106840
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Selminar
    The VVitch

O baszki ez nagyon kemeny volt, lelektani horror fele hajaz es azt hiszed h megse, csak halu az egesz, pedig megmutatjak mar az elejen a frankot. A 17. sz.-i angolt eleg nehez megerteni hallasra. Tetszett, nyomaszto de jo film volt.
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Hyeomnyeo: Kar-ui gi-eok" (Memories of the Sword) - 6/10
    (2016.04.16) (121 perc, dél-koreai)

A szegényekért harcoló három kiváló, szinte már testvéri kapcsolatban lévő harcos (2 férfi és egy nő - ketten közülük szerelmesek) csapdába sétál... Amikor pálcatörésre kerül a sor hármójuk között, tragikus események sora övezi azt, hogy aztán sok év elteltével egy önbeteljesítő jóslat foganjon meg: a halottnak hitt kislányból egy vérbosszú-szomjas kardforgató zseni lesz, kinek egyetlen célja megölni azokat, akik a szüleivel végeztek.
    Csak hogy a Sors nem könnyíti meg a dolgát.

A történet befogadása és a végkifejlet felé haladás során fejben már jó alaposan le is pontoztam, mondván, hogy egyetlen logikus és fel-nem-tett kérdés nem hangzott el a lány szájából --- és bumm, ott az 5 pont---
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "És akkor ki az apám?"
    , de aztán a végén ---- a hóesés közbeni érzelmek vihara, és a történet szereplői közti 'eltol-visszahúz' játékkal ---- mégis csak javult kicsit a helyzet.
    Láttam sokkal-sokkal jobban sikerült filmet tőlük, és nálam a 6 pontot a "feszültségkeltő" indok bagatell mivolta (lásd a spoilert is) indokolja. Szimpla feloldással az egész elkerülhető lett volna, ezért a dramatizálás gyenge lábakon állt.

Kim Go-Eun (Coin Locker Girl, nálam 7 pont) hozta a kötelezőt, és ahogy írtam korábban, tényleg egyre jobban foglalkoztatják.
    Azoknak nem ajánlom, akik a realitást keresik a harcokban, és a filmekben. Itt ugyanis rendesen használják a drótkötelezést, mellette viszont minden más nagyon jól mutat, nagyon szépen koreografáltak a harcok, és a környezet koreai filmekhez méltóan gyönyörű.
  • RatBaG #93142
  • cobol
    Joy:6/10
    Egyszer simán meg lehet nézni,nem olyan rossz film.Jennifer Lawrence itt jól játszott!
  • Synchronous
  • extra sensory
    Fasza... CCCP-Man mikor jön?

• LasDen #93138
    Az oroszok belépnek a szuperhős piacra...:D
  • gombabácsi
    jó ez a godzilla
    a merevsége épphogy félelmetessé és idegenszerűvé teszi
  • Bokafix2
    Hush (2016)

Utóbbi idők egyik legjobb thrillerje szerintem. Elég jól megoldották azzal a kevés, összesen 4 darab szereplővel a filmet. A sztoriban nincs semmi különleges: egy nyílpuskás pszichopata megtámad egy szingli csajt az otthonában... csakhogy a nő tök süket... így szép kis macska-egér játékot kerekített a rendező a történetből, egyszernézős de jó.

7/10
  • IMYke2.0.0.0
    Japán is lehetne Hollywood-szinten (szigorúan CGI-re pénz elverésre értem, hál istennek filmgyártásban azé' még jobbak), csak egyszerűen nem érdekli őket. A manga-, anime- és idol ipar (és az ezekre épülő merchandise-ok, egyéb cuccok) bőven elég nekik, és habzsi-dőzsi van.
    Ez utóbbi is csak mértékletesen, mert ugye nem dollár-csilliárdokról beszélünk.
  • LasDen #93134
    Tátognak... az a baj, hogy beszélnek? o_O Asylum szint... Japán nincs hollywood szintjén effektusok terén, de az hogy ez Asylum szintet karistolja, azért az túlzás. Amúgy szerintem Godzilla statikusságán kívül nincs baj az előzetessel. Jó a zene, jók a jelenetek, hatásos....
  • Blasta
    Ilyen bun rossz trailert. Kedvencem a kozepenel a 10mp-es resz amiben a szereplok tátognak csak. Frenetikus.
    A latvany meg szinte Asylum-i szinteket karistol. Meg amugyis, hagyjuk már godzillát, rém nevettséges az egész immár, 2016 van.
  • Dynamic
    Nehéz megítélni, mert bár pozitívum a "váltás", de engem semmi nem ért váratlanul, így nem üt akkorát mintha teszem azt, egy váratlan csavarra lenne kiélezve a sztori, mint mondjuk a Cabin in the Woods esetében. Az összhatást nézem,és az nálam erős közepes.
  • DantszEE
    Az utolsó fél óráért pont levonás, vagy pont többlet járt?:)
  • Dynamic
    Cloverfield Lane 10

Nehéz erről a filmről spoiler mentesen írni. Az alapötlet egy pszichotrillert sejttet, de úgy érzem a kellő hatást nálam nem sikerült elérni. Spoiler nélkül, a történet úgy van felépítve, hogy az egyik szereplő kilétéről és a külső körülményekről menet közben próbál a film elbizonytalanítani. Nekem pont az volt a bajom, hogy mindig bedob egy gyanús jelet, próbál félrevezetni, de mivel ilyenkor minden lehetőséget végigfuttatsz fejben, akkor már a meglepetés elmarad, amikor egyik-másik teljesül. Bár valahogy mintha nem is erre a csavarokra(?) építene a film, hanem a klausztrofóbiás hangulatra amit viszont valahogy nem éreztem elég erősnek.

5.5/10
  • Dynamic
    Hiába CGI, a mozdulatlanságával nevetséges gumi godzilla hatást kelt, amit talicskán tologatnak, hogy valami mozgást imitáljanak. Kb. ilyen a hatása.
  • VinylToy #93128
    Sőt, még melle sincs ennek a Godzillának! Pheeejj.
  • Bokafix2
    És akkor még ezt akarják összeereszteni King Konggal 2020-ban... lenyomja a g*cibe.
  • RatBaG #93126
    meg azok a csoffadt karok...
  • tommygear
  • LasDen #93124
    de Godzilla nekem hagy kívánni valókat maga után. Annyira statikus az egész, hogy nem igazán tudom elhinni. A hátán a pikkelyek meg a farka mozog, minden más stabilan mozdulatlan....
  • IMYke2.0.0.0
    Sikerült néhány nagy színészt beszerezniük hozzá.
  • LasDen #93122
    ez vótmá? o_O
  • cobol
    Arra értettem hogy sokan jajgatak hogy milyen nyers,erőszakos stb... a film.Milyen legyen egy zsidó tábor,disneyland,mire számítottak?
  • LasDen #93120
    kellett egy név
  • CalebJoe
    Amikor megláttam azt a Pacific Rim-es ázsia csajt anno egyből átfutott az agyamon bazzeg ez Motoko, erre pont a tehenészlányt válasszák a szerepre dupla .

• Tikal #93118
    átmegy a cici szűrőn?
  • LasDen #93117
    És most következzen valami teljesen más!

Scarlett Johansson, mint Kuszanagi őrnagy a készülő Ghost in the Shell filmben...
  • hiper KOCKA
    Anna Fritz holtteste 2015

Mikor megláttam a film címe alatt hogy spanyol alkotásról van szó, a pókösztönöm azt kezdte sugallni hogy "töltsd le hülyegyerek nem bánod meg... És jövök is neki egy sörrel mert tényleg nem bántam meg. Ez a film valami irdatlan bizarr és kemény is egyben. Jelentem, nem csalódtam a spanyolokban: pedig volt már egy-két keményebb stuffhoz szerencsém, de eddig ez viszi a prímet.

A sztori egy kórház hullaházában veszi kezdetét és egy fiatal boncmester és társai sötét lelkébe nyújt mélyebb betekintést... de ez a történet tutira ki fogja csapni egyeseknél a biztosítékot mert gyomorforgató... Valószínűleg emlékszünk még a Kill Bill joviális tekintetű mintadoktorára, Buck-ra, aki a kómában fekvő magatehetetlen betegek önjelölt stricijeként kínálta átlagosnak semmiképp sem mondható szolgáltatásait a favágóinges redneck-eknek, akiknek az alacsony órabér miatt nem tellett egy "tisztességes" bordélyra.

Nos... ebben a filmben is hasonló a koncepció csak itt hullákkal... szóval gyenge idegzetűek kerüljék a filmet vagy készítsék elő a hányós zacsit mert durva menetben lesz részük... még belegondolni is rossz hogy a való életben is megtörténhet ilyesmi ellenőrizetlen körülmények között hogy egy-két nekrofil vadbarom rámozdul a frissen érkezett hullákra. Végülis ha kellőképp ki van kapcsolva a ventillátor odabenn, akkor bizti hogy nem csak a rendező agyszüleménye az ilyesmi.

A magam részéről úgy vagyok vele, hogy inkább erőszakoljon meg egy homokos ewok maci a Star Wars-ból, minthogy foszladozó hullákkal kelljen pásztorórázni egy retkes boncasztalon... aki ilyesmire szakosodott biztos formalinban áztatja a gőtét a miteszerek eltüntetése végett.

A színészi játék hitelesre sikerült, a szereplők jól átadják a bizonytalanság és a félelem érzését pedig full ismeretlen színészekről van szó. És az elmaradhatatlan csavar is előkerül, és ekkor válik nagyon érdekessé a film, és bár nincs minden megmagyarázva de az száz hogy nem lennék ezeknek a szerencsétleneknek a helyében mikor beindul ott a buli... a spanyolok rohadtul értenek a konfliktusgeneráláshoz és ezt itt meg is kapjuk.

Nincs elnyújtva a film, nincs üresjárat és végig izgalmas, de esztétika és erkölcs terén kegyetlenül brutális... evés-ivás nagyon nem ajánott... még előtte sem.

8/10
  • DantszEE
    Ne haragudj, de ez a "nem állna szóba vele" érv annyira badarság.:)
    Úgy véled, hogy minden egyes fórumozó 120 kilós, pattanásos, zsíros hajú humanoidszörny? És mi van, ha egy sármőr is van köztünk? Aki sorra az olyan nőket falja, mint Margot Robbie?
    Vagy most a híres mivolta miatt ez a megállapítás? Elég körülnézni a celeb világban, a legtöbb híresség pont azért választ maga mellé szürke egér, átlagos figurát, mert a folyamatosan pörgő, mű világban ez hiányzik neki.:)
  • IMYke2.0.0.0
    És majdnem hibátlan PS... majdnem.
    Mutatom a hibát:

De a dekoltázsnál is nagyon látszik a bőrárnyalat különbség, és a maszkolás.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.04.14. 17:32:55
  • Jim Morrison
    Most chaten linkelte valaki az eredetit:)

Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.04.14. 17:29:23
  • vérpocok
    És az dönti el a véleményem igazát hogy Margot Robbie szóba áll-e velem vagy nem? Ha szóba áll igazabb lesz az állításom míg ha nem akkor elmehetek a véleményemmel a picsába?
  • LasDen #93111
    Persze, hogy nem, mert nem engedem neki....
  • Kongy
    Ez így is van, csak a valóságban az embernek sok esetben muszáj kompromisszumokat kötni, és érdemes a földön maradni, már ami a nőket illeti.

Szóval lehet laposnak, meg szar nőnek mondani Margot Robbie-t, de nem hiszem, hogy az itt fórumozók bármelyikével is szóba állna :)
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.04.14. 17:11:42
  • LasDen #93109
    Ezen nagyon kár vitatkozni. MIndenkinek mások a preferenciái....
  • IMYke2.0.0.0
    Látszik, hogy semmit sem tudsz rólam :)
  • Kongy
    Nem lehet mindenki dupla D-s mellű, és ázsiai.. : / Én az ilyen szar kismellű nőket is szívesen nézem..
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.04.14. 16:47:23
  • Tikal #93106
  • IMYke2.0.0.0
    A lapos mellűeknél is van - nyilván.