106839
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • DantesHUN
    Te meg menj a kurucinfóra. Most mit lehet ilyen hülyeségre mondani?
  • CalebJoe
    Van valami ini file ahol át lehet írni a FOV-ot?, vagy majd valami modder megoldja.
    Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.04.10. 13:33:12
  • Shep
    Az alacsony FOV miatt ez várható volt, tippre olyan 45 fok lehet ami nagyon zavaró, moziban a távolság miatt biztos jobb, de otthon TV, monitor előtt, háááát nem az igazi.
  • Rhonin7
    igen? akkor jól elbaszták,mert a filmre esélytelen koncentrálni emiatt
  • Rhonin7
    semmi baj a minőségével
  • ReszegKoldus
    Sokan azzal a kritikával illetik ezt a "magyar filmet", hogy felirat nélküli és alig van benne magyar szöveg (persze volt aki ezt is megpróbálta megmagyarázni miért van és miért jó így) és hogy nézhetetlen a kameraállás miatt. És ezek a kommentek a blu ray verziónál vannak.
    No mehetsz vissza 444-re ott biztos mindenkinek tetszik :)
  • szabii98
    Az egész film technikája erről szól. Kellemetlenül, rosszul kell érezned magad a felvétel miatt, ez abban segít hogy "átélhesd" milyen lehetett ott élni, szűk helyeken járkálni nap mint nap.
  • Jim Morrison
    még csak nem is imax kamerával vették :(
  • DantesHUN
    Aha. És nem lehet, hogy valami szar verziót töltöttél le? Kamerás ilyesmi? Nézhetetlen fos. Amúgy lefogadtam volna, hogy jönnek majd a nézhetetlen fos jelzők erre a filmre.
    Elvégre zsidókról szól. Magyar film . A filmes szakma is dicsérte. Jó már nem lehet.
  • Rhonin7
    jaja,lehet tölteni...nézzétek és elemezzétek,kiváncsi vagyok másokra
  • CalebJoe
    Mivel itt egy jókora vita kerekedett belőle kíváncsi vagyok már tényleg erre az Oscar díjas csodára, látom már tölthető.
  • Rhonin7
    Saul Fia! 0/10

elkezdtem nézni,de kb 10 perc után kikapcs.......egyszerűen nézhetetlen fos.......a rendező kb. elmebeteg az operatőrrel együtt, megfájdul a fejed pikk-pakk ettől a kamera képtől....az,hogy folyamatosan 20 cm-re van az arcától az embereknek,leolvad az agyad,megfájdul a szemed.....a háttérben meg minden homályos! Gratulálok ehez a nagy ötlethez és kivitelezéséhez!
    A hangmérnök is lemondhat.....
    A témáról meg nem értekeznék,mert agyoncsépelt

Sok sikert annak aki végigszenvedi
    Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2016.04.10. 10:26:12
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "In the Heart of the Sea" - 7/10
    (2016.04.09) (122 perc, amerikai)

Moby Dick a "valóságban" - a sok CGI (wazz, a stáblista felét a V.E. sztaff tette ki, egyiknek a producere magyar volt), meg zöld háttér ellenére végül is, tetszett.
    A legjobb jelenetek és színészek az asztalnál voltak.
  • Tyler1
    Spotlight

Kellemes csalódás, hogy Hollywood be mert vállalni egy ilyen erős témájú filmet. Nem könnyen emészthető, a cselekmény, vagyis maga a nyomozás szép lassan bontakozik ki, és ahogy egyre több infó kerül napvilágra, úgy lesz minden perccel tapinthatóbb a feszültség. A színészek baromi erősen hozták a karakterüket, Mark Ruffalo pedig konkrétan zseniális volt. Eddig nem sokra tartottam, el tingli-tanglizott nevenincs mellékszerepekben, de igenis adjanak neki komoly, drámai szerepeket.
    Jó volt. Az nézze meg, aki mer kicsit komolyabb vizekre is evezni filmek terén.
  • akyyy
    Hardcore Henry:
    Nem rossz, csak leragadtam az elején még
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jimmi 1.0-nál: nagyban magyarázza érdekesen a dolgokat, az ember fülel, amikor egyszer csak fejbelövik, aztán karambol FPS-be, WTF ?!!!?!

Kellet már egy ilyen film.
    9/10.
  • Synchronous
    Igazság Ligája vs Titánok 2016

Újabb szórakoztató egész estés akciófilm a WB Animaiton műtermeiből. Szegény Superman-ékre rájár a rúd mikor egy interdimezionális démon istenség beférkőzik a Liga tagjainak elméjébe és egy jóval gyengébb, mondhatni gyerekcsapat feladata lesz a megállításuk.
    Jól szórakoztam, kemény történet volt, sőt feltűnnek új szereplők is, valamint a régiek közül is megismerhetünk egyeseket új oldalukról. Trigon irtó kemény ellenfél, macska-egér harcnak tűnik a dolog, de persze a DC-s arcokat sem kell a félteni, hisz ők is tudnak valamit... mint mindig most is Batman és sidekick-je a legokosabb.

8/10
  • IMYke2.0.0.0
    Arról nem tehetek, ha nem volt érthető.
  • Tikal #93006
  • IMYke2.0.0.0
    [2000] - (imdb) - "Siworae" (Il Mare) - 8/10
    (2016.04.06) (97 perc, dél-koreai)

Egy fiatal nő szerelmi bánatában egy tengerparti (egész pontosan az ár-apály határára épült modern) házikóban próbál magára találni, meggyógyítani a lelki sebeit.
    Amikor a Millenium évének karácsonya környékén végül elhagyja a bérleményt, az épület előtt álló postaládába bedob a következő lakónak egy karácsonyi lapot, és megkéri, hogyha érkezik a számára egy küldemény, továbbítsa azt a levél alján megadott címre. Aláírásként közli a nevét és a levél keltét: "Minden jót, Kim Eun-joo, 1999. december 21."
    Később azt látjuk, hogy az épületbe beköltöző fiatalember benéz a díszes postaládába, megtalálja a levelet, és végül válaszol rá, az aláírása pedig: "Üdvözlettel, Han Sung-hyun, 1997. dec. 28."
    S ezzel veszi kezdetét egy barátság, és maga a történet, melynek ki tudja mi lesz a vége a távolság miatt...

Két kedvenc színészem a főszereplő - Jun Ji-hyun (máskor Gianna Jun), és Jung-Jae Lee. Igazi nagyágyúk.
  • IMYke2.0.0.0
    "Ha mai technikával megcsinálná Lucas a trilógiát és levetítené a tinédzser énednek a gatyádba csinálnál és nem morgolódnál hogy miért nem makettekkel csinálták, ez a régen minden jobb volt lemez már elég kopott..."

Nem, nem csinálnék a gatyámba, mert akkor sem tettem, amikor makettekkel láttam - a moziszékben ülve az ember érzi, tudja, hogy amit lát nem lehet "élő közvetítése a valóságnak", és rögvest másként is látja. A reakcióm valószínűleg ugyanaz lett volna, mint akkoriban: utánanéznék a számomra akkor elérhető forrásokban, hogy léteznek-e egyáltalán azok a bolygók, és az emberiség valóban rendelkezik-e akár csak hasonló űrtechnológiával [emlékeztető: akkoriban R. Reaganék a 'csillagháború' szót meglehetősen sokszor nyilatkozták]...

S ha ezzel a technóval jöttek volna az akkori filmek, akkor azok lennének itt/most a nívót jelzők - ez csak természetes, nem?
  • xido
    mintha pont ő maga mondta volna,hogy azért piszkált bele a rajongók utólagos morgolódása ellenére,mert ilyennek akarta annak idején,mikor nem volt technika rá..hogy Bespin ablakain kinézve élő várost láss és ne csillámpónis napfelkeltét,hogy Mos Eisly tele legyen fura fazonokkal..stb..stb..Ha ma csinálná,szénné effektezné az tuti :)
  • Tikal #93002
    A színészt is megjavítja a CGI vagy mi? :D

Mellesleg ha lett volna ilyen fejlett technika mint ma a 70-es évek végén akkor Lucas azt használta volna...az ILM se véletlenül született meg, az a cég ami elég sokat tett a mai CGI-ért. Ha mai technikával megcsinálná Lucas a trilógiát és levetítené a tinédzser énednek a gatyádba csinálnál és nem morgolódnál hogy miért nem makettekkel csinálták, ez a régen minden jobb volt lemez már elég kopott...
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2016.04.09. 03:28:15
  • LasDen #93001
    akkor nem tudtak jó vicceket? :(
  • extra sensory
    Szerintem inkább a kinézetük volt vicces.
  • LasDen #92999
    de viccet gondolom jól meséltek azok a gépek, nem?
  • Bokafix2
    Annak az oka hogy az (időben) első Star Wars filmeknél valódi díszletekkel és makettel dolgoztak az, hogy egyszerűen még nem állt rendelkezésre az a technika... 77-ben még elég vicces kompjúterek voltak nagyon kevés dolgot tudtak velük csinálni és rákényszerültek hogy kézzel fogható díszletet használjanak.

Ennek többnyire előnyei voltak a filmben mert a háttér élethűbbnek hatott, viszont volt hátrány is mert egy-két szereplő... hát... pl. csak vegyük a Solo-t lepuffantani akaró rodian fejvadászt nevezett Greedo-t, akinek a maszkjából szinte áradt a "gumiszag"... nem tudom más is észrevette-e de nagyon rontotta a jelenet hitelét/valódiságát az a gumimaszk, főleg ahogy megcsillant rajta a fény... lehet az ilyet jobb lett volna egy ütősebb cgi-skinnel elfedni amennyiben lett volna már akkor olyan technika, de ezek csak apróságok voltak... egyébként nem is mutatta sokáig Greedo-t mert Solo bácsi hamar "megbeszélte" vele a dolgot.
  • IMYke2.0.0.0
    Én is jobban kedvelem az első trilógia effektjeit, makettjeit. Szinte-már-valódiságot sugalltak - holott csak makettek és díszletek voltak (utóbbit Abrams is próbálta, igaz, csak a záró jelenet elé).

A technológia fejlődik [közhely]. Sajnos, ezzel azért valami el is vész a színészetből --- "maj' megógyjuk szídzsível, neaggóggyá tesó". A színésznek még csak erőlködnie sem kell.

[magamban mormoltam, senki se sértődjön be]
  • Seth
    Tudom, hogy tudod, hogy mire gondolt :D Hasonlíts már össze egy Ep1-3 zöld-kék hátteres akármit, a 4-7 valós(vagy éppen valósnak tűnő) háttereivel. Azokra azt mondod, hogy akár igazi is lehetne, de a steril 1-3 valami borzalom, főleg így utólag, nagyon rosszul öregedtek azok az effektek
  • IMYke2.0.0.0
    "Nem mellékesen a CGI sincs annyira látványosan előtérbe."

Ja, nem, nincs - a jelenetek 90% CGI/CGI hátteres.
  • repvez
    Nem is arra értettem, hanem hogy az első háromhoz képest itt legalább a környezeti hatások érvényesülnek a karaktereken, piszkolódnak, megsérülnek röpködnek a törmelékek stb.
    Az 1-3-ban megminden steril volt még mikor a sivatagban voltak se izzadtak se koszolódtak a rohamosztagosok is ugy csillogtak mint a tücsök P..ja. a belső terek mind jol bevilágitottak .

Erre értem, hogy ezzel szemben a VII és ez a film is realisztikus és személyesebb nézőpontú.Nem mellékesen a CGI sincs annyira látványosan előtérbe.
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem meg Rey (mint főszereplő) katasztrofikus volt egy olyan néző szemével, aki - baromi sok évvel később a premierekhez képest, igaz - de és vidéki moziban, nagy vásznon látta a Star Wars IV-et, és V-t (meg az Alienst meg, meg...), és NEM anti-feminista.
    Igen, magamról beszélek.
  • Tikal #92992
  • dzsagon
    realisztikus? mért, vezettél már lépegetőt?
  • Banszien
    Hmm, érdekes kérdés ez. Manapság annyira be van mindenki kategorizálva, hogy kb valaki vagy feminista vagy szexista. Ha elfogadsz egy női főszereplőt, akkor biztos azt akarod hogy a nők uralják a világot, ha bármi ellenvetésed van ellene, akkor már biztos a konyhába akarod rugdosni őket, hogy szendvicset csináljanak. Férfi és női szereplők mellett és ellen is vannak érvek. Személyfüggő. Szerintem attól a ténytől, hogy nő a főszereplő nem lesz feminista a film. Ha jól van megírva és eljátszva a karakter, akkor nincs vele gond. Ne az legyen a normális, hogy egy főszereplő az férfi, és ha ettől eltérünk akkor az máris feminista vonal. Nem kell túlzásokba esni. Személy szerint én Rey-t is szerettem az ébredő erőben, de egyetértek, szívesen láttam volna sokkal többet pl Poe-ból, és remélem a VIII-ban ezt meg is kapjuk.
  • IMYke2.0.0.0
    Miss Csöcs benne lesz a Béjbács rebjútban is.
  • repvez
    Ahogy a mondás is tartja a Fűvel nem lenne semmi baj ha férfi lenne, de a Fű nő :)

Egyébként a San Andreast is azért a 2-4 csöcsért érdemes még egyszer megnézni, másért nem nagyon.
  • DantesHUN
    Nők. Csak a baj van velük a filmekben. Miért nő a főszereplő, de ha már nő, miért nem nagyobb a csöcse? Nők..jó hogy nem már szavazhatnak is.

Amúgy: nagyon sokáig a filmek többségében a női karakter csak arra volt jó, hogy biodíszlet legyen illetve a férfi karakter jól megmentse. Mostanában kompenzál a filmipar. Ennyi.
  • IMYke2.0.0.0
    Várgyá... azt meg ne felejtsük el, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egy komplett fényszablyával való hát felvágást is túlélt.

Szóval, minimum egy élő szövet a fémvázon.
  • Prof William
    Igen de ezt lesz a trilógia második részének a nagy csavarja, szóval nem kellene hangoztatni. :)
  • Kongy
    Nem volt főszereplő. Rey volt az.

Ez kb olyan, mint pl a Django-ban Schulz doki (Cristoph Waltz). Kulcsszereplő, igazából egész végig ott van, de mégis csak mellékszereplő.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.04.08. 10:33:26