Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
gondolom a "zsidócsillag" aka Dávid-csillag (6 ágú) = pentagramma 😄 (5 ágú csillag 😛)
Nna keresek egy filmet, ki tudja mi ez:

mûfaj: horror
színes, köbö 70-80 körül készülhetett

Tipikus "kísértetházas" film, kiscsalád odaköltözik, iszonyat nagy fából készült ház, pajtával. A kislány aki játszik benne, úgy emléxem h egy ilyen zsidócsillag szerûségbe állva védi meg magát a gonosztól...asszem. Régen láttam, de nagyon odavágott, az M1en adták több éve. Ennyibõl ha vki tud tippeket adni, azt megköszönném! Písz
SASboy
The Fast and the Furious: Tokyo Drift

Tökéletes popcornmovie. Pont azt kaptam, amit vártam tõle: autók, versenyek, jó csajok. 7/10

nice legs. what time to open?

Bandew
A film az más, te a filmiparról beszéltél.
A hírhedtség az inkább negatív jelleggel bír, de ha egyszer valaki nagy produkciókban szerepel, az eleve híres.
Jah és szerintem a 95% kicsit sok. :-)
Persze ha a film üzleti részérõl beszélünk lehet benne valami, hisz a film mindig is nagy pénzeket mozgatott meg, de nagyon kevés filmnél érzem azt, hogy ez CSAK a pénzrõl szól.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

EmThor
An American Haunting

ijesztgetõs 19.sz elején játszódó filmecske, de inkább dráma. valami igaz történeten alapul, elsõ amcsi kísértetjárta házról volt anno feljegyzés és abból. Donald Sutherland játssza a fõszerepet. Látványilag nem rossz, viszont: a sztori nem viszi el a hátán, sõt egyre unalmasabb lesz, és egy elég "húzomaszámat" megoldást kínál....

tipikus 5/10 mely max csak 7/10 lehetett volna, ha ki is hozzák belõle a maximumot

I.C.ram
Megnéztem ma amúgy a Fiókot. Hát nem estem tõle hanyatt. A szinkron meg hozta a jófajta magyar igénytelenséget 😛 Csajnak olyan borzalmas hangja volt, hogy sértette a fülem.
I.C.ram
Hát a film akárhogy is vesszük a színház rokona. Mégha nemkivánt terhesség útján is jött létre, és ma már javítóba is kéne küldeni.

Hírnév = Ha valakit elismernek a munkája révén. Nem keverendõ össze a hírhedtséggel.

Áhh mindegy ennek nincs értelme, a lényeg hogy mára 95%ban a popcornról szól a mozi.
Bandew
Vagy tudod vagy nem, nincs mit magyarázni.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
Pont ezt írtam le a zárójelben, hogy nem minden esetben látod azt az energiát.
Ezt a kijelentésedet, hogy a filmipar mûvészet lenne (vagy volt akármikor), nem tudom elfogadni.

Hírnáv - pénz, gazdagság - pompa, nem sok különbség van közöttük.
De ez is emberfüggõ. Ha valakit semmi más nem motivál, csak a pénz és a hírnév, az elég gáz, de ha valaki tényleg szereti a színészetet és sok pénz kereshet vele, az nem feltétlenül rossz. De szvsz nagyon kevés ilyen ember van.

Sephi
Akkor magyarazd el nekem milyen modon kene megertenem kerlek.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

I.C.ram
Valahogy én ezt a más munkákba fektetett energiát nem látom. A színészi játék pofátlánul ócska. Lásd SW episode x. Bluescreen az egész, arra nem veszik a fáradtságot, hogy keressenek egy szép helyszínt a filmnek. Ugyanaz igaz a filmiparra, mint az autóiparra. Ma már nem számít a minõség, csak a költség minimalizálás, profit maximalizálás. Már nem a filmnézõkért gyártanak filmet, hanem a szólárium bérletért. Filmipar régen ugyanolyan mûvészet volt, mint a színház vagy a festészet.

Miért szánalmas, ha valaki hírnévért cisnál filmet? Szerintem inkább az a gáz, ha valakinek csak a dollárjel villog a szemében.
Bandew
Te félreértettél, én a magam módján megértettem a Mullholland Drive-ot.
Ennek nem ez a lényege! Ha megnézek egy pl egy krimit, annak valszeg csavaros története lesz, de érthetõnek kell lennie. Az MD-nál nem fontos a történet érthetõsége, mert teljesen más módon kell "érteni".
Valóban fontos, hogy megértsd a filmet, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a történetet kell érteni.

MrSpock
Karib tenger 2
Szerintem nemérte el az elsõ szintjét.Vagy csak túlsokat vártam tõle.
Volt pár poén,és azért a látványvilág is megvolt.
A vége jó,nyitvahagyták,jöhet a 3.rész.
7/10

Tokio Drift
A maga nemében megállta a helyét,helyenként jó részekkel.Autók,helyszín rendben,bár több éjszakai életet eltudtamvolna benne képzelni.
Sztori nemsok,de nagyon nemis volt itt lényeg.Ezt a részét azért az elsõ rész übereli,de talán a második is.Mindenesetre ha a mûfaját nézzük,kikapcsol.
7/10

Egyébként én úgyosztályzom magamban a filmeket,hogy a saját stílusán belül,hisz ugye nemlehet mondjuk e 2 filmet sem összevetni és mégis egyformát kapott.
És speciel engem mennyire kötött le.

Go Jeff Go!!!!

Sephi
Miert te elvezel egy olyan filmet amit nem ertesz meg?

DL filmejinek forumjain tobb hozzaszolas van mint akarhol. Valami eszmeletlen micsoda teoriakat le tudnak kapni az emberek.

0101448

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Bandew
"Mi abban a jo film hogy senki sem erti."

Miért feltétlenül rossz, ha nem átlátható a történet?

Bandew
"De régen a hírnévért mentek hollywoodba az emberke, nem a pénzért."
Sztem ugyanolyan szánalmas mind a kettõ.

"Régen nagyon izzasztó volt kitalálni, hogy egy "80-90 méteres""
Az elsõ King Kong óta nem hiszem.
Amúgy ha rendezõ lennél, miért ne döntenél a számítógép mellett? El sem hiszed, mennyire megkönnyíti a munkát és több energiát lehet belefektetni más munkálatokba (amely természetesen nem minden esetben történik meg).

Sponyabob Múvi!

Agyeldobás felsõfokon. Amikor jött David Hasseloff visítottam aröhögéstõl! ekkoradebilséget! Ráadásul azthittem csak bevágták oda egy jelenetét de nem! Ott dumált meg égette magát +a félelmetes mellizom rakéta... ÁÁÁÁÁÁ!
desigo
fearless ( Huo Yuan Jia )

Nagyon komoly film!Régen nem kötött le így egy film se!
9/10

desigo
Nem tudom <#nemtudom>
Csak az zavar hogy sosem kapják el Fantomast. Még sosem láttam az összes F-filmet. Elkapják a legvégén?
desigo
Fantomas visszatér

most megy az RTLen!
Mekkora film!
Tertovan
O Az Igazi <#eljen><#hehe>

Köszönöm! Csak tudnám nekem miért nem dobta ki a keresõje!?

Mr Csé
bazz ma akarom megnézni 😄

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

[Jakuza]
Seabiscuit (A vagta)
7,5/10

Ez egy nagyvonalakban egesz jonak mondhato alkotas.
Bar nehany helyen kicsit tul van szinezve a dolog, de nagyjabol megfelel a tortenet a valosagban tortentekhez.
Egesz korrekt rendezessel es operatori munkaval.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Battle Royal Rendezõi változatát, érdemes megnézni.

[/url][/img]

seriesfanatic
Scary Movie 4

Nagyon nem tetszett, nem ajánlom senkinek csak ha már nagyon nincs más!!

0,5/10 (A jó csajok miatt)

Sephi
Mi abban a jo film hogy senki sem erti. Maga David is azonta hogy az aki azt kepzeli hogy erti az is fenyevekre van az igazi mondanivalo lenyegetol 😄

Nem irta meg azt a konyvet amibe elmagyarazza a filmjeit?

Lehetséges, hogy a "Mr. and Mrs. Smith"-hez még nem készült magyar felirat?
(feliratok.hu-t ne ajánljátok, már néztem.)

I.C.ram
De régen a hírnévért mentek hollywoodba az emberke, nem a pénzért. Ma már cska a pénz uralkodik. Oscar-díjas színészek játszanak Uwe Boll filmjeiben. Nevetséges.

Az a gond a számítógéppel, hogy õ gondolkodik helyetted. Régen nagyon izzasztó volt kitalálni, hogy egy "80-90 méteres" lépegetõ élethûen mozogjon. Ma már csak lemodellezik.

De ez nem csak a filmekre igaz. Sajnos...
Bandew
Nem azt mondtam, hogy szar legyen. Figyelj tényleg minden csak a rendezésen múlik. Itt van pl a Mullholland Drive. Sztori? Nulla! Semmi extra nincs benne! Mégis teljesen egyedi és szvsz nagyon jó film. Vagy a Sin City. Tök szimpla akció sztori! Szimpla karakterek, semmi színészi brillírozás! És mégis sokak szerint (szerintem is) nagyon jó film lett. A lényeg az, hogy mit akarsz kihozni a filmedbõl. Nem kell minden elemre komoly hangsúlyt fektetni, lehet, hogy ha valamit túlzásba viszel, nem azt kapod amit szeretnél. Szó sincs arról, hogy ezeknek direkt szarnak kell lennie, de én nem ítélem el azt, ha valaki sablonnal dolgozik, hisz az is szép munka ha valaki az ilyenbõl hoz ki valami frappánsat és újszerût.
De õszintén szólva már fogalmam sincs hogy jutottunk el ide kicsiny vitánkban. :-)

[Jakuza]
????

Na az erdekes lenne amit mondasz. Erdekes, csak nem igaz.
Szoval egy szar tortenet szerinted, szar forgatokonyvel, pocsek szineszi jatekkal lenyegtelen, "csak" a rendezes a lenyeges. 😛PP
Minden elem ugyanolyan fontos, ettol jo egy film.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Harly18
Régeben én is láttam belõle kicsit, de a film nagyon rossz szerintem. A szinészi játékáról pedig, hát..............Nem tudom, ehhez a szerephez nem is kellett nagy tehetség.........

1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

Bandew
Szvsz az általad felsoroltak csak annyiban határozzák meg a film minõségét (kivéve a rendezés), hogy mennyire alkotja a film gerincét.

[Jakuza]
Tudjuk, te vagy az intelligens, aki taho parasztozik. <#mf1>

[Jakuza]
Az lehet nem kell hozza nagy szineszi alakitas, viszont akkor is ki kellene hoznia magabol a szinesznek a maximumot.
Nem egy silany alakitasu filmre kell azt mondani, hogy az a film jo.
Pont ezek osszessegetol lesz egy film jo vagy rossz.
Fugg a szinesz altal nyujtott jo alakitastol, a jo tortenettol (ehhez hozzatartozik a film mondanivaloja, az igenyes forgato konyv), a profi rendezestol, kivalo operatori munkatol es sorolhatnam tovabb.
Ha ezeknek az osszessege nem talalhatok a filmben, nem lehet rafogni, hogy igazan jo film (klasszikus).

Bucser
Gratulálok az intelligens megszolalásodhoz ismét bizonyítod, hogy mekkora tahó paraszt vagy😊

csak így tovább<#eljen>

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bandew
Vannak olyan jó filmek, amikhez nem kell nagy színészi teljesítmény. Nem az dönti el a film minõségét, hisz ez filmenként változó.

Bandew
Hollywoodban MINDIG a pénz uralkodott! Egyszerûen csak változtak azóta a filmek is, velük együtt nõttek a költségek.

Bandew
Hidd el ma is nagyon kell hozzá! Amúgy meg a mai filmek zöme is makettel van megcsinálva (mint a lépegetõk), csak most számítógéppel moztagják õket, nem pedig képkockánként, de nem tudom mi ezzel a probléma.

[Jakuza]
Vagy inkabb neked eleg egy szubkulturalis szar.
De ez a te alacsony igenyeidet mutatja nem azt, hogy mi a jo film vagy sem.

De ha mar itt tartunk, ellehet pl magyarazni, hogy mitol jo egy King Kong remake.

A szineszi jatektol ?
A mondanivalojatol ?
Esetleg a feldolgozas miatt, mert semmi egyedit nem tudnbak manaposag krealni es inkabb megcsinaljak egy regi kasszasikeru film 147. reszet ?

Csak azert, mert szineszi jatek pocsak volt benne, bar ugytunik manapsag eleg ha egy noi mellet vagy feneket lat a popcornrajongo, beeri annyival.
Na de ez nem a szineszi alakitas resze.

Miami Vice 7/10
amit vartam megkaptam semmi tobb

BUDA > miskolc.

I.C.ram
De mára a pénz a fõ tényezõ. Manapság annyi pénzbõl csinálnak 1 filmet, amennyibõl régen 5 évig elvoltak a studiók. Pénz felváltotta a gondolkodást, mert minek gondolkodni, ha pénzbõl meglehet csinálni mindent manapság.
Bucser
Vagy csak te nõttél fel és nem látod már át.. ne mond azt, hogy nem kemény munka akár egy B kat filmet összehozni. Lehet nem jó de kemény munka ha csak ez hiányzik belõle😊 lelkesednek érte meg minden dehát az alapanyag sokmindent elmond... SW meg más téma.. jó helyen volt jókor lucas bácsi.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

I.C.ram
Napoleon Dynamite a maga kb 20ezres költségvetésével, és a 1 hónapnyi forgatási idejével valahogy sokkal jobban leköt, mint egy kamu popcorn-múvi mert látom benne az igazi kreatívitást meg munkát, lelkesedést. Régen a popcorn gyártásban is volt mûvészet, innováció, ma már kiveszett belõle.
I.C.ram
Engem ez a filmek nem kötnek le. Unom magam rajtuk, nincs benne semmi érdekes, és a látványon is látszik, hogy mûanyag. Zéró kreativítás. Már nincsenek olyan gondok, hogy hogyan oldják meg azt, hogy a lépegetõk menjenek végig a havas tájon. Ma már csak megadják a paramétereket aztan Kovács Pisti a GDFrõl lemodellezi neked fél perc alatt. Elveszett valahogy a filmgyártás varázsa, és konzumtermékké vált teljesen. Már nincsenek rajongótáboraik, mint régen a Star Treknek vagy az SWnek, már csak hülye gyerek van, aki rohangál a Happy Meales fröccsöntött Jar Jar figurájával.
Bandew
Kösz, hogy volt erõd leírni azt, amit én nem tudtam megfogalmazni! :-D

Bucser
srácok már megint izlésekrõl és pofonokrólk vitatkozunk. Van aki képes akára doktor szöszit is 14-szer megnézni és ráadásul a doktor szöszio 2-t még 20-szor. NEki az tetszik. zért elítélhetõ? Nem. Neki az jó film? az. INnentõl érdekli, hogy ki mit mond róla? nem Ergó ez szépen ráhúzható minden filmre. szóval egy lista abszolút szubjektív. átlagot lehet khúzni csak értelme nincs mert egty listát mindig az indiviuális egyén határoz meg saját magában. ergo nem lehet semmire sem rámondani hogy vacak vagy divatfilm amíg létezik a földön olyan ember aki számára értéket képvisel.

Bocs, hogy hosszú lett😄

Bandew
sry