Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
Filmbarátok podcastben hallottam róla, nem emlékszem rá, h. mondták volna, h. zöld utat kapott a sorozat, vagy csak nagyon várják a fejleményeket.
A könyvet nem olvastam, kritikákat olvasva viszont nekem is az jött át, h. ebbe bizony maga az alapvetés a sci-fi, és annak kéne elvinnie a sorozatot (is). A pilotnak olyan erős atmoszférája van, hogy bármi cselekmény nélkül is kiegyeznék vele.. a könyvet valszeg soha nem fogom elolvasni..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

REALista
Egy negatív karakterben mindig több a lehetőség...
Utoljára szerkesztette: REALista, 2015.09.15. 14:13:57

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

Avengers - Age of ultron. Khmm hát ööööööö. Nem is tudom. Azért az jelent valamit, hogy Ultron ami egy robot és csak hangját adta a színész lejátsztott mindenkit.

LasDen
November 20. 10 rész...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.09.15. 09:47:48

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Szintén láttam. Érdekes kezdés volt, valamint remélem hogy tényleg Based On lesz mert minimális spoilerek
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A könyvben egész egyszerűen nincs kifejtve ez a nagyon érdekes világ. Helyette láthatjuk a kisemberek problémáit, majd a könyv egyszer csak véget ér anélkül, hogy bármi komoly dolog történt volna. Van egy olyan érzésem, mintha csak az alapfelállás miatt lenne annyira híres... amivel aztán a könyvben semmit sem kezdtek...

A sorozat mikor jön majd? Lehet már tudni?
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.09.15. 09:09:28
IMYke2.0.0.0
<2011> - (imdb) - "Go-ji-jeon" (The Front Line) - 8/10
(2015.09.14) (134 perc, dél-koreai)

1953. A tárgyalások csak nem járnak sikerrel, és közben a harcmezőn több százezer északi és déli katona vesztette el már az életét.
A frontvonal mögül az Aero-K-hez (vagy a helyi katonák hívják: Aerok Domb) küldik hősünket, hogy nyomozza ki, az ottani Aligátor Egységben ki lehet az a tégla, aki összejátszva az északiakkal, azok délen élő rokonainak folyton leveleket továbbít a frontvonalról.
Eun-pyo (Shin Ha-Kyun) nem tudja még, hogy maga a pokol vár rá annál a ki-tudja-már-hányszor-gazdát-cserélt dombnál.

//Shin Ha-Kyun (Running Man, Big Match etc.) odatette magát ebben a húsba vágó történetben, ami leginkább: a dialógusokban nyílt és elbújtatott rendszerkritika, az értelmetlen háborúzás firtatása, a hősiesség és a túlélni akarás, bajtársiasság, és vigyorgó Halál őrült tangója volt, megfűszerezve egy kis melankóliával, elmosolyogtató nyugalom-etűdökkel, és elvarratlanul hagyott szálakkal .
Na és egy hellyel, ahol néha a szemben állók otthagynak valamit a másik tábornak...
//A filmben láthatunk a Ryan közlegény megmentéséhez hasonló partraszállást (kevésbé hazafiasat, sokkal durvábbat), és kőkemény dombfoglalást is. Mindenképp ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a háborús filmeket.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

sz4bolcs
Iron sky-nak kellett volna vmi hasonló atmoszférájúnak lenni + végtelen humor. Máig fájdalmas, mi lett belőle..

LasDen
igen. Nem volt rossz. Nem olvastam könyvet, de érdekesnek tűnik. Mindhárom történeti szál tartogat érdekességeket, kíváncsi leszek a folytatásra.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

sz4bolcs
Man in the High Castle pilotot látta innen valaki?

Kmarha
Látom hogy nem az, de nagyon amatőr hatása van. Mintha egy videó klipet akartak volna csinálni. De gondolom csak az fps nézet zavar (annyira nagyon be akar vonni, szeretné azt a hatást elérni, hogy magamat képzeljem az esemény főhösének, közbe meg tudom, hogy az első akció jelenet után két hétig nyomnám a beteg ágyat - már ha túlélném)

Viszont megjött a kedvem egy kis counter strike-hoz 😊

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

IMYke2.0.0.0
<2013> - (imdb) - "Mong-ta-joo" (Montage) - 8/10
(2015.09.13) (121 perc, dél-koreai)

15 évvel korábban egy gyermekrabló nyom nélkül - tragikus eseményeket és egy azóta is gyászoló anyát hagyva maga mögött - eltűnik. Már csak 5 nap van hátra, és a 15 éves elévülési idő miatt az egykori elkövető fellélegezhet, ugyanakkor elkövette azt a hibát, hogy az egykori helyszínen kegyeleti virágot helyez el... amiről (még ha csak homályos is) videófelvétel készül.
Pár nappal később egy újabb, megszólalásig ugyanúgy kivitelezett gyermekrablás történik...

//Kellemes meglepetés volt a film. Jeong-hwa Eom (vagy Uhm Jung-hwa, az egyik kedvenc koreai énekes-színésznőm, gyak. egy díva) a főszereplő, aki rutinból hozta a kötelezőt. A film feszült, izgalmas és megható is volt.

//Szerk.: Uhm Jung-hwa videók.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.09.14. 09:14:32

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Bokafix2
Charlie tanyája (2014)

Végre egy teljesen testhez álló film a pankrátoros buldózer (N. Jones) számára... itt kiélhette magát... szegény turisták... de nem tudtam sajnálni őket egy cseppet sem. Végig Jones-nak szurkoltam. Igazság szerint elképzelni sem tudom hogy olyan molylepke aggyal ami ezeknek a hipsztereknek volt hogy tudták túlélni egyáltalán a 10 éves kort. Ennyi szellemi kapacitással maximum a vegetatív életfunkciókat lehet fenntartani, értelmes életvitelre már tuti nem elég. De ezt a film is bizonyítja.

A horrorfilmek szereplői mindig is segghülyék voltak ez tény... ahogy ebben a filmben is... így simán megérdemlik amit kapnak... sokszor már fogtam a fejem milyen hülyék.... (rip = rest in pieces barmok... )

6/10

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

LasDen

LasDen

IMYke2.0.0.0
"az Alkonyat szériát egyszer mindenképp érdemes végignézni."

S igazuk is van - ismeretlenül nem szidhatsz semmit...

DantszEE
Apósomék a napokban nézték meg, és szénné szidták. Mert hogy csak akció van benne.
De azért Kobra 11-en élnek, és azt állítják, hogy az Alkonyat szériát egyszer mindenképp érdemes végignézni.
Utóbbi hallatán majdnem kiköptem a vacsorát.

Ettől (is) nagyon nagy királyság a Mad Max. <#eljen>
RatBaG
Kongy
Így van, lesz folytatás, ez már biztos, mert elég nagy siker volt a film 😊

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

ProGabe
Már bejelentették a folytatás időpontját. Ami ugyebár tök egyértelmű volt, lévén minden idők 3. (4-ik? lusta vagyok megnézni 😊 legjövedelmezőbb filmjéről van szó

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Totti5
Remélem is lesz még. Jobb mintha semmi nem lenne. Pláne jó nézni ilyen minőségben mint a World lett.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.09.13. 09:38:28

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

IMYke2.0.0.0
A Jurassic World grand finale témához: ha nagyon akarjuk, akkor beleképzelhetjük azt is, hogy az egész ösztönből ment. A Természet is végez egy ideig a mutációkkal, míg végül természetes mutálódás győz.

IMYke2.0.0.0
Rövidre fogva, csak magamat tudom ismételni: "Abba kéne hagyniuk a jurasszikozást, de tartok tőle, hogy lesz még dínóparkos film..."

Totti5
Nagyon tetszett, kaptam csomó dínót ami végig a képen volt, ment az aratás rendesen. Volt benne minden. Bele lehet köpni, de ebből mégis mit kellene kihozni... Raptorok, Trexek ropogtatják az embereket mint a ropit, mert már megint istent játszunk, ami felett nincs kontrollunk.

Tökéletesen illett erre is a

"Mindig így kezdődik! Aztán majd jön a futás, meg a sikítás!"

Párszor még meg fogom nézni, de már lemezen.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.09.13. 09:09:20

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

IMYke2.0.0.0
<2015> - (imdb) - "Jurassic World" - 5/10
(2015.09.12) (125 perc, amerikai)

Sokkal rosszabbra számítottam. Igaz, ehhez a (csak) 'kis' csalódáshoz és a 2014-es Godzilla lemásolásához*** is 3 férfi és 1 női forgatókönyvíró kellett...
Akadtak pillanatai a filmnek (a CGI-t nem említve, mert már ez a minimum minőség egy ilyen filmben - az "Indiana Jones-osdi" viszont ippeg csak nem volt giccses), de összességében nem nagy vásziszdász.
Abba kéne hagyniuk a jurasszikozást, de tartok tőle, hogy lesz még dínóparkos film...

//*** = aki ismeri mindkét film végét, az talán megérti.

tigeroo
amúgy most újranéztem a 10 éves F4 részeket, hát azok sem jobbak azért. a második rész pl. tök gáz, a film feléig csak az esküvőt szervezgetik, galactus 0, hülye lezárás, a cserélhető képességek + jelenetek tiszta hupikék-törpikék matiné rész érzését keltették nekem. nem volt valami grandiózus ez sem.
tigeroo
én annyiban örülök a buktának, hogy hátha a dizni bepróbálkozik a jogok megvételével kuncogva a FOX-nál. így legalább kapnánk egy még gazdagabb univerzumot ha jönnek a marvel cosmic eventek a filmekben
Bokafix2
Nekem annyiban tetszett jobban mint a régi F4-ek hogy itt a Lény jobban meg van csinálva... itt tényleg elhiszed hogy egy kőszörny... a régi Lény valami vicc volt... borzasztóan nulla külseje volt, viszont az új Lénynél is megvan az a hiba hogy a hangja nem mélyült semmit, ugyanolyan maradt mint mikor még ember volt. Kis vékonyka hang egy olyan külsőhöz... tényleg nevetségesen hatott.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Dynamic
Fantastic Four (2015)

Hát ez csodálatos. Mire elkezdődik a film, már vége is. A szereplők gyakorlatilag pár percben csillogtatják meg képességüket (a Lénytől még csak ne is várjunk zúzást). Fő genyának van egy 5 perc bemutatkozása, utána 5 perc harc, és ennyi. Vicc az egész. A szereplők jelentéktelenek, kivéve Miles Teller, de csak mert ő kapta a fő-főszerepet. Egyébként annyira nem lenne szar, de ezt a végén semmit nem is értem, hogy gondolták.

4/10
Jim Morrison
fyi lasden hozzászólása sokat segített, hogy ne olvassam el 😊
egyébként meg banner, SPOILER használata kötelező! 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

vérpocok
aúú... lelőttem egy gagyi látványfilm "spoilerét"... micsoda katasztrófa... mindjárt elkezdelek sajnálni <#hehe>
de azért töredelmesen bocsánatot kérek...

érdekes, jim meg tudta csinálni hogy nem olvassa tovább, sőt még spoilerbe is tudta így tenni... ezek szerint te nem tudod úgy irányítani a szemed hogy ne lásd meg amit nem akarsz... szar ügy

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

LasDen
ty for the spoilers motherfucker....

vérpocok
"ami a végét illeti, szerinted tényleg nem lehetett volna más kitalálni?"

mi majdnem behugyoztunk a röhögéstől a végén, mikor a raptor-tirex duó megszabadult az indominus rextől és a tirex szinte rámosolyog a kis rapi-ra és átható tekintettel elindul a cgi napfelkelte felé 😄

edit (jim): mivel még én sem láttam nem olvastam el, de spoilerbe raktam.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.09.12. 17:30:22

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Tikal
Semmi felsőbbrendűség, egyszerűen csak vicces amit írtál... végig szenvedtél egy filmet amit még kétszer kellett megnézned ahhoz, hogy elfogadható legyen... Bocs, de ez nem egy művész film, vagy valami nehéz sci-fi esetleg dráma, hogy elsőre nehéz legyen befogadni.. ez egy kalandfilm, ami már elsőre is fos, és ha még kétszer megnézem sem lesz jobb... nagyon sajnálom, hogy nem sikerült jobb forgatókönyvet írni, mert lehetett volna egy jó kalandfilm... ami a végét illeti, szerinted tényleg nem lehetett volna más kitalálni? 😊)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

IMYke2.0.0.0
<2003> - (imdb) - "Salinui chueok" (Memories of Murder) - 8/10
(2015.09.11) (132 perc, dél-koreai)

Valódi, megoldatlan bűneseten alapuló történet.
1986. A katonai uralom alatt álló Dél-Korea, Gyunggi tartomány. Rövid időn belül már a második helybeli, mutatós nőt ölik meg különös körülmények közepette. A kíméletlen helyi erők két díszpéldánya (Park Doo-Man és Cho Yong-koo nyomozók) minden eszközzel - brutális kínzás, bizonyíték hamisítás - és teljesen sikertelenül igyekeznek a nyilvánvalóan sorozatgyilkossággá alakuló esetek végére pontot tenni. A perverz gyilkos meg közben röhög a markába.
Az ügy akkora port kavar, hogy még Szöulig is ellátszik, ahonnan egy nyomozó érkezik, hogy a kifinomult tudásával segítsen az impotens rendőröknek.
A gyilkosságoknak azonban csak nincs vége. A nyomozók türelmének azonban igen...

//Nyomasztó film volt. Talán azért, amit az első mondatban is írtam, talán mert a filmben is szinte folyton esett az eső, és a hőseink is elkeseredetté váltak, miközben az ügy csak nem akart megoldódni. A slusszpoén pedig nagyon rafináltan volt elhelyezve.

DantszEE
Kifejtenéd örömödet, vagy elégedjek meg egy felsőbbrendű lekacagással?

Synchronous
Unfriended 2015

Ez érdekes megoldás volt horror kategóriában... gyakorlatilag nem hagyjuk el a számítógép képernyőjét, minden dolog ott történik és ott derülnek ki a hátborzongató részletek egy tinédzser tavalyi öngyilkosságáról.

6 fiatal Skype-on videócsetel, ezzel párhuzamosan facebookoznak is, majd egyszercsak csatlakozik a beszélgetéshez a halott tini... mondjuk a videó tényleg fenn van a Youtube-on "Laura Barns kill urself" néven, a film elején is ezt a videót nézik mert ez történetesen rögzítette a leányzó öngyilkosságát.

A fiatalok természetesen hackerre gyanakodnak és elkövetik azt a hibát hogy szóba elegyednek vele... a mondás szerint pedig (Ne válaszolj a holtak üzeneteire!) baljós előjelnek számít hogy így tettek.

Tényleg ötletes megoldás volt a film, itt nincs őrült rohanás, gore-horror elemek, zombik, vagy küzdelmes akciók... csak a monitor van és rajta a rémült arcok akik jócskán benne vannak a slamasztikában, mert van egy szabály: tilos kilépni Skype-ról...

7/10

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Tikal
😄D

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

DantszEE
A Jurassic World fikázóknak üzenem, hogy próbálkozzanak meg idővel egy újranézéssel.
Anno moziban én is úgy harcoltam magammal, hogy élvezni tudjam a filmet. Majd 2x-i újranézés alkalmával egész megbarátkoztam a látottakkal.
Igazából mivel ez egy újrázása volt a régi trilógiának, muszáj volt valamit újítani a koncepción. Ezért láthattuk a tetőponton azt a bizonyos jelenetet. Gondoljunk bele... Mi mással lehetett volna előrukkolni egy dinos filmben?

LaposElem
Igen ismerem, sajnos nem volt hozzá szerencsém, de belenézegettem milyen is lehet.
ON

Jurassic World (2015) - Kaland

Többet vártam a filmtől. Nem is többet, inkább kevesebb hülyeséget, amik a film végén csúcsosodtak ki. Egészen addig még tetszett is a film, amíg
el nem indulnak levadászni a hibridet, de a végén lévő Rator és T-Rex vállvetve egymás mellett harcolás, meg a vége finálé, hogy még a vízi-szaorusz is kiugrik a partra,
hogy együtt intézzék el a hibridet... mindenki összefog mindenkivel, mindezt valami eszméletlen diadalmas zenével nyakon öntve.

És ez sajnos az egyszer nézős kategória aljára száműzte számomra a filmet.

:)

IMYke2.0.0.0
<1997> - (imdb) - "The Fifth Element" - 7/10
(2015.09.10) (126 perc, amerikai)

Fogalmam sincs hányadszor. Most csak a "Remastered" kedvéért (BD 1080, 5.1).

Tikal
reméljük nem kap Star Wars filmet ez után a fos után...

LasDen
Deathwatch - A végzet őrei

Az I. világháborúban a brit K század maradéka egy éjszakai roham után a ködben bolyonganak. Bele botlanak egy kiterjedt német lövészárok rendszerre egy némettel együtt. Rajta kívül tele van az árok a többi német holtesteinek tucatjaival. Miután elfoglalják, meg próbálják ki deríteni, hogy mi történt.
Az az igazság, hogy kicsit csalódtam a filmben. 15-20 perc után kiderül, hogy milyen mintát követ és a varázs elillan. Nincs meglepetés, egy idő után tudod mire fog kifutni a vége. Ezen a karakterek sem segítenek. Teljesen átlagos arcok, semmi különleges nincs bennük. Háború gyötörte katonák, akik az kegyelmet v emberiességet már nem ismerik. Egyedül gollam (Serkis) karaktere volt érdekesebb, aki bár egy szintén unalomig ismert típust kapott. A fél őrült/őrült katona, aki már örömét leli a gyilkolásban és még a legkitekertebb, legőrültebb helyzetben is otthon érzi magát. De kihzta amit tudott a szerepből.
Egyetlen pozitívumot tudok felhozni a film mellett. Háborús filmet még ilyen mocskosnak és undorítónak nem láttam. Úgy vélem visszaadta, hogy milyen elcseszett körülmények lehettek egy-egy lövészárokban....

5/10

Calver
...és (bár a filmek nálamkimaradtak), utána jön még egy folytatás videójáték formájában, Heavy Metal: F.A.K.K.² néven,, és móka a köbön, legalábbis a maga idejében kurvajó volt.

"The trees move. Do you not see it?"

Én Man of Steel első 15-20 percéből (Kripton) néztem volna meg egy egész estét filmet. Ott nagyon jól eltalálták a látványvilágot.
k0trapali
Man of Steel

Hát második nézésre is az eleje tetszik még Zod meg nem jön a földre. Utána átmegy olyan gagyi CGI verekedésbe és pusztításba, hogy az valami eszméletlen. Undorítóan ocsmány a CGI a filmben. Plusz, hogy szinte minden azzal van megcsinálva az még rosszabb. A lens flare az meg... uh, de sok sok sok volt benne, de minek!? Nagyon érződött a film elején a Nolan féle behatás a flashback-ekkel. Aztán elgurul a gyógyszer és a 3D mesterek valamit gányolnak. A zene az jó! A kivégzés a végén pedig elég keményen érintett megint, de aztán, hogy odabújunk Lois-hoz az levett az esemény erejéből. El kellett volna húzni a picsába durcázni utána a plafonon keresztül, hogy jobban beszakadjon az is aztán hagyni ennyiben. Majd a BvS-ben elővenni megint. 6,5/10
IMYke2.0.0.0
<2010> - (imdb) - "Kokuhaku" (Confessions) - 7/10
(2015.09.09) (107 perc, japán)

Az osztály gyakorlatilag alig figyel a tanárnőre, aki már az óra elején kijelenti, hogy a hónap végén elhagyja az osztályát, felhagy a tanítással is; és mesélni kezd Dr. Masayoshi Sakuramiyáról, aki élete utolsó napjáig tanított - és AIDS miatt hunyt el. Továbbá, hogy a tanárnő egyazon iskolában tanított, és született egy gyermekük. Manami, egy gyönyörű kislány, akivel később ezen munkahelye miatt továbbköltözött, immáron egyedül nevelve a pár éves csöppséget. S akit egy napon az iskola szabadtéri úszómedencéjében holtan találtak. A tanárnő pedig tudja, hogy kik végeztek az ártatlan kislánnyal... és el is mondja az osztálynak...

//Gyakorlatilag semmit sem tudtam erről a filmről, csak az egy mondatos plotot - "A psychological thriller of a grieving mother turned cold-blooded avenger with a twisty master plan to pay back those who were responsible for her daughter's death." -, és a film így nagyon ütött.
A filmben több vallomás is megelevenedik, hogy egységes történetté olvadjon össze. Beleleshetünk a kortárs kölykök vívódásaiba éppúgy, mint a gyermeküket féltő szülők hétköznapjaiba, vagy a diákjaiért aggódó, talán túlontúl is lelkes fiatal tanár életébe, ahogy a bosszúját hidegvérrel kivitelező tanárnő álarca mögé is.
A téma és a kivitelezés, a vizualitás és a mondanivaló könyörtelenül hétköznapi, és durva. A tini színészek kitettek magukért és a már-már videoklipes látvány is megtette a hatását.

CSOCSO
Jurassic World

Ez mekkora nagy szarfos hulyeseg volt 😞 1 szer sem tudtam komolyan venni a filmet. Egymas utan jottek a baromsagok.

Jim Morrison
remélük jóa lesz, és hozzá még egy új moby extreme ways remix/verzió <#eljen>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

TBTPumpa
Új Nolan-film érkezik: 2017. július 27.

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."