106839

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Úgy, hogy be sincs lőve a saját preferenciád én azt nem ajánlok neked ázsiai filmet. Sőt, amerikait, és más nációjút sem.
Nekem sem ajánlhatnak mások úgy, hogy nem tudják, nekem éppen mihez van kedvem, vagy mit nem nézek meg akkor sem, ha vizes kötéllel állnak a hátam mögött... -
csak pár filmet akartam volna hallani, amit mondjuk úgy tartanál számot mint kultfilm. Semmi többet :( Mr Six, Ip Man 3, Tag (Riaru onigokko). Ezeket mostanában értékelted elég sok pontot kaptak (Tőled), de ezek gondolom (trailer alapján is meg merem saccolni), hogy egyik sem ilyen film. (Értsd: igazi keleti AAAAAA filmek)
Lasden: köszi a listát.
DantszEE: na, ebből párat még láttam is :)
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.04.22. 17:39:04 -
"(bár nem vagyok annyira menő, mint imi)"
Imi.
Nem vagyok menő. Csak engem kérdeztek, így válaszoltam. -
Hozzád viszonyítottam magam.:)
Most így hirtelen, amikhez volt szerencsém: Oldboy, Snowpiercer, The raid, Crows Zero 1-2, The Host, Death Note filmek...
(+Godzillák, meg ugye a Jackie Chan filmek :P )
Utoljára szerkesztette: DantszEE, 2016.04.22. 17:25:11 -
Én azért mondanék pár olyan filmet, ami segíthet változtatni a dolgokon...:D (bár nem vagyok annyira menő, mint imi)
- Confessions (2010)
- Hara-kiri: Death of a samurai
- Outrage
- Kung-fu Hustle -
Most akkor lódítottál?: (Bár tény, hogy nem sokat láttam még, mert a legtöbb elrettent.) -
Jah, hogy te ezt így tudod. Nem te szoktad mindig mondani, hogy:
"Még szerencse, hogy semmit sem tudsz rólam." ? :) -
"Mi lenne az a 3 vagy 5 film"
Ne, ne nézzük már egymást bénáknak... szabadjon kérnem.
Megfordítom: tudnál/tok-e 3-5 amerikai filmet mutatni, ami meggyőzhetne egy átlagos filmnézőt --- nem olyanokat, mint mi, akik naponta 1, de hetente legalább 3-5 filmet megnézünk, különböző stílusban, különböző országokból, különböző korokról és korokról ---, hogy az amerikai filmgyártás igenis jó, és nézzen ügyvédfilmtől kezdve a szuperhősökig, a rétestészta zombi-sorozatokig mindent...
Válaszolok:
Nincs az az isten, hogy egy embert 3-5 film meggyőzzön arról, hogy igenis nézzen ázsiai filmet is, vagy legalábbis, ne sikítva kapcsolja ki azt az első 10 perc után.
Ajánlanék neki örök klasszikus japán, kínai filmeket? Múltszázad 60-as éveitől a 80-as évekig? Pölö: Oni Babát?
Ajánljam az amerikai mozikba is betört ázsiai filmeket [mert sokan csak így ismernek meg ilyen gyártású filmeket]?
Ajánljak Jackie Chant, Tony Jaa-t, Donnie Yent egy olyan emberkének, aki nem szereti a dróttal vagy anélkül "kungfuzókat"?
Ajánljam a sajtos horror filmeket, amikben a vér majdnem narancssárga, és hektoliterszám folyik?
Nem.
Majd' minden héten lökök ide általam megnézettet. Tessék onnan mazsolázni, bepróbálni, és eldönteni, hogy jó volt-e az adott film, vagy sem.
Egyet nyugodtan állíthatok, biztatásul: elmúltak a 80-90-es évek Ázsiában is... -
Mi lenne az a 3 vagy 5 film ami szerinted megváltoztatja a véleményét(/véleményünk) a keleti filmgyártásról? -
Semmit sem láttál még az ázsiai filmgyártásból. Legfeljebb pár Jackie Chan, vagy néhány eleve ZS-kategóriás japán, kínai horrort, rosszul sikerült akciófilmet. -
Tudom, ízlés kérdése. De én a keleti filmekkel (koreai, japán...) vagyok úgy, hogy képtelenség komolyan venni a bűn rossz, erőltetett színészi játékokat. Tény, hogy amcsik közt is van rengeteg szar film, szar színész pláne, de így is tudok mondani minimum 50 amerikai filmet (komolyan szedtem már össze ennyit), amik simán zseniális alkotások, keleti filmből meg egyet sem. (Bár tény, hogy nem sokat láttam még, mert a legtöbb elrettent.) -
Hát, a koreai sem lett nagy szám :(
[2015] - (imdb) - "Beterang" (Veteran) - 6/10
(2016.04.21) (124 perc, dél-koreai)
Hát nem thriller volt végül - inkább akció-vígjáték.
Tény, hogy koreai mértékkel hatalmas nevek szerepeltek benne (idősek és fiatalok egyaránt), egy 2014-es Ford Mustangot is szó szerint leamortizáltak, voltak jó csajok, jó poénok, harc, drog és gonosz, beképzelt újgazdag kis pöcsike, de az egész nem sikerült izgalmasra. Jason Bourne-ösre vették a harci koreográfiát... no nem olyan fineszesre (jobb volt ez a néhány, mint az amcsiban), hanem ugyanolyan rángatósra, és nem direktre.
A sztori elment, voltak menő pillanatok - de egynek elment. -
Nem vesztettél sokat. Egyszer meg lehetett nézni de Lawrence kisasszony játéka egyenlő a nullával (szerintem). -
Na, most már felkeltettétek az érdeklődésem a Life of Pi iránt. Megvan mit nézek hétvégén. -
Gondoltam egy merészet, és kifejezetten ámérikai filmet kerestem ma esti szórakozáshoz.
Mondom magamban, lessünk rá erre a Joy c. filmre - a cím ugye kettős jelentéssel is bír(hat).
Plot még érdekes is lehetne, de amikor a trailer végéhez értem - Jennifer sza-gg-a-tott megmondása tette fel a pontot az elhatározásomra: nem.
Pedig:
Jennifer Lawrence
Robert De Niro
Bradley Cooper
Lesz helyette egy nyomozós-thriller Ázsiából. -
" amiket te nézel előszeretettel ( keleti vonal )."
Néznék én "előszeretettel" amcsi "jó" filmeket is, ha lennének, és nem konfekció-filmekkel nyomulnának, eredeti(es) ötletek nélkül.
Ami akad náluk, az is 90%-ban műanyag, mert hálivúdba igyekeznek vagy eleve ott gyártódnak. -
Mást meg azok az alkotások nem érdekelnek amiket te nézel előszeretettel ( keleti vonal ). Így szép a világ. Azt hogy sok szuperhős megkapja a saját adaptációját benne van a hasonlóság, gondolom képergényekben is benne van ez... Viszont az vitathatatlan h a Marvel, DC dúrvánjól tolja az univerzumokat. Akár mozi, akár sorozatok!!! Jó szuperhős fannak lenni most, mert folyamatosan jönnek az adagok minden téren. Azt h melyik jobb, vagy kevésbé egyrészt izlés kérdése, másrészt minden nem lehet ugyanolyan kimagasló ennyi között. -
Life of Pi elég jól áll imdb-n, simán beelőzve jó pár szuperhős filmet...én ugy emlékszem itt is jó fogadtatása volt... meg amúgy is, minek összehasonlítani a szuperhős filmekkel? más kategória. -
" Ezzel közvetve olyanokat fikázol le, mint Frank Miller, Neil Gaiman, Grant Morrison vagy Alan Moore"
Hát, a "százmillió légy nem tévedhet"-elv engem nem érdekel... én nem tartom sokra a munkásságukat.
Attól függetlenül, hogy "az ötleteik" (amik gyakran kopipaszta, átszínezve) és az "univerzumok" kiterjedése már nem rajtuk, hanem a felvevő piacon múlva lettek "teljesek".
-
Miért ne isteníthetné valaki, ha neki ez tetszik? Mondjuk azért, mert valakinek egy szuperhősfilm és a pí élete is ugyan olyan élményt nyújtott. Azzal nem lehet vitatkozni, hogy Pínek több mondani valója, de ez még nem jelenti, hogy valakit nem szórakoztathat ugyanazon a szinten.
Az azért egy kicsit túlzás, hogy nincs bennük fantázia, kreativitás. Ezzel közvetve olyanokat fikázol le, mint Frank Miller, Neil Gaiman, Grant Morrison vagy Alan Moore. Természetesen első sorban blockbusterek ezek a filmek és szórakoztatni akarnak. Miközben emberi témákát próbálnak feldolgozni, több v kevesebb sikerrel. És nem látványosak? Én bármikor szívesen megnézem a Faora vs Superman harcot, mert kurva látványos.
De az igazi probléma felvetéseddel, hogy két különböző stílusú filmet akarsz össze vetni. Mintha a kettő nem létezhetne egymás mellett. Vagy az egyik, vagy a másik. Pedig de, tudnak. Mindkét film a látványával akar rabul ejteni, de más fajta látvánnyal. A Pí élete nem lesz kevésbé jó film, mert valaki szereti a Vasembert is. Lehet, hogy Píről nem beszélnek mindennap, de ettől még nem lesz kevésbé jó vagy kevésbé nagyra értékelt film.
Engem elvarázsolt a Pí élete a moziban, eközben a BvS vagy a Deadpool is tetszett.... -
Nyugi, nem te vagy a fő célközönsége a szupehősfilmeknek, hanem a tizen/huszonéves korosztály. Az meg hogy te hogyan definiálod a látványt semmi köze ahhoz mennyire lehet jó egy ilyen film, mert az a réteg vagy szubkultúra akiknek szól, kajálja. -
gombabácsi #93162 talán rosszul fogalmaztam.
azzal van bajom amikor istenítik ezeket a szuperhősfilmeket. meg hogy hú de fantáziadós. hö? mitől? mert izmos a főhös meg repül? nem sok kreativitás vagy fantázia van a szuperhősfilmekben, ezek simán a nemi hormonokat aktiválják (menő csávó vagyok, izmos vagyok, erősebb minden embernél, tudok repülni, csajok imádni fognak stb).
de még csak nem is látványosak. attól hogy robban minden, meg repülnek, meg összedől minden, még nem lesz látványos. ahhoz nekem több kell, sokkal több.
szóval mi a fenétől tart valaki egy szuperhősfilmet mondjuk olyan jónak mint a pi életét?
-
akkor ezt most megúsztad...:D -
Akkor még nem volt kint amikor rákerestem, amit én linkeltem azt 15 órája amit te 6 órája rakták fel, legalábbis a Youtube szerint.
-
*csak nyugi, másnak is lehet véleménye,
másnak is lehet véleménye,
másnak is lehet véleménye....
-
és mi van ha az is tetszik nekik meg ez is....?
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.04.20. 14:24:05 -
gombabácsi #93157 pi élete, másodszor megnézve
a világ egyik legjobb filmje :)
felfoghatatlan számomra hogy a fiataloknak miért tetszik egy primitív, fantáziátlan szuperhősfilm, ahelyet hogy ez tetszene nekik :)
-
akkor már miért nem a rendes előzetest linkeled? :D
-
Na erre kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle.
-
Na, ezt már csak link mögött: "Why They'll Never Stop Making Zombie Movies - Monster Management: Episode 3" -
Ne flame-eljünk, csak én most bukkantam rá - tekintsetek rá "leszarom" véleményként, de érdemes végighallgatni a srácot:
-
Point Break: Csak a képi világ meg pár mutatvány miatt 5/10
Amúgy unalmas és szar film volt.Valaki mondja már meg hogy a főszereplő srác,milyen indokkal akar FBI ügynök lenni,és milyen indokkal akarja elkapni a bandát és lelőni?
-
azt észre se vettem D: -
Hardcore Henry
Nem igazán erre számítottam. Egyszer nézhető. Kamerarángatózás engem annyira nem zavart, barátnőmet annál inkább.
Filmben számos brutális jelenet van és meglehetősen vérzékeny mindenki.
Nem értem miért kapott a film 16-os besorolást, mikor a South Park is tudtommal 18-as. Már a főcímben is egy kés megy át egy nyakon....
A story viszonylag egyszerű, a színészi játék amatőr, a karakterek kidolgozatlanok és néhol az effektek is. Szinte non-stop akció az egész.
4,5/10 -
Hopp, "sikerült" eltalálnom az első helyzettet... ja, hogy ez nem lottó? :) -
Seten #93148 Miért, az Avatar mit keres ott? ;) -
[2012] - (imdb) - "Gong-mo-ja-deul" (The Traffickers) - 7/10
(2016.04.17) (112 perc, dél-koreai)
Egy Dél-Koreából menetrendszerűen Kínába induló hatalmas óceánjáró fedélzetén, a túristák között akadnak olyanok, otthon már semmiféle - megfizethető, elérhető - megoldást nem találó betegek és hozzátartozóik, akik úgy gondolják, a nagy és 'óccóó" Kínában bízhatnak. Hiszen, az ottani kórházak hatalmasak, és műtétekre, transzplantációkra szinte nem is kell sokat várni...
...legalábbis, ez a tündérmese.
A durva és véres valóság azonban más. A kellően feszült filmből meg is tudjuk, még pedig egy házaspár és egy átültetésre szoruló apa és lányának sorsán keresztül.
//cím
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.04.18. 15:17:40 -
nektek való: the most original film since 2000-imdb usertől (szavazás)
mondjuk a mad max nem tudom mit keres ott, de amúgy rendben van szeirntem.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.04.18. 11:19:19 -
Selminar #93145 Hush
Egynek jo volt. -
Selminar #93144 The VVitch
O baszki ez nagyon kemeny volt, lelektani horror fele hajaz es azt hiszed h megse, csak halu az egesz, pedig megmutatjak mar az elejen a frankot. A 17. sz.-i angolt eleg nehez megerteni hallasra. Tetszett, nyomaszto de jo film volt.