106839
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • MrAndree
    Én meg azon röhögök hogy egy film miatt anyázzátok egymást két napja.
  • UUUU
    pont ezért röhögök, hogy faék egyszerűséget is képtelen vagy felfogni és utána papolsz a hülyeségről. :)
  • Bandicoot
    A karakterek megértése nem elvakultság kérdése,röhögj csak.:)
  • UUUU
    Szakadhatsz is, aztán amikor meglátod a következő részeket, foglak ismét pofonröhögni, hogy mit miért mondott neki Han. Csak hát az elvakultság görbe tükrén bámulni bambán a világra , vall hülyeségre. A kettészakadás megemlitése meg másra utal,(a származás két léte) de talán lesz aki megmagyarázza majd neked, ha felébredtél a lila ködből.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.12.27. 12:57:59
  • Bandicoot
    Kylo nem örlődik? Szakadok..:D
    Még mennyire akarod megerősíteni amit leírtam? És te vársz bonyolultabb filmet bonyolultabb szereplőkkel? :D
  • Jim Morrison
    Már egy ideje megy a star wars a mozikban, értékelések jöhetnek, de a nagyobb eszmefuttatásokkal most már legyetek szívesek átfáradni a . . . . . . . . .STAR WARS topikba.
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.12.27. 11:47:49
  • Jim Morrison
    Én is megnéztem, tényleg jó volt, de nálam egy jó 8-9/10.
    De tényleg érdemes megnézni.

Maze Runner 2
    Bevezetés megvolt, így ebben a részben már jóval több esemény volt. Mondjuk jó sokszor feltettem a 'MIÉRT?' kérdést (miért ezt meg ezt csinálták), de nem volt rossz.
  • LasDen #91733
    Hogy birtok meg mindig ezen a teman rugozni??
  • UUUU
    Meglehet nézni, hogy ki, kit hülyézett le, ki irta, le hogy annyi eszed van, ugatsz stb.
    Persze személyeskedhetsz, max mint irtam pofán röhöglek. Én leirtam a véleményemet a filmről, te leirtad, hogy én micsoda hülye vagyok, hogy úgy látom, ahogy.
    Amúgy megsúgom neked Kylo nem örlődik, hanem a tette ahhoz kell, hogy beteljesítse küldetését Snoke felé, aki mellett már rég elkötelezte magát a korábbi tettével.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.12.27. 09:23:43
  • Rhonin7
    SICARIO!

10/10! OMFG!

mestermunka!
  • bcrics
    Kikopott stitch a csaj, a telifogas vigyorral.
  • bcrics
    Hasonlóság
    link

link
  • IMYke2.0.0.0
  • Bandicoot
    Nemigazán tudom az "ugatáson" kívül másképp jellemezni azt ha valaki burkoltan lehülyézi a film rajongóit és olyan példát hoz fel amiből egyértelmű hogy annyi esze sincs hogy megértse a karaktereket egy amúgy egyszerű filmben, majd miután szembesítik hülyeségével még neki áll feljebb.:)
    Folytasd kérlek.
  • Tikal #91726
    Hat pedig az eredeti filmek története se valami nagyon bonyolult, A The force awakwens meg egy az egyben the new hope, szóval.. :)
  • BaliBoy
    Azért van bőr az képeden. Nem érted a film cselekményeit, karaktereit és még neked áll feljebb??? Bölcsebben tennéd ha csendben lennél...
  • UUUU
    Mármint nálatok ugatni szoktak ? Bár szerintem te inkább vinnyogsz, mert meg merték a negatív jelzőket emliteni a filmmel kapcsolatban.
    Ja, hogy ha nem értenek veled egyet, akkor az a fél hülyét csinál magából ? Várj már kicsit.../hatásszünet/ hadd röhögjelek pofán :D
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.12.26. 16:07:45
  • Bandicoot
    Attól hogy visszaugatsz még továbbra sem baki amit leírtál csak az agyszüleményed. Mint írtam ha egy ilyen egyszerű film karattereit képtelen vagy értelmezni akkor talán nem kéne nagypofával telibefikázni az egészet és lehordani "trendi" szinvonalra.
    Nem gond ha nem tetszik,magánügyed, de ha hülyeségeket állítasz ne várd hogy készpénznek vegyék,és főleg ne várd ha gyakorlatilak burkoltan hülyének nevezed akiknek bejön. De nyugodtan vágjál vissza eszetlenül,végülis csak a komplett fórum elött csinálsz hülyét magadból.:)
    Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.26. 15:18:38
  • UUUU
    A gond az, hogy te nem tudod kirakni az 1x1 kockát sem, olyannyira elfogultsággal nézted a filmet. De ha neked az ilyen klóntörténetek és logikátlan kreténségek az etalon és ilyentől lesz nedves a bugyid, legyen neked. Pedig ez a film messze van minőségben az eredetiektől, pont ezen hibák miatt.
  • Jeffjohnson
    Kevés olyan zenét lehet mondani, ami mindenkinek ugyanazt a filmet juttatja eszébe. Szerintem a mostani is jó lett. Ízlések és pofonok :)
  • gombabácsi
    amióta hallottam hogy mi ihlette meg (gyenge kifejezés) a sw zenéket, azóta azt nem sorolom az sw zseniális dolgai közé
  • Tikal #91719
    na pont a zene az ami fel se tűnt hogy van, hatalmas csalódás, sehol egy erőteljes dallam, semmi, a trailerekben pedig jó zenéket toltak, de a filmben nem emlékszem semmire :(

A soundtracket is meghallgattam egyszer... semmi.... John Williams elvesztette a mojo-ját.

Remélem a másik kedvenc zeneszerzőm, Ennio Morricone nem fog csalódást okozni a The Hatefull Eight-ben.
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.12.26. 13:04:36
  • Jeffjohnson
    A zenét kihagytad. Egyébként az (is) jó az új részben.
  • gombabácsi
    szerintem az SW egyáltalán nem 2x2-es rubik kocka. ez az alapsztorira igaz csak, ami egy egyszerű hős történet. de minden, amit ráépítettek (kreatív látvány, a "világ", a karakterek) teszik zseniálissá.
    és pontosan ezek hiányoznak az új részből...
  • Bandicoot
    A probléma ott kezdődik hogy van akinek ezt meg kell magyarázni holott totálisan egyértelmű....

Te tipikusan az az ember vagy aki kap egy 2*2-es rubikkockát, és röhögve fennhangon közli hogy az tipikusan buta embereknek való és csalódott amiért nem 5*5-öst kapott....De közben a 2*2-est sem tudja kirakni...

Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.26. 11:14:43
  • SzinesGeza
    "mintsem valami heavyweight badass főgonosz"

Ez itt a probléma, hogy sokan ezt róják fel hibaként. Holott eleve nem is annak szánták!
    Ezt miért nem lehet megérteni?

SPOILER

Az más kérdés, hogy a karakter - a nagyapa nyomdokain - az akar lenni. De MÉG nem az. Csak egy kezdő, aki egyértelműen a két oldal között vívódik. A film jelenetei ezt egyenesen a szánkba rágják.

• repvez
    Akkor kérlek világosits fel , hogy a képfrisitéstől miért változik bármi is meg a képi tartalomban , meg ugy mit értesz dokumentum filmesnek? az is ugyan azon az elv alapjáán vetitik mint a sima filmet.
    Nem trollkodni akarok tényleg érdekel, hogy mi köze van annak, hogy nem folyik ki a szemen ahhoz, hogy milyen látvány lesz, mikor nem lesz sárga töle a piros fénykard vagy bármi ami befolyásolná a kép tartalmát.
  • UUUU
    Nem baki hát hiszen te megmagyarázod, mert neked van annyi eszed, hogy megmond a tutit, mert te elélveztél a filmtől, miközben kifutott a fejedből a vér. :D
  • gombabácsi
    the revenant

hát... szerintem ez nem volt olyan túl jó. egy jó közepes...
    kissé összevissza az egész. a művészieskedő/misztikus vonal nem tetszett.
    realisztikusság néhol nem volt okés...
    volt pár nagyon jó jelenet, de amúgy összességében nem kiemelkedő
  • ProGabe #91711
    Ha totál nem értesz hozzá, akkor miért nem olvasol utána, ahelyett, hogy hülyeségeket kérdezkedsz? Na én pl. ezt nem értem

@Bandicoot:
  • mégvadabbdisznó
    Mi az a sötét erő?
  • hapi
    Piszok szépek lehetnek azok a szemek ha csak arra adtál 5.5 -öt! :)
  • BaliBoy

Az az igazi FAIL, amikor a fikázó kommentből az derül ki, hogy meg sem értette a film történéseit. Sajnos ha egy film nem szájbarágós akkor sokan képtelenek megérteni azt amit a vásznon látnak. (pl. Kylo Ren személyiségét, fejlődését (változását))
  • Bandicoot
    Felmerül bennem a kérdés, ha olyan fenenagy intelligenciád van és kiemeled hogy ez "mai trendnek megfelelő film"....
    Ugyanakkor annyi eszed nincs megnézéskor hogy amit te bakiként leírtál nem baki mert:
    - Kylo a film elején még csak jó és rossz között örlődik,de totálisan nyeregben van, míg ez fokozatosan elmúlik és a film végén már retteg hogy elbukik épp kiiktatta akit kiiktatott + Chewie igendurva fegyvere által meg is van sebezve...

Ráadásul mitől kéne 20 évvel a Jedi után bárkinek is badassnek lenni? Húzzanak elő egy sith nagymestert ami totálisan értelmetlenné tenné az eredeti trilógiát?:) Kylo egy "sith padawan", még a sötét erő sem járja át teljesen,fegyelmet sem tanult mint Vader (aki ráadásul az EP4-ben már egy idős férfi), jóval fiatalabb és még mestere sincs teljes kontrollal fölötte....Ugyanakkor örlődik durván magában...

Namármost ha ilyen dolgokat képtelen voltál felfogni a filmből akkor mégis miért város hogy még ennél is bonyolultabb legyen az SW film???
  • repvez
    Mi köze van a látványnak a képfrisitéshez nem értem?
    Meg sztem lényegtelen vagy legalább is nem a megjelenitő a legfontosabb része ha az emberi szem 25fps felett látja folymatosnak a képet.
    Akkor az mindegy hogy mozivászonra vagy LCD TV-n jelenik meg mindenhogy szaggatva látod, attól, hogy 60 fpsel megy a kép nem azt jelenti, hogy máshogy kéne hogy lássuk a képek csak , hogy több részkép kerül bel, lehet, hogy egy részük már feleslegesen növeli csak a képkockák számát, de még mindig jobb mintha elmsodott képet kéne nézni.
  • ProGabe #91705
    Na majd Cameron leforgatja az Avatar 2-3-4-et 60 fps-ben, aztán lehet sírni, hogy úgy néz ki, mint egy dokumentumfilm :D
    Mert ugyebár ez történt a Hobbit leső részénél, pedig az még "csak" 48 fps volt

A tv-k képfrissítése tök más dolog, hiszen eleve máshogy működik. Vászonra vetítenek, a TV meg a képpontokat frissíti, ott nem mindegy, hogy ezeket milyen gyorsan, milyen váltakozásokkal teszi
  • repvez
    Amit még általánisságban , hozzá tudok tenni , a moziban látottakhoz, föleg a 3d-hez az, hogy PC vonalon meg még a TV*nél is állandoan azon meg ya matek, hogy minél nagyobb képfrissitést érjenek el , hogy a gyors mozgások se mosodjanak szellemképesedjenek el. MEg ,hogy a 3d-nél legalább 120hz kell, hogy minden szemre minimum 60 fps jusson.
    Erre a moziba meg kiszurják a szemünket (szó szerint) a 24p-vel. akkor most minek?
    Olyan elmosodások voltak a SWVII-ben is a gyorsabb mozgásoknál, hogy csak azért nem tünik olyan zavaronak,mert gyorsan kapkodják a képet.
    Ugyhogy hiába a felbontás meg szintér kiterjesztés fejlesztése, ha a képfrissités még mindig marad a béka feneke alatt.
  • UUUU
    SW EP. 7
    Ez a film olyan semmilyen. Szintelen,szagtalan, ötlettelen mai kornak megfelelő látványorgia és más semmi.
    Középszer a köbön. Lehetett volna akár a Transzformersz 127 is, ha nem lett volna előzménye az elöző részekkel.
    Kylo aka kiló inkább pár grammocska a történetben, mintsem valami heavyweight badass főgonosz.
    A történet tele van értelmezhetetlen bakival, mint pl.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kylo barátunk az egyik pillanatban (a történet elején) még olyan erős, hogy a sötét erővel még a teret is megállítja lézerestől, mindenestől, másik pillanatban meg olyan semmitmondó, hogy egy alkalmi kardforgató is megvágja lézerkarddal.
    Ki érti ezt ? Blödli poénok, tucat klisék jellemzik az egész mozit, amiben egy valamirevaló saját ötlet nem szerepel,hanem kiklónozták az elöző részek valamelyikéből. Mint irtam a mai trendnek megfelelő a film, nesze semmi fogd meg jól.
    A trendhez persze hozzátartozik az eladási rétegek kiszolgálása, kis afroamerikanizmus, nehogy rasszizmussal vádolják a filmet, miközben szerencsétlen néguskirály olyan gagyi előadást visz a vászonra, hogy a nagyanyám bolhás kutyájában több játékszenvedély és szinészi képesség veszett el. A filmben egyetlen pozitivum Daisy Ridley szép szemei és kb ennyiben ki is merült a mutatvány, amivel engem elkápráztattak.
    5.5/10
  • LasDen #91702
    Ez mar az uj disney altal elfogadott canon
  • Inquisitor
    Elég sok játék hiányzik a listáról, mint a Shadow of the Empire vagy a jó öreg Dark Forces I-II, amiből a Jedi Knights széria kinőtt.
    Más kérdés, hogy ugye az új jogtulajdonos közölte nem érdekli a régi kánon, csak az alapfilmek számítanak, se a szerepjáték, se a lexikonok, se a könyvek.