106844
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Jim Morrison
    Ocean's 8

Próbálták pöccre ugyanúgy megcsinálni, mint Az első részt, csak teletömték női hírességekkel. Nem jött be
  • Bokafix2
    Mara (2018)

A rémálmos Freddy nemet váltott... de ezúttal nem egy perverz óvodai gondnok szerepében jön el a gonosz akit a dühös szülők kicsináltak, hanem a régi skandináv mondákból ismert succubus (női démon) jön el a békésen alvókért. Persze a tünetek alapján minden szakember alvási paralízisre gyanakszik, ezért nem is veszik komolyan Marát, pedig kéne.
    Szerencsére egy átlagos tucathorrornál valamivel jobbra sikeredett, számomra különösen azért, mert Olga Kurylenko játsza a főhőst, és az Insidious készítői rendezték a filmet. A lényeg, hogy nem szabad aludni, mert akkor nem tud elkapni a banya. A gond ott kezdődik, hogy az alvás biológiai szükséglet, úgyhogy szerintem ez nem fair.

7/10
  • Kongy
    Johnny English Újra lecsap (2018)

Őszintén szólva nem értem a sok fröcsögő kritikust. Ezt a filmet akként kell kezelni ami: egy oltári nagy baromság. Telis-tele eltúlzott karakterekkel, angol humorral. Aki ezt szereti, na meg a Mr Bean karaktert sokadjára (mint pl én), az remekül fog szórakozni, és rengeteget fog nevetni (mint pl én). Aki meg nem, az kínosan fogja érezni magát, keresni fogja a kötelet a film nézése közben, vagy egyszerűen hazamegy. De aki tudja magáról, hogy nem bírja, az eleve ne is üljön be rá. Én ezerszer többre becsülök egy ilyen filmet, mint egy folyamatosan alpári Adam Sandler "vígjátékot"

Sokat röhögtem/10
  • LasDen #100894
    Bumblebee eredetileg is egy kisebb termetű transformer volt a robotok között. Bay volt az aki belekontárkodott ebbe is és megváltoztatta...

Amúgy a filmet úgy kell elképzelni, hogy bár az eddigi TF filmek világában játszódik, de ha siker lesz, akkor rebootként fog szolgálni a továbbiakban...
  • Tikal #100893
    a transformers-ek is nőnek mint az emberek, vagy itt miért ilyen pici, hogy beférjen a garázsba direkt kisebb formát ölt?
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.09.24. 16:01:58
  • Kmarha
    Logan Lucky
    A tuti balhé

Egy fikarcnyit sem érdekelt, nagyjából lehet tudni a film történetét és stílusát: tahó falván 3 tahó rablást tervez, csapódik hozzájuk még hugica és a két mintaszerű redneck lény. Amolyan komolytalan, könnyedebb heist film, azaz a valóságban nem túl valószínű, csavarosnak szánt ötletek során való pénz lopás.

Láttunk már ilyent. És mégis, örülök neki, hogy végül megnéztem.

Ami kiemeli ezt a filmet, a társai között, hogy ez a látszólag nem egy túl izgalmas közeg, igazán szerethető karakterekkel, szívvel lélekkel összerakott forgató könyvel és rendezéssel, és egy ténylegesen meglepő, noha várható végső csavarral van megfűszerezve.

Elég csak az olyan apróságokra figyelni, hogy milyen nyelvtani hibával van felvarva a tetkó az egyik mellékszereplő vállára. Apróság, de sok ilyen kicsi apróságon látszik, hogy nem csak egy összecsapott fércműről van szó.

A film nem váltja meg a világot, valószínű, hogy egy év múlva már semmire nem emlékszem majd belőle, csak arra, hogy jól szórakoztam. Talán a karakterek közül sem fog megmaradni Channing Tatum kedvelhető apa figurája, épp csak rémleni fog a kicsit együgyű félkarú Adam Driver, de abban biztos vagyok, hogy a redneck-albino-"Vinnie Jones" figurát magára húzó Daniel Craig, még sokáig megmarad a fejemben. Látszólag nagyon élvezte ezt a tőle merőben szokatlan szerepet.

Kifejezetten pozitív, lelke van film. Tudom ajánlani.
  • LasDen #100891
    túl sok a G1 és cybertron, hogy ne hypeoljon fel...
  • Kongy
    Én csak onnan ismertem.. :D Star Trek filmeket nem láttam.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.09.24. 10:47:17
  • LasDen #100889
    Nehogy már John Cho az amerikai pitéből legyen a legemlékezetesebb...
  • kutyakiki81
    Unfriended , Unfriended : Dark web is hasonló stílus. Csak nem ennyire jók :)
  • darkSectorxxx #100887
    Na fasza. Kösz a tippet. :)
  • Kongy
    Keresés (2018)

Na, ilyen filmet még nem láttam. Konkrétan az egész sztori számítógépek képernyőjén zajlik, ahogy az apa nyomoz az eltűnt lánya után, különböző közösségi oldalakon keresi a barátait, videókat néz stb stb. Néha azért rezgett a léc, hogy ezt már nem lehet gépen keresztül nézni, de az esetek 90%-ában nagyon korrekt volt. Tényleg abszolút egyedi. A sztori is csavaros, izgalmas, fordulatos, bár azért van 1-2 dolog amit úgy előre lehet sejteni, de alapvetően jól kidolgozott. A színészi játék is teljesen rendben van, a főszerepben az Amerikai pite filmek MILF-es csávója, nem vicc :D Szóval mindenképp ajánlom, ha szeptemberben csak egy filmet néztek meg a moziban az simán lehet ez. 8/10
  • LasDen #100885
    azért ez így nem egészen igaz. Ez is lehetséges, de a másik, hogy egy filmnél rengeteg jelenetet forgatnak le. Csak aztán a vágás során bizonyos elképzelések, érdekek miatt sok jelenet a padlón végzi.
  • Kmarha
    [BA Quiet Place[/B]
    Hang nélkül

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Komolyan? Fejbe kell lőni őket mikor tátják a pofájukat és kész? Komolyan? Páncélozott lények, akiket a hadsereg se tud legyőzni, de egy shootgun az arcba és kész, csak mert idegrángás van a fején?...

Áhh, pedig jól kezdődött. Illetve egy Taitegosz pozitív gyerekkel kezdődik, de a drámai alapot megadja. Feszültségtől nem mentes, lassan építkező a végén felpörgő horrorocska, ahol a színészek beszéd híján, arc és testjátékkal adják át a néző felé eme poszt apokaliptikus világ túlélőinek drámáját.

Csak a megoldás meg a drámai helyzetek direkt generálása, az ami mint a legtöbb horrorban, itt is fáj.

Mert milyen jó ötlet gyereket hozni eme világra. Értem én a mögöttes gondolatot, de itt hallgatva a szomszéd kölykét, ez egy három másodperces történetet sejtető ötlet.
    Külön tetszett a csendes szoba, ahol két réteg újság papír és egy matrac elfedi a gyerek sírást (tudom, még ott volt a koporsó-babaágy is). Korábban persze nem lehetett azt a matracot maguk fölé húzni, csak a vész esetén szabad ilyent

Értem, generálni kell az okokat, ami miatt kicsit feszültebbé és pörgősebbe válik a mozi, mert még sem nézhetünk két óráig halkan csoszogó szinte alig valamit csináló apátiába süllyedt túlélőket, de azért fájt egy kicsit.

Engedjük el a zavaró dolgokat, nem kell mindenbe belekötni. Azok mellett, ez egy jól összerakott, egyedi film lett, nem csodálkozok azon se ha valaki felhúzza rajta magát, azon se ha teljesen bele tud merülni. A két véglet között, úgy érzem egynek elment, voltak igencsak jó részei. Bár egy borzongatóbb horrorra megjött az igényem.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.09.22. 21:06:41
  • DantesHUN
    Képernyőn kívüli történés= a forgatókönyvírók bénák, nem tudják hogy írják meg így...képzeld oda oszt csá.
  • Tikal #100882
    Nem férhet minden bele 3 x 120 percbe :)
  • Prof William
    Nekem a kedvenc képernyőn kívüli történésem a Sithek Bosszújában az a mély és szenvedélyes párbeszéd, ami alatt Palpatine átállítja Anakint a sötét oldalra. Komolyan mondom a hideg kirázott, a színészi játéktól olyan zseniális volt.
    Sajna a filmben ebből csak annyit látni hogy Anakin kb 5 perc után már megy is setét oldalra. Fránya képernyőn kívüli történések. :)
  • Tikal #100880
    Elmondtad a véleményed, elolvastam, elfogadtam. Vagyis Ok. Előtte meg elmondtam én mit gondolok. Részemről ez nem érdemel több szót, annyira nem érdekes a téma :)
  • SzinesGeza
    Amikor alább kérdeztem tőled valamit, ennyit válaszoltál: "Ok".
    Jól megmagyaráztad.
    Ezt fogadjam el? Jó, elfogadom. :)
  • Tikal #100878
    És mindig lesz valaki aki mindent megmagyaráz... és mindig lesz valaki aki nem fogadja el, hogy léteznek más vélemények is... és...
  • SzinesGeza
    Mindig lesz valaki aki beleköt valamibe. ;)
  • Tikal #100876
    A képernyőn kívüli történések a kedvenceim minden filmben.
  • tigeroo
    pont ezt akartam én is kérdezni. a midi chlorian abban az univerzumban minden élőlényben benne van.

Midi-chlorian counts were linked to potential in the Force, ranging from normal Human levels of 2,500 per cell to the much higher levels of Jedi. The highest known midi-chlorian count—over 20,000 per cell—belonged to the Jedi Anakin Skywalker, who was believed to have been conceived by the midi-chlorians.

They also allowed for a connection with the pervasive energy field known as the Force

Szóval attól még van itt misztikum, ők csak az áramszedő szerepét töltik be az élőlények és az Erő között.
    Ahogy pl. Han-Solo is erőérzékenyebb, mint az átlagember.

Ha pedig "istenséggel, valami nagyobbal" magyaráznák akkor meg az lenne a baj.
  • BaliBoy
    Nyilván nem felejtették el. De! Egyrészt szerintem ez az a történet rész, amit simán el lehet úgy fogadni, hogy a képernyőn kívül valaki beszélt Luke-nak a midikloriánokról.
    Illetve, ami sokkal lényegesebb, hogy dramaturgiailag teljesen felesleges lett volna behozni az eredeti trilógiában a midikloriánokat. Obi-Van egy sivatag közepén él nomádként, Yoda meg még rosszabb, egy mocsár bolygó kellős közepén szinte kőkorszaki körülmények között. Az lett volna csak igazán nagy faszság, hogyha bármelyikük előhúz a zsebéből egy véranalizáló cuccot. Anélkül viszont dramaturgiailag hülyeség lett volna akár megemlíteni a filmben a midikloriánokat. Simán lehet, hogy Lucas-nak a fejében volt már az eredeti trilógia alatt is, hogy mi is az erő valójában, de kihagyta mert nem arra akarta teljesen felépíteni a filmeket.

Nálam ez a midiklorián dolog nem okozott lelki sérülést. Meg a környezetemben sem akadt fent senki ezen. Ezért eléggé elcsodálkoztam mikor először a neten olvastam valakitől, hogy ezen akadt fenn.
  • Kmarha
    és természetesen nem csak ez az egy mimóza volt a probléma abban az előzmény film(ek)ben, csak hogy ne oldalakat írjak, kiragadtam a legismertebbet
  • Kmarha
    Általában minden folytatásban ott kezdődik a baj, ahol valami misztikumot nagyon meg akarnak magyarázni a korábbi részekből. A midiklorian nekem talán kevésbé fáj, mint a Xenomorphok eredete a Covenantból, de nem kevésbé mitosz roncsoló. Egyrészt semmit nem adott hozzá a világhoz (inkább csak elvett a misztikumból), nem épül rá további történeti szál, és ahogy lentebb is írták, plothole-okat okoz. Így meg minek?

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.09.21. 07:04:32
  • kutyakiki81
    22 mérföld

Több sebből is vérzik a film. A vágás az annyira botrányos, hogy egy sima 10 másodperces beszélgetésben is 5 snitt van.
    (Sok kritikában olvasom, hogy sokan rosszul vannak a kézikamerás filmektől, hát én ezzel voltam így)
    Az akciójelenetektől pedig még Michael Bay is szédülne. A sztori hasonlít nyomokban a 16 utcára, de ez még nem is lenne gond, de látni, hogy Mark Walhberg és John Malkovich sem élvezi amit csinál. Pedig nem lenne ez rossz film, hiszen a közel másfél órából a fele komoly, és véres akció,plusz
    érdekes csattanó is van
    de mégsem áll össze teljesen.

5/10
  • Tikal #100870
    Ok.
  • Tikal #100869
    he? Obi Van is elfelejtette meg Yoda is? ...
  • SzinesGeza
    Mert mit vett el a misztikumból? Csak azt magyarázták vele, hogy miért képes valaki bánni az erővel. Nem magát az erőt.
  • Sequoyah
    Epp ez volt a lenyege, hogy bemutassak a kulonbseget a regi idokhoz kepest. Az eredeti SW az egy "apokalipszis" utani idokben jatszodik, ahol rengeteg tudas elveszett, es igy a misztikum kodebe veszik minden.
    Az elozmenyfilmekben viszont visszaterunk az ez elotti, meg civilizalt vilagba, ahol a tudas meg megvolt, es mindennek volt ertelme. Egy civilizalt vilagban nincs helye a misztikumnak, ott tudomany van.

Kepzeld el hogy ha most egy atomhaboru visszakuldene minket a kokorszakba, es a leszarmazottaink meg talalnanak hasznalhato telefonokat es kompjutereket. Az is egy varazslat lenne szamukra, es misztikum lengene korul hogy mit hogyan csinal es miert. Attol meg veletlenul sem lesz baromsag az, hogy most ertjuk hogy mi az a tranzisztor es elektron:)
  • Tikal #100866
    a misztikum érdekesebb, izgalmasabb.
  • SzinesGeza
    A midoklorian miért baromság? Illetve miért nagyobb baromság mint az "erő"?
  • Kmarha
    Ha már annyi helyen kisírtam magamból, egy rövidet itt is mondanék

Predator - 2018
    A ragadozó

Van pár univerzum, amelyben gyerekként, sőt, még így felnőttem fejjel is, el tudok merülni, bele tudom élni magam. Star Wars, Alien, Predator. Volt rengetek játék, mely bővítték a világot. Voltak egy részes és 2 részes ős folytatások, amit jó irányba vitték el (változtatták meg kicsit) az egészet. Faltam a regényeket, melyeket Timothy Zahn, Kyle Sternhagin, Steve Perry és David Bischoff letett elém.

Aztán csalódtam hatalmasakat, mikor midoklorian szintű baromságok, gyenge remake hangulatú modern kori folytatások, vagy éppen francia hangulatú agymenések születtek. Na meg teremtés mitosz mániákus Ridley Scott szülte új (talán még vállalható) irányvonalból kisarjadó rettenetét.

A ragadozóval szerencsém volt. Nem, a versus filmekről nem vagyok hajlandó beszélni, de az első részt Nimród egész korrekt módon remakelte egy hasonló, de mégis új környezetben. Valjuk be, a könyvek sem túl erősek, a játékok még kevésbé, Nincs egy olyan komplexebb rajongói világ, amit el lehetne rontani.

Mi rossz sülhetne ki belőle?
    Mondjuk az, ha egy vígjátékot kapunk
    .
    Nem sirok (mindig) a változás miatt, minden modern folytatásban voltak olyan szállak, amik nekem tetszettek (Ébredő-ben az erő nyersége, Promiban a teremtők, és azok lehetséges epikusnak igérkező története, stb..). De ez a film több sebből vérzik.
    Lyukas történet, szanaszét vagdosott forgatókönyv, egy akció vígjátékban teljesen élvezhető poénkodások és karakter kezdemények, tökös látvány világ (kevésbé tökös CGI). Esküszöm, nem unatkoztam. A magam perverz módján szórakoztam is rajta. De csak mint egy vacak C kategóriás szörnyes paródia/vicc filmen szoktam.

Nulla feszültség, nincs kötödés sehova. A vége konkrétan és szó szerint paródia. Hiába fröcsög a vér, és folynak a belek, mikor utána anyós vicceket elsütő félnótások sörözgetését kell tovább néznünk. Nézd már itt egy bumeráng, mindjárt visszajön. Jó játék hülyegyerekeknek.

Kár volt érte.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.09.20. 11:16:10
  • BaliBoy
  • Kongy
    Inkább spoilerbe írom, mert itt sokan érzékenyek az ilyesmire.

Pl, hogy nem beszél angolul, nem kímél senkit, érdekes azért vadult a dög ebben a filmben, de pont amikor kellett volna, akkor szépen megállt egy pillanatra, mert azért a főszereplőket nem csinálja ki. Ez nyilván régen is így volt, csak itt több karaktert kellett meghagyniuk ugye.. Elegánsabban is meg lehetett volna oldani... Na meg, hogy a kutyák is, az egyiket épp hogy nem fogadták be háziállatnak, annyira szelíd lett... Na meg egy halom ilyen és ehhez hasonló idiótaság.
  • SzinesGeza
    Milyen íratlan "szabályok"ra gondolsz?
  • Kongy
    Predator (2018)

A kritikák alapján nulla elvárással ültem be rá, és azt sikerült is megugrania. Jó kis agyatlan szórakozás, de ha picit jobban belegondol az ember a sztoriba, és elgondolkodik bizonyos random jeleneteken, akkor azért erős fejvakarásba kezd... Plothole-plothole hátán egyrészt, másrészt meg full nincsenek betartva az eddigi Predator-filmekből ismert íratlan "szabályok", amivel szerintem az egész Predator-mítoszt rombolja a film porig. Persze, ha ezektől eltekintünk, akkor egy egész korrekt akcióvígjátékot kapunk, kis belezéssel és fekete humorral, ami nekem kifejezetten bejött. A tökösnek szánt egysorosok már annyira nem, de annyi baj legyen, illettek a film hangulatához. 6.5/10

Predators (2010)

Kifejezetten tetszett az alapötlet, és a karakterek, na meg a sztori felépítése, ahogy velük együtt próbálunk rájönni, mi is az alapszituáció. Ez az érdeklődés ki is tartott nálam a film első felében. Sajnos a második fele eléggé ellaposodott, majdnem unalomba fulladt. Sokat itt sem tudunk meg a Predatorokról, meg úgy a miérteket nem nagyon válaszolják meg, de ez nem vesz el a film élvezeti faktorából szerintem. 6/10
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.09.18. 22:44:11
  • CalebJoe
    ilyen a mami is:)
  • LasDen #100858
    Mert a skrullok, a film főgonoszai, egy alakváltó népség...