106844

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Jedit nem is kéne elöhúzni, de egy sith nagyúrat eltudnék viselni. -
Hát akkor az alig ölt meg valakit már nem áll...nagy genyó volt az öreg ez nem vitás.
Kylo még lehet ilyen de a felvezetése totálisan rossz lett. -
Bandicoot #91623 Így van. Vader gyakorlatilag kipusztította a Jediket a galaxisból, Yoda maradt az egyetlen mester akinek sikerült elbújnia.
És addig jó amíg ez így is marad és nem húznak elő zseből egy új "elbújt,eltünt" Jedi mestert, főként hogy Luke volt az utolsó remény (és végülis Leia).:)
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.21. 18:29:37 -
Igazad van! Erről megfeledkeztem. -
Bandicoot #91621 Leiáról nem tudott csak amikor Luke gondolatai a végső összecsapásban elárulták...Eléggé illúzióromboló lett volna egy jelenet ahol Vader a fénykardot elhajítva "Kislányooom" felkiáltással legangol a személyi T4a-jával az Endorra...
-
Én ugy emlékszem kenobi mondja lukenak, hogy vader felkutatta és megölte az összes jedit aki még megmaradt, ez akár még sok-sok ember is lehet... -
Bandicoot #91619 Vader fő munkássága .:)
Jó persze ez is csak mellékes kitaláció,kiegészítő a filmekhez, és ha szigorúan a filmeket vesszük akkor ezekről nem tudunk...Sőt ha szigorúan a filmeket nézzük Vader alig ölt meg valakit mután Vader lett,és azok között is sok a saját Birodalmi klubbtag..
-
És mind a kettőt meg is próbálta megölni.. :) Csak nem sikerült neki és az utolsó pillanatban megmentette Luke-ot az Uralkodótól. De pl. Lea-át az Endoron nagy ívben lesz@rta, hogy megölik-e a trooperek vagy sem.
Nem mondanám, hogy minta apa. :) -
No igen, de a gyerekei épp a lázadók vezetői voltak... :) -
Vader gonoszságának a fokát, csak az eredeti trilógia alapján nem igazán lehet megítélni, mivel a 3 rész alatt végig csak a lázadókkal van elfoglalva... (két háborúzó fél) Ahhoz, hogy a személyiségét meg lehessen ismerni, igenis hozzá kell venni a pre-sequelt. (legalább is addig, amíg nem készül valamilyen film a 3. és 4. rész közötti időkről. -
Fantastic 4 (2015)
Őszintén szólva nem értem a fanyalgást. Sem jobb, de szerintem rosszabb sem volt egy átlag sci-fi akció filmnél. Szvsz a 4,3-as IMDB értékelés eléggé fals. Ennyire azért nem rossz.
Saját pontozásom szerint: 6,5-7/10
Meg lehet akár újra is nézni alkalomadtán.
Star Wars - Ébredő Erő
Nekem bejött. Tény, hogy nem tökéletes, én is tudnék néhány számomra érhetetlen dolgot felsorolni (mármint, hogy miért így kellett) de összességében elégedett vagyok.
Egy biztos, szokni kell még az új szereplő gárdát. Sok rosszat el lehet mondani az előzmény trilógiáról de abban 'A' kategóriás színészek voltak. Ami nyilván dobott jó sokat a filmeken.
Ebben viszont - legalább is számomra - full ismeretlen színészek szerepeltek. (nyilván a visszatérőket nem számítva)
John Boyega színészi játéka kimondottan lapos volt számomra és kissé hiteltelen. Pedig amúgy nekem az ég világon semmi bajom nincs azzal, hogy fekete bőrű.
Viszont Daisy Ridley választása - mint ahogy már mások is írták - remek!
És akkor Achilles pont:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kylo Ren. Hmmm. Nehéz értékelni. Egyfelől rossz választás volt a szerepre Adam Driver, más megközelítésből viszont jó. Az egész film alatt egyértelműen azt mutatják be, hogy mennyire zabolátlan, nem tud uralkodni saját magán sem. Egy képzetlen, esendő, sértett pojáca, aki nem tud önkontrollt gyakorolni magán. És ezt igenis jól hozta a színész. (feltéve, hogy tényleg ez volt JJ elképzelése)
Ahogy valaki lentebb írta, tényleg furcsa lett volna, hogy az Uralkodó és Vader likvidálása után néhány évtizeddel újra ugyanott tart a galaxis mint ahol az Új reménynél belekezdtünk.
Szóval rendben volt ez így. Ráadásul ne feledjük, hogy Kylo Ren Lea és Solo gyereke és kettejük közül csak Lea-ban van meg az erő, de ő is képzetlen. (ha ez utóbbi egyáltalán számít) Míg Anakint ugyebár a midikloriánok/az erő nemzette...
BTW, szerintem a Starkiller elpusztítása közben elképzelhető, hogy Kylo Ren is elvesztett 1-2 végtagot és a következő részben már tényleg szüksége lesz maszkra is, hogy életben maradjon. (mint az öregapjának :))
8/10 -
Jó de az az előzménytrilógiában volt, mikor átállt a sötét oldalra. A klasszikus trilógiában ilyen szintű dolgokat nem csinált. Mellesleg Kylo is simán képes ilyesmire is, csak itt nincs erre szükség, mert nincs már annyi jedi. Azért mondom példának a klasszikusokat, mert az Ébredő Erő is inkább erre épít, annak a vonalát próbálja követni, és nem a midikloriános marhaságot...
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.12.21. 17:52:25 -
Nyiri #91613 Az Alderant igazából Tarkin robbantotta fel. Vader csak ott volt. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jedi templomban tartott mészárlás!? (ok, ők nem voltak a rokonai, de akkor is...) -
Bandicoot #91611 Kylo karaktere szerintem így felvezetve zseniális bármennyire is duzzognak páran.
Ebből a karakterből tettei után lehet egy nagyon durva gonoszt is kihozni, ugyanakkor el is lehet az egészet rontani.
Valjuk be 30 évvel a Jedi után elég nevetséges lett volna hirtelen előkeríteni egy full kiképzett Vader szintű főpurdét meg a mesterét.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha noname ismeretlen karakterek lennének az lenne a baj hogy honnan kerültek elő valamint eléggé semmissé tennék Luke illetve a birodalom tetteit. Ha pedig ahogyan a történetben is van, rokoni szálakon fut a sötét oldal,azt fel kell valahogy vezetni értelmesen, és ez sikerült is. Vagy van aki szerint rögtön egy atomsötétoldalas Darth Solo nagyobbat ütött volna?
Sejthető volt hogy egyesek rögtön Vaderhez fogják hasonlítani és így az első részben eltörpül mellette...De akkor hasonlítsuk össze Vader "ifjú" korához amikor is még nem darabolta le Obi, amikor is a sötét erő még nem járja át teljesen, amikor is még örlődik magában és az önfegyelme kevés ahhoz képest is hogy a Jedi rendben volt hosszú ideig gyerekkora óta.... Nohát, Vader ifjú korában ugyan ilyen hisztis öntelt és örlődő karakter volt, valamivel több önfegyelemmel a Jedirendnek köszönhetően,és az idők folyamán lett olyan amilyennek a 4-5-6-ban megismertük.
A fő kérdés tényleg az hogy mit hoznak ki a karakteréből. -
Szerintem Kylo nagyobb g.ci mint Vader, mert..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kb rezzenés nélkül megölte az apját aljas módon. Vader, mint ahogy írtátok is, nem ölte meg a gyerekeit, sőt a fiát megmentette az uralkodótól.
Vadert sosem tudtam utálni valahogy. Csinált szemét dolgokat, de kiakasztóan nagy szemétségeket nem. Jó, jó az Alderaan egy fájó pont. -
Szerintem vader egyáltalán nem puhult fel, egészen az utolsó utáni pillanatig megmarad az a szemétláda aki volt és csak mikor látta, hogy megölik a fiát lépet jó irányba egyet.
Nálam ö testesiti meg a sith lovagok archetípusát, kegyetlen, sötét, gonosz. Neki az egész triologián keresztül csak egy emberi vonása volt, hogy egyszer sem ölte meg az ikrek valamelyikét amikor erre lehetösége lett volna. -
Az SW-t vader tette azzá ami, egy végletegig gonosz, tetü karakter ami csak az utolsó epizodra puhult fel, erröl az univerzumról mindenkinek ö jut elöször az eszébe.
Benne nem volt volt gyerekeség és emberséget se nagyon lehetett felfedezni ( " inkább gép ö már mint ember " -kenobi )
Az első három rész egyik nagy gyengesége is az volt, hogy volt egy király gonosz maul személyében akit mindjárt az elején kinyirtak doku papa meg nem igazán volt alkalmas erre a szerepre.
Kylo meg egy nagy nulla mint fögonosz, szvsz
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ettöl függetlenül jó lett ez a rész annak ellenére, hogy gyak egy az egyben a IV rész remakje,
Finn karaktere lett oda nem való, az ö mozgatórugói teljesen érthetetlenek de mivel viszont rey telitalálat ö elviszi a hátán ezt a hibát.
Solot nem sajnáltam, luke-nak viszont sokkal nagyobb szerep kellene mert az ö karakterével sok mindent lehet kezdeni remélem még fognak is. -
Star Wars VII - Az ébredő Erő
[spoiler]Mivel a film megnézése után 100%ig biztos voltam abban, hogy sok fanyalgó van akiknek bajuk lehet az új főgonosszal, a logikátlannak tűnő folytatással és a kisértetiesen 4. részhez hasonlító sztorival, szinkronhanggal leírom az én saját kis értékelésemet. Féltem az elb*szott 1.-2. rész után(a 3. részt én imádtam, a 4-5-6 meg ugye alap, az 5. részt minden idők egyik legjobb filmjének tartom!),szóval féltem, hogy mi lesz itt. Megnéztem a trailert, jézus sok fiatal szinte még gyerek szereplő, ziháló néger rohamosztagos levett sisakkal, wtf mi lesz itt...Nos...nagyon kellemesen csalódtam. Nekem nem voltak nagy elvárásaim, szerettem volna újra érezni, hogy van sötét oldal ami ellen küzd az ellenállás/felkelés, akartam, hogy logikusnak tűnő folytatása legyen a sztorinak(és bár vannak benne fura dolgok számomra az), igazából csak akartam egy kellemes vasárnapi mozit...Annál több volt. Az új Vader utáni "gonoszunk" még csak bontogatja a szárnyait, de számomra már szimpatikus. Ő is sebezhető, még vívódott a film első felében, szóval emberi volt számomra, és ráadásul nem egyszer láthattuk az arcát is. Tudomásul kell venni, hogy ez egy felvezető rész volt, és ha visszaemlékszünk a 4. rész is "lájtosabb" volt mint az 5, úgy gondolom, hogy a 9. rész elég "dark" lesz mint ahogy sokan a hígfos 1.-2. rész után megkönnyebbülve távoztak egy erősen dark sideos 3. rész után. Úgy gondolom most is így lesz a 9. rész esetében. Nekem nagyon tetszett adok rá egy 8.5/10 et spoiler] -
Tiszteletben tartdom a véleményedet de nem értek egyet.
Az Európai vakáció zseniális szerintem :) -
Ennél sokkal rosszabb szinkront is hallottam már. Elment. Inkább beáldoztam a 3D oltárán az eredeti hangot, de majd megnézem 2D-ben feliratosan. Mert természetesen 3D-ben eredeti nyelven nem játsszák... hát miért is tennék... -
Nálam pedig pont Kylo hangja tette be a kaput, de nagyon... :D nem vagyunk egyformák. -
vagynem... -
mindig az... -
Nem tudom, nekem kifejezetten bejött. Minden hang jó volt. Különösen Kyloé tetszett... -
Igen, szerintem az. Bár lehet túl sok előzetest néztem meg, és beégett az angol, de sajnos feliratosra meg nem kaptam jegyet. -
Szinkron borzalmas. Wat?? -
Családi Vakáció - 1983
Vígjáték
A második legjobb rész a sorozatban. Imádom. Ezek a fajta poénok nagyon fekszenek az ízlésemnek.
Európai Vakáció - 1985
Vígjáték
Ez már nem annyira bejövős rész volt, de még mindig a legjobb vígjátékok között a helye.
Díszkíséret - 1994
Vígjáték
Könnyed kalandos, vasárnapi tingli-tangli filmecske Dennis Hopper rendezésében. Valahogy a nem klisséssége (szépen magyarul) emeli ki nálam a középszerből.
Star Wars - Az ébredő erő - 2015
Akció
Ennyi év várakozás után végre ismét új Star Wars a mozikban.
Az eredeti trilógiát imádom, az újakat elfogadom, a legújabból meglátjuk mi lesz. Felütésnek felemás érzést keltett, de ebből még jó is lehet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Gyorsan a negatívum, ami nekem csak egyetlen egy dolog volt: az a történet, hogy sajnos koppintás.
Na jó, kettő: Luke-ot fölös volt ennyire beharangozni, ha nem kap egy azaz 1 darab mondatot sem, és kb 1 percnyi jelenete van összesen.
Ami viszont kifejezetten tetszett, hogy:
1., Nem ugrabugrálós kardpárbajok voltak, hanem nyers, alig képzett emberek estek egymásnak, akiknek az volt a legfontosabb, hogy minél hamarabb, fizikai erővel lenyomják az ellenfelüket. Nagyon ó volt.
2., Kylo Ren, valami eszméletlenül el lett találva, a kis elkényeztetett hisztis hercegecske, annak minden hátrányával (ingerültség, dührohamok). Nagyon tetszett, hogy az elején még milyen fegyelmezett és komoly volt (ekkor még nem volt tétje, nem volt igazi ellenfele), aztán egyre jobban elfogyott a türelme, elöntötték az indulatok mikor elkezdett kicsúszni az irányítás a kezei közül (ez leginkább akkor látható, amikor Snoke előtt állt és bejött Hux tábornok, és ráeszmélt, hogy levette a maszkját. Nagyon erős volt az a jelenet ).
3., A hangulat, ami ismét csak remek volt. Mint régen.
4., Finn első kardpárbaja a rohamosztagossal. Nagyon sokat elárult Finnről, ő nem közelharcos, nem tudja ezt használni, el is kenték a száját rendesen :).
A szinkron borzalmas szerintem, de ez nem a film hibája.
Egy kérdés a végére:
Kylo Rennel mi lett pontosan? Kardjának annyi, azt láttam. Kapott egy csúnya sebet a pofijára, hogy tudja hol a helye. Eddig oké, amit nem láttam, hogy a kardal együtt a keze is repült vagy csak találgatnak róla az emberek?
Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.12.21. 13:58:35 -
:DDD
-
karajjj #91596 :DDDDDDDDDD -
bocsi, megprobaltam kijavitani1-2 dolgot meg hozzairtam egy kicsit, csak az adott 5 percbol kifogytam, ugyhogy uj hsz-kent kellett elkuldenem.
SZERK: de ahogy elnezem a kimasolt szovegemben mar nem volt benne amit ujra irtam.... GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR efin FAIL! na az ilyenek miatt borul ki az emberekneknel a bili es allnak at a sotet oldalra!
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2015.12.21. 13:42:33 -
Star Warsal kapcsolatban pont ezt akartam most leirni. Tegnap ujra neztem a moziban es film nezes kozben pont ez ugrott be, hogy;
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Rey, ugy nott fel egyedul, hogy meg kell magat vedenie egy olyan bolygon ahol valszeg minden masnap megprobaljak eloled elvenni a kajad, vagy amit talaltal. Kylo meg a mester(i)en kivul kb soha nem harcolt senkivel. Az, hogy valaki megmutatja neki, hogyan kell hasznalni az erot, meg igy fogja a kardot (mert amugy valszeg elotte soha semmit nem kellett csinalnia, mert meg volt vedve mindentol, hiszen megiscsak Leila fia) az nem jelenti azt, hogy a tanitvanybol egybol ultajo kardforgato lesz. Latszik rajta, hogy meg pokhendi es nem igazan hasznalja ki az erot. Mas; mikor eloszor neztem a filmet az valahogy elkerulte a figyelmemet, hogy Kylo-t Luke tanitgatta es utanna atallt Kylo a sotet oldalra amitol Luke kisse bekattant es amiatt lepett le. Azt meg nem ertem, hogy miert epp Han-t kellett legyilkolni. Szivesebben lattam volna Lukeot elmenni. -
karajjj #91593 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem az túl nagy harc lett volna a felvezetéshez és még abszolút nem áll készen rá. Én leginkább a befejező részbe várom, mint az Anakin-Obi csatát anno. Viszont arra kíváncsi leszek, hogy mennyire összeégett/kaszabolt állapotban csinálnak most vödör fejű Vader utánzatot belőle. -
karajjj #91591 "...meg se közelitik vadert de még mault se..."
Lol baszki! :D Emberünknek közel 20 órányi filmben kb 2 mondata volt. Tökéletes összehasonlítás!
Na de a lényeg: Kövezzetek meg, de nekem tetszett. Sosem néztetek LOST-ot? Zavar titeket, hogy gondolkodni kell néha? Gyanítom a magyarázós szál megmarad a párhuzamos másik sorozatnak, ahol majd szépen megtudhatjuk, hogy ki miért hogyan mennyire. Annak valószínűleg az lesz az erőssége, nem Luke. -
nem volt annyi lyuk? Már az eleje is az volt. Mi az a köztársaság, mi az a birodalom, mi az a lázadók, hol vagyunk? Ki Vader, mi ez az erő? Mire célzott Obi azzal, hogy ha megölik, nagyobb lesz az ereje (ennyi, hogy négyszer megszólal a hangja Luke fejében?)
Vader túlélte a robbanást (ez nem befejezés egy éjszakás filmnek sem). Egy fegyver felrobbantásával akkor most vége a birodalomnak és örülünk? A fenét, a birodalom az uralkodó is még életben van, ez szintén nem egy befejezés :) szerintem
-
Ha csak fikáznám, ahhoz sem lenne semmi közöd, de pozitívat is írtam róla, de legyen neked karácsony.
Hát képzeld el...
Amikor bementem a moziba, akkor a kapott 3D szemüveget rögtön leragasztottam, és csak néha néztem ki a vászonra, hogy a fikázás azért meglegyen róla.
Hadd legyen már saját véleményem egy kibaszott filmről, ha nem tetszik, akkor ne olvasd el, és főleg ne irkálj olyat, amit még senki sem tud.
Szerintem még JJ A sem, de majd kitalálják, pont a kritikák alapján. -
Ezzel pld én is tisztába vagyok, de mondjuk az Új remény anno csak simán Star Wars néven futott, mert egy éjszakás filmnek indult és kurvára nem volt ennyi lyuk, mint amennyit ez a film hagyott most maga után. Ez sztori szempontjából egy félkész szar lett. Igen nekem se tetszik a nagy remake miatt. Vártam volna egy normális új sztorit egy utálható gonosz Sit-htel. Ehelyett kaptunk egy ovodás főgonoszt, egy remaket meg egy rakat fekete lyukat.....
BTW sztem sokkal jobban működött volna egy új sztori egy jó pár régi szereplővel akik cameoba megjelennek pár mondat elejéig.
A méltatlanul utált Baljós árnyak is jobban működött egyéjszakás filmként, mert ott kb mindent lezártak és csak bedobták a csontot, hogy igen van itt még egy Sith nagyúr. a 2. végén meg hogy elindul a klón háború. Történetileg minden rész elég jól le lett zárva. Ez meg?! Na mind1...
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2015.12.21. 00:30:13 -
SzinesGeza #91587 Szerintem az pont nem rá vonatkozik. -
Van olyan aki nem látta... pl. a Pápua Új-Guineai elszigetelten élő törzsek... de ők még gyufát sem láttak. :D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen, ezt sokan elfelejtik hogy a film címe is ÉBREDŐ ERŐ.
A következő részben Kylo Ren tuti összeszedi magát