106840
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • karajjj
    Akkorára dagadt a vita, hogy kikívánkozik belőlem az örök klasszikus:

• UUUU
    Nem nem jártam sohasem, főleg azért sem, mert a Magyar Bushcraft társaság tagja vagyok. Szóval ez nem jött be probálkozz mással. De gondolom te különbséget se tudnál tenni a Foltos bürök és a Vadmurok között, kint az erdőben és hamar feldobnád a pracskert,ha rá lennél utalva, hogy kint meg is tudj élni, mert az egyik halálosan mérgező, addig a másik a répa őse, amiből kinemesítették. (most elkezdhetsz googlézni)
    És nem, nem csak az erdei felvételeken volt szinte zárt a tér, hanem az egész film alatt, szinte minden jelenetnél.Mintha az egész világ beszükült volna. A gyűrűk urához hasonlitani, meg egyenesen káromlás, a minősége a közelébe se jön, szinte semmilyen tekintetben.
    Oké az rendben van, hogy az idő rövidsége és mindössze egy két órás rész nem vetekedhet a LoTR részenkénti közel 3 órájával és emiatt sokkal kevesebb lehetőség áll a rendező számára.Na de a két movie között nem kis minőségi különbség van, mind rendezésben, kameramunkában,megvalósításban SZERINTEM!!! De még a Smaug Pusztasága is magasan kenterbe veri. Köröket ver rá.
  • IMYke2.0.0.0
    A Kilencek elmesélése kimaradt.

//Hobbit - a nyálas száltól eltekintve - nekem bejött. Ha nem néztem meg a 3 részt négyszer, akkor egyszer sem.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.05.31. 12:14:20
  • CalebJoe

• Tikal #93701
    nana, várjuk meg mit mond erről gomba, majd csak azután jelenthetjük ki, hogy divatfikázó vagy e vagy sem :)
  • tigeroo
    volt benne zog-zogolás :)

király, biztos hogy több mindent megértünk majd a filmből.
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2016.05.31. 11:58:15
  • Prof William
    Akkor csalódni fogsz. :) Azért egy-pár Lok'tar! Sznobu!! felkiáltst én is el bírtam volna viselni. :) főleg hogy az alap orkok mintha csak ezt bírták volna ismételgetni a játékban. :)

Nekem tökéletesen tetszett hogy nem akartak minent belezsúfolni mert AZ lett volna a maszlag.

Megismertük a szűkebb Azerothot + az okok eredetét + egy két villanást más fajokból + azt hogy van ez Fel mágia ami elég veszélyes... Ennyi pontosan elég egy filmre.

Az hogy mi is pontosan a Fel, és milyen IGAZI fenyegetés van mögötte + a tágabb világ és többi fajt bőven ki lehet majd fejteni a következő részekben.

A kezdetek bemutatására tökéletes volt ez a film. Mellesleg ha minden igaz a BR berzió 40! perccel hosszabb lesz.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.05.31. 11:50:29
  • bcrics
    Egy warrior within a vászonra adaptálva elég durva lenne.

De egy rendes silent hill is jöhetne.

• tigeroo
    és féltem, hogy egy higított filmet kapnak a fanok, de ez tisztán nekik szól. valahol látszik is a nemzetközi kritikákon, a wow-ot látott emberkék nem értik, de az öreg warcraftosok nagyrésze óriási nosztalgiafaktorral élte meg.

anno az ubisoft féle prince of persia, idő homokja trilógia is nagy kedvencem volt, fantasztikus történet, amit sikerült a disney-nek felhigítania, és elbasznia. ott örültem volna, ha 1:1 ugyan azt a történetet festik fel nagyvászonra, ahogy megismertük a játékban is az egészet. ebből kiindulva, örülök hogy nem "széleskörre" tervezték a warcraftot, hanem az elsődleges cél a fanoknak szólt. de a bevételből látszani fog, hogy ez is vonzotta a nagyobb tömegeket.
  • tigeroo
    ezzel én is így vagyok. szerintem a párhuzam jó a gyűrűk urával, mert bár aki olvasta a könyveket, és a szilmarillokat, annak lehet hogy kevés volt peter jackson filmje. DE! a fanok is elismerték, hogy jó feldolgozások voltak, ahhoz képest nehéz dolguk volt vászonra vinni, de nagyjából sikerült nekik megközelíteni az élményt egy eléggé hálátlan témából, hiszen nagyon sokmindent lehetett volna még megjeleníteni (pl. Bombadil Toma is kimaradt a filmekből, vagy akik a filmből ismerik Középföldét, azoknak fingjuk sincs pl. Morgothról, és hogy Sauron csak kismiska mellette...). A Hobbit pedig, háát... inkább hagyjuk, nem csodálom hogy a jogokat birtokló család nem adja tovább a Szilmarillok jogait megfilmesíteni.

Mondom szerintem hasonló a helyzet a Warcraft univerzumokkal, tény, hogy rengeteg felé ágazik a történet, egy filmbe lehetetlen belesűríteni. Ha a játékok mentén megy majd a filmes sztori, akkor idővel úgyis megismerjük a lore nagy részét. Ha a '94-es Orcs & Humansból indulunk ki, akkor lehet hogy összecsapottnak tűnik a sztori, de könyörgöm! Legalább nem csináltak csonkított Azerothot a filmben, csak kis részletét mutatták be (és itt lehet kihagyni az Uwe Bollhoz hasonlítgatást, mert a film hű maradt a legelső warcraft játékhoz...)
    A blizzard sose követte a mainstream áradatot, mindig inkább a játékipar is próbált hozzájuk idomulni/felzárkózni. Az animációik az egyik legprofibbak voltak a játékiparban akkortályt, ami nagyon nagy szó volt, azokban az időkben mindenki egy egész estés Blizzard filmet várt tőlük, mindegy lett volna hogy Diablo, vagy Warcraft. És végre itt van!
    Még ha ocsmány is volt a grafikája a játékoknak mire megjelentek, mérföldkőnek számított maga a játék. (Pl. Diablo 2, Starcraft, Warcraft 3! Mind a saját idejében már kicsit megkopott volt, de mégis évekre meghatározó szereplői lettek a műfajuknak.

Szóval a folytatásokból mindent megfogunk szépen tudni, gondolom a következő film a Tides of Darkness lesz, utána jöhet a Warcraft 3-at feldolgozó trilógia (ahol kvázi 1 kampány cselekményét tudják csak belesűríteni egy filmbe, de ugye az alapjátékban van 4 kampány, és aztán ott a Frozen Throne kiegészítő ami megint csak legalább 2-3 filmet sejtet sztori mélységben).
    Majd jöhetnek a WoW éra történetei, ott is ha vesszük:
    -Vanilla WoW, itt is volt pár konfliktus + Naxxramas, Onyxia...
    -Burning Crusade története, ami szerintem a legmagávalragadóbb hangulatú kiegészítő volt, én akkor voltam 17 amikor megjelent, rengeteg szép emlék fűz hozzá.
    -Wrath of the Lich King
    -Cataclysm
    -Pandaria (? bár ez inkább ne legyen)
    -Warlords of Draenor (és végülis még csak ebben a kiegészítőben varrták el azt a bizonyos Gul'Dan szálat is!)

Szóval ha nem kapcsolnak az iramon, és ilyen mélységekben dolgozzák fel a játék sztoriját 1-1 film alatt, akkor is van már az eddigi történetekből cirka 10 film terv! És még a könyveket sehol sem vettük figyelembe...

szóval szerintem objektív mércével nézve, több potenciál van benne mint a gyűrűk urában, de ez az első film még nem ütötte meg a gyűrű szövetsége szintjét. de a hobbitnál mindenképp jobb volt, szóval valahol a kettő között áll. remélem hogy sikeres lesz ez a film az irodáknál, és a következő filmre Duncan Jones még több erőforrást kap, hogy ennél is monumentálisabb alkotást rakhasson le az asztalra.
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2016.05.31. 11:34:23
  • Kongy
    Így igaz... :D

Amúgy nekem is Uwe Boll jutott eszembe film közben, ilyen értelmes párbeszédek ugyanis az ő filmjeiben szoktak előfordulni... Na de inkább kussolok, mert még rámszólnak, hogy divatfikázok, vagy valami hasonló.
  • dantor7
    És megmagyarázza, hogy kinek mi tetszhet! Oké öreg, kemény érvek, de... Nem, mégsem, nem érvek, hanem a véleményed.
    Oké, szerinted klausztrofób. Harcoltál már erdőben? JÁRTÁL MÁR ERDŐBEN? :D Nem a szavannai "erdőre" gondolok, hanem.. túrázni, mondjuk. Nem igazán értem, hogy gondolhatná bárki is, hogy egy erdőben hatalmas terek vannak szaltózgatni.

Hja, ráadásul a Warcraft sosem arról szólt, mint egy Marvel képregény, hogy random hősök randomabbnál randomabb képességekkel berontanak, átírják az egész létezés szabályait a képességeikkel, hogy aztán végül 2-3 főhös összefogva ésszel mégis legyűri.
    Vagy mondhatnám azt is amikor Ultron-t például Magneto egy csettintéssel helyre tudta volna tenni, de neeem, azt is meg tudják magyarázni.

A Warcraft lore ezzel szemben az egyik legjobban összerakott fantasy világ. Az igazi, klasszikus fajtából, amit nem akarnak a művészi szabadság jegyében összevissza csűrni-csavarni, és pár évenként "rebootolni".

Nem nagyon értem, mi hasonlítható ehhez a Warcraft filmhez. Tökéletes választás volt a moziban ezzel nyitni - elég egyszerű ahhoz, hogy az átlag redneck amerikai is megértse (de tényleg.. mi nem volt ezen érthető azon kívül, amiről teljesen egyértelmű, hogy később akarják majd elmesélni? az egész Fel-dolog, a démoni korrupció megnyitja a kaput még 10 warcraft filmhez), és nem csapott bele a lecsóba, hogy Illidan, Malfurion, Tyrande, Arthas, Archimonde, Thrall, Uther, stb-stb meg még tököm tudja kik szerepeljenek hirtelen úgy túltöltve az átlag ember agyát hogy tényleg egy kaotikus maszlag legyen belőle, még ha 4 órára nyújtották volna, akkor is baromi sok.

Tehát, mi az, ami kategóriájában ennél jobb, vagy csak hasonló? A gyűrűk ura a maga "csöpögős" fantasyjával, ami igazából már nem is klasszikus fantasy hiszen mágia alig-alig van benne. A harry potter sem klasszikus fantasy, csak egy mese amiben a varázslat pálcából jön elő.

Rettentően örülök, hogy a "classic" fantasy kezd elterjedni a világban, és nem csak könyvekben elérhető végre valahára. Noha a warcraft is valahol gyerekmese az igazi hardcore fantasyhoz képest, de atyaég, az mi savat kapna!

Innen is látszik, hogy az átlag IQ nem igazán menetel felfelé, hiszen a big picture helyett te is arra koncentrálsz, hogy klausztrofóbiás az erdő.

• DantesHUN
    Engem akkor érdekel ha Warcraft filmben mondogatják az orkok ,hogy zag-zag.
  • IMYke2.0.0.0
    [2012] - (imdb) - "Neuk-dae-so-nyeon" (A Werewolf Boy) - 6/10
    (2016.05.31) (128 perc, dél-koreai)

Egy amerikai-koreai család nagymamája telefonhívást kap Koreából, így az ott élő unokájával elutazik a régi tulajdonában vidéki házhoz, melyhez több mint 40 éves emlékek fűzik...
    ...még pedig nem is akármilyenek. El is kezdi mesélni az unokájának, hogy...
    Mikor még fiatal volt, gyenge tüdeje miatt vidékre költöztek a fővárosból, hogy gyógyuljon. A lakást egykori vállalatuk új tulajdonosának fia vette nekik (nyilván nem önzetlenül). A házról kiderül, hogy egy introvertált professzor lakta, akinek volt egy furcsa ideája, és még furcsább lakótársai voltak: farkasok. Amikor végül meghalt, a ház gazdáról gazdára szállt, míg végül a Kim családé lett.
    Egy napon furcsa zajt hall a fiatal hősnőnk, és végül megpillant egy koszos, négykézláb és ugrásra kész lényt, akinek szúrós szaga és tekintete, de ember alakja volt. Zűrösen indul a családba kerülése, de Cheol-Soo (mert hogy a gyermekeit egyedül nevelő anyuka ezt a nevet adja neki) - ha lassan is -, de el kezd szocializálódni. Igaz, beszélni nem tud, írni sem, cserébe imádja az új családját... és meg is védi azt.
    Mert, ahogy az lenni szokott ilyen történetek esetében, valaki mindig akad, aki rájön, féltékeny, dühös, gonosz, cselekszik és ölni is kész, hogy csak neki legyen jó...

//Az a helyzet, hogy ez most nem igazán jött össze az ázsiaiaknak. Eltekintve a farkasember misztériumra épített nonszensztől, sajnos, nem sikerült bevillantaniuk igazán azt a dilemmát, amit ilyenkor illene - mikortól tekintünk egy valami/ki emberfeletti erővel rendelkezőt "értelmes", nem elpusztítandó lénynek, és miért. Helyette (hiába a 2 órányi játékidő) mintha össze lett volna csapva a dolog, és valamiféle romantikát próbáltak faragni ebből a "családba csöppent farkaskölyök" témából (a klasszikus "utálom és tűnjön el innen" vektorra).
    //Leginkább 5 pontot akartam adni a dologra, de a fiatal szép főszereplőnk (Park Bo-yeong), és a végén az idősebb miatt felkúszott.
    //A CGI említésre sem méltó - annyira spórolós volt.
    //Nem tudom szívből ajánlani.
  • tigeroo
    ebben igazad van, ezek tényleg közeliek. de nekem jó volt az összhatás. sajnálom hogy nem tetszett a film, én megyek még a héten 2x rá klántársakkal :)
  • Rhonin7
    ez sajnos a stúdió filmek hátránya......van pár megépített közeli díszlet ami előtt folyik a párbeszéd és az összes többi zöld vászonos cgi.....
  • UUUU
    És megmagyarázza, hogy elfogultak vagyunk negatív irányba. Oké öreg, kemény érvek, te megmondod, hogy elfogult valaki, ha nem azt irja, ami neked tetszik. :D
    Tények öreg, tények.
    Klausztrofobiája van a nézőnek a film láttán. Az hogy sikerül majd találnod pár olyan kameraállást, hogy jé van itt nagy tér is (ami amúgy általában miniatür végletekig kizoomolt kameraállás), igencsak tárgytalan, mert a film nem 20 másodpercig tart, hanem 123 percig és ebből a 123 percből a tág tér a töredék.
    Hogy mindenki érzékelje, A háttér miniatürizált még a távolabbra tekintő kameraállásoknál is, és a távoli a fókuszpont elmosodik, mintha a világ egy dobozban játszódna pár méteren belül.Még a nyitottt terek is zártnak tünnek, távolságok nélkül.Lehet ez egy színdarab, bár mondtam, nekem Onedin család feelingem volt, mintha minden egy szobában játszodott volna :D Még szerencse. hogy ott is volt pár hajós rész, ahol körbeforgatták néhányszor a kamerát, az most ebben a filmben a CGI megfelelöje kb. :D
    Már szinte majdnem Owe Boll féle művészi munka, mondom majdnem :D

Utoljára szerkesztette: UUUU, 2016.05.31. 08:41:29
  • Prof William
    Szerintem úgy lett volna jó ha a film első 25 perce arról szólt volna hogy parasztoknak elég fát kell kivágniuk (meg aranyat bányászniuk) hogy megépíthessék a egység készítő épületet.
    Közben az Orkok már támadnak, de szerencsére kb 2 perc alatt sikerül felépíteni az épületet, amiből onnantól kezdve folyamatosan rohannak ki a katonák a harcba. :)

Akkor a mindenki örült volna hogy hű a játékhoz. :)

Viccet félretétetve a Warcraft 3 volt az utolsó játék amivel játszottam, de így hogy már alig rémlett valami, így is nagyon tetszett a film.
    A hét végén sztem még egyszer megnézzük haverokkal.

Az meg kész röhej hogy egyes kritikusok az Uwe Boll féle szutyokfantasykhez hasonlítják.

Furcsa amúgy, hogy mekkora a rés a kritikusok meg a nézők között. A fanyalgó kritikusok mellett én szinte csak pozitív nézői kritikákkal találkoztam. Júni 8-10 körül jön majd ki a világ nagyobbik felére akkor majd kiderül mennyire lesz sikeres.

Remélem láthatunk még pár Warcraft filmet a jövőben.
  • tigeroo
    elwynn forest a játékban is szinte lombos erdő, alig jut át fény, annak a vidéknek csak 1-2 farm része van, ahol nincs erdő. még goldshire körül is sűrű erdő és növényzet van, ami szinte az egyetlen falu ott. voltak távoli snittek is, amikor ikonikus építményeket mutattak (pl. stormwind felett rengeteg jelenet volt, karazhan is volt többször mutatva messziről, a dark portal is a swamp of sorrows-ban. alterac hegyeit is megmutatták dalaran felé repülve, ott volt még dun morogh látképe a törpök fővárosával...sőt, az élelmesebbeknek még egy jelenet erejéig megmutatták westfallt is, meg redridge mountains vidékét is.

nemtudom mit vártatok, hogy RTS nézetben megy majd a dolog, mint a warcraft 3 ingame átvezetőiben?
    szerintem ti vagytok elfogultak negatív irányba. egy dungeon siege uwe boll szarnál jobb, egy gyűrűk ura szintet meg majdnem hoz.
  • Kongy
    Hát igen, az erdőben az az 5 méteres látótávolság azért ütött.. :D Nem kicsit volt klausztrofób érzésem. Persze akikkel néztem, azoknak mind csorgott a nyáluk. Nem tudom felfogni, de ahogy látom a kritikusok sem nagyon :D
  • UUUU
    Nekem végig az volt az érzésem, mint az Onedin családot náznák. Persze sarkítva. :D
    A sok zárt tér, gyakorlatilag a film nagy része ott zajlik, semmi mozgásszabadság.
    De még a nyílt területen is ez volt az érzésem sokszor. Például a csatánál a kapunál. Mintha 10 méternél messzebb félt volna menni a rendező a kamerával, wtf. Egyáltalán nem volt valami nagy eresztés. Az is volt az első beírásom ide, hogy ez is egy középszar.
    Nyugodtan, hozzálehet csapni a mostani, fantasy és Sci-fi trendbe, amely filmek mostanában megjelentek.
    CGI-CGI hátán és minden más középszar a filmben.
  • LasDen #93684
    Kinek mi, akkor.......
  • Kongy
    Én meg azt nem tudom felfogni, hogy ezt hogy lehet jó filmnek nevezni.. :D Titánok harca színvonal.
  • LasDen #93682
    én nem tudom felfogni, hogy lehet ezt egy gyenge fantasyhez hasonlítani....
  • LasDen #93681
    nem vagyok W elfogult, de ez egy értékelhető film szerintem
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.05.30. 23:06:29
  • Kongy
    +1

Na végre, valaki! Én is épp ugyanígy éreztem a film alatt. És baromira nem csodálom, hogy gyenge minőségű látványfilmekhez hasonlítják, mert lazán beillik a sorba.
  • UUUU
    Annyira kirajzolodtak a városok, a Warcraft világ ?
    Csak nem arra gondolsz, hogy az asztalon megmutatták a térképet ? :DDD
    Mert a világ a filmben olyan szűk volt, mintha egy 2 méteres lukban játszodott volna az egész történet. Sehol nem volt érezhető a világ nagysága, szinte nem mutattak semmit, amitől olyan érzése volt a nézőnek, hogy ez monumentális, sőt szinte semmit nem mutattak.
    Én nem csodálkozok a Rotten Tomatoes kritikákon, ahol ezt a mozit 19%-ra és 4/10-re értékelték. A Warcrafton nőttem fel, már az első résszel is játszottam, de azt kell mondjam, hogy nagyon Warcraft elfogultnak kell lenni a filmmel kapcsolatban, hogy ezt egy jó alkotásnak nevezzük, ha pedig még el is vonatkoztatunk a játéktól és különálló műként tekintünk magára a filmre, akkor még gyászosabb a helyzet.
  • LasDen #93678
    Warcraft - A kezdetek

Sajnos, nem sajnos én teljesen kimaradtam a Warcraft szériából. Emlékszem, általános iskolában, középsuliban is a társak időről időre emlegették a W3-at, hogy ezt csinálták, azt csinálták, de sosem került hozzám a játék. Aztán később a WoW-ból is teljesen kimaradtam, mert akkoriban szerepjátékok sem vonzottak olyan nagyon, és internet se volt olyan sebesség. Azóta a Blizzard más termékeivel sem kerültem szorosabb kapcsolatba, de elismerem, hogy tudnak valamit :D
    Így vágtam bele a filmbe is. Az elég vegyes reakciók miatt fel voltam készülve a legrosszabbra is, de ha már SS-ig nincs más amire elmennék, akkor miért ne. És igazából nem bántam meg. Kaptam egy jó filmet, első osztályú látvánnyal. Erre a munkára az ILM még nagyon sokáig büszke lehet. Fantasztikus élő, lélegző Ork világot alkottak meg. Hihetetlenül néztek ki az Orkok. És e mellé az Orkokat megtöltötték csupa élettel. Egy igazi társadalom, konfliktusokkal, problémákkal. Sokkal érdekesebb volt az ő életüket nézni, mint az emberekét. Amit talán a negatív oldalra lehet felírni, hogy ők meg nem kapták meg az elegendő kiteljesedést. A harcok erőteljesek és igazán erőszakosak voltak. Hullott a férgese rendesen, válogatás nélkül. Ami igazán pozitív csalódás volt számomra, hogy a film tényleg próbált szólni valamiről. Volt mondani valója azzal, hogy az orkokból nem csinált hatalmas gonosz szörnyeket, akiket az embereknek le kell győzniük. Sokkal több van benne ennél, és ez jó.
    Nem tökéletes film, de egy nagyon jó kezdet. Bele vágtunk a történetbe és egyértelmű, hogy innen csak még több, még jobb történetek jöhetnek. Duncan Jones egy nagyon jó választás volt és ha lesz folytatás, akkor vissza kell őt hozni, mert tud ő még ennél is jobbat...

7/10
  • DantesHUN
    A legtöbb filmes oldalon, főleg az első napokban lehúzták ,vagy azt mondták nem jó max nézhető meg látványos. Dicsérni nem sok helyen dicsérték.
  • Pio
    Igen, attól függ, hol informálódik az ember, szakmai oldalakon rettenetesen szerepel a film, a közönség viszont láthatóan szereti, de minimum átlagosnak tartja.
    Nyilván ez sokat fog még változni, de jelenleg Rotten 1.9, IMDB 8.1, szóval egy laza 62%nyi hasadék van a szakma és a közönség között. Ez jelen pillanatban minden idők legnagyobb különbsége és a top3ba egyébként 45%-al lehet bekerülni, szóval valószínűleg végleg maradni fog a trónon.
  • Prof William
    Haverjaim ismerik fantasyt de nem ismerik Warcraftot. Ők is remekül szórakoztak rajta.

Nem volt tökéletes az tény, de ettől még egy remek fantasy film volt.
    fféle
    Szégyen hogy egyes kritikusok az Eragonnal meg az Uwe Boll féle förtelemfantasykkal hasonlítgatják össze.
  • tigeroo
    úgy vettem észre hogy ez nagyon megosztó film, 3 részre osztva:

annak jön be nagyon, akinek ez a "kapudrog" a high-fantasy filmekbe. pl. tesóm is megnézte, neki csak meséltem a sztoriról (hogy mi az a fontos info, ami kimaradt esetleg ebből a filmből) és ő sírt a történeten. én, mint őskor óta warcraftozó, libabőrözve, szájtátva néztem a távoli képeket, ahogy az ismerős városok, vidékek kirajzolódnak a vásznon.

de aki már ismer 1-2 fantasy történetet, világot, de magát a warcraft univerzumot annyira nem, annak lehet hogy kevés lesz.

szerintem van olyan jó, mint egy gyűrűk ura. de nekem sokat ad hozzá az a plusz, hogy értem a világot, és rengeteg kikacsintás, fanservice volt a filmben.
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2016.05.30. 16:20:50
  • tigeroo
    itt a fórumon mindenki pozitívakat írt róla. ahogy pl. én is
  • LasDen #93672
    Vannak jó, közepes, de pozitív megítélésű kritikák...
  • DantesHUN
    Hát hárdkór henri biztos sokkal jobb lehet mint egy képregény film. A történet, a színészi játék, az jobb ügye?
  • DantesHUN
    Jó kritikák? Hol voltak jó kritikák? Én épp hogy nem várok túl sokat, mert jó kritika alig van róla.
  • Jeffjohnson
    Warcraft

Nem volt rossz de nekem kicsit csalódás volt. Talán túl sokat vártam tőle a jó kritikák miatt. Valahogy hiányzott az a kis plusz, ami a Blizzard-os kis trailerekben megvan, CGI nagyon jó volt de mégis hiányérzetem volt.

A történet kicsit feszes volt, én szeretem a lassan, fokozatosan kialakított cselekményeket, a történetmesélést, itt valahogy azt éreztem, hogy egy akciófilm feszes tempóját próbálják tartani és túl sok történést próbáltak elmesélni. A gyűrűk ura csatáinak epikus érzését nem hozta, mindig olyan zártak voltak a terek.

Színészi játék néhol kicsit kevés volt, jobb lett volna egy-két (általam is) ismert, jó karakterszínész. Nem feltétlenül top kategóriásak de sokat dobott volna rajta, ha jobb színészek vannak.

Bár főleg csak negatívumokat írtam, de mindenkinek ajánlom megnézésre, mert azon kevés film egyike, ami megéri a mozijegy árát.
    Nem próbálom meg osztályozni mert még meg kell nézni újra, hogy értékelni tudjam.
  • IMYke2.0.0.0
    [2011] - (imdb) - "Pasookkoon" (Bleak Night) - 8/10
    (2016.05.29) (117 perc, dél-koreai)

A sztori két, egymástól el nem választható síkon, egy térben, időben közel egymáshoz zajlik.
    Első:
    Három, különböző karakterű, vérmérsékletű középiskolás fiúról, melyek közül kettő már általánosból ismeri egymást, és elválaszthatatlan jó barátok. Teljesen hétköznapi dolgok történnek - szerelmesek lányokba (valakibe a kiszemelt lány viszont), együtt lógnak itt-ott, megvannak a rutinjaik.
    A problémát szép lassan az jelenti, hogy a harmadik, "új" barát nem tudja hová tenni a saját helyét ebben az egészben, a kiszemelt lány is leginkább a fő(bb)szereplőnkbe*** van belezúgva, és a többi.
    Második:
    Az apa megkeresi az öngyilkos fiának legjobb barátait, hogy megtudja, milyen is volt valójában a kapcsolatuk, mi lehetett az ok.

//Nagyon nehéz, tömény sztori. Nem csúcsosodik ki sehová. Lassú, melankolikus, és leginkább a dialógusokról, a viszonyokról, a fiatalokról szól. Olyan barátságokról, amiknek emlékét jó esetben az ember élete végéig viszi magával.
    Izgalomra vágyóknak semmiképp sem ajánlom.
    //A kamera a "szokásos" kézi kamera - néha direkt túlexponálással, rontott fókusszal, belengéssel -, és mellé nagyon kevés a fix nézőpontos jelenet.
    //A fiatalok (valójában nem így van, hiszen mind 20/30+ éves színészek) baromi jól játszottak. Leginkább Lee Je-Hoon***, aki gyakorlatilag a főszereplő és aki zseniális volt. Megmutatta, hogy a majdnem-egy-személyes-dráma sem áll távol tőle.
    Filmek, amiket láttam a szereplésével:
    [2012] - (imdb) - "Geon-chook-hak-gae-ron" (Architecture 101) - 8/10
    (2016.05.01) (117 perc, dél-koreai)
    [2011] - (imdb) - "Go-ji-jeon" (The Front Line) - 8/10
    (2015.09.14) (134 perc, dél-koreai)
  • bexinho
    In the Heart of the Sea (A tenger szívében - 2015)

Tegnap megnéztem, mert már régóta a listámon szerepelt, de olyan semmilyen volt. 2 órás játékidővel bírt, mégis olyan rövidnek éreztem. S nem azért, mert még néztem volna, hanem mert olyan összecsapottnak éreztem. Lehet, hogy többet vártam a tengeren hánykódás bemutatásától, de ez sajnos nekem kevés volt.

5/10
  • gombabácsi
    hardcore henry

ez brutál töményen zseniális volt :)
    (mondjuk a meztelenkedős részek nem kellettek volna bele)
    de töményen teli van ötlettel, látványos, vicces, +sharlto copley ezerrel (szó szerint) :)
    rendezés nagyon rendben volt