106842
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    Hát sok türelmet hozzájuk...
    Én most inkább kerítek valami filmet megnézni..
  • Sequoyah
    En szemely szerint imadom mindkettot. A vilagegyetem mukodesen agyalni, es ertelmetlen vitakat folytatni az interneten:D
  • Zephyr Retiring
    A témán rugózni, vagy nem tudni mi van odabent?
  • Tikal #100932
    Mert jó érzés...
  • extra sensory
    Nem értem minek kell még mindig ezen a témán rugózni... már rég kiderült mi van benne: egy könyves szekrény.
  • Sequoyah
    Nagyon is sok elkepzelesunk van rola hogy mi van a fekete lyuk esemenyhorizontjan tul. Bizonyitani meg sajnos az egyik elkepzelest sem tudtuk, de annal joval tobbet tudunk, mint hogy te igy minden alap nelkul kijelentsd hogy "legvalószínűbb, hogy semmi és minden elpusztul"

A fizika mai allasat ne azonositsd a te tudasoddal...
  • Sequoyah
    Black Panther (2018)

Becsuletes iparosmunka a Marvel mercejevel merve. Semmi pluszt nem ad hozza, de a kotelezot hozza minden teren.
    - A karakterek jok es emlekezetesek, a szineszek szimpatikusak, szerethetoek. Talan tulzottan is, meg a negativ karakterek es ellensegek is szimpatikusak, szoval nem is nagyon izgultam hogy leverik-e oket:D
    - A tortenet abszolut klises, de a kliseket jol valositjak meg, szoval elvezheto.
    - A tokeletes latvanyvilag az a Marveltol kotelezo, es meg is kapjuk.
    - Rohejes, hogy a fohos nepcsoport fejlettnek mondja magat, de ahhoz kepest botokkal es kovekkel harcolnak mint az osemberek, es az allitolagos "fejlettseguket" csak az mutatja, hogy a kovek es botok kore vizualis effekteket epitettek... De igazabol az egesz film soran nem jottem ra hogy miert ne csapna le oket egy nagyobb Navy Seal osztag... Konnyen javithato hiba lett volna...
    - Masik rohejes dolog, hogy a kutyuiknek a 90%-a egyetlen szuperinteligens 30 alatti zsenibogar nevehez kotodik, aki egyszerre fizikus, orvos, kemikus es meg minden mas is. A tortenetbe es a vilagba jobban illett volna, ha egy evezredes tradicioval rendelkezo K+F kozpontot mutattak volna 1nel tobb okos emberrel. Talan akkor elhiszem hogy valoban a nep a fejlett, nem csak ez a 2 ember...

A legnagyobb negativum szamomra ugyan az, mint a legtobb ujabb Marvel filmnel. A korai filmek arra a fantaziara epulnek, hogy mi lenne ha a szuperhosok koztunk elnenek. Tehat egy realis, realisztikus vilagban keltek eletre. De aztan filmrol filmre a Marvel univerzum teljesen elszakadt a valosagtol, es varazslok, es a valos fizikat hirbol sem ismero "technologiak" vannak MINDENHOL. Igy sajnos mar abszolut nem tudom beleelni magam ebbe a vilagba, ami sokat ront az elmenyen...

6/10
  • Zephyr Retiring
    Pappa pia (2017) imdb.

Nem volt ez annyira rossz, mint amennyire lehúzták mindenfelé. Feró pedig kifejezetten jól énekelte a P. Mobil - "Menj tovább"-ját...
    Egyedül a "hungarian dance-mix" nem jött be belőle, azt valahogy már kissé túlzásnak gondoltam. Ez alatt azt a pár perces zenés ugrabugrát értem, ahol régebbi és újabb hazai slágereket énekeltek egy egyvelegben. De ezt leszámítva, volt sztori, volt humor, volt szerelem....mi kell még egy romantikus vígjátékba?
    Toplistás nálam se lett, de azért egy gyenge 10/5,5-öt adok rá...
  • Tikal #100927
    De az is csak egy ponttal...
  • CSOCSO
    Skyscraper

mi volt ez? Ultragyenge. Ennel a majmos filmje is sokkal jobb volt. 4/10
  • Synchronous
    :D
  • vérpocok
    "Még közelről sem láttunk fekete lyukat, nem hogy bele küldjünk valamit. Így nincs elképzelésünk se róla, hogy mi lehet azon túl."

Annyit már tudnak hogy jelentős kvantumhatások érvényesülnek az eseményhorizonton túl, ezt a Hawking-sugárzás bizonyítja. A tér pedig gyakorlatilag végtelenné görbül benne. Tehát amit beleküldesz az a legújabb teóriák szerint a kvantumbizonytalanság állapotába kerül, azaz egyszerre semmisül meg, és száguld át sértetlenül az eseményhorizonton. Mint az a bizonyos cica annak a kimondhatatlan nevű fazonnak a kísérletében. Még jó, hogy csak gondolatban került lejátszásra a kísérlet, mert ha tényleg megcsinálta volna, nem lennék annak az esküdtszéknek helyében, amely az ügyét tárgyalja.

"Mr. Schrödinger ön ellen a vád macskaölés és nem... az ítélet 3 év börtön ami jogerősen letöltésre kerül és nem... fellebbezésnek helye nincs és van."
  • SzinesGeza
    A 3. rész csak egy fél film. ;)
  • Dynamic
    A 3. rész magasan a legjobb a három közül.
  • LasDen #100921
    The Age of Blood

A királyt testvére megöli a trónért. Egy hivatalnok vezetésével lázadás tör ki ellene, amit végül levernek, őt pedig tömlöcbe zárják. Nem sokkal később újabb ármányt szőnek a kiszabadítására és a hamis király eltávolítására. De nem számoltak az új foglárral...

Történetileg, karakterek szempontjából nem egy nagy teljesítmény a film. Helyenként érdekes, de újdonságok ebből a szempontból nincsenek. A filmek végül az akció jelenetek viszik el a hátukon, mert azok nagyon jól vannak koreografálva. Kard és közelharcok, párbajok, az íjpárbaj különösen tetszett (bár az hogy percekig felhúzva tartották az íjat kissé zavart). És bár a film lényegi része egy éjszaka alatt játszódik le, mégis mindent szépen látni, így nem maradunk le semmiről a sötét miatt. Az utolsó 10-15 perc javított a végső m egítélésén...

6.5/10
  • Zephyr Retiring
    Ha már pénzt adtam a lemezért, csak megnézem.
    De ettől még lehet igazad is akár...
  • Zephyr Retiring
    Jól hangzik
  • DantszEE
    Szerintem is egy valag fos az Ultron Kora. Pontosan a leírtak miatt. A Végtelen Háború viszont egy profi blockbuster munka. Ami bármikor oda tud tapasztani a képernyő elé.
  • SzinesGeza
    Ne nézd meg a harmadikat. Nem fog tetszeni.
  • Zephyr Retiring
    Avangers: Age of Ultron (Bosszúállók 2.) imdb.

Az első rész tetszett. Ez a rögtön háborúba csöppenünk stílus amit itt produkáltak, nekem nem jött be.
    Egy rohanó katyvasz lett az egész. Remélem a 3. rész majd visszaadja az első rész hangulatát...
    Ez így nekem csak egy közepes 10/5.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.09.30. 09:25:06
  • Zephyr Retiring
    Kicsit több azért. Érdekli is a téma, tehát elmélkedik is róla. Mint ahogy a másik sorozatában, ahol Isten létezésén is elmélkedik.
    Elmélkedj el ezen is..
  • Seth
    Morgan Freeman nem elmélkedett ezen semmit, csak narrátor :)
  • Zephyr Retiring
    Nem fogom. Bár én jobban kedvelem a témáról Morgan Freeman elmélkedéseit ;)
  • Tikal #100912
    Továbbra is egy filmről beszélünk, nyugodj meg, én nem úgy jöttem ki a moziból, hogy na akkor így működik egy fekete lyuk, hanem úgy, hogy huu de jól müködött ez a film, érzelmi hullámvasut, látvány, akció minden volt és jól össze is volt rakva... szóval ne keverd össze Neil deGrasse Tyson valamelyik műsorával :)
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.09.29. 23:13:52
  • LasDen #100911
    Outrage Coda

Kitano Takesi jakuza trilógiája még 2010-ben kezdődött. Az első részre még csak-csak, de a másodikból meg csak jelenetekre emlékeztem. Újranézés helyett a wikipédián frissítettem emlékeimet, bár alapvetően nem volt olyan szükséges. Hisz a központi konfliktus egy, bár azokból fakadó, de teljesen új dolog. Eléggé megfáradt a sorozat a végére, nem is igazán volt mit elmesélni ennyi időben. Így aztán kvázi 3x láttuk ugyanazt, kissé más köntösben. De legalább Otomo a végén pusztított egy jót...

6/10
  • LasDen #100910
    azt még nem láttam
  • Zephyr Retiring
    Akkor neked a Szaljut-7 is bejövős gondolom..
  • LasDen #100908
    elejétől a végéig, többé-kevésbé...
  • Zephyr Retiring
    És neked ezt leszámítva pontosan mi is tetszett a filmből még?
  • Zephyr Retiring
    Más beszélni az angolt és megint más érteni. Így egyáltanán nem is biztos, hogy megérted, hogy aki biztos valamiben, sokszor az téved a legnagyobbat. Tudom mit jelent a science-fiction (olvastam is pár könyvet a műfajból a filmek mellett), de még ha nem is tudnám, akkor is ott a webfordító.
    De a tanácsot értékelem, mert abban mindig a kapó fél dönt.
    Sci-fi az Ötödik elem is, de amint megnézed, már tudod is, hogy csak egy mese. Nagyon nem is akar több lenni.
    Az Interstellar viszont úgy adja elő a fikciót, mintha bármiféle valóságalapja elképzelhető lenne. Magyarul meghagyja neked a döntést, hogy a látottakról azt gondold amit akarsz. Akár azt is, hogy igen: lehetséges visszatérni egy féreglyukból.
    Pedig nem. Fikció ide vagy oda...
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.09.29. 20:28:25
  • LasDen #100905
    persze hogy mese. Még közelről sem láttunk fekete lyukat, nem hogy bele küldjünk valamit. Így nincs elképzelésünk se róla, hogy mi lehet azon túl. A legvalószínűbb, hogy semmi és minden elpusztul. De ahogy minden mással is, amit nem tudunk rendesen megmagyarázni, ebbe is szeretnénk többet látni. Mert az, hogy ez csak egy mindent elpusztító természeti jelenség, az túl semmilyen.

Viszont az, hogy jelenlegi tudásunkhoz sikerült egy fekete lyukat és féreglyukat akkurátusan megjeleníteni, már nagy siker.
  • Tikal #100904
    Az Interstellar egyik műfaji besorolása továbbra is Sci-Fi, de mivel tudom nem beszélsz angolul, elárulom ez mit jelent: science fiction, a fiction szón van a hangsúly, ami fikciót jelent :) Ha a tudományos magyarázatok érdekelnek azokat szerintem tematikus tv csatornákon keresd esetleg...
  • Zephyr Retiring
    Igen, igazad van: ez az info valóban spoileres
  • CSOCSO

• CSOCSO
    Az uber hangzas es kep rengeteged dob az elmenyen. Senki nem hiszi el de igenis igy van. Sajna a felesegem nem szereti a hangos filmezest. Pedig a Liam os lezuhanos+farkasos filmnel mikor a kepernyo fekete es csak a hangokat hallani akkor megkertem a felesegem, hogy fogja be a fulet mert ezt most visszatekerem es full hangero; nekem az osszes szorom felallt a testemen es csak az elmenyhez adott, hogy a felesegem is sikitott mikozben konyekig volt a fuleiben:D:D
  • Zephyr Retiring
    ***100900. hozzászólás***

(Ezt már régóta szerettem volna meglépni, bocsi)
  • Zephyr Retiring
    Ready Player One 3D imdb

Mivel a legtöbben itt vagy a netről, vagy moziban nézték, mutatom még miről lehet...

Ez a film, nekem nagyon bejött. Látványos, indokolt is a 3D. Szinkron is rendben van, zeneileg is oké.
    Twisted Sister örök kedvenc nekem is, akárcsak a készítőknek.
    Egyértelmű, hogy többször nézős lesz idehaza.
    Egyértelmű, hogy 10/10.

Volt időm befejezni az Interstellart is, ami miatt majd fejemet vettétek, hogy mekkora film..

Ami nálam nagyot ütött belőle (de szó szerint), az az a jelenet volt, amikor az űrhajó elhagyja a földet.
    Szokásos Onkyo-Magnat-Celestion kombón szólt a hang. Olyan és akkora robajjal szállt fel a göpzi, hogy olyan érzetem volt, mintha magam is jelen lettem volna élőben. Szerintem még a konyhai csetreszeink is beleremegtek a robajba......aztán eljött a pillanat, amikor levált a segédhajtómű a testről, és akkor síri csend. Pont, mint a világűrben kint. Egy pillanatra meg is ijedtem, hogy vagy az 5x100 wattos végfokok szálltak el a hangerőtől, vagy a hangfalaim dobták be a kulcsot, de aztán elindult a párbeszéd....
    Na ez a jelenet hangzásilag nagyon ott volt a szeren.
    Pedig csak szinkronosan néztem...

Maga a film nekem egy kicsit túl vontatott, és spekulatív.
    Továbbra sem tudja senki sem, hogy igazából mi is van a féreglyukakon túl.Tehát csak egy mese ez is.
    A Ready Player One viszont meg pont amiatt volt jó, mert nyíltan felvállalta, hogy csak egy virtuális mese az egész...
  • Kandurex
    Predator (2018)

Nem is volt rossz, de nem is kiemelkedő. 6/10
  • Jim Morrison
    Ocean's 8

Próbálták pöccre ugyanúgy megcsinálni, mint Az első részt, csak teletömték női hírességekkel. Nem jött be
  • Bokafix2
    Mara (2018)

A rémálmos Freddy nemet váltott... de ezúttal nem egy perverz óvodai gondnok szerepében jön el a gonosz akit a dühös szülők kicsináltak, hanem a régi skandináv mondákból ismert succubus (női démon) jön el a békésen alvókért. Persze a tünetek alapján minden szakember alvási paralízisre gyanakszik, ezért nem is veszik komolyan Marát, pedig kéne.
    Szerencsére egy átlagos tucathorrornál valamivel jobbra sikeredett, számomra különösen azért, mert Olga Kurylenko játsza a főhőst, és az Insidious készítői rendezték a filmet. A lényeg, hogy nem szabad aludni, mert akkor nem tud elkapni a banya. A gond ott kezdődik, hogy az alvás biológiai szükséglet, úgyhogy szerintem ez nem fair.

7/10