106840
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • mégvadabbdisznó
    Én ezt várom... szerencsére japán uriember rendezi... úgy látszik hollywoodi mintára Ázsiában is össze kell engedni a két ultimate b*szógépet, mert mostanság ez a trendi.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, a Howling kicsit véresebb. Viszont - trailer alapján - akadnak hasonlóságok.
    Ez főképp akkor látható, ha valaki megnézi a dél-koreait, utána a magyar film trailerét.
  • LasDen #93743
    Az szép, grat :D
    Amúgy erről a Howlingról a Fehér Isten jutott eszembe. Semmi közük egymáshoz, de valahogy...
  • IMYke2.0.0.0
    Ez volt a 80. dél-koreai filmem 2014.03.19 óta. :)
  • LasDen #93741
    Pofázunk és végünk Miamiban (Ride Along 2)

Nem vagyok jártas az ilyesmiben, de ez még mindig egy létező dolog, hogy a tuningolt meg sportautósok összejönnek ilyen éjszakai illegális, nem illegális bulikra és menőznek a kocsikkal meg jó nők sétálnak mindenfelé? De amúgy borzalmas film. Én próbáltam, de 1 óra után lett elég. Ice Cube még jó arc, vele más filmekben sincs nagy baj, de Kevin Hart túl retard....

2/10
  • Tyler1
    10 Lane Cloverfield

Mindenképpen érdekes ötlet, jól adagolja a feszültséget és a klausztrofób érzést a nézőnek. A szereplők szerintem tökéletesek, John Goodman az egyik "legcoolabb" színész, és sajnálom, hogy csak elvétve foglalkoztatják komolyabb projektekben.
    2 hibája volt a filmnek, az egyik, hogy elég sok lyuk volt a forgatókönyvben, a másik pedig, hogy a csaj szinte a semmiből lett Ellen Ripley, a végére a film át is esett a ló túloldalára.
    Ettől függetlenül, mint thriller nekem tetszett.
  • IMYke2.0.0.0
    [2012] - (imdb) - "Ha-wool-ling" (Howling) - 7/10
    (2016.06.01) (115 perc, dél-koreai)

Egy férfi halálra ég egy autóban. Sang-Gil nyomozó (Song Kang-Ho) és társai veszik kezelésbe az ügyet, de a nyomozónak nem fülik a foga hozzá, mert nagyon úgy tűnik, hogy sima öngyilkossági esetről van szó, és az előléptetéséhez a korelnöknek ennél nagyobb horderejű ügyre volna szüksége. Hogy a napja még jobb legyen, a kezdő Eun-Young (Lee Na-Young) nyomozónőt is partnerként a nyakába varrják. A csak férfiakból álló gyilkossági nyomozócsoportban sem Eun-Youngnak, sem Sang-Gilnek nincs könnyű dolga. Utóbbi nem is könnyíti meg a saját életét, amikor a nyomozás során szerzett információkat elhallgatja, hogy a saját malmára hajtsa a vizet.
    Csak hogy, egyre több haláleset történik, és képbe kerül egy gyilkos farkas is - Szöulban -, ami különösen megbonyolítja az esetet. Emberek, a vadállat, és az idő közt megindul a versengés - életre-halálra.

//Won Bin felesége, Lee Na-Young baromira jól nézett ki. Az általa megszemélyesített karakternek nem volt irigylésre méltó dolga.
    //A nagy öreg, Song Kang-Ho hozta a kötelezőt. Akárhányszor meglátom egy filmben, mindig eszembe jut, hogy a színészetet nem iskolában sajátította el, és ez elismerésre méltó tőle.
    //Két dolog fantasztikus volt a filmben - ezek miatt is pontoztam fel leginkább: a farkaskutya és a zene. A hatásukra (jó értelemben) libabőrös lett a karom a film végéhez közeledvén - bámulatos, mennyire egyszerű és hatásos volt az anyag.

//Itt a trailere
    //Itt pedig az angol feliratos, rövidebb
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.06.02. 12:07:16
  • Bokafix2
    Kill Command (2016)

Egyszernézős robotos sci-fi... olyan középszer volt, de azért a végére elég jó bulit hoztak össze... a fénylő szemű cyborg szöszire + 1 pont.

6/10
  • Pio
    Van benne 2 régi warcraftos ork szöveg is, csak már nem emlékszem melyikek. Elvileg lesz még egy újranézés, majd igyekszem megjegyezni. :) De ha valaki nézi ezeknél a jeleneteknél figyeljen:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az egyik a legelején a kapun átvonulás előtt, a másik pedig később az erdei rajtaütésnél, az egyik fárol leugró ork süti el.

Garonához:
    Elvileg Duncan egy interjúban lenyilatkozta, hogy valóban félig embernek szánta és azért, mert így is úgy érezte, rengeteg az infó (amire ugye sokan panaszkodnak is), ezért a draenei-eket nem akarta jobban belekeverni az elején található fanservice-nél. Bár nálunk klános nézés közben többen is felhördültek azon a jeleneten, hogy hogy lehet így bánni a kedvenc fajukkal... :)
    Amúgy Medivhnek van egy beszélgetése Garonával, ahol arról beszél, hogy sok világot megjárt és talált egy erős nőt, aki megértette, blabla... sokak szerint ott azt akarja elmondani Garonának, hogy ő az apja. Érdekes csavar lenne, hisz az eredeti lore szerint - igaz már nem kánon - ponthogy Garonának és Medivhnek van egy közös gyereke.
  • cylonflatus
    Dabu!
  • Prof William
    Akkor jól sejtettem.

Eredeti nyelven, felirattal néztem de ez valahogy nem maradt meg...
  • tigeroo
    az eredeti szinkronban úgy kérdezi tőle gul'dan hogy "mit mond a néped? vagyis valami ilyesmi. loreból megtudni ezt
  • r4pt0r
    Én úgy emlékszem hogy kimondja
    hogy félig dranerei
    de az életemet nem teszem fel rá. :D
  • Prof William
    Igen? Nekem csak az rémlik hogy ilyen ködös...
    Nem vagyok se ember se ork.
    szöveget nyomott, ami bármit jelenthet.
  • r4pt0r
    El is hangozott a filmben is hogy mi. :)
  • Prof William
    A Warcraft fimhez még... Nekem csak most esett le hogy

Garona
    Garonat valami ember-ork keveréknek hittem de valójában nem lehet fél ember, hiszen az embereket még csak most ismerték meg. Viszont az elején Gul'dan tőle kérdezte hogy mit mondanak a Dranerei foglyok? Tehát érti a foglyokat. Jó eséllyel fél ork-féél dranerei lehet a csaj. Gondolom valami Dranerei törzzsel élt aztán valamelyik rablóhadjáraton elfogták őt is hogy táplálja a kaput, csak Gul'dan érdekesnek találta és ezért "megtartotta."

Legalábbis ez a teóriám. :)
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.06.01. 09:22:41
  • IMYke2.0.0.0
    [2016] - (imdb) - "Anomalisa" - 6/10
    (2016.05.31) (91 perc, amerikai)

Kickstarterrel megtámogatott speciális báb+stopmotion animációs film, egy Michael Stone nevű marketing szakemberről, aki írt egy olyan könyvet, ami 90%-al feljavítja minden emberekkel foglalkozó szolgáltatás hatékonyságát, s aminek köszönhetően ezen körökben nagyon-de-nagyon közkedvelt. Épp Cincinettibe érkezik előadást tartani a szakterületéről.
    Ami érdekessé teszi az egész történetet, hogy
    - hősünkön kívül MINDENKINEK egyformán ugyanaz a férfi hangja van. Beleértve gyerekeket, a pilótát, a pincéreket, a vitatkozó párok női tagjait, az exet, akit 11 évvel korábban maga-sem-tudja-hogy-miért-de elhagyott, a feleségét és a kisfiát a telefon túloldalán, és a frissen megismert barátnők közül a szebbiket is.
    - ugyanakkor, akad egy egyedi, valódi női hangon megszólaló, magát csúnyának tartó hölgy, aki a korábban említett barátnők közül a másik, és akibe belehabarodik hősünk. Akinek nyíltan udvarol, és akit nyíltan el is csábít egy légyottra a szállodai szobájába...
    Michaelnek ezt követően nagy fordulatot vesz az élete. Vagy talán mégse?

//A két főszereplőt - a stáblista tanúsága alapján - Christopher Wilkinsre (David Thewlis adja a hangját), és Leslie Murphy-re (Jennifer Jason Leigh a hangja) hasonlatosra faragták.
    //A bábokról bátran készítenek közeli képeket. A "viselhető" arc/maszk számos általános témát felvet az emberben a nagybetűs társadalomról, az emberek közti interakciókról, a saját viselkedésünkről, önismeretünkről, a szerepekről.
    //Nem világmegváltó film, de jó vitaindító lehet egy beszélgetésben, ha akadnak rá fogékony partnerek.
    //Szerintem.
  • xido
    Nagyfater elszabadul

Háát..nem fogom értékelni számokkal,mert nem tudnám..A történet váza ismerős..De Nirot még mindig fura/jó baromkodni látni,inkább azt mondom,agymosónak egyszer pont elment,de nem a hasam fogom fetrengős,persze volt pár hehe momentum :)
  • bcrics
    legalább közben kiverhetitek egymásnak.
    Utána johet a haboru es béke.
    De szigorúan csak kaviar mellett.
  • Kongy
    Batman v Superman nem volt annyira rossz, sőt nekem határozottan tetszett. Ahogy az új X-Men film is. Vegyük hozzá, hogy szeretem mindkét univerzumot. A Warcraft meg nagyon nem jött be, pedig maga az univerzum a kedvenceim egyike... A közös ezekben a filmekben az, hogy mindet lehúzták a kritikusok, 3-ból 2 mégis tetszett. Sokan itt ki vannak akadva, és azt hiszik, hogy ha a kritikusok lehúzzák, akkor a sok kis sznob gyerek majd az ő szavukat majmolva fikázza a filmet... :D Hát nem. Ez csak egy egyéni meglátás. Majd lehet megnézem itthon másodjára, hátha kicsit változik a véleményem.
  • Bokafix2
    Ez most komoly? :D

Arról jön ki "trailer" hogy a forgatás hamarosan kezdetét veszi? :D
  • LasDen #93724
    Transformers 4? 5? hol tartunk? teaser, leleplezés, akármiisez...
  • UUUU
    Levezetésképpen meg is nézem a Véres Trónt (talán a legjobb Macbeth feldolgozást) sokadszorra, hogy a művészi filmes igényeimet is kielégitsem, vagy aminek valami mondanivalója is van és ne csak a szubkulturális popcorn movie középszar minőséget képviselő jelenlegi színvonallal mérgezzem magam. :D
  • Jeffjohnson
    Szerintem mind a 2 film jó volt. Érdemes megnézni. Asszonypajtival néztem mindkettőt, egyik sem az ő stílusa, mégis tetszett neki mindkettő.
  • DantesHUN
    Az a érzésem, a Warcraft film is úgy lesz mint a Batman vs Superman. Amit a kritikák többsége iszonyat mód húzott le. Szar, nézhetetlen, a szemem kiég olyan szar, a világ legrosszabbja, olyan szar hogy ennél nincs rosszabb, legrosszabb képregény film, stb.

Aztán egész jó volt, legalábbis messze nem volt olyan rettenetes -szerintem - mint ahogy lehúzták, sőt egész jó film volt.

Most a Warcarft-nál megy a túlzásba vitt lehúzás. Persze , lehet a Warcraft mégse fog tetszeni, majd elválik. De úgy érzem, ez történik ismét.
  • IMYke2.0.0.0
    Így van - én nem is igazán szeretem hasonlítgatni a filmeket és a színészeket.
    Amikor valaki megteszi helyettem, bele szoktam menni a játékba, miközben tudom, hogy felesleges: a lényeg, hogy ÉN (akinek az érzéseivel, gondolataival, megtekintés közben felmerülő, legtöbbször azonnal megfogalmazhatatlan asszociációval stb.) jól érezzem magam közben... vagy utáljam, mint a véres rongyot... de kialakuljon egy saját véleményem.
    A Metacritic, imdb és más pontozó, megmondó helyek, fórumok, blogok, és JuhTyúkerek simán es egyszerűen troll-viták megtámogatói azoknak, akik nem hajlandók elfogadni mások véleményét.

//Ja, és így akkor a kör be is zárul, mert ugye senkinek sincs igaza. Mindig az adott szubjektumnak (nézőnek) - és csakis a buksijában, lelkében megfogantak szerint. Másnak ezt átsugározni, leírni, erőszakkal bebeszélni, "már pedig"-ezni teljesen felesleges.
    Csak rossz származhat belőle.

//Amúgy is, mindig nekem (itt mindenki magát értse!) van igazam
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.05.31. 20:26:16
  • Totti5
    A kritkus pontozása is teljesen szubjektív, egy fikarcnyit sem ér többet mint akármelyik nézőé.

Ha régen volt egy jó film, akkor miért nem zárt be a filmipar? hisz ninc tovább. Mi a jó ég köze van egy fantasy filmenek a Millió dollároshoz?
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.05.31. 20:22:50
  • UUUU
    Látod ezt teszi az elfogultság. De legalább jót lehet kuncogni.
    Gondolom ha már a IMDB pontozást felhozza valaki, ami teljesen szubjektív, amúgy és tele van rányomtam egy tizest vagy egy egyest, nert csak, biztos egyenértékű a valós filmes kritikákkal.
    Arról nem beszélve, hogy biztosan azonos szinten van a film pontértékelésben és minőségben egy Szarvasvadásszal,Millió Dolláros bébivel ,Szárnyas fejvadásszal,,Rannal, és sorolhatnám.Tényleg ? Mintha összehasonlitanám az Opelt egy Ferrarival. :D
  • Pio
    Eddig csak sejteni véltem, de most már minden világos.
    Akkor egyszerűen "do not feed the troll" mode mostantól ON.
    További jó trollkodást! ;)
  • IMYke2.0.0.0
    Mit ér a harag hatalom nélkül...
  • UUUU
    "Nem tudom, miért kell személyeskedni..."
    Ez azért mosolyt csalt az orcámra. Bírom az ilyen vérig sértett egyéneket, akik elsírják magukat egyből valós sértések nélkül, ha számukra nem megfelelő irás születik, a nekik nem tetsző értékelésekről. :DDDD
  • Pio
    Nem tudom, miért kell személyeskedni, miközben eddig Te kérted ki magadnak és pont én voltam az, aki hangsúlyozta, hogy ne személyeskedjünk, szerintem nem szolgáltam rá...

Nem az átlag kritikáról beszélek, a magyar kritikusok például szerintem korrektül bántak a filmmel, volt, akinek tetszett, volt, akinek kevésbé, de mindenki igazságos dolgokat írt, még az indexes 4/10-be se kötnék bele, még ha nem is értek vele egyet.

Ellenben Amerikában, ahol igazán komoly tétje van melyik filmstúdió mennyi nézőt kap és ahol a közönség híresen kritika alapon választ... nyilván Neked magyarázhatom, mert cinikus vagy mindenkivel szemben, akinek tetszett a film, de azért ha megpróbálsz felülemelkedni a cinizmusodon és objektíven visszagondolni a filmre... mennyire érzed azt a legkevésbé is racionális kritikának, hogy:
    - a film 1/10
    - a film grafikája az okostelefonos játékok reklámjának a szintjén van
    - a film nézhetetlen
    - a film 2 óra elviselhetetlen szenvedés
    - a film rosszabb, mint a super mario bros
    - a film minden idők legrosszabb játékadaptációja
    - a film egy béna game of thrones lopás (hint: a warcraft idősebb az első könyvnél)
    - a film újradefiniálja a "lélektelen nagyipari filmgyártás" fogalmát
    - a film folytatással fenyeget, el kell kerülni mindenképp
    - a filmről írt nem negatív kritikák mind hazudnak

Ezek mind pár random amcsi kritikából/szalagcímből vannak és nem telt 3 percbe összeírni. E mellé tegyük azt, hogy minden idők legnagyobb IMDB-ROTTEN különbségével büszkélkedhet egyelőre.
    Tényleg, őszintén jogosnak érzed ezek bármelyikét?
    Márpedig azok a kritikusok se retardáltak, ők se keverik össze a film grafikáját egy iphone rekláméval, ők is meg tudják nézni, hogy a játék régebbi a GoTnál, ők is tolerálhatnák a pozitívabb kritikákat... valamiért mégis ezt írják...

Egyébként mégis miért ne lennének fizetett/befolyásolt kritikusok? A filmipar a világ egyik legnagyobb biznisze és amerikában a blockbustereknél dollármilliókban mérhető a kritikusok hatása. Pont emögött ne lenne pénz? Még az orvos is azt a fájdalomcsillapítót ajánlja neked, amelyik gyártója elküldi wellness hétvégére, pont a filmkritikai piac működne másképp? Ezt a warcraft filmtől teljesen függetlenül állítom.
    De még ezt se kell mögélátni, ha nem akarod, egyszerűen objektív kritika helyett clickbait cikket írnak, azért húznak le valamit aránytalanul, hogy ezzel vonzzák a kattintásokat, itt pedig teljesen biztosak voltak benne, hogy igen komoly nerdrage-et - és ezáltal olvasottságot - tudnak elérni.
    Úgy vélem az vitán felül áll, hogy a fenti pontok teljesen irreálisak, valamiért mégis megíródtak...
    Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.05.31. 20:00:42
  • Totti5
    Ha nem tetszik hát nem tetszik, mégis a nem tetszikből van a vita és nem azokból akik megnézték és élvezték. Francért kell megnézni azt amit a kritikusok lehúznak, ha ennyire ad valaki a szavukra. Azért húzza le hogy NE nézd meg, már ha érdekel hogy lehúzza.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.05.31. 19:50:18
  • IMYke2.0.0.0
  • UUUU
    Azért az már kemény fóbia, ha arról regél valaki, hogy lejárató kampány folyik a Warcraft ellen fizetett ügynökök lepik el szerte a világot, hogy beállitsák rossznak a filmet. :D Gondolom meg se fordul az elvakult rajongónak a fejében, hogy túlmisztifikálja a film valódi minőségét. Azok a szemét kritikusok, hogy merészelik ! :D
  • Pio
    WARCRAFT
    Akiknek hiányoztak a ZUG-ZUG-ok, annak ajánlom ezt a trailert. :D

Ahhoz, hogy mennyire próbálták visszahozni a warcraft hangulatot annyit tennék hozzá, hogy Elwynn Forestben akartak forgatni, sok helyszínt megnéztek, de nem találtak hasonló atmoszférájú erdőt. Felmerült a CGI, de azt elvetették, végül megépítettél Elwynnt olyan alapossággal, hogy levelenként festették a játékból megszokott színárnyalatúra....

Ahhoz pedig, hogy mennyire volt klausztrofób a film... Nem egyszer váltottak ki RTS nézetre, volt egy csomó LOTR-ből megszokott helikopteres felvétel, plusz ilyeneket nem tudom észrevetettetek-e, de volt, hogy a távolban látszott egy harvest golem vagy épp a blackrock mountain. Ha nem kezdi itt valaki emlegetni ezt a klausztrofób dolgot eszembe nem jutott volna ha baltával vertek volna se. Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehetett valakinek ilyen érzése, de fogadjuk el legalább azt, hogy ez legfeljebb egyéni probléma volt és nem általános. Van, akinek tetszett a film, van, akinek nem. Szerintem ezen kár vagdalkozni. A magam részéről nagyon örülök, hogy a közönség igen jelentős többségének tetszett, mert ez jó esélyt ad a folytatásnak és a bővített verziónak, de teljesen oké, ha valaki szerinte meg szar volt.
    Az egyetlen dolog, ami zavar az a tudatos kritikusi lejáratókampány, de ezt már megszoktuk a játékiparból is, ahol minden nagyobb kritikus oldal le van fizetve valaki által.
    Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.05.31. 16:47:46
  • Kongy
    Az tuti. Warrior Within-nek még a sztorija is jó, bár amilyen a Sands of Time film lett, hát attól nagyon messze áll ez a stílus, és nem is nagyon tudom elképzelni, hogy a Disney / Bruckheimer társaság ilyen típusú filmet csinálna. Azért egy WW filmbe kellene darálás rendesen.
  • Prof William
    Eddig biztató.

Én majd arra leszek kíváncsi amikor június 8-15 között majd megérkezik az USA-ban + Kínába és Távol Keletre.

Remélhetőleg ez majd szintén megdobja bevételt. Szeretnék még több részt. :)

Ha a Transformers már a 5!-ik résznél (Te jó ég!) fog tartani akkor egy ilyen film is megérdemel jó pár folytatást. :)
  • tigeroo
    pár érdekes statisztika az eddigi eredményeiről.
    úgy látszik hogy kifizetődő volt hű maradni a warcraft-univerzumhoz.
  • Amiga
    X-Men: Apokalipszis

Sok rosszat hallottam a filmről, úgyhogy az elvárásaim eléggé mélyre süllyedtek vasárnapra. Talán a sok negatív kritikának köszönhető, de számomra ez egy kellemes csalódás volt. Néha ugyan leült a film és ilyenkor untam (talán 10-15 perccel hosszabb a kelleténél), de amikor pörgött, nekem a többi rész színvonalát idézte. A végső összecsapást különösen élveztem, a végére pedig még a szemem is könnyes lett picit (bár azt már elfelejtettem, hogy pontosan mitől).

Végső soron szerintem vállalható látványfilm, nem égés, de nem is a sorozat csúcspontja. 8/10-et ért nekem, talán ha nagyobb elvárásokkal ülök be, akkor 7/10-nek ítélném.
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.05.31. 14:24:12