Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cuchulainn
Jurassic World témához:

A film tényleg fájóan buta sokhelyütt, de néhol el lehet neki nézni.
Nyilvánvaló, hogy nagyon nagy emberi hülyeség kell ahhoz, hogy létrejöhessen a filmbéli szituációnak akár a halvány utánzata is. Elvégre ma is vannak állatkertek, vannak bennük ragadozók, viszont nincsenek hőkamerák, nyomkövetők de még helikopterre szerelt gépágyú sem, aztán mégsem esz fel mindenkit az oroszlán kéthetente Budapesten.

Az a nagy büdös harci helyzet, hogy az állatok alapvetően nem úgy viselkednek mint ahogy az "állathorror" filmekben ábrázolják őket, és ezért nem jön létre soha az itt bemutatott helyzet. És ezen az sem változtat, hogy a Tírex nagyobb mint a tigrincs.

A film legnagyobb hibája szerintem, hogy erőltetetten próbálja magasra tenni a tétet az állatok elszabadulásával, és emiatt válik nevetségessé. Ha az elszabaduló medvedisznódínó mondjuk azt a kis csoport látogatót fenyegeti akik épp ott ragadnak a közelében, nincs ez az egész veszettül ostoba katonai szál, és simán az idomított raptorokkal jól megmentik a mutánsdínótól a pár veszélyben levő embert akkor sokkal jobb filmet kapunk, ráadásul lett is volna valami súlya az eseményeknek.

Így viszont a "vérszomjas kamikázeszauruszok felprédálják a zemberiséget hajaj, nejáccunkistent, katonai gonosztudósok biológiaifegyver déenes, mutáns génmanipuláció jááááj" szál annyira ostobává teszi a filmet, hogy jelentősen ront az élvezeti értékéből.
Pedig amúgy a karakterek/színészek teljesen rendben voltak, és a látvány is csillagos ötös. Nekem a kettő együtt a végén úgy

6/10

re jön ki.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

BaliBoy
(spoiler)
Azért mert a jelző fáklyát oda hajította a csajszi. Mondjuk azt a részt még el is lehet szerintem fogadni. Ugyebár a film elején mutatják, hogy amikor etetik rexit bedobnak egy ugyanolyan jelző fáklyát, ergp a fáklya az ő fejében = kaja.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Tyler1
Akkor jó, mert a Rex-ek véletlenül ragadozók voltak.

Egyébként ez most olyan vita, mint amikor itt megakarták magyarázni az Interstellar mögötti tudományos buktákat.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

BaliBoy
Jurassic World

Pfff... 😄
Minden f@szságát még csak-csak el lehetett volna fogadni, hogy ha nem az eredeti történésekre építik fel. De könyörgöm, az egész
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
rohadt parkot sikerült ismét úgy felépíteni - a történtek fényében -, hogy egy rohadt gépágyújuk van amit egy CIVIL HELIKOPTERRE kellett felszerelni, amihez NEM VOLT KÉPZETT pilóta????????? áááááááááááá <#falbav>. Ez a gondolat (hogy megint kb. ugyanazokat a hibákat követték el az új parknál) nagyon lehúzta a filmet.
Attól a ponttól kezdve, amikor a genetikailag összetákolt "dinoszaurusz" tökéletesen beleolvadt a környezetébe meg még a hőjét is "elrejtette" már csak röhögtem a filmen.
A vége meg egy bohózathoz hasonlított az áldinó vs.T-Rex vs. Raptor vs. moszaszaurusz harca.
Ráadásul, hogy már megint a tudósok a rossz fiúk....

Ha ezt a filmet mondjuk az Asylum studio csinálta volna akkor nem lennék meglepődve... de, hogy ezt komolyan gondolták...
Egyszer azért meg lehet nézni. Ha másért nem is, de jókat lehet rajta röhögni (egy idő után).

Nagyon jó indulattal:
6/10

DantszEE
Laikus szemmel is bőven látható az aránytalan, esetlen testalkata.😊

Synchronous

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Kongy
Gyakorlatilag sosem fogjuk tudni reprodukálni azt, hogy hogyan nézhettek ki ezek az állatok. Csontok alapján csak max találgatni lehet.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.06.16. 19:24:53

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Az (is), hogy pl "a Tyrannosaurus egy lomha, buta dögevő volt", is csak tipp, semmi bizonyíték nincs rá.
Konkrétan röhögnöm kell az ismeretterjesztő műsorok "tudósain" mikor mindenféle feltevést próbálnak tényként elénk tárni, a talált csontok/fosszíliák alapján.

LasDen
ahány rész, annyi velociraptor volt...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

DantszEE
Aki valaha is kicsit értett a dinoszauruszokhoz, az már a 93-as első részen is felhúzta a szemöldökét. (A Velociraptorok valójában Deinonychusok, csak a könnyebb kiejtés miatt lett a névcsere. A Tyrannosaurus egy lomha, buta dögevő volt, megközelítőleg sem csúcsragadozó. A Dilophosaurus 2x nagyobb volt a filmben látottnál, nem volt gallérja, és nem köpött genyát. stb.)

A Jurassic parkban ezek mindig is FIKTÍV lények voltak, melyeket dinoszauruszok alapján mintáztak. Kit érdekel, ha vásznon kicsit másabbak? 😊

Lehet hozni a cikkeket tucatjával, melyek lehúzzák a JW-t, csak éppen lehetne linkelni 3-szor annyit ami épp az ellenkezőjét állítja. Mélységesen sajnálom hogy savanyú a szőlő sokaknak - igen hangos kis csapat gyűlt itt össze - ám ez kb. szemernyit sem változtat a filmmel kapcsolatos hozzáállásán sem annak akinek tetszett a film, sem annak aki jó kritikát írt róla, legkevésbé pedig azoknak akik a JW után feltüzelve várják a következő Jurassic mozit.
Kongy
Valóban kicsit messzire mentek azzal a moszaszaurusszal.... 😊
De meg lehet magyarázni, hogy valamit ügyködtek ott is a dns-ével valamelyik másik dínónak.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.06.16. 16:04:59

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

tigeroo
engem mindennél jobban zavart a magassarkúban horrorszafarizás/futkározás.
LasDen
<#vigyor2>

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Jim Morrison
false!
Ott van például az avatar! sok cgi = jó film

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

LasDen
cgi, nem cgi, kurva mindegy. Nem attól lesz jó v rossz egy film....

IMYke2.0.0.0
Kapcsolódó cikk: "Az illúziót befalta egy nagy, mutáns szörny – Jurassic World"
Érdemes elolvasni.

Szerk.: És ezt is. "Meddig tart a CGI uralma a mozi felett?"
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.06.16. 14:15:04

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Az a lényeg, hogy mennyi a bevétel, mivel jó sok, biztos jön még hasonlóan színvonalas 2-3 folytatás.
Minap linkelte valaki a cikkrészletet, ahol a rendező arról panaszkodott, hogy ő szólt, miszerint forgató könyv is kéne a filmhez ...

IMYke2.0.0.0
A dinoszauruszkutatók hangosan nevetnek a Jurassic Worldön

"Matthew T. Carrano felhívja a figyelmet a film egyik logikai hibájára is. „Ugye a történet szerint a dinoszaurusz DNS-t borostyánba zárt szúnyogokból nyerték. Azért azt szeretném tudni, hogy honnan szereztek moszaszaurusz DNS-t. Vajon melyik moszkitó csípte meg a tenger alatt élő állatot?” – teszi fel a kérdést."

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
De jó, akkor átvettem a szerepedet.

"<...>hangsebességgel zúgott lefelé a színvonal, zéró izgalom, totál klisé.
Ha lehetne, visszapörgetném az elvesztett 2 órámat."

VinylToy

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

gondolom neked meg minden tetszik, a zsé kategóriás uwe boll filmek is meg a barátok közt is
hol a határ? 😊

plusz képregényfilm is, ha jól tudom
mindegy, a tény az hogy ez ötletes volt, stílusos, poénos, jó film

tigeroo
túl jó az ízlésed, magasabbrendű vagy az átlag moslék fogyasztóknál. nem is értem hogy miért nem te ülsz a filmipar tetején és osztod az észt a minőségibb szórakozásról miközben szórod az igénytelen pórnép elé a mozgókép fostengerét, amiért még fizetünk is keményen.
Dynamic
A Kingsman már kvázi szuperhős film. Szóval kicsit fail volt ez az x-edik szuperhős rugdosásod.
kingsman secret service
vicces, látványos, ötletes, stílusos, jó film
erről megint az jut eszembe, hogy a szuperhősfilmek miért nem viccesek, látványosak, ötletesek?

Bokafix2
Mint az amelyik nekitámad egy kafferbivalynak egyedül? Utána meg bikuci haverjai odamentek és szétszedték a szerencsétlent... van ilyen is.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Tyler1
Hát az erős túlzás, lévén hogy pl. az oroszlánok rohadt okos vadászok . A jelenleg érvényben lévő kutatások szerint, a valódi raptorok tollat viseltek, akkorák voltak, mint egy pulyka, semmi bizonyítékot nem találtak rá, hogy csapatosan vadásztak, és az intelligenciájuk max egy kisebb emlősével ért fel.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

LasDen
Jurassic World has broken the North American, international and global records for an opening weekend. The final domestic number is $208.8M, which passes 2012’s Marvel’s The Avengers which ended its first frame with $207.4M. The dino dandy ended Sunday with a global total of $524.1M after a record $315.3M start internationally. That total edges 2011’s Harry Potter And The Deathly Hallows: Part 2 which wrapped Frame 1 with $314M.

DantszEE
-A parkot szponzoráló nagy fejesek kérték mindig azt, hogy minél nagyobb és minél ijesztőbb dino is kerüljön a látványosságok közé, ezzel is növelvén az érdeklődést.
-Abból a 2 srácból az egyik kb 8-9 éves volt, a másik meg egy tipikus lázadó tini. Egyet sem ismersz, aki ugyanezt tenné a való életben? Én rengeteget.
-Ilyen emberekről meg pláne nem hallottál a való életben?

Bőven van hibája a filmnek, de azért mindenbe nem kell esztelenül belekötni.

eksy
Buktatók az MM-ben:
Furcsán robbanásveszélyes harci járművek?
Köpéstuning?
Zene-bona autó?
1 golyó 1 ember? - nem 1 golyó 1 gumi ~ 5 ember?

"...és...szerintem...bizony."

eksy
Az a film is sablonokból épül fel, ahol attól eltér, az meg baromság. (szerintem😊

"...és...szerintem...bizony."

Totti5
+1

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

IMYke2.0.0.0
"annyi eszük volt mint akármelyik mostani nagymacskának."

Hát, akkor rohadt nagy bajban lehettek az állattársaik, mert a mai nagymacskák nagyon szervezett ragadozók.

A pl. raptorokat már a 93-as első részben is irreálisan okosnak állították be, holott kb. annyi eszük volt mint akármelyik mostani nagymacskának.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

Nekem konkrétan nagyon tetszett a Mad Max a JW meg nem Röviden:

Mad Maxben céllal mennek A-B-be. Nem keresik a bajt feleslegesen, túl akarnak élni. Oké annak sincs sok realatás alapja, de valahogy az egész világ egész.
Buktatók a JW-ben:
-Itt pedig elvileg egy működő parkban csinálnak egy konkrét szörnyet ami hobbiból öl. Miért is ne?
-Van egy park ahol több emelet magas ösztönlény gyilkológépek vannak, mi a megoldás ha látsz egy átszakított kerítést. Persze hogy bemész az erdőbe mert az buli (Két srác darwin díjas előadása)
-Millió éve kihalt hüllőket melyeknek csak ösztöneik vannak katonai célokra való kiképzése??!?!!? EZ MOST MI?!!?!?
-Afganisztánban harcoló katonák és konkrétan annyit nem tud mozgó célpontnál a célpont elé kell lőni (helikopteres jelenet). Szarrálövik az erdőt és MÉG EL SEM TALÁLJÁK.

Sorolhatnám a buktatókat a filmbe amiket megoldhattak volna és tényleg lehet volna egy jó kis szórakoztató film

Azoktól, akik a klisét, a történet és a logika hiányát, vagy a karakterek egysíkúságát számon kérik a Jurassic World-ön, szeretném megkérdezni, hogy miként értékelték Mad Max: A Harag Útja című filmet?
Kongy
Ezt amúgy már eljátszották a 3-ban is, ha visszaemlékszel, még a harc koreográfiája is hasonló.

tigeroo
SPOILER

dettó. tetszett a nosztalgiafaktor, de blődség volt az egész.
pláne hogyha a rexikét is kiengednénk szerintem első dolga lenne elfutni azelől a dög elől. a szabadon engedése után egyáltalán miért ment neki egyből, éhes volt vagy mi még egy csirkének is több esze van?😄 ezek már nem is ösztönlények úgy látszik néha csak éhes őskori zombicsirkék.

vagy az hogy a tesóját megette, utána meg a raptorokkal alfahímeskedik. most akkor társas lény falkában, vagy abszolút csak a saját ösztönei kielégítése a célja
tigeroo
így van. nekem félig bejött a film, a végét összecsapták, meg volt benne pár baromság ami kizökkentett a filmélményből! nem a realitást keresem (galaxis őrzőit pölö 2x néztem meg moziban ha már chris patt), de van az a banalitás szint amikor már zavaró és rontja az élményt!
Itt inkább arról van szó, hogy túl sokat vár az ember a filmtől, erre kap egy teljesen random sablonszerű karakterekből álló főszereplő gárdát logikátlan hülye értelmezhetetlen döntésekkel. Az első rész ki volt találva és ugyebár "A természet mindig utat tör magának." mondat köré kb felépítették az egész filmet. Erre most ledegradálták a jól összerakott sztorit egy huszadrangú látványfilmmé, amit csak kikapcsolt aggyal lehet élvezni, ha nem gondolkodsz előre. Lehet, most azzal jönni, hogy persze az első újranézve most már milyen gagyi, de nem, látványvilágon kívül mindenben oda-vissza elveri ezt.
Én mint írtam, szórakozni szerettem volna a filmen és nem hibákat keresni. Nem a CGI vagy ilyesmivel volt bajom, hanem a klisés, szánalmas forgatókönyvvel és az bábú karakterekkel. Ez fikázás, ez sajnos tény 😞

Attól még hogy valami dinós fantasztikum még lehetne történet.

Én 34 vagyok és a gyerekkoromba szerettem volna visszarepülni és jók voltak az utalások, de attól még nem menti meg a filmet.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2015.06.15. 10:48:50

Értem, sőt megértem amit mondasz, van is benne igazság. Csak tudod az a baj, hogy a filmet túlzottan, azt szinte értékelhetetlennek beállító emberkék eleve úgy mennek be, hogy másra sem figyelnek a hibákon kívül, majd ők aztán jól megmondva leszedik a filmről a keresztvizet is. Hogy a JW nem tudom pontozni', 'értékelhetetlen 'meg hasonlókat kap néhány emberkétől, nem biztos hogy a filmet minősíti. Olyat is olvastam már vmelyik százdioptriástól, aki már nem tudott mit írni, hogy pl. szerinte gyenge a CGI. Nos, szerintem nem ugyanazt a filmet néztük, és nem, nem az én szememmel van a baj - dinók még sosem néztek még ki ilyen jól a a vásznon.

Én 93 táján moziban láttam az első részt, épp ezért nagyon féltem hogy milyenre kerekítik a JW-t a közepes második, és a már szinte értékelhetetlen szintre süllyedt harmadik rész után. Viszont ezúttal kellő alázattal, rajongók felé özön kikacsintással, frenetikus őslénydizájnokkal álltak elő, ami visszarepíti a 30-as éveiben járó nézőt a gyerekkorába - és ez bizony nagy szó.
UUUU
Arról nem beszélve, hogy utána a szuperintelligens hibridből,aki azt teszi,ami leírtál, buta véglény lesz pár perc múlva a film végéig. A többi baromságról már ne is beszéljek.

Dynamic
"Ha realitást akartok, inkább nézzetek ki az ablakon"
Ezt olyan jól rá lehet húzni mindenre. Csak tudod, nem az a baj, ha a valóságtól elrugaszkodott dolgok történnek, hanem az amikor a cselekmények a saját világukban logikailag is hiteltelenek. Tehát nem az a baj, hogy kitenyésztenek egy új dinó fajt, hanem amikor ez a dinoszaurusz (SPOILER!) kiszedi magából a nyomkövetőt, mert TUDJA, hogy van a testében egy nyomkövető. Na ez nem más, mint egy illogikus baromság.
Jurassic World

Wow!

10/9

A fanyalgók meg elmehetnek ahová gondolom. Ha realitást akartok, inkább nézzetek ki az ablakon, de ez bizony nagybetűs moziélmény volt.
Jurassic World
Pfúúú baszki, ezt a középszerű hígfost. Mikor jött a nagy ötlet, hogy akkor majd idomított raptorokkal fogják levadásztatni azt a szörnyet, ami bizonyos százalékban raptor, csak sokkal okosabb és nagyobb tőlük, akkor majdnem felálltam és kimentem. Jó persze ők nem tudhatták ezt, hogy raptor is van a turmixban de annyira nyilvánvaló volt, hogy átveszi az alfa szerepét, hogy már fájt. Kifejezetten jól indult az egész, de szerintem olyan hitetetlenül sikerült elcseszni, hogy nem vagyok kíváncsi a folytatásra.

Nem tudom értékelni/10
ProGabe
"Nem szólt senki a rendezőnek, producernek hogy ez így nem lesz jó?"

Director Colin Trevorrow:
I, kind of, went one step beyond that : the corporatization in entertainment, in general, has led to a desire for profit above all else. The very existence of Jurassic Park 4 when we came onboard was, you know, to make as much money as possible, whether it was a good idea or not. Because it was what we were living we wrote what we knew. We had a movie barreling towards a release date without a functional screenplay, and they’re going to make it one way or another, because shareholders had been promised. We thought we could put that in the context of Jurassic World, and make a movie about that.

http://filmschoolrejects.com/features/jurassic-world-blockbuster-filmmaking.php

Ezt az egészet csak úgy lehetne megállítani, ha sorra buknának ezek a szenny filmek. Ezzel szemben rekord bevételt érnek el. "Eszem-f*szom megáll" tipikus esete 😊

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Jurassic World. Mondhatnám, hogy minek jár a pofám ugyanis beszoptam én is és a jegy kifizetésével jelzem Steven bácsinak, hogy csak így tovább? Alapból butaság keresni a realitást egy dinós filmben, de komolyan nehéz lett volna összehozni egy értelmes forgatókönyvet? Nem szólt senki a rendezőnek, producernek hogy ez így nem lesz jó? Vagy Spielberg is már olyan lett (bár szerintem már egy évtizede ilyen), hogy nem számít a minőség csak csörögjön a kassza? Tudom nem Ő rendezte, de könyékig benne volt.

Szó szerint idegesítő volt a film. A karekterek főleg. Egyedül a főszereplő fazon volt elfogadható. Komolyan akkor lett volna jó ilyen szar bevezetés után ha kinyírnak mindenkit és egy felirattal lezárják, hogy asszondja: Ne baszakodj a természettel. Vagy valami.

Alapvetően ki tudom kapcsolni az agyam és szórakozásból nézek filmeket, de hogy élvezzem ezt a filmet annyira kellett volna kikapcsolni, hogy a létminimumhoz szükséges reflexek sem működtek volna 😞 Pontozni nem is tudom.

BaliBoy
Joe

Borzasztóan unalmas és vontatott volt. Többször közel álltam ahhoz, hogy kikapcsoljam.
Bár nem vagyok meglepve. Díjat nyert...

3/10