106843

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ízlések és pofonok! Tartom magam ahhoz, hogy tök felesleges volt.
Egyébként a csajnak nem a klónja jött ki, hanem ő maga ha minden igaz. Csak közben ő is mutálódott. -
miért volt felesleges a flashback kefélős szál?
pont ebből tudod összerakni a film értelmét, de kell hozzá az, amit a pszichológus nő mond:
“Almost none of us commit suicide, whereas almost all of us self-destruct. We drink, or take drugs, or destabilize the happy job – or happy marriage…But these aren’t decisions. They’re impulses. And in fact, as a biologist, you’re better placed to explain them than me.”
a csávó távol volt, a nő elkezdett félrekefélni, a csávó ezt megtudta és egyre durvább küldetésekre ment emiatt, a végén már a shimmeringbe is vígan bemegy (mintha ő is valakiket elveszített volna és minden mindegy lenne, ahogy a megtört női csapatunk). az utolsó együtt töltött reggelükön a férfi már tök elhidegült, le is szar mindent, inkább hamarabb le is lép a küldetésre, mert tudja hogy mit fog csinálni a nője míg ő távol van...
nekem nagyon tetszett, hogy ezt nem rágták a szánkba. a megsemmisülés gyakorlatilag erről a két emberről szól, nameg a házasságukról (az elején amikor a pohár víz mögött összefonódik a kezük, az egy roppant beteg és morbid szimbólum hogy ők ketten egyek. már az elején néztem is hogy wtf elég érdekes beállítás, de azután rá is lehet jönni hogy olyan morbid, torz ábrázolása volt a kezeknek, mint a tekeredő bélrendszer a katona videófelvételén).
miközben ez a beteg alternatív munkálódás/mutálódás az X térségben mindent a feje tetejére fordított, ez a házasság ugyanúgy haladt a megsemmisülés fele (a katona csávó előbb-utóbb úgy is meghalt volna ilyen küldetéseknél) - ahogy beléptek, ők ott is maradtak. de a klónjaik gyakorlatilag kaptak egy második esélyt, afféle tiszta lap, visszhangjaik vannak csak a másikról, meg akarják ismerni egymást. amikor a legvégén félve kérdezgették egymást hogy akkor most ki kicsoda, fú a kurva életbe ott nagyon kirázott a hideg.
aki olvasta a könyvet az dióhéjban leírhatná, hogy merre haladt a történet, volt-e még valami fincsi dolog, vagy nem érdemes elolvasni már (lásd: Randevú a Rámával sorozat...). én rohadtul nem ezt vártam a filmtől, de kellemesen csalódtam. -
Johnny Mnemonic (1995)
Ahhoz képest, hogy ez már több mint 20 éves sci-fi, annyira nem is volt rossz..
A szereplőgárdát és a film kapott díjait csak utólag csekkoltam. Az öreg Dolph-ot meg sem ismertem :)
Mai szemmel egy kicsit vicces a 320 giga adat pláne egy feleakkora winyón és a szinapszikus szivárgás is ami megölhet (egy féltégla is ha fejbevág) de ha az ilyen apróságokat nem nézem, egész jól elszórakoztam rajta...
10/7,5. -
A 3DBD lemez beszerzés alatt. Kösz a tippet :) -
Tim. Mint producer.. -
Hát akkor inkább lett volna hosszabb. Vagy jelentéktelenebb jelentek helyett inkább magyarázatok.
Összesen ketten.
#99521:
A vontatottra nem tudok konkrétan 1 vagy 2 példát mondani. Vontatott volt a legtöbb dialógus, és úgy maga a film. Nem volt benne annyira nagyon sok történés (akció) mégis elnyújtották majdnem 2 órát. Persze lehet, hogy csak az én ízlésemnek volt ilyen.
Felesleges meg
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!például a flashback részek. Mármint a flashback flashback-jei... :D Nem sok értelmük volt. Főleg amikből nem tudtunk meg semmi lényegeset. Például, hogy a csajszi kefél a férjével... semmi értelme nem volt. Annak meg végképp nem, hogy meg is csalta. Minek kellett egyáltalán egy ilyen szálat belerakni a történetbe?! Teljesen felesleges volt. Simán meg lett volna a film, vagyis a történet e-nélkül is. Értem én, hogy minél jobban be akarták mutatni a csajszi nyomorultságát, de nekem semmi szükségem nem volt rá. Ha az elején csak annyit mond, hogy nyomorultul van, én elhiszem. Ráadásul van is az elején olyan rész amikor magába roskad. -
Melyek voltak a vontatott, felesleges részek? Mert szerintem nem volt hosszú a film, nem éreztem hogy húzzák.. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Biztos feltűnt nekik. Azt viszont nem tudhatták hogy miért... -
Akkor Blade Runner hosszuságu lett volna, akkor meg az lett volna a bajotok. Ez a film nem erről szólt :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyébként hányan jöttek ki a zónából? -
Egyébként most így végig gondolva...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!több mint valószínű, hogy csak az időérzéküket vesztették el. Még az elején - mármint amikor bemennek - még mondják is, hogy nem emlékeznek, hogy mikor verték fel a sátort... stb. Éhen meg azért nem haltak mert mutálódott a sejtfelépítésük. (legalábbis lehet ez egy magyarázat rá)
Szóval véleményem szerint az idő pontosan ugyanolyan gyorsan telt bent mint kint. -
Az lehet, de nem a könyvről beszélünk, hanem a filmről. Lehet a könyvben sok minden meg van magyarázva, de a film forgatókönyvét úgy kellett volna megírni, hogy vagy abban is megmagyaráznak ilyen dolgokat, vagy eleve fel se merüljenek ezek a kérdések. -
Mivel híradásiparral, azon belül távközléssel foglalkozom, ezért hidd el, ez nem magyarázat. Nagyon sokféleképpen lehet kommunikálni. Az, hogy a buborék zavarja az éterben lévő hullámokat, nem magyarázza, hogy egy egyszerű réz kábelen se lehessen kommunikálni. És akkor még az optikai kommunikációról nem is beszéltünk. Meg a különböző modulációkról, frekvencia tartományokról... stb. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De most ennek megint semmi köze ahhoz, amit Jim írt 99508-ban. Újra és újra rádióvevőkkel küldték be a katonákat -
https://en.wikipedia.org/wiki/Annihilation_(VanderMeer_novel) --- bizonyára a könyv alaposabban szájba rág mindent. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez a rész egyáltalán nem volt tisztázva a filmben. Nem tudjuk, hogy csak az időérzéküket vesztették el vagy tényleg lassabban telt az idő a burkon belül. De ha az utóbbi akkor az csak feltűnt volna valakinek, hogy amint belépnek a katonák, tudósok a buborékba, úgy mozognak mint a lassított felvétel... Arról nem is beszélve, hogy a bent lévőknek meg az kellett volna feltűnnie, hogy túl gyorsan váltogatják a nappalok meg az éjjelek. (bár ez utóbbit még lehetne is magyarázni zavarodottsággal de az előbbit nem!) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ahogy azt se, hogy odabenn mennyi IDŐ telik el... -
Tovább súgok:
01:04:47,550 és 01:05:11,407 között (szó szerinti idézet):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
At first I thought the radio waves were blocked by the Shimmer, and that's why no one inside could communicate with base or GPS, but the light waves aren't blocked, they're refracted, and... (itt statikus zajok) ...it's the same with the radios. The signals aren't gone. They're scrambled.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.03.18. 00:05:14 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem változtat semmin. Akik kint maradtak ezt nem tudták -
Az ugye senkinek sem rémlik, hogy mekkora az
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!IDŐKÜLÖNBSÉG a két hely között...
//Segítek: rádió jel volt... csak ugye nem volt érthető, mert... lásd a spoilert és a fizikát...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.03.18. 00:00:07 -
azt ne mondd, hogy jon egy ilyen cucc es kuldesz be katonakat, nem tunik fel, hogy amint beleptek nincs radiovetel. de azert azzal kuldik be az osszes tobbit is -
Igen, lehet azt mondani, hogy nem ez volt a film lényege, nem befolyásolta a film alap történetét. Viszont pont ezek azok a részletek, amik meghatározzák, hogy mennyire lesz "tökéletes" az alkotás. És ebben a filmben több ilyen részletre sem figyeltek.
Nekem az járt a film nézése közben a fejemben, hogy Samantha Carter (Stargate) 2 nap alatt oldotta volna meg a rejtélyt! :)) -
A film nem járta körül, hogy a 3 év alatt mik vagy mik nem történtek. Így nem tudhatjuk, hogy milyen eszközökkel próbálkoztak ezalatt. Lehet, hogy igazad, de nem is ez volt a fontos... -
A kommunikácóval kapcsolatban én is pont erre gondoltam, amikor néztem. -
Annihilation
Vegyes érzések. Egyrészt nagyon látványos, izgalmas, lekötötte a figyelmem végig. A történet is elég egyedi.
Ugyanakkor, néhol vontatott, vannak benne teljesen felesleges részek, ami nem is értem mi a fenéért kellett beletenni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De vannak teljesen logikátlan dolgok is benne. Például, hogy 3 évig egyiknek sem jutott eszébe, hogy ha a rádiójelek nem jutnak ki, akkor magunk után húzunk kábelt, amin keresztül tudunk kommunikálni a külvilággal... meg előretolt bázisokat hozunk létre... stb. HÁROM ÉV ALATT SEMMIT NEM DERÍTETTEK KI!! Nevetséges.
Szóval sajnos a film alaptörténete több sebből is vérzik. Ráadásul ezek olyan sebek, amiket el lehetett volna kerülni nagyobb odafigyeléssel.
Valamint még egy megjegyzés. A filmnek elég egyedi hangulata van. A végére már felvágtam volna az ereim....
De mivel elég egyedi film:
6/10 -
Split
Jó volt. A kissrác figurát szerintem kihagyhatták volna, nekem valahogy nem illett a képbe. A többi nagyon rendben volt. Az utolsó jelenetben lévő WTF-on el kellett gondolkodnom egy pár másodpercet, mire leesett :)
8/10 -
SzinesGeza #99502 Hawkeye-ban (nekem) az a fura, hogy az egyik filmben balkezes, a másikban jobbkezes. :) -
El Protector #99501 Remélem nem nagy off, ha már ez a téma :p
-
Vanishing on 7th street
Jön a sötét és az emberek meg eltűnnek. Aki még életben maradt azt csak a fény mentheti meg. De egyre kevesebb van belőle.
Hayden Christensentől mindenki a falra mászik, szerintem annyira nem vállalhatatlan színész az SW óta. Itt sem volt ő borzalmas és nem is vele van a baj. Klasszikus "mi van a sötétben" sztori, ami azt hiszi ha nem mondd semmit az események hátteréről, akkor az milyen rejtélyes meg menő már. Amúgy tipikusan kis költségvetésű film. Van egy fix helyszín, ott vagyunk szinte végig.
Nem rossz, nem jó, csak úgy van. 90 percre leköt, de ennyi. Nem gondoltat el, nem mondd semmit igazán semmiről. Egynek jó...
5/10 -
Szerintem a filmben, amiben a saját korábbi mesterüket játszotta, ott jó volt. Illetve jól alakította Jackie fogyatékos testvérét is :D
Meg a kamera másik oldalán/akció koreográfiák terén is. Pár éve megnéztem néhány (20+) régebbi filmjét és mind inkább szórakoztató volt, mint maradandó élmény :)
Utoljára szerkesztette: ReszegKoldus, 2018.03.17. 18:05:37 -
te kijelentettél valamit. Én is kijelentettem valamit. -
Annyira világos volt, mint a te "De fog"-od. -
jaaaaaa, hogy úúúúúgy.... most már aztán mindent értek. köszönöm a fölvilágosítást...... -
Ez az: nem látod... -
Ha egy 2 tonnás helikoptert vissza tudott tartani, akkor nem látom okát, hogy Thanost miért ne tudná feltartani... -
De fog. -
Captain America golyóálló? Nem. Itt a határ :) Szóval nekem csak ne szkanderezzen Thanos-sal aki az univerzum legveszélyesebbikének van kikiáltva, mert kb egy szúnyog lehet hozzá képest. -
na az meg a másik, ja meg Hawkeye, meg az a szárnyas fekete és még sorolhatnám... -
Ja, emberek között erős... de remélem nem vesszük egy ligába pl Thor-ral. Vagy azt mondod Thanos is ilyen helikopter elkapós szinten van? Mert akkor nem értem mire a nagy para :D -
Nem fog.
Honnan lenne akkor annyi képregény film unos-untalan? -
dzsagon #99488 Tényleg most már néhány alsógatyás hősnek pusztulnia kellene, mert ez így nagyon komolytalan.