106442
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hapi
    Fasza most nézhetem meg megint a Gladiátort :)
  • IMYke2.0.0.0
    Én meg azt nem értem, hogy nem lehet figyelni (érezni) egy zenét adott jelenet(sor) alatt... ahogy hozza a feszültséget, érzelmeket stb.
    Próbáld ki, ha nem hiszed - nézz meg adott jelenetet némán, és zenével/hanggal...

Példa:

Gladiator - Initial Battle Scene
  • repvez
    A zenékkel én is ugy vagyok, hogy valami van a háttérbe, de nem arra koncentrálok, igy nekem nem jelent semmit, hogy mi milyen , igy nem is igen jegyzem meg, hogy jo volt e vagy nem . azt meg föleg nem, hogy ki játszotta vagy mi a zene cime.
    Aki ilyenre is tud figyelni, mikozben egy csatajelenet megy vagy egy párbeszéd az vagy marha jo multi képességekkel rtendelkezik vagy csak a zenére koncentrál és nem a filmre.

A Jurassic park Dominion, Hát sajnos ez a rész már nem a dinókrol szol . Már csak mint háttér elemek voltak akik egy kicsi zavart vittek a fö történésekbe. Az a hulyeség amit a végére bevágtak meg nettő hulyeség, hogy mihelyt meghalt a fögonosz onnantol a dinok békésen éltek mindenkivel az összes mostani állatfajjal egyetemben az mekkora egy hulyeség volt.
    Egészen odáig meg mindenkivel gondot okoztak és nem tudtak megegyezni arrol, hogy hova tegyék öket.
    Azért sikerült ide is beletenni az erős nő mindent is megold a teszefosza férfiak helyett és megint a kiscsaj menti meg a világot.

A kinai prof meg titokban ki tud fejleszteni sok száz dinót és sáskát, de nem képes megalkotni az ellendolgait egészen addig mig a kis csaj nem kerül elö, onnantol meg már egyetlen nap alatt elkésziti az egy példányt ami mindent helyrehoz napokon belül.

Csodálatos , gondolom honapokat gondolkodtak ezen a stroyn
  • IMYke2.0.0.0
    Egyetértek...
    ...de vannak kivételek:

1 - amikor a zene annyira kiváló, hogy az emel 1-2 pontot a film megítélésénél (egyéni vélemény, nyilván): Hans Zimmer, John Williams
    2 - amikor a zene annyira szar, hogy mindent elront a filmmel kapcsolatban (egyéni vélemény, nyilván): ezek általában hip-hop, rap zenék, vagy olyan rosszul eltalált hangzások, mint a Blade Runner 2049 esetében (igen, Hans Zimmer sem tévedhetetlen).
  • Sequoyah
    1-2 kiveteltol eltekintve a zenet nagyon nehez ertekelni, mert fel sem tunik a tudatunknak hogy zene is van. Ez tudatalatt hozzaadodik az altalanos hangulatahoz a filmnek.
  • SzinesGeza
    Érdekes, hogy senki nem írja a zenéket. Pedig szerintem hatalmasat ütnek.
    Ok, lehet nálam bejátszik a GnR nosztalgiafaktora is. :)
  • Sequoyah
    Thor: Love and Thunder (2022)

Alapvetoen jo film. Van ertelmes sztori, ertheto motivaciokkal rendelkezo foellenseg, es jo karakterek.
    A poenkodast viszont erosen tulzasba vittek, es ez elvitte a filmet a komolytalan iranyba. Csak azert mert a Thor 3-ban bejottek a viccek, nem jelenti azt hogy most 5x annyi kell beloluk...
    A film masodik fele egy fokkal komolyabb hangvetelu, es emiatt sokkal jobban is elvezheto.

A masik negativum az nem ennek a filmnek az egyedi jellemzoje, hanem az osszes kozelmultbeli MCU filme. A Marveles latvanytervezoinek ideje lenni a drogrol, barmi is legyen amit szivnak. Ez az ultra-szaturalt szines fantaziavilag 10 eves kor alattiaknak szolo gyerekmesekbe valo, nem filmbe. Mar akkor sem voltam oda erte amikor a Guardians of the Galaxyban elkezdtek csinalni, de azt vegkepp nem ertem hogy miert teszik bele most mar minden filmbe ezeket...

Szoval jo volt, de konnyen lehetett volna jobb is, mert az alapok jok, csak a design dontesek nem.

6.5/10
  • viizo
    Csak a szokásos Waititi féle, érthetetlen módon kötelezően körberajongott izé. A DC-t köpködik, de bezzeg ezek milyen remek filmek (muhahahaaa).
  • repvez
    mivel a folytatásokrol volt szo igy ezek filmek folytatásaira gondoltam.

Közben fogalmazzuk ugy hogy belenéztem a Thor love and thunder filmet, mert annyira jo volt, hogy bealudtam rajta . Nem tudom, hogy ennek mi akart lenni az értelme, de vigjátéknak nem volt vicces akcionak megint nem volt jo , komolyan vewnni meg megint nem lehetett.
    Ez valami hires szinészek elszorakoztatták egymást cimu mutatvány volt értelem nélkül
  • tigeroo
  • CSOCSO
    az elsö blade runner egy kalap kaki unalmas vontatott nulla történet
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2022.09.13. 05:46:46
  • hawkie22
    Azért a Blade Runner-re azt mondani, hogy unalmas, vontatott, nulla történet, azt kicsit erösnek érzem. A folytatásra igaz lehet, de az elsö részre semmiképp sem. A Mad Max-en lehet vitatkozni, de ott is inkább a 2-3. rész volt az, ami nem biztos, hogy el kellett volna készüljön, az elsö rész ott is nagyon jó volt. És a Harag útja se lett rossz.
  • LasDen #105414
    Limbo

Nevéhez hűen egy kibaszott szenvedés az egész. Szó szerint és átvitt értelemben is. Szenvedés végignézni, de a filmben is rengeteg a szenvedés.

Alámerülünk Hong-Kong (legalábbis azt hiszem) mocskában drogosok, hajléktalanok, kurvák és töménytelen szemét. Egy sorozatgyilkos bal kezeket vagdos és a veterán-újonc párosnak kell megtalálni. Közben a másik szálon a veterán rendőr feleségét jégre tevő Wong To is előkerül. Aki ezután az egész filmet azzal tölti, hogy minden borzalmas szaron végig rángassa szegény csajt. Egy perc nyugta sincs. Hol a dílerek verik szarrá, mert beköpte őket, hol a rendőrök verik ki a szart belőle. Win-win helyzet.

Néha azért az esettel is foglalkozunk, főleg mikor összeérnek a szálak. De túl sok jó emberrel itt nem fogsz találkozni.

5/10
  • RatBaG #105413
    a blade runner és a mad max is kurvajó volt
    a top gun is, bár ott azért megcsapott az ilyen force awakens-féle, copy-paste fan service.
  • repvez
    hát amiket felsoroltál, azok pont nem jo példák, föleg a folytatás szempontjábol. a blade runner és a mad max egy kalap kaki unalmas vontatott nulla történet mindegyik. és pont amit mondtam, hogy nincs bennük folytonosság mint ahogy a TOPGUNban igen.
  • IMYke2.0.0.0
    Bocs, de ezzel most nem tudok egyetérteni.
    Pedig a Mission Impossible-okat és az eredeti Blade Runnert szeretem.
  • LasDen #105410
    The Franch Dispatch

Wes Anderson mindig valami érdekeset csinál. És micsoda sztárparádé volt még 1-2 kisebb szerepben is.

7/10

Samaritan

Ha már egy kisebb szuperhős sztorit csinálunk, szóljon is valamiről. Stallone és a srác történetét jobban kibontva vagy priorizálva lehetett volna ebből érdekes dolgot kihozni. Így egy kissé mellé lőttnek érzem.

5/10
  • LasDen #105409
    bármelyik M:I, Blade Runner, Majmok bolygója vagy Mad Max köröket ver erre a szarra...
  • Synchronous
    Alienoid 2022

Ezt úgy tessék nézni, hogy ez az alkotás Dél-Korea történelmének legdrágább filmje. 30 milliárd kibaszott wonba került. Persze dollárban ez nem rúg túl nagyot, de így is kivételes minősítést kapott az ára miatt. Hogy maga a tartalom milyen értéket képvisel, mindenki döntse el maga, miután megnézte.

Nekem kissé felemás érzéseim vannak. Egyrészről tetszik a koncepció, valamint, hogy több idősíkban játszódik a történet. Ez színesebbé teszi a miliőt. Az 1380-ból a jelenbe átlopott kiscsaj extracuki, meg ezek az élien robotok is elég vagánynak tűnnek. Viszont a koncepció miatt néha kicsit zavaros lesz, és el is lehet veszteni a fonalat párszor. Gondolom többszöri nézésre szánták. Aki agyalni akar, természetesen annyiszor nézi meg Korea legdrágább filmjét, ahányszor akarja, én most biztos nem nyúlok hozzá egy ideig, mert nekem kicsit sok volt így egyszerre. Túl tömény. A sokat meg úgy is értem, hogy nemcsak tartalommal van teletömve, hanem idővel is (majdnem két és fél óra a drágaság). Inkább most lehűtöm az agyam egy fél bites akciófilmmel. Igaz ebben is volt bőven akció.

7/10
  • CSOCSO
  • IMYke2.0.0.0
    A manapság havonta 2 kamionnyi mennyiségben megjelenő hulladék filmek és sorozatok világában most komolyan azon vergődtök, hogy a "Top Gun: Maverick" mennyire hasonlít az előzmény filmre, miközben még így is minimum 2 nagyságrenddel jobb a film, mint bármi az elmúlt 5-10 évben megjelent folytatások?!*
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.09.11. 11:42:37
  • repvez
    Akkor csak nézd meg mindegyiket mégegyszer és meg fogod látni a hasonloságot.
    A régiben is a Fekete Merlin és a tobbi " töltelék"pilotának sem volt nagy szerepe, de mindegyik aki a régiböl kimaradt helyettesitve lett egy fiatallal az ujban. Egyedül a csaj log ki a sorbol, mert a régi idejében még nem lehettek Nök piloták, nem ugy mint most igy nekik is kellett szerepet tenni bele, hogy ne legyen probléma .
    DE a föcim alatti jelenet az egy az egyben ugyan az, csak más tipusok. a röplabdás jelenet helyett most rogbi a parton, ugyan ugy egy félresikerült dolog után választják ki mert csak ö az egyetlen akit kiválasztanak. ugyan ugy dillemmáznak a fönökök, hogy hagyják e repülni vagy nem stb.
    Nem akarom minden jelenetet leirni, de ha egy kicsit másként nézed a filmet akkor meglátod a hasonloságokat a két filmböl.

itt a régi csapt , melyiknek is volt közülük komoly szerepe azon kivül, hogy a létszámot növelték a csaptba és pár egyszavast elmondtak ?
  • CSOCSO
    Ugyan az a ket top gun? Hogyan? Az elso reszben a szerelmi szal volt a lenyeg es alig volt barmi repkedes. Sot igazi akcio sehol nem volt az eredetiben. Gyakorlat kozben meghalt a liba. badabumm. ennyi.
    Az elso film ultragagyi es agyon van istenitve.
    A masodik reszben teljesen mas szerelmi vonal hiszen itt nem arrol van szo, hogy az idosebb feletteset akarja elcsabitani. Itt egy regi ismerossel kevereg. A barban ugyan azt a zenet nyomatta a srac de ez, hogy lehet hatrany mikor egy homazs a regi filmhez amikor o meg kisgyerek volt es az apja jatszotta ugyan azt a zenet o meg a zongora tetejen ult. Mindenki pokhendi meg "ki ha en nem"????? most komolyan... Az jobb lett volna ha mindenki tul kulturalt es zero "faszmeregetes" megy? lol! hagyjukma'
    Ebben a filmben vegre volt akcio. Moziban kb azt is elfelejtettem, hogy lelegzem-e. ( megint mas mikor moziban nezel olyan akciot ami hangos es a szor felall a hatadon avagy otthon ulsz a 14 colos laptop elott valami zsinoros fultyuvel...)
    meg itthon is gecikomoly volt. Gyerek meg az asszony vegig ficankolta az egesz filmet, akcio kozben ugy ullt mindketto kussba alig birtak kopni, nyelni. Nem azt mondom, hogy a legkiralyabb akcio jelenet volt a foldkereksegen. De fasza volt!

Elso film 5/10 a masodik siman 8/10

"minden jelenet ugyan ugy követi egymást csak a szereplök más, de a szereplökre is rá lehet ismerni , hogy ki melyik karaktert játsza a régi filmben."

hulyeseg.... goose gyereke meg a hangman volt a ket fo durcis. a csaj, a feka, akit csak "bill" nek hivtak azoknak nem volt megfelelo karakterjuk a regiben.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2022.09.10. 23:25:16
  • Bokafix2
    Fall (2022)

Vajon milyen mértékű lehet az az adrenalinfüggőség, ami ahhoz kell, hogy valaki megmásszon egy 610 méteres használaton kívüli TV tornyot, amit már szétevett a rozsda és omladozik minden része, a felfelé vezető létrát is beleértve? Alanyaink épp ilyen kerge Darwin-díjasok, úgyhogy nekivágnak. De úgy is fel lehet fogni, hogy a film tökéletes kritikája napjaink félfogyatékos instagenerációjának, akik az ereiket is felvágják +1 lájkért, és a szirti sas seggéig is felkúsznak, hogy onnan csináljanak kacsaszájú szelfiket.

6/10
  • LasDen #105402
    veled ellentétben én eltudok vonatkoztatni attól, hogy kinek milyen a színe vagy a neme. Vagy hogy egy halott helyett egy élő ember játsza a karaktert nem fog földhöz vágni. Viszont nem is ezektől lesz egy folytatás jó. SOk minden kell hozzá, de attól nem lesz valami jó, hogy jól körbeverik egymás faszát, hogy 40 éve micsoda filmet készítettek és az utolsó betűig visszajátszák. Az ébredő erő is ezt játszotta el. Aztán miután mindenkinek jól kiverte és megvolt az extázis, mindenki rájött, hogy nem volt ez akkora királyság, mint elsőre tűnt...
  • repvez
    látom nem ment átt az a rész ahol kifejtem , hogy miért.
    Mert szted mennyivel jobb az a folytatés, ahol mint a SW-ban 40 év alatt semmit nem változik obi one, de 19 év alatt meg egy öreg ember lesz és más is játsza a szerepét?
    vagy amikor csinálnak egy elözményt vagy egy folytatást, és a férfi föszereplö hirtelen fekete nö lesz ?
  • LasDen #105400
    így kell folytatást csinálni? akkor inkább senki ne csináljon folytatásokat...
  • repvez
    én egy kicsit másként látom a dolgot, mert valoban lehetett mvolna egy kicsit más változatosabb a repülős részek nem mindig ugyan azokat ismételgetve gyakorolva és az sem nagyon tetszett, hogy szinte az egész filmet ujraforgatták a régi részbol , minden jelenet ugyan ugy követi egymást csak a szereplök más, de a szereplökre is rá lehet ismerni , hogy ki melyik karaktert játsza a régi filmben.

Viszont ami tetszett, hogy kb igy kellene egy folytatást megcsinálni, hogy figyelembe veszik azokat a változásokat amik addig az idöben történt amig a két rész története játszódik és itt ezt remekül megcsinálták , hogy ki miért lett az ami és miért lett más tipus .
    Nem csak valami mondvacsinált ürüggyel logikátlanul változtattak valamit a történeten és a föbb karaktereket sem cserélték le valki másra csak mert idösek . ÉS nem került bele semmiféle erültetett gender maszlags dolog és oda nem illö jelenet csak azért ,hogy megmutassák a másságot.
    Az meg egy plusz pont ,hogy ahogy kiirták a szerepböl icemant és nem csak valami sablonos felrobban a géppel és ennyi .
  • IMYke2.0.0.0
    [2021] - https://www.imdb.com/title/tt11535228/ + https://mydramalist.com/40159-emergency-declaration -- "비상선언" (Bisangsuneon) - (Emergency Declaration) - (-) - 7/10
    (2022.09.09) (141 perc, dél-koreai) - Action, Drama, Thriller - (imdb) - Action, Thriller, Drama - (mydramalist) -- 13+

//VÉLEMÉNY, SAJÁT LEÍRÁS:
    ---
    Parádés szereposztás! Négy nagy kedvenc is szerepelt - Song Kang-Ho, Lee Byung-Hun, Jeon Do-Yeon és Kim Nam-Gil!
    Az alaphelyzet nonszensz (nem részletezném), de minden más azon kívül izgalmas volt, még úgyis, hogy nagyon nagy tragédia eshetősége nem tudta tartósan elfedni a happy end lehetőségét, és kliséktől sem volt mentes a történet. Nekem bejött.
  • LasDen #105397
    Top Gun 2

Űristen, ekkora egy szar nosztalgia faszverést. Semmi másról nem szólt a film, csakhogy arra élveztek, hogy egyszer készült ennek a filmnek egy korábbi változata. Súlytalan, jellegtelen, eröltetett drámázás. Rooster szarozása és követhetetlen akció jelentek, ahol nézhettem, hogy Tom milyen fejeket vág a ki tudja milyen manőverekre. Aztán a végére sikerült összeszedniük magukat és kicsit értelmezhetőbb lett, de sokat nem javított a végterméken....

5/10 mert nem egyedül néztem...
  • Bokafix2
    Tomboló Blöki (2022)

Azt már elsőre levágtam, hogy ez nem egy csúcsanimáció, ergo túl sokat nem izzadtak azok a processzorok, amikor kirenderelték ezeket a figurákat. Viszont ha a gyereket kell moziba kísérni, akkor nem kell attól félni, hogy dögunalomban fog menni az idő, ergo lehet nyugodtan csatlakozni a bulihoz, és nézni. A sztori átlagos, a szereplők jó része aranyos, és van bőven akció is. Újat viszont nem ad, és nem is kiemelkedő semmiben.

5/10
  • IMYke2.0.0.0
    Épp tegnap néztem újra a filmet :)
    Kellett, hogy eltereljem a gondolataimat a napokban történtek miatt, és... még mindig izgalmas volt, holott tudtam, hogy mi a vége.
    A 9/10-et is megérdemelné már, mert minden a helyén van benne számomra - és szerintem azoknak is, akik emlékeznek az előző filmre.

//Sokan mérik pénzzel ezeket [nem érdekel az infláció, számokat nézek] - és nyilván, ezek fognak még változni:
    Top Gun (1) (wiki): Budget: $15 million - Box office: $357.3 million --- ~x24-es szorzó
    Top Gun (2): Maverick: Budget: $170 million - Box office: $1.422 billion[3][4] --- ~8,5-es szorzó
  • vérpocok
    Másodjára én sem nézném meg, de én jól szórakoztam rajtam, mert eleve úgy álltam hozzá, ahogy az ilyen filmekhez kell, és nem vártam el tőle olyan dolgokat, mint te.
  • MerlinW
    Osztom, így kell életre kelteni egy klasszikust.

Direkt nincs megnevezve az ellenség kiléte, több okból sem.
  • SzinesGeza
    Ezt a filmet nem fogom megnézni, nem ötödjére vagy hatodjára, de valószínűleg másodjára sem, mert a felsoroltakon kívül sem találtam semmi olyat benne, ami miatt érdemes lenne.
  • IMYke2.0.0.0
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    [2022] - https://www.imdb.com/title/tt1745960/ - "Top Gun: Maverick" - (Top Gun: Maverick) - (-) - 8/10
    (2022.08.28) (131 perc, amerikai) - Action, Drama - (imdb) - 13+

---
    Igazi nosztalgia-bomba volt!
    Jennifer Connelly nagyon ütött a filmben - még mindig jól néz ki!
    Az, hogy éppen melyik valós/képzeletbeli ország kapta az atombombás főgonosz szerepet nem lényeges - a küldetés szempontjából ez nem is volt számottevően fontos (annyit nyilván láthattunk, hogy valamelyik ázsiai térségről lehetett szó). Fontosabb volt, hogy a régi filmek mentén (szinte szó szerint - ugyanazok a rivalizálások megint pölö) kaptunk egy olyan történetet, amiben nem az USA állt teljes mértékben technológiai értelemben fölényben, és bármennyire is várható volt a végeredmény, tudott izgalmas lenni így is.
    Mindent összevetve: én jól szórakoztam.
  • IMYke2.0.0.0
    Én jobb szívű voltam:

[2022] - https://www.imdb.com/title/tt5500218/ - "Samaritan" - (Szamaritánus) - (-) - 4/10
    (2022.08.28) (103 perc, amerikai) - Action, Drama, Fantasy - (imdb) - 13+

---
    A kölyök nagyon fárasztó, idegesítő szereplő volt - nyilván, ahogy azt kellett.
    A főgonosz, és a mögötte álló történet, annyira vékony volt, hogy vicces. Sylvester Stallone nem mai gyerek, és ez nagyon látszott - a végén az arcát érintő CGI... jujj, gyenge volt.
  • hawkie22
    A tizenhármak (2022)

A sztorit mindenki ismeri, hetekig ez ment a híradóban anno a tizenkét barlangban rekedt thai fiúról és az edzöjükröl. Így tudni lehetett ugye a sztori végét, mégis, filmen megnézni ugyanezt teljesen más élmény volt, mint híradóban értesülni az épp aktuális lépésekröl és eredményekröl.

Szerintem jó lett a rendezés, semmi pátoszos dolog nem volt (valszeg azért, mert nem amerikaiak voltak a föszerepben, hanem brit és thai búvárok). Orvosként pedig azt tudom mondani, amilyen megoldást a végén választottak, hogy kihozzák a fiúkat... tökös volt a doki, az biztos. De a többiek is. Én biztos nem mentem volna le értük, klausztofóbiám lett volna, az tuti. De mondjuk nem is vagyok barlangi búvár. :D

A film jó volt, tetszett, lekötött arra az idöre, amíg néztem. Nem többször nézös, de ez nem is az a téma, amit többször kéne nézni. Egy estére viszont tökéletes kikapcsolódás.

8/10
  • vérpocok
    És aki a kedvenc filmjét ötödjére meg hatodjára nézi újra? Szerinted hatodik nézésre attól talál szórakozást valaki egy filmben, hogy nem tudja mi fog történni és nem ismeri a csavart? Ilyet elég nagy faszság lenne kijelenteni. Vagyis nem attól lesz jó egy film, hogy nem tudod mi fog következni, vagy nem tudod kitalálni a csavart.
  • Synchronous
    Én is tisztában voltam vele, hogy melyik jelenetben mi következik, mégis tudtam benne szórakozást találni. Ha olyan filmet akarok nézni, amiben nem tudom mi következik, akkor egy szövevényes kém-thrillert választok. Ha te leültél egy ilyen film elé, és kitalálhatatlan csattanókra meg kiszámíthatatlan történetre vártál, akkor alapvetően nem érted a műfajt.