106839

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
miért hitették el ezt Reyről? Pl. ismerősöm (nő) felhozta pozitívumnak, hogy a Jakkun is kapott pofonokat a "banditáktól", nem csak úgy hurr-durr leverte őket.
vagy arra gondolsz hogy leverte Kylo Rent a végén? A csávó bekapott egy VUKI BOWCASTER LÖVÉST az oldalába! És még harcolt utána! Pedig a film során 2 jelenetben is a szánkba rágták, hogy az bizony kurva halálos (amikor Han elkérte Csuvitól pl.)
Nekem jobban bejött mint az előzménytrilógia. Gondolj egy random harci jelenetre az I-III-ból, tök messziről láthatjuk a harcokat, stb, tök steril volt minden fight szinte. Itt pedig az arcodba volt tolva minden fegyver és harc, súlyosan csattogtak a fénykardok stb.
Kylo Ren pedig egy tanonc, tuti hogy megerősödve tér vissza majd a következő részben. Nekem pl. az is bejött, hogy sebezhető, mentálisan nem egész fiatal srác...
Egyedül a "Halálbolygó" koncepció nem jött be nekem, de a filmet 3x láttam a moziban. Ez SW fanoktól, SW fanoknak készült.
Szerintem
-
Backtrack (2015)
Remek thriller, nem is egy csattanóval...
8/10 -
Valahogy sejtettem hogy ez sem lesz tökély hiába DC, de hát semmi nem az, majd talán a Suicide Squad hoz valamit bár nekem még mindig cosplayes low budget feeling-et kelt az egész.
Viszont a Killing Joke-t várom remélem lesz olyan jó mint a Dark Knight Returns.
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.03.25. 00:22:14 -
Batman Superman ellen - Az igazság hajnala
Jó film? Túlzás. Korrekt. De semmiképpen sem egy rossz film. Eleve a filmet sok negativitás vette körül már a kezdetek óta, de így hogy a film csak erősen közepes, a negatív felhangok még jobban felerősödtek és még jobban kidomborítják a film hibáit. Jobban, mint azt talán megérdemelné. Vannak hibái a filmnek, nem is kevés, de a pozitívumok valamennyire ezt ellensúlyozzák.
Kezdjük talán azzal, hogy hangulatában, érzésében más élmény volt ez a film, mint bármelyik Marvel film. Az Acélember végének újrája Wayne szemszögéből nagyon jó volt, jól alapozta meg a későbbieket. Érdekesen járták körbe az egész Superman témát, de hosszúra nyújtották. Ez az egyik legnagyobb probléma, hogy az első két harmad a kelleténél jobban ki van húzva, így a végére kezd unalomba fulladni. A másik, hogy 1-2 történetszál nem vezet sehova és csak megakasztja az egészet. És így van szerkesztés, vágásbeli gondok is itt-ott, mert van ahol kevesebbet kapunk, míg máshol többet, mint kéne. De az utolsó harmadra azért eltűnnek ezek, ott már csak egy problémával kell foglalkozni. És azért az elég faszán nézett ki.
Például ilyen még soha nem fordult elő velem film alatt, de itt volt egy jelenet, ami annyira meglepett, hogy szabályosan leszakadt a pofám. Teljesen ledöbbentem, és jó értelemben. Annyira el voltam foglalva azzal, hogy "bazmeg, mi van?", hogy alig figyeltem arra miről beszélnek. Batfleck pedig jó volt. Ez a Batman már nagyon sötét, nem sok megváltás maradt neki, de oda tette magát. Wayne egy fasza gyerek. Eisenberg pedig nem volt rossz Luthor. A legvégén egy kicsit túl tolta a dolgot, de ez a megalomán, eleinte passzív agresszív pszichopata jól keverte a szart. WW-nek nem volt annyi ideje, hogy megmutassa mennyire jó Diana, de a végén, mikor csatába ment azon szinte sírva röhögtem örömömben. Nagyon epic volt, és azt hiszem a Wonder Woman filmmel nem lesz baj. Érdekes karakternek ígérkezik...
Nem tökéletes film, sőt. Vannak hibái, de lehet ezt élvezni, ha hagyod. Viszont a legnagyobb problémám a filmmel a 3D volt. Mondjuk ilyenkor sose tudom, hogy ez mennyire múlik a filmen és mennyire a mozin. De nagyon lerontotta az élményt, hogy sokszor homályos és szellemképes volt. Sok jelenetnél rontott a minőségen, már-már annyira, mintha valami szar DVD-t néznék. Így lehet elmegyek majd még egyszer egy 2D-s vetítésre, hogy mindent lássak... :D
6-7/10
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A jelenet, ahol leszakadt a fejem, az a parademonos álom rész után volt, mikor a Flash egyszer csak megjelent a jövőből. A 3D miatt elég homály volt a dolog, de mondom, így is leszakadt a fejem tőle, annyira epic volt számomra. Még így is, hogy a szöveg felére nem is figyeltem. Aztán mikor Diana a Flash, Cyborg és Aquaman aktáit nézi, az is totál kipörgetett. Mikor Aquaman szétbaszta a kamerát és kurva gyorsan elúszott, hát ott ugrálni akartam örömömben, annyira király volt végre filmen látni. Cyborgon meglepődtem, mert azt hittem itt még egyben lesz, helyette már mehet is akciózni.
A végén Luthor sejtetését, mintha tudna valamit, kicsit soknak éreztem. Gondolom Darkseidre akarnak utalni vele, hogy feltűnt neki a bolygó és most jönni fog. Főleg, hogy az álom jelenetben is az ő démonjai voltak. -
Selminar #92779 Batman VS Superman
A kritikusok fizetett Marvel bérencek,
a filmistenkirály, brutáljó, vétek kihagyni!
10/10 -
SW: The Force Awakens
Számomra közepes. Végig olyan érzésem volt, mintha minőségben egy SW sorozat nagyon hosszú pilotját nézném (lehet, hogy majd 5-10 rész múlva jó lesz, de még nagyon keveset mutatott). Látványos, meg jól néz ki, de a sztori sokszor baromi unalmas volt. A karakterek sem nyűgöztek le, Rey-ről nagyon elakarták hihetni, hogy már-már az egész univerzum legerősebb karaktere, aki Vadert is fél perc alatt vágta volna derékra. A feka srác borzalmas, liheg és túljátszik és semmi értelmes mondatot nem sikerült a szájába írni. Kylo meg szimplán nem elég badass.
Szükségtelenül vicceskedik a film, és úgy en bloc tagadhatatlanul Disney. Ettől függetlenül messze nem olyan moslék, mint az előző trilógia, kellő munkával és fejlesztéssel akár komoly szériává is kinőhetné magát. -
[2015] - (imdb) - "Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny" - 7/10
(2016.03.22) (101 perc, kínai)
Ízig-vérig multinacionális film - angol forgatókönyvíró, kínai pentalógia, kínai rendező, japán zeneszerző, és csupa félvér, vagy angolul meg/betanult kínai szereplő, kik egyetlen kínai mondatot sem ejtettek ki szájukból a film során: végig angolul beszéltek (hatalmas piros pont a próbálkozásért - személy szerint az anyanyelvükre voksoltam volna).
Michelle Yeoh szépen öregedett, Donnie Yen meglepően jól, még ha keveset is, beszélt angolul, Jason Scott Lee-től elvárható volt ugyanez (amcsi, ugye), Hó Váza (girlzwiki) pedig fincsi csajszi, a kard meg rubin zöld, a kínai és új-zélandi tájak gyönyörűek voltak.
Összességében azonban nem volt olyan nagy dirr-durr a történet [amit nyilván egyben és/vagy a könyvek mellett lehet értően feldolgozni], de kellően szórakoztató.
Az első Tigris és Sárkány film közelében sincs (igaz, 16 éve már annak is). Zhang Ziyi nélkül nem ugyanaz az egész.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.03.23. 15:45:43 -
Tudnátok nekem mondani a Brooklyn (2015) c. filmhez hasonlót? Barátnőmnek nagyon tetszett és szeretne még ilyesmi filmet nézni. -
Én a Pánikszobát is szeretem tőle. És ezért valszeg le leszek hurrogva, mert meglepődésemre, mindenhol rosszakat hallok róla.:D -
de előtte igen
-
Katalizátor #92773 Fight Club
Egyszerűen nem tudom megunni ezt a filmet. Fincher azóta sem alkotott ilyet. Mindenképpen a korszellem egyik meghatározó darabja!
10/10 -
Hátha előzetes, akkor nálam a két kedvenc a 300 Nine Inch Nails-zel és az SW Epic tragedyje. A 3-4. helyre meg odafér a BvS első előzetese meg az SW 2. előzetese. -
Hát valahova a kettő közé kellene belőni szerintem :) -
Ezek még elmennek, van jó oldala is. De azokat nem szeretem, mikor hirtelen éles váltással benyomják a film betétdalát az előzetesbe, teljesen megtörve a videó lendületét, folyamát.... -
Mondjuk, nekem ez kifejezetten tetszik - az amcsi trailerekben meg ott van minden, majdnem-szinte meg sem kell nézned a filmeket.
-
Bírom ezeket a japó semmitmondó trailereket. Pár jelenet, meg zene de marhára nem derül ki belőlük miről is szól az adott film. -
Ha nem szempont, hogy 3D rendered legyen, akkor meg mint égen a csillag, annyi jó animált (jellemzően japán gyártású) cuccot sorolhatnánk.
Akkor ugyanis az egyéni preferencia tud csak szűrni, de még így is érhetik az embert kellemes )cím, előzetes sztori alapján rossznak ítéltből kiváló anyag lesz) vagy éppen kellemetlen (alapsztori váz, szereplők, stb. után a "nem hibázhatnak" érzés, végül csalódás) meglepetések. -
Saint Seiya: Legend of Sanctuary
Igen a 2004-es Appleseed meg a 2007-es Appleseed Saga: Ex Machina van még.
Elég lenne ha csak mondjuk a GITS2 szintjét tudnák hozni látvány ügyileg
nem kell full 3D, csak a sztori legyen jó az a fő lényeg.
-
Valószínűleg, nekem is más lenne a véleményem, és nem 9/10.
Csak utána vettem meg az Appleseed DVD-t, és utána láttam a jobbnál jobb sorozatokat is, meg rendereket is, ugye. -
Nekem is, de nem tudom mikor lehetett. Szerintem 2009 környékén, mikor megjelent itthon. Akkor nem tetszett, de lehet hogy most mást mondanék :D -
Én bírtam - egyike volt azon animéknek, animáltaknak, amiket akkoriban néztem meg, mikor még nem kezdtem sorozatokat lesni. [ugye most már 371 cím van a MAL-on, ami ~300 tényleges, különálló mű]. -
WOnderful days. Csak arra emlékszem belőle, hogy borzalmas volt. Nem is tudom mikor láttam, jó régen.... -
Vigyázni kell - az "Appleseed Alpha" nagyon magasra tette a lécet.
Hasonlóan animált [nem 2015-ös render minőségek!]:
* Resident Evil: Degeneration movie (animált - render)
* Resident Evil: Damnation movie (animált - render)
* Karas movie (animált - render + rajzolt)
* Vexille: 2077 Nihon Sakoku move (animált - render)
* Wonderful Days movie (animált - render + rajzolt)
-
Az nem nagyon Disneyis? -
Titan A.E. -
A R_Evilök megvoltak, láttam a SP_cptHarlockot is. A Tekkent nem bár ismerem, de az inkább ilyen verekedős, nem? Mindenesetre ezért nem volt kedven még letölteni. A FF-ból viszont nem tudtam, hogy kettő van, köszi a tippet. A 2004-es Appleseedet szintén ismerem de nem láttam, tervbe van véve jó ideje, de mindig megfeledkezek róla. Viszont elsősorban képileg olyasmit szeretnék, mint a 2014-es Appleseed, vagy a FF.
Mondok én is kettőt - hátha. Az egyik a Starship Troopers Invasion , a másik a Vexille . Utóbbi érdekes keveréke kétféle animációs stílusnak ill technikának. A karakterek arca olyan stílusban van ábrázolva mint a 2004-es-, a teste, a gépek, környezet elemek, stb meg mint a 2014-es Appleseed. Vagy valami ilyesmi, sajnos nem tudom normálisabban megfogalmazni.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.03.21. 16:37:45 -
a legjobb 3D-s film, amit eddig láttam. Persze nem volt így nehéz, de azt is nagyon jól kihasználták. Nagyon fasza lett, tényleg.... -
Prof William #92756 A "Space Pirate Captain Harlock," - nagyon komoly. A grafika és a csatajelenetek elképesztőek! -
Van egy 2004-es Appleseed is, az is ilyesmi. Aztán Tekken: Blood Vengeance, Space Pirate Captain Harlock, Resident Evil Degeneration és Damnation, Planzet. Mást most így nem tudok. FF-ből mindkét film meg volt?
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.03.21. 16:18:23 -
Ezt láttam én is, tetszett is. Ilyeneket tudsz még mondani? Mármint ami képileg ezzel a technológiával készült, nem stop motion, nem is cell shaded, hanem mint ez az AA, vagy a Final Fantasy mozifilm.
Szerk.: bárki, aki tud az Appleseed Alpha, vagy a Final Fantasy mozifilmhez hasonló scifi animációt ne tartsa magában, megköszönném!
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.03.21. 16:12:33 -
Mentol #92753 Na, kíváncsi vagyok, mit mondanak majd a fülessapkás "színészi játékáról"? -
Appleseed Alpha
Köszi iminek az "ajánlást".
Egész fasza volt. A rövid 1,5 órában nem sokat fejtettek ki a világból vagy a karaktereiből, de ettől is volt olyan érdekes. Pont annyit tudtunk meg mindenkiről, amennyit kellett. Bár gondolom ez köszönhető annak is, hogy valamennyire az Appleseed ismerőinek is szólt a film. Ők jobban ismerik a karaktereket, mint az új néző, így nem is kellett annyira bemutatni őket. A látvány oda vert, nagyon jól nézett ki, főleg a végén a nagy behemóttal. A nagy totáloknál fantasztikus volt. Viszont az elején a dialóg olyan statikus volt. Lehet, hogy csak a szinkron miatt, de lehet a túlzott expozíció az oka....
6/10 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2016.03.21. 12:43:42 -
Szerintem is.
Nem volt a karakterének igazán sok oldala. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Prof William #92748 A filmmel nekem sem volt semmi bajom, teljesen nézhető volt, de ez a színészi játék nagyon rossz volt. Ha pedig direkt ezt mondták neki hogy így játsszon, akkor a rendező nem volt az eszénél.
Ez nem hiteles színészi játék volt (mert lehetett volna jól is eljátszani) hanem csak szimplán rossz. -
[2015] - (imdb) - "Ip Man 3" - 8/10
(2016.03.20) (105 perc, kínai)
Tetszett. Izgalmas is volt, annak ellenére, hogy nem végigpüfölték a sztorit.
Donnie-nak egyedül a szomorúság kifejezése nem megy.
-
Mentol #92746 Srácok! Lehet, ez volt a feladat?
(nem tudom mi baj volt vele, de engem lekötött arra a x órára a Jupiter Ascending) -
karajjj #92745 Az 5. hullám
Ez meg mi volt? Úristen, de régen láttam ennyire borzasztó filmet. Tisztában voltam vele, hogy y.a. sztori, de ekkora logikátlan f*shalmazra nem számítottam.
értékelhetetlen borzalom/10 -
Az engem is irritált...