Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Lehet, hogy csak Mohácson van így <#nevetes1>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

darkSectorxxx
Igen a zene stílusos, látványra sincs panasz, bár a vászonra vetített kép moziban nagyon gyenge homályos.

Nekem a vége volt gyenge.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.15. 21:29:36

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

IMYke2.0.0.0
Én mondjuk megvárok belőle egy BD 1080-at, és nem CAM-es verziót nézek.
A zenéje eddig nem rossz:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

darkSectorxxx
Bladerunner 2049 letudva:

2 oldala van, jó mert a történet érdekes és logikus, és rossz mert nem fejezték be rendesen.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

tigeroo
Akit érdekel még 2049 "pótlék", pár információt megtudhatunk arról, hogy mi is történt a két film között (pl. az áramszünet okáról, miért hiányzott a jobb szeme a női replikánsnak stb.)

BLADE RUNNER 2049 - "Black Out 2022" Anime Short

BLADE RUNNER 2049 - "2036: Nexus Dawn" Short

BLADE RUNNER 2049 - "2048: Nowhere to Run" Short
Dynamic
Mert eredetileg is kötőjeles. Anno - ha minden igaz- azért írták így, hogy vizuálisan elkülönüljön a Supemantól. Szóval "helyesen" inkább egybeírva lenne, de a kötőjeles az eredeti írásmód.
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2017.10.15. 16:20:26
Tikal
Spiderman miért lett Spider-Man? A felirat keresést kicsit megnehezítette 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dynamic
Valami olyasmi rémlik, hogy volt szó Setét torony előzménysorozatról. Most azt nem tudom, hogy a Susanos előzményre (Varázsló és Üveg) gondoltak-e vagy másra, de valahol olvastam sorozat tervről.
BenedekFeco
The Bad Batch

A félkarú, féllábú, félszemű terrori... óh, várjunk csak! Az egy másik film. Na, még egyszer.
A félkarú, féllábú, börtön(?)viselt csajszi kalandjai a posztapokaliptikus(?), low budget-Mad Max sivatagban.
Bizakodva ültem le elé, mert alapból bejönnek az ilyen világú-témájú filmek. Jól sikerült a kezdés is. Az első kb. fél óra kimondottan tetszett. Egy kicsit véresen, néhol elég szépen fényképezve, jó zenékkel megtámogatva indult.
Azon mondjuk elmerengtem, hogy a Die Antwoord-ra gyúró alfa-hímek a
nagy szökésnél vajon hová tűntek. Egyedül egy öregasszonyt csapott le, és aztán kigurult a sivatagba :-)

De azután ennyi. A maradékban nem történik szinte semmi, ami igen, az is vontatott és lassú. A jelenetek 75%-ában a szereplők néznek és különböző fejeket vágnak másodperceken keresztül, hogy mi igazán át tudjuk érezni a pillanatok súlyát :-) Párbeszédből szerencsére nincs túl sok, mert ami van, na, az súúúúlyos. A kedvencem:
-Amikor szarsz, a szarod hová megy?
-Hát, gondolom a Wc elviszi valahová.
-Így van. Viszi, ahová viszi. Nekem köszönhetően. A tehenek a saját szarukban állnak. Azért mert tehenek.

A legjobb az egész filmben a soundtrack. Tényleg (szerintem) faszányos muzsikákat találtak és raktak alá.

4/10

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

IMYke2.0.0.0
Tirion: Igen, nem pontos az anatómiai ismeretük (és épp ezért hoztzam a 80-90-es film analógiát <#vigyor1>), de az adta a sava-borsát a cuccnak. 😊
El Gigante: Szemeztem a cuccal, de bizonytalan voltam vele. A megerősítéseddel akkor ránézek arra is. ;-)

Zephyr Retiring
21 Jump Street (A kopasz osztag) 2012 IMDb

Ennek az első 5 perce ismerős volt, tehát belekezdtem már valaha..de most végig is néztem.
Röviden: ezek elme-roggyantak, de jó értelemben.
Fogtam a hasam a röhögéstől az első drog bevétele után, amikor a négy fázis szép sorban beüt<#hehe>
Tetszett, jól szórakoztam.
10/7,5.

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Bírom az ilyen témájú filmeket! Shot Caller-t láttad? Az is hasonló!

azért erősen átmentek "sci-FI"-be ,de baszott jó volt! 😄
IMYke2.0.0.0
<2017> - (imdb) - "Brawl in Cell Block 99" / (---) - 9/10
(2017.10.14) (133 perc, amerikai) - Action, Crime, Thriller

Vince Vaughn, Jennifer Carpenter, Don Johnson

Röviden és mindenek előtt: Az 1 méter 96 centis Vince Vaughn kétségkívül legjobb, és fesztiválokat megjárt filmje.

Egykori bokszolónk, aki számos munka után sem jutott igazából egyről a kettőre, történetünk kezdetén egy igen csak szar napra ébredt - kezdetnek kirúgják a tisztes állásából, az utcájában és a háza előtt szeméthegyek, a korai haza érkezés miatt lebukik az asszony és kiderül, hogy már 3 hónapja mással hetyeg, és még mindig mardossa a lelkét az elvetélt gyermek emléke.
Hogy jobbra forduljanak a dolgok, elvállal egy nem túlságosan tisztességes munkakört, ami kellőképpen jövedelmező ahhoz, hogy az asszonyt és az eljövendő kis generációt jólétben tartsa - cserébe, rohadt fráterekkel, drogosokkal és maffiózókkal kell egy levegőt szívnia, amit a tisztességtudata alig bír elviselni.
S nem is kell sokáig, mert egyik balhé után ő maga is komoly választása elé kerül, és a Jó mellett dönt... ami csak a társadalomnak, és nem neki jó.
A nem várt fordulatot tetőzi egy behajtásra váró 3,2 milliós tartozás, melynek fejében valamit el kellene intéznie... de egy másik, szigorú(bb)an őrzött fegyházban...

//A film BRUTÁLIS. Tény és való, hogy lassan indul be, az is, hogy nem kell kapkodó vágásokra számítani, de amikor eljön az ideje, akkor nincs lacafacázás - és a kellékesek hozták amit kell. Sőt, a 80-90-es években már filmezők számára remek kis kaleidoszkóp lesz az egész, azt garantálom 😊
//Már akkor lehetett sejteni valamit, amikor Vince Vaughn puszta kézzel nekiesik az ártatlan autónak... 😊 S utána is, amit produkál... le a kalappal.
//A kilenc pont részben a címnek is szól 😊, de az élmények is, amit adott. (Szinte biztos, hogy egyedül leszek ezzel a pontszámmal, de vállalom)
//Mindenkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani, a hossza ellenére is.

Ha már Game os Thrones... A Dark Towert legjobban egy hasonló több évados sorozatban lehetne megcsinálni. Mondjuk egy könyv egy évad stílusban.
Kandurex
Rövid volt, annyi baj volt csak vele. A Pennywise -os easter egg meg ütött! 😊

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

CSOCSO
Dark Tower
Erdekes is lehetett volna de sajna keves volt 😞 Foleg a vege volt csak igazan gyenge.
en igy is 6/10 re ertekelnem. Nem volt rossz es sok dolog tetszett de kb a Game of Thrones is pont ugyanilyen lenne ha masfel oraba kene belesuriteni.
tutituti
Én sajna elvakult vagyok a Setét Toronnyal.Bármilyen lett volna, biztos nem tetszett volna.
A másik baj, hogy nagyrészt sci-fi/disztópikus vonalon olvasok és nézek még filmeket és a nagy részét már elolvastam,ami megjelent.
Értem, hogy mit mondassz, de én pl sorozatban jobban élveztem volna. Pl. a Hármak elhivatása vagy a Puszta Földeknek eleve kell egy rated R, mert az elég erős hangvételű a Lud várossal,vagy az bandaháborúval esetleg a Roland világában játszódó harcokkal.
És semmi rasszizmus, de nekem Roland akkor is egy Eastwood arcú megöregedett fehér cowboy marad. Ahogy sokszor utaltak rá,pl amikor Susannah mondja nekik hogy fehér fattyúk vagytok a tudathasadása alatt. Tehát ezért nehéz beleélnem magam a filmbe, mert nagyon eltér a könyvtől.Oly mértékben, hogy emiatt ha lenne is folytatás,elemi részek maradnának ki ami a végkifejletben is ott hagyná a nyomát.

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

tigeroo
Tegnap 15.30-as vetítésre ültünk be. Összesen 4-en voltunk a teremben. Valahol szomorú azért. Remélem, hogy máshol többen nézik
Dynamic
Semmi értelme a könyvhöz hasonlítani a filmet (a Setét toronyról beszélek). A filmet önmagában kell értékelni, mert egy másik műfaj, lényegtelen, hogy olvastad-e a könyvet. Nyilván nincs azzal baj, hogy megemlíted, hogy nem hasonlít, de marhaság EZÉRT lehúzni. Főleg, hogy a nézők többsége nem is olvasta, és így nem is érti mi a baj vele.
Szerintem rengeteg film van, ami tetszett neked, de nem is olvastál könyvben. Most ha elolvasod, akkor hirtelen megváltozik a film?
tutituti
Évente egyszer megnézem a Blade Runnert. Könyvet is többször olvastam. Mikor tegnap megnéztem a moziban, évek óta most voltam úgy, hogy megérte eljönni és megnézni egy filmet. Mondjuk rajtunk kívül voltak vagy tízen, és egy pár nem is bírta ki a végéig. De nekem nagyon tetszett. Hétfőn megyek újranézem valszeg. 10/10

A Setét Toronyról meg annyit, hogy az eposz megszégyenítése volt a film. Remélem a rendező meg King szégyellik magukat. Egyrészt King hogy bólinthatott erre rá amikor azt hangoztatta évek óta hovy ez a könyvsorozat a gyermeke. Na mindegy. 2/10

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

tigeroo
Blade Runner 2049

Asszem jó kis film volt, egynek elment <#idiota>

Na jó, kezdjük el: Súlyos élmény volt.
A 2 óra 45 perc, nagyon, nagyon lassan telt. AMINEK ÖRÜLÖK! Te jó ég, végig csak arra tudtam gondolni, hogy de el vagyunk szokva az efféle tempótól. Rendesen meg kellett szoknom, hogy 15 másodpercnél hosszabb egy-egy vágás. Nagyon hiányzott ez a film, mint egy falat kenyér a műfaj kedvelőinek

/* Felnéz az égre Istenhez fohászkodva */ Kérlek, legyen kasszasiker a kínai és ázsiai piacon, várjuk a folytatást. Szerepeljen jól a film a box officeok statisztikáiban, mert erre van szükségünk. A legutolsó ilyen sci-fi amit a moziban láttam az az Alien: Covenant volt. Hát, ehhez képest azt egy óvodás rendezte! (Khmmm... Scott papa... khmmmm...)

Jó volt a tempó, bár nekem a
JOI romantikázás már sok volt látni, lehetett volna abból faragni. Értem, szereti őt, lapozzunk
Jó volt az a valamiféle csavar(ok) is a filmben, amik mindig tudtak lendíteni a tempón, kéz a kézben húzták egymást.

Pozitívum:

-Viszonylag reális jövőkép. Csak foszlányokból tudjuk meg a Föld állapotát, de sok a kérdés, amit a fantáziánkra bíztak. Tetszett, hogy megmutatták: Kvázi "poszt-apokaliptikus" érában élünk. A noir stílus mellett jók voltak ezek a jelenetek is. A város jövőbeli olvasztótégelye pedig a maga undorító, mocskos, neonfényes valójában nagyon jól festett. Most is.
-Ütős zene és látvány. A CGI pompás volt. Fantasztikus élmény, főleg a nagytotálokban látni a "maradványokat".
-Jared Leto, a k*va életbe már, mit művelsz a vásznon, felfordult a gyomrom a játékodtól! Mocskos pszichopata! Te jó ég... elnézegettem volna még a karakterét, de lehet hogy bediliznék tőle <#idiota> Zseniális a fazon, de tuti hogy nem százas.
-Ford: Jó volt látni, tetszettek a párbeszédei Goslinggal.
-A (sajátos) tempó miatt végre volt idő a SZEREPLŐK megmutatására. Megérteni őket. Együtt létezni velük ebben a világban. Elgondolkodni, hogy mi a jó, mi a rossz? Mi a tudat? Mit jelent szabadnak lenni? Hol ér véget valaki joga uralkodni más felett...?

Negatívum:
-Sokszor nehéz követni hogy hol, merre vagyunk. Főleg amikor térben ugrálunk hirtelen máshol termünk a szereplőkkel, és hogy kerülünk ide? Mi történt azóta? Bár ezek nem plothole-ok, inkább csak kizökkentenek a sztoriból egy kis időre mire mi is elhelyezkedünk az új jelenetben.

Már kétszer megnéztem a moziban. Figyeljetek majd a részletekre! Rengeteg mindent csak a második vetítésen vettem észre, például
Ha belegondolsz "Love killed Joy" (Luv and Joi ugyebár)
. Annyi mindent ad ez a film, annyi rétege van amit még meg kell emészteni és át kell hámozni. ZSE-NI-Á-LIS!

Mmmmmmmmmmp, ínyencség volt ez a film. Én várom a folytatást. Tessék elmenni megnézni, hogy több ilyet készítsenek!

Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2017.10.13. 22:18:46
DantszEE
WAT? Jó, én lemaradtam. Ez horror lesz??
Mivel gyerekek lettek castingolva főszereplőknek, tökre azt hittem, hogy ez tinisebb (dedósabb) lesz, mint az eddigi X-men filmek.
Hát WOW.😄D

IMYke2.0.0.0
<2017> - (imdb) - "The Dark Tower" / (A Setét Torony) (1. rész?) - 6/10
(2017.10.12) (95 perc, amerikai) - Action, Adventure, Fantasy

Az első könyvet baromi régen olvastam, talán 20 éve. Annyi rémlik vele kapcsolatban, hogy zavart a tudat, hogy sokat kell várnom a folytatásra. (Lehet, hogy sokat segített volna, ha nemrég olvastam volna az anyagot, vagy az összeset esetleg, de...)
Most meg az, hogy ez a messiás-csúzenván-kiddo-sztájl felállás már baromira unalmas. Rohadt sokszor leégették már ezt a fáklyát a filmek sötét panteonjában.

//Filmen különösen szarul mutatott, hogy
anyuci elvesztése
után alig pár órával már el is felejtve, és továbblépés van.

Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

LasDen

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Kmarha

Bőven lehetett volna még több belőle 😊

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kongy
Blade Runner 2049

Hú, hát nem volt egyszerű film az biztos, de ismerve az elődöt egyáltalán nem lepett meg a film felépítése, stílusa, tempója. Talán moziban végigülni azt a majd' 3 órát kicsit hosszú volt, és kényelmetlenebb jóval, mint itthon a kanapén elnyújtózva, de azt mondom megérte. Remek alakítások, szuper látvány, párját ritkítóan király zene. Körülbelül ezekkel lehet jellemezni a filmet. Egyedül azt sajnáltam, hogy bizonyos lényegtelen dolgokon érthetetlenül sokat képesek voltak elidőzni, ahelyett, hogy az igazán jó dolgokból hoztak volna be még többet. Nagyon hiányoltam Jared Leto karakterét, szinte csak kameózott, pedig amikor a vásznon volt, akkor mindent vitt. Ugyanígy Harrison Ford is. Egyébként Ryan Gosling-ra sem lehet panasz, bár neki alapvetően az ilyen jellegű karakterek állnak jól. Láttuk már jó párszor ehhez hasonló szerepben remekül alakítani (pl Drive). Szóval összességében nekem tetszett, 7.5/10

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

látta valaki a WIND RIVER-t??

a vadász lányával mi történt? ő csak simán eltűnt,vagy őt is ezek a munkások kapták el? mert nekem nem világos ez a dolog
IMYke2.0.0.0
"The Mimic" - 2017, dél-koreai
Thriller-horror

"A story of the Jangsan Tiger, who mimics human voices to lure them close, and a family affected by the creature."

(érdemes lesz majd figyelni rá)

Zephyr Retiring
Jó meglátás, tetszik. <#worship>

Malakai
Perfetti sconosciuti:
Lehet félreértem a megjegyzésed a végén, de inkább beírom. 😊

Mivel a való életben nincs reset gomb? 😊 A film végén nem a "nagy megbocsájtást látjuk", hanem, amikor a vendégek elhagyták a lakást, onnantól alternatívát látunk, hogy a játékot leszavazták és minden titok rejtve maradt, mindenki boldog.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Zephyr Retiring
Két, mások által dicsért filmre esett a választásom..

Perfect Strangers / Perfetti sconosciuti (Teljesen idegenek) 2016 IMDb

Pár közeli barát összeugrik egy valamelyiküknél egy szokásos hétvégi vacsorára. Várnak egy új vacsoravendéget is az egyikük részéről, de aztán betegségre hivatkozva, végül is ő erre az estére most nem lett elhozva.
A hét jó barát már régóta ismeri egymást, így úgy vélik titkaik sem igen vannak már egymás előtt. Aztán megcsörren az egyikük mobilja, valakitől kap egy üzit. Ennek kapcsán merül fel az újabb esti beszélgetés főtémája: a privát szféra. Manapság már az emberek a mobiljaikkal össze vannak nőve, sms-ek, e-mail-ek, furcsa hívások "ismeretlenektől"..egyebek.
Akkor legyen egy olyan alkalom is már, amikor vacsora közben, mindenki kiteszi az asztalra a mobilját, és a sorban beérkező üzeneteket, fotókat és hívásokat nyilvánosan, egymás előtt olvassák fel, nézik meg és beszélik ki akár kihangosítva is..

A film, érdekes témát feszeget, hiszen egy ilyen esetben könnyen kiderülhet, hogy a barát, az valóban igaz barát, vagy sem.
A házastársunk hűséges hozzánk, vagy sem. Vagy a gyerekünk mit gondol rólunk, a hátunk mögött..

Kellemes, meglepetésekkel teli, fordulatos jó filmet tettek le megint az asztalra az olaszok.
A befejezés (szerintem) a való életben nem így zajlana, de tudja fene..még az is megeshet..

10/8.

La La Land (Kaliforniai álom) 2016 IMDb

Egy percig sem vitatom, hogy a hiba az én készülékemben van, ennek fényében..
Szeretem a zenéket. Nagyon és sokfélét. Akad viszont pár irányzat, amitől sajnos kiver a hideg víz, de talán mindenki így van ezzel.
Ami nálam kiüti a biztosítékot (vagyis ki lehet kergetni vele a moziból) az az opera, az operett, az autentikus cigányzene és a jazz.
Pont emiatt, ha engem kértek volna fel címfordítónak, én mindenképp a " Komálod a dzsesszt?" magyar címet adtam volna neki..
Sok kellemetlenség elkerülhető lett volna<#kuss>

Kezdem a pozitívumokkal. Zenés film. DTS HD-Master magyar szinkron. Nagyjából ennyi. Ja, és még meg kell említenem azt a bizonyos zenét, valamikor úgy félidő táján, amikor billentyűsnek hívják abba a neo-jazz bandába. Az első fellépésre. Na ott gondoltam arra, hogy végre, innentől már jön is a jó rész...
...(vár)...nem jött.
A film kapott egy rakat díjat (a musical betétekeért? a forgatókönyvért? vagy mi a büdös...) szóval kapott és kész.
Valamikor még a történések? egyharmadánál a párom tett egy halk megjegyzést, de csak legyintettem rá gondolván, majd biztosan később jönnek a jó zenei betétek, vagy izgalmas fordulatok..(azt motyogta az orra alatt, hogy ez a poros nyomába sem ér a Mamma Miának)
Igaza volt. Vannak esetek, amikor egy nő hamarabb észrevesz dolgokat, mint mi pasik. Pl. hogy túl sokat ittunk, és már senki sem röhög a poénjainkon. Vagy hogy már megint elfelejtettük az anyósunk szülinapját...na igen<#vigyor5>

De maradjunk a filmnél. Ha nevezhetem így. Számomra inkább kínszenvedés volt sajnos. De biztosan a nagy elvárások miatt: jó kritikák, díjak, zenés film..
Na akkor sorolom, a teljesség igénye nélkül, nekem mik a jó zenés filmek: Doors, Egy nehéz nap éjszakája, Hair, Grease, Mamma Mia!, A muzsika hangja, Ének az esőben, Tökéletes hang, Rocker csajok meg mondjuk a Kopasz kutya, hogy egy hazai alkotást is említsek már..

Lényegében..
Nem adok pontot, mert sokan megbántódnának, ami nem a célom. Hisz aki komálja a jazz-t, az imádni fogja ezt is.
Nekem már jazz, akkor inkább a Jazz+Az film Gesztiékkel...

Az ADAM sorozat harmadik része Prophet alcímmel az előbb jött szembe trailerként egy fél perces YouTube hirdetésben. Szóval nem volt ott vége.

DantszEE
Baby Driver:

Ez egy iszonyú király film volt. Végig vártam valami igazán átütő katarzist, ami nem érkezett el. De ennek a filmnek nem is kellett ilyen. Itt a hangulat volt az, ami abszolút maradandóvá varázsolta. Tuti, hogy sokszor elő fogom venni.
És már előre látom, hogy ezt a filmet is csak 10 év múlva fogják igazán megszeretni.

Külön zseniális pillanat volt, amikor a rosszfiú nem lelövi főhősünket, hanem inkább megsüketíti. Kurva jó húzás! <#worship>

Rage47
Igen, egy másik bolygóra akarták vinni, jobb módszerekkel kínozni.
Én azért kíváncsi lettem volna arra a bolygóra stb. 😞
Kmarha
nekem is ez a scenario rémlik
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.10.11. 13:39:14

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Egy „repülőtérre” ahonnan tovább mentek volna az űrbe, ott már nem emlékszem hogy hova, ha mondták volna. Ott elvileg jobban tudták volna kínozni, gondolom ott máshogy volt szabályozva vagy valami ilyesmi.

Vagy pedig máshova, és én figyeltem rosszul 😄

Blasta
Egy kérdés számomra nem tiszta, lehet csak fáradtabb voltam már és elsiklottam felette:
Hova vitte a robotk*rva Deckard-ot a végén mielott lezuhantak a tengerpartra? Mintha a régi Tyrell corp HQ-ját láttam volna, és a csaj mondta is, hogy "Haza" mennek.
Ha igen, akkor minek?

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Kmarha
tribute-ja inkább .. mindegy

Kmarha
Blade Runner 2049 - Szárnyas Fejvadász 2049

Az első rész folytatása és kvázi precíz remakeje. Köszönöm,

...

Na jó, ennél ezért bonyolultabb a helyzet. De azt le kell szögezni az elején (és jó lett volna tudnom, mielőtt beülök rá), hogy Villeneuve teljesen magába szívta az előd atmoszféráját, és ennek fényében (vagy inkább sötét búskomorságában) rendezte meg a folytatást, felhasználva annak minden stílus jegyét.

Lassú. Nagyon, nagyon, nagyon lassú a film. A 2,5 órás játék idő amúgy is sejtette, hogy nem fog kapkodni, de erre nem teljesen készültem fel. Ryan Gosling választását tökéletesen megértem, minden 20 percen az Only God Forgives film jutott eszembe, és már már kiabáltam a vászonra, hogy "Beszééélj! Beszélj hozzánk az Isten szerelmére!".

Szóval igen, az első részhez hasonlóan, a film nem könnyíti meg a befogadását. Aki ráhangolódik, hatalmas élménnyel távozik, aki nem, annál már necces lehet a végeredmény.

Az én részemről, tudtam értékelni amit láttam. A világ aprólékos felépítése pontosan annyira lenyűgöző mind az 1982-es elődjéi. A hangulat ennél nem is lehetne Szárnyas Fejvadászosabb. A motivációk szerencsére sokkal emberközelibbek, megérthetőbbek, bár a szerelmi szál az első rész ponyva hangulatát idézi. A történet nem sok, a katarzis, a tanulság a végén, teljesen hiányzik. Érzésem szerint, ebben az időbe sokkal több belefért volna, anélkül is, hogy egy tucat látványfilm csapdájába kerüljön.

Egy scifi rajongónak ettől függetlenül tudnám ajánlani, de a fenti figyelmeztetések mellett. Ha 35 éve jön ki, ugyan úgy alapmű lenne belőle, mint ahogy az első rész is azt lett film, sorozat és a játékok világában.

külön plusz pont volt Edward James Olmos mini szerepeltetése
már az első részben is jó volt látni a későbbi BSG kapitányát szerepelni abban a filmben, ami több szempontból is ihlette a sorozatot, amibe oly sok éven át szerepelt

kevésbé plusz pont volt, hogy nem cicomáztak, az első 5 percben megválaszolták az első rész "nyitott" kérdését

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.10.11. 10:23:11

Gondolom arról nem volt szó benne, hogy a cseh emigráns kormány mennyire ellenezte az akciót, épp a várható "egy egész falut legyaktak bosszúból" miatt.
Persze az angoloknak jól jött a megtorlás, propaganda célokból.

HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják 2017
(The Man with the Iron Heart)

A második világégés egy hálás téma. Mivel jó alap lehet egy jó filmhez. Jelen alkotás pedig a vasszívű Heydrich tábornokot, Himmler jobb kezét veszi górcső alá. Azt hiszem, nem lövök le spoilert a filmmel, hiszen megtörtént eseményeket dolgoz fel, és aki kicsit is ismeri a történelmet az tudja, hogyan végződik a sztori. De aki nem tudja és nem is szeretné tudni míg meg nem nézi a filmet, az ne olvasson tovább.

Mikor a sztori felveszi a fonalat a náci Németország virágkorában járunk, ez a délceg fiatalember meg épp a végső megoldást szervezi a segédeivel Hitler parancsára. Az Alien filmekből pedig már megtanultuk, hogy a végső megoldás általában halál...

A helyzetet súlyosbítja, hogy a Terminátor Genisys rosszfiúja, Jason Clarke vállalta a szerepet, az pedig mint tudjuk, instant világpusztulást jelent. Már ha abból indulunk ki, hogy ott is mindenkit ki akart nyírni. A szerény és visszafogott Rosamund Pike megfelelő választás volt a nej szerepére, de a többiek is jól muzsikáltak.

Egy ilyen rosszcsontot márpedig nem lehet életben hagyni - gondolja az ellenállás - ezért két terminátort küld vissza az időben, hogy a katasztrófát megakadályozzák... ezt egy kicsit eltúloztam, szóval két ügynököt küld Prágába, hogy Heydrichet hidegre tegyék. Az akciók pedig egész jól kivitelezettek, a templomi harc epic, és bár nem sikerül tökéletesen a merénylet, de azért végül eléri a célját.

Azért volt fontos ez az akció, mert a náci rezsim hatalma megkérdőjelezhetetlen volt, és egészen addig senki sem likvidált magas rangú náci tisztet. Ezután viszont megtört a jég. A führer is érezte a merénylet náci hatalmi struktúrára mért demoralizáló erejét, ezért a megtorlás szélsőséges és kegyetlen volt. Egy egész falut legyaktak bosszúból.

Akinek bejön ez a film az feltétlen nézze meg az Anthropoid-ot is, ami ugyanezt a témát dolgozza fel, és egy évvel korábbi film. Ott sincsenek gyenge színészek, Cillian Murphy pl. brillírozik Gabcik szerepében. Jamie Dornannek is jobban áll az ellenálló ügynök szerepe, mint az az idióta nyálas páváskodás a Szürke 50 árnyalatában. Megbocsáthatatlan, hogy egy posztban említem azt a filmet az Anthropoiddal. Fúj. Gyorsan felejtsük is el, hogy Dornannak ilyen filmje is van.

7/10

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

IMYke2.0.0.0
Vagy Láng Józseffel 😊

LasDen
Klónozzák vagy ikrek vagy valami...

Azt a végén kiderül,hogy Láng Balázzsal távoli rokonok 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

IMYke2.0.0.0
Kíváncsi vagyok, hogy Láng István*** szereplését hogy oldja majd meg Cameron az Avatar-folytatásokban...

*** = Stephen Lang
"Lang's mother was a Catholic of German and Irish descent, while his father was Jewish. Lang's paternal grandparents were Jewish emigrants from Hungary."

TBTPumpa

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

CalebJoe
Mert a sok retardált nem szeret gondolkozni csak a látvány cikkben ("könnyű legyen"😉 érdekli ("mondandóját megemészteni idő kell"😉, már ha felfogják egyáltalán, vagy csak Gosling állandó szomorú nézése miatt ültek be a csajokkal.<#smile>
Riddick21
Spoileres Szárnyas fejvadász 2049 kibeszélés, kicsit arról is, hogy miért bukik meg egy ilyen film ma a mozikban.

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Zephyr Retiring
The Social Network (A közösségi háló) 2010 IMDb

Nincs fészbukom. Nem is lesz, hidegen hagy. A film viszont érdekelt..

Ha skatulyáznom kellene, amolyan Wall Street farkasa-féle "hodjanledjünkmuttimillijomosok" tanulmányfilm. Nem tudom, az igazságot mennyire követi a film (nekem hitelesnek tűnt) de elképzelhető, hogy itt ott kiszínezték kicsit a sztorit. Pl. van az a jelenet, amikor ülnek bent az ügyvédekkel a megbeszélésen a teremben és valami olyasmit mond (kissé nagyképűen) a fészbuk-faszikám, hogy: " ..az itt jelenlévők közül senki sem lenne képes rá!"

Mármint a programozásra? Vagy arra, hogy az alapötletet lenyúlja?
Ami nekem lejött, az az, hogy igazából ez a fészbuk egy kooperációs fejlesztés. Egy rakat ember adta hozzá az ötletét innen-onnan, Márk öcsi meg szépen keretbe foglalta az egészet és durr. Vagy csatt, vagy plaff. Kinek hogy tetszik..
Azé' nem volt ez annyira rossz.<#vigyor>
10/8.

Bridget Jones's Baby (Bridget Jones babát vár) 2016 IMDb

Tudom: ez csajoknak való..<#nevetes1>

Hát ez az eset, nálunk másképp esett. Mondom az asszonynak:
- Hoztam a B.J. 3-at. - mint aki valami nagy dolgot tett.
- És? - kérdi a párom.
- Ééés? Dehát neked is tetszett az első kettő része! - feleltem meglepődve.
- Azért annyira nem, mint neked..
- <#lookaround>

Na mindegy. Végül is megnéztük. Illetve csak én, mert az asszony bealudt rajta..<#wow3>

Először arra gondoltam, kár, hogy Hugh Grant nem szerepel benne. Csíptem ahogy a lököttet játszotta. De aztán, rájöttem, ez így volt jó. Igazából még fel is dobta egy kicsit a hangulatot egy új udvarló. 12 év alatt jó sokat öregedtek a főhősök. Bár Colin Firth fogai közben valahogy mégis megfiatalodtak<#hehe>

Szuper volt egy új sztorit is látni már tőlük így, hogy 66-szor láttam már az első kettő részt<#nyes>

10/7.