Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zaki
Sky kapitány és a holnap világa

"A mintegy 2000 speciális effektet felsorakoztató alkotás 7 éven át készült. A teljes egészében kék háttérrel forgatott film minden egyes képkockáját utólag töltöttek ki digitális módszerrel. Az eddig soha nem látott technikai újításokban bõvelkedõ Sky kapitány és a Holnap Világa igazi filmtörténeti jelentõségû alkotás. A film legalább annyira jár Orson Welles nyomdokain, mint amennyire idézi H. G. Wells hangulatát is, miközben tele van provokatív paradoxonokkal. Egy soha nem létezett régi-új világ víziójával kápráztat el minket, egy olyan képzeletbeli, elvarázsolt világéval, mint Óz birodalma, ahol semmi sem egészen az, aminek látszik."

7/10

zaki
Thx! <#eljen>

PetruZ
Running Scared (2006, http://imdb.com/title/tt0404390/)

Ha itt nem említettétek volna, tutira nem veszem észre. Pedig kár lenne kihagyni, tényleg nagyszerû szórakozást nyújt. Az elejétõl a végéig nagyon feszes, és a tempója is pörgõs, rendesen ott van. Kicsit tényleg hasonlít a Four Brothers-re, aztán van benne az amcsi gengszterfilmekbõl, és persze a B-akciómozikból is, de még a "guyritchie"-s angol stílusból is. Talán csak a karakterek gyengék egy kicsit, többségük elég üres, inkább csak séma. A fényképezés és a történetvezetés viszont elsõrangú, és ahogy az események átúsznak egymásba, az nagyon el van találva. A végén pedig két csavar is van (bár az egyik sejthetõ), plusz a stáblista is mókásan van megcsinálva. Aki készítette, biztos sok Tim Burton filmet nézhetett. 😊
Értékelés: 9/10

Ui.: A fõszereplõ fazon nagyon ismerõs volt valahonnan. Megnéztem, tényleg õ játszott pl. a F&F filmekben, meg a Timeline-ban is. Ez a szerep jól áll neki. Még ha azok a filmek egyébként baromi gyengék is voltak. 😉
Sephi
De fijam. Egy fantasy meset meg megertem hogy elkepzelsz node ez valodi helyszineket jaccodik. Parizs meg London stb. Az egy dolog hogy lehet nem voltal meg ott de szvsz a film tokeletesen visszadta azt a vilagot amit Dan megirt es olyan formaban is.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

mint konyvadaptacio nem jo, ha kulonallo filmkent nezed akkor viszont igen bejovos

BUDA > miskolc.

SASboy
szerintem teljesen korrekt.

nice legs. what time to open?

A könyvek megfilmesítését sose preferáltam, egyszerûen nekem vhogyan nem tudták azt visszaadni mint amit a drága fantáziám adott 😊 Ha rám céloztál, nem fikáztam, nekem a könyv nagyon tetszett, de a film nem közelítette meg-távolról sem-, a divatot pedig messzirõl kerülöm...

Sephi
Mivel mostanaba mar divat lett a Davinci kod fikazasa ezert szvsz nehany ember direkt kritizalja. En eddig tobb jot hallotam rola mint rosszat.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

A da vinci csak könyvbe jó szvsz, a film uncsi, majdnem bealudtam rajta pedig nem szokásom...

Sephi
Tehat te tobb oran keresztul kerested a neten a dolgokat es semmit nem talaltal?

Nekem is nagyon tetszett a film, az eleje tényleg lapos, de ha már woody allen eszmefuttatásnál járunk, sztem olykor már túlságosan is sokszor említette azt, hogy az élet a szerencsén múlik, bár lehet az amerikaiakkal csak így lehet megértetni dolgokat, vagy így lehet vmi kis információt eljuttatni hozzájuk, de nekem néha sok volt ez! Nem mintha nem lenne igaza...
Illetve a zene az nagyon zavart, és olykor cseszettül unalmas volt 😄

ezt nekem írtad?
NEkem nem játékok kellenek.
Bandew
Jah, nézem is, hogy mi ez... <#smile>

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

SASboy
Da Vinci-Kód

A könyvet nem olvastam. Nagyon szeretem az ilyen stílusú filmeket + Párizsban és Londonban játszódik, mind a 2 helyen voltam szóval az is dobott rajta nálam és Tom Hanksat is bírom. Szerintem egy nagyon jó kalandfilm, de még1x meg kéne nézni, hogy teljesen megértsem. 8/10

Sephi
Hoppa a http://www.gamespot.com/ nem oda jott volna 😛

Sephi
http://www.gamespot.com/
"Én sehol nem találok a neten."

EZ KESZ 😄DDDDDDDD A net tele van ilyenekkel 😄

Hol kerested? Ird be www.google.com es lass csodat 😄

HEllo Emberek!!

Segítséget szeretnék kérni.
Olyan filmet,képet vagy bármi más alkotást keresek,ami az elsõ világháborúval kapcsolatos.Lehet könyv is bármi.
Én sehol nem találok a neten.
Légyszi aki tud,az segítsen,fontos volna.
Ha lehet,akkor viszonylag sokat írjatok.
Légyszi légyszi!!!!

Köszönöm elõre is
seriesfanatic
Nézd meg a Nappali Õrséget a trilógia második részét jobban fog tetszeni mint az elsõ (nekem legalábbis sokkal jobban tetszett).

<#lama>ezek vagytok!
Calver
mai - ill már részben tegnapi - termés:

Éjszakai Õrség - 7/10
a maga 350ft-jával életem legolcsóbb mozizása, nem enyhén zavar az egész film, ellenben mind a képi világ, mind a vágás és a rendezõi munka tökéletes. határozottan jó.

Stephen King - Végítélet, elsõ 3 rész - 8/10
valamikor régen még láttam egyszer, de már homály volt az egész, annyira emlékeztem hogy tetszett, ami határozottan megerõsítést nyert. bár annyira nem paráztatós, nekem sikerült szépen alkotnom tõle... elsõt megnézve gondoltam lemegyek egy cigire, nyúlok lépcsõházból udvarra vezetõ ajtókilincs felé mire az spontán kivágódik elõttem, és ott áll valaki. namost ez a valaki a szomszéd volt, aki jött volna fel csak nem gyújtotta fel az udvari villanyt... ennek következményeként én kis híján csináltam egy új lyukat ijedtemben a mögöttem lévõ falba, olyan lendülettel ugrottam hátra, na meg fél óráig 200 körül volt pulzusom. még az utolsó rész várat magára, energiám se lenne hozzá, nem is jött még le, valamint morbid dolog 6 órán át folyamatosan egy filmsorozatot nézni.

"The trees move. Do you not see it?"

Kandurex

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Kandurex
"Remekül vezetek"

10/10

I.C.ram
Szvsz a kommersz-horrorok közt kiemelkedõ. Maga a történet/világ meg szvsz tiszta Lovecraft koppintás 😊 De azért jobb volt mint a sok mai játékadaptáció, meg kommersz horror 😊
Kandurex
Rózsaszín Párduc

Vááá.,...jézusom, ez valami förmedvény. 3 poén 2 órára, ebbõl is az elsõ még a stáblista bemutatása alatt 😞

Spoiler danger:

1. rajzolt figruák tangója 2. "Zsebzsötem" 3. Jean Reno homi tánca 😄

kb. ennyi maradt meg a filmbõl, szörnyû volt :/

10 / 3 -- a három poén miatt --

Blasta
Match Point
---------------------------
9/10

Hát igen. Enyhén sokkoló filmecske, ami ráadásul kínosan lassan indul be. Kb. 4/3 óra alatt elérte azt, hogy kínosan feszengjek a székben "erre ültem be? minek?"
Aztán felgyorsul. Egyre érdekesebbé válik, de az biztos, hogy a film csúcsát és azt amiért emlékezni fogunk rá, az utolsó 20 percben éri el. Akkor viszont elragad az a fajta érzés, amit úgy hívunk: lebilincselõ.
Forog az agy, gondolkozol, töröd a fejed, hogy "na innen hova tovább?", és keresed a lehetséges buktatót, tudván, hogy a bûnös úgyis bûnhõdni fog.
És aztán a végén kacéran elmosolyodsz, boldog vagy amiért azt kaptad amit rengeteg film képtelen teljesíteni és rádöbbensz ennek okára: egy Woodi Allen filmre ültél be, és ostorozod magad, hogy az elején ezt elfelejtetted, hogy egy apró esélyt adtál az agyadnak kételkedni a film erejében és lebilincselõ végkifejletében.
Ez van, ez egy bomba jó film és aki esetleg megnézi, az készüljön fel egy lassú, lagymatag és elég hosszú felvezetésre, hogy aztán az utolsó percekben hatalmasat üssön.

A lagymatag felvezetés miatt nem 10es, különben azt érdemelne, de azért mégiscsak kényelmetlenül éreztem magam egy jó darabig, azt hittem végig ilyen lagymatag marad. Szerencsére nem így történt.
Ajánlom mindenkinek, akiket nem csak a képregényfeldogozások és az X-edik szkeri múvik szórakoztatnak. Woody Allen utálók is nyugodtan beülhetnek rá, nincs benne Woody-féle eszmefuttatás, még csak Õ sem játszik benne. Nagyon jó film.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

zaki
Esõember

10/10

Bandew
De õk nem A kategóriás színészek, én csak ennyit mondtam. :-)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

EmThor
Running Scared szintén: b hangulatú, akkor így kiegészíteném.

A Running Scared soha nem volt B film, csak egy kicsit megbukott! Amúgy van benne egy nagy adag horror is! Szerintem kurvajó az a film! Nálam 10/10!

A Le Pink Panther pedig egy C film... 10/-1000

(Ez az én véleményem!)
Most láttam a The Jacket címû filmet 10/8-as szerintem, egész jó film egy picit pillangó hatásra hajaz. Nem tudja véletlen valaki hogy mi a menû zenéjének a címe?
EmThor
remake, és A kategóriának sorolom: Steve Martin + Jean Reno

Hoppá, mellényúltam.

Szóval, ha te a régi filmre gondolsz, akkor elég Peter Sellers nevét mondanom, ha pedig a mostani remake-rõl van szó, akkor ott van: Kevin Kline, Jaen Reno...

Attól függ mire gondol EmThor, és kikre gondolsz Te... Habár, így belegondolva neked nincs igazad:
-

Bandew
Egy A kategóriás színész sincs köztük.

EmThor
Le Pink Panther

Limonádé, hiába A kategóriás színészek. -- 4/10

Running Scared

"OMFG holy shit, fuck, put the gun down kid! FUCK"

Klippszerû, B múvi, klisékkel, erõs jelenetekkel (erõszakos), minden esetre nekem sokkal jobban tetszett, mint a 4 tesó. Képi megvalósítás nagyon fasza, több szál, 1 éjszaka, sok vér, maffia, volt ebben minden. A 100 rendõrautó a végén nem maradhat el 😊

7/10 mert néha leül, meg a sztori az egy ... rossz 😊

Calver
Silent Hill - 6/10
egyszer nézhetõ.

"The trees move. Do you not see it?"

Petruska
X men 3!!! Nagyon tetszett(megrögzött képregényfan😛)

Lehet kövezni... ]RxQueen aka Petruska, mindegy csak nagy betüvel:O)

SASboy
28 days later
Egész jó volt, de a vége szerintem gagyi. 6/10

Hotel Rwanda
Nagyon tetszett a film. Az 1994-ben kirobbant polgárháborút mutatja be Ruandában sok kegyetlenséggel. 9/10

Csajozós Film 10/2
fúúúúújjjjjjj... ötlet jó volna de hát... fújjjjj

Büszkeség és Balítélet 10/7
Aranyos, kedves film, egyszer érdemes megnézni

Da Vinci-Kód 10/9 és 10/3
Barátnõmmel néztem meg moziba, én olvastam a könyvet, nekem nagyon tetszett... Õ sajnos nem olvasta, és azt mondta h neki ez így egyszerre nagyon sok volt...
EmThor
Where The Truth Lies - egy különleges film

Atom Egoyan filmje. Néhol 10/10-es öszhatás (hang-kép-hangulat-szövegek), de a sztori kicsit lötyög...

8.5/10

Bandee1987
Az angol beteg

8.5/10

Nagyon szép film volt, bár 1-2 részt feleslegesnek éreztem benne.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

zaki
Túszdráma

Nem volt rossz.

7/10

CSOCSO
a Date Moviehoz visszaterve.. a 13 eves ocsem vegigrohogte... szal elertunk a korszakhoz ahol egy pisi kakis vigjatek kiskoruaknak keszul.. majkol dzsekszonos pedofil poenokkal meg asztalnal ulos elelvezos remegos jelenetekkel..a buzis hazvezetos reszrol nem is beszelve.. persze az ocsem mindegyiken rohogott...
BADE
én elõször olvastam a könyvet,annyira izgalmas volt,hogy le sem tudtam tenni
A film nekem olyan semmitmondónak tûnt,mindenre túl hamar rájöttek,nem volt semmi izgalom.Legalábbis nálam nem kellett Pampers-t cserélni😊

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

CSOCSO
fateless - sorstalansag

hat.. nem is tudom mit mondjak.. szepen megcsinaltak ahhoz kepest hogy magyar volt. a zene is tok jo volt de valahogy megis minden reszlet kisse uresnek tunt....nem tudott elegge elszomoritani, valahogy nem tudott magaval rantani hogy aterezzem az egeszet.

es minden kepvaltas fade outtal volt megoldva... ami egy kicsit idegesitonek volt
Bandew
Há mire van a fórum? <#smile>

Sephi
Baze azt elvezem hogy annyira tul tudtok nyuzni egy tamat hogy az mar faj 😄

Kandurex
Alapesetben én se olvasok minden filmhez tartozó könyvet. De itt úgy érzem a könyv ráhatása nagyságrendekkel nagyobb, mint az általános esetekben. Vegyük például azt a pár tûntetést, betiltást, ellenkezést különbözõ országokból, azok nem csak a film ellen, hanem a könyv ellen is irányultak. Szerintem ebben az esetben a valódi objektív látást mind két mû ismerete adja amivel értékelni lehet az alkotást.

Egyébként adtam vélemény a filmrõl, írtam, hogy jó kis krimi-fiction, meg úgy alapvetõen tetszett.

Blasta
Én nem olvastam a GYU regényt. Anélkül is megvan a véleményem a filmrõl, ami pozitív. Semmi szükségem a regény ismeretére, a film így is kerek, egész és grandiózus volt.
Pláne úgy, hogy nem rajongok a fantasyért mint mûfajért.

Blasta
Nem.
A film különálló, önálló mû, objektív értékeléséhez nem szükséges az alapmû (jelen esetben a könyv) ismerete.
Ha te el szeretnéd olvasni, semmi akadálya, sõt valószínüleg jobban fog tetszeni mint a film, de a filmnek a könyv ismerete nélkül tudnia kell szórakoztatni és objektív véleményt kialakítani.