106442
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • CSOCSO
    Ambulance nagyon gagyi volt. Szememet allandoan kivilagitotta a csillanas es 5 millio golyobol 14 talalt es 1 surolt. Amit 10 meterrol lottek egymasra :(

#majkelbej
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2022.05.05. 01:09:44
  • IMYke2.0.0.0
    Ambulance - 2022, USA - ipari hulladek/10.

Az amugy nem tul eros dan eredeti (6/10) szintjet sem sikerult megugrani.
    De azert kaptunk 3 percen belul kirivioan latvanyos feher gyuloletet (latino szajbol), gay kisst, es plus size megerositest es folyamatos no-beszol-ferfinak-ferfi-turi dialogusokat.
    Kamera kezeles botrany. Sztorit megoli az, ami Hollywoodot is folytogatja mostansag.
  • IMYke2.0.0.0
    Azt az amcsi verzio mar az elejen elarulja, hogy a Uncle Sam altal utolag nagyon mellozott, de haborus hos srac, es bizakodo feleseggel, beteg gyerekkel elo afro-amerikai ex-katona a gazdag, feher teso csaladjaba kiskorukent be lett fogadva.
    S most, szorult helyzetben "kenytelen" a "szereto" feher teso ketes ugyletebe (nyilvan: fegyveres rablas) beszallni.
    Innen startolunk.

A dan eredetiben a tesok vertestverek, egy szomoru, elfojtott emlek, es egy rakos edasanya allam altal nem-kezelese miatt frusztraltan, elkeseredve.
    S ok utobbi miatt adjak fejuket rablasra.
    A dolgok akkor bonyolodnak, amikor a nagy teso altal elnyomott kisteso - kozvetve - eletet ment, es mint a Kis herceg, felelosseget akar vallalni a "rozsajaert"...
    * ...es a " rokajaert" is (aki itt es most a mentos lany)...

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.05.03. 21:13:15
  • LasDen #105182
    mert az egyik rasszátalakító műtéten esett át. Na mit gondolsz hogy a faszba testvérek?
  • repvez
    és az is kiderül, hogyha testvérek akkor miért fekete az egyikük? gondolom a dán filmben nem az.
  • IMYke2.0.0.0
    Elkezdtem nezni az amerikai "Ambulance" filmet - mivel utananeztem a filmnek, igy tudom, hogy ez is egy dan eredeti ujragondolasa (2005).
    Nem egeszen 11 percet neztem belole, es ugy dontottem, elobb jojjon az eredeti.
    Ma nezem a dan filmet...
    ...es maris "tudom", hogy ki kicsoda lesz az amcsi filmben.
    Jake G alakitja majd a parancsolgatot, es Yahya A-M II a "meghajlo", kisse elnyomott tesot...
    Na, majd mindketto utan jovok.
  • IMYke2.0.0.0
    Sorozatban meg a "Scrubs"-ban (vendégszerep) volt még más a mostani önmagához képest.
  • LasDen #105178
    legutóbb taln az Életben (2017) nem játszotta önmagát.
  • tigeroo
    Én is élveztem, nagyon galaxis őrzőis lett :D Űrakadémia, 70s rock, poénos srác, Zoe saldana... :D Ryan Reynolds pedig mindig önmagát játsza el a szerepeiben nem?
  • Bokafix2
    The Adam Project (2022)

Időutazós sci-fi Ryan Reynolds-al... pontosabban két Ryan Reynolds-al... illetve nem is: hárommal. Hozza a tőle megszokott szintet: eléggé felszínen csapongó, de ugyanakkor szórakoztató is. Baró akciók és zúzás is van benne, na meg az időutazás szokásos logikai problémái, viszont ezúttal új magyarázattal próbálnak előrukkolni hozzá. Mindenki döntse el, hogy megfelelő-e.
    Itt-ott azért mélyebb érzelmi húrokat is megpendít a sztori, ami számomra kissé szokatlan ennek a figurának a filmjeitől, de mindenképpen előnyére vált.

7/10
  • LasDen #105175
    miért, miért írod azt hogy bajusz-al? itt tartunk, hogy ma már mindent kötőjel-el írunk?
  • Sunrider924
    Naaa, mi volt a bajod Mr Bajusz-al??
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2022.04.30. 15:28:59
  • IMYke2.0.0.0
    [2022] - https://www.imdb.com/title/tt1464335/ -- "Uncharted" (-) - (Uncharted) - (-) - 5/10
    (2022.04.29) (116 perc, amerikai) - Action, Adventure - (imdb) -- 13+
  • LasDen #105172
    modern problémák, modern megoldások....
  • IMYke2.0.0.0
    BATMAN OFF:

• IMYke2.0.0.0
    "A túltolt PC-t én sem szeretem, de ragaszkodni a múlt századi ideológiákhoz butaság."

Hú, ez kemény volt, mint a vídia - ehh.
  • MerlinW
    A 60-as években persze hogy mindenki fehér volt :) 1955-ben kezdtek el a feketék felszólalni a jogaik miatt, 68-ban ölték meg MLK Jr.-t és valamikor a 70-es években indult be a színes gépezet. 1970-ig kb 6-8 fekete fő/fontos filmszereplő volt. DC és Marvel a 30-as években indult, természetesen minden főbb karakterük fehér. Ez van, ilyen a történelem. A túltolt PC-t én sem szeretem, de ragaszkodni a múlt századi ideológiákhoz butaság.
  • LasDen #105168
    tökéletesen lehetett látni mindent, de persze koncentráljatok arra, hogy sötét van este. És nagyon szép volt a film...
  • hapi
    A fényképezés annyira bejött neked akkor gondolom te elemlámpával nézted, és láttál olyat is amit mi nem láttunk a sötétben lol.

Utoljára szerkesztette: hapi, 2022.04.29. 20:40:04
  • IMYke2.0.0.0
    Az 1. Catwoman feher volt. Julie Newmar, a 60-as evekbeli sorozatban.
    Ot a szinten feher Lee Meriwether kovette az 1. egeszestes filmben.
    https://people.com/movies/actresses-who-have-played-catwoman/

Halle Berry, sajat bevallasa szerint ruhelli, hogy a portfoliojanak reszet kepezi a szerep - ma mar maskepp dontene.

Amugy is a hozzaszolas lenyege nem csak ez volt (black cw)...
  • MerlinW
    Ööö az első mozis Catwoman nem fekete volt? Erről nem tud Halle Berry, szóljunk neki:)
  • MerlinW
    Batman 2022

Tele voltam vegyes érzelmekkel, maga a Batman lore kapott egy kukit a fenekébe, a színészek jók, de a valahogy furának érződnek. Ez eddig így egy 6/10. Viszont. A cinematográfia, rendezés, zene és hangulat az 10/10. A fényképezés kb hangsáv nélkül is orgazmust okoz :) Így a végső osztályzatom 8/10.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.04.30. 12:13:45
  • REALista
    Na ezt se hallottam még a Batman Begins-ről. Szerintem a legjobb Batman film magasan bár a legújabbat még nem láttam.
  • tigeroo
  • MerlinW
    Ambulance (2022)

Rendőrótók, mentőótók, helikopterek, robbanások.

10/Michael Bay
  • Caliph
    én azt birtam amikor full sötét van,és jön a batman,és a lépései úgy hangoznak mint a jurassic parkban amikor jön a Trex...már vártam hogy a tócsa is elkezd fodrozódni :D
  • Bokafix2
    Gold (2022)

Aki esetleg volt olyan vadállat, és megnézte a High School Musical-t annak idején (heccből, vagy barátnő kérésére, stb.) és ki nem állhatta benne Zac Efron nyálas képét, annak hatalmas elégtétel lesz ez a film, főleg a vége. :D

7/10
  • hvitya
    Everything, everywhere all at once

Nem fogok belemenni a részletekbe mert kb lehetetlen ezt mindenkinek saját maga kell látni :D

10/10
  • tigeroo
    elbénázott landolás volt a batman begins-ben is :D
  • repvez
    egyébként még annyit hozzáfüznék, hogy a filmben az tetzsett, hogy realisztikusnak tünik, nincsenek benne ripacs és viccesnek maszkírozott karakterek.
    A pingvin is hihetőnek tűnik és akár ráhuzhatjuk egy kis szojátékkal, hogy azért lett a neve ez mert kingpin-nek szokták hivni az alvilág fejét.
    DE nem csináltak belöle tényleg pingvint mint de vitobol.

Egyedül a wingsuitos landolásnál nem értettem, hogy miért kellet az a jelenet bele, minden jóérzésű ember belehal egy olyanba mindegy milyen ruha van rajta.
    A kocsija se lett volna rossz, ha nem igy teszik a jelenetbe, hogy fél óráig hergeli mire minden felpörög, aztán meg egy sima utcai autoval elmenekülnek elöle és mindig van hova gyorsulni mikor már rányomta az utánégetőt is.
  • tigeroo
    Batman Begins 2005

Barátnőmmel ültünk le mert ő még nem látta a filmet. Atyaságos jó ég, hogy ez mennyire vontatott. Nem valami jól öregedett. 2005-ös tempó.

5/10
  • Devv
    A betmen

Hosszú, vontatott fos, de tetszett :D A jelmez(ek) baromi jó(k) volt(ak), meg a betmobil is, csak nem láttam belőle semmit.
    Ami nem tetszett ez a Watchmen-es naplós nyúlás. A betmen naplót vezet? Hol van? Ugyan azt a monológot elmondja, mint Rorschach csak más szavakkal. Monológ az elején meg a végén. Nagyon kellemetlen volt.
    Amúgy 7 vagy 8/10

X

Kedvenc műfajom, beteg egy fos. Nagyon kellett már! :D
    9 vagy 10/10
  • IMYke2.0.0.0
    Nem kíméletből nem írtam be, hanem nem akartam értelmetlen/OFF témát gerjeszteni.

Válaszolva arra, amit most írtál:

Senki sem írta azt, hogy amit leírtál nem volt a filmben -- épp ez a baj, hogy ÍGY volt benne az egész. Az írók (Matt Reeves, Peter Craig) már nem tudták, hogy mit találjanak ki (nyilván, vért izzadva), hogy legyen "feszültség" - mert az degradáló(?) lett volna számukra, hogyha ugyanazt kapjuk, mint korábban --, a gond csak másról se szólt.
    Tegnap újra néztem a Beginst - fényévekkel jobb.
  • tigeroo
    nyugodtan, ne kímélj :D

írjátok hogy a "múltján kesergő kölyök" mikor kb. erről szólt az egész film hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a nyomozásai során kiderül hogy az apja talán mégsem az a szentfazék akinek hitte és akire felnézett... full a wayne hagyaték körül forog a történet, hogy mennyire összenőtt a mocsokkal és kudarcba fulladt sok része, ám mai napig táplálva a korrupt működést.
    szóval tökre érdekes hogy kinek mi jön le a filmből.
  • ximix #105151
    Nekem csak egy Batman-os "képregényem" van még gyerekkoromból, ez a mozi filmből készült rajzos füzet.
    https://www.antikvarium.hu/konyv/batman-266822-0

A fiataloknak miatt írom le, akkoriban "ámerikai nagybácsitól" kaptam egy eredeti sárga ovális körben a fekete Batman logós pólót és hordtam suliba, de itt, akkor azt se tudtuk ki volt az internet nem lévén akkoriban.
    Nekünk műholdas TV-nk sem volt, hogy ott láttam volna valami reklámot, Dolgozok Lapjában vagy a Szabad Földben sem szerepelt, így amikor a helyi posta ablakában megláttam csak pislogtam és rögtön haza tekertem a spórolt pénzemért és megvettem, innentől már kb tudtam ki az a "Bötmen", majd később a mozi filmet is láttam.
  • Bokafix2
    Ja... telik az idő.
  • SzinesGeza
    "10edik "

Azt a k........
  • IMYke2.0.0.0
    Megírtam egy jó kis választ, de inkább visszatöröltem - nincs semmi értelme (The) Batman miatt szó csatázni, ugyanis nem ér annyit se.
  • repvez
    miért te minek neveznéd azt, ha mindegyik részben ugyan azt a 40es éveiben járo karaktert látod aki ugyan abban az egy történetet játsza ujra és ujra különbözö ellenfelekkel?

Mert nem az van, hogy lenne egy folyamat, hogy minden részben egy egymásra épülö folyamatosan fejlödö karaktert látunk és az a 20 év elég kis idö , hogy mindig minden ugyan ugy történjen.
    Az elsö batmanben legalább megvolt az inditék ,hogy miért is kezd bele gyerekként, és az ellenfele is realisztikusan meg lett magyarázva , hogy miért is lett joker, de már akkor is felnött 40es férfi vollt batman.
    Szóval mi történt az elsö 40 évében és miért jönnek ujra és ujra ugyan azok az ellenfelek teljesen más motivácioval eredet történettel elö ugyan abban az univerzumban ugyan abban a városban, ugy, hogy nincs köztük semmi kapcsolat?

Valakinek legalább eszébe jutott , hogy valamit fel kéne épiteni erre a karakterre és a Bale féle kezdetek meg felemelkedést legalább valami ilyesmi volt, aztán jöttek a supermanes semmibe nem illö verziok és most megint kapunk egy ujabb róka bort ahol megint minden kezdödik elöröl.
  • tigeroo
    Nem kell sarkítani, annyit írtam hogy Ben Affleck már a kiöregedett változatot játszotta, a szerepe szerint már több mint 20 éve van a porondon mint Batman. Joker itt már megölte Dick Graysont. Szemben ezzel a 2022-es Batman filmben még csak két éve űzi az ipart a karakter.

Csak arra akartam rávilágítani, hogy a pár hsz-el alattunk lévő fórumtárs "mindegyik rész ugyan ott egyhelyben topog ugyan azt az idöt fedi le" állítás emiatt annyira nem igaz a Batman filmekre.

Én nem láttam emos kölyköt, inkább egy fiatal felnőttet, Batman bőrébe bújva. Igen, mondhatni ez a valami még nem Batman. Még Bruce sem az a Playboy, akit ismerünk.

Két dolgot vártam a filmtől. 1. A DC univerzum legjobb detektíve, ez pipa, örültem hogy ezen volt a hangsúly.

2. Mentális betegség/zavar: pipa. Szerintem ez a másik fontos jellemzője a Batman képregényeknek, hogy pl. mindegyik ellenfele reprezentál valamilyen torzult lelkiállapotot (általában gyerekkorból merítve). Nekem bejött, én élveztem.