106844

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Janika114 #94109 Boat Trip (Hajó a vége) ? -
hapi #94108 +1
-
eddaniel #94107 Coen imádó vagyok (voltam) Az Áve Cézár egy szégyen (sar) folt a gatyájukon felháborito hogy ilyen förtelemet leforgathatnak majdnem olyan xar volt mint a véresen egyszerű, vagy az egy komoly embrió -
dump.
Predestination - 3/10
mondanám, hogy sokat rombol a film élményén ha az ember a "hatalmas csavart" az első tizenpár percben kitalálja, de... ha így lenne, ezt csak retardáltak tudnák élvezni, szóval nem csak ezért volt szar. unalmas dolgokra rányomul, amiben lenne potenciál, azt meg hanyagolja a faszba... látszik, hogy ezt a trailer készítői is látták, és ezért egy akkora hazugság, amekkora.
Hail, Caesar! - 7.5/10
Coen tesók, borítékolható volt hogy kibaszottul jó lesz.
Black Mass - 5/10
[hangos ásítás]
Horns - 6/10
könyvadaptáció (Joe Hill, aka Stephen King középső fia könyvéből ráadásul, aki biza jó), baromi jó alapfelütés, zsenialitás itt-ott át-át villan, de... ez így kevés.
10 Cloverfield Lane - 7/10
Mistress America - 6/10
The Interview - 5/10
egyszer nézhető kategória a köbön.
The Hateful Eight - 8/10
The Revenant - 5/10
a medve tényleg megérdemelte volna hogy molyszagú öregemberek hozzábasszanak egy oscart. +1 pont aSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nyakon víz kicsöpögős jelenetért, visítottam.
Coherence - 7.5/10
középfasza mindfuck.
Spotlight - 4/10
jó téma is lehetne, ha nem ilyen hihetetlenül beszari módon nyúlnának hozzá. protip: ha valaki kibaszott pedofil papokról akar egy filmet, növesszen golyókat, ne pedig épp hogy nem bocsánatot kérjen a gyerekmolesztálóktól mert kritizálni meri őket... időpazarlás.
What We Do in the Shadows - 7/10
Dark Star - 8/10
egy rakás szép lassan bekattanó asztronauta, egy karmokkal rendelkező strandlabda, egzisztenciális vita egy öntudattal rendelkező bombával... kibaszottul zseniális komédia John Carpenter és Dan O'Bannon elméjéből. -
gombabácsi #94105 millió dolláros bébi
spoileres
hát... szokásos profi eastwood film. súlyos téma. csak egyetlen hatalmas hiba van benne. pont a lényegről nem szól... vagyis.. keveset mond róla. pontosabban semmit. ez akkor megbocsátható lett volna, ha istent/vallást nem kereverik bele. de mivel belekeverték, legalábbis többet kellett volna mondania az egész élet+isten+halál+elet értelme témáról... több infó kellett volna bele... így számomra üres volt a film. nagyon. és a legrosszabb, hogy ezt súlyosnak tűnő drámázással próbálták elfedni. plusz azzal hogy ez aztán a tökös film, tökös téma. tökös az eastwood, tökös a csaj. a fenét. ez töketlenség, üres drámázásba csomagolva. sorry eastwood, ez van. ha istent akarod kritizálni, ha szerinted "isten halott", akkor tarr béla filmjeit ajánlom, ő ezt jóval profibban csinálja és mond is valamit legalább...
emellett, bár apróság, az nem volt világos hogy a másik boxoló csajnak hogyhogy elnézték a brutális szabálytalanságot? nem értek a boxhoz se, meg semmilyen sporthoz, de ezt kicsit jobban megmagyarázhatták volna, mert azért mégiscsak egy fontos pont a filmben. bár lehet hogy az élet keménységét, igazságtalanságát akarták érzékeltetni vele, de akkor is sántított a megvalósítása.
de a lényeg: én hiszek (a keresztény) istenben. de abban is hogy ez az isten nem várja el hogy a brutálisra növekedett techológiánk miatt (orvostudomány) egy halott testben szenvedjünk. tehát nem feltétlen értek egyet azzal, hogy isten bűnnek tartja pl a passzív eutanáziát.
mondjuk az se volt világos hogy a végén ez passzív vagy aktív eutanázia volt-e, mert egészen addig azt mondták hogy a lélegeztetőgép tartja életben. aztán a végén mintha mégse... -
Carnage Park (2016)
Egynek elmegy... egy pszichopata mesterlövészről szól... tipikus "open world" jellegű film. Nagy nyílt terek, kevés lehetőség az elrejtőzésre, és mobiltelefon nuku, ugyanis a 70-es években vagyunk.
7/10 -
gombabácsi #94103 az a bizonyos belezés nagyon súlyosan durva benne. pedig az én gyomrom bírja, de ez már határeset volt nálam is :)
de hogy ez a magyar cím hogy jött? hajjaj. miért nem lehetett pl "csontbalta"? jól is hangzik... -
gombabácsi #94102 a wall street farkasa
hát nem tudom... pörgős, sodró lendületű, professzionálisan megcsinált film. dicaprio szokás szerint túljátsza. a baj az hogy semmiféle lelkiismereti küzdelem nem látszik egyik szereplőn sem. mintha ez egy sima szórakoztató film akarna csak lenni. pedig a lelkiismereti küzdelem szükséges lett volna, enélkül súlytalan az egész. pedig csak egy nagyon pici kellett volna belőle (mert az ilyen embereknek csak annyi van)...
még súlyosbítja a helyzetet az hogy az utolsó fél órában meg mintha át akarna komolyabb filmbe váltani...
a jachton amikor az fbi ügynökkel beszélgetnek, az mondjuk zseniális, de sok más része is a filmnek... csak hát súlytalan sajnos... (attól nekem nem lesz súly, hogy dicaprió nagyon cool meg laza meg túljátsza...) -
Bone Tomahawk - Csontok és skalpok
Most nézem csak IMDB-n, hogy 2015-ös film. Ahhoz képest jó sokat vártak a magyar mozik (tippelem: csak a művész mozikba lehet megnézni), a bemutatással.
Először is, a 18-as karika indokolt. Másodszor, nagyon erősen nem randi film. Ehhez képest szinte csak párokat láttam a moziba, és nem úgy tűnt, hogy mindkét fél élvezte volna a filmet.
A Csontok és skalpok, egy érdekes próbálkozás, amiben a klasszikus western (nagyon nagyon nagyon lassú kibontakozás, rengetek beszélgetés, realista és gyorsan végződő összecsapások) elemeit egészítették ki a kannibal horror filmek (test közelből bemutatott csonkolások, belezések, ahol a "gonosz" nem túlvilági, hanem nagyon is emberi) elemeivel.
A végeredmény: oké. A film ezen elemeket nem keveri ténylegesen, inkább egymás után használja fel. A felütés (a film első percre) a kannibál horror elemmel kezdődik, ahol egy kényelmetlenül közeli és lassú nyaknyiszálásnak lehetünk szemtanúi. Utána jó egy óra klasszikus westernes csapat összeállás és a pusztában barangolást élhetünk át, rengetek karakterek közti beszélgetéssel, amelyek alig mozdítják előre a cselekményt, számomra mégsem voltak unalmasak, és végig lekötöttek. Utána van egy fél órás tényleges mix, ahol a western összecsapás és némi horroros beütéssel kavarodik, csak azért, hogy a leszámolás már tényleges kannibál filmbe forduljon át.
Tehát aki egy jó westernt akar látni félig megkapja, de sokkolni fogja a brutalitás, aki horrorra számít, meg majd halálra fogja unni magát, a végéig. Ráadásul nem mindenhol olyan brutális a film, mint amilyen lehetne.
Rendes gyomorgörccsel jöttem ki a vetítésről, és még mindig nem igazán tudom, hova tenni ezt az alkotást. Az biztos, hogy érdekes próbálkozás, engem végig lekötött, a szereplőkkel együtt tudtam érezni, így nem bántam meg hogy megnéztem. Többször viszont nem fogom. -
Bocs a késői válaszért. Hát kb 20-25 évesek lehetnek a filmbe ha jól emlékszem. De nem a kick-ass az, teljesen más. Ez egy kb 12-es karikás vígjáték, ami nem rugaszkodik el a valóságtól.
tigeroo #94004: Nem, sajna. -
Seten #94099 Én mondjuk pont nem azon csodálkoztam ahogyan kibékültek (észhez tértek) hanem, hogy mekkora ökörségen rúgták össze a port. -
Minden égett körülöttük -
Úristen :) -
még így is túl színes :D Filmben is ennyire volt színes, mint ezen a promo képen :D
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.07.15. 19:05:36 -
Ez alapján... valami ilyesminek képzelem:
-
Azon tűnődtem, hogy mi változott ezen a ruhán a BvS-hez képest, mert olyan furcsa volt. Aztán rájöttem, hogy azért, mert ez színes színes, nem csak Zack Snyder színes...:D
többi kép -
Midnight Special 2016
Kedvelem Michael Shannon játékát, ezért is szavaztam esélyt ennek a filmnek. Sajnos engem a történet nem szippantott be. Próbált a film végig titokzatos lenni, szépen, lassan adagolva az infókat. Egyszer meg lehetett nézni, de nem lesz kultfilm, az is biztos.
6/10
Eye in the sky 2015
Na ez már jobban lekötött. Noha nem teljesen azt kaptam, mint amit szerettem volna látni. De elfogadom, hiszen itt a hangsúly sokkal inkább a morális kérdéseket feszegette, ami elgondolkodtatja az embert.
6/10
Trumbo 2015
Kicsit vontatottnak éreztem és olykor unalmasnak is. Nagy dramaturgiai jelenetekre nem emlékszem. De ez semmiképpen sem a színészek hibája. Sokkal inkább a forgatókönyvírójáé. Érdekes megállapítás annak fényében, hogy maga a film éppen egy zseniális forgatókönyvíróról szól.
6/10 -
Prof William #94092 Már megjelent? Nem is tudtam...
A könyv igazán kellemes volt. Nem ért fel King régebbi könyveihez de jó volt.
Meglesem majd én is. -
Cell 2016
Bár nem fogja veszélyeztetni a Remény rabjai vagy egy Halálsoron helyezését, de hozza azt ami egy Stephen King adaptációtól elvárható: horror, némi misztikummal fűszerezve és odaverős befejezés.
A telefonfüggő, a kijelzőt bezombultan bámuló társadalom kritikájának is tekinthető a film. Csak hagyományos vírusfertőzés helyett itt a telefonkészülékek által generált jelek teszik az elmét kiszámíthatatlanná, és változtatják a homo sapienst közveszélyes dühöngő őrültté. Ráadásul főszereplőink már szerepeltek ketten együtt King filmben pár éve... (1408)
Most is hozták a formájukat, bár a közepe táján kicsit unalomba fullad a film, de a kezdés és a vége az brutális... az elején pl. mikor elszabadul a káosz és az emberek megőrülnek... mintha a World War Z képsorait látnánk. Összeségében tűrhető film, de kár az üresjáratért.
6/10 -
Breathe
Na hat en ezen ki voltam akadva. Mi ki nem alakult a sztoriban! Teljesen mast vartam - nem lattam trailert, sem kritikat. Francia film. Azokat meg szeretem. Hat ez is eleg utos lett!
Ajanlom a komolyabb filmkedveloknek. -
gombabácsi #94089 the purge 1,2
na, ezek jó filmek. -
beszólás :D -
hapi #94087 Szükség van itt pedig az oktatásra olvasd csak el a saját beszólásod, arra is ráfér... -
Biztosan járnak ide...
Azt tudom elképzelni, hogy fejet fogni, röhögni, vagy fejet csóválni. -
Imikének mondja, ő a szakértője a témának... -
Hát szerintem egyre kevesebben, mert tényleg halál unalmas ugyanazt olvasgatni két hetente. Egyesek azt gondolják, csak nekik van igazuk, és ezt nem is tudják magukban tartani. Rém ciki ez a topik a sok okoskodás, és a megmondóemberkék miatt. -
Nem tudhatod mennyien járnak ide... van rengeteg read-only emberke is. Még regisztráció sem kell hogy olvasni lehessen a topikot. -
uramatyám, itt már viccelni sem lehet kérem, nem csodálom ha senki nem jár már ide..... -
Etika!
(Nem mester, csak ember:) -
A Death Proofból kellett olvasnia a WW szerephez? Érdekes... -
Hát, kicsit bekavart magának, de szerintem a "következtető bajnok :)"-ot szerette volna kiemelni.
A lényeg a lényeg, estig biztos felvilágosít itt valaki. -
7 Things to Know About Gal Gadot -
De előzőleg nekem is leírta még a privát előtt. (#94034) Ha legalább tájékozódnál is mikor belépsz a topikba és az összes témával összefüggő hsz-t elolvasnád nem lőnél ennyi bakot. -
Bokafix2, mégsem igaz. Mert a publikust egy másik "következtető bajnok:)-nak írta.
-
Taníts mester. -
"Logika odabasz... " ez igaz:), de a lényeget nem érted. -
Nicsak, egy régóta benntartott beszólás... egészségedre! -
"Nem azért kaptad hogy közzé tedd"... vicces... kezdjük azzal hogy a fene sem kért privát üzit és nem is szoktam privát eszmecserét folytatni. Főleg nem akkor ha ilyen cinikus módon nyilvánulnak meg benne mint a jelen üzenetben. Meg különben is mi a f*szért kell privát üzibe elküldeni valamit, amit már előzőleg ide is beírt....? Logika odabasz...
Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2016.07.13. 18:57:05 -
DantesHUN #94071 nekem meg a te szarságaid unalmasak. 1-1 -
csak ez a rész kéne, onnan meg nem lehet megosztani FB-ra