Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A könyvet nem olvastam, kritikákat olvasva viszont nekem is az jött át, h. ebbe bizony maga az alapvetés a sci-fi, és annak kéne elvinnie a sorozatot (is). A pilotnak olyan erős atmoszférája van, hogy bármi cselekmény nélkül is kiegyeznék vele.. a könyvet valszeg soha nem fogom elolvasni..
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Utoljára szerkesztette: REALista, 2015.09.15. 14:13:57
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.09.15. 09:47:48
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A sorozat mikor jön majd? Lehet már tudni?
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.09.15. 09:09:28
(2015.09.14) (134 perc, dél-koreai)
1953. A tárgyalások csak nem járnak sikerrel, és közben a harcmezőn több százezer északi és déli katona vesztette el már az életét.
A frontvonal mögül az Aero-K-hez (vagy a helyi katonák hívják: Aerok Domb) küldik hősünket, hogy nyomozza ki, az ottani Aligátor Egységben ki lehet az a tégla, aki összejátszva az északiakkal, azok délen élő rokonainak folyton leveleket továbbít a frontvonalról.
Eun-pyo (Shin Ha-Kyun) nem tudja még, hogy maga a pokol vár rá annál a ki-tudja-már-hányszor-gazdát-cserélt dombnál.
//Shin Ha-Kyun (Running Man, Big Match etc.) odatette magát ebben a húsba vágó történetben, ami leginkább: a dialógusokban nyílt és elbújtatott rendszerkritika, az értelmetlen háborúzás firtatása, a hősiesség és a túlélni akarás, bajtársiasság, és vigyorgó Halál őrült tangója volt, megfűszerezve egy kis melankóliával, elmosolyogtató nyugalom-etűdökkel, és elvarratlanul hagyott szálakkal
Na és egy hellyel, ahol néha a szemben állók otthagynak valamit a másik tábornak...
//A filmben láthatunk a Ryan közlegény megmentéséhez hasonló partraszállást (kevésbé hazafiasat, sokkal durvábbat), és kőkemény dombfoglalást is. Mindenképp ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a háborús filmeket.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Viszont megjött a kedvem egy kis counter strike-hoz 😊
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
(2015.09.13) (121 perc, dél-koreai)
15 évvel korábban egy gyermekrabló nyom nélkül - tragikus eseményeket és egy azóta is gyászoló anyát hagyva maga mögött - eltűnik. Már csak 5 nap van hátra, és a 15 éves elévülési idő miatt az egykori elkövető fellélegezhet, ugyanakkor elkövette azt a hibát, hogy az egykori helyszínen kegyeleti virágot helyez el... amiről (még ha csak homályos is) videófelvétel készül.
Pár nappal később egy újabb, megszólalásig ugyanúgy kivitelezett gyermekrablás történik...
//Kellemes meglepetés volt a film. Jeong-hwa Eom (vagy Uhm Jung-hwa, az egyik kedvenc koreai énekes-színésznőm, gyak. egy díva) a főszereplő, aki rutinból hozta a kötelezőt. A film feszült, izgalmas és megható is volt.
//Szerk.: Uhm Jung-hwa videók.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.09.14. 09:14:32
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Végre egy teljesen testhez álló film a pankrátoros buldózer (N. Jones) számára... itt kiélhette magát... szegény turisták... de nem tudtam sajnálni őket egy cseppet sem. Végig Jones-nak szurkoltam. Igazság szerint elképzelni sem tudom hogy olyan molylepke aggyal ami ezeknek a hipsztereknek volt hogy tudták túlélni egyáltalán a 10 éves kort. Ennyi szellemi kapacitással maximum a vegetatív életfunkciókat lehet fenntartani, értelmes életvitelre már tuti nem elég. De ezt a film is bizonyítja.
A horrorfilmek szereplői mindig is segghülyék voltak ez tény... ahogy ebben a filmben is... így simán megérdemlik amit kapnak... sokszor már fogtam a fejem milyen hülyék.... (rip = rest in pieces barmok... )
6/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
S igazuk is van - ismeretlenül nem szidhatsz semmit...
De azért Kobra 11-en élnek, és azt állítják, hogy az Alkonyat szériát egyszer mindenképp érdemes végignézni.
Utóbbi hallatán majdnem kiköptem a vacsorát.
Per Aspera Ad Inferi.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.09.13. 09:38:28
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Tökéletesen illett erre is a
"Mindig így kezdődik! Aztán majd jön a futás, meg a sikítás!"
Párszor még meg fogom nézni, de már lemezen.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.09.13. 09:09:20
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
(2015.09.12) (125 perc, amerikai)
Sokkal rosszabbra számítottam. Igaz, ehhez a (csak) 'kis' csalódáshoz és a 2014-es Godzilla lemásolásához*** is 3 férfi és 1 női forgatókönyvíró kellett...
Akadtak pillanatai a filmnek (a CGI-t nem említve, mert már ez a minimum minőség egy ilyen filmben - az "Indiana Jones-osdi" viszont ippeg csak nem volt giccses), de összességében nem nagy vásziszdász.
Abba kéne hagyniuk a jurasszikozást, de tartok tőle, hogy lesz még dínóparkos film...
//*** = aki ismeri mindkét film végét, az talán megérti.
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Hát ez csodálatos. Mire elkezdődik a film, már vége is. A szereplők gyakorlatilag pár percben csillogtatják meg képességüket (a Lénytől még csak ne is várjunk zúzást). Fő genyának van egy 5 perc bemutatkozása, utána 5 perc harc, és ennyi. Vicc az egész. A szereplők jelentéktelenek, kivéve Miles Teller, de csak mert ő kapta a fő-főszerepet. Egyébként annyira nem lenne szar, de ezt a végén semmit nem is értem, hogy gondolták.
4/10
egyébként meg banner, SPOILER használata kötelező! 😊
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
de azért töredelmesen bocsánatot kérek...
érdekes, jim meg tudta csinálni hogy nem olvassa tovább, sőt még spoilerbe is tudta így tenni... ezek szerint te nem tudod úgy irányítani a szemed hogy ne lásd meg amit nem akarsz... szar ügy
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
edit (jim): mivel még én sem láttam nem olvastam el, de spoilerbe raktam.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.09.12. 17:30:22
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
(2015.09.11) (132 perc, dél-koreai)
Valódi, megoldatlan bűneseten alapuló történet.
1986. A katonai uralom alatt álló Dél-Korea, Gyunggi tartomány. Rövid időn belül már a második helybeli, mutatós nőt ölik meg különös körülmények közepette. A kíméletlen helyi erők két díszpéldánya (Park Doo-Man és Cho Yong-koo nyomozók) minden eszközzel - brutális kínzás, bizonyíték hamisítás - és teljesen sikertelenül igyekeznek a nyilvánvalóan sorozatgyilkossággá alakuló esetek végére pontot tenni. A perverz gyilkos meg közben röhög a markába.
Az ügy akkora port kavar, hogy még Szöulig is ellátszik, ahonnan egy nyomozó érkezik, hogy a kifinomult tudásával segítsen az impotens rendőröknek.
A gyilkosságoknak azonban csak nincs vége. A nyomozók türelmének azonban igen...
//Nyomasztó film volt. Talán azért, amit az első mondatban is írtam, talán mert a filmben is szinte folyton esett az eső, és a hőseink is elkeseredetté váltak, miközben az ügy csak nem akart megoldódni. A slusszpoén pedig nagyon rafináltan volt elhelyezve.
Ez érdekes megoldás volt horror kategóriában... gyakorlatilag nem hagyjuk el a számítógép képernyőjét, minden dolog ott történik és ott derülnek ki a hátborzongató részletek egy tinédzser tavalyi öngyilkosságáról.
6 fiatal Skype-on videócsetel, ezzel párhuzamosan facebookoznak is, majd egyszercsak csatlakozik a beszélgetéshez a halott tini... mondjuk a videó tényleg fenn van a Youtube-on "Laura Barns kill urself" néven, a film elején is ezt a videót nézik mert ez történetesen rögzítette a leányzó öngyilkosságát.
A fiatalok természetesen hackerre gyanakodnak és elkövetik azt a hibát hogy szóba elegyednek vele... a mondás szerint pedig (Ne válaszolj a holtak üzeneteire!) baljós előjelnek számít hogy így tettek.
Tényleg ötletes megoldás volt a film, itt nincs őrült rohanás, gore-horror elemek, zombik, vagy küzdelmes akciók... csak a monitor van és rajta a rémült arcok akik jócskán benne vannak a slamasztikában, mert van egy szabály: tilos kilépni Skype-ról...
7/10
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Anno moziban én is úgy harcoltam magammal, hogy élvezni tudjam a filmet. Majd 2x-i újranézés alkalmával egész megbarátkoztam a látottakkal.
Igazából mivel ez egy újrázása volt a régi trilógiának, muszáj volt valamit újítani a koncepción. Ezért láthattuk a tetőponton azt a bizonyos jelenetet. Gondoljunk bele... Mi mással lehetett volna előrukkolni egy dinos filmben?
ON
Jurassic World (2015) - Kaland
Többet vártam a filmtől. Nem is többet, inkább kevesebb hülyeséget, amik a film végén csúcsosodtak ki. Egészen addig még tetszett is a film, amíg
hogy együtt intézzék el a hibridet... mindenki összefog mindenkivel, mindezt valami eszméletlen diadalmas zenével nyakon öntve.
És ez sajnos az egyszer nézős kategória aljára száműzte számomra a filmet.
:)
(2015.09.10) (126 perc, amerikai)
Fogalmam sincs hányadszor. Most csak a "Remastered" kedvéért (BD 1080, 5.1).
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Az I. világháborúban a brit K század maradéka egy éjszakai roham után a ködben bolyonganak. Bele botlanak egy kiterjedt német lövészárok rendszerre egy némettel együtt. Rajta kívül tele van az árok a többi német holtesteinek tucatjaival. Miután elfoglalják, meg próbálják ki deríteni, hogy mi történt.
Az az igazság, hogy kicsit csalódtam a filmben. 15-20 perc után kiderül, hogy milyen mintát követ és a varázs elillan. Nincs meglepetés, egy idő után tudod mire fog kifutni a vége. Ezen a karakterek sem segítenek. Teljesen átlagos arcok, semmi különleges nincs bennük. Háború gyötörte katonák, akik az kegyelmet v emberiességet már nem ismerik. Egyedül gollam (Serkis) karaktere volt érdekesebb, aki bár egy szintén unalomig ismert típust kapott. A fél őrült/őrült katona, aki már örömét leli a gyilkolásban és még a legkitekertebb, legőrültebb helyzetben is otthon érzi magát. De kihzta amit tudott a szerepből.
Egyetlen pozitívumot tudok felhozni a film mellett. Háborús filmet még ilyen mocskosnak és undorítónak nem láttam. Úgy vélem visszaadta, hogy milyen elcseszett körülmények lehettek egy-egy lövészárokban....
5/10
"The trees move. Do you not see it?"
Hát második nézésre is az eleje tetszik még Zod meg nem jön a földre. Utána átmegy olyan gagyi CGI verekedésbe és pusztításba, hogy az valami eszméletlen. Undorítóan ocsmány a CGI a filmben. Plusz, hogy szinte minden azzal van megcsinálva az még rosszabb. A lens flare az meg... uh, de sok sok sok volt benne, de minek!? Nagyon érződött a film elején a Nolan féle behatás a flashback-ekkel. Aztán elgurul a gyógyszer és a 3D mesterek valamit gányolnak. A zene az jó! A kivégzés a végén pedig elég keményen érintett megint, de aztán, hogy odabújunk Lois-hoz az levett az esemény erejéből. El kellett volna húzni a picsába durcázni utána a plafonon keresztül, hogy jobban beszakadjon az is aztán hagyni ennyiben. Majd a BvS-ben elővenni megint. 6,5/10
(2015.09.09) (107 perc, japán)
Az osztály gyakorlatilag alig figyel a tanárnőre, aki már az óra elején kijelenti, hogy a hónap végén elhagyja az osztályát, felhagy a tanítással is; és mesélni kezd Dr. Masayoshi Sakuramiyáról, aki élete utolsó napjáig tanított - és AIDS miatt hunyt el. Továbbá, hogy a tanárnő egyazon iskolában tanított, és született egy gyermekük. Manami, egy gyönyörű kislány, akivel később ezen munkahelye miatt továbbköltözött, immáron egyedül nevelve a pár éves csöppséget. S akit egy napon az iskola szabadtéri úszómedencéjében holtan találtak. A tanárnő pedig tudja, hogy kik végeztek az ártatlan kislánnyal... és el is mondja az osztálynak...
//Gyakorlatilag semmit sem tudtam erről a filmről, csak az egy mondatos plotot - "A psychological thriller of a grieving mother turned cold-blooded avenger with a twisty master plan to pay back those who were responsible for her daughter's death." -, és a film így nagyon ütött.
A filmben több vallomás is megelevenedik, hogy egységes történetté olvadjon össze. Beleleshetünk a kortárs kölykök vívódásaiba éppúgy, mint a gyermeküket féltő szülők hétköznapjaiba, vagy a diákjaiért aggódó, talán túlontúl is lelkes fiatal tanár életébe, ahogy a bosszúját hidegvérrel kivitelező tanárnő álarca mögé is.
A téma és a kivitelezés, a vizualitás és a mondanivaló könyörtelenül hétköznapi, és durva. A tini színészek kitettek magukért és a már-már videoklipes látvány is megtette a hatását.
Ez mekkora nagy szarfos hulyeseg volt 😞 1 szer sem tudtam komolyan venni a filmet. Egymas utan jottek a baromsagok.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/