106446
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Sequoyah #105350 Top Gun: Maverick (2022)
Nem birom Tom Cruiset mint embert, de folyamatosan jo filmeket csinal. Itt nagyon raereztek arra, hogy a sok CGI-be mar belefaradtak a nezok, es nagyon jot tesz a filmnek hogy valodi repulos felvetelek vannak benne. Emellett a nosztalgia-t is jol hasznaljak, anelkul hogy tulzasba vinnek.
A tortenetben semmi forradalmi nincs, nagyjabol ezt lehetett varni, es a legnagyobb kliseket sikerult elkerulni. Hozza a kotelezot, de nem ez az erossege, viszont nem is a csavaros sztori a lenyege szoval ennek ilyennek kell lennie.
Ami nem tetszett hogy a mellekszereplok (vagyis a tobbi pilota) tortenetevel latvanyosan nem tudtak mit kezdeni. A nagykepu pilota hirtelen megjavul minden ok nelkul, pont amikor jogos oka lenne mergesnek lenni. "Rooster" dramaja pedig eleggge eroltetett...
Nehez tobb evtizedes sikerfilmnek melto folytatast csinalni, de ezuttal sikerult nekik.
8/10 -
viizo #105349 Prey / Préda
Ugyan még a megjelenése napján néztem meg, de mostanáig vártam a verdikt megírásával, mivel kíváncsi voltam a reakciókra. A film az egyik szemem kicsit sír, a másik nevet tipikus példája: végre visszatért a Ragadozó, végre egy olyan sci-fi-thriller-kaland, ami nem tünt el a kritikák süllyesztőjében és a nép is határozottan szereti. Ám ezt a kalandot nem a moziban élhetjük meg, és a film több szempontból számomra nem ütött akkorát, mint ahogyan róla sok helyen hozsannáznak - rajongóként van benne jó néhány olyan dolog mely kevésbé tetszett.
Előrebocsátom, hogy ezen filmen az csavart volna egy igazán nagyot, ha az előzetes terveknek megfelelően nem lövik le semmilyen formában senkinek, hogy miről fog szólni, és végig minden szinten titkolták volna, hogy mi is az a fenyegetés, ami az indiánokra (és másokra) les. Simán kivitelezhető lett volna trailervágás, poszter, szinapszis, minden szinten - igen nagyot ütött volna, ha a film első harmada csak sejtetés és érzékeltetés, hogy megjelent valami nagyon fenyegető, senkit és semmit nem kímélő új dolog az erdőben, aztán pedig az ismeretlenből felhangzik az ismerős kerregés. És onnantól nincs megállás, a néző az állát keresi a padlón, hogy innentől aztán igazán beinduljon az új Ragadozó kaland.
Ami nagyon jót tesz a filmnek, és valljuk be, sokan ezt már a 2. rész óta várjuk, hogy több száz évvel ezelőtt játszódik. A helyszínen, vagy legalább az évszakon azért még egy kicsit csiszolhattak volna, ha már megkaptuk a múltat: azt mindenki tudja, hogy az eredeti kánonban a Ragadozókat a forróság vonzza, erre itt leszállnak valahol a láthatóan lassan télbe hajló északon, igencsak messze a forró tájaktól. A szereplőkkel, ill. főszereplőkkel kevés gondom akadt, hozták a kötelezőt, bár az olyan karakterek, mint az első film legendás csapata, vagy a második rész jellegzetes karakterei a Prédából teljesen hiányoznak. Itt még a kiemelt szereplők is semlegesen átlagosba hajlóak, és szinte mindenkit sikerült huszonéves tininek castingolni, az indián vadászok csapatát is. A Ragadozót minden bizonnyal hozzájuk igazították, mert a film lénye is egy karakter nélküli, ámokfutó csitrinek tűnik - aki izomból szeretne legyakni mindenkit, akinél a vadászat izgalma zéró, aki mindent megöl ami mozog. Az első és második filmben a Ragadozót kevesebbet mutatják, mégis sokkal érdekesebb karaktereknek tűnnek - mégpedig azért, mert ez a mostani csak megy és leöl, megy és leöl, nem pedig 'vadászik', azaz nincs megfigyelés, nincs becserkészés, nincs a préda elejtésének öröme, hanem csakis a gyilok a részéről. Az eredeti filmek lényétől minden egyes modern filmben el akarnak térni a készítők, itt sem történt másként, de az alap, klasszikus arcdesigntól lassan elérnek valami random csillagközi szörny fejszerkezetéhez, nem is beszélve a lény maszkjáról. És hogy emellett filmről-filmre egyre több szúrt/vágott/lőtt sérülést is kibírnak, nem épp a hitelességet növeli, még ha csak a fantázia szüleményei is ők.
A trükköket, a CGI állatokat néhányan ekézik, nekem ezzel kevéssé volt bajom, mert kifejezetten ötletesen hozták őket be a történetbe, a kígyós-farkasos-medvés részek kifejezetten üdítőnek hatnak. Egy normálisan, mozi módba beállított TV-n nem lóg ki annyira a lóláb, mint vmi túlszaturált kijelzőn - az Avatar az egyik legjobb példa, ami tud kinézni rossz / rosszul beállított TV-n vagy monitoron rajzfilmszerű harsány gagyiként, jól belőve pedig szinte már életszerűnek hatóként egyaránt. A filmzenében az akciórészeknél a mélyről jövő, izgatottan dübörgő dobos indián téma nálam jól pótolta a klasszikus zenei témát, de mivel megpróbálták korhűbbre hangszerelni a filmet, érezhetően jellegtelenebb is az aláfestés.
A Préda filmélménye összességében a negatívabb dolgok ellenére is szerencsére nagy zárójelbe teszi a 2018-as förmedvényt (Shane Blacket ne engedjék többet a közelbe, akár szerepelt az elsőben, akár nem), és valamelyest valóban visszahoz az első filmek hangulatából. Némi plusz odafigyeléssel ebből a témából akár egy klasszikussá érő filmet is ki lehetett volna hozni, de ez az erős közepes mozi arra azért alkalmas, hogy ismét behozza a Ragadozót a köztudatba, és megmutassa, hogy az utóbbi évek filmes szerencsétlenkedései után lenne még a témában kraft - csak jó forgatókönyv és elhivatott gárda kellene hozzá.
10/6.5 -
#105348 [2022] - https://www.imdb.com/title/tt11866324/ - "Prey" - (Préda) - (-) - 4/10
(2022.08.08) (100 perc, amerikai) - Action, Drama, Horror - (imdb) - 18+
//VÉLEMÉNY, SAJÁT LEÍRÁS:
---
Préda, avagy Fortuna kegyének túlcsordulása.
Meséljük el ugyanazt a sztorit más hőssel, mert ez a trend.
A fentiek fényében vigyázat, írásom nem titkolt szarkazmussal is meg van fűszerezve!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A hagyományos indián szokásokkal szembenálló, lázadó fiatal hősnőnk - aki korához képest kiváló nyomolvasó, és a tomahawkkal sem béna - nem igazán rajongója a törzsi férfi-központú ideának, miszerint csak az ősemberektől kezdve a harcra és túlélésre kiélezett férfiak tudnak jól íjat, dárdát, vagy éppen dobófejszét forgatni, meg más férfi klubos huncutságogat végezni, és látványosan tesz be minden szabálynak, amikor önállóan vadászni megy, vagy amikor testvére és annak társai határozott (és erőszakos) kérése ellenére is menne szörnyet hajkurászni... és végig szerencséje van... még a menekülésében is, a csúnya-gonosz telepesekkel.
1 bites (nyilvánvaló kezdő) Predatorunk közben a környezetében mindig a trófeára érett, veszélyes ragadozókkal végez előbb, az esetleges áldozatok megmentésének másodlagos előnyével. Pechjére, mert a futni hagyott "kis nyúl" hősnőnk, csúnyán véget vet az idei vadászidényének, még pedig indián kelléktárral az ultra modern fegyverarzenállal szemben... mert hát ész a fegyverek felett... és hát 10-ből egyszer a gazellának is lehet esélye a gepárd ellen...
Hősnőnk olyan kemény, hogy meg se rezzen, mikor mögötte a ködben emberek robbannak fel. Még csak kíváncsi sem arra, mi történik a harcmezőn, mert ő okosabb egy hódnál. Sokkal.
A telepesek elleni harc közben meg olyan darabos a mi nyurga vadászjelölt harcosnőnk mozgása, hogy... nagyon darabos. De, szerencséjére, időben megtalálja a köteles dobófejszéjét, mindenkit (is!) feldarabol vele, puszta kézzel véd minden támadást... majd és újfent szerencséjére, jön egy sérült telepes is, aki gyorstalpalót tart a lőfegyverekből, amit hősnőnk jelessel teljesít (ne, az első hiba senkit se lepjen meg, utána bezzeg: bulls eye).
Aztán a kutyusnak is szerencséje lesz, ezzel meg megint Narunak is, aki máris megfejti a Predator újabb titkát a sisakját illetően.
Predatorunk még mindig nem tartja Narut ékes trófeának. Ez nagy baklövés, mint az sejthető.
"You think that I am not a hunter like you. That I am not a threat. That is what makes me dangerous." - monologizál az emberi csalinak (és közvetve Predinek is) Naru, és mi már tudjuk, hogy legyen bárhol is, szegény Ragadozónak kapáltak.
A mondom-én-hogy-kezdő Predator saját sisakja által ásott sírba esését (csórikámnak nem tanították meg a sisak rendes használatát) követően nem mellesleg Naru lesz az új törzsfőnök is (ahogy a valódi történelemben volt is rá példa - https://en.wikipedia.org/wiki/Weetamoo).
Ez a sztori, és a (végső)harc sem friss, sem új, és legfőképp jó sem volt a Predator-világban. Ráadásul sehol se volt az a döbbenet, amit a(z igazi, és egyetlen), 1987-es Predator-filmben Arnold Scwarzenegger karaktere (Dutch), és a Néző élt meg a mocsárral.
A kutyus aranyos, a táj fényképezése jó volt (mesterséges ködig).
4/10 - többet nem ér az én nézői kódexem alapján. -
#105347 -
#105346 Nyilván.
Volt egykori haverom, aki a vajas uborkás kenyerére majonézt, mustárt, Erőspistát, pirosaranyat és a tetejébe még egy kis sót, borsot is szórt, és szerette = megette.
Mi, a többiek meg öklendeztünk körülötte. Ő nem értett minket.
Ilyen a filmnézés is -- van aki kajál valamit, van aki rosszul van tőle :) -
SzinesGeza #105345 Teljesen megoszlanak róla a vélemények.
Ennyi. Felesleges ragozni. -
#105344 Nem kötekszem, de hagy ne kelljen már megmagyaráznia neki (CSOCSO > neked, nekünk), hogy mit értett a "mindenkinek" alatt...
Görgesd csak át a kiemelt review-kat. Rengetegen (nem csak kiemeltekben) már attól elaléltak, hogy "friss", meg a főszereplő, meg a...
https://www.rottentomatoes.com/m/prey_2022
https://www.metacritic.com/movie/prey-2022
Ráadás:
https://www.imdb.com/title/tt11866324/ - itt Némber Van a listán, ráadásul.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.08.08. 14:08:27 -
#105343 nem tudod mi az a bölény? :D -
SzinesGeza #105342 5/10-et adtál rá, tehát nem tetszik mindenkinek. -
#105341 Kivancsi lennek hogy a Nope filmhez mit szolnatok... -
#105340 Prey
En se tudom mitol tetszik mindenkinek ez a film annyira. Szodaval elmegy 5/10
A feminista dologgal zero problemam van. Szerintem jobb volt ez igy mintha valami nyuszuge vekony bena fiatal srac lett volna aki bizonyitani akart volna. Nem volt eleg veres. Legdurvabb resz talan a megnyuzott "tehen" volt. Szerintem.
-
#105339 Engem már a fürdőházban elveszítettek - azaz az elején...
Csókának súgnak, hogy menekülnie kellene, ő meg áll mint az a bizonyos nemiszerv a lakodalomban, és után 0 sérüléssel távozik, több mint 50 támadóval szemben, akik ráadásul nem pusztakézzel rontanak rá...
Én filmeket nem azért nézek, hogy "elengedjem" a sztorit vagy a dolgokat - komolyan veszem a szórakozásomat :)
Ha nem így lenne, akkor akár 1/10-es médiatanonc vizsgafilmekre is pazarolhatnám a drága időmet. -
#105338 1,5 órába ez még szerintem fun is lett volna. Én sem voltam rajongója ennek, de belefért volna, mivel az akcióknál azért többnyire ez egész faszán nézett ki. De ha úgy mész bele, hogy ez egy bollywood jellegű szuperhős mozi, akkor még jó is lehet. És valljuk be, mikor át "repül" egyik épületből a másikba az elején, akkor ott könnyen el lehet engedni a dolgokat.
Aztán még tett rá fél órát és ott meghaltam. Szomorú vagyok, többet vártam tőle, de akkor marad a Villainess :( -
#105337 [2022] - https://www.imdb.com/title/tt21237030/ + https://mydramalist.com/690441-carter -- "카터" (Carter) - (Carter) - (-) - 3/10
(2022.08.06) (135 perc, dél-koreai) - Action, Thriller - (imdb) - Action, Thriller - (mydramalist) -- 18+
//VÉLEMÉNY, SAJÁT LEÍRÁS:
---
Agymenés, amit a kamerával műveltek - legyen az valódi, CGI/digitális, drón -, a rendező és a kameraman szerelmes lett a Villainess fly through megoldásába***, és egy EGÉSZ filmet erre épített: szinte non-stop mindenen és minden felett repülő, mozgó kamera nézőpontjából láthattuk az eseményeket, ami így olyan fárasztó volt, hogy... erre érzékenyeknek (motion sickness) egyenesen nem ajánlott a film megtekintése!
Ez a megoldás rányomta a film élvezhetőségére is a bélyegét. Ráadásul, nagyon sok helyen az olcsó CGI is kilyukasztotta a képernyőt...
...Máskor meg a nagyon gyenge dialógusok okoztak szemöldök remegést, hogy a bénának bizonyuló sztorit már ne is említsem...
Akadt néhány jó jelenet még így is, ahová a kamera is illett és a harcok is jól meg voltak oldva, de 3 pontnál többet így sem érdemel.
Számomra az elmúlt évek legrosszabb dél-koreai filmélményét hozta el.
//*** = Pontosítva: a sajátjába, hiszen Ő rendezte azt is.
De míg a Villainess-ben ez a megoldás csak itt-ott/rövid ideig (főképp az elején) volt napirenden, többségében "normális" és élvezhető kamerakezelés is volt, addig a Carterben szabályosan hányásig túltolták.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.08.07. 10:13:59 -
#105336 Prey 5/10
A latvany nagyszeru, a film meg maga a faek egyszeruseg. -
hawkie22 #105335 Na akkor ezt még vissza kell néznem, a stáblistát kihagytam. -
#105334 Prey
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát nem tudom, hogy mire ez a nagy hurráoptimizmus erre a filmre. alapvetö problémák vannak vele.Lendüljünk tul a szokásos erős Nő karakteren, hogy ahogy irták is mindent is jobban tud mint a férfiak. DE abban a korban, ha ilyet csinált akkor nem megválasztják törzsfönöknek hanem kiközösitik és mehet amerre lát ha tuléli egyedól akkor szerencséje van. Apropo szerencse, az egész filmben a szerencse az ami megmenti az életét a föhösnek és nem az, mert annyira jó vadász vagy felül emelkedne a lényen. mindig minden ott és akkor van ott amikor kell és akkor és ugy müködik ahogy kell.
A másik probléma, hogy az 1700as években az indiánok már használtak fémből készült tárgyakat sőt már fegyvereket is. ha azt akarták, hogy köbaltás verzio legyen akkor korábbi idöbe kellett volna visszamenni,
A kiscsajnak elég annyi analizéálni a szituáciot, hogy egyből összerakja , hogy a virád és a vér lehütése az ellenszer a lénynek, hogy ezután nem látja. Annyira perfekt a gyogynövények terén, hogy tudja, hogy rá is ugyan ugy hat mint egy betegre és öt nem rázza a ki a hideg semmi negativ hatása nncs a mozgására
A lény képes átutazni a galaxisokon és megépiteni egy űrhajót, de annyira hülye, hogy nem képes felfogni, hogy a fegyverei a lézerfényét követik 2x is hasonlo szituba kerül..
Az elözö részekből azért tudjuk, hogy nem csak hólátása van a lénynek
Azt még pozitivként is értékelem, hogy nem voltak robbano eszközei a lénynek ,mert ha ugy vesszuk akkor akár náluk is lehet egy 300 éves evolucio és technologiai fejlödés a 1980as verziohoz képest,
A vége is elég Meh, elvitte a fejét aztán ö lett a halja kend, de aztán ezzel ki is merült a kiváncsiság, hogy mi volt a lény ilyen fegyverei vannak mit tudunk belőle hasznositani stb..
Valahogy ezek a sikeres 80as évekbeli filmeket ujitsuk fel és huzzunk le róluk megint pár rokabórt valahogy nem sikerülnek jol, ez a kötelezö PC feminisa vonal erőltetése és az eredetiekkel egyáltalán semmilyen kapcsoltatot mellözve valahogy nem jön be.
jó hogy streamre került ,mert motiba nem érte volna meg az árát. -
#105333 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"mikor is vették vissza a yautják a stukkert az indiánoktól" Nézd meg a stáblistát a végén, konkrétan a barlangrajzos részt ;) -
hawkie22 #105332 Préda
Én is csatlakozom az elöttem szólókhoz, jó lett a film. A film sztorija egyszerü, de egy vadász-préda jellegü filmhez nem is kell tolsztoji magasságokba emelni a történetet. A film kellöen véres lett, az eleje kicsit lassan indul be, de ez kell a karakter(ek) bemutatásához, pont elég idöt kaptak, aztán szép lassan beindul az akció.
Számomra nem olyan zavaró a nöi föhös, férfi már végzett a ragadozóval (ugye Schwarzi 1987-ben), meg az eddigi filmekben is mindig férfiak csapkodták szét öket, most ideje volt a gyengébbik nem részéröl a revans.
Az is tetszett, hogy a yautjának is úgymond korabeli fegyverei voltak, semmi vállról indítható plazmaágyú meg miegymás, bár technikailag még így is jóval az akkori ember felett volt. A csajszi jól használta a természet adta lehetöségeket, el is mondta ugye a bátyjának valamikor a filmben, hogy okosabb, mint a legtöbb férfi vadász, akik nem gondolkodnak, csak mennek és ölnek.
A ragadozó is kellö idöt kapott a vásznon, jól is nézett ki, brutális is volt, teljesen klappolt minden.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mondjuk a csajszi a végén igazán eltehette volna a sisakot emlékbe. Vagy valamelyik fegyvert. Vagy akár mindent. Aki legyözi a másikat, azé a zsákmány úgyszólván. Én biztos eltettem volna öket. A másik dolog meg, a fegyver a végén pedig az, amelyiket Danny Glover karaktere megkapja a 2. rész végén az ürhajóban, miután legyözte a Predatort. Viszont így felmerül a kérdés, hogy mikor is vették vissza a yautják a stukkert az indiánoktól?
Kíváncsi leszek, milyen irányba indul el ezután a franchise, mert szerintem biztos, hogy sikeres lesz a film, egy folytatásra biztos behívják a rendezöt. Remélem, igazam lesz.
8/10
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2022.08.05. 23:19:55 -
caps lock #105331 Nagyon vártam és nem okozott csalódást. Ilyen egy minőségi akciófilm. A történet egyszerű, épp ezért nincsenek felesleges üresjáratok, csak haladunk az elkerülhetetlen összecsapás felé. Az indián setting kitűnő választásnak bizonyult, üdítő változatosság volt ősi fegyvereket és harcmodorokat látni gépkarabélyok és robbanások helyett. Igazi nagybetűs VADÁSZAT volt. Véres, látványos, izgalmas.
Talán az egyetlen amibe beleköthetnék hogy manapság szinte kötelező a női főszereplő, az a már-már túlzott feminista szemlélet hogy a nők mindenben is jobbak mint a férfiak, még ebben a hagyományosan férfias foglalkozásban is mint a vadászat. Megint kaptunk egy nőt aki nem fér a bőrébe, ő majd megmutatja. Sokszor láttuk már ezt. -
#105330 Préda
12 évvel később végre megint készült egy predátor film, ami a jobbik kategóriába sorolható. Én imádtam minden percét, és Trachtenberg nagyot nőtt a szememben. Kifejezetten jó volt...
7/10 -
#105329 [2022] - https://www.imdb.com/title/tt5113044/ - "Minions: The Rise of Gru" - (Minyonok: Gru színre lép) - (-) - 6/10
(2022.08.03) (88 perc, amerikai) - Animation, Adventure, Comedy - (imdb) - 13+
Directors: Kyle Balda, Brad Ableson, Jonathan del Val
Writers: Matthew Fogel, Brian Lynch
Cast (voice):
Steve Carell, Pierre Coffin, Alan Arkin, Michelle Yeoh, Julie Andrews, Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Danny Trejo, Lucy Lawless, Taraji P. Henson, Jimmy O. Yang -
#105328 Nope
Key & Peele komedi duobol ismert Jordan Peele ujra lecsapott es hozott nekunk egy masik horror filmet. Bemutatobol annyit lehet levagni, hogy valami van a levegoben. Hallottam rola, hogy Jelek-hez hasonloan nem mutatnak semmit es vegig izgulos movie lesz. LEGYEN! Jelek fasza volt anno!
Megmondom az igazat szinte tenyleg hozta a film. Nem mutatnak semmit. Fasza a misztikussag. Vegulis ijeszto de hianyzik a meghokkento veglet. Nem volt hideg kirazos - libaboros, borzongato-segglikk osszeszorito felelem.
Legyen 6/10
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A veget elbasztak szerintem. Jelekben is kb gagyi volt, hogy a viztol felnek az ufok de poen volt, hogy a csaj mindenhol otthagyta a poharakat a lakasban. Volt eleje es vege. Itt... csak van valami.. kitudja honnan es mikor es miert, Honnan jon ra a feka, hogy ez nem csak egy ufo hanem egy allat ami eszik?! Mi a fasz ertelme van a majmos sztorinak az azsiai csavoval?!?!?! A csavo meg mar kitudja miota eteti es senkinek nincs semmi felvetele rola?!?!?! Sehol nem terjed el a hir, hogy mizu??! Akkora baromsag, hogy nemigaz. Vagjak ki az egesz majmos faszsag reszt. Azsiainak legyen / van valami cowboy-land szorakoztato parkja es kint ulnek hatul es cowboy bemutato van mikor jon az alien.. Ennyi. Ennek tobb ertelme lett volna. Ertem, hogy elmegy az aram kozvetlen kornyekeb az aliennek de van eleg hegyseg ahova valaki visszamehetett volna kameraval. Nem 2. vilaghaboru idejen elunk. Siman lehet szerezni egy 20x zoomos camcordert amivel fel lehet venni fel kilometerrol, hogy mi a fasz folyik. nomeg a feka csavo eddig ezt nem latta soha?! Nomeg ez a szanaszet szakadt szatyor szorny??!?!? Jo mondjuk most utanna nezve azt mondjak az emberek, hogy igazabol ez valszeg egy neon genesis evangelion fele "angyal" volt. Mondjuk akkor jobban megertem a kinezetet. De akkor is....
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2022.08.04. 01:58:26 -
#105327 Egyetértek a spoilerben foglaltakkal.
SPOILER
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Különösen a "hős sem hős" gondolatmenettel -- nincs dramaturgialiag jól felépítve sem a hős, sem a vége, nem kap a néző egy média terméktől elvárt (direkt nem elvárhatót írok) kielégülést (na, nem úgy).
Nálam - többek közt - ezért is volt szürke a cucc. -
#105326 Gray Man
Igazi iparos akcio film. Nekem bejott. -
#105325 IMYke2.0.0.0 #105323, piamania #105324
Igen amolyan klaszik zúzós volt a stílus, nem is volt vele gond, de a vége lezárás az elmaradt a 80-90-es évek filmes szokásaihoz képest szerintem.
spoiler
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
80-90-es években a kis genyát és az asszisztens nőjét is jégre tették volna, és a főgenyának a kiléte lett volna "cliffhanger" és a megbüntetése lett volna a vége akció és hősünk elsétált volna a lánnyal karonfogva a naplementébe.
Manapság már a hős sem hős, mert épp egy bérgyilkos és hát a vége is nagyon elvarratlan, mert hát a folytatásra is készülni kell, ha lesz. . .
-
piamania #105324 Én még nem láttam,de pótolom,de ehhez kapcsolódik, hogy lesz folytatása,(előzménye) na meg egy spinoff is. Netflix facebook oldala szerint -
#105323 The Gray Man
Nagyon szürke volt ez. Több dolog zavart benne, mint ami tetszett (tökösködése ellenére: Ana de Armas).
A 80-90-es években DVD-re (ja, és VHS-re, ofkorsz)* jött volna csak.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.07.28. 08:47:03 -
#105322 Tényleg jó lett. De hogy Dhanush Bollywoodból nem PC, akkor mi? :D
Megj., ezek után simán el tudom képzelni Ryan Goslingot Bondként. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A repcsis rész pedig tiszta Unchartedes volt!
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2022.07.23. 11:37:25 -
#105321 Most hogy mondod :D -
#105320 hát nem tudom. volt benne egy ázsiai rövid hajú csaj. és még szövege is volt. nem túl erős ez tán? -
#105319 The Gray Man, Netflix
Mindennemű PC-től mentes old school akciófilm Ryan Goshling-el. Jó fajta. -
#105318 Uristen, ez Jurassic World 3 egy nagyon identitas zavaros re-turmix volt...
Nem varnam el, hogy manapsag a filmek a tegiekhez hiven tesztoszterontol buzlodjenek, a nok meg (jogosan) csak sikitozo hatter karakterek legyenek, de aze' az is tulzas volt, hogy gyakorlatilag minden jelenetben pussy cat/bena ffiakat nezhettem, akiket nok vedenek, mentenek meg.
Meg a beallasokban is nenik voltak elol.
Nem ezert, hanem a bena sztori miatt: 4/10. -
#105317 -
#105316 Köszönöm!
Hasonlóan nagy marhaságnak hangzik így is, de annyi baj legyen :) -
Lantee #105315 "According to The Science of Interstellar by Kip Thorne, Miller's planet is shaped a little like a football, with one end constantly pointing at Gargantua. The waves are literally tidal waves, so it's not the waves coming toward you, it's the planet rotating under you and the fixed waves slamming into you. But because the planet doesn't rotate, the waves wouldn't slam into you. Fortunately, tidally locked planets can rock back and forth, and Thorne used this as a scientifically accurate loophole to explain tidal waves on a tidally locked planet. Also, because the water on Miller is mostly concentrated in the waves, you could have knee-high oceans, like the one shown in the film." - Szívesen! -
#105314 Igen az de annyi sok marhaság van benne sajnos. Kezdve a vizes bolygón a felhokarcoló méretu hullámmal a térdig érö vízben...
A könyvtár a fekete lyukban meg aztán tényleg
De azért baró film nagyon szép zenével. -
#105313 Ez az interstellar szerintem top 10 movie. Filmzene #1
Amugy most voltam otthon magyarorszagon nemregen a Hans Zimmer koncerten. Jo volt. -
#105312 Thor Love & Thunder
Tetszett, vicces, kicsit elgondolkodtató, a béna közhelyes témákat is érdekesen próbálta megfogni. Szép próbálkozás.
+1 a sok-sok cameonak :) -