106839

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
De ott legalább a csaj majdnem jól néz ki. Fincsi 19 éves Chloë Grace Moretz.
A film már a szinopszissal kilőtte nálam magát a 'Zűrbe: "Four waves of increasingly deadly alien attacks have left most of Earth decimated. Cassie is on the run, desperately trying to save her younger brother."
Ennyi elég is vót. -
karajjj #93062 Van bizony, az ötödik hullám. -
Beavatott: Hűséges
Kétségtelen hogy az egyik legtrébb sorozat a modernkori tinidrámák sorában. Kérdés: van lejjebb is? 2/10 -
[2008] - (imdb) - "Ssang-hwa-jeom" (A Frozen Flower) - 9/10
(2016.04.11) (144 perc, dél-koreai)
Korea kínai uralom alatti időszakában (Juan dinasztia) járunk, amikor az uralkodóra hatalmas nyomás nehezedik: a fiatalkora óta neki szolgáló gyermekek közül mellé cseperedett testőre és társalkodója egyúttal a szívének bitorlója is; mindeközben a kínai származású királynéval a két nemzet jó viszonyát törvényesítő trónörököst kellene adnia az országának... csakhogy, akármikor is közeledik hitveséhez, Hong Lim jut eszébe, és képtelen a férji kötelességének eleget tenni.
Hogy az ország, és a saját javát szolgálja, valamint a megszületendő trónörökös a legjobb géneket örökölhesse, a király úgy dönt, hogy a királynénak és a testőrparancsnoknak, Hong Limnek kell fiúgyermeket adnia a számára.
S elindul a hűség-szerelem-érzelem-cunami.
A dél-koreaiak egyszerűen a filmgyártás csodagyerekei.
Annak ellenére, hogy több mint sejthető volt a végkimenetele, azt kell mondjam, a szórakoztató történetet olyan csodálatos környezetben, feszülten, fülledten és érzelmileg felkavaróan tálalták, hogy végig lekötött.
A férfiak, és a női szereplőnk is kitett magáért - az arcok, a tekintetek, az öltözékek, az egyik-másik filmből már ismert udvari rituálék, a zene, a harcok, minden jó húrokat pendített meg nálam.
Kiskorúaknak a felnőtt jelenetek, és a vér miatt nem ajánlott. -
Nincs szerencséd:
-
Szerencsére, csak az eredetit láttam. -
Kb. mint a Két nővér... ott is jobb a koreai változat mint a gagyi amerikai próbálkozás. Hátborzongató lett az eredetije. -
[2006] - (imdb) - "The Lake House" - 6/10
(2016.04.10) (99 perc, amerikai)
Lehet szidni érte, hogy elfogult vagyok az ázsiai eredetivel szemben, de a száraz tény: az amerikai (erősen át)feldolgozást láttam előbb, a koreait csak idén, nincs ugye 1 hete sem.
Azt kell mondjam, az eredeti mindenben jobb.
Az amerikai átdolgozás áramvonalas, a zsánernek megfelelni akaró, és túlzó (főképp a dialogizálással), értéktelenné teszi a találkozást, mert azt térben és időben egyszer többször előre hozza. De amúgy az összes konfliktust és feszültséget rosszul tálalja, megkavarja.
Zene, mint olyan nem is létezett benne - csak újrahasznosítás.
Apropó postaláda. Az, amit az amcsiban művelnek vele az egyenesen gagyi. Az eredetiben központi szerepe van, de nem könnyíti meg a szereplők életét semmiféle önmagától lecsapódó piros karral.
S részemről az aduász: Jun Ji-hyun kilométerekkel jobb nő, mint Sandra Bullock :) -
Hardcore Henry
szar. legyen 4/10
Vilag legidegesitobb kamera rangatozasait birtak bemutatni. Film kozepen azt vartam mikor lesz vegre. Van par jo jelenet de egyszeruen szar. Remelem meg egy hasonlo film nem keszul. -
We're the Millers
IMDB 7 pontos vígjáték és Jennifer Aniston játszik benne. Nosza, mi bajunk lehet? Kezdjük a pozitívumokkal: a fodrász jelenet vicces volt. Aniston dögösen nézet ki. Nem volt 3 órás.
A negatívumok: 2 óra volt. Inkább volt kínos mint vicces (a végén a Vidámparkban már csak azért nem kapcsoltam ki, mert 10 percet még kibírok), a színjáték vagy a fapofa vagy a ripacskodás két végletébe merül ki, és bár igaz, nem is vártam, de félelmetes mennyire nincs egy eredeti ötlet vagy poén ebben az újra hasznosított izében.
A srácot már majdnem kezdtem irigyelni a smárolós jelenet miatt, aztán jött a pók. Valószínű, hogy inkább erre fognak emlékezni (legalábbis azok akik a limited verziót nézték meg, gondolom a mozisba azért ezt nem mutatták meg).
De mivel a másnaposokkal együtt ez is szépen kaszál és jó pontot kap mindenhol, gondolom csak nekem nem való a vígjáték kategória. -
Koppixer #93053 Egyetértek, de először el kell jutni a dolgos középszer szintjére (amire szokás azt mondani, hogy jó iparosmunka), hogy az rutinból menjen, onnan már könnyebb feljebb lépni. De annyira nem panaszkodom, mert legalább látszik, hogy Vajnáék a filmalapnál már felismerték ezeket a problémákat, és próbálják orvosolni, több-kevesebb sikerrel. -
lehet tanulni könnyű, de JÓ forgatókönyvet írni nem könnyű.... -
Koppixer #93051 Ex Machina
Filmes szempontból hálás téma a mesterséges intelligencia, mert könnyen adja magát a konfliktus ember és gép között. Ezt a témát már sokszor feldolgozták, de így még nem hiszem, hogy egyszerre két főhőse legyen a történetnek, és mindketten ugyanazokon a dramaturgiai fázisokon menjenek keresztül, miközben tökélesen kiegészítik egymást, és mellette a mondanivalónak is jut bőven hely. Ez a forgatókönyvírás csúcsa. Én azt a forgatókönyvi Oscar jelölést simán díjra váltottam volna.
Ilyeneknél jut eszembe mindig, hogy a magyar filmesek sokszor az egy főhőssel is gondban vannak, pedig a történetírás egy könnyen tanulható szakma.
10/10 -
hamill postolta
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem azért van herótom az ilyen nagy felhajtástól ezen filmek körül, mert úgy tálalják mindenhol, mintha csak és kizárólag ez az egy nép lett volna a legnagyobb vesztese az egész világégésnek és csakis közülük került volna deportálásra haláltáborba ember.
Aki mást mond vagy próbálja racionálisabban szemlélni a dolgot, az náci , rasszista és hasonlók.
Pedig kérdem én, a magyarok a gulagon a ruszki koncentrációs táborokban , nem ugyan ezt kapták? Törődik is velünk valaki a nagy világban ha ez meg van említve, vagy csak , hogy a 2/3-át az országnak elvették, mikor nem mi kezdtük a háborút, de még is mi bűnhődtünk mindenki helyett?
Úgyhogy én ezek miatt ignorálom az ilyen filmeket és ezért van tele a hócipőm, hogy még 60 év után is folyamatosan ezt szajkózzák, hogy nekik milyen rossz akkor és ,hogy azért vannak így ahogy most. Hagyjuk már ezt , elmúlt? igen,szörnyű volt? igen. Más nemzetet is érintett? igen. -
zárjuk rövidre a témát. A zsidók gonoszak, az arabok terroristák, az ázsiaiak... sokan vannak(?), a cigányok lopnak, a feketék lehúznak, a fehérek pedig ártatlanok, akiket több ezer éve vegzálnak ezek a népek.... Undorító! Komolyan, undorító, aki fehér emberként akár egy pillanatra is szimpatizál, közösködik vagy akár elhiszi egy büdös szavukat is. Most pedig mindenki, aki hibás (mindenki Rhonin7-en kívül, mert ő az egyetlen igaz ember a topikban) menjen a sarokba és térdepeljen kukoricán. Mocskos árulók!!!! -
Rhonin7 #93047 ezt kérdezd meg a propaganda gépezettől....... -
De ha egyszer neked semmi közöd ehhez az egészhez, akkor miért kéne miatta bűntudatodnak lenni? Most a film akar bűntudatot kelteni benned vagy te projektálod ki a bűntudat érzését saját magadnak? Mert nem mindegy.
Olvastam valahol hogy ezt a témát háromféleképpen lehet bemutatni. Az egyik mód az absztrakt vonal pl. amit Tarantino csinál a Becstelen brigantikban... van Spielberg módszere hogy keresünk egy történelmi alapot és arra ráhúzunk egy filmet... és van a történelmi események pontos reprodukálása legalábbis annak a próbája amit a Saul fia esetében csináltak. De egyébként meg ha nem vagy kíváncsi rá miért nézted meg azt a 10 percet is? -
Csak elért valamit a film nálad - mondjuk azt, hogy mindjárt gutaütést kapsz, mert magadra vetted a "bűntudatot".
Talán német vagy.(?) -
Rhonin7 #93044 oké! de nekem erre nincs szükségem.....még 2000 évig fogják mesterségesen a bűntudatot táplálni az agyunkba? nem vagyok rá kíváncsi! pontosan ! ez nem FILM ez egy manipuláció!
Ha a nagyapáim követtek is el bűnt a 2. világháborúban /a mit nem tettek/ ahhoz nekem mi közöm?!
Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2016.04.10. 18:58:56 -
Amit te figyelmen kívül hagysz az az hogy ezt a filmet nem lehet úgy értékelni mint egy Schindler listáját vagy egy Zongoristát, ahol színészek játszanak és mondják fel az előre megírt szövegüket... itt nincsenek ilyen jelenetek... valójában senki sem színészkedik a filmben, mondhatni olyan mintha egy ipari- vagy térfigyelő kamerával vennének fel egy hosszú történést... ez az ami miatt kilóg a film a sorból de ezt direkte ilyenre szánták mivel a valódi esemény is körülbelül így zajlott le... áporodott bűz, hullaszag, ordibálás mindenfelé, a foglyok vegzálása és ugráltatása egész nap... ez nem egy üdülőtábor volt magyarul.
Az emberben negatív érzéseket kelt a film és nem jön felfrissülés, mint más filmekben, nincsenek cukiskodó jelenetek amik tompítsák a hatást, végig a szenvedés és a mocsok uralja a vásznat. De ha már ennyi kicsapja nálad a biztosítékot akkor mi lett volna veled ha ott lettél volna élőben fogoly... valószínűleg 1 napon belül felörlődtél volna pszichésen és idegileg, ugyanis pont ez ennek a pokolnak a lényege. -
Seten #93042 Maximum annyit mondhatsz, hogy az a 10 perc volt nézhetetlen, mivel nem láttad az egész filmet. -
Lehet, hogy vélemény, csak éppen nem lehet komolyan venni. Nem mondhatod azt, hogy 0/10-es a film, ugyanis nem láttad! Ez a film nem 10 perces, hanem 100. Gondolom az iskolában sem zavart volna az, ha mondjuk a tanárnak nem tetszik a dolgozatot első pár sora, akkor már el sem olvassa a többit, hanem egyből bevágja az egyeset. -
Egyrészt ez igaz, másrészt viszont nagyon túl van tolva a 6 millió zsidó halála mint legnagyobb emberi tragédia, a második vh. 100 millión feletti áldozatához képest, illetve előtte és utána is frankó kis népirtások voltak ám a világban ami senkit se érdekel. A Saul fia nemtudom milyen film, mert nem is érdekelt, számomra ezt a témát a Schindler listája és a Zongorista -ami mindkettő mestermű - 100% ig feldolgozta. -
mondjuk azokat se értem. Azért szerintem ha már ki van fizetve valami akkor csak kíváncsi az ember a végére. -
Rhonin7 #93038 mivel nézhetetlen kikapcsoltam...ez is egy vélemény...olyan mint amikor felállnak a moziból vagy a színházból előadás közben és hazamennek -
Seten #93037 Mondjuk ha 10 percet látsz egy filmből, akkor kár értékelned mert mit is? -
Rhonin7 #93036 egy negyed milliós 28-as monitorrol néztem az 500 ezres gépemről......release pedig BDRIP frankó minőségű...
de ha neked oké a film akkor nézzed sokat
Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2016.04.10. 16:26:37 -
Kurvára nem fájdul meg a feje senkinek. Lehet, hogy a rilizzel van baj, lehet, hogy a monitoroddal, se semmi olyan nincs a látványban, ami zavaró lenne. Simán nézhető, mondjuk én nem 15 collos monitoron néztem, hanem anno moziban, de teljesen jó volt a látvány. -
Saul fia
4:3-as képarány, meg hogy alig látni valamit tényleg zavaró. De nem ettől lesz rossz film. Valahogy én abszolút nem tudtam átérezni a főhős vergődését. Vannak sokkalta jobb 2.vh-s filmek, több mondanivalóval.
Soha többé nem nézném meg.
5/10 -
Sokan vannak a Földön, akik nem hajlandók elfogadni, hogy a Föld népességének mindössze ~1/5-ét teszi ki a fehér bőrű.... mert a többi árnyalat van többségben [sárgától a feketéig]. -
DantesHUN #93032 jaj, ne dumálj már mellé. -
Saul fia
A film egy kvázi road-movie. Saul és az ő feltételezett fia a film 2/3-ában igazából csak eszközök arra, hogy körbevezessenek minket a sonderkommando mindennapjain. És ehhez kell ugye a pofákba tolni a kamerát. Hogy folyamatosan ott legyél. Ezt azt hiszem jól is csinálták. Az estek többségében az egész csak a háttérben történik, de mégis látható, érthető mi történik. Jól vannak megkoreografálva a háttérbeli események és a fényképezés, így sosem érezni, hogy igazán lemaradnánk valamiről. A közelség pedig sokkal emberibbé teszi. Mintha ott lennénk, ugye. Ez nem jobb vagy rosszabb a nagy totáloknál, de ugyanolyan erős tud lenni ez is. A halálgyár éjjel-nappali működését is jól mutatták be. Akár hova ment emberünk, szinte mindenhol valami felőrlő munkát kellett végezni.
Aztán a végére Saul és fia előre léptek, hogy a sztorira is azért pont kerüljön. Viszont itt azért kibukott, hogy nem túl erős ez, mert erősen vissza esett az élvezeti érték a végére. Persze értem én, hogy extrém környezetben extrém dolgokra képes az ember a legkisebb dologért is, de kicsit túlzásba estek az erdős, vizes résznél szerintem. A befejezésről nem is beszélve. Valósághű, de ez így eléggé semmilyen volt. Nincs payoff, nincs semmi, csak vége van... Értelmetlenül, amibe bele lehet magyarázni a dolgokat, de akkor is na.
6/10
A vitát viszont kihagyom. Teljesen értelmetlen, sokszor lefutott körök. Circlejerk az egész.... -
"Elvégre zsidókról szól. Magyar film . A filmes szakma is dicsérte. Jó már nem lehet."
Miért, ilyen marhaságra mi mást lehet mondani?
Mindenesetre elég érdekes (és sokatmondó), hogy egyből ilyenekkel jössz, hogy biztos kamerás verzió és különben is mindenki rasszista akinek nem tetszik, miközben kifejezetten a technikai megvalósítás volt negatívumként említve :D -
Rhonin7 #93029 persze ,hogy 0-a kikapcsoltam alig 10 perc után....arra mennyit adjak? A Sindler listája ezerszer jobb és van még egy rakás 2. VH-s film amiben a Zsidók a főszereplők....a Napfény íze is tetszett...,de ez Oscra ide vagy oda egy kalap kaki!
-
DantesHUN #93028 Ja. Aha. Egy rakás filmj szól kimondottan arról hogy embereket kínoznak meg benne. Sőt vannak kimondottan erre specializálódott műfajok. Tehát a horror, és thriller filmek, vagy az olyan háborús filmek amik nem a látványról szólnak, hanem a szenvedést akarják bemutatni, ezek mind elmebetegeknek készült filmek.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2016.04.10. 13:52:35 -
DantesHUN #93027 Bizonyára nem is az átlagnézőnek készült. De hát egy rakás ilyen film van. -
DantesHUN #93026 Szóval, nyilván az nem érv, hogy de Oscart-t kapott. Sem az ,hogy milyen szakmai díjakat kapott. Ettől még vagy tetszik valakinek, vagy nem.
De.
Nulla/10? Ne vicceljünk már. Túlzás. Persze, tehát semmit sem ér, világ valaha készült legrosszabb értékelhetetlen filmje...ezt jelenti a 0/10, hogy annyira szar, hogy ennél csak jobb filmek vannak. Ostobaság.
Ja, és persze, hát igenis van egy erős negatív prekoncepció sokakban a filmmel kapcsolatban hiszen ZSIDÓK! vannak benne. Ezt felesleges tagadni.
Aztán, a film nem egy szórakoztató alkotás, nem is annak szánták. Nem egy háborús mozi. Még csak nem is olyan , mint sok más hasonló témát feldolgoztató film, hogy jaj de tényleg legyen benne nagyon érzelmes és szomorú jelenet. Tehát nem filléres hatásvadász
könnycsorgató jeleneteket használ. Azért azt nem ártana tudni. Nyilván nem való mindenkinek, és nyilván nem is fog tetszeni mindenkinek. De nulla pont? Ez blőd ostobaság.
Mintahogy téma választásba belekötni...és milyen érdekes, mindenki akinek nem tetszik a Saul fia, erősködik ,hogy áh neki semmi baja a zsidókkal, de miért szidókról szól? Ha semmi bajod a zsidókkal, miért baj hogy zsidókról szól?
Ez pont olyan: mint hogy miért van néger X filmben? Semmi bajom a négerekkel de legyen néger. Ha semmi bajod a négerekkel, akkor miért ne lehetne?
De ügye úgy szokott ez hangzani: nem vagyok rasszista de...és a de után a nemrasszista kifejti hogy miért utál mindenkit az echte árja fehér fajon kívül.
Persze, én megértem ha valaki nem kíváncsi egy holokauszt filmre, de akkor ne nézze meg. Fogadjuk el ,hogy nem mindenkit érdekel ez a téma, de téma választásba ne kössünk bele.
-
Rhonin7 #93025 pontosan ! nem mellesleg aki emberek kínzását szereti nézni az nem 100-as -
Egyébként szerintem is borzalmas a film, megfájdult a fejem és hányingerem lett a végére. Naggggyon nyomasztó, minden pillanata, dehát ilyennek is kell lennie, mert ilyenre akarták csinálni. Művészileg biztosan egyedülálló, de az átlag néző nem hinném hogy szeretné