106839
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • MrAndree
    Jah, nála van a csordaszellem, meg ő aki objektíven látja a valóságot. :)
  • Tikal #92421
    Már annyira unalmas vagy.... tudjuk, mindig annak van igaza akinek nem tetszik az ami a többségnek, te tudd a frankót, mindenki más hülye.. és csak mert tetszik neki egy film, máris a csorda része, bezzeg te, az egyéniség... Nem hiszem hogy trollkodsz, inkább ezt a korszakod éled...
  • gombabácsi
    azt mondták ki hogy gigajó film a csillagok közt, nem? tehát ehhez kell tartani magunkat, és akkor ellentmond, az troll! XD

illetve annyira nem követem a topikot, most akkor mit is parancsol a csordaszellem? fontos tudnom, hiszen csak így tudom mi a jó és mi a rossz :)
  • DantesHUN
    Miért? Miért nem lehetnek egymás mellet?
  • UUUU
    Bár izlés dolgában elég partalan vitázni, de én úgy gondolom, hogy a felsoroltak közül a Faun kifejezetten jó filmnek mondható és nem csak a képi világával. A cselekmény és a mondanivalója a filmnek is teljessen korrekt és jó volt.
  • Kmarha
    Spotlight

Súlyos témát dolgoz fel a film, ráadásul a történet ama oldalával foglalkozik, ami talán a legkevésbé látványos vagy egyszerű bemutatás szempontjából. Nem a következményekkel foglalkozik, nincsen hatásos, a néző arcába tolt jelenetek, amik sokkolnák az embert, "csak" magát a hónapokig tartó oknyomozást, és az azt végző újságírók munkáját mutatja meg. A film ettől függetlenül (vagy pont ezért), oda köti a nézőt a vászon elé. A 2 órát majdnem még hogy kevésnek is tartottam, pedig kimondott cselekmény túl sok nem történik. Elkezdik felgöngyölíteni az ügyet egy pap molesztálási esetéből kiindulva, és okiratokon és interjúkon keresztül, 80 papig jutnak el, csak Boston városában (a később 250-re duzzadt névsort, már csak megemlítik a záró szövegben). A témából is adódik, a hangulata nyomasztó, végig görcsben van az ember gyomra. A levél felolvasásakor szívesen tartottam volna egy szünetet (püspök segéd levele arról, hogy mivel az egyik papjuk egyházi berkekben köztudottan homoszexuális és pedofil, jó ötletnek tartaná, ha átraknák hétvégi ügyeletre, mert azért mégiscsak ne hétköznap játszadozzon a gyerekekkel.. wtf ?? ).

A színészekre egy szavunk sem lehet. Michael Keaton és Rachel McAdams visszafogott de kifogásolatlan játékot mutatnak be, Liev Schreiber és Stanley Tucci kicsit kiugróbb szerepeikben sem feltűnősködnek, csak eljátsszák a karaktert ahogy kell. A leghálásabb szerepet Mark Ruffalo kapta, és gondolom mondanom sem kell, hogy meg is hálálja rendesen, a legjobb férfi mellékszereplő Oscar díj jelölését nyugodtan beválthatná egy arany szobrocskára (bár ott idén elég erős a verseny).

A végén sincs feloldozás, így aki nem akar a film után még sokáig kábultan mászkálni, az pihentesse egy erősebb napjára a megnézését. Ráadásul a mai normáktól eltérően lassú, lassan csordogáló film, kevés történéssel, így sok embernek unalmassá válhat. Ettől függetlenül, mint írtam, nem egy hatásvadász film, és egyszer mindenképpen ajánlott megnézni.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.02.21. 23:54:52
  • ElNano
    Ja, bocs. :D Mint a Macbeth? :)
  • LasDen #92415
    BeSZERvezve

Meh, nem volt ez rossz. Eisenberg jó volt, Kristen jó volt, a sztori közepes volt, de 1,5 órát bőven megért...

5/10

Szpektrö

1,5 órát ez is megért volna. 2,5-et már nem igazán. Úgy 1,50-nél kezdett érdekes lenni a film, addig tömény unalom. Rázva, nem keverve. Waltz jó volt, de túl keveset szerepelt. Eddig szinte mindegyik Craig Bond-film leszerepelt nálam. Egyiktől sem vágtam hanyatt magam. Kíváncsi vagyok vajon tényleg ott hagyja-e....

5/10
  • Jim Morrison
    az csak egy pedestrination jó zenével
  • Tikal #92413
    Mar megmondták itt hogy a Csillagok közt egy szar film, ehhez tartsd magad....
  • ElNano
    Direkt írtam, hogy nincs sorrend, de ne engedd magad elbizonytalanítani...
  • cobol
    Backtrack:5/10.
    Egyszer meg lehet nézni.
  • gombabácsi
    "A Jó a Rossz és a Csúf, Csillagok között"

ez a kettő egymás mellett, haha, az évezred vicce :D
  • ElNano
    Most nem nagyon törném magam, de ezek a kedvencek: A Halászkirály legendája (kb ez az első), Harcosok klubja, Mesterséges értelem, 12 majom.

Ez a top, különösebb sorrend nélkül. Aztán jönnek még ezek: Volt egyszer egy vadnyugat, A Jó a Rossz és a Csúf, Csillagok között, de hát ez csak a felszín, de ezek azok, amik mindenképpen az első között vannak, és tutira nem jut eszembe most még valami.
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.02.21. 12:33:25
  • Tikal #92408
    mindig ugyanolyan a stílusa... :)

• Jim Morrison
    Most kíváncsivá tettél, milyen lehet a top100-as listád :) megosztanád legalább a lista elejét, hogy kb be tudjam lőni milyen filmeket szeretsz?: )
  • ElNano
    Nálam egyetlen Tarantino film sincs benne a legjobb százban, prolirendezőnek tartom, zsánerekkel dolgozik, a legalantasabb ösztönökre hat, eszközrendszere egyforma ebből következő módon halálosan unalmas a mindig ugyanolyan stílusa. De kár erről vitát nyitni szerintem. (Ja, és az utolsó filmjeiben túlerőltetett, számító "polkorrektség" - ami minden, csak épp nem korrekt - egyenesen hányingert vált ki belőlem.)
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.02.21. 11:35:50
  • IMYke2.0.0.0
    Sokan Spielberget sem szeretik, pedig szerintem, nélküle sokkal-sokkal szegényebb lenne a világ. Ugyanez igaz Tarantinóra is, és sok más "túlértékelt" rendezőre is - igen, Öböl Mihályra is.
  • Totti5
    bírom mind a kettőt, ha már valaki 1 olyan filmet lerak amit évtizedekig emlegetünk, akkor az minden csak nem túlértékelt, és csinálhat mellette 10 akármi mást is, az az 1 ott van és ott lesz mindig is.
  • Jim Morrison
    "túlértékelt a faszi, pont mint pl. Tarantino."

háát. Azt megértem, hogy valakinek nem jön be Tarantino stílusa. Azt viszont el kell ismerni, hogy letett pár kultfilmet (és nem is évente jön új filmmel).
  • ElNano
    Hát éppen ez az, hogy Del Toro filmjeit éppen a képi világa menti meg valamennyire, egyébként én is úgy gondolom, hogy túlértékelt a faszi, pont mint pl. Tarantino. Ha nagyon le akarok menni kutyába, akkor a Hellboyt még elnézem, hogy bárgyún vigyorogjak rajta, a Pengét jó irányba vitte tovább a 2. résszel, de aztán egy nagy semmi. Ja, még a Faun. Képi világ. :) A Bíborhegynél is pont ez van: a vizualitás nagyon rendben volt,de az a hihetetlenül dagályos történetvezetés mindent elnyomott. És hát ez nem volt se horror, se thriller, se semmi, laza limonádé, nem több. A Strain sorozatban is benne volt pár epizód erejéig, azt is sikerült rendesen egy erős kezdés után túltolni - bár ez nem feltétlenül az ő sara.
  • davidka003
    Talán a képi világ ért valamit. A sztori volt nagyon gázos.
  • mégvadabbdisznó
    Hogy ennek a filmek milyen gané a képi világa.
  • Jim Morrison
    Filth et en is birtam, de nekem kicsit tomeny volt, ket reszben neztem meg :(
  • DantszEE
    Én is csípem. Csak ne figyeltem volna fel a szájnyalogatására. Azóta minden filmjében észreveszem.:(
  • LasDen #92397
    Bíborhegy

Guillermo Del Toro újfent megmutatta, hogy egy középszerű író és rendező, semmi több. Kezdem azt hinni, hogy A Faun labirintusa csak egy véletlen volt a részéről. Eddig még abba hittbe ringattam magam, hogy egészen jó rendező ő, csak nem jött ki a lépés neki. De nem, ennyit tud. Érdektelen karakterek és sztori. A ház is teljesen hidegen hagyott. Épeszű ember ilyen romhalmazba nem költözik be, akármennyire szerelmes. Másfél óra után elkezdtek érdekesebb dolgok történni, de addigra már rég késő...

4/10

Várom már, hogy mikor rendez marvel filmet...
  • gombabácsi
    lazer team
    egész jó kis b-kategóriás scifi vígjáték volt
  • davidka003
    Filth

Csakis eredeti nyelven érdemes megnézni. Kicsit beteg is. James McAvoy fantasztikus színész.
    9/10

Liza a rókatündér

Érdekes magyar film. 70-es években játszódik. Erős japán beütéssel.
    Voltak benne üresjáratok de maga a világ meg hogy kellően "őrült" elvitte az egészet.
    8/10
  • Jim Morrison

remélem elfér :)
  • cobol
    inspiráló
  • ElNano
    Meg kéne nézned a Polanski-féle változatot. Az új feldolgozást sajnos még nem láttam, de a régi filmtörténeti mérföldkő - szerintem. Mint a Krisztus utolsó megkísértése pl.
  • cylonflatus
    Ha már szóba jött Shakespeare, ajánlanám a The Hollow Crown minisorozatot. Fogalmam sincs magyarul milyen címen kellene keresni, egyáltalán létezik-e szinkronizálva (feliratos biztos van), de egy próbát megér. Shakespeare királydrámái (Henrikek, Richardok) vannak földolgozva és baromi jó, olyan színészekkel, mint Patrick Stewart, Tom Hiddleston, Jeremy Irons, de napestig lehetne sorolni, mert a legapróbb szerepekben is világhírű (és nem mellesleg kiváló) színészek nyújtanak nem mindennapit. Képileg nem annyira súlyos, mint ez az új Macbeth, inkább ilyen tipikus nagyjátékfilmes, ha esetleg az elvontabb látványvilág riasztana valakit, viszont a szövegek a klasszikus.
  • cobol
    Richard III ,Romeo + Juliet,Much Ado About Nothing. Ezeket láttam és tetszettek is. Ezek is Shakespeare filmek. A Macbeth unalmas volt és nem néztem végig,ennyi.Ha neked az jön le belőle hogy buta vagyok.Akkor inkább néz magadba az ilyen hozzászólás után.
  • cobol
    Creed:8/10

Nekem bejött a film.A Rocky filmeket mindig is szerettem.A zene nagyon jó volt,passzolt is a jelenetekhez.Jordan jól játszott. Stallone is hozta a kötelezőt meg egy kis pluszt is vitt bele.
    A box a filmben olyan amilyen,nem lehet elvárni a real boxot egy ilyen filmben.Az edzés+zene itt is jó volt,mint a Rocky filmekben.
  • ElNano
    Kár csak az első hozzászólóra szűkíteni a kört, csak azért, hogy valami gyenge igazolást nyerj saját magad számára. Le lett írva: "...inkább a szöveg/beszédkörnyezet amit nehéz megérteni..." És nem először olvasom ezt másoktól, ez többeknél jelenlevő probléma. Nem értik a szöveget. Szerintem ez nagyon durva.
  • hiper KOCKA
    Az első hozzászóló akire reagáltál egy szóval sem írta hogy nem érti a filmet, csak azt írta hogy szar.
  • LasDen #92386
    kivéve mikor néha 5....
  • ElNano
    Tudod itt arról is szó esett, hogy a figura NEM ÉRTI a Shakespeare-féle nyelvezetet. Szerinted? Ebből nekem az jön le, hogy a figurának hozzávetőleg semmiféle kapcsolódási pontja nincs a klasszikus kultúrához, ennek következménye, hogy egy egyébként igenis nem csak hogy érthető, de rendkívül élvezetes (és zseniális) nyelvezetet nem képes "dekódolni". Te hogy neveznéd az ilyet? Ez nem ízlés kérdése, egyszerűen nincs kulturális háttere. És mint ilyen, hát olyan, amilyen. Legfinomabb kifejezés: Nem kultúrlény. És akkor még tényleg rendkívül udvarias voltam.
  • extra sensory
    Maradjunk annyiban hogy a műveltség meg az intellektus "kicsit" többet foglal magában Shakespeare-nél és társainál. Alantas lénynek meg kijelenteni azt aki szarnak titulál egy filmet épp olyan mint belekötni abba milyen színű póló van valakin.
    Egy film sosem olyan támadhatatlan felület (akármennyire jó is) mint egy matematikai példa hogy 2+2=4 és jóéccakát... mert ennek az igazát tényleg nem lehet cáfolni, mert 2+2 mindig 4.
    Nem biztos hogy azért mondja szarnak a Macbeth-et mert unintelligens ember hanem egyszerűen távol áll tőle az egész műfaj és ezért számára az szar. Elkészíthetik bármilyen frankón a karamella fagyit ha te utálod. Sosem fog ízleni.
    Kicsit a kultúrfasizmus határát súrolod az ilyen jellegű kijelentésekkel hogy alantas az, akinek nem tetszik egy film... én egyetemmel a hátam mögött sokszor megnézek irdatlan gagyi trash filmeket is mert kikapcsol és lehet rajta röhögni, lehet egy ilyen jellegűre megcsinált film mint a Macbeth meg valamiért nem jön be. Közhelyes szöveg de ízlések és pofonok.
  • ElNano
    Hát nem tudom, valaki a díszes társaságból látta a Polanski-féle Macbethet? Nem mi? Á, tök régi szar, nincs benne semmi effekt meg szupihős, sehol egy káromkodás meg dugás! Nos, ha bárki azt mondja, hogy az szar, hát igen, az agyilag sajnos egy alantas lénynek nevezhető, kb. a filmkészítés csúcsa, szereplőkkel, operatőrrel, mindennel. És ha valakinek gondot okoz egy Shakespeare szöveget értelmezni - ráadásul még olvasnia sem kell, mert felmondják a fülébe -, akkor azzal igenis bajok vannak értelmileg. Ha netán nem csak képregényfilmeket nézne meg fészbúkozna, hanem ne adj isten rendszeresen olvasna komolyabb műveket is (adott esetben Shakespeare-t), akkor nem lenne az agyában egy tátongó rés műveltség kérdésében - és ezzel együtt nem úgy nézne egy Shakespeare szövegre, mint majom az ABC-re. Az ilyen hiányosságokból simán lehet következtetni egy ember aktuális értelmi szintjére. Nem olvasol? Sötét vagy, mint az éjszaka. Egyszerű, mint az 1x1.