106839
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #93223

Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.04.27. 09:17:31
  • Prof William
    Ne becsüljétek alá az elme roggyantakat.

EZ a hölgy például azzal szórakozik hogy belóg a zónába és gyümölcsöket eszik a fákról, valamint a reaktorból szamarazó sugárzó cuccokat keres és aztán fogdossa őket és még haza is viszi.
  • karajjj
    Nem igazán lesz már baja belőle, ha odamegy az ember, a talaj nagy részét kicserélték, az épületek sok helyen akár már lakhatók is lennének, persze még mindig vannak kritikus helyek, de ritka már. A zóna nagyobb részén a háttérsugárzás már alacsonyabb, mint a budapesti átlag. Emberek járnak oda dolgozni minden nap.
  • karajjj
    "De nem elég hogy odamennek kirándulni még szuvenírt akarnak hazavinni magukkal..."
    Hiszed, vagy sem, nagyon sok olyan hülye van, aki tényleg szuvenírt akar magával hozni onnan.
  • extra sensory
    Pedig milyen finomságok kerültek ott a szabadba: nemesgázok, nem illékony sugárzó izotópok, radioaktív jód, tellur... ez mind a légkörbe került. Egyébként meg a környék máig tilalmi zóna és lehetetlen elkerülni hogy ne kapj egy kis mennyiségű sugarat ha odamész, de vannak különösen sugárzó részek mondjuk azt táblával is jelölik. De aki mégis odamegy az meg is érdemli ha később baja lesz belőle.
  • Jim Morrison
    de gondolom itt a túra nem a turistavonalas túrát jelenti. Hanem a mennyünk minél közelebb a szörnyekhez túra :(
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.04.26. 21:37:12
  • Seth
    "Meg amúgy is ki talál ki ilyen baromságot hogy menjünk Csernobilba kirándulni?"

Hiszed vagy sem, a Csernobil turizmus él és virul :)
  • Bokafix2
    Ideglelés Csernobilban (2012)

Az évforduló apropóján néztem meg, de nem kellett volna. :D Tipikus gagyi thriller... és kézikamerás stílus, vagyis úgy rángatózik a kamera hogy már rendesen zavaró. A szereplők féldimenziósak és persze tök ismeretlenek. Legalább nem kell sokat fizetni nekik. De nem elég hogy odamennek kirándulni még szuvenírt akarnak hazavinni magukkal... onnan... Nem számít ugye az ott benyelt dózis, fontos hogy a sugárzás otthon is velük legyen. Na és a szörnyek... nevetségesek voltak. Meg amúgy is ki talál ki ilyen baromságot hogy menjünk Csernobilba kirándulni?

2/10
  • Jim Morrison
    Köszi, felírtam a listámba
  • Inquisitor
    Én kezdő vagyok a témában, de esetleg érdemes ránézni a Wu Xia (2011) c. filmre, ami első látszatra kung-fu film, de aztán kiderül, hogy krimi, a közepére meg az, hogy még sem. :)
    Olyan képi világgal és profi fényképezéssel, hogy sikít a HD-ért ...
  • hiper KOCKA
    Fortress: 33 emelet mélyen a pokolban 1992

Ahol Houdini már a cellaajtóban visszafordul... na ez börtön volt b*szki... ma is üt a stílus, pedig retro a cucc, mint az X-it-es nadrág meg a Turbo rágó. Kellőképp mocskos és izzadságszagú film, ötvözve a hangulatot a régi korok elavult technikai megoldásaival. Kétségtelen hogy C. Lambert fénykorában készült az alkotás, mikor még villámistenként szelte át a Mortal Kombat egét vagy a Hegylakó halhatatlanjaként vagdosott szét lovagi fejeket némi megváltás reményében.

Ha a mai börtönöket is mélyen a föld alá építenék, ráadásul a sivatag kellős közepére, nem nagyon lenne gond a szökéssel... például szívesen megnézném a Viszkist amint a felsőbb szintekre telepített neutronágyúkkal néz farkasszemet : ) A cukiságfaktoruk abban rejlik hogy csak az élő szövetet roncsolják, míg az épületet és a környezeti elemeket épségben hagyják. Szóval aki vevő egy vállalati bulira, legyen az akár tömegverekedés, lázadás szítása, vagy csak szimpla engedetlenség, azt megkínálják ezzel a vicces koktéllal és rögtön tili-tolit játszhat a belszerveivel a testén belül... merthogy akkora lyukat hagy mint egy ólajtó...

Tehát az atmoszféra üt, számomra kiválóan prezentálta a reménytelenség és a "hard life" életérzést, nem beszélve azokról a dilis intézkedésekről amit a lakók "érdekében" meghoztak... figyelik az álmaidat, tropára dolgoztatnak hogy eszedbe se jusson szökésen gondolkodni, vicces kütyüket nyomnak le a torkodon ami aktválódik ha átléped az önkényesen megállapított zónahatárt és kirobban belőled mint az alien Ripliből... ráadásul az igazgató egy szintetikus kretén.

Mint a legtöbb börtönfilmnél itt is a szabad akarat visszaszerzése a lényeg, amely szemben áll a bürokratikus elnyomással és a rendszer mindent gúzsba kötő uniformizmusával. A szereplők között van kohézió, jól működik a csapat és érthetőek a motivációk. Külön rátett az élményre az 1080p és a DTS... most láttam egyébként először full HD-ba a Fortresst. A vhs szalag már olyan szar hogy hiába zakatol még a 30 éves Orion lejátszó, a képminőség rondább mint a kihányt lecsó.

A full HD-ra tényleg érdemes esélyt adni mert a kristálytiszta kép miatt olyan dolgokat is észre lehet venni a filmben, ami vhs-nél esélytelen volt. Van egy folytatás is, de az nem győzött meg túlzottan... az alapszabály ami nagy általánosságban igaz, itt is érvényes: a folytatás gyengébb mint az első rész.

7/10
  • IMYke2.0.0.0
    Trailerből nekem a fekete barinő jobban bejött :)
  • dartonite
    Ride Along 2:

Az elozo is szar volt, de ha lehet ez meg azon is tultesz.Pedig azt hittem tanultak a hibakbol es osszehoznak egy jo kis feka vigjatekot de oriasi tevedes volt.Kinos viccelodes vegig, fapofaju antiszineszekkel.Dzsizosz kralyszt :|
    Az egyetlen jo dolog a filmben a rendorno volt, aki be kell latni hogy k@rva jol nez ki.De ennyi, nem szabad tobbet azt felteteleznem hogy ezek a filmek a folytatassal lesznek jobbak.Vagy legalabb erdemesek arra hogy vegignezzem.

A 95' -os Bad Boys sokkal de sokkal jobb, ez talan azt akarta majmolni de....
    3/10 - borzaszto.
  • LasDen #93210
    Igen, de ezt nem akartam írni, mert spoiler :D
  • Bokafix2
    Azért van egy nagyon erős bizonyíték az igazára...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a végén kiderült hogy az öreg tanárcsávó a fia...
  • Katalizátor
    Nem erre gondolok, az Shyamalan. :)

Persze nyílván vannak izzadságszagú alkotások itt is, én főleg a dramaturgiai újításokra gondoltam.
  • LasDen #93207
    Az őslakó

Egy egyetemi professzor 10 év után ott hagyja az iskolát és elköltözik. Barátai és munkatársai az otthonában faggatják, hogy miért megy el, mikor nagy jövő előtt áll. Végül bedobja a közösbe, hogy 10 évente mindig elköltözik, mikor az emberek kezdik észre venni körülötte, hogy nem öregszik. Teszi mindezt már 14.000 éve.
    Az okosan fölvázolt alapszituáció teszi lehetővé, hogy létre jöhessen a beszélgetés. FÖldrajz, biológia, történelem, irodalom és pszichológia professzorok vitatkoznak erről az elképzelhetetlen helyzetről. És igazából más nem is történik. 5-6 ember egy házban a tűz körül próbálják megvitatni, hogy igaz v sem. John Oldman, a cromagnoni ősember, nem tud bizonyítékkal szolgálni a szaván kívül, hogy az akinek állítja magát. Rengeteg adattal és történettel tud szolgálni életéről, de ennyi. És érdekes, ahogy kibontakozik az élete, a mindennapjai az évezredek során. A film a végére átmegy vallási témájúra, de így is érdekes egy film.
    Nem igazán lehet róla sokat elmondani, emberek beszélgetnek....

7/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - (imdb) - "Gukjesijang" (Ode to My Father) - 8/10
    (2016.04.23) (127 perc, dél-koreai - cseh)

Még 1950 decemberében, (Észak-)Koreában, Hungnam városát az amerikai védők nem önszántukból átadni kényszerültek az előre nyomuló kínaiaknak - a(z akkor még kis) város lakossága kétségbeesetten menekül a tenger, a kikötő felé, hogy elhagyja az otthonát. Miután az egyik amerikai hadihajó végül csak elkezdi felvenni a mintegy 14000 főnyi menekültet, a zűrzavarban egy kisfiú elveszíti a kistestvérét. Az édesapa már a hajó fedélzetéről visszafordul a kislány keresésére, de előtte megbízza a csöpp emberkét, hogy legyen a család feje, ha vele történne valami... a fiú pedig eleget tesz a a nagy terhet jelentő kérésnek, és közben vár.

Hwang Jeong-Min (lásd korábban pl. a Beterang) elképesztő volt, Oh Dal-Su-val és Kim Yunjinnel (pl. Lost-sorozat) az oldalán. Rendkívüli érzelem-vonatozás volt. Társaságban filmezők és ugyanakkor az elérzékenyülést szégyellők bajban lehetnek a megtekintésekor.
    Humor, zene és kikacsintások is akadtak - a kor ugye lehetővé is tette (neves hajó- és autógyártó cég leendő igazgatója, énekes sztár, bajnok sportoló, híressé lett városrész köszönnek vissza, némelyikük hanyagul és ravaszul kezelve, hogy a néző felnevessen. Joggal.).
    Fantasztikus munkát végeztek a CGI-vel (Szöul látképén lehet csak igazán észrevenni), a részletes maszkokkal (és a digitális arc/test megfiatalítással), a szettekkel, kellékekkel. Európába, Csehországba is elutaztak, a gyönyörű Prága képét is korhűre faragták.

//linkek javítva

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.04.24. 09:27:47
  • RatBaG #93205
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - (imdb) - "Hyakuen no koi " (100 Yen Love) - 7/10
    (2016.04.21) (114 perc, japán)

Ando Sakura főszereplésével (pl.: Petaru Dansu (2013) - nálam 2014.03.22-én 7 pontra volt érdemes, amiben ő nem kicsit súlyosabb volt) egy lassú kezdésű történet, amiben hősnőnk 32 évesen még a szülőkkel, szinte semmit sem csinálva él. Amikor elpattan a cérna a családtagok között, végül csak elhagyja a fészket, és elkezdi az önálló élet rögös útját járni - rögvest munkát keres, és 100 yenes bolt dolgozójaként majd' minden este a közeli teremnél látja a box edzéseket, és egy langaléta, vézna, csendes férfit is, aki esténként rengeteg banánt vesz náluk... egy napon Banana Man randira hívja. Egy bokszmeccset és egy félreértést követően a nő meggyötörten elhatározza, hogy edzeni kezd.
    A film második felében Sakura felpörgeti a tempót. Ahogy ledobja a rossz tartását, pár kilót, és elkezd egyre jobban bokszolni, az bámulatos.
    A fanyar, kicsi (tényleg csak kicsi) humorral, a nyers helyszínekkel (a város nem a legszebb helyeit keresték meg), az ön- és célkereséssel vagy a harmincasok egzisztenciális kérdésével, a valamit, valakit elérni akarással közel hozza a nézőhöz az egészet.
    Tetszett a főszereplő alakítása.

//Eredeti cím a netről.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.04.23. 08:35:01
  • Kongy
    Dzsungel könyve (2016)

Na, ez a film megmutatta, hol tart a CGI. Helyenként áll-leejtősen szép lett. Maga a sztori ugye nem új, de szerintem jól megoldották. Az egyedüli problémám az volt, hogy a Mauglit játszó kisgyerek helyenként idegesített. Itt az állatok, és a látvány vitte a prímet. Inkább moziban egyszer nézős látványfilm ez, mint egy nagy eposz. Egyszer azonban mindenképpen ajánlott. 7/10
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.04.22. 23:22:25
  • IMYke2.0.0.0
    Hogy konkrét legyek, már ami az ízlés témát illeti.

Long Weekend (ausztrál, 2008) - imdb-n 5 pont körül áll.
    Annak idején, egyedül és később többed magammal is megnézve rohadt jól szórakoztam/unk.
    imdb (és 4579 júzer átlaga) szerint felejthető, legjobb esetben is közepes - 10-es skálán.

Én azt mondom, "Drama, Horror, Thriller" ide vagy oda, érdemes megnézni. Mert jól adagolt a feszültség (is) a szereplők közt.
  • DantszEE
    "Viszont Ázsia és a skandináv országok... Na azok legalább képesek szétb@szni az ember agyát! Mind történetileg, mind a művészi megoldásokkal!"
    Na én pont ezt nem szeretem bennük. Mintha direkt csak a meghökkentésre, a legváratlanabb lépésre éleznék ki a filmjeiket. Oké, hogy egy erős fordulat minden koncepciónak jóttesz, de ne bontsa meg vele a korábbi felépítést, maradjon a közeg része.:)
    Példának ott van a Snowpiercer, aminek...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a végén a jófiúk(!) szétcseszik a vonatot, amin az emberiség talán utolsó képviselői utaztak. Rajta rengeteg ártatlan kisgyerekkel is.
  • IMYke2.0.0.0
    A másolgatás (liszenszelgetés) témában oda-vissza volt már szerencsém jó eredményekkel találkozni ("jó" itt az én ízlésem szerint).
    Amerikaiak előszeretettel dolgoznak fel francia filmeket, és persze ázsiaiakat (legfőképp japán, és dél-koreai eredetikre bukkantam náluk, de tuti akadna más is, csak nem vagyok időmilliárdos és filmesztéta sem, akinek előadó profik egyetemen már előre dolgoztak).

De eredeti francia filmet feldolgozó dél-koreaihoz is volt szerencsém:
    - [2010] - (imdb) - "À bout portant" (Point Blank) (Visszakézből) - 7/10
    (2015.09.08) (85 perc, francia)
    - [2014] - (imdb) - "Pyojeok" (The Target) - 7/10
    (2015.09.08) (99 perc, dél-koreai)

Rövidre fogva: nem feltétlenól szar/rossz(abb) az eredmény, ha amerikai/más nációs feldolgozás történik, csak az elfogultság- és a szubjektivitás-faktorról nem szabad ilyenkor megfeledkezni, amikor valakitől ilyen összehasonlítást olvasunk, hallunk.
  • Katalizátor
    És tényleg nem ízlésről beszélek!
    Pl nekem (személy szerint) nem jött be a Szigorúan Piszkos Ügyek trilógia, tényleg nem, meg lehet kövezni érte! Ellenben A Tégla az egyik kedvenc filmem. Merthogy én amúgyis az amcsi sztájlhoz vok szokva.
    És belegondolva, ahogy a művészetek hatnak egymásra...

Hát maradjunk annyiban, hogy ma Hollywood egy elkényeztetett pénzes kisgyerek, aki a székletével készít rajzot, a többieknek meg meg kell dícsérni! Hisz csak egy gyerek!
  • LasDen #93198
    De ne nézd azt, amihez kedved van. Azt nézd, amit a média mondd neked, hogy nézz! Mert akkor jó lesz...
  • IMYke2.0.0.0
    "Pölö: Ő akciófilmre vágyik, kaszabra és drótharcra, s mondjuk én meg szinte csak komoly filmet ajánlok = fail."

S most ezt képzeld el úgy, hogy jelen esetben nem hangzott el, hogy ő mire is vágyik... csak a "kultfilm" varázsszó. Az is utólag, és a "kult" mint olyan, ízlés dolga is. Ahogy az egész filmes időtöltés.

De szarom le. Én nézem azt, amihez kedvem van, más meg keresse meg magának a napi szemrevalót!
  • gombabácsi
    mondjuk pl van az indiai enthiran c. film ami brutálisan jó, és ott pont halivudi blockbuster mintára készült.
    és jobb is (mérföldekkel, kategóriákkal) mint a halivudi hasonló filmek 95%-a...
    (és marhára nem érdekel a cg minősége)
  • LasDen #93195
    De. Pl.: Cseten már nem egyszer kérték, hogy írjak pár filmet. Legutóbb például horrort. Így írtam pár címet, ami eszembe jutott és kész. Ha leírja, hogy legyen horror, de ne kaszabolós, hanem valami pszichológiai okosság, akkor olyat keresek. Ha nem, akkor nem. Nem bonyolítom túl, mert ő sem tette. Hogyha amiket írtam nem felel meg neki és valami mást néz meg helyette, az meg már az ő dolga. Én eleget tettem a kérésnek, ennyi...
  • IMYke2.0.0.0
    Mert nem lehet.
    Pölö: Ő akciófilmre vágyik, kaszabra és drótharcra, s mondjuk én meg szinte csak komoly filmet ajánlok = fail.
    Szóval, ahelyett, hogy tépnénk a szánkat, kezdhette volna azzal, hogy Őt mi érdekli...
    Gondolkodj...

Te se ajánlasz olyan animét valakinek, amit csak te szeretsz, és nem tudod, ő mire vágyik...
  • extra sensory
    "Legfeljebb pár Jackie Chan, vagy néhány eleve ZS-kategóriás kínai horrort..."

Itt a gond, hogy csak Hongkongi filmeket néznek és nem kínait.
  • IMYke2.0.0.0
    Ráadásul, csak ebben a hónapban löktem én is egy ilyen összehasonlítást:

"Il Mare (dél-koreai eredeti) (2000) -- Tőlem: 8/10
    versus
    "The Lake House" (amerikai)(2006) -- Tőlem (az eredeti fényében): 6/10

Volt más is tőlem, csak vissza kell az érdeklődőknek olvasni :)
  • LasDen #93191
    Azt nem értem miért kell most a kvázi semmin hadakozni? Ha azt mondja, hogy csak úgy mondj neki pár ázsiai filmet, mindentől függetlenül, akkor miért nem lehet mondani párat, ahelyett hogy nekiáll az ember hőbörögni, hogy ezt így nem lehet...
  • IMYke2.0.0.0
    Az összes ázsiai filmet ajánlom, amit eddig megnéztem (és ezután fogok), és indokoltam, hogy miért 8-10/10 nálam.
    Így jó?
  • Katalizátor
    Látom vita van! Hát hozzászólok én is:

Tipikus filmbuzi vok, rengeteg filmmel a hátam mögött. Hollywood-i filmeken nőttem fel és most is csak főleg amcsi filmeket nézek. De! Mivel mindenevő vok, mindent megnézek! Jöhet felőlem akárhonnan!
    Az elmúlt 10 (talán több is) éves tapasztalatom pedig:

Amcsi filmgyártás iszonyatos (inkább nevetséges, mivel nem kellene így lennie) mélyrepülésben van!!!!

Európa viszonylag statikus, még mindig jó!

Viszont Ázsia és a skandináv országok... Na azok legalább képesek szétb@szni az ember agyát! Mind történetileg, mind a művészi megoldásokkal!

Utólag megjegyezném, hogy itt nem feltétlenűl ízlésről beszélek, hanem filmművészeti aspektusról.

Utó-utólag pedig megjegyezném, hogy nem a "blockbuster kontra művészfilm"-ről beszélek, hanem mint művészeti ág időbeni ráhatásairól.

Na szal: Hollywood nem hat már a sz@rra sem, akkor sem ha jó a film, ellenben fordítva.

Nem hiszitek?

Elég csak lecsekkolni, hogy ki kinek a filmjeit dolgozza fel!
  • Jim Morrison
    Nem akarlak hülyének nézni. Csak egy pár filmet akartam tőled kérdezni, ami több mint egy jackie chan/idióta kardozós japán film mint amit a tv ben láthatok nap mint nap :) Hogy bemutasd nekem nem " bűn rossz, erőltetett színészi játékokat. "-kal rendelkező keleti filmek is vannak mint amikkel találkozom legtöbbször. BÁRMILYEN film ami SZERINTED nagyon jó, és ráébreszt arra, hogy eddig csak ZS kategóriás keleti filmekkel találkoztam. Olyan film amin remekül szórakoztál, hazavágott, mert olyan hatást keltett benned, stb.

Kedves Google is tudott adni pár ígéretes tippet, csakúgy mint lasden, DantszEE, Shep, ReszegKoldus. Nem tudom már hova ragozni a dolgot :-)

Legyen japán film, amiben van 2 néger, 6 kínai, kislányt elrabolják és lapáttal eszik a leveset.

Peace!
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.04.22. 18:32:59
  • ReszegKoldus
    Infernal Affairs, A Better Tomorrow
  • IMYke2.0.0.0
    Értem én, hogy hülyének akarsz nézni, de még mindig nem írtál semmit, ami mentén.

"csak pár filmet akartam volna hallani, amit mondjuk úgy tartanál számot mint kultfilm." - ez ugyanis semmi.
    Én nem kultfilmekre utazom. Sőt, mi az hogy kultfilm?
  • Jim Morrison
    mindegy, szerencsére lasden és egy egyszerű google keresés tudott segíteni a "problémámon"..
  • Shep
    Returner :)