106844

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
MrAndree #100215 Faculty. Magyar címét nem vagyok hajlandó leírni mert rettenetes.
Ez az -
dzsagon #100214 Faculty - Az invázium (1998) -
Tudnátok segíteni?:
Van egy film, aminél idegen lények szállnak meg egy sulit, és úgy indul, hogy futbaloznak.
és egy port áruló srác rájön, ha beleszúrja az idegenekbe a cuccát, elvonja tőlük a vizet és megdöglene! :)
Mi is a címe? -
Revenge of the viewers! :) -
Good Luck Chuck (A kabalapasi) 2007 IMDb
Dane Cook-tól a Spanom csaja jobban tetszett, bár akadtak ebben is jó poénok eleinte.
Kábé addig, míg be nem vetett mindent a csaj megtartásáért. Onnantól mintha egy gagyi "zs" kategóriás filmbe csöppentem volna.
Ezért ez nálam így, csak 10/5. És marad egyszer nézett..
-
[2015] - (imdb) - "비밀" (Bimil) - (Circle of Atonement) - (-) - 7/10
(2018.06.06) (102 perc, dél-koreai) - Crime, Drama
Director: Park Eun-Kyung, Lee Dong-Ha
Writer: Park Eun-Kyung, Lee Dong-Ha
Stars: Sung Dong-Il, Kim You-Jung, Son Ho-Jun, Seo Ye-Ji, Choi Yoo-Ri (6 éves a film készítésekor)
Lee Sang-Won (Sung Dong-Il) egy középkorú nyomozó, egy az út szélén kitett menyasszony (Seo Ye-Ji) brutális meggyilkolásában nyomoz, és a szálak egy nem rég szabadult taxisofőr elvált feleségének lakásáig vezetik... ahol a 6 éves kislány (Choi Yoo-Ri) nemrég kapta meg apja ajándékát, és ahol végül a rendőr sikeresen le is tud csapni az éjszakai támadó apukára...
Csakhogy az akció nem sül jól el...
10 évvel később hősünk a lányával Lee Jung-Hyunnal (Kim You-Jung) próbálja tartani a lépést, miközben a munkahelyén is rekordokat döntöget a tettesek kézre kerítésében. A lány megismerkedik egy új koreai irodalom tanárral, akinek mélabús tekintete titkot rejt...
//Megint a büszkeség...!
//Ó, Seo Ye-Ji!
//Kim You-Jung -- aki 5 éves korától színészkedik, 19 éves kora ellenére túl van másfél tucat drámasorozaton, és ugyanannyi egész estés filmen ---, nagyon odatette magát.
//Bár lassan állt össze, végül csak sikerült átérezni a szereplők személyes tragédiáit, és a "nem felejtést". -
Azt hittem poén.
-
Látom, nem ment át...
-
The Commuter - 7/10
Egész jó volt, ahhoz képest, mennyi egylére menő produkció van manapság, ráadásul nagyrész ugyanazokkal a színészekkel.
Rogue One - 8/10
Harmadik nézés volt, Nekem az egyik kedvenc SW filmem lett az évek alatt. -
Haladunk a korral.
Nem én leszek, ki emiatt orrol..
S lentebb egy sorral
Mások nyitnak vitát majd erről :D
-
Milyen aranyos, hogy a magyar film magyar címét egy magyar fórumon csak zárójelben olvashatjuk...
-
What Ever Happened to Timi (Megdönteni Hajnal Tímeát) 2014 IMDb
Semmi kétség, a film legszórakoztatóbb alanya, a narrátorként "önmagát" alakító Bögöcs.
Hogy honnan szedtek össze ennyi orbitális ökörséget egy kalap alá, az számomra rejtély.
De nagyon jól összedobták, az fix.
Telitalálat.
Idei első hazai 10/10-em :) -
[2011] - (imdb) - "龙门飞甲" (Long Men Fei Jia - (Flying Swords of Dragon Gate) - (A Sárkánykapu repülő kardjai) - 7/10
(2018.06.05) (110 perc, kínai) - Action, Adventure
Director: Hark Tsui
Writer: Hark Tsui
Stars: Jet Li, Zhou Xun, Kun Chen
3D-ben ütős lehet -- ugyanis, ennek az "őrületnek" a jegyében készítették.
Egy helyi legenda úgy tartja, hogy csak egy 60 évente tomboló különleges, Fekete Homokvihar mutatja meg a mélyen, homokkal elfedett város és annak csodás kincseinek a helyét.
A Fekete (avagy Sárkánykapu) fogadó sem ok nélkül épült fel ott ahol, mert szentül hiszik, hogy alatta van a kincs.
De hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog, a Ming dinasztia hatalma alatt a császári eunuchok önkényes kiskirályokként tartották rettegésben a hivatalnokokat éppúgy, ahogy a polgárokat. Köztük is a rettegettebb Yu Hua Tian (Kun Chen), aki ráadásul különleges katonai egységet is fenntart, és ő maga is szinte emberfeletti képességekkel bír.
A kialakult politikai helyzettel szemben egy harcosok maroknyi csapata küzd Zhao Huai'an (Jet Li) vezetésével...
A vihar (minden értelemben) elkerülhetetlenül közeledik...
//A közismert drótköteles megoldás mellett (az akkoriban általuk nyújtható minőségben) CG is besegített a harcokba, valamint a látványba.
//Zhou Xunt és Kun Chent a korábban készült "Painted Skin" (2008) és a később megjelent "Painted Skin: The Resurrection" (2012)-ben is láthatjuk együtt. S nyilván akadnak címek még, hiszen ők is igazi sztárok az ázsiai országban.
//A nők, szokás szerint, szépek -- a "kínálatból" Zhou Xun volt a leg, még úgyis, hogy gyakorlatilag nem láthattuk a csúcsformájában. Őt követték a többiek, például Mavis Fan, akinek Zhou karaktere kel a védelmére...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[2018] - (imdb) - "The Mercy" - (-) - 5/10
(2018.06.04) (102 perc, brit) - Adventure, Biography, Drama
Director: James Marsh
Writer: Scott Z. Burns
Stars: Rachel Weisz, Colin Firth
Donald Crowhurst -- tisztes családapa, üzletember és feltaláló -- egy aktuális hajó show-n éppen felszólaló (mindaddig egyedülállóként, mindössze egy megálló beiktatásával, egyedül körbehajózta a Földet) Sir Francis Chichester hatására jelentkezik a meghirdetett Golden Globe (igen, így hívják) hajóversenyre. A feladat nem más, mint egyedül, megállás nélkül körbehajózni a Földet egy adott intervallumon belül.
A "probléma" az, hogy miközben ez élete álma, és a teljes családja osztozik a tenger szeretetében, Donald csak egy lelkes amatőr...
A történet a viszontagságairól szól...
//A dramatizált biográfiák nagy általánosságban működnek -- ha rájuk tud hangolódni a néző. Az a baj, hogy ez a történet elsősorban a büszkeségről szól... és az sosem jó jel...
//Nem csak azért, mert sokkal vonzóbb látvány, hanem mert valóban jobban, és tényleg játszott: Rachel Weisz az igazi főszereplő, nem az a Colin Firth, aki meg nem igazán...
//Sajnos, Donald karaktere nagyon unszimpatikus volt (nyilván csak én vélem így, de a valóság messze állhatott a Colin által megformált kedves emberi lénytől. Aztán meg ki tudja, ugye.), főképp a büszkesége miatt diktált döntései miatt.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.06.05. 15:24:31 -
Nálam a TLJ faktor játszik. Egyszerűen olyan csalódás volt az a mozi, hogy most nem kapott el az SW láz... -
Szvsz a SW Solo teljesítménye nem feltétlenül a filmek szól, inkább arról van szó hogy túl sok már az SW ebben a mennyiségben, illetve most büntetik a TLJ minőségét igazán a nézők talán:) Meg marketing szempontból öngól kicsit azután elővenni xy előzménysztoriját hogy kinyírják, súlytalan az egész ettől, animekben is ugy mukodik altalában hogy a főgonosz legyőzése előtt lepereg előtte az élete flashbackben hogy megértsük hogy jutott oda ahova, miutan megpurcant valaki teljesen felesleges és csak pénznyomda szaga van erősen szvsz... -
ha nem fog vágásonként változni a képarány, ami eddig kb másodpercenként kétszer volt (utolsó részben biztosan), és nem lesz benne a michael bayes tűzijáték effekt, már nézhető lehet. így hogy Bay nevét egyáltalán nem látom, ad némi okot reményre. -
Ennél közelebb azt hiszem nem jutunk a G1-es kinézetekhez. Bee és Starscream is korrekt így elsőre. Remélem, hogy Travis Knight visz valami értelmet a dologba...
-
Prof William #100198 Szerintem pedig hasonló volt mert SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!egyrészt kinézete -az a tollas/maja cucc- is hasonló volt mint az ellenfélé + ugyanazon a nyelven szólt be nekik mint amit ők is beszélnek. -
Jaja. Csak ez fránya diszlekcica. :D -
Gondolom ez inkább fantazmagórikus akart lenni..mint a gizmók 
Olyanokkal tele volt a Szörnyecskék (Gremlins) is. Azóta is írtózom az ilyen kis fura lényektől
-
a lényekkel magukkal nem volt bajom, 5 percig húzták a kamerát, hogy bemutassák őket, majd SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!vagy 15 percig a vásorban, ahogy rombolást helyrehozzák, főzés, stb stb -
Én meg pont azt szerettem a Legendás állatokban, hogy tele volt mindenféle fantazmatorikus lénnyel. Had repkedjenek. :D -
Bocsi, folytatom a helyesbítést:
El Diablo teljesen más lény volt, mint a spoilerben említett 2 delikvens.:D
Tomb Raider:
Csak most juttatta eszembe Jim Morrison, hogy amúgy tegnap én is megnéztem belőle 1 órát. Hát mik nem történnek.:D -
Tomb Raider
Nem tudom mi volt vele a baj, élvezhető kis ugribugri kalandfilm lett.
Legendás állatok és megfigyelésük /Fantastic Beasts and Where to Find Them/
Eddig nem szántam rá időt, most hogy ment TV-ben, gondoltam egyefene megnézem. Ez annyira nem jött be, a film 50%-ában azt nézzük, hogy dolgok repkednek jobbra balra, rengeteg CGI, majd néha a sztori is halad valamit. Harry potterben nem ilyen arányban ment ez, ott azért ráfeküdtek egy picit jobban a storyra. Lehet azért mert akkor még költségesebb is volt minden számítógéppel csinálni :) -
Prof William #100191 Pedig az volt a meggyőződésem, hogy ugyanaz a két színész.
A Lovecraftit meg elírtam. :) -
A 47 Roninban Rick Genest játszott. Diablot meg Jay Hernandez játszotta.
A Lowecratfit azt úgy érted, hogy Lovecrafti csak nagyon low, vagy csak elírtad? :D -
Prof William #100189 Ez mondjuk igaz. De maga a színész nem játszotta rosszul tehát azzal semmi baj sem volt. Jó volt ez a kicsit zakkant de mégis okos maffiavezér szerepe.
Viszont 1-2 párbeszéd iszonyat gáz volt. "Egy családot már elvesztettem! Nem fogok egy másikat is!" - kb fél órányi ismertség és egy közös italozás után.
De maga az alapszitu kissé Lowecraftinak tűnt (a város + lények+ősi hatalmak) szóval ezzel engem megvettek. :)
A csonvázsrác viszont marha jól nézett kis és még jól is játszott. Csodálom hogy eddig nem fedezték fel jobban. Anno a 47 Roniban saját plakátot kapott erre összesen ha 10 másodpercet szerepelt az egész filmben. -
XD igen.
Meg minden JOKER más, ennyi. Még a képregényben is. -
pedig pont az a Joker, amit leírtál... -
Prof William #100186 Suicide Squad (Bővített verzió)
Amekkora pfujolás volt a film után féltem megnézni de szerintem egészen vállalható lett. Mondjuk a DC univerzum sosem érdekelt igazán szóval nem tudhatom mi akasztotta ki a fanokat, valamint én nem vártam messiákén Jokert így nem lepett meg hogy összesen ha 10 percet szerepel az egész filmben.
Maga a fő fenyegetés egész érdekes volt és még némi "Ősi Cthullhuszerű Gonosz" beütése is volt ami nálam külön pluszpont.
A felvezetés -szerintem- nagyon hosszú és nagyon klisés volt (Deadshoot karakterét -gyerekéért aggódó egyedülálló apa- ) mindössze csak minden második filmben látni lehet és többiek se sziporkáztak. Talán csak Harley Quinn volt az aki kicsit kiemelkedett a sorból.
Maga az akció viszont szerintem korrekt volt és külön jó pont hogy főhősök nem tudnak mindent megoldani ezért egy masszív katonai csapat is ment velük akik csodák csodájára nem hullottak el az első 5 percben hanem egészen a végéig jelen voltak.
A csavarokSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!egész jók voltak.Kiért is mennek be a városba, valamint hogy El Diablo is egy olyan lény mint az Encanthess + tesója
Joker nem sok vizet zavart de sztem egész jó volt az alakítása. Leszámítva azt hogy EZ nem Joker hanem egy félőrült egocentrikus, maffiavezér. De azt egész jól alakította.
Egy szó mint száz szerintem nem volt rossz de különösképpen jó se. Ha nem DC lenne nem is emlékeznék rá egy hét múlva de egyszeri kikapcsolódásnak tökéletes volt.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2018.06.04. 10:49:53 -
Revenge (A bosszú) 2017 IMDb
Nem is tudom..igazából valami Tökéletes célpont féle alkotásra számítottam.
De ez minden várakozásomat alul múlta.
Kábé a film felétől már egyértelmű, hogy egy értelmetlen baromság az egész, de már csak azért is végignéztem.
Vagy inkább végig szenvedtem... Spoiler alatt pár bődületes baromság a filmből..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Csajszit ugye alapból átdöfi egy félkarnyi faág. Ha túl is élné (amit kétlek) a bemutatott kifolyt vérmennyiség láttán, simán feldobná a talpát bárki. De nem...csajszi összeszedi magát, eljut egy barlangig, ahol magába tol egy sört és elrág akkora adag kokszot, ami idézem:
"egy fél csapatot kiütne". De mondjuk ezt is túléli. A sörösdobozt szétvágja és elsüti a faág által ütött sebet. Olyan profi módon, hogy ha velem lesz egyszer hasonló szitu, csak hozzá fordulok majd..
Aztán elájul. Mire felébred, a seb szépen beforrt, sőt a sörösdoboz sas emblémája egy szép tetkó formájában újjá is született a hasán
Én kábé innentől már csak röhögni tudtam a többi ökörségen is, ami még hátravolt...
Ebben a filmben semmi jót nem lehetett látni a csaj seggén kívül.
Csak miatta 10/1, de ennyi elég is volt ebből a komédiából
-
john wick 2 nel szarabb nem lehet.... -
Love and Mary (Szerelem és házasság) 2007 IMDb
Hát, ritkán látni ennyire zavaros és kusza romantikus komédiát, az tény..
De az is lehet, hogy csak én voltam túl fáradt hozzá ma este. Szokás szerint, az asszony kérésére kezdtük nézni (mert még nem látta), majd szokás szerint, tíz perc múlva már el is szenderedett rajta. Aztán szokás szerint én meg nem bírtam abbahagyni, mert már megint érdekelt, ugyan mi fog történni még benne, ami eddig még nem történt meg az ezt megelőző 1000 másik romantikus komédiában...
Aztán megtörtént...(na nem az, hogy felébredt az asszony és rám vetette magát
)..felbukkant a csajszi szimpi bratyója, aki valami eszméletlen jó retró funky-diszkót nyomatott a klubban
Ez különösen meglepett, miután premierként a sógorjelöltnek elzúzott egy frankó rock balladát. Az sem volt rossz, de a 70-es évekbeli stílusa viszont baromira jó volt.
Igazából össz-vissz ennyi volt számomra értékelhető ebből a multikatyvaszból, amit komédiának se neveznék.
Legyen 10/2 csak mert lekötött, és nem ismerjük egymást...
-
Azért ezt elég egyszeruen kitudják védeni, elég ha csak "person"-t vagy mondjuk "motherfucker"-t használnak "he/she" helyett. :D De van tobb megoldás is, lehet a "this guy"-t használni, mert az angolok a "srác/srácok" kifejezést használják nemtol figgetlenul is. (mondjuk magyarok is sokszor, "sziasztok srácok" és nem sértodik meg egy lány sem) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amugy nekem a Solo név kitalálása bejott, bár -angolul néztem a filmet- annyira nem egyértelmu, hogy a "nincs senkim egyedul vagyok" elhangzása után valakinek pont a Solo (magányos) név ugrana be. Inkább egy Smith, bár ez nyilván nem a mi világunk, nem tudhatjuk hogyan gondolkoznak az ottani birodalmi tisztek :) Minden esetre sztem poén volt, hogy pont egy ilyen birodalmi tiszt adja neki a Solo nevet, de annyira nem éreztem ezt a geget szukségesnek. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jaja, az is fasza jelenet/fan service volt a javából, én is meglepodtem egy pillanatra amikor megszólalt a sugárveto a semmibol, de azonnal utana elmosolyodtam: NANÁ HOGY HAN LO ELOSZOR basszátokmeg :DDD -
ennél az előzetesnél gondolkodtam, hogy a külföldi nyelveken ahol megkülönböztetik a a nöi és férfi névmásokat , ott eléggé elspoilerezhetnek egy két dolgot olyan filmeknél ahol nem tudni az elején ,hogy ki az elkövető. vagy , hogy szokták ezt kivédeni ?
Gondolok itt arra, hogy kinyirják egy bandának a tagjait és a főnök azt mondja, hogy találjátok meg nekem őt. és ha she/her-t mond akkor egyből tudnánk, hogy valamelyik nöi karakter lesz az elkövető .
többnyire szinkronnal nézem a filmeket igy ez eddig nem nagyon merült fel bennem, mint gond. -
Tomb Raider
Hát nekem ez tetszett. Ügyesen beleraktak a 2013-as játékból jó pár emlékezetes jelenetet, a történetet megtoldották kicsit a Rise-ból vett árnyékcsoporttal és kész is a film. Nem mondom, hogy nem lehetett volna jobb, meg kicsit érdekesebb a történet (a játékoké azért jobb volt) de szerintem egy kellemes és szórakoztató filmet sikerült összehozniuk, kár, hogy nem szerepelt túl jól a mozikban, így nem várható folytatás pedig nagyon adná magát.
8/10 -
Az eleje alapján Punisher, amúgy elég gagyeráknak néz ki. De legalább meg volt a filmes kötelező, ahol az egyenlőség nevében a nőknek jár, hogy férfiak legyenek. -
[2006] - (imdb) - "伊莎貝拉" (Yi sa bui lai) - (Isabella) - (-) - 8/10
(2018.05.29) (110 perc, kínai) - Drama
Director: Ho-Cheung Pang
Writers: Ho-Cheung Pang (screenplay), Ho-Cheung Pang (story), Kearen Pang, Kwok Cheung Tsang, Chi-Man Wan
Stars: Chapman To, Isabella Leong
Cheung Bik-yan, a 16 éves lány összejön egy harmincas éveinek derekán járó pasival -- akit követni kezd, és akinek hosszú hallgatás után elmondja, hogy ki is ő valójában...
//Isabella nem a főszereplő neve...
//Amellett, hogy tabudöngető téma a felütés, a sztori és a követő kamera gyakorlatilag és szinte egyetlen pillanatra sem engedi fókusz(távolság)on kívülre a szereplőket... szinte végig csak őket, vagy egyikőjüket látjuk a kép közepén... minden rezdülésüknek, a szegényes életvitelüknek, összeszokásuknak, változásuknak teljes megfigyelőivé és részesévé válunk... így látjuk a kendőzetlen sírásokat, és az önfeledt vidámságokat egyaránt...
//Az érdekes arcú, gyönyörű, sudár és álmodozó, romantikus Cheung Bik-yant (megszemélyesítő színész- és énekesnőt) mindezek közben nagyon jó nézni.
//Kellemes meglepetés volt a film - bátor történet, jó szereplők.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[2008] - (imdb) - "画皮" (Hua Pi) - (Painted Skin) - (-) - 7/10
(2018.05.28) (119 perc, kínai) - Action, Drama, Fantasy --- Director's Cut, 16 perccel hosszabb ---
Director: Gordon Chan, Andy Wing-Keung Chin (co-director), Danny Ko (co-director)
Stars: Donnie Yen (Yong), Zhao Wei (Peirong), Zhou Xun (Xiaowei), Kun Chen (Wang Chen, Peirong férje)
Történetünk elején Wang Chen megment egy gyönyörű foglyot, és úgy dönt, hogy befogadja a családjába az elárvult és fiatal Xiaoweit. Peirong, a rendkívül csendes feleség nem fogadja szívesen az új jövevényt, és ennek, és a féltékenységnek tudja be a férj később, mikor az asszonya elmondja neki, hogy látta, amint az új családtag nem emberi tulajdonságokkal bír -- az asszony démonnak hiszi a lányt.
Ezt látszik megerősíteni az is, hogy a településen egyre több kivágott szívű holttestre bukkannak, és néha egy villámgyors alakot is látni vélnek...
Mindeközben egy fiatal démonvadász is megjelenik...
A szerelmi sokszögből álló szerelem-hűség-veszély játék nem végződhet túl jól mindenki számára...
//A számos díjat nyert film mindkét színésznője bombanő volt, de nekem Zhao Wei nagyon bejött.
//A történetnek van egy 2. része is, de már Donnie Yen nélkül.