Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Synchronous
Big Game 2015

Az van, hogy Samuel L. Jackson lett az USA elnöke, és Erforsz Van-ostól lezuhan Finnország fenyvesekkel vadregényes táján. Ebben így nincs is semmi különös, elvégre akciófilm lenne ez, de hogy egy 13 éves szarvasvadász gyerek (aki 10 méterre sem tud ellőni az íjjal) mentse meg és tartsa életben a medvéktől és terroristáktól hemzsegő vadonban, kicsit hiteltelen.

Ezért is vannak vegyes érzéseim, mert látványos filmet kapunk tele szuper helyszínekkel, de maga a szitu kicsit vicces, tán ha méltóztattak volna egy idősebb szereplőt beletenni máshogy jött volna ki, persze az emberhátrány Jackson-ék részéről még így is játszik.
Jackson karaktere elég töketlenre sikeredett, Ford papa keményebben tolta ezt az Elnök különgépében, viszont Jackson számlájára legyen írva hogy nagyon keményen tud nézni.

Ha esetleg elnök leszek és Finnország irányába visz az utam, kényszerleszállás esetén inkább nekirohanok egy medvének... úgy a biztos... inkább minthogy egy kettyós kisiskolás végighurcoljon a fél országon miközben még cipő sincs a lábamon.

Jó lenne a film, de ez az idióta szitu jelentősen lerontja az élvezeti faktort.

6/10

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

UUUU
Tomorrowland
7/10

LasDen
A közös szenvedély

Ha már nagy vita van, akkor megnéztem a Fifa imázs filmjét. Arra számítottam, hogy az elejétől fényezik majd magukat, helyette azt látjuk, hogy már a kezdetektől korrupt volt a banda. Havelange meg főleg olyan volt, mint egy maffia vezér. Közben Blatter meg maga volt a messiás, a jó fiú, aki próbálja felvirágoztatni a játékot és a fifát. Mint, akinek nem lett volna része a korrupciós ügyekben. Tim Roth eléggé unottan és zsigerből hozta a szerepet. Felvette érte a pénzt osz' jóvan....

4/10

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Jim Morrison
Up!

Nagyon hosszú idő után végre bepótoltam. Nem ez a kedvenc pixar filmem, de megérte bepótolni.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

cobol
Run All Night. Sajnos 5/10. Klisé-klisé!!!!!

Pedig ezt a filmet ezzel a témával sokkal de sokkal darkosabbra/keményebbre meg lehet volna csinálni.

Liam neeson már fáradt,ez látszik rajta.

The Scribbler 2014

Érdekes megközelítése a disszociatív személyiségzavarnak, mivel ha a pszichothillereket nézzük, általában azzal végződik a film, hogy a szereplőt szembesítik a pszichózisával, itt viszont ezzel kezdik, nincs semmi meglepi, tényként indítja a film a szereplő betegségét, ez jó is volt benne hogy nem megint ugyanazt a poént akarják ellőni, mint megannyi hasonló témájú filmben.

Itt másra megy ki a játék, és bár elsőre nem igazán esett le a vége-poén, el lehetne vitatkozni rajta mit is láttunk, bár úgy gondolom egyértelmű válasz nem fog születni erre a kérdésre. Amúgy elég vontatott a sztori, de a formabontó megoldások és kimenetel miatt megajánlok neki egy 7-est a 10-ből.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

cobol
Escobar: Paradise Lost 7:10

Kár hogy nem escobar volt a főszereplő,központi figura.Ez az ellenszenves kis takony képű Josh Hutcherson volt a középpontban.De nem játszott rosszul.

Én inkább egy igazi Pablo Escobar élete filmet néznék meg,Benicio Del Toro maradhat escobarnak,jól áll neki.

Kibaszott kemények voltak ezek a drog kartell,csecsemőt simán hidegvérrel lelőnek.Ezekhez képest mi kis tré kockák vagyunk.

eksy
Önnek egy új üzenete érkezett: #89595

Asterix és Obelix: A Kleopátra küldetés (2002)

10/10 ...a szinkron is.

"...és...szerintem...bizony."

Bokafix2
Ők nem ezt állítják ott, csak feltűnő lehet a sok furcsaság
Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2015.06.05. 17:48:57

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Tyler1
Tehát léteznek szellemek, és ha róluk készítenek filmet, akkor bosszúból megtizedelik a szereplőket? 😊

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Synchronous
Az első filmben játszó Heather 12 évesen halt meg... durva. <#wow1>

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Jim Morrison
ty

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

Jim Morrison
linket!

Csodálom hogy le merték forgatni ezt a filmet. Tekintve hogy

rengeteg baljós dolog történt az első film forgatásakor vagy nem sokkal utána a szereplőkkel

Kongy
Poltergeist - Kopogó szellem (2015)

Igazából MINDEN ijesztgetést ellőttek a trailerben, semmin se lepődtem meg. Klisés, ám látványos horror. 3D is adott hozzá némi pluszt. Moziban érdemes lehet megnézni, de otthon semmiképp sem ajánlom, mert 12 egy tucat horror film a szokásos, agyonhasznált klisékkel. 6/10
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.06.05. 09:55:45

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

tigeroo
mad max

látni kell moziban. tökös volt, a zene keverése pedig durván jó.
IMYke2.0.0.0
<2015> - (imdb) - "Run All Night" - 7/10
(2015.06.04)

A Takenek miatt megszoktuk Liam Neesontól ezt a szerepkört és tisztesen helytállt - klisés, mégis szórakoztató 114 perc volt.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
Coherence

Ez a film kétszer olyan jó lehetett volna, ha nem ilyen low budget szar. A rángatózó, a szereplők arcába tolt kamera miatt sokszor nem látni semmit. Amikor lehetne, akkor meg a nem létező költségvetés miatt csak azt látjuk, ahogy beszélnek róla (ott a ház, ahol egyedül ég a villany. csak kár hogy nem látom).
Ezt leszámítva a történet nagyon érdekes volt. A kivitelezés is jó volt, pedig egy ilyen összetett témát nem könnyű érthetően elmagyarázni. De a karakterek jól adták a sztorit. A másik problémám, hogy nincs igazán megoldás, csak úgy vége van...
7/10

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

extra sensory
Black And White 2 - The Dawn Of Justice

Igazi akcióbomba ez a film. Amit a flaszteren művelnek felér bármelyik Halálos iramban résszel. Alig van egy kis üresjárat, máris kapjuk az újabb adagot. Még egy normális sztorit is sikerült keríteni az eyecandy-csokor köré. Ez az akcióstílus jobban megy az ázsiaiaknak mint Hollywoodnak, úgy hiszem.

8/10

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

RatBaG
inkább a filmkészítőkhöz.

Per Aspera Ad Inferi.

LasDen
persze hogy az....

mulli1986
Csak én érzem úgy, h ez könyörgés a rajongókhoz? Persze lazára véve a figurát.

SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Bokafix2
The Drownsman

Avagy hidrofóbia ezerrel... hasonló a rémálmos Freddyhez csak itt a víz funkcionál veszélyes elemként, azaz amint fürdik az áldozat, akár kádban akár tengerben, akár folyóban, szóval bárhol ahol vízben van, máris előjön a huncut mumus és lesz besza, behu...

Az effektekre nem lehet panasz, főleg egy olyan kis költségvetésű horrornál mint amilyen ez, de nagy durranásra senki ne számítson... olyan egyszernézős féle. Persze van egy megoldás hogy távol tartsd a szörnyet: az életbe ne fürödj többet, és probléma letudva. <#awink>

6/10
Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2015.06.03. 21:41:53

Tikal
ezt már kérdeztem én is .))

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

extra sensory
Nem biztos hogy ez sztorifüggő... néha elég egy ostoba felvetés, mint pl. most is...

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

CalebJoe
Az álomban az álom és abban az álom<#smile> volt néhány oldalnyi ha jól emlékszem, de eddig szerintem a képregény filmek miatt voltak a legnagyobb nézeteltérések.
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2015.06.03. 20:06:09
Kongy
Gyerekek... ha egy Mad Max ilyen vitákat generál, akkor mi lehetett anno az Inception-nél, vagy valami komolyabb sztorival rendelkező filmnél..

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

LasDen
Egy őrült világban csak az a kérdés, hogy ki az őrült és ki a még őrültebb....

mégvadabbdisznó
Elég érdekesen értelmezed a gonoszság fogalmát, tehát gonosz csak az lehet aki fejeket vág le és nőket erőszakol? Megsúgom: annyi is elég hogy aláfirkantasz egy papírt hogy a tél kellős közepén lakoltassanak ki egy elszegényedett családot. Nem kell ismerned sem őket és látnod sem ahhoz hogy gonosz légy velük.

De szép bauxit, honnan van?

Tikal
Ez a cikk csak egy vélemény, kb mint a tiéd... de az világos, hogy te tökéletes polgára lennél bármilyen diktatúrának 😄
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.06.03. 19:15:19

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

UUUU
És igy végződik.

"When the apocalypse comes, we can all be so lucky to find a good, compassionate Immortan Joe in us all."

De nem gond, már elfogadtam, hogy a főcímtől 10/10 a kritika és onnantól még a vásznat se láttad, talán éppen ezért egy gaztettet nem tudtál felsorolni, csak a ködösítést. 😊

Tikal
Az általad idézett mondat meg így kezdődik
"If you can ignore the whole keeping women as prisoners/sex slaves thing (which is bad. very bad.) " 😄

Majd folytatódik:
"There’s no denying it: Mad Max was taken against his will and put into a form of slavery. In fact, Immortan Joe’s slaves extend to children, milking women, and wives for breeding. It’s these traits that rightly tarnish a man’s good deeds and green thumb. Yet, this is where it gets murky. Do we know if these milking women felt a sense of purpose doing what they did? They were certainly well fed. How happy were the slave children? After seeing them openly rebel and let Furiosa up to the tower at the end, it would seem they weren’t big fans of Joe."

😄D

Mellesleg én nem soroltam fel a tetteit, sehol, mással érveltem, de lényegtelen is, már felfogtuk, hogy nem látsz és nem értesz 😊

Ez az ő véleménye... és? Vagy attól lesz hiteles egy írás ha idegen nyelven van? <#rolleyes>

Synchronous
hát az volt az alapfeltevésed hogy Joe nem gonosz... végül is erre megy itt a vita... így ebből a szempontból az hogy Max mit tudott és mit nem, lényegtelen...
persze hogy nem lövi le a nőket mert szüksége van rájuk pusztán érdek szintjén... szóval 2 óra alatt nem tesz semmi rosszat (szerinted) és ebből te levágod hogy ő nem lehet gonosz: ha Darth Sidious elfárad és lefekszik aludni aznap már ő sem lehet gonosz, nemde?
azt azért tegyük már tisztába hogy Joe életideje nem egyenlő azzal pár órával vagy pár nappal amit a film cselekménye felölel... a sztori szerint ő már jóval azelőtt született hogy a film elkezdődött volna : )

"Tehát anyatejjel kereskedni, az testkereskedés?"

miért... a tej a testükből származik nem? és gyakorlatilag arra használták őket hogy minél többet tejeljenek amiből nekik anyagi hasznuk származott... vagy szerinted csak az kereskedik a testével aki konkrétan egy prosti?

UUUU
‘Mad Max Fury Road’ – In Defense of Immortan Joe

Van aki fel is fogta a film lényegét. Hogy a túlélés a lényeg és nem mindent gonoszságból tettek.

" Immortan Joe was simply trying to keep a fragile world and populace from falling further into a post-apocalyptic abyss. He had the brains, the vision, the fortitude and resources to keep humanity going. Everyday was a lovely day… until Furiosa went rogue and Mad Max showed up."

Tikal meg persze, közben fesorolta a gaztetteit, érvként. rotfl

Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.06.03. 18:36:57

Tikal
aztaku, ez már nagyon durva 😄

IMYke2.0.0.0
Menjetek szobára... <#rolleyes>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

UUUU
És ki beszélt ottani jelenetnél Joeról? Konkrétan megjegyezték, Mad Max nem tudhatta. Ez nem igaz, mindenne megcáfoltam, hiszen még el is mondták neki. Tehát igen is tudhatta Mad max ezekután az ő tette se jószivű szándékkal vezérelve, hogy pár nőt a sivatagban hagyjon meghalni, sőt még egyiknek sérülést okozva. Mostani világban megitélve ez ugyanolyan gonosz tett lenne, ja de ti majd azt is megmagyarázátok, hogy ugyan dehogy csak a saját érdekeit nézte, miközben micsoda gonosz ez a Joe, hogy a saját érdekeit nézi egy olyan világban, ami a túlélésről szól, az már gonosz ugyanazért. Elég két kulacsos értékrend.

Nem nem kell kacagva kinyilvánitania a világra, hogy GONOSZ VAGYOK. De amúgy sem ettől lesz gonosz valaki ugyebár, de legyen neked mondva, hogy ha kiabálja valaki , de közben magában a filmben lelőhetné a nőket de nem teszi, sőt.... Milyen gonosz volt ugye. És ugye ez jellemző a roppant gonosz emberekre, hogy 2 óra alatt nem tesz semmi gonoszat a film alatt, miközben még az égből is hullaeső potyog. Ugyanmár. Ahol még az öreg banyák is bevallják, hogy mindenkit lelőnek aki éppen feléjük mozog.

Tehát anyatejjel kereskedni, az testkereskedés ? <#circling> A nőket fegyverrel a fejükhöz tartva tartották a fejőgépen? Erre volt valami utalás a filmben ? Mert kitalációkra nem alapozunk és a filmről van szó, hogy te mit láttál. El is gondolom csak úgy játékból, hogy az atomháború után marad egy közösség és az élete függ a fegyverektől, vajon mit csinálnának az asszonyok, hogy a túlélésüket illetve a tejüket fegyverre, azaz az életre cseréljék. Gondolom mindegyikük inkább a halált választaná a fejőgép helyett. Ehhez nem kell senkinek a gonoszsága csak józan ész. Es ehhez nem kell 4 évesnek lenni, hogy ezeket a dolgokat felfogja valaki. De mégegyszer mit tett a filmben Joe, ami gonosz tett volt, mert arra még mindig nem jött egy magyarázat sem, csak félrebeszélés. Lenyúzta a saját arcát? Lelötte az állapotos nőket? Karóba huzatta a kudarcot valló embereit ? Kérem a listát.

eksy
Lehet nem túl jó példa, de pl hitler "gonosz" volt? és hány zsidót ölt meg sk?

hadifiú😊 hallani is borzalmas volt, leírva látni már egyenesen 😄 teletabiszint... króm? vérzsák? hadivas? vicc

"...és...szerintem...bizony."

LasDen

Synchronous
De mit számít az, hogy tudta-e vagy nem, ettől Joe karaktere nem lett jobb egy drága szállal se.

"az előadása se jelzett semmiféle gonoszságot a filmben"

talán mert Joe nem a Hupikék Törpikékből jött ahol felvont szemöldökkel kajánul kacagva jelenti be a negatív hős hogy ő milyen kicseszettül gonosz... sőt még rá is közelít ilyenkor a kamera...
ez a film nem 4 éves teletabbiknak készült, nem hiszem hogy ők voltak a célcsoport hogy külön bejelentést kelljen tenni hogy a főgonosz milyen gonosz... vagy szignifikáns gonosztetteket kelljen végrehajtani hogy az 1 dimenziós emberek is levágják hogy "hú ez gonosz bazmegg"

azt hiszem hogy Joe státuszából és a körülményekből is kivehető hogy ő gonosz... speciel Furiosa eredeti úticélja is az anyatej leszállítása volt a közeli városba fegyverekért cserébe, ergó a nőket is arra használta hogy testükkel kereskedjen

Az alábbi képremekül illeszkedik a mostani vitába...

Immortan Joe a nép hőse...

UUUU
Ok akkor én másik filmet néztem,
mikor már rég tudta, hogy ellene játszanak, hiszen a saját emberei megakarták ölni Furiosát.

Tudod, viharjelenet, elötte még ott orditották is, hogy menjünk és nyirjuk ki Furiosát, tehát nem csak látta, de hallotta is. De legyen neked nem tudta és nem látta azt sem, hogy levágják magukról a láncokat. Azt se hallotta biztos, hogy hadifiú mit beszél, hogy vigyék vissza Joenak a nőket és megjutalmazza őket ezért.
Pedig de. Joe egy fos főgonosz volt és ez a tény, még csak az előadása se jelzett semmiféle gonoszságot a filmben, ezért nem tud a kérdésre felsorolni egyet se senki, hogy mutasson egyet is valaki, amit észlelni lehetett. Teszem azt a hadifiú aki kínozta és a vérét csapolta Maxnek, jófiúnak van beállitva, miközben a főgonosz még lőni se lő, sőt semmit nem csinál az egész film alatt, olyan semleges végig a filmben mint egy statiszta. Ciki azért ezzel szembesülni. De nyugodtan cáfolj meg, ha valami szörnyű gonoszságról maradtam le két popcorn majszolása közben.

Tikal
Írtam pár sort aztán ugy döntöttem mégsem küldöm el, mert ha eddig nem fogtad fel akkor ezek után se fogod, pedig öten próbáltunk neked rávilágítani arra hogy miről is szólt a film és ki kicsoda és miért....csak arra lennék kíváncsi mihez is kezdesz egy kicsit komolyabb filmmel 😄

Bokafix2
Igen otthagyta az elején... utána meg összekovácsolódtak és kiállt értük, vagy ez nem ebben a filmben volt? Mintha elkerülte volna a figyelmed hogy akkor amikor megpróbált lelépni Furiosa járgányával még mindenkiben ellenséget látott. Nem tett különbséget, Furiosát is Joe emberének tartotta, ráadásul az elején fogalma sem volt róla hogy Furiosa Joe ellen játszik.

Kongy
Nem értem mit vagy ezeken kiakadva. A film címe MAD Max, ami azért valamit elárul Max elmeállapotáról is...

+ Ezen felül a Mad Max világa nem olyannak tűnt, amint ahol egy üldözés közben a "Hé srácok higgadjunk le és inkább beszéljük meg a dolgot." - duma sikerre vezetne. Ott ha üldöznek és nem ölöd meg őket akkor előbb utóbb te jutsz arra a sorsra...
tigeroo
gondolom ő szeret birka lenni a társadalomban, amíg egy diktátor megmondja mit csináljon addig jó

semmi ilyen gond nem volt a mad max-szel, szerintem nem volt olyan nehéz felfogni a kontrasztokat. a főhős pedig csak sodródik az árral, tipikus antihős