Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandew
Számomra a GYU igazán jó adaptáció volt. Ennél többet nem nagyon lehetett volna kihozni a könyvbõl, hogy élvezhetõ film lehessen.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
Hát ez az, a story az egyetlen közös, amit azért a filmben ált. picit átalakítanak. De ettõl még nem ugyanaz.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Kandurex
Még egy aspektus:

Peter Jackson és stábja mennyire nõtt fel a könyvhöz?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Kandurex
A filmet akarom értékelni és ehhez fontos tudni mennyit hozott ki a rendezõ a könyvbõl. A film önmagában egy érdekes kis krimi-fiction, de mögötte áll a több, mint világsiker könyv, ami viszont már más megvilágításba helyezi a filmet.

Blasta
Egy könyv általában sokkal részletesebb a filmnél, jóval több háttérinfóval szolgál a mozinál. Viszont ha egy filmet csak az alapjául szolágló könyv elolvasása után tudunk objektíven értékelni, megette a fene az egészet.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Sephi
En a story meneterol beszelek.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Bandew
Ezzel nem értek egyet. Teljesen más mûfaj a kettõ, sosem lehet azonos élmény egy könyv és egy film.

Sephi
A Konyv es a film ugyanaz. Annyi hogy fimbol hianyzik par helyszin es par cselekvest modositottak.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Blasta
Miért?
A film egy különálló mû, a könyv nélkül is teljességgel értékelhetõ és élvezhetõ (avagy élvezhetetlen), nem követeli meg, hogy elolvasd a könyvet. Szépen is néznénk ki, ha az eredeti köny elolvasása nélkül értékelhetetlen lenne egy-egy film.

Kandurex
Da Vinci

Végsõ vélemény majd a könyv beszerzése / elolvasása után.

Elõljáróban: a film jó volt!

Blasta
Na akkor ezt is megbeszéltük, ahány ház, annyi szopás 😉

Bucser
Bocs elnéztem😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
nem tudom demagógia alatt melyik részét érted😊 De ízlések és pofonok😊 nekem a Traffic volt rettentõen unalmas annó😊 (mármint az elsõ óra)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Blasta
Nekem amúgy nem jött be a film.
A Traffic (amit ugye csak íróként jegyez) viszont egyik kedvencem, de a sziriána nagyon demagóg szvsz.

Blasta

A film mondanivalója az tényleg nagyon üt, csak az elsõ egy óra valami rohadt unalmas.

Bucser
" milyen poen akart lenni "

Esetleg szar?? mint az egész film maga?😊

CSOCSO
jut eszembe.. a motoros resznel az milyen poen akart lenni hogy a vagasnal mar fekete csavo ult a motoron???
mert nem vagom... minek tettek oda egy 190 centis kigyurt fekete allatot a csaj helyebe?????
I.C.ram
Akkor majd meglesem, ha megtalálom valahol.
Bucser
Hát itt nézd meg. Nem a sármos keménylegényt adja bólogató fejjel. Hatalmas szakálla van meg van hízva és írtózatosan jól játszik. Nekem sem szívem csücske de ez a film megéri... ÉS nem miatta kb ha 20 percet szerepel benne. Pedig õ a fõszereplõ. annyira a történéseken van a hangsúly, hogy a szereplõk csak asszisztálnak a sztorihoz ahogy egy jó filmben kell. Adj neki egy esély6t. ja és felirat nélkül senki ne próbálja meg. rengeteg benne a szinkronizálatlan arab szöveg.

I.C.ram
Ha már a vígjátékoknál tartunk...

Scary Movie 4... ilyen egy ocska szar filmet régen láttam. Egyedül a végén lévõ Tom Cruise vs Oprah rész volt benne jó. Minden más ultragagyi, fapofájú szereplõk. Áhh botrányosan szar volt.
I.C.ram
George Clooneyt nagyon nem bírom, mint színész 😞
Bucser
Syriana (2005)

Stephen Gagan elsõ rendezése. George Clooney és Matt Damon fõszereplésével nagyon jól megkomponált politikai/gazdsági összeesküvés film ami bizony nagyon is megállja a helyét. Az elemek annyira illenek egymáshoz hogy akár igaz is lehetne a sztori. Egy kis bepillantást enged, hogy vajon az USA-ban ki kapcsolható le korrupcióért és vajon milyen alkuk köttetnek egy egy örökösödés hátterében. És vajon miért lesz egy haladó szemléletû herceg kitaszított és a féleszû öccse az örökös.

Csak ajánlani tudom mindenkinek. 9/10

u.i.: Elõször Harrison Fordnak ajánlották a a George Clooney által játszott Bob szerepét aki visszautasította és elmondása szerint az eddigi egyetlen visszautasítás amit megbánt😊 a Film nagyon jó volt.

CSOCSO
az a baj ezzel a filmmel. meg sok mostani vigjatekkal hogy minden poent szarra eroltetnek... akkora teret adnak neki hogy sajat perceket kapnak.. pl mennyire szarfos poen volt mikor frodoek bemennek az ekszerboltba??? es nekiallnek meg alkudozni hogy ja nemar.. csak 50? meg agyonverik gandalfot.. hat lol.. anno egy csupasz pisztolyban az ilyen jellegu poenok max annyi teret kaptak hogy a fohos mogott latni lehetett valamit... es azokon jokat is rohogtunk...

mondjuk most a fohos mogotti jackson poenon se lehetett rohogni..szvsz szanalom..
hat meg a tobbi ^^

BUDA > miskolc.

AnuluWork
Ritka szar film volt! Nem is tudom, hogy a "mix" filmek között sikerült-e ennyire szarra valami??? 😞

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Az már egyén, és ízlés kérdése...
-Bocs, hogy beleszóltam, de jött mint a nemkívánatos hasmenés.-

Bandew
Na én azért nem javaslom egyik tízszeri megnézését sem... :-)

CSOCSO
hat elobb neznem meg 10 szer a date moviet mint 10szer a saw2-t....
Kandurex
X-MEN 3

Ahogy már elõttem is leírták, történetre nem a legnagyobb eresztés, viszont kivitelezésbe és néhány helyen hangulatilag ütõs cuccá minõsült fel 😊

10 / 7

Kémek a sasfészekbe

Clint Eastwood stb. régi II. VH -s kémes film, gondolom mindenki ismeri, csak nekem sikerült kissé sokára megnézem. Mai szemmel, megnézve más ma profi mûveket , egyes jelenetek nagyon hihetetlennek tûntek, na jó, sok ilyen volt, de tulajdonképpen remekül szórakoztam. A kivitelezés is elég kellemes.

20-25 éve: 10 / 9
Mai szemmel: 10 / 4

Bandew
Én is 1-est adtam rá. Mégpedig azért, mert EGYÁLTALÁN nem szórakoztatott. Egy nagyon gagyi film ad valamilyen élményt, hisz nevetek rajta, meg mulattat, de ez egyszerûen száraz volt és nagyon erõltetett.

CSOCSO
date moviet en is meglestem.. hat. neha rohogtem neha nem... kozepes.. 5/10 es ( hogy tudtok 1 est adni erre a filmre??? ti meg nem lattatok IGAZAN szar filmet...)

amugy az a szoke csaj nagyon baba volt😄 nem stilusom de jol nezett ki a filmben.. azok a szemek😄😄 jajj... es milyen hangja volt mar az asztalnal mikor enekeltek??? juuuuuj!!!

amugy kivancsi vagyok mikor szakadnak mar le errol akibaszott unalmas szarfos fingasos poenrol... haverom mindig vegigrohogi az ilyen reszeket.. en az egyik hangon elmosolyodtam ami feletteb elethu volt de ennyi... meg a jacko vicc... farasztoooooooooooo..... es ugyan ebben a filmben a vegen a csaj feka apja meg azert meg ugy tancizik mint jacko😄 ami mar kevesbe tunik szamomra fikazasnak.. inkabb valamifele tisztelet annak amit teremtett.. nah mindegy ne menjunk bele
nxfn
Prison Break S01 meglehetõsen kellemetes.

Sil3nt
Date Movie

khmm-khmm...nemtudtam mivel allok szembe. Azt hittem kellemes, kikapcsolos vigjatek lesz, de NEM 😊. Filmeket parodizal ki tobbetkozott: Hitch, Apadra utok, Napoleon Dynimate, Pimp my ride, Dumb and Dumber, Didge Ball, Star Wars, Nagy O , Mr and Mrs Smith, Micsoda no, Mi kell a nonek, LOTR, Kill Bill, King Kong, American Pie, Wedding Crasher etc...nemvolt humoros, sot...

---> 1/10

You Got Served
story nulla, zene kituno, tanc kituno, feelinget nem adott nekem, lehet, hogy az en hibam. Meg egykis negativum, hogy masfel oraig CSAK negerek nagy pofazasait latja az ember ami mar azert unalmas...

---> 5/10

X-Men: The Last Stand

Lattam az elso kettot es szerintem, hogy 3. resz jo lett. Igaz csak a latvanyra mentek, de ezt ok is joltudtak es beletettek egy rahedli szoveget, nemelyik egesz ertelmetlen volt. Nem vagy nagy X-Men fan igy tetszett, de eleg is volt.

---> 7/10

Blasta
A foci VB-t az RTL KLUB és az RTL SPORTKLUB közvetíti.

Inkább itt kérdezem, hátha van valakinek pontos infoja (az autós topikban ez OFF):

- A MonteCarlo Rally-t vajon közvetítik valamelyik TVadón?
- A fociVB meccseket vajon lehet majd látni a nagyobb kereskedelmi adókon?

Da Vinci kód

Egyszerûen untam magam rajta az elejétõl a végéig. Még azt sem lehet pozitívumként elmondani róla hogy csak rövid ideig -mondjuk kilencven percig - unatkozik az ember, mert baromi hosszú.

Nem vagyok egy szélsõséges ítélkezõ, de erre a filmre mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül adok 2/10-et.

Roppant unalmas, na.

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

Mr Csé
ték

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

Blasta
A Da Vinci kód
----------------
5/10

Semmi extra, többet vártam (volna, ha nem olvasom el a netes kritikákat).
Elaludtam rajta egy pillanatra a moziban.
Kiszámítható nagyon.
És nem is lehet a szereplõket teljességgel szeretni vagy utálni, egyik se állt olyan közel hozzám.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Volt pár rész ami kiakasztott, pl. a fekete-fehér visszautalás a repülõrõl való szökésnél, ennyire ne nézzenek már idiótának, el tudtam képzelni anélkül is, hogyan kerültek az autóba, ehhh....

I.C.ram
ja bocsi nem ide.
I.C.ram
De mégis!

70nel jön isountról.
I.C.ram
köfi
EmThor
ahhoz képest, hogy amatõrök munkája, méltó alkotás valahol, fõleg a többi Lovecraft feldolgozással kapcsolatban (legutóbb ugye a masters of horror sorozat talán 3. részében dolgozták fel az álmok a boszorkányházban c. novellát, több kevesebb sikerrel)

PetruZ
Itt egy jó kritika róla.
Hát igen,érdekes próbálkozás.Nekem is pozitiv a véleményem,de egy "átlag" nézõ 2005-ben már nem hiszem hogy erre vágyna.Inkább aki kedveli Lovecraft írásait,annak ajánlható,mert úgy,fõleg a novellát ismerve élvezhetõ.

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

EmThor
konkrétan a CoC novellát dolgozza fel, 2005-ös némafilm, fekete fehér, és nagyon jó lett 😊

I.C.ram
Láttam IMDBn hogy van egy Call of Cthulhu c. film, és nagyon megörültem, de szomorúan láttma, hogy csak 47 perces, visznt 7.6os az imdbn, ami elég bíztató. Valaki látta már ezt a filmet. Valamelyik konkrét novellát dolgozza fel?
I.C.ram
Hát ez a torrente rohadtul nem érte meg a szenvedést.. messze szarabb mint az elõzõ 2 rész 😞
CSOCSO
oksz
CSOCSO
mar mondtam.. ez nem lenyeg... nalam is ( most tettem fel az utobbi ket napban masodszorra a rendszert... az ac3 as filmek 5.1 esek de stereora vannak allitva.. semmit nem jelent.. siman szol stereoban... semmi akadasnak nem kene lennie.. amit leirtam kovesd vegig. ha ez igy nem jo akkor vegyel ertelmes hangkarit.. a hangszorok szama nem lenyeg...