106837
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #92060
    olvastam
  • IMYke2.0.0.0
    Azé' legalább utána olvashatnál, hogy mikor és mennyit, mint dolgoztak együtt...
  • Kongy
    Na mert a lájkokban lehet mérni azt, hogy ki mennyire jó színész? :D Na ne nevettess. Ez a sok kedvelés is csak azt bizonyítja, hogy sok a BUTA, BIRKA, PRIMITÍV ember, akinek bejön ez a Sandler féle tahó humor, meg aki odavan a faék egyszerűségű fos filmjeitől.

Cipőbűvölőben nem tahóskodott, az csak szimplán egy unalmas, semmitmondó szar volt. De esküszöm még Sandler sem idegesített, ott tényleg nem vele volt a baj, hanem minden mással.

Eddie Redmayne-nek fele annyi lájkja sincsen szerintem, és egy zseni. Sandler nyomába sem ért soha, és nem is fog.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.01.15. 11:14:19
  • Jim Morrison
    várom
  • LasDen #92056
    Márciusban jön a Cloverfield 2.... o_O Nem közvetlen folytatás és nem is "talált kamerás" lesz. De elég wtf....
  • ManoNegra
    Azt elhiszem hogy zavarják a kommentek, meg is értem. Az viszont engem zavarna, ha kötelezővé tennék fiatalok számára a filmjét.
  • morcosqtya
    "Stohl-ra mindig többen kiváncsiak..."

Ezt én se értem. Nem tartom jó színésznek.
  • Jeffjohnson
    Igen, mindenhol vannak magyarok az élet minden területén csak onnantól kezdve, hogy magyar produkció, magyar földön, magyar emberekkel, valahogy ezek a tehetségek elvesztik a tudásukat. Olyan ez mint a foci, külföldön tudnak játszani a játékosaink magasabb szinten is de ahogy hazakerülnek valahogy törlik a memóriájukat.

Szerintem színészek lennének, ha az agyonfuttatott nevek helyet egy fiatal tehetséget választanának de valahogy Stohl-ra mindig többen kíváncsiak. Az is lehet, hogy a néző a hibás :)
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.01.15. 09:38:37
  • VinylToy #92052
    „Az az érzésem, hogy kommentárokat olvasni az interneten – főleg egy ilyen filmnél, vagy egy ilyen helyzetben – olyan, mint elmenni a hangversenyre, felvenni a hangversenyt, és utána összevágni a köhögéseket és azt meghallgatni.”

Nemes Jeles László
    Utoljára szerkesztette: VinylToy, 2016.01.15. 09:36:14
  • morcosqtya
    Nem minden tekintetben kiváló filmek ezek de azért hoztam fel őket mert a látványvilág és az operatőri munka rendben van ezeknél, nem rí le róluk hogy magyar munka van benne, sőt. Nem barátok közt szint.
  • morcosqtya
    Szakembergárda megvan csak színészek nincsenek.
    Érdemes megnézni egy Open Grave (azt hiszem ez a címe) stáblistát, az Underworld franchise-ét (1-2), mindenki magyar... :)
  • morcosqtya
    Ezen az új magyar orvosos thriller sorozaton pl látszik az akarás de görcsösen, és a szereplők többségének a játéka nagyon erőltetett, pedig a kamerakezelés és a képi világ már már nemzetközi színvonal.
    Kár, hogy az egésznek olyan barátok közt szaga van ezekkel a grimaszokkal meg dialógusokkal....
  • Jeffjohnson
    A probléma szerintem a magyar filmgyártással az is, hogy nincsenek kis költségvetésű de ötletesen összerakott filmek, kisfilmek, amiből látszik, hogy tehetségesek újszerű témát dolgoznak fel. Ha ezek a kisfilmek kitermelnének egy olyan jól képzett szakemberi gárdát legyen az forgatókönyvíró, operatőr, akármi. Akkor lenne lehetőség honnan továbblépni de jelenleg én azt látom, hogy még mindig az a 10-20 bejáratott ember forog más-más szerepben, mindig hasonló és már ezerszer lerágott témában. Filmgyártás sajnos a kommunizmusban ragadt és szerintem a tehetség és az újítani vágyás is hiányzik.

Mondom ezt úgy, hogy a Liza, a rókatündér tetszett is. Bár ha belegondolok a "díszlet" a szokásos csak a stílus újszerű.
  • mulli1986
    "a hótól olvadó fák között"
  • CalebJoe
    Az sok kedvelés istenem kit érdekel, nem látják a fától az erdőt, na ez vall rossz ízlésre, ajánlanám visszamenőleg olyan 20-30 évre nézzenek utána a nagy nevettetőknek Sandler sehol sincs hozzájuk képest erőltetett a humora, érthetetlen miért ennyire népszerű, talán mert vele egy szinten vannak a nézői.

Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.01.15. 00:47:50
  • stargatelost
    Megint Sandler a téma? Akkor még mindig nem láttátok a Men, Women & Children-t.
  • vérpocok
    Ha objektívan ki lehetne jelenteni hogy szar színész nem lenne 52 millió kedvelés a fb oldalán... inkább ízlés kérdése a dolog. Némelyeknek bejön, sokaknak nem. De a negatív vélemény inkább abban nyilvánul meg az ő esetében hogy beskatulyázott karakter aki mindig csak ugyanazt játssza. De még hányan vannak így... sokan.
  • CalebJoe
    A Happy Gilmore még vicces is volt ha nem tolná mindig ugyan azt a karaktert azóta, vagy agresszív vagy kedves/haver karakter kb ennyi, nem kell divatból szidni mert ez tény hogy szar színész.
    Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.01.14. 22:40:34
  • LasDen #92042
    van, csak régről, nem mostanából.....
  • vérpocok
    Annyira divat Sandlert szidni, pedig van néhány nézhető filmje is. A cipőbüvölő is egész jó lett.
  • Mutans Zombi
    Azért lenne?
    Készült film a másik, sötét (vörös) oldalról is.
    Íme (bár nem magyar és nem is mai): Gulág - 1985 | Gulág film a Youtube-on, angolul (rossz képminőséggel).
    Megvallom, nem tudom ennek a filmnek a forgatása előtt v. után készült-e több film a gulágról, ami nem dokumentum film.
    Ez ugyan semmilyen díjat nem nyert a világon, noha az író származását tekintve oda tartozik, de ezt mégsem egy olyan ember rendezte, mint a mozgólépcső-gyártó listáját, és a témáját tekintve, természetesen közel sem lehet olyan drámai. A szereplők listája sem olyan, de azért meg lehet nézni.
    Noha sok zsidó járt a gulág-féle munkatáborokban is, az valahogy mégsem* olyan súlyos bűn, mint a másik... (nemcsak) számomra némileg talányos, hogy miért.

A fent linkelt filmet nem olyan rég láttam, de furcsa, hogy ezt évente nem adják le a TV-ben sem, DVD-n szinkronosan megszerezhetetlen, a neten sem fellelhető(?), és ez nem is kötelező semelyik iskolában sem, mint a korábban emlegetett csodálatos nagy művek.
  • CalebJoe
    Mondjuk a legtöbb magyar színész elsődlegesen a színházban mozognak elsősorban ott meg hogy mennyire jók az már más kérdés, nem szeretem a színházat, de az biztos hogy a filmekben sehol sincsenek, ők a magyar Adam Sandlerek.
  • repvez
    Az lehet,hogy degradálódik, de akkor is vannak olyan szinészek akik filmről filmre tudnak hitelesen hozni küölönbözö karaktereket.
    Mondj egy olyan magyar szinészt aki az eddigi szerepei után, hitelesen tudna hozni egy olyan karaktert aki többször megjárta a háborut, vagy csak bármilyen egyéb szakmát vagy karaktert.

Stohl buci meg Rékasi és Gesztesi féle emberkékkel, ugyan már?
  • Mr_no_NaMe
    Elég nagy probléma ez, hogy pusztán azért lesz egy nóném ember nóném filmje pár hónap alatt oscar jelölt, mert olyan nemzetiségű a gyártója mint amilyen nemzetiségről a film szól.

A holokauszton a mai napig nagyon nagyon keményen lehet profitálni a zsidóknak. Itt az ékes példa. (és ebben a mondatban egy szem zsidózás sem volt, sem negatív kritika)

Ha ez a film mondjuk egy másik bolygón egy idegen faj szenvedéséről, vagy továbbmegyek -> az örményírtásról PolPotról vagy egyéb hasonló ügyekről szólna, nemhogy Oscart, de még Cannest se nyerte volna meg...

Nemes Jeles Igéretes Jellegzetses valakinek a valakije, és legyártott egy tucatfilmet jókor, és épp időben. Szüretelje gyümölcsét, mert megérdemli, jó üzletember. De semmiképp sem tapasztalt rendező / művész. ÜZLETEMBER
  • Count Adyn
    Pedig én látom magam előtt Mucsit a Don-kanyarban: "ez neked hideg faszomöccse?" :DD
  • LasDen #92035
    Ebből a szempontból hollywood is degradálódik. A nagy filmek mindent egyre egyszerűbben vesznek fel v csinálnak. A vizuális történet mesélés egyre jobban perifériára szorul. Ha valamit el kell mondani, akkor valaki elmondja és tovább lépünk...
  • LasDen #92034
    Vajna még producernek is inkompetens. Gyanítom inkább Kassar miatt lettek olyan jók azok a filmek, amikben részt vett, mintsem miatta...
  • repvez
    mint irtam, vannak tehetséges filmeseink, a szük keresztmetszetet inkább a szinészek terén érzem, nem tudnék egy olyan szinészt sem mondani aki megálná a helyét egy Hollywood szintű filmben.
    LEhet már csak azért, mert az eddigi magyar filmekben ugymond leirták magukat a szememben. a kamera nézetek is egykaptafára készülnek semmi változatosság .

Furcsa, hogy azt irod, hogy tul nagy a kockázat ahhoz, hogy megcsinálják, mert az elözö hszben irták, hogy 1 mild-ot eltapsoltak a semmire az nem volt kockázatos?
    Pedig azt nyomadták mindenhol reklámokban mégse nézte a kutya sem.
    Ezt a filmet meg addig nem is hallottuk mig cannes-ban nem dijazták.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2016.01.14. 20:38:09
  • mégvadabbdisznó
    Endi Vajna.
  • LasDen #92031
    Persze, bármelyik filmet meg lehet próbálni eladni külföldre, de van ami jobban eladható, mint a másik. ÉS valahol igazad van, egy NAGYON JÓ don kanyaros film eladható lenne európában. Hogy kifizetőden-e azt nem tudom, de túl nagy a kockázat ahhoz, hogy megcsinálják. A másik, hogy nincs sok olyan rendező mo-n, akire rá lehetne bízni egy iylen hatalmas filmet.
  • Bokafix2
    Ebbe van valami... legutóbb a Veszettek 1 milliárd forintból készült, de olyan bukás lett hogy a lőtéri kutya is leszarta. Senkit nem érdekelt a film. Se tetszetős nem volt sem anyagilag nem tudott produkálni semmit. Erre max egy Aranyfaszláma-díjat lehetne adni a rendezőnek.
    Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2016.01.14. 20:18:57
  • LasDen #92029
    nem
  • ReszegKoldus
    ha írt volna egy jó scifi-t

Végül is félig stimmel
  • repvez
    Sztem egyik filmet sem lehet felfogni ugy hogy csak a hazai közönségnek készül.Miért korlátozod csak erre a bevételt? Olyan minőséget kell hozni ami megüti a nemzetközi mércét is és ott is megnézik, nem fog ártani egyik külföldi nemzetnek sem ha egy kicsit képben lesz velünk szemben.
    Az nem lehet kifogás, hogy csak magyarül beszélnek, mert ahogy egy angol filmet le lehet szinkronizálni magyarra ugy egy magyart is angolra.
    Ezért is nem értem, mi ez a idegen nyelvű kategória, ha angol szinkronnal vetitették volna akkor a mad maxal egy kategóriába teszik?
    Lehet, hogy nem is értettek belőle semmit ha magyarul nyomták és esetleg felirattal.

DE részemről téma lezárva.
    CSak örülnék ha egy kicsit változatosabb és jobb Magyar filmjeink is lennének.
  • LasDen #92026
    mert látványos 2.vh-s filmet a don kanyarból, például, csak 1 milliárd fölött lehet csinálni (~70% állami támogatással). Ennél alább meg nem érdemes adni ebben a témában, mert csak szar lesz. És láthattuk annak is eredményét, Honfoglalás és Sacra Corona... ~700.000 embernek kéne megnézni, hogy legalább 0 szalldós legyen. A másik említett Trianonról még lehetne filmet relatíve olcsón, de az meg egy kicsit száraz téma. Tegyük fel elmennek rá 200.000 ezren. Azzal a ~300 millióval megint csak a nullán vagyunk. A helyzet az, hogy csak a magyar piacnak filmet forgatni veszteséges. 10-ből 9 magyar film még a profit közelébe sem ér. Ezért, aki itthon filmet akar csinálni, annak unizerzális témákhoz kell nyúlnia, hogy esetleg nemzetközileg is eladható legyen a film.
  • IMYke2.0.0.0
    Mi folyik itt Gyöngyösön?
    Hőbörgőknek:
  • repvez
    Lehet , hogy a mondandómból az jön le, hogy csak a téma miatt szapulom a filmet, pedig ez nem igy van, csak mig a témába ahogy a linked is mutatja már elég sok film készült és ezért érzem lerágott csontnak .
    Mig amiket én irtam azokból még egyet sem láttam egy valóban minden elemében Magyar vonatkozású 2VH-s filmet .
    HA bárki akinek kapásból eszébe jut az nyugattan sorolja ,de nem hiszem, hogy hosszú lesz a lista.

ÉS vannak tehetséges operatőreink rendezőink a CGI embereink világhirűek, csak érdekes modon itthon nem csillogtatják meg a tudásukat.

A Magyar filmek kifulladnak a vigjátékban és a komikus párt rendszer emlegetésekben.Az összes azt a vonalat követi, (miniszter félre lép, zimmer feri, meseautó stb..)

Mégegyszer mondom, nem a konkrét filmmel van bajom, hanem azzal, hogy innen nemzetközi szinre csak ilyen témájú filmmel jutnak ki filmek, erre van támogatás, mig a valóban "nemzeti" vonatkozásúra nincs.
  • CalebJoe
    Ebben a témában a Schindler listája, A zongorista, Az élet szép a favorit, ez csak az én véleményem márpedig egy fórumon ez nem tiltott még ha más szarik is rá vagy nem ért vele egyet.
  • ProGabe #92022
    " más nemzet miért nem forgat csak ilyen témáju filmeket?"
    Hogy mi? Mi van? Csak ilyen témájú filmek? Nem tudjuk elereszteni? Mások nem forgatnak ilyet?
    :OOOOOOoooooooooooooooooooooo SADF:ASDfasdfass
    Kezdjük mondjuk ezzel: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Holocaust_films
    Egy kevés kereséssel egyértelmű, hogy nagyon hiányos lista, a lengyelek (töriórán ha figyeltél, na ők aztán tényleg szopóágon voltak) legutóbbi filmje (http://www.imdb.com/title/tt2209300/) nincs is rajta

Legjobb leírni a "mi nem tudjuk elereszteni" kis mondatot és trianont egy hsz-ben :D
    Amúgy mindenről lehet jó és rossz filmet forgatni, én is remélem, hogy egyszer kapunk jó filmet azokban a témákban, amiket te is írtál

Amúgy én nem ezt a filmet próbálom védeni, hanem csak megpróbálok rámutatni arra, hogy jó páran kb. személyes sértésnek veszik ennek a filmnek még az elkészültét is, most meg, hogy kap pár jelölést, díjat, kb. fegyvert ragadnának és ölnék a készítőit. Magyarország, én így szeretlek^^
  • szabii98
    Vigyázz, ilyet manapság nemszabad mondani.
    Pedig szerintem igazad van. Igaz, hogy nem minden holokausztról szóló film lesz sikeres és golden globe díjas, valóban, és el is hiszem hogy jó a film megvalósítása(nem láttam még sajnos), de egy ilyen filmmel kezdeni a karriert egyből nagy tehert rak az ember vállára a későbbiekre, mert sokak akik nem így látják, elvárhatják majd hogy a többi filmje is hasonlóan sikeres legyen.