106844

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ha én is eléneklem akkor hívhatjuk akár Zef nótának is ennyi erővel.
De igazad van: nem probléma. Csak megjegyeztem mi az igazság ezzel kapcsolatosan.. -
Ebben nem teljesen értünk egyet...
Létezik egy olyan korszak idehaza (méghozzá Trianon) amiről, illetve pontosabban annak történelmi előzményeiről és valódi hatásairól (ami nyíltan kimondja, hogy ősi történelmünket pontosan melyik évtől is tiporták el és írták újra) felhasználva hozzá eredeti történelmi krónikáinkat is, amik a magyar nép honfoglalás előtti bizonyos eltusolt származási eredetét írják le és mesélik el...
..na ez a történelmi film, valóban világszerte óriási port kavarna! Ide a bökőt, hogy így van... -
Demjén adja elő? Igen. Akkor mi a probléma? Semmi... -
Pontosítsunk: a Kell még egy szó című dal nem Demjén nóta, hanem Kormorán (a dalszerző is Koltay) Demjén csupán énekli a dalt a Kormorán Honfoglalás című albumán.
Kapásból sok zenét Demjénnek tulajdonítunk, csak mert ő énekli.
A szerelem első vérig film (amit 1,5 millióan láttak idehaza) zenéjét is vele azonosítjuk.
Pedig az meg Dés Laci nóta...stb...
De ez nem jelenti azt, hogy nincsenek jó Demjén nóták.. -
Magyarországra történelmi filmet?? :D Tuti bukás! Nem tudsz olyan magyar történelmi filmet forgatni, ami sikeres lesz. Ha rámész a történelmi hűségre, a kutyát nem fogja érdekelni. Ha meg kicsit "elamerikanizálod" és felturbózod a filmet valamelyest túltolt akció jelenetekkel, kevésbé történelem hű eseményekkel... stb. akkor rögtön ki fog bukni a társadalom fele, hogy mekkora szar. (már pedig szerintem egy sikeres filmhez ez kell)
Eleve senki sem vállalná be azt, hogy a készülő filmje magasabb korhatár besorolást kapjon. Ki lenne herélve. Mondjuk egy tatárjárásról szóló film. Ami valahol érthető is, mivel a magyar piac borzalmasan kicsi, tehát ha netalán tényleg sok pénzt áldoztál és minőségileg forgattad le (itt most a kosztümökre, helyszínekre, CG-re.... stb. gondolok), azt szeretnéd (illetve a befektetők), hogy minél többen meg tudják nézni.
Pedig egyébként szívesen megnéznék egy Guy Ritchie stílusú történelmi eseményt feldolgozó vagy legendából eredő filmet a magyar palettából. Vagy egy Elit Alakulat-szerű, naturista ábrázolású feldolgozását valamelyik történelmi eseményünknek.
De ezek azok a "vágyak", amik soha nem fognak megvalósulni. -
Hotel Artemis
Trailer erdekesnek tunt de ez keves volt, de nagyon.
Minden resze ultra keves volt.
Szereplok miatt 4/10 de no name szereplokkel ez max 3/10 lenne -
mellesleg szeptember elején volt történelmi filmekre treatment nyílt felhívás a magyar filmalaptól. Bármi ami 20. század előtti és fikciós v valós karakterekkel mutat be magyar történelmi eseményeket. Emellett már készül a forgatókönyv egy Nándorfehérvárról szóló filmhez. A kultúrharc jegyében beindult ez is (ami kissé szomorú)... -
Prof William #100970 A Honfoglalás zenéjét személy szerint nem szeretem. Valami vadabb, valami pusztaibb kellet volna ide, nem pedig ez a nyálas sírás. Ez már azt sugallja, hogy már a Hont is ilyen búval baxxott stílusban foglaltuk el.
És igen lehetne több történelmi film. Nem azért de elég fasza kis történelmünk van.
Csak a teljesség igénye nélkül... Honfoglalás,Tatájárás, Nándorfehérvári Diadal, Szigetvár Ostroma, Bocskai, Rákóczy vagy a 48-49-es forradalom. Don Kanyar, Budapest védelme stb.
Ezekből az alapanyagokból egy sor remek filmet lehetne készíteni. De eddig egy kezemen meg tudom számolni hány jó film készült belőlük.
Az utolsó jó talán a Szabadság Szerelem, meg a Szürke Senkik voltak. -
A készítők azt hitték (akarták), hogy a filmet majd ellehet adni a külföldi piacra. Franco Nero, mint so-so ismert név Európában, ehhez kellett. Csak a film minden szinten bukás volt, így el se jutott addig. Egyetlen jó dolog, hogy a filmnek köszönhetően készült egy jó Demjén Ferenc nóta... :D
De engem nem zavarna az sem, ha Tom Hardy játszaná Árpád vezért, csak legyenek jó történelmi filmjeink... :D -
Prof William #100968 Az Enter the Ninja egy bűnös élvezet. :) Nero hatalmas nindzsa bajszától azóta is rémálmaim vannak. Ő volt talán a világ egyetlen bajszosnindzsája.
Az meg hogy mindenkit lever? Akkoriban ez volt a trend. A főhős elmegy a nagy és bölcs mesterhez és egy pár hónapos (max éves) kiképzés után jobban nyomja a nidzsucut mint az egész életükben ezt tanuló japánok. :)
Az meg hogy miért Franco apánknak kellett eljátszania Árpád vezért egy MAGYAR filmben az azóta is örök kérdés a számomra. A japánok már azon kiakadtak hogy az Egy Gésa Emlékirataiban kínai színésznő játszotta a japán főhőst. Szóval a magyar Honfoglalásról szóló filmben az a minimum hogy mindenki magyar. Bár nem ez volt az egyetlen baj azzal a filmmel. :) -
Ant-man and the wasp
Első rész kellemes csalódás volt, ebben is reménykedtem. Természetesen marvel, és akkor említést tesznek más szereplőkre is, de magában is fogyasztható. Neten olvastam anno higy filler rész és egyetértek vele, viszont ez pozitív. Szereplők szimpatikusak es jofejek.
Teljesen jo kis popcorn film.
Stablista utami jelenet, erosen spoileres
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/spoiler][spoiler]Nagyobb reakciot valtott ki belolem ez a jelenet mint mondjuk infinity war vagy barmelyik masik, talan azert is mert a fohos rokonszenves es ebbol megbeznek mondjuk meg 1 reszt. Gondolom majd infinity war2 vegen a tobbi szereplo is visszakerul, ot meg valahogy kihozzak, addig se kell beleirni iw2 be -
hiper KOCKA #100966 Enter the Ninja 1981
A B-vitamin a kedvencem. Nemcsak azért, mert sokféle van belőle, de számos közülük kedvező hatással van az idegrendszerre... pihenteti. Így vagyok a filmek terén is. Nekem aztán jöhet minden ami B. Lehet kicsit B, közepesen B, vagy nagyon B. Mindegyikre vevő vagyok. Néha csak azért indítom el, hogy el tudjak aludni, néha végig is nézem.
A Nindzsa színrelép egy bájosan gagyi film. Nem tudok rá haragudni, de nem is vagyok vele megelégedve. Elég zavaró, hogy a harci jeleneteknél (amit nem vittek túlzásba) ritkán vannak hangeffektek, és ezért legtöbbször hangtalanul csattannak a pofonok és a rúgások... a vért se túlozták el, de még mindig több van, mint az Amerikai nindzsában.
Egy 81-es filmtől nem várok falon futást meg bullet time-ot, de túl gyengén koreografáltak a küzdős jelenetek ahhoz, hogy élvezni lehessen. Nero 19-dik századi parasztbajsza még plusz 50%-ot rádob a kínosság faktorra, ahogy szinte átüti a fehér kendőt ami az arcát takarja, és egy háromszöget formáz a szája felett.
Van itt piros nindzsa, fehér nindzsa és fekete nindzsa... megtanuljuk a Kobudera mind a 9 lépését, amit harc előtt fontos megjegyezni, hogy uralhassuk az univerzum energiáit. Nero sikeresen teljesíti a vizsgát és nindzsa-mester lesz belőle... végülis csak a fél dojo-t kellett legyilkolni hozzá. De az öreg mester örül, és ez a fő.
Itt jön a filmnek a legfájóbb pontja: mi a francért van az, hogy egy világos bőrű csávó lenyomja a teljes japán nindzsa klánt, és sört iszik a végén? Miért egy fehér ember lesz a ninjutsu mestere, amikor ez a harcművészet alapvetően a japán kultúrában és mentalitásban gyökerezik? Értem, hogy befogadhatóbbá akarják tenni a nyugati kultúra számára azzal, hogy egy fehér ember lesz a főhős, de annyi film eljátszotta már ezt... Dudikoff az Amerikai nindzsa összes részében és Adkins is a Ninja filmekben.
Ez zéró hitelesség... pl. milyen lenne már az, hogy egy fehérpicsájú alaszkai eszkimó elmegy Brazíliába és lenyomja a helyi capoeira királyt... capoeirában. Mert itt kb. ez történik. Nero nem gyors, és nem ügyes... lumbágóval gyorsabban szaladnék egy hepehupás terepen, mint ő a járdán.
Egy olyan patyolatfehér nindzsaszerkóban sasszézgat az erdőben, amit még az Ariel gyártója is megirigyelne, de nem veszik észre... ő elbújik. Ilyen tájékozódási zavaros ellenfelet tényleg nem nehéz elintézni. De a civil ellenfelei sem jobbak, sőt... szépen megvárják, míg Nero előkapja a nindzsatőröket és beledobja őket a mellkasukba, miközben nekik stukker van a kezükben, csak nem lőnek vele, mert annyira meglepődnek azon, hogy fehér nindzsát látnak... még kérdezgetik is egymást, hogy ez mi a fasz. Mondjuk én sem tudtam volna lelőni, de én a röhögéstől... az egyetlen aki ért valamit a filmben, az Sho Kosugi... ő némileg el tudta hitetni velem hogy egy nindzsa. Nero meg játsza inkább Árpád vezért, abban hitelesebb... (nem).
4/10 -
Upgrade
A közeljövőbe játszódó bosszú film, a kiber-bio időszak elején, ahol a technológia még csak a föld alatti katonai kísérletek és világmultik kicsiny játékszere csupán (mondjuk ahhoz képest..).
Ne egy cyperpunk világot várjunk, abból sokat nem kapunk. A technika itt még javában csak eszköz, a társadalomra kifejtett hatása nincs kifejtve.
Spoiler nélkül sok mindent nem lehet elmondani. A karakterek jók, a főszereplő remek munkát végzet, elég nehéz koreográfiát terveztek meg neki. A látvány világ rendben, a film menete pedig fekete humorral teli vérengzős adrenalin löket (a film felétől, az elején ennek azért meg kellett ágyazni). A kiszámítható végkifejleten csavartak még egy váratlant, így igazán nem lehet okom panaszra. Szép munka lett. -
Ufo (2018) IMDb
Néhanap elgondolkodom, mi is az a 3 dolog, amire a legtöbben kíváncsiak a Földön...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Isten létezése, létezésünk a halál után és hogy az Univerzumban egyedül vagyunk vagy sem.
Ezt magam sem tudtam volna szebben megfogalmazni.
Összességében tetszett, bár sok újat nem tudtunk meg belőle olyan tekintetben, amire ne gondoltunk volna már eddig is.
Nevezett mobilszolgáltató (reklám nélkül) burkolt reklámja ami nem tetszett. Meg a bilincs a végén. Arra bizony feltétlen szükség volt...
Én értettem elsőre is, nálam nem lesz többször nézős.
Ennek ellenére kap egy 10/7.-et tőlem. Mert lekötött, mert elgondolkodtatott... -
Meg is van a mai program, köszi az ajánlót.
-
Igen, de vehetjük példának a Karib tenger kalózai 3-at is. Az nem két film, mégis 300 millió felett van. -
"Venom 80 millióval nyitott hazájában, melyhez valamivel több mint 120 milliót tudtak hozzárakni a világ többi részén, így 205 millió dollárnál állt meg a számláló az első hétvégén."
Bőven 500+ millió fölött (talán 600-ig is elkaristol) fog megállni a csilingelés, így már szinte garantált a Venom 2. -
de az a két rész együtt nem? -
BLEACH
Hát ez egy kalap szar volt.
3/10
Solo - A Star Wars Story
Igazi sótlan, se íze, se bűze film. Semmi nincs benne, amit túlzottan lehet értékelni, viszont nem is olyan szar. Csak semmilyen. Az Eichenvekker gyerek nem volt olyan borzalmas Soloként, mint arra számítottam. Meh...
5/10 -
Akkor annál inkább ! :) nekem bejött nagyon hiteles környezetet teremtettek mindenhová .. -
Hát... szerintem 70 millió dollár az nem annyira brutális pénz... az Infinity War-nak 321 millió a költségvetése, az már tényleg mondható brutálisnak. -
LOL. Az agressziv kismalac ... :DDD -
Ne te mondd meg, hányszor nézzem meg... háromszor vagy három és félszer fogom. -
Operation Red Sea. Kínai akció ...:)
Most láttam csak, tetszett, brutális pénzből készült, a látvány mindent visz ! Kétszer nézhető . -
Jurassic World - Fallen Kingdom
Hát ez szar volt. 1-2 pillanat erejéig látszott, hogy J.A. Bayona nem egy kókler rendező, de amúgy ezt akárki rendezhette volna. Az is ilyen szar lett volna. Nem is értem, hogy Owenre mi szükség volt a szigeten. Mert ami történt, az alapján nélküle is bőven megoldották volna ezt az egészet. Nem igazán csinált semmi xtrát. Wu szerint ez a géncuccolás elég komoly dolog, ehhez képest az Indominus Raptorust pikk-pakk összerakták. A kiscsaj aranyos volt, nem idegesítő (ami önmagában már teljesítmény), de a nagy relevációja teljesen random körülmények között érkezett. Semmi szükség vagy jelentősége nem volt az elmondásának...
4.5/10 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
A veszprémi már csak ilyen sznob népség.:D
Pesten minden egyes alkalommal sírva röhögős termeket kapok ki. (Rendes fickók, Pain and gain...) -
Hogy lehet ennyire különböző nézőközönséget összehozni??? :DD
Igen, ez egy 3D, szinkronos vetítés volt. (céges) -
Nálunk meg pont, hogy síri csend volt kb végig. Leszámítva a mögöttünk ülő 3 nőt, akik azon is sírva röhögtek, amikor a pöttöm kutyát mutatták premier plánban, ahogy sétál.:D
(Egyébként szinkronosan nézted?)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Minden stáblistát végigülök.:P
Az egy szimpla trailer volt egy másik Sony projekthez.:P
-
Venom (2018)
Nekem nagyon bejött. A poénokon tudtam nevetni sokat, nekem is ilyen elcseszett humorérzékem van. :D Látványos volt, Tom Hardy baromi jó Eddie Brock, valósággal sziprokázik a szerepben. Szóval én remekül szórakoztam. Sokszor egyetértek a kritikusok többségével, de ennél a filmnél most egyáltalán nem. A legnagyobb negatívum, amit fel tudok hozni az a korhatárbesorolás. Látszott nagyon a finomkodás, pedig alapvetően iszonyat brutális jelenetekké lehetett volna tenni az akciószekvenciákat egy kis agyvelővel.. Na mindegy.. Nekem 8/10 -
Érdekes, mert szerintem meg jók voltak a poénok. A vetítésen amin voltam, tulajdonképpen a poénok többségén a komplett nézőtér nevetett.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A cast végén volt Pókemberes utalás ;) -
Aham. Ok. Nem vagyok nagy képregény fan. Szóval én ezeket a Marvel, DC karaktereket csak a filmekből ismerem. Meg kölyök koromból 1-2 rajzfilmből.
Illetve abból indultam ki, hogy valahol azt olvastam, hogy Venom, Pókember "főellensége". Vagy az sem igaz így, ebben a formában? Az egyik előző Pókember filmben azért elég gonosz karakter volt. -
Mirk #100945 Gillian Anderson még mindig jól néz ki. -
Venom (2018):
Nulla elvárásom volt felé. Azt kicsit felülmúlta. Az utsó akció kicsit kaotikusra sikeredett. Nehezen lehetett követni, ki kit ver. Illetve a poénok nem igazán voltak viccesek. Halványan hajlottak a ciki irányába.
De ezeket leszámítva egy teljesen oké film. Amit lehetett, azt kihozták a koncepcióból.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A végén Woody Harrelsonnak örültem. Kicsit túl barátságos az arca Carnagehoz. De nem panaszkodom.:D
Egy nagyon apró Pókemberre való utalást azért elviseltem volna. -
Tucker And Dale vs Evil (2010)
-
-
köszönöm! ezt akartam leírni szinte szóról szóra.
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Venom sosem volt gonosz. Csak más eszközökkel akar jót és a túlélésért harcol a fajával együtt. Ha nem talál gazdatestet, hamar meghal. És általában a legerősebbeket választja, így köt ki Pókemberen meg pl Skorpión is. Az eredeti eredetsztorija állati jó, ajánlom figyelmedbe. -
UFO (2018)
Végre egy rendhagyó és intellektuális ufós sci-fi... szakítva a Világok harca és a Függetlenség napja által kitaposott úttal, egy teljesen intellektuális alapokra helyezett kamaradrámaszerű történetet láthatunk, ahol nem próbálnak szédíteni minket dilis cgi effektekkel, kancsófejű szürke emberkékkel, drabális űrgyíkokkal és látványos hipertér ugrásokkal.
Ez itt kőkemény matek, logika, és intelligens oknyomozás. Hasonló stílusban nyomja mint az Érkezés, de még azt sem mondanám vegytisztának ebben a műfajban, mert ott láttuk a lényeket. Egy biztos: csirkeagyú embereknek nem fog tetszeni. Csak az nézze meg aki nem fél gondolkodni, tud a filmmel együtt haladni és nem veszti el a fonalat, mert azt nem nehéz, ha lankad a figyelem. Nem szégyen többször is megnézni ha nem tiszta valami, de azért nem kell Einsteinnek sem lenni hogy meg lehessen érteni.
8/10 -
Venom
Hmm.. Jó kis film lett, de annyira nem nagy durranás. Egy tipikus popcorn mozi. Annak tökéletes. Én egy picit, a trailerek alapján, másra számítottam volna. "Darkosabbra", komolyabb hangvételű filmre. Ehelyett elég könnyed hangvételű filmecske lett.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tulajdonképpen Venom ebben a filmben nem is gonosz. Ok, nem tipikus jó fiú, de nem is egy elvetemült gonosztevő
7/10 - Igazából meg lehet újra nézni.