106840
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • BaliBoy
    Kár volt az Interstellarról addig nyilatkozni, amíg nem nézted végig! ;)
    Az Interstellar nálam is 10/10-es film.
    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.06.29. 18:50:43
  • MrAndree
    Alatta lévő hozzászólás, ne mondd már, hogy azt nem láttad...

Mellesleg a "hahaha, ez 10-es, hahaha, de vicces a listád, ennyi szar filmet egy rakáson, hihihi" az bizony ugyanúgy a hozzászóló lehúzása, mint ami ellen meg most kikelsz.
  • Zephyr Retiring
    Erre pont előtted írtam.
    Egyébként ha megengeded, kisegítelek:

Nem ugyanaz " lehúzni" egy filmet és lehúzni egy hozzászólót.
    Utóbbi a személyeskedés, és nem az előbbi.
    Csak gondoltam szólok..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.06.29. 18:39:56
  • Zephyr Retiring
    Ahhoz a hozzászóláshoz nincs odaírva, amire reagáltam.
    Nézd meg jobban...
    Az előzőnél részletezi, mit hogyan pontoz.
    Legyünk precízek.
  • Riddick21
    Így néhány komment alapján rohadt igénytelennek tűnsz, sorolnál párat a kedvenc filmjeidből?
    Amúgy az Insterstellar és a La La Land a legjobb példák arra, hogy még általában azok is értékelik őket, akiknek nem jön be a sci-fi vagy a musical. Sőt, a La La Land nem egy musicalt élből rühellő haverom kedvenc filmje, mert akárcsak az Interstellar, simán túlmutat egy műfaji bravúron, mint film, anyagában rohadt jó. Ezeken érezni a személyességnek és a profizmusnak azt az egyedülálló keverékét, amit egy filmeket ismerő és szerető ember felismer zsigerből, azonnal. Ettől persze még nem kell szeretni, le lehet pontozni valamennyire, de egy normális értékrendnél ezek az erényei kiütköznek azonnal.

Az meg ugye az igénytelenség netovábbja, hogy ilyen kaliberű filmet úgy fikázol itt, hogy végig sem nézted.
  • Zephyr Retiring
    Mint mondtam, még nem láttam végig..tehát sok minden még változhat.
    Nálam 10-est simán kaphat minden olyan film, ami a valóságos világra épül. Például megtörtént eseményes.
    De az is elég, ha kategóriájában hozza a fullt. Mondj jobb és sikeresebb westernt, vagy drogos filmet.
    A séf. Van jobb főzős road movie?
    T2...ha a jövőt nézem igen: kultfilm lesz, ez egyértelmű

Interstellar...
    A legnagyobb problémám a filmmel, hogy tudománytalan fantazmagóriára épít. Senki sem tudja mi van a fekete lyukakon túl. Csak feltételezések vannak róla. Az egyik legismertebb és legvitatottabb pedig az velük kapcsolatban, hogy ott a határnál megáll az idő.
    Innentől fogva pedig már nem is lehet a kategóriájának a legjobbja.
    Mert akkor az a Vissza a jövőbe is és az a Terminátor is. Vagy az az Elpusztíthatatlanok is '88-ból...amik szintén mind mind csak mesék felnőtteknek..

10-es lehetne még akár a Sárkány közbelép, vagy a Különben dühbe jövünk is mondjuk.
    Kategóriájukban mindkettő toronymagasan a legkedveltebb filmek között van.
    Szerencsére nem csak szerintem...
  • MrAndree
    Miért is? Felírt egy pontrendszert, amiben 10 pontosak a kedvenc filmjei. Még oda is van írva, ő kedvenc filmjei, nem a világ tényszerűen legjobb filmjei (mivel ilyen nincs). Nekem is a saját kedvenceim a 10 pontos filmek, nem azok amikről a világ kijelenti, hogy ez egy kult meg mittomén. Mondok én neked "kultfilmet" ami nálam kb 5 pontot ér, mert nekem nem jött be.
  • DantszEE
    Tovább fokozom, nálam is 10 pontos.

A #100356-os hozzászólásodra meg legszívesebben dobnék egy orbitális dislike-ot.
  • Tikal #100363
    A Trainspotting 2 már kultfilm lett? :)

Nem borzasztó szar film az Interstellar, szóval simán emészhető a 10 pont, szerintem is egy nagyon jó film volt, és ha neked csak annyi maradt meg hogy a mágneses térnek van intelligenciája akkor nagyon nem figyelhettél...
  • Tikal #100362
    bezzeg ha valami csajos családi vigjátékot pontoznál 10re nem mondana semmit, azokat zabálja :)
  • Zephyr Retiring
    Ízlések és pofonok.
    Bár én nem az ízlést, hanem a "jó" példaként felhozott pontozási rendszert mérlegeltem.
    10 pont (szerintem) olyan kultfilmeknek jár inkább, mint pl. a Trainspotting 1-2.
    Vagy a Volt egyszer egy vadnyugat...esetleg...
  • Zephyr Retiring
    Nos, igyekszem még ezen a hétvégén végignézni. Talán még jól is elsülhet a vége..
    Igaz, olvastam én már felmagasztaló kritikát itt a Kaliforniai álomról is...(ami nálam még 1 pontot sem ért el.)
  • MrAndree
    Most akkor elkezdünk egymás ízléséről vitatkozni? Minden ilyennél megerősítést nyer, hogy továbbra se írjak ide semmilyen filmről. Még a végén megtámadna az ízlésrendőrség...
  • Kmarha
    Hogy fokozzam a jó kedvedet, az Interstellár nálam is a 10 pontos filmek között pihenget az imdb listámon.
  • stargatelost
    Látszik, hogy nem nézted végig az Interstellart...
  • Zephyr Retiring
    Elég rossz példák...

Pl. a Woody Allen filmet az imdb feljebb tolja, én meg lejjebb vinném, a Titánok mindkét részét egyértelműen sokkal feljebb mint 2...
    A Truman Show bőven egyszer nézendő kategória, a Vissza a jövőbe trilógia meg inkább csak 5 vagy 10 évente megnézendő...

Interstellar 10? Belekezdtem..egy picit félretettem míg megemésztem, hogy a mágneses térnek is van intelligenciája. Nem is akármilyen: profin tolja a bináris kódolt üziket csak úgy...
    Méghogy 10...
    Rég kacagtam ilyen jót..(dobhatsz még pár ilyen vicces listát majd.)
  • Cziras
    Sziasztok, keresek egy régi jó kis vígjátékot amit rég láttam, és nem emlékszem a címére.

2 jelenet rémlik belőle, az egyik hogy van egy nagyképű csávó és a cabrio-jával elviharzik valahonnan és váratlanul belemegy egy konbájn-ba és emberére akad a hapsiban.

A másik pedig az a jelenet mint ha gördeszkáznának fiatalok, és hirtelen odamegy egy hapsi, és megfogja a karját nem tudom hogy a kezében egy kés vagy egy bicska van, és az kérdi hogy hosszú vagy rövidujju?

Hátha valakinek beugrik... Talán valami szervíz a címe, de nem biztos
  • Kojiro
    Példák:

10 - Interstellar, Heat, There will be blood (igazából ez az egyetlen pontszám, ami teljesen szubjektív ugye)
    9 - Back to the future, Life of Bryan (Lómai?), Shutter Island
    8 - L.A. Confidential, The Truman Show, Rush
    7 - Arrival, Captain Phillips, Green Lantern
    6 - The Hateful Eight, John WIck 2, Batman Forever
    5 - Café Society, The Expendables 3, Total Recall (2012)
    4- Ghost Rider, The Amazing Spider-Man 2, Empire of the sun
    3- Criminal, Superman 3, The number 23
    2 - Clash of the Titans
    1- Batman & Robin
  • Kojiro
    Én így pontozok IMDB-n:

10 - Kedvenc filmek (nem a legjobb filmek, de nekem ezek tetszettek a legjobban)
    9 - Legjobb filmek (többször nézős)
    8 - jó film (egyszer újranézős majd valamikor)
    7 - jó film (nem újranézős)
    6 - közepes
    5 - közepes egy másik árnyalata
    4 - szar (innentől lefelé nem biztos, hogy végignézem)
    3 - fos
    2 - hígfos
    1 - namennyafaszomba
  • CSOCSO
    Mar irtam parszor hogy utalom a 10-es rendszert. Allandoan ezen fogunk kiakadni, hogy mi milyen szamot oszt ki.

mint Jurassic film borzalmas volt es szar volt. De nem volt annyira gaz mondjuk mint egy megashark vs gianttopus (vagy akarmi is volt az) amit max 3/10 re pontoznek.

Ez megmagyarazza?
    Amugy 2/10 es 3/10es filmneknel mar sok esely van arra, hogy kb kikapcsolom feluton. Ezert neki se ulok az ilyen beachshark, sharknado meg megashark filmeknek. Meg a tobbi hasonlo szar filmnek.
  • Zephyr Retiring
    Juno (2007) IMDb

Csajszi idejekorán teherbe esik. Ilyenkor lehetőségek egész skálája történhet abortusztól a kihordásig.
    Esetünkben az utóbbi verziót követhetjük végig úgy, hogy időközben akad egy új ideális jelölt szülőpáros is, akik örökbe fogadnák a születendő gyermeket..

Érdekes a koncepció, hogy mennyi minden rossz is történhetett volna..
    10/6.
  • Riddick21
    De ezeket leírod a JW: Fallen Kingdomról, majd ráadod a pontozási skála matematikai középértékét :D 5|10 az egy közepes film, szó szerint és pontosan is. Adjál rá akkor 2 pontot, vagy ha valamit láttál benne, akkor esetleg hármat, mert ennek így semmi értelme.
  • Shep
    Ezeken én nem tudtam fenn akadni, kellettek bele a látvány miatt. Szerintem pl. piszok jó volt az a jelenet mikor a farkas a szikláról elugorva lekapta a helikoptert.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2018.06.28. 18:15:11
  • Shep
    BR-t néztem ,de nagyon csúnyán látszott a CGI mikor élő ember is volt a képen.
  • Tikal #100347
    Más gondok voltak ott inkább, a CGI egész jó volt, inkább az akció volt bénácska, mint mikor minden helikopternek a szörnyektől 50 méteren belül kellett repülni, hogy még éppen elérje a gorilla vagy a farkas, mintha több száz méterről nem találhatták volna el a több emelet magas lényeket... nem értem miért kell mindig ugyanazokat a béna húzásokat ellőni.
  • Tikal #100346
    hát a Predator trailer-ben láttuk az egész filmet, itt meg semmit nem tudunk meg :D
  • Mirk
    Quiet Place

Nem fér a fejembe, hogy miért nem építettek egy viskót a vízesés mellé és éltek normális életet??
    Továbbá:
    - hogyan fingtak?
    - hogyan tüsszentettek?
    - hogy fújták az orrukat?
    - hogy a fenébe gondolták, hogy jó ötlet lesz egy gyereket csinálni?
  • PhantomAss
    Tomb Raider 2018 (IMDB)
    Franc se tudja, lehet hogy én vártam túl sokat a filmtől a bemutatók és az értékelések alapján, de ez nekem egyáltalán nem tetszett.
    Végig az volt az érzésem mintha Uwe Boll rendezte volna, kb. olyan volt mint a Far Cry.
    Nálam ez 3/10.
  • IMYke2.0.0.0
    Bizony.
  • CSOCSO
    Jurassic World Fallen Kingdom

Borzalmas volt. Tele volt baromsagokkal. Felesleges volt leforgatni a filmet de komolyan. Semmit nem nyujtott. Volt benne egy erdekes szal amit kurvara leszartak igazabol.
    5/10

Quiet Place

Ez viszont fasza volt. Az elso "tortenes" erdekes / durva volt. Vegevel nem tudom mennyire tudok megbaratkozni. Erdekes.
    Ezt a kiscsajt, hogy birtak kivalasztani?!? Olyan puffadt erdekes feje van. Vagy direkt ez illik ahhoz, hogy valami baja van es suket?!A kis fiu vegulis jo volt de nem fer az agyamba, hogy barki is miert probalkozik meg gyereket hozni erre a vilagba. Elhiszem, hogy veletlenek vannak dehat azert ha beutne a guta akkor extra modon odafigyelnek, hogy ne legyen olyan dolog ami 9 honap mulva felsir.
    8/10

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Faszert nem epitenek valami hangos dolgot a haz kornyekere ami nin stop hangot csinal? Tegyek racs moge a hangszorokat. Szoljon hangosan az enek 27/7. Vagy miert nem koltoznek a vizeses melle?!!?

Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.06.28. 07:23:46
  • CSOCSO
    Gyenge cgi? Mirol beszelsz? Mit neztel valami camos verziot? Legalabb olyan jo volt ha nem jobb mint a legutobbi godzilla film. Most neztem (tekergettem bele) a filmbe, hogy nehogy hulyesegeket beszeljek. A CGI nagyon jo volt abban a filmben. Mikor a krokodil belemaszott az epuletbe azon is megvoltak lepodve, hogy milyen kiralyul megcsinaltak.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.06.28. 07:03:03
  • DantszEE
    Szerintem kegyetlen jó film. 2016-os felhozatalból egyik kedvencem volt.
    Az ajtón kézkirántós jelenetnél leesett az állam.:D
  • Shep
    Rampage (2018)

Hát nekem tetszett ez a film, a CGI mondjuk ritka gyenge volt benne de ennek ellenére nagyon jól szórakoztam és egy kicsit még izgultam is rajta, pedig sejthető volt mi lesz a vége, de valahogy mégis sikerült elérniük.

• IMYke2.0.0.0
    Köszi!

//Nem kellett sokat gépelnem.
  • CSOCSO
    Az ilyen dijfesztivalos filmeket mindig el kell kerulnom jo messzire mert tudom, hogy uber borzalom szar lesz
  • LasDen #100336
    na ilyen előzetest nem láttam még :D
  • Zephyr Retiring
    Doctor Dolittle 1998 IMDb

Talán velem van a gond, de ez nekem nagyon tetszett..
    Kiskoromban még én is lelkesen hittem benne, hogy megértem az állatok nyelvét..
    Aztán felnőttem. Rájöttem, hogy sokszor még az emberek nyelvét sem értem.

Legyen ez egy erős 10/8, mert tényleg jól szórakoztam közben..
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "22年目の告白―私が殺人犯です―" (22-nenme no kokuhaku: Watashi ga satsujinhan desu) - (Memoirs of a Murderer) - (Egy gyilkos emlékiratai) - 7/10
    (2018.06.25-26) (118* perc, japán) - Drama, Mystery, Thriller

Director: Yű Irie
    Writers: Byung-gil Jung (based on the film by) (as Byeong-gil Jeong), Kenya Hirata (screenplay) | 1 more credit »
    Stars: Paolo Andrea Di Pietro, Tatsuya Fujiwara, Toyotaka Hanazawa

1995-ben, miközben Kobét földrengés rázza meg, és szinte az egész ország a tragédiára figyel, brutális gyilkosság-sorozat veszi kezdetét: rövid időn belül 5 áldozatot találnak, egyazon módszerrel kivégezve, mindig egy tanú szeme láttára.
    A rendőrség tehetetlen -- különösen az egyik nyomozójuk, aki személyesen és többszörösen is érintetté válik.
    Az akkor érvényes törvények alapján 15 évnyi sikertelen nyomozás után a sorozatgyilkosság legutolsó bűnügyi esete is elévül 2010. április 27-én (éjfélkor), és a megoldatlan ("döglött") akták közé kerül.
    Ezt követően egy törvényi módosítással a társadalmilag nagy súlyúnak számító bűnesetek immáron sosem évülnek el.
    2017-et írunk, és Japán* lakosságának lelki nyugalmát egy hihetetlen bestseller könyv zavarja meg: "Egy gyilkos emlékiratai" címmel az 1995-ös és elévült gyilkosságok elkövetője elképesztő pontossággal számol be az esetekről és teszi pellengérre a jogi rendszert és a végrehajtó szerveket, köztük azokat a nyomozókat, akik bottal ütötték a nyomát.
    Egy bátor tévé műsor és annak házigazdája interjút készít a szerzővel, ill. elkövetővel, valamint az őt egykor üldöző nyomozóval, és egy mindeddig titkolt harmadik féllel...
    ...ahogy az várható, semmi sem úgy alakul, ahogy azt a nézők képzelnék.

//1 - ez a japán film a 2012-es "Nae-ga sal-in-beom-i-da" (Confession Of Murder) (imdb) dél-koreai film feldolgozása (ahogy azt a készítők jelzik is a film elején)

[2012] - (imdb) - "Nae-ga sal-in-beom-i-da" (Confession Of Murder) - 8/10
    (2015.07.24) (119 perc, dél-koreai)

A 90-es években 10 nő halálával, és az elkövető szabadlábon menekülésével zárult egy sorozatgyilkosság. A gyilkos nyomában lévő elszánt nyomozó nem ért fel a fürge, és okos gyilkoshoz. Immáron 15. éve meddő a keresés, és hamarosan ejteni kell az aktát.
    S hirtelen felbukkan a könyv, ami felkavarja Dél-Korea lakosságát, hatalmas média izgalmat kelt, és írójáért bomlanak a nők: "Egy gyilkos vallomása" címmel egy hét leforgása alatt bestseller, és a könyv írója, a gyilkos Lee Du-seok multimilliomos lesz.
    A kérdés csak az, hogy valóban ő az elkövető? Choi, a nyomozó és a könyv szerzőjének minden lépését a média és a rajongók (!) követik, a szembesítés pedig élőben, a tévében...
    Az élőközvetítések, műsorok, és az akció dús nyomozás remekül fenntartották az érdeklődést, izgalmat. Különösen, hogy a 10 áldozat hozzátartozói is magukénak akarják a bosszút...
    ...de túl egyszerű lenne, ha minden úgy alakulna, ahogy az összes (!) szereplőnk akarná...

Jól tálalták, és egy másodpercig sem volt unalmas a sztori. Ajánlom mindenkinek.

//2 - a címek hasonlósága miatt nem keverendő a szintén dél-koreai és szintén 2017-es "Salinjaui Gieokbeob - A Murderer's Guide to Memorization" - (Memoir of a Murderer) (imdb) filmmel!

[2017] - (imdb) - "Salinjaui Gieokbeob - A Murderer's Guide to Memorization" - (Memoir of a Murderer) - (-) - 7/10
    (2018.03.15) (119 perc, dél-koreai) - Action, Drama, Thriller

Director: Won Shin-yeon
    Writers: Hwang Jo-yun, Kim Young-ha (novel)
    Stars: Sol Kyung-gu, Kim Nam-gil, Kim Seol-Hyun

Az Alzheimer-kór okozta demencia miatt egyre jobban és jobban feledékeny idős apa, és egyszem lánya jól kijönnek egymással - a hétköznapi nehézségek, és a kórral kapcsolatos kisebb-nagyobb incidensek ellenére.
    Amikor egy újabb "eltévedése" utána visszafelé tart a városba, Byeong-Soo (Sol Kyung-gu) véletlenül belerohan egy álló autóba, aminek felcsapódik a csomagtartója, és vértócsa jelenik meg a karosszéria alatt. Hősünk gyakorlott szemmel felismeri a holttest szállítás módszerét...
    ...hisz maga is gyilkos volt, jó sokáig. Sőt, igazából sosem volt más.
    Ezt követően, küzdve a demenciával, az emlékezet kiesésekkel, és a "fantáziájával" egyre görcsösebben próbálja megtalálni a módját annak, hogy kiderítse az igazságot... mert nagyon sok minden múlik rajta.

//Sol Kyung-gu már 50 éves... A 18 évvel ezelőtti "Peppermint Candy" c. filmjét kifejezetten tudom ajánlani.
    //Kim Nam-Gil-t pedig a "The Great Queen Seondeok" (A Silla királyság ékköve) óta bírom - nagyon tehetséges színész.
    Kár, hogy mindkét férfiszereplőnek ebben a filmben szinte meg sem kellett erőltetnie magát... az idősebbnek azért, mert már a kisujjában van minden, ami a szakmát jelenti, a fiatalabbnak meg azért nem, mert a szerepe erről szólt... utóbbinak egyedül egy kis monológ csillogtatta meg az értékét.
    //Az AOA nevű kpop csapat tagjaként is villogó Kim Seol-Hyun fincsi is volt, meg tehetséges. Igaz, ő ezen a filmen kívül még csak a "Gangnam Blues"-ban szerepelt, amit én is kedveltem 2015-ben.

In his past, Byeong-Soo (Sol Kyung-Gu) was a serial killer. He now suffers from Alzheimer’s. He lives with his adult daughter Eun-Hee (Seol Hyun). One day, he remembers that a man he got into a car accident with is also a killer. That man is Min Tae-Joo (Kim Nam-Gil). Meanwhile, Min Tae-Joo begins to woo Byeong-Soo's daughter. To protect his daughter, Byeong-Soo struggles to retain his memory and to kill Tae-Joo. (Asian Wiki)

Based on the novel "Salinjaui Gieokbeob" by Kim Young-Ha (published July 25, 2013 by Munhakdongne Publishers).
    Filming began October 30, 2015 and finished January 30, 2016.

//Természetesen, a japánok teljes mértékben és bámulatos módon adaptálták, aktualizálták, modernizálták a történetet, és sikeresen tették "japánná" a koreai alapművet. Sőt, olyan bátran nyúltak a sztorihoz, hogy szellősen követi az eredetit (a végkifejlet (is!) például teljesen más).
    A vizuális (a helyszínül szolgáló Tokió 1995-ös állapotokból 2017-essé alakítása, a képarány, az öltözékek/jelmezek, kellékek, épületek) megvalósítás példás és hozza az elvárhatót. A figyelemfelkeltő zörej-zene tényleg hatásos, és a három főbb szereplő alakítása meggyőző.
    //Személy szerint a helyes, és értékrendes megtekintéshez először a dél-koreait ajánlanám, és csak utána a japán verziót -- hogy helyén legyen a (jog)kultúra és bűnüldözésbeli, valamint a szereplők közti brutálisan vágható különbség.

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.06.27. 10:31:28
  • IMYke2.0.0.0
    [2007] - () - "88 minutes" - (88 perc) - 6/10
    (2018.06.24) (108 perc, amerikai) - Crime, Drama, Mystery -- R

Director: Jon Avnet
    Writer: Gary Scott Thompson
    Stars: Al Pacino, Alicia Witt, Ben McKenzie

Jack Gramm (Al Pacino) törvényszéki pszichológus számos ellenségre tett már szert hosszú karrierje során -- a legutóbbi az az erőszakoló-gyilkos, akit végül egy ikerpárból életben maradt szemtanúja révén börtönbe, és végül kivégzésre ítéltek.
    Az amúgy egyetemi oktató szakember a kivégzés napján furcsa telefonhívást kap, melyben egy eltorzított hang közli vele, hogy mindössze 88 perce van hátra az életéből.
    Főhősünk kezdetben nem veszi komolyan a fenyegetést, hogy aztán egyre több és veszélyesebb jel utaljon arra, hogy ez már nem tréfa...

//Sajnos, nem volt akkora durranás, mint amire számítottam -- Al Pacino mintha unta volna a szerepet. Ami feldobta az egészet, az Alicia Witt jelenléte.
  • vérpocok
    Ez kb. olyasmi mint az Underworld-nél... Az első 3 részben voltak az átlagos vérfarkasok, majd a 4-dik részre megjelent az ultimétgecinagy vérfarkas... akkor már láttam, hogy itt is csak a méretekkel való trükközéssel próbálnak újítani a szérián. De a Jurassic Worldnél is eljátszották ugyanezt a génmódosított baszógépszaurusszal. És most a predátor. Gratulálok.