja, hogy ez az új rész csak 1 az elkövetkező sok (tucat? - mert még 100 évig tuti folytatni fogják) közül... -
Rhonin7 #91536 nem akarok kötekedni,de olvasd el a 91527-et még párszor.......a film 90%-a már látható volt 1977-ben..... :( tényleg ennyire tellett ? :(
Ott vannak a Timothy Zahn könyvek.....azoknak pl. nagyon is jó történetei vannak..simán abból csináltam volna a filmet mint ahogyan azt követelték is a rajongók....erre megcsinálják a 77-es StarWarst...... -
100% SW rajongó vagyok és tetszik. Nem lilaköd, nem nosztalgia meg akármi. Tetszik, mert ez egy JÓ film. Egy élvezetes, érdekes film, érdekes karakterekkel. Az hogy neked, családnak nem tetszett, egy dolog. De a milliós SW fan bázis nevében beszélni elég merész, még feltételes módban is.... -
Rhonin7 #91534 well aki SW fan el nem tudom képzelni,hogy tetszik neki.........ez csak a közel 30 éves várakozás okozta lila köd....ami lassan elszáll majd! Ne tudd meg mennyire örültem mikor októberben megvettük a jegyet a családdal! erre 4 csalódott SW rajongóként távoztunk tegnap... :( -
Rhonin7 #91533 ő a rendi....mondhatta volna tűnjetek a francba ezzel a fail SW IV remake-el -
lényeg a lényeg. Az egyiknek tetszik a soft remake, a másiknak meg nem. Oszt ennyi. Minden más felesleges ragozás :D -
Lawrence Kasdan ... (written by) &
J.J. Abrams ... (written by) and
Michael Arndt ... (written by)
-
SzinesGeza #91530 JJ írta a forgatókönyvet? -
Rhonin7 #91529 megint egy jó kritika!
komolyan mondom minél több ilyet olvasok a sajnos! igazságról a filmmel kapcsolatban annál jobban sírok,hogy JJ ezt keményen elbaszta......... -
SW VII.
Nektek nem volt álomszerű a kezdés? Úgy értem el se hittem, hogy ott ülök a moziban és ezt a filmet néztem!
Mivel előttem már páran leírták a pro és kontrát így ezt most el is hagyom.
Férfiasan bevallom az utolsó jelenetnél, azaz tényleg a záróképsoroknál, kicsordult a könny annyire hozta az SW hangulatot.
10/8 -
ElNano #91527 Ébredő Erő (5/10)
Amikor felcsendült a jól ismert zene a legelején, kajak elszorult a torkom. Eszembe jutott, amikor még kissrác koromban az apám elvitt az Új Reményre a már nem létező Rege Moziba. Ott egy életre megfogott ez a világ, mondhatni ezen nevelkedtem fel, minden esetre hatalmas kulturális behatást gyakorolt rám, és vitt a sci-fi szeretete felé. Ma meg én vittem a 12 éves lányomat erre a filmre… Ezt csak elöljáróban, hogy érzékeltessem, mit jelentett nekem ez a mai vetítés, jöjjön a lényeg:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A film eleje még nagyjából rendben volt, de mondjuk ez a Tatooine-os kezdés kezd kicsit unalmas lenni. Ha csak a környezetet nézem, akkor ez már egy Baljós Árnyak-indítás, nyomor, homokdűnék, bár kétségtelen, hogy a csillagromboló és egyéb romhalmazok tettek rá némi hangulatot. Nem lehet elmenni szó nélkül a bántó analógiák mellett, amik miatt ezt a részt leginkább egy rosszul sikerült rebootnak lehet gondolni. Számomra akkortól kezdett nagyon keményen a fim színvonala nagyon meredeken a mélység felé zuhanni, amikor feltűnt Han Solo és Csuvi. (Abban a pillanatban még nem tudtam, hogy ez fog történni, nekik rettenetesen örültem.) Tudom, hogy ez röhejesen hangzik, mert nem a karakterek a hibásak, egyszerűen onnan kezdett az egész történetvezetés átmenni valami Holiday Special 2-be.
Ami hirtelen, egyszeri megnézés után eszembe jut:
Már megint egy Halálcsillag. Könyörgöm… Már megint ugyanúgy kell támadni, már megint van egy gyenge pontja, ahová a támadást kell koncentrálni, pajzs trükkös kikapcsolása is befigyel, naná. Érdekes, a Birodalom Visszavág tudott Halálcsillag nélkül is működni.
Megint berepülnek egy árokba, mert egyébként fentről nem lehet megközelíteni a célpontot. Rettenetesen fárasztó volt. Harmadszorra is robbanás, elrepülő Falcon és a maradék X-szárnyúak. Ilyen az, amikor új színt visznek egy szériába…
A haditerv megvitatása, pont úgy, ahogy az Új Reményben és a Jedi Visszatérben láthattuk. Tábornokok Leiával egy hologram körül tanácskoznak. Nem láttuk ezt eleget…
Megint egy droidot keresnek a fontos információk miatt, ugye „hol vannak az ellopott szalagok”… Sírtam rajta.
Kocsmajelenet. A film egyik legpofátlanabb jelenete más lényekkel ugyan, de gyakorlatilag ugyanaz, mint az Új Reményben, Mos Eisleyben. Én éreztem magam kínban, amikor néztem. Hihetetlen, hogy ezt így vászonra lehetett vinni.
A kis robot és a számkivetett ember barátsága. Ez is egy mostantól borzasztó SW klisé, nem is tudom, hogy miért kell ez minden egyes részben.
Mindezeken kívül vérgyenge fénykard harcok, még a SW-univerzum logikáját is nélkülözve. A semmiféle képzésben nem részesült hölgy legyőzi a képzett Jedit. Na, ez nettó hülyeség. Lukenak is 3 évre volt szüksége ahhoz, hogy Vader elé állhasson – és simán vesztett.
Kylo a Halálcsillagon hirtelen felkapja a fejét és azt mondja: Han Solo… Ahogy Darth Vader kapta fel a fejét a Halálcsillagon annak idején és azt mormogta: Ben Kenobi. Röhej.
Már megint a jók közül valaki enged a sötét oldal csábításának, már megint egy családtag. A film alatt arra gondoltam, hogy a Skywalker családnak egyszerűen meg kellene tiltani, hogy utódot nemzenek és akkor majdnem minden probléma megszűnik a galaxisban…
A guruló-csápos-gülüszemű szörnyes-kergetőzés jelenet Han Solóval és a többiekkel teljesen felesleges volt, amellett, hogy ultra ciki. Mi ez Alien vagy Dolog? Mi volt ennek a jelenetnek a funkciója? Ja, és akkor már megint az van, hogy Hant kergetik mindenféle zűrös alakok, mert már megint átverte őket, mint anno Jabbát. Értitek, a Köztársaság hőse, mint piti szélhámos, na ne…
Á, jegyzetelni kellett volna az újrahasznosított jeleneteket, mert volt még bőven…
Dialógusokban is voltak ismétlések, apropó, dialógusok: Ha van, ami rém gyenge, hát ez az. Tőmondatok, Taxi-szintű viccelődések, néha lehetett rajta röhögni, de egyáltalán nem ültek annyira a poénok, mert ez egy Taxiban oké, de itt...
A felvezetés: Na, az nincs. Senki nem tudja, hogy a fenébe lett az Első Rend, a Birodalom örököse már megint egy meghatározó tényező, miután a Köztársság szarrá csapta őket a Jedi Visszatérben. Ott a birodalom fő hadseregét kiütötték, mindenki ünnepelt, már csak a szétszóródott csapatokat kellett levadászni. Ehhez képest itt pont abban a helyzetben vannak a lázadók, mint az Új Remény elején. Ez egy eszementül nagy lyuk a sztorin, mert most akkor hogy is lett ez az Első Rend, meg most akkor hogyan lett a vert sereg maradványa galaxisszerte domináns egy olyan haderővel, amivel perceken belül ott tudnak lenni bárhol és mitől vált a győztes Köztársaság egy üldözött, underground szervezetté?
Ja és még mindig a Halálcsillag, a végső harc. Itt is, mint az Új Reményben, nagyon félnek, hogy a bázisuk lőtávolba kerül, itt is számolnak vissza, hogy még x perc, y perc, jaj, mindjárt lőhetnek… Kreativitás zéró.
Nem voltak masszív űrcsaták, emlékszem, még mennyire élveztem a Sithek bosszúja elején azt a grandiózus űrháborút. Úgy egyáltalán: Semmilyen grandiózus nem volt ebben a filmben, és semmilyen új, eredeti ötlet, még tárgyak, gépek terén sem, amiben azért még az új trilógia is bővelkedett. Hiányoztak az új világok, az olyan tipikus, nagytotálos jelenetek, amik a SW elengedhetetlen részei.
Snoke, a legnagyobb rosszfiú – gondolom Sith, de hogy honnan, ki képezte, mi van egyáltalán… meg hogy csábított át egy Skywalker-Solo ivadékot… Rohadtul senki nem teszi ezt hihetővé akár csak fél mondatos magyarázattal sem… Anakin áttéréséhez azért kellett pár dolog ugyebár.. Ez meg már Sith-tanonc, hát menjenek a francba. Szóval Snoke úgy nézett ki, mint egy kommunikációból gyorstalpalón átesett Ork a Gyűrűk Urából, Kyle pedig leginkább arra hajazott, amilyennek elképzelem fiatalon Perselus Pitont a Harry Potterből… Egy emós kisbuzi, most komolyan.
Az egész szituáció, a harcok, a világok, mind-mind olyan buget SW-érzést adtak nekem, olyan volt, mintha egy mellékszálat néztem volna valami kisebb villongásról a galaxis pereméről, miközben a sokkal komolyabb és fontosabb események máshol történnek. Ez egy gagyi és piti bandaháború a SW-s háborúskodáshoz képest.
Számomra sokkal nagyobb flash volt a Sithek Bosszúja az összes bárgyúságával együtt. Ez valahol a Baljós Árnyak felett van valamivel, de élből a 2. legrosszabb SW film.
Az Új Reményt kiskorom óta kb. 70x, a Birodalom Visszavágot és a Jedi Visszatért több tucatszám láttam, feltétlen híve vagyok a szériának. A Baljós Árnyak egy katasztrófa, a Klónok támadása sokkal bíztatóbb, de már simán többszörnézős nálam, a Sithek bosszúja meg tömény SW, leszámítva a bárgyú lova story szálat. Szóval messze nem vagyok SW hater, sőt… De ezt még max talán 2x fogom megnézni.
Ja még a végére: Az hogy meggyilkolták Han Solót, megbocsáthatatlan féreg egy dolog.
Bónusz sztori: A lányom meg betett pár srácnak keményen. Jövünk kifelé a Corvinból, a gyerek még mindig a film hatása alatt van, iszonyat tetszett neki. A bejáratnál tartunk, amikor fennhangon méltatlankodni kezd, hogy „majdnem sírtam, amikor Han Solót megölték!” És pont jött be egy 4-5 fős baráti társaság, fiatal srácok. Néznek, szerintem ekkora spoileren életükben nem estek át, de jól viselték mert azonnal elkezdtek hangosan röhögni. Gratuláltam a lányomnak, sajnálkozva rájuk pillantottam, nevettek egyet és ment mindenki tovább a maga útján. Poén volt...
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2015.12.19. 16:36:29 -
Utána néztem és a nagy szakik azt írják hogy Lucas ezekből a művekből merítve (talán lopva) alkotta meg a SW-t: Dune, Flash Gordon, Buck Rogers, John Carter of Mars amik sokkal régebbiek, szóval finoman szólva az SW egy ripoff csak a többivel ellentétben nagyobb hírnevet kapott.
Ha köztünk lenne még Jedi biztos megkövezne ezért.
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2015.12.19. 16:16:45 -
Lucas leginkább a Star Trek Original nyomdokain haladt. -
Katalizátor #91524 Eléggé tudott volt mindig is, hogy Lucas a nácikról mintázta a Birodalmat. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az eredeti trilógiánál "subtle" volt, az egyenruhák, a viselkedés... itt... itt... 5 perce gondolkozom azon, hogy mivel lehetett volna még egyértelműbbé tenni az analógiát, de szerintem maximumra sikerült pörgetni. ha karlendítéssel üdvözölték volna egymást a karakterek? ha a TIE fightereket átnevezik tigrisnek? eh. talán ha a stáb lerohanja lengyelországot. -
SzinesGeza #91522 Most komolyan, ez a náci analógia csak most ugrott be egyeseknek? A legelső trilógiánál nem? :) -
Star Wars VII 7/10
Inkább Spoilerbe rakom, mert így hányhatok mindent egybe, meg nem kell gondolkozni, hogy kinek mi a spoiler
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Hát megmondom őszintén én úgy jöttem ki a moziből mint amikor John Travolta nem tudja, hogy mivan. Nem tudtam eldöntetni, hogy most jó volt vagy sem.
Tény nosztalgia, ahogy mindenki írja megvolt. Nekem az nem tetszett ebben, hogy gy az egyben remake.
Ami jó volt hogy helyenként nem kiszámítható mégse a sztori. Szereplők nálam az elmegy kategória, nem kedveltem meg kifejezetten egyiket se. Szerencsétlen néger srác a tipikus vicces néger figurát alakítja, nem nagy karakter.
Rey, hát az elején amennyire semleges figura volt, kb annyira szerettem meg a film végére.
Kylo meg.... Hát hogy is mondjam. Egyébként se egy tipikusan utálható fő gonosz. Mondjuk Darth Vadert is csíptem, de a színész gyerekek... Hát anno mikor a Sithek bosszújában Anakin átállt a sötét oldalra, hát na ő el tudta játszani, hogy gonosz lett, a nézés, az effektek. Lehet én vagyok fő gonosz esetén ahhoz hozzászokva, hogy legalább félelmet kéne sugároznia a karakternek. Maszkírozzák el vagy valami. Nem. Ez egy hülye gyerek kinézetét és vonásait hordozza magán. Komolyan, látom magam előtt, ahogy Kylo Ren-es rózsaszín pólóban fognak a kiscsajok szív kéztartással a színész háza előtt ugrálni. Nagyon szar szerintem.
Aztán Remake. Értem én hogy térjünk vissza a gyökerekhez, de ennek az a megoldása, hogy kb egy az egyben lekoppintom a 4. részt??? Hát nem tudom. Nekem elég nosztalgia faktor lett volna, ha a régi stílust hordozza magán. Meg hogy megjelennek a régi színészek. De hát ha ez kell a népnek...
Az is negatívum, hogy ez nem olyan mint a régi 4. Hogy egy estés filmnek készült, hanem tele van üres dolgokkal. Nagyon erősen érződik hogy előzményfilm vagy első rész vagy hogy mondjam.
Na igen olvastam itt, hogy értjük, Hitler és valóban. KB akkor lenne ez feltűnőbb, ha a homlokukra lenne írva, hogy Heil Hitler. Vicces. JJ Zsidaj??
Meg nekem mindig is kicsit fura volt a régi részekben is ez a Jedi gyorstalpaló, amit Luke is kapott, meg most Rey. Ja hogy ő most nem kapott semmit, mégis helyenként már úgy használta az erejét, mintha bármit is tudna róla. Ez engem zavart. Meg én pont szerettem, hogy a Jedik használják az Erőt fénykard használata közben is. Ergó gyorsak, kemények, akrobatikusak voltak. Én így képzelek el egy Jedit. Régen nem tudták megoldani, de nem lehetett volna ezt megtartani? Most megint olyan volt, mintha én meg haver kaptunk volna egy fénykardot és bohóckodnánk.
Ami pozitív, hogy nagyon átjárja az egész filmet a Star Wars feeling, a légkör, a karakterek, zene, világ. Számomra ez menti meg a filmet.
Egyébként most olvasom itt a KOTOROS HSZ-t. Valóban a játékoknak kb 5-ször jobb sztorija van. Nem tudom, miért nem tudnak a filmkészítők is olyan csavarokat beleírni a filmekbe, amitől lemegyek hídba....
És egyébként vérbeli SW rajongó vagyok, az első treilernél, mikor a végén Solo mondja, hogy Chewie we are home, majdnem elsírtam magam. Szóval nem kívülállóként ez a véleményem. Egyébként én a fejlődés híve vagyok egy kis nosztalgikus betekintéssel, szóval számomra ez a film kicsit túllőtt a nosztalgián és nagyon első részes lyukakat hagyott a sztoriban. Az ilyet nem szeretem.
-
Nyiri #91520 Jó de azért megegyezhetünk hogy történetileg mindegyik rész eléggé 3-as alá :) A KOTOR-nak ami a mai napig szerintem a legjobb SW játék, ezerszer jobb sztorija van mint a moziban lévőknek.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2015.12.19. 11:33:49 -
nem ez lesz az első s nem is utolsó.... -
Milliárdnyi a rajongótárbor. Számukra bármi, ami új Star Wars azonnal 11/11 - s én nem is hibáztatom őket ezért. -
Rhonin7 #91517 IMDB 8.9 kicsit túl erős -
Szinte ugyan ezek a gondolatok jutottak eszembe a legősibb mesterség emlegetését kihagyva. Egy New Hope remake. A történet szinte semmi újat nem hozott. Kylo figurája addig volt félelmetes míg le nem vette a maszkot. Mint egy jóllakott óvodás akinek elvették a kedvenc játékát. Hol pityereg, hol meg a többieket csépeli.
A látványvilág és a kivitelezés 10, történet 3. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Han halála gyönyörű volt, bár tudtam, hogy ez lesz ahogy felment oda ahonnan nagyot lehet esni, de én úgy nyírtam volna ki inkább Leiat, mint a sicc. Érdekes lesz nélküle. Bár tényleg megöregedett, de Han vitte a hátán a 7. részt, persze a két új főszereplő mellett, Leia pedig kb. semmit sem tett hozzá, sőt, még azt is gyengén. Csak nehogy az legyen, mint a Dallasban ... -
Úgy látszik, csak így lehet rekordot dönteni. Avatart is már mindenki utálja....:D
(mondjuk én éppenséggel nem utálom. Az elmúlt évekbben megnéztem 1-2x)
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.12.18. 23:23:01 -
Rhonin7 #91513 sőt nekem is 100%-ban ugyanez jött le a filmmel kapcsolatban!
kicsit csalódás nekem a film....és majd 2-3 hét múlva szerintem jobban lefogják húzni az emberek............ -
Nyiri #91512 Szóról szóra leírtad azt amit gondolok így pár órával a film megnézése után. Teljesen egyet értek. Köszi, hogy nem kell leírnom, mert már megtetted :D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Han-on nem kell csodálkozni, majdnem mindegyik SW filmben kiiktatnak egy vagy akár több fő karaktert... a Jedi visszatérben pl. Yoda, Vader és Palpatine is meghalt, vagy a 4-dik részben Obi Wan. -
Star Wars VII - 7/10
Jo volt. Semmi kiemelkedo, de jópár hiányossággal és egyebekkel azér tett róla, hogy ne 2 méterrel a levegoben szálljak ki a moziból.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen, engem is zavart a tortenet szolgai remake-je. Tényleg nem lehetett egy KICSIVEL más sztorit írni, hogy mondjuk egészen apró módon eltérjen a 4. résztol??? Igen, én is forgattam a szemem az ujabb bolygópusztito szupertámaszpont miatt, ami most már legalább 10x (tehát TÍZSZER!!!) nagyobb a halálcsillagnál. És akkor mi a tokom van??? Zavart, hogy nem volt tisztázva a galaxis mostani politikai sztorija, miért lázadók még mindig Leia és a sleppje????? Miért kizárólag x-wingjeik vannak? Miért azokkal indulnak bombázó bevetésre??? Érthetetlen, hogy a promó anyagokban és posztereken elokelo helyen szereplo Captain Phasma-nak egy szál akciójelenete nem volt, gyakorlatilag egy darab senki volt a filmben. Kínosan feszengtem azon a tipikus JJ Abrams-es nagyszájú, guruló, sok foggal és csáppal bíró ostoba golyószornyes jelenten. Húztam a szám amikor Finn fénykardot ragadott és harcolt vele. Na azt nem, azt csak eroérzékenyek használhatják, de ha kicsit tudnak is vele mondjuk védekezni, az fix, hogy nem partnerek percekig egy sith lovag (tanonc? mindegy is) ellen vívott harcban. Adam Driver nekem nem jott be mint fogonosz karakter. És a mesterét miért kell 5 emelet magas hologramon kivetiteni? Ugyanakkor a tobbi szereplo nekem bejott, bejottek a poénok, a filmen érezni az anyaghasználatot és a visszafogott CGI-t, na és persze Han halála. Gyonyoru volt. Tudtam már elore, megéreztem hetekkel a premier elott, hogy ennek kell torténnie, és nagyon reménykedtem, hogy megmerik lépni. Nagy pacsi érte. Várom a kovetkezo részt, egész jól alakul ez, de hatast messze nem dobtam tole. -
-
Te még a saját pontozásodról sem tudsz valós képet alkotni.
-
"ah, köszönöm, kaptam egy igazi imike pampogást. hallottál már olyanról, hogy valaki valós képet akar alkotni egy filmről, főleg ha az 2015 leghypeoltabb cucca? na, itt most pont ez történt."
Jézusom...
-
ah, köszönöm, kaptam egy igazi imike pampogást. hallottál már olyanról, hogy valaki valós képet akar alkotni egy filmről, főleg ha az 2015 leghypeoltabb cucca? na, itt most pont ez történt. -
kutyakiki81 #91505 Hehe -
Talán a szerkesztőknek is ez a véleménye, mert egy címlapon hősünk képe mellett ott virít véletlenül egy vastagon kiemelt "nagy":
//Emellett, kiváló ferengi szereplő lehetne egy újabb Star Trek sorozatban is.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.12.18. 13:18:49 -
kutyakiki81 #91503 Nekem Adam Driver orra szúrta majdnem ki a szemem! Arra firnyákja van, hogy szerintem össze sem tudja zárni az útlevelét. -
Star Wars
Mikor felhangzott a főcím és gördült a szöveg, teljesen szürreálisnak éreztem, hogy végre nézem :D Moziba volt újongás meg taps, durva volt :DD Én a pozitív élménnyel távozók sorát erösítem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nagy a nosztalgia faktor? Nagy. Csúnyán lenyúlja a IV. részt? Igen. De úgy hiszem nem csak ettől szeretik az emberek. A film önmaga jogán is megállja a helyét.
Az új karakterek egytől egyig jól lettek fel- és bevezetve. Finn-nek a végére egy kicsit kevés tenni valója akad, eléggé csak olyan ott legyen alapon van ott. Rey viszont nagyon jó volt. Főleg a kémia közte és Finn között volt nagyon jó. Kylo Ren szerintem az, akinek Anakinnak lennie kellett volna. Tökéletesen testesítette meg azt a figurát, aki a két oldal között évődik. Ha a következő részben visszatér, mint aki 100%-ig a sötét oldalon áll, akkor nagyszerű gonosz lehet. Snookból kevés volt így elsőre és őt nem nagyon sikerült felvezetni, mint nagy arc. Az jó, hogy nem volt róla valami eröltetett expoziciós dialóg. Inkább ne, mint igen. BB-8 is jó volt. Kedves, aranyos kis gép volt. És nem olyan pöcs, mint R2. Alig, hogy visszajön, az az első, hogy lebuzizza 3PO-t :D
Összességében nagy élmény volt. És a mai napot látva jó döntés volt megnézni. Spoiler hegyek minden felé :D Kicsit sajnálom, hogy nem JJ rendezi a köv részt. Meglátjuk ez a Rian mit alkot majd. A nagyon jó alap megvan hozzá.... -
Költöi tulzás volt, de a lényege ez. egy csatában legyen az bármilyen nagy is ilyen közel nem mennek egymáshoz gépek ráadásul ilyen sok.
A transformersznél is a toronyházak között is 3-4 gép kisérte egymást és azok nem robotok voltak, a godzillánál is a helikopterek és a vadászok és még sorolhatnám