106442
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
#105145 És -- a múltja fölött kesergő -- kölyök sem.
Pedig a Beginsben legalább a múltat is megkaptuk, nem úgy mint a "The"-ben, ahol a "nagylelkűen" egy kórházi ágyról, feltételezéssel hintették el... -
MrAndree #105144 Bale a Batman Beginsben még csak nem is Batman az elején. Mondjuk nem is emos, az tény. -
#105143 Nem kötekszem, de: az ÖSSZES korábbi Batman - a te meglátásod vonalán - "kiöregedett" volt akkor...
Direkt ABC-ben, hogy még véletlenül se tűnjön rangsorolásnak:
Adam West
Ben Affleck
Christian Bale
George Clooney
Lewis G. Wilson
Michael Keaton
Robert Lowery
Val Kilmer
Az összes olyat karaktert alakított, aki "már" Batman... és nem egy emos kölyök. -
#105142 ugyan azt az időt fedi le? literálisan az előző ben affleck-es batmen már a kiöregedett változat volt, a mostani 2022-es filmben pedig még csak 2 éve batman batman :) -
#105141 Choose or Die 7/10
Jobbra sikeredett, mint amire számítottam. Geekeknek egyenesen kötelező.
-
#105140 "Szétkalapál mindent"
Van egy alternatív sztori valamelyik képregényben, ahol a bűnöző a színházból kilépő Wayne családból nem a szülőket öli meg, hanem a kis Bruce-t. Az apa erre bekattan, és belőle lesz majd Batman. Ő meg ugye orvos, szóval olyan kegyetlen precizitással végez az áldozataival, amilyen csak a legkeményebb horrorfilmekben van. Nincs moralizálás, elvek és etika, csak minél több bűnözőt kiiktatni egységnyi idő alatt. Kill countert is lehetne a képernyő felső sarkába rakni, úgy tolja.
Csak ezt ugye nem lehetne 12-es karikával bemutatni, meg túlzottan PC se lenne, úgyhogy sanszos, hogy sohasem fogják megcsinálni. Nekem sok Batman képregényem van a 90-es évekből, és annyi jó sztori van benne. Sose kerültek vászonra, legfeljebb egy-két rajzfilm merített belőlük. -
#105139 Áh megfogalmaztad, ami zavar, pedig nem is tudtam, mi a bajom :D Imádtam az előző trilógiát amúgy, azt akár folytathatták is volna... -
#105138 Szívemből szóltál! -
#105137 pont ez az, hogy hányadik Batman ez már a 10edik körül jár, de mindig valahogy mindegyik rész ugyan ott egyhelyben topog ugyan azt az idöt fedi le ,de valahogy mégis máshogy történnek meg az eseméynek, mintha tényleg egy multidimenzionális batman lenne.
DE nem állnak össze elözményné vagy folytatássá. ugy meg föleg nem , hogy minden egyes részt más más alakit mind batman mind a mellékszereplök vagy a fögönöszök szerepében még akakor is ha ugyan az a karakter.
Nekem ez az ami nagy csalodás és nem tudok azonosulni a karakter szerepével, azt már nem is sorolom ide, hogy egyszer anynira realisztikus vagy inkább ugy mondanám, földhözragadt a karakter máskor meg már sci-fis elemeket kap és ürlényekkel hadakozik.
J lenne ha végre valaki ugy venné kezelésbe az egészek, hogy egy teljesen uj alapra felépitene neki egy idövonalat aminek van kezdete célja és vége azonos szereplökkel , aki meghal az nem jön vissza , de ha valéami történik az legyen hatással a következő részekkel legyen következetes. -
#105136 Batman
nekem még mindig 7/10 :D -
#105135 "Ki vannak ehezve bizonyara az emberek, a karakter kedveloi a jo sztorira, a folytatasokra, de hogy szegeny Bmannek mindig elolrol kell kezdenie... "
Na igen én speciel szívesen látnák már egy Future Batman-t, a szupi páncéljában, nem a gumi ruciban és nem 100x is szülei elvesztésén búslakodót, hanem ahol szétkalapál mindent, amolyan retro machos stílusban.
Amúgy ez a nagyon mogorva eső áztatta Gotham nem volt rossz és valamennyire Batmanek őrültnek kell lennie az elején amiből az erejét meríti, mert ott még elvileg nem az a hű de szuper, csak később lesz "terminátor"
-
#105134 A Nolan verziokat ujraztam marciusban.
Sosem hittem volna, hogy eljon majd az, hogy utolag szivesen felpontoznam oket... Meg jobban, mint amilyenek voltak ehhez kepest. -
#105133 Igen, kezdodik...
The Batman - 2022 - 4/10
Ezt a Batmant sem hagyjak soha beken - 5-10 evente ujra analizaljak...
Gotham lakossaganak agya meg mindig akkora, mint egy molylepkenek, es a szpkasosnal is kisebb maszkot viselo B-man/Bruce-t senki sem ismeri fel... Pedig meg a hangjat sem melyiti ugy, mint korabbi kiadasa.
A PC es a BLM-felelem erre a sztorira is ranyomta a belyeget - Gordon, Catwoman fekete, ahogy a polgarmester jelolt is, es kapunk feherek elleni kirohanast is (100. perc), juhee, ez kell a nezoknek!
("All anyone cares about in this place are these white, privileged assholes.")
Mikozben Bman tulel egy pofaba robbanast, az anti-batmanes oltozekben menekuleskor ugy benazik, mint egy pironkodo primadonna a szinpadon.
Mikozben nagyon ramennek, hogy "ez" a Batman nem "az" a Bman (Vengeance, aztan Fenyhozo), hanem nyomozo, es nem Szuperhos (mert majd csak "ezutan" lesz az, ertef, kell a folytatas), azt ertek el a keszitok, hogy Pattinson karaktere (a ki/korbe festett szem nagyon nem segitett) egy felnotte lett drogos tinisztart sugallt szamomra.
A mindenfele elozmeny nelkuliseg, in medias res, az onmagat definialni akaras, a rossz dramaturgia egy rendkivul hosszu, unalmas filmet alkotott az onmaguktol elalelo, a kereket ujra feltalalni akaro keszitoktol.
Ki vannak ehezve bizonyara az emberek, a karakter kedveloi a jo sztorira, a folytatasokra, de hogy szegeny Bmannek mindig elolrol kell kezdenie... -
#105132 [1993] - https://www.imdb.com/title/tt0108192/ + https://mydramalist.com/7339-sopyonje -- "서편제" (Seopyeonje) - (Seopyeonje) - (-) - 8/10
(2022.04.17) (114 perc, dél-koreai) - Drama, Music - (imdb) - Music, Drama, Family - (mydramalist) -- All
A történet központjában egy koreai hagyományos szomorú dal (blues) éneklés, az ún. pansori áll.
A 3 szereplő körül, verbális és képi visszaemlékezéssel forgó, az 1950-es években játszódó történet kimagasló alakja az a Oh Jung-Hae, aki maga is műveli a pansorit, még hozzá kiválóan.
Annak ellenére ajánlom megtekintésre az erre kicsit is fogékonyaknak, hogy tényleg "át kell kapcsolni" a nyugatiság szellemén nevelődött elmét a filmhez - de megéri. -
#105131 Hátha mást is érdekel - indirekt mégis csak lehet böngészni az imdb-s filmeket: https://www.imdb.com/feature/genre/?ref_=nv_ch_gr: "Popular TV Show and Movie Genres"
Példa: 'Top 50 Comedy Movies and TV Shows' > '1-50 of 1,890,905 titles.' -
#105130 Röviden, magyarul; kényszerbetegség. -
#105129 En ezert nem vezetek "sima" listat csak.
Van egy plain text fileom, benne a filmekkel, sorozatokkal, infokkal es sajat elmeny leirassal.
Mellette egy excel, pusztan az adatokkal.
Mivel oregszem, es neha kisebb-nagyobb reszletekre mar nem emlekszem egy ~10+ eve latott filmbol/epizodbol, igy a text jol jon - sokszor segitett.
Volt olyan, amikor kattogott a fejemben egy betetdal reszlet, de istennek se ugrott be a film... Ctrl+F es meglett a fajlbol. -
#105128 én nem tartom fontosnak, hogy vezessem azt, hogy milyen filmet és mikor láttam, ami érdemes arra amugy is emlékezni fogok és akár többször is megnézem ami meg nem arra meg kár emlékezni vagy épp azért emlékszem rá ,mert annyira rosz volt.
DE nem hinném, hogy bármiben is többet tudna segiteni egy lista a látott filmekrol , hogy felidézzem , meg ha nem emlékszem rá, hogy láttam e és most meg akarom nézni akkor ugy is megnézem ha mega lista azt mutatná hogy láttam akkor az nem tudom mit jelente ,hogy akkor már ne nézzem meg ? -
#105127 A, ertem.
Imdbn van fiokom. Mondjuk ott ezt lehetne is. Csak sajnalom ra az idot, es nincs is olyan direkt lista, amit bongeszni lehetne. -
#105126 OFF
Csak munkatarsnom volt hasonlo - nyilvan nem masztam bele a maganeletebe - igy van nemi kepem a dologrol.
Kenyszeressege barkinek lehet - es nem is kell hozza "ennyire" rossznak lennie a jelensegnek.
Eleg, ha visszagondolok, hogy anyukam kerdezett, hogy vajh nem kapcsolta-fel-es-hagyta-ugy-ezt-azt, es valaszt se varva inkabb ment is ellenorizni, mert meg maganak se hitt.
OFF -
#105125 ja oké, én is ezt találtam róla, de azt hittem, hogy ez valami program röviditése amibe rögzited, hogy mit láttál , nekem ugy jott le a hszbol.
-
#105124 A beteges alaposságra van egy másik szó is: akkurátus, vagy a pedáns. Akkor inkább ez, mint az ocd. Egyik ismerősöm ugyanis ocd-s. Ha hozzáérnek a kimosott ruhák a mosógép oldalához, akkor újra ki kell mosnia őket. A kézfején bevérzések vannak meg az ínyén is, mert olyan erőteljesen mos kezet és fogat, ráadásul vagy 10-szer ellenőrzi, hogy be van-e csukva kulcsra az ajtó mielőtt lefekszik, és a gáztűzhelyet is ugyanígy 10-szer ellenőrzi. Ehhez még jön az is, hogy mindig kényszeresen összeadja az előtte haladó autók rendszámait. Szóval, elbaszott egy betegség ez, és pszichésen nagyon kimerítő. -
#105123 Hu, sokat remeltem tole, de csalodnom kellett - pedig adott volt minden ahhoz, hogy kellemes, akar tortenetbeli csavaroktol sem mentes akciofilm lehessen: hires foszereplo szinesz, jo nok, lovoldozes, robbantgatas, meno pozok es lassitasok, sok helyszin, kem sztori...
Yaksha: Ruthless Operations - 2022, koreai - 5/10
//margora: obszessziv kompulziv zavar = kenyszerbetegseg. Nem modern betegseg. Sok mindenre vonatkozik, sok arca van.
Nem, nem vagyok ilyen beteg konkretan, csak masik forumban a beteges alapossagot sugalljuk ezzel. -
#105122 mi az az ocd? mert amit találtam az mentális és viselkedési zavart jelent :P
Megnéztem a hang nélkült 2-t.
470 napja kezdödött, azóta nem volt anyni eszuk és lehetöséguk , hogy valami lábbelit szerezzenek vagy csináljanak maguknak ?
A gyerek korábol itélve már a nagy balhét után fogant, ki az a hulye aki ilyen helyzetben bevállal gyereket addig mig nincs biztositva sem a hely sem az élelem (oké vannak már most is ilyenek ... ), ráadásul, ugy, hogy az elözö 2-3 is fogyatékkal szuletett. Az ujszulött is eléggé jolnevelt nem sir nem nyűgös nem kell 3 oránként etetni és nem kell tisztába tenni.
A szörnyek anynira veszélyesek, hogy egy gyerek erejével mért csovel ki lehet nyirni öket, de a világ hadserege nem volt rá képes 1 év alatt.
Nem szolt rola senki, hogy mennyien lehetnek, de kb minden kilométeren kellett egynek legalább lennie, hogy biztos mindig otteremjen egy ha valaki is zajt csap.
Miből tudják megkülönböztetni a termélszetes zajokat és azt ha egy ember teszi? miért nem bántották az állatokat?
egy 1,5 év alatt nem derült ki hogy mi a gyengéjük és , hogy nem tudnak uszni ? Nem tüntek észlényeknek, hogy ne lehessen csapdát állitani nekik . az eszébe sem jutott senkinek, hogy mi van ha épp tul zajosan csinálnak mindent és igy megzavarják öket?
A régi elhagyott tárgyak még véletlenul is csak akkor képesek nyikorogni amikor feszultséget kell kellteni amugy hang nélkül mozog minden.
A földön van még ezer sziget és egyiknek sem jutott eszébe, hogy bakker ezek ide nem jönnek akkor mondjuk már el. nem ehelyett játszunk zenét és grillezzünk nyugottan dalolásva és majd hátha lesz valaki aki megfejti évek multán , hogy miért szol a zene. Vagy ez is a természetes kiválasztás segitése volt, mert amugy sokan maradtak? Miért minden ilyen tulélö filmben ugy ábrázolják a megmaradokat, hogy nem elég a bajuk, de azért még ha belebotlanak másik tulélöbe akkor azokat is nyirjuk ki mert hátha többen könynebben legyözik az ellenséget. A bolygo most , hogy aktiv termelés folyik 7mld embernek ad élelmet, mikor márcsak alig páran maradtak meg nem találnak semmit sem amit lehet enni, ott volt több hektár kukorica, de 1 év alatt nem gyűjtöttek be rola semmit, hoyg majd valami élelem legyen ? -
#105121 én is csak visszamenőleg jelöltem be minedent, amit láttam. Persze 20+ évre nem könnyű emlékezni. Így aztán, amiben nem voltam biztos azt inkább kihagytam... -
#105120 Bárcsak vezettem volna én is valahol a megnézett filmjeimet - csak 2011-től rögzítem OCD-sen a dolgokat. -
#105119 [2022] - https://www.imdb.com/title/tt3706352/ -- "All the Old Knives" (-) - (A múlt pengéi) - (-) - 7/10
(2022.04.09) (101 perc, amerikai) - Thriller - (imdb) -- 18+
//VÉLEMÉNY, SAJÁT LEÍRÁS:
---
Tetszett. S nem csak Thandiwe Newton (1991-től 2021-ig használt neve Thandie Newton volt, 2021-től Thandiwe Newton néven szerepel filmjeiben.) leplezetlen idomai miatt.
Az éppen elég hosszúra engedett sztori lassan adta magát, és csak a végén kaptunk választ - egy közhelyeset, de olyat, amiért elég sokan feladtak már mindent az életben -, és a végkifejlet nem igazán az, amire számítunk.
-
#105118 nemtom nincs semmi különleges a beosztásomban. meló után van egy kevés időm rá...
-
#105117 azért az érdekelne, milyen idöbeosztással tudod ezt megoldani, ha levonjuk a 168 orábol a munka , alvás és egyéb idöket. -
#105116 végre sikerült többé-kevésbé összehoznom az all-time listám. Ha nem is teljes, de közelítőleg...
-
#105115 suicide squad.
Nem tudtam hova tegyem ezt sem, számomra nem összeegyeztethető az ha valami vigjáték ,de mellette meg néha véresebb mint egy horror film vagy egy durvább akcio film. A karakterek miatt meg nehéz lett volna komoly filmként kezelni.
És már annyiszor kitárgyaltuk, hogy oké hogy képregények meg hasonlo szuperhösök , de nem hiszem ,hogy nem tudnak egy egységesebb alapot kreálni ezeknek .
Föleg ugy hogy néha ugy mászkálnak ki be egyik másik filmjébe a szereplök mintha átjáró ház lenne és az egyikben full komoly helyzetben amolyan valóságos realisztikus a megvalositás máskor meg azt nézi az ember, hogy a kandikamera mert ennyi hülyeséget ilyen gagyin nem lehet összehozni készakarva.
A DC-nél probálnak egy kicsit a realisztikus talaján mozogni mig a marvelesek meg a szines szagos rágógumis mesére hajaznak. -
#105114 Netflixes Four Brothers
Szineszek miatt nezheto de meg igy is rem gagyi.
5/10
( ha ismeretlen pofakat kene neznem akkor szerintem 4/10lenne) -
piamania #105113 Úristen vannak bajok.... Figyi reklámok, felugró ablakok voltak,vannak és lesznek. Ez nem fog változni. Így tehetek ellenük. Chrome böngészőt használok, nem telepítettem újat,amikor átálltam erre a blokkolóra. -
#105112 Gépen le van tiltva.
Telefonon felugrál, és a sírba visz. -
#105111 igy is van , nehogy a kiválto okot szuntessék meg inkább egyetlen egy oldal miatt telepítsek egy másik böngészöt és egy blockolot . csak azért mert egyetlen egy oldal tulajdonosa nem képes rendbetenni a saját dolgát? egyetlen egy ok miatt inkább sok ember változtassa meg a szokását és rendezze át az egész dolgait csak is egyetlen egy oldal miatt .
Teljesen logikus, dehát mit várhat az ember itt már? Ahol nem lehet szabadon véleményt nyilvánítani -
#105109 +1, +2 Brave böngésző és cső. -
piamania #105108 nekem nem ugrik fel semmi. Használjátok az uBlock origin-t. Már egy féléve leváltotta nálam az AdBlockot. -
hawkie22 #105107 Akkor ezek szerint nem csak nekem van problémám ezzel a kik.rt pop-up cookies ablakkal. :) -
#105106 Igen.. toroltem a kommentedet mert feleslegesen pedalozol a hulyesegeddel kapcsoladban. Off. Nem ide tartozik.
Nem azert toroltem mert neked van igazad vagy nem. Vagy van ervem vagy nincs. Olyan dologrol akarsz beszelgetni amit TE felreertettel. Ezert nem lesz ez a beszelgetes folytatva mert elmondtam, hogy en NEM ugy gondoltam. Es te ezekutan meg mindig tovabblovagolsz az egeszen.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2022.04.04. 03:41:10 -
#105105 We Made a Beautiful Bouquet
Egy kapcsolat 5 évét mutatja be a mézeshetektől kezdve... Nincs megelepetés a történet ívében, de szépen van felépítve. Jól vezetett történet szerethető karakterekkel. Annak örültem, hogy sikerült klasszikus kliséket elkerülni és más problémákra koncentrálni. Viszont a konklúzió egy kissé alulmaradt a várttól. Másrészről úgy éreztem, hogy amit az író próbált itt összehozni, az könyv formájában sokkal erősebb lehetne, mint filmként.
7/10