106844
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • tigeroo
    szerintem már a következő 50 évre megvan minden filmes téma. lehet, hogy a mi gyerekeinknek már a old republic érája lesz a "menő sztandard"
  • LasDen #99567
    Nem hiszem, hogy bármelyik SW próbálkozás megmerné lépni, hogy a távoli múltba helyezi az eseményeket.
  • IMYke2.0.0.0
    "Remelhetoleg 1 kisebb filmmel azert megprobalkoznak, es abbol kiderul majd, hogy hogyan reagal a piac."

Bizonyos értelemben a Rugó már ilyen próbálkozás volt (még úgyis, hogy gyakorlatilag az Episode IV előtti eseményeket tálalta, és így volt áthallás), hiszen -- hál istennek(?) nem volt senki a megszokott szereplők közül...
  • Sequoyah
    Minel messzebbre kalandoznak az eredeti trilogiatol, annal nagyobb a bukas eselye. Addig lehet milliokat bevonzani a moziba, amig az emberek tudjak hova kotni, ami meg sokaig a mainstream Star Wars vilag lesz, azaz ez a 30 ev.
    Ha ebbol kilepnek, felo hogy csak a Star Wars rajongok maradnak, amibol nem lesz milliard kozeli bevetel.

Remelhetoleg 1 kisebb filmmel azert megprobalkoznak, es abbol kiderul majd, hogy hogyan reagal a piac.
  • King298
    Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) Unalmas, elég gagyi lett sajnos. :(
  • Sequoyah
    The Bad Batch (2016)

Hat ez biztosan egy erosen megoszto film. Lehet imadni a hangulataert, a latvanyaert (pedig egy pusztasagban jatszodik), es a reszletekert. Viszont a tortenete inkabb csak "eh". Sokszor vontatott, es nem igazan ertheto, hogy hova akar kilyukadni.
    Aki a szokvanyostol eltero filmet szeretne latni, annak erdemes lehet megneznie, de aki inkabb a blockbustereket es/vagy Oscar jelolteket szereti kizarolag, annak lehet nem fog tetszeni.

Szamomra minden hibaja ellenere a hangulata elvitte a hatan a filmet, szoval inkabb jo mint rossz, de ezzel egyutt is csak
    6/10.
  • Prof William
    Elmehetnénk már végre a az Old Republic irányába. A sok Jedi vs sok Sith és az Old Republic + Sith Empire nagyon ígéretes téma lenne.

A SE univerzum hatalmas mint időben és térben de a filmek + regények nagy része mégis abba a nyamvadt 30 éves időszakba van beragadva már elég régóta.
  • IMYke2.0.0.0
    "Work Has Begun On Rian Johnson's New Star Wars Trilogy

With Star Wars: The Last Jedi now barely in the rearview mirror, work has already begun on Rian Johnson's new trilogy of Star Wars films. Set in a previously unexplored part of the Star Wars galaxy, the new films will have no connection to the current trilogy. Disney gave Johnson the go-ahead to begin developing the new trilogy even before The Last Jedi hit theaters in December. Johnson was given the greenlight to make his own trilogy after J.J. Abrams was announced as writer and director of Star Wars IX .

How best to expand the Star Wars universe has become a hot topic in light of the new run of films kicked off with 2015's The Force Awakens . So far, Disney and Lucasfilm have stuck with the new main trilogy connected to the original films plus a pair of standalones, including this year's Solo: A Star Wars Story . However, plans are in place to introduce new stories set in the wider universe. New projects include a series of feature films developed by Game of Thrones showrunners Benioff and Weiss as well as a live-action TV series from Iron Man director Jon Favreau. More possible standalones include films built around OT characters Boba Fett, Obi-Wan Kenobi, Yoda and Jabba the Hutt.

Perhaps most exciting of all the announced projects is Johnson's trilogy, if only because it promises a clean break and a new beginning…which could be exactly what Star Wars needs. Speaking to Empire magazine from this weekend's Rakuten TV Empire Awards, Johnson's long-time producing partner Ram Bergman gave an update on the status of the new films. According to Bergman, work has already begun. Bergman said: “We've started. Slowly, slowly, but we've started. Hopefully soon we're going to get busier.”

Later on the same red carpet, Johnson himself confirmed that work is underway on the trilogy. Johnson indicated however that the process is in its very early stages. Saying he's excited to dive in on the project, Johnson admitted that he still has to “figure out what it's going to be.” In a previous interview, Johnson revealed that Disney and Lucasfilm signed off on the new films even though Johnson had yet to come up with an actual story . And it sounds as though Johnson still has not settled on a story.

With all these different projects in development, the Star Wars universe will expand at least in sheer amount of content. The key question remains: How much freedom will filmmakers have to put their own spin on Star Wars? Is there some corporate plan Disney and Lucasfilm expect directors to at least loosely adhere to? Or will Rian Johnson and others truly get free rein? Johnson supposedly received a lot of freedom on The Last Jedi, which led to some truly out-of-leftfield developments . However, not all fans were happy with the direction Johnson took . Could fan backlash force Disney to pull back on leash? Or will Disney decide to trust the creative minds they've hired to shepherd their lucrative franchise forward?"

Google Translate:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "A Rian Johnson Új Csillag Háború Trilógiája megkezdte a munkát

A Star Wars: Az utolsó Jedi most alig a visszapillantó tükörben már megkezdődött a Rian Johnson új trilógiája a Star Wars filmeken. A Star Wars galaxis egy korábban nem feltárt része, az új filmek nem fognak kapcsolódni a jelenlegi trilógiához . Disney adta Johnson-nak a száguldást, hogy elkezdje megteremteni az új trilógiát, még mielőtt a The Last Jedi decemberben megütötte a színházakat. Johnson kapott a zöld fényt, hogy saját trilógiát készítsen J. J. után Abrams-ot bejelentették a Star Wars IX írójának és rendezőjének.

A Csillagok háborúk univerzumának legjobb kibővítése forró téma lett a 2015-ös The Force Awakens által elindított új filmek fényében. Eddig a Disney és a Lucasfilm az eredeti fóliához kapcsolódó új fő trilógiával és egy pár standalone-val ragaszkodott, ideértve az idei Solo: A Star Wars Story-t is. Azonban vannak tervek a szélesebb világegyetemben új történetek bevezetésére. Az új projektek közé tartozik a Game of Thrones bemutatója Benioff és Weiss, valamint az Iron Man rendező Jon Favreau élőműsorú filmsorozata. További lehetséges standalonok közé tartoznak az OT karakterek, Boba Fett, Obi-Wan Kenobi, Yoda és Jabba a Hutt köré épülő filmek.

Talán az összes bejelentett projekt közül a legizgalmasabb a Johnson trilógia, ha csak azért, mert ígéretes egy tiszta szünet és egy új kezdet ... ami pontosan a Csillagok háborúinak szüksége lehet. A hétvégén épült Rakuten TV Empire Awards Empire magazinnak köszönhetően, Johnson hosszú időn át tartó producere, Ram Bergman frissítette az új filmek státuszát. Bergman szerint a munka már megkezdődött. Bergman azt mondta: "Elkezdtük. Lassan, lassan, de elkezdtük. Remélhetőleg hamarosan jobban meg fogunk érni. "

Később ugyanazon vörös szőnyegen, Johnson maga is megerősítette, hogy a trilógia folyamatban van. Johnson azonban jelezte, hogy a folyamat nagyon korai szakaszában van. John azt mondta, hogy örömmel fogadja a projektet, Johnson elismerte, hogy még mindig "kitalálni, hogy mi lesz." Egy korábbi interjúban Johnson elmondta, hogy a Disney és a Lucasfilm új filmeken íródott le, bár Johnson még nem jöjjön fel egy tényleges történet. És úgy hangzik, mintha Johnson még mindig nem rendezett egy történetet.

Mindezek a különböző fejlesztési projektek, a Star Wars univerzum kibővül, legalábbis puszta mennyiségű tartalom. A legfontosabb kérdés továbbra is fennáll: mennyi szabadságot kell a filmkészítőknek a saját forgatniuk kell a Csillagok háborúira? Vannak olyan vállalati tervek, amelyek szerint a Disney és a Lucasfilm elvárják, hogy az igazgatók legalább lazán ragaszkodjanak hozzá? Vagy Rian Johnson és mások tényleg ingyen fognak? Johnson állítólag sok szabadságot kapott az utolsó jediknél, ami néhány valóban baloldali fejlesztéshez vezetett. Azonban nem minden rajongó volt elégedett a Johnson irányába. Lehetett-e rajongó a Disney-nek, hogy visszahúzza a pórázt? Vagy a Disney elhatározza, hogy bízik abban a kreatív elmében, amelyet felajánlottak a jövedelmező franchise átadására?
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - (imdb) - "Identity Thief" - (Személyiségtolvaj) - 4/10
    (2018.03.18) (121 perc, amerikai) - Action, Comedy, Crime -- "16", Unrated

Director: Seth Gordon
    Writers: Craig Mazin (screenplay), Jerry Eeten (story)
    Stars: Jason Bateman, Melissa McCarthy, John Cho
  • Bokafix2
    El kell kezdeni ellenőrizni mindkettőnek a fogtömését, mint a The Thing-be... :D
  • tigeroo
    Ventressnek elmondja hogy Kane tudott az afférról, amikor a kapcsolatukról beszélgetnek.
  • RatBaG #99557
    a paramedic csajon is ott volt fullosan már hamarabb. mellesleg a medence falába épült csávó bal vállán ott volt részlegesen kane tetkója.
    mondjuk a dns-sel ezeknek pont nem kéne átmenniük másokra.
  • hapi
    "a csávó távol volt, a nő elkezdett félrekefélni, a csávó ezt megtudta és egyre durvább küldetésekre ment emiatt, a végén már a shimmeringbe is vígan bemegy (mintha ő is valakiket elveszített volna és minden mindegy lenne, ahogy a megtört női csapatunk). az utolsó együtt töltött reggelükön a férfi már tök elhidegült, le is szar mindent, inkább hamarabb le is lép a küldetésre, mert tudja hogy mit fog csinálni a nője míg ő távol van..."
    Szerintem ebből semmi nem volt a filmben.
  • r4pt0r
    Úgy emlékszem a legvégén amikor megöleli a srácot, akkor mind a kettőnek megváltozik a szeme. Szóval elvileg mind a ketten másolatok.
  • Jim Morrison
    de az a tetkó szépen lassan kezd megjelenni ahogy haladunk a filmben

Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.03.19. 11:41:31
  • tigeroo
    éstényleg! hopika! zseniális.
  • Magnum PI
    Szerintem a másolat jött ki. Volt a kezén a csajnak egy tetkó ami előtte nem volt. Az a tetkó amúgy az egyik kinyírt katonán volt rajta aki beépült az uszoda falába. Én azt gondolnám, hogy a másolat jött ki kamu mesét mondott
  • BaliBoy
    Látom nem fogod, hogy mi(k) volt a bajom a filmmel. No sebaj. Pedig annyira nem bonyolult...
  • Kongy
    Asszem elég volt az internetből mára.
  • Tikal #99549
    Szerintem a főszereplő motivációja elég volt, de látod valaki szerint még az is sok volt :D A többiekről elég volt annyit megtudni, hogy kb mindnek mindegy volt már...
  • Crsújreg
    hát én ezt a PC mindennőtudós, leszbikus ,feminista bullshit,vontatott unalmas filmet 50 perc után kinyomtam............sorry :( 0/10
    Utoljára szerkesztette: Crsújreg, 2018.03.18. 22:11:43
  • Tikal #99547
    Bakker, a film egy adaptáció, a rendező nem tartotta fontosnak hogy megmagyarázzon mindent, mert akkor három óra se lett volna elég. Ha neked tényleg az volt a fontos a történetben hogy hol tudtak bekúszni vagy nem akkor tényleg fogalmad se volt miről is szólt a film, és nem is baj, van még sok más film ahol dobnak valami csontot az ilyen jelenségekre és kielégítik az ez iránti vágyad. Mellesleg millió dolog van amit nem tudunk még az univerzumról, erre ide jön valami földönkívűli jelenség és te azt várod, hogy majd mindent meg fognak tudni magyarázni a tudósok :D

Most komolyan áruld már el mitől lett volna több a sztori, ha szó szerint másolja a könyvet ls itt is csak egy kis lyukon lehetett volna bemászni? Jobb lett volna ha azt mondja egy tudos, srácok csak ott lehet bemenni, mert blablabla? :D
  • Kongy
    Annál nem nehéz jobbnak lenni. Egy ligában nem említhető a 2 film.
  • Jim Morrison
    Domestic: $23,525,000 18.7%
    + Foreign: $102,500,000 81.3%
    = Worldwide: $126,025,000
  • LasDen #99544
    "Tomb Raider nem tudta újraéleszteni a Lara Croft iránti érdeklődést... lerágott csont történettel hiábavalóan indult 94 milliós költségvetése igazolására. A Warner Bros. forgalmazta kalandfilm így csak 23,5 milliót programozott be magának, ami roppant kevés egy közel 3900 moziban tolt filmtől,"

Ennyi vaút Lara kalandja, I guess...
  • BaliBoy
    Hogy hívnád azt máshogy, hogy az egyik dolog amit hiányoltam. a könyvben - tigeroo elmondása alapján - meg van magyarázva, míg a filmben kihagyták?!
    Arról nem is beszélve, hogy a könyv szerint csak egy kis járaton lehet bejutni kúszva-mászva, a filmben meg vízen és levegőben is próbálkoztak. Tehát ha jól értem, még el is tértek a történettől a filmben és még én vagyok megszólva, hogy logikátlannak tartom.... bakker...
  • mulli1986
    Jó filmvolt, de nekem is kevés volt az infó belőle, meg főleg a karakterek motivációja volt nagyon sovány. De letöltöttem a könyvet, ha végeztem a piknik az árokparton-nal, akkor ezt is elolvasom, mert nekem az volt a problémám, hogy mindenki részéről hiányzott a megfelelő motiváció. De az lenne az igazi, ha végre a stalker játék sztorijából csinálnának valami fasza filmet...
    Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2018.03.18. 17:39:35
  • Tikal #99541
    el van cseszve...
    uh, nagyon belekapaszkodtál egy problémába.... ez a film annyival több ennél, mint rézkábelek, meg hogy honnan közelítik meg a területet...nem erről szólt...
  • Inquisitor
    Konkrétan első kötetben benne sincs, hogyan lehet bejutni, mert kondicionálva vannak a pszichológus által ne is emlékezzenek, a delikvenseknek azt mondják belehülyülnének. :)
  • IMYke2.0.0.0
    "a film lett elcseszve"

Ehh...
  • BaliBoy
    Abban igazad van, hogy tényleg elhangzik, hogy próbálták már megközelíteni vízről és, hogy senki sem jött vissza. De így számomra még inkább lyukas a történet. Azért hajóval igen gyorsan el lehet érni azt a fránya világítótornyot. És ha nem is jön vissza 1 vagy 2 vagy akármennyi még mindig logikusabb úgy próbálkozni mint gyalog, a dzsumbujon átvágva...

#99537:
    A drón nyilván nem működött, hiszen a rádió összeköttetés sem. Az mondjuk pont logikus volt, hogy akkor a távirányítású drón is lezuhan amint a burkon belülre kerül.
    Akkor az alapján amit írsz, a film lett elcseszve.
  • tigeroo
    Repülés: Azthiszem drónokról is volt szó a filmben, hogy küldtek ki jópárat de egy sem tért vissza. (A könyvben egy kis "Járaton" keresztül lehet bejutni ahol csúszva-mászva tudsz bemenni, minden más próbálkozással csak porrá lennél... de ez nem számít, mert a filmben nem lett megmagyarázva.)
  • Tikal #99536
    Mondom, te azt hitted ez egy száraz sci-fi, pedig nem az, iMDb-n se annak van feltüntetve, és szerintem ez hamar világos is lesz, hogy ez nem az a film. Értem mit hiányolsz, de a film nem erről szólt, mint ahogy egy mesében sem az a fontos, hogy hogyan tud repülni egy kutya. Lényegtelen.

Egyébként tényleg nem figyeltél, de hajóval is próbálkoztak.... és soha senki nem jött vissza
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.03.18. 15:55:05
  • IMYke2.0.0.0
    Megteheted magadnak a szívességet és elolvashatod. Mind a hármat
  • BaliBoy
    Csak nem szeretem ha burkoltan hülyének néznek, amiért valamiről máshogy gondolkodok.

Azt el tudom fogadni, hogy neked ez a film így tetszett. De nekem nem vagy csak részben. Nem önmagában azzal van a gond, hogy megismerjük a szereplők előéletét, hanem az aránnyal! Ez egy Sci-fi! Nem egy szappanopera és számomra túl sok és felesleges volt a melodráma.
    És a melodrámazgatás közben olyan plot hole-ok (remélem jól használom a kifejezést) vannak a történetben, minthogy 3 év alatt miért nem találták már ki, hogy hogy a nyavajába lehet kommunikálni (legvégső esetben reflektorokkal, morzézva ha minden kötél szakad), vagy miért gyalog indulnak útnak, a világító tornyot miért nem a tenger felől közelítik meg HAJÓVAL, vagy egész egyszerűen miért nem ejtőernyőznek be.... stb.
    Tehát amíg - szerintem - ilyen komolyabb lyukak vannak a történetben (ismétlem, egy Sci-fi-ben!) addig bocs (mindenkitől) de baromira nem érdekel, hogy a főhős milyen nyomorúságos bűntudatból, halni/élni akarásból... stb. indul útnak!

Ha nem tudnám, hogy a film egy könyv alapján készült, akkor egyébként azt gondolnám, hogy az írónak volt egy marha jó alapötlete egy filmhez: a burkon belüli genezis/mutáció, nevezzük aminek akarjuk. Elképzelte, hogy a vásznon milyen faszán fog ez kinézni. És tényleg, elvitathatatlan, hogy szerintem a fimben a legjobb a látványvilág volt. Csak közben arra már nem volt tehetség, kitartás, akármi, hogy a történet logikusan és részletesen fel legyen építve.

Tényleg, ha valaki olvasta a könyvet, ossza már meg, hogy a film és a könyv mennyire van egymással köszönő viszonyban!
  • Tikal #99533
    nem kell megsértődni, az a gyanúm, te valami egészen mást vártál, és mivel nem azt kaptad ezért nem tetszik, hogy húzták az időt Lena kapcsolatának bemutatásával.. meg hogy nem magyaráztak meg dolgokat.

Lena története nélkül ez egy más film lett volna...csak egy mászkálós, szörnyvadász valami aminek a végén meglátjuk az alien-t vagy akármit, na bumm. De legalább megmagyarázták volna miért nem húztak magukkal több száz méter rézkábel, Kösz de nem.

Ajánlom inkább egy két review elolvasását, érdekes interpretációk vannak.
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.03.18. 14:44:53
  • BaliBoy
    Taníts... ohhh mester! :D Csak le ne zuhanj a magas lóról! :D
  • LasDen #99531
    Bár szerintem AC sem volt rossz igazán, de nem hiszem, hogy annál ne lenne jobb...
  • Tikal #99530
    Assassin Creed-nél jobb volt?
  • Kongy
    Tomb Raider (2018)

Korrekt film volt, de semmi kiemelkedő. Kicsit több régészkedés és kevesebb felvezetés jó lett volna, enyhén el vannak rontva az arányok. Színészek jók voltak, Vikander szerintem kiváló Lara Croft, nekem jobban bejött mint Angelina Lara-ja. Szóval összességében egyszer nézhető, nem lett katasztrofális, csak átlagos, ami szerintem már elég nagy pozitívum. 6/10
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.03.18. 12:33:50