106840
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kongy
    Wall Street farkasában megmutatta őket, van ott azért mit nézni.
  • LasDen #93103
    És a kommandot amúgy is időközönként teljesen lecserélték. Pár hónap után, mikor már túl sokat tudtak, egyszerűbb volt megszabadulni tőlük és újakat sorba állítani....
  • IMYke2.0.0.0
    Az a baj, hogy én szinte a melleit se...

//Költői túlzás
  • Prof William
    Valószínűleg volt ilyen eset, aminek aztán az lett a vége hogy összeszedtek egy új sonderkommandot. Emberanyag volt bőven. Ha valaki nem ált kötélnek, akkor addig lőtték le őket, amíg valaki azt mondta hogy igen.

És az emberek nagy részében nincsen ilyen szintű önfeláldozási ösztön.
  • LasDen #93100
    nem látom a problémát :D
  • LasDen #93099
    Egy rendezőnél bármi lehet kifejező eszköz, így a képarány is. Lásd, Grand Budapest Hotel.
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem meg a férfiasan széles arcával van baj.
  • gombabácsi
    művészi? passz. működik...
    az ember ügye széles látószögben lát. ez a 4:3 olyat határst kelt mint ha beszülült tudatállapotban lennék vagy mi
  • Tikal #93096
    4:3? Az mikor volt mozi szabvány? Vagy ez is "művészi" eszköz?
  • Mentol
    Én sejtem. Nincs melle.
  • LasDen #93094
    azt is lelövik....
  • gombabácsi
    oké értem én, csak próbálom megérteni jobban. persze lehet hogy nincs semmi olyan benne amit gondolok.

"Ha azt mondja az egyik, hogy nem égeti el, akkor fejbe lövik és mondják a következőnek, hogy égesd el... "

és ha a következő se égeti el? :)
  • LasDen #93092
    mi az, hogy nem hagyják? Nem volt választásuk. Ez nem emberség kérdése volt, hanem a túlélésé. Ha azt mondja az egyik, hogy nem égeti el, akkor fejbe lövik és mondják a következőnek, hogy égesd el...
    És mit nem értesz? Arról szól, hogy mit csinált éjjel-nappal a sonderkommando. Azért kellett Saulnak ide-oda rohangálnia, hogy ezeket láthassuk...
  • gombabácsi
    Saul fia
    Minden díjat megérdemelt, nagyon jó film. Először azt hittem rosszat szedtem le :P (de megveszem dvd-n mindenképp), mert fura volt a 4:3-as képarány, de rájöttem hogy ez ilyen, és ez is nagyon jó húzás volt a készítők részéről. Ahogy a kamerakezelés, a színészek, rendezés is. Néhol nagyon kicsit érezhető volt a magyar filmekre jellemző merev párbeszédek, viszont itt szerintem reálisan hatottak ezek is. Súlyos film, viszont a Jöjj és lásd c. ruszki film továbbra is számomra a legsúlyosabb háborús film marad.
    Azt, hogy miről szól a film, nos... ez már nehezebb dió. Igazából egyelőre azt kell mondjam hogy még nem teljesen értem...
    A tippem (ami talán totális tévedés):
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha a sonderkommandósokban legalább annyi emberség maradt volna hogy LEGALÁBB a halottakat nem hagyják elégetni, több bizonyíték maradt volna. Erre utal a fényképezős jelenet is szerintem (amit először totálisan oda nem illőnek véltem).

Ja és már 3x megnéztem.
    10/10

London has fallen
    Ez a film nem tudta eldönteni hogy most realisztikus vagy szuper amcsi kommandós félbugyuta akciófilm-e. Éppen ezért 5/10.

• LasDen #93090
    mehetsz a youtubera "filmesztétának"...:D
  • Prof William
    De szerintem még így kapna minimum 1 Oscart mert hát Holokauszt. :)

Magyaráznák a filmesztéták, hogy "ööö az a jelenet amikor a rabbi energiapáncélban és dupla plazmavetőkkel sorozza a németeket, az tulajdonképpen a ez elnyomottak kirobbanó dühét jelképezi, ahogy fogva tartóik ellen fordulnak..."

"A végén amikor krematóriumokból összeállt gigantikus náci szuper robot összecsap a zsidó kisfiú által a fészerben épített óriás robotzsidóval az a antiszemita és szemita értékek végzetes összeütközésének a szimbóluma. :)
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.04.14. 13:57:35
  • LasDen #93088
    mint egy rossz B film....:D
  • Prof William
    Pedig milyen érdekes fordulat lenne ha pl egy Holokausztfilm közepén, hirtelen egy UFO zuhanna le a tábor közepén, és a rabok az UFO -an talált cuccokat felhasználva, plazmaágyúkkal és gyilkos óriásrobotokkal állnának neki ritkítani a gonosz nácikat. :)
  • DantszEE
    Cloverfield Lane 10:
    (Rohadtul kíváncsi voltam a filmre, erre mi történik? Nyerek rá 2db jegyet.:DD )
    Tökéletes ajándék volt, mert piszkosul jó film. Sok korábbi alkotásnak a stílusát hordozza (Pánikszoba, Hasadás...), de közben tudott újat is hozni, úgyhogy emiatt nincs harag. Érdemes úgy leülni elé, hogy nem tudunk róla semmit. Akkor az utolsó fél óra igazán ütni fog.
    Utoljára talán az első alien filmnél (na jó, a Cloverfieldnél is) sikerült úgy összehozni egy teljesen eredeti, addig nem látott lénynek a felbukkanását, hogy alig láttunk belőle valamit, mégis eleget ahhoz, hogy rohadtul kíváncsivá tegyenek.

Várom a következő "Cloverfield" epizódot. Remélem ismét műfajt váltanak.
  • Tikal #93085
    :D az ilyen filmeket senki nem azért nézi mert valami váratlanra számít az eseményekkel kapcsolatban
  • cobol
    Saul fia. 5/10
    Közepes film és unalmas történet,viszont végig néztem.De tényleg idegesítő ez a művészi stílus.Semmi olyan durva nem volt benne,mindenki aki ismeri a történelmet tudta mire számíthat.
  • Kmarha
    Southpaw

Szokás utálni a klisséket, és valljuk be, ez csak abból áll. Ettől függetlenül, viszonylag fogyasztható formába sikerült gyúrniuk, ráadásul egy nagyon jó színész előadásában. Jake Gyllenhaal eszméletlen jól és élethűen hozta a karaktert. Kár, hogy számomra kevésbé szimpatikus karaktert.
    De először ami tetszett: a főszereplő játéka mellett, a kis apróságok. A film egy a box világában játszódó dráma, és pár rá jellemző, nem túl sokszor bemutatott részletet sikerül is bemutatni (a felügyelet melletti kéz bekötése és a jelölések, amit a meccs végén ellenőriznek, hogy megsértették-e, a mozdulatok részletezése és az elhajlások begyakorlása, stb) de a zene és a képi világba elhelyezett kis apróságok is le tudtak kötni, mint pl a bukás után az edző terembe vezető vékony és meredek lépcső, amit meg kell újra mászni a sikerért.

A történet is elment, egy a csúcsról való bukás és felemelkedés már ezerszer látott meséje, ahol persze előkerül a mester aki megtanítja a hőst újra érezni/élni/törődni és megmutatja az utat, hogyan győzheti le a főgonoszt. Hatalmas spoiler, le is győzi (azzal a csoda fegyverrel, hogy a boxban a korábban 42szeresen veretlen bajnok megtanul VÉDEKEZNI !!!!). És ez vezet a végső megváltás felé. Na igen, innentől kezd nem tetszeni a dolog.

Mert végül is a pénzen és a bosszún kívül, miért kellett ezt a meccset lejátszani? A hős Hope szerint (amúgy igen.. a név.. értjük, köszi.. muszáj volt?), enélkül nem szerzi vissza a lányát. Pedig pontosan látjuk, hogy de, visszakapta. De azzal hogy kiüti az egyik gyanúsítottat a ringben, biztos a halott feleség is kevésbé lesz halott (trailerben benne volt, ez a mozgató rugó). Ráadásul Hope-nak már nincs szüksége jobban egyenesbe jönni, elkezdett törődni nem csak a saját, de mások életével is. E meccs után mi változik? A pénzen kívül persze. De akkor meg szóljon erről a film.

Ahogy említettem, ezzel a karakterrel nehezen tudtam szimpatizálni. Jól előadták, de egy felnőt testbe zárt éretlen gyerek volt, aki kőkeményen pofára esett, elkezdett felnőni, aztán elment egyet bunyózni karakter volt. A közepén pedig azt hittem, hogy akkor innentől kedvelni fogom. Mondjuk a lánya sem könnyítette meg a helyzetet, a kis csaj ijesztően komoly felnőtt arckifejezéssel játszott és túl felnőttes szövegeket kapott (egyedül a dühkitöréseinél tudtam kislányként tekinteni rá). Persze értem én, hogy azért, mert ki kellett hangsúlyozni az apja éretlenségét. Ezzel szemben az utolsó jelenetekben meg sírva fordul el a TV elől, azzal a felkiáltással, hogy "De miért bántják aput??" .. Igen, egy box mérkőzésen.. miért is bántják, nem értem.

Ezen bosszantó/zavaró tényezők mellett is, a film nézhető és szórakoztató. Nem éppen családi mese, és vannak benne bőven megható részek is. Egyszerire tudom ajánlani, de a trailerben látottaknál többre ne számítson senki se.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.04.13. 22:31:48
  • LasDen #93082
    érdekes, mert ugye mindenki így ismerte meg, de mégis mikor tőle olvasok valamit, akkor nem ezt a hangot "hallom", hanem valami normálisat... :DD
  • IMYke2.0.0.0
    A hangszínre - én így ismertem meg, nekem ez kellene a filmben is.
  • LasDen #93080
    Persze korábbról is ismertem a karaktert, de az utóbbi 3-4 évben a Suicide Squad vol. 4 és Harley Quinn vol. 2 képregényeknek hála az egyik kedvenc karakterem lett. De főleg a sajátja miatt. Úgyhogy nagyon remélem, hogy ha más nem, legalább Harley jó lesz a filmben. Az előzetesek alapján jó úton haladunk...
  • Bokafix2
    Számomra valahogy túl komoly a stílusa... nekem mindig is a képregényes illetve rajzfilmes H.Q. jött be, amikor olyan szeleburdi és eszelős volt. Olyan volt mint egy nagyranőtt rosszgyerek, tök komolytalan és feszt vigyorgó. Ez a Harley viszont olyan felnőttes komolyodott lenyomata a síkbeli megfelelőjének... persze nem szeretném előre leszedni róla a keresztvizet, de amit eddig láttam belőle az kissé unszimpatikus... persze szigorúan csak Harley Quinn-ként. Ha más szerepet tolna biztos nem lenne vele bajom, de mivel a képregényes Harley Joker segítőjeként mindig is egy kedvenc karakterem volt így talán ezért idegenkedek ettől a megformálástól amit Robbie nyújt.
  • CalebJoe
    Arleen Sorkin meg Tara Strong adta eddig neki a legjobb hangot és ezáltal személyiséget is, így ismertük meg a karaktert.
    Ez a filmes verzió így egy kicsit más a jellegzetes hangja nélkül, de arcban és testalkatban mintha rá írták volna a karaktert
  • LasDen #93077
    A hangszínre gondolsz vagy a konkrét hangra? Én személy szerint nem bánom, hogy nem fog ilyen magas hangon beszélni. Konkrét hangot sajnos nem lehet átemelni, de talán nem is baj. Pár éve például imádtam a Nolan North hangján megszólaló Deadpoolt és imádtam volna a filmben, de RR is tökéletes volt....
  • szabii98
    De "vágom":))
    nem a karakterrel van bajom, a színésznővel. valami...nemtudom mi, de valami nem tecik benne
  • IMYke2.0.0.0
    Engem csak az zavar, hogy nem ilyen a hangja:

• DantszEE
    Engem is zavar benne valami. Nem tudom megmondani, mi. Pedig korábbi filmjeiben bírtam a csajt.
  • CalebJoe
    Semmi csak ilyen a magyar habitus még a szarba is belekötünk hogy miért barna, de talán a fiatal kora miatt nem vágja a karaktert a srác.
    Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.04.13. 01:17:44
  • Kongy
    Mi baj van Margot Robbie-val? :D Harley Quinn mindig egy kicsit túl sok.
  • LasDen #93071
    borzasztó jó
  • szabii98
    Margot Robbie-t kicsit túl soknak érzem. Szerintem ez a film vagy borzasztó lesz, vagy kurvajó, középút nincs
  • LasDen #93069
    nem látom a problémát. Ha azt mondta, hogy úgy van, akkor biztos úgy van....
  • karajjj
    Itt nem a kinézettel, vagy a színészi játékkal van a legnagyobb probléma, hanem a történet bugyutaságával és a hihetetlen, logikátlan tettekkel, meg a mindenféle értelmet nélkülöző szereplőkkel. Ehhez képest az éhezők viadala egy igazi mestermű. :D

Csak egy rövid szösszenet: emberünk megjelenik a semmiből, majd közli, hogy az elmúlt 10 percben bombákat helyezett el egy szigorúan őrzött katonai bázis több pontján úgy, eddig egyetlen puska volt csak nála.
  • Totti5
  • hiper KOCKA
    Hát... az Alkonyat csaját szinte lehetetlen alulmúlni... mindig úgy néz mint aki 10 perce nyomott be két doboz Sedacur forte-t és alig bírja nyitva tartani a szemét. A szája állandóan nyitva, de hogy miér... talán fekete NBA játékosok előtt térdel a forgatási szünetekben vagy sima állkapocsficam lehet a ludas.
    Az érzelmekben meg úgy tobzódik mintha egy lajhármakit odaültetnél egy tv elé amiben éppen parlamenti közvetítés megy és napirend előtt beszélnek a házszabály módosításról. Számomra K.S. a top3-ban van, már ami a legszarabb színészeket illeti.
  • karajjj
    Én adtam neki egy esélyt, de akkora logikátlan bugyuta tiniszerelem témájú, hogy vetekszik az alkonyattal.