106836

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
a t(r)ükrös jelenet annyira nagy... -
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[1997] - https://www.imdb.com/title/tt0118884/ - "Contact" - (Kapcsolat) - (-) - 7/10
(2023.03.29) (150 perc, amerikai) - Drama, Mystery, Sci-Fi (imdb) -- 13+
A film elkészítése (megírása) sok port kavart fel annak idején (Clinton és kamarája, CNN, a NASA, Coppola), ahogy az a Wikipédián olvasható - ettől talán még hitelesebbé válik, érdekes mód.
Sagan és felesége látomása egy idegen civilizáció (vissza)jelzésével, és a Föld reakciójával formabontó, és bár kora miatt is kevésbé tűnik látványosnak (mai szemmel vicces például az űrállomásos gravitáció ábrázolása), gondolkodásra, bátor elmerengésre ingerel egy "mi lenne ha" felsóhajtással... Sci-fi, még pedig a mesésebb végéből. Az általános idegen civilizációs dramaturgia, a bírósági jelenetesdi a szokásos amerikai filmes mintát követte.
Jodie Foster kisujjból kirázta a szerepet, sőt, a férfiakat felcsigázta egy kisebb (bal) mellvillantással is (perverz mód kíváncsiaknak: 0:19:04).
Matthew McConaughey érdekes (mai szemmel egyenesen fura volt látni, hogy a szemhéja festve/árnyalva volt), és a szerepe is felemás, érzelmi balanszírozásról szóló volt.
Érdekes szempont lehet, hogy Matthew McConaughey-nek a 2014-es "Interstellar" előtt is bőven volt egy másik olyan sci-fi filmje, amiben bár nem a főszereplő volt, de szintúgy az apa-lánya kapcsolat szimbolikájával kaptunk "választ" egy sci-fi kérdésre.
Egyfajta filmgyártási időgépként, sci-fi kuriózumként megnézésre tudom ajánlani. Nekem tetszett. -
Komolyan készül a szerepeire a fickó, ez tény. A Mátrix munkálatai is elkezdődtek már 1997-ben, gyakorlatilag 2 évig nyomta a jiu jitsu-t, meg az akrobatikus mozdulatokat, a 2. rész büdzséjébe meg több millió dollárral szállt be, mert elég drága volt a vfx. -
John Wick 4
3 nagy akciójelenet minimális átkötésekkel. Az öltönyös dolog már egy kicsit sok lett, és néha a Tarkovra emlékeztetett, ahogy oldalaznak egymással szemben és lőnek egymásra. Viszont így lehetett még jobban variálni az akción. Az oszakai és az utolsó bevetés, ami igazán nagyot üt. A kettő közötti az csak olyan meh. Pedig Scott Adkins oda tette magát. Keanu azért megint nem semmi melót tett bele, hogy minden top-notch legyen. Kifejezetten jó szórakozás még a hosszú játékidő ellenére is. Ami egész gyorsan elrepül...
7/10 -
de. De nem akartam semmit. Csak a fun kedvéért kérdeztem meg... -
65 nagyon nem jött be,húzó erő a dínó,én is azért vásztottam ,de meh...arra a will smithes rettenetre emlékeztetett amit a fiával csinált amikor a "régi"Földre zuhantak le , nem jut eszembe a címe
Wick szintén nem moziban nézős lesz,mert bár az első rész nagyon állat és többször láttam már,a második elmegy,de a harmadikban már mindenkit is gond nélkül...szinte látom magam előtt hogy a negyedik sem fog többet adni mint a harmadik,ha nem kevesebbet. és az agyatlan hentelésnek is van határa :) -
Nem lehet, hogy eleve a John Wick felé húzott már amúgy is a szíved, csak megerősítést szerettél volna rá, hogy az a jobb választás? -
mert vasárnap más program van. nem érek rá... -
Én a Dungeons & Dragonst nézném meg. -
egyik se :D -
De miért kell választani? :D
Szombaton John Wick, vasárnap meg 65. -
valószínű az lesz... -
John Wickre szavazok én is. Pedig az sem a mélységéről híres... -
Szerintem a John Wick-kel jobban jársz -
mi legyen hétvégén? 3 órás John Wick vagy 1,5 órás 65? nemtom... -
Charlize Theron csábít, de a plot egyelőre nem.
Majd 'ccer. -
Sequoyah #105767 Long Shot (2019)
Jo latni egy klisektol nagyjabol mentes vigjatekot. Nem azt mondom hogy teljesen forradalmi, de nem kiszamithato hogy mi fog tortenni.
A humora is jo, nem a szokasos poenokat puffogtatjak el ujra es ujra (bar a pofara-esesek nem illettek a film stilusaba).
Bar nem erre epul a tortenet, de azert feszeget politikai kerdeseket, szoval aki ezen felhuzza magat (pl kornyezetvedelem...), az ne nezze meg.
8/10 -
[2017] - https://www.imdb.com/title/tt7057496/ + https://mydramalist.com/22899-night-of-memory - "기억의 밤" (Gieokui Bam) - (Forgotten) - (-) - 8/10
(2023.03.18) (107 perc, dél-koreai) - Mystery, Thriller (imdb) - Thriller, Mystery, Psychological, Drama (mydramalist) -- 18+
Amolyan "hétköznapi" ijesztgetős thrillernek hittem számos jelenet alapján - hogy aztán minden boruljon, amikor a főszereplőnk lerántja a leplet a dolgokról, és még ezután is kaptam egy olyan fordulatot, amire nem számítottam, hogy a végén jöjjön az, amire - bár a képsorok (és a rendező) utaltak - tényleg nem gondoltam... aztán minden körbeért az utolsó jelenetsornál.
Nem találta fel újra a kereket, de szórakoztató film volt. Erősen ajánlott mű. -
Avatar 2 újabb megtekintés. Nem tudtok meggyőzni, hogy ez egy szar film. Kiri pedig a film lelke....
7/10 -
De. Elutasítottad. Konkrétan az "Es engem miert kell hogy erdekeljen" kijelentés lényegében egy elutasítás. Továbbá, amit te bírálatnak hittél, az tulajdonképpen az előzőekben idézett kérdésedre adott válasz volt. Megkérdezted, miért kéne érdekeljen a másik feldolgozás, én meg leírtam. Ennyi. Az hogy te bírálatot és kötekedést látsz bele, lényegében csak abból ered, hogy nem ugyanaz volt az általad méltatott verzióról a véleményem, mint a tiéd. A kötekedés nagyon nem ez. Az mindig öncélú és a személyt támadja, én viszont a filmről írtam kulturális kontextusban. Ha viszont a véleményem az egódat is sérti, arról nem tehetek. -
Sequoyah #105763 Nem utasitottam el. Meg csak azt sem mondtam hogy nem fogom megnezni.
En ertekeltem egy konkret filmet, ennyi.
Az hogy ajanlasz egy masik filmet ami szerinted meg ennel is jobb, annak orulok. De amit irtal az nem ez volt, hanem gyakorlatilag egy biralat hogy miert nem ertekeltem azt a masik filmet is, ami szerinted jobb. Mindenki azt a filmet nezi meg, es arrol posztol itt amit csak akar... Te szabadon irhatsz kritikat arrol a filmrol.
-
Sequoyah #105762 Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)
Pozitivum, hogy a Harry Potter vilagat jol adja at. Nagy kaliberu karakterek vannak benne, es nagyszeru szineszek jatszak oket.
Negativum, hogy a tortenet eleg gyenge. Az alapotlet meg okes lenne, bar semmi forradalmi, de a reszletek eleg semmilyenek.
Ha HP fan lennek lehet siman 1-2 ponttal tobbet adnek erte, de szamomra kicsit unalmas volt, bar semmikeppen sem rossz.
6/10 -
Sequoyah #105761 En imadom a szamot, nehez kiverni a fejembol:)
Az Oscart gyakran szidjak amiatt hogy a muveszibb alkotasokat teszik jobban eloterbe, es nem a popularisat. Na ez inkabb a popularis valasztas volt.
Bar hozzateszem a video es a tanc nagyon sokat tesz hozza, es ez a dij nem ezt jutalmazza...
-
Sequoyah #105760 Elvis (2022)
Jo megvalositas, es nagyszeru szineszi munka, de a sztori csak kozepesen erdekes. Elvis rajongoknak (vagy ha csak erdekel Elvis maga) kotelezo film, mert szamukra a sztori nyilvan sokkal fontosabb. Mindenki masnak egy kozepes egy estes szorakozas.
7/10 -
Nem szerepem, hogy védjem - de nekem amúgy is tetszett a film is, a dalok is benne (igaz, indiaihoz képest baromi kevés volt benne, ellenben rengeteg 4K-ban lassított akció, etc. -, de mozgóképpel, jó bitrátával és 5.1+ mellett nagyon jó hangulata volt/van. Utóbbi ráadásul azért is érdekes, mert a film túlnyomórészt nagyon "sötét", szomorú és erőszakos események sora, amolyan indiaisan (eredeti nyelv: telugu).
“Hold My Hand” from “Top Gun: Maverick”
A filmet szeretem - a szám nagyon rossz.
Az Everything-es dal annyira semmi, hogy rá kellett keresnem, és már emlékszem, hogy a filmben is utáltam.
Applause (From “Tell It Like A Woman”)
Sosem hallottam, de ez a nazális hang amúgy se jön be - manapság a vokalisták ilyet tolnak.
Rihanna - Lift Me Up (From Black Panther: Wakanda Forever)
Annyira nem rossz (ráadás: nincs nazális rezonancia - tud énekelni, na), de nekem nem érne Oscart.
-
Izlések és pofonok, de nem hinném, hogy ez oszkárt kell érjen.ennyi erővel a lolituma is lehetne vagy a scooter .
Azoknak még komolyabb szövege van mint ennek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Szerintem sem volt ennyire jó film.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![2022] - https://www.imdb.com/title/tt6710474/ -- "Everything Everywhere All at Once" (-) - (Everything Everywhere All at Once) - (-) - 4/10
(2022.05.20) (139 perc, amerikai) - Action, Adventure, Comedy - (imdb) -- 18+
Értettem én, hogy kicsit fel kellett... de azé' ennyire nem.
Bálna címszereplő Oszkár is inkább a színész magánéletének szólt (szerintem), mert értve-látva, amit a filmben művelt sem ért Oscart. [Hint: csak Martin McDonagh (“The Banshees of Inisherin”) teljesítményét láttam még]
Music (original song): ”Naatu Naatu” from “RRR”
Tényleg állati jó zene, ami csakis a filmmel válik azzá - kép és a színészek, jó hangrendszer nélkül nem üt.
(Meg kéne még egyszer nézni) -
Batman15 #105756 Én már csak animációs filmeket nézek, és nem a cicák kapták az Oscart. Felháborító! :(
Szia LasDen! Mit szólsz egyébként, hogy Tom Brady visszavonult? -
https://www.latimes.com/entertainment-arts/awards/story/2023-03-12/oscars-2023-winners-list
Szerintem nem volt ez ennyire jó film, de legyen... ¯\_(ツ)_/¯ -
[2022] - https://www.imdb.com/title/tt21867370/ + https://mydramalist.com/67965-confidential-assignment-2 - "공조2: 인터내셔날" (Gongjo 2: Inteonaesyeonal) - (Confidential Assignment 2: International) - (-) - 7/10
(2023.03.12) (129 perc, dél-koreai) - Action, Comedy (imdb) - Action, Thriller, Comedy, Drama (mydramalist) -- 18+
Kevesebb hand-2-hand harc ellenére megpakolták szereplőkkel, humorral, harccal, akcióval a folytatást - és bár nem volt körmöt rágóan izgalmas, semmiképp sem nevezhető unalmasnak.
Im Yoon-Ah (YoonA)-át - [a sógornő; May 30, 1990 (Girls Generation)] - még mindig jó nézegetni :) -
Nem azert de pl a "Ghost in the Shell 1995 vagy Mátrix 1999" nel nem lehetne nagyobb kulonbseg. Ennyi erobol a robin williamses robot movie is lehetne GITS koppintas.
GITS ben a lenyeg, hogy mar mindenki felig kiborg. Sehol egy robot aki tudatra tor vagy az emberek ellen megy. Egyetlen hasonlo dolog, hogy van egy kabel amit az ember tarkojaba dugnak.
Matrix meg arrol szol, hogy a robotok es az emberek harcolnak egymassal. Robotok csapoljak az embereket mint a farmer a tejet a tehenbol.
Legalabb 3 szintje van a koppintasnak.
GITS es matrix fele ahol igazabol teljesen masrol van csak van par minimalis hasonlosag avagy az egyik osztonzi a masikat.
Godzilla tipusu koppintasok, ahol a fohos ugyan az meg vegulis a diohejba foglalt sztori is de az egesz film mas.
Taxi, Otto meg az Eletrevalok, ahol vegulis szinte ugyan az az egesz. -
Ezen voltam. Eszmeletlen szep volt. Viszont a banshee digitalis "hullamvasut" az kb eletem legkomolyabb atrakcioja volt. Pedig szerintem mar ultem minden fontosabb ilyen dolgon az orlandoi parkokban. Belekonnyeztem.... egyetlen olyan atrakcio ahol AZONNAl vissza alltunk a sorba. -
"és így nem is úgy vicces - és ez talán a főszereplő színésznek köszönhető, Tom Hankstől nehezen tudjuk elhinni a morcosságot."
Hat nemtom, en es a felesegem jokat rohogtunk rajta. Szerintem poen volt es volt T.Hankset latni mogorvanak meg morgolodonak. Jol allt neki. Es szerintem pont eleg volt az egesz karaktere, hogy ne ugy tunjon soknak, es igy legalabb nem volt eroltetett. Jo film volt. siman 7/10 -
ez egy hollywoodi film, szóval érthető.
ha részletekre vagytok kíváncsiak, nézzétek meg ezt: https://www.imdb.com/title/tt4875844/ -
Lehet, de akkor is inkább volt Shelby /Ken Miles biográfiája mint akár a Fordé vagy a Ferrarié, mivel egyik fonókéról nem tudtunk meg semmi különösét, aki nincs annyira otthon az autók világában annak ebből nem jön át semmi, hogy honnan indultak miért is akarták anymore legyőzni egymást és ,hogy azért egy adott fejlesztésre a másik reakcióját is be lehetett volna mutatni.
Ahogy az iskolában igy itt is ami leviszi a pontot az az, hogy a cim nem passzol a tartalommal . Egyébként többször nézhetős film . -
Drámai biográfiának szánták vélhetően, és nem dokumentumfilmnek --- igaz, hozzá kell tennem, engem is zavart, hogy hirtelen kaptunk egy GT40-es és "csá", azt láttuk, hogy így-úgy pofozgatták... de, honnan, mikor, miért GT40? Szóval, igen ez hiányzott.
A v(s). Ferrari rész engem nem zavart, hiszen egyértelmű volt, hogy "ellenük" (a dominanciájuk ellen) mennek.
Azt megemlíteném, és pozitívumként elfelejtettem megemlíteni leírni korábban, hogy tetszett a versenyzők piszkos trükközéseinek hiánya, a tisztességes versenyzés, megbecsülés (végén a kalap).
A paddockbeli trükkök nem zavartak.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2023.03.10. 15:03:54 -
Teljesen jo film volt, azt leszámitva, hogy a cimmel ellentétben a Ferrarirol szinte semmit nem tudunk meg , inkább mondanám ezt a filmet Shelbynek, mint Fordnak és méginkább Ferrari csatájának.
ÉS még igy is csak magárol a személyről szolt inkább a film, mint a technikai fejlödésről és csatározásokrol. -
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[2019] - https://www.imdb.com/title/tt1950186/ - "Ford v Ferrari" - (Az aszfalt királyai*) - (-) - 7/10
(2023.03.09) (153 perc, amerikai) - Action, Biography, Drama - (imdb) -- 13+
Hát, nem ájultam el tőle, a körmöm sem rágtam tövig, de rossznak semmiképp sem mondanám - jó volt hallgatni az öblös Ford és Shelby motorhangokat. A két főszereplő dinamikája jó, és fényképezés is remek volt.
//* a magyar címre most kerestem rá
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2023.03.10. 09:39:53 -
#105730*
Tudtommal: nem vagyok Senki... :)
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2023.03.07. 18:46:55 -
1. Senki nem állította, hogy egy második feldolgozás nem lehet jobb, mint az első. De itt egy konkrét filmről volt szó.
2. Elhiszem, hogy Tom Hanks nevével szinte mindent el lehet adni.
3. Én nem kértem őt számon semmiért, mindössze arra mutattam rá, hogy az észszerűség azt diktálná, hogyha tetszett neki az új változat, akkor utánanézzen az első feldolgozásnak is, és ne pusztán annak okán utasítsa el, hogy más piaca van, senki nem látta, stb.