106845
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kongy
    Ralph Lezúzza a Netet

Nekem az előző rész is tetszett, de ez jó folytatásokhoz hűen nagyobb, több, hangosabb. Remek ötletekkel sikerült megvalósítani a netes világot, csak kapkodtam a fejemet, annyi minden látnivaló, easter egg volt, még több is, mint az előző részben. Kicsit olyan érzés volt, mint a Ready Player One-t nézni ilyen téren. És itt éreztette a hatását az is, hogy tényleg mennyire minden már a Disney-é. Mert 10 éve ez még elképzelhetetlen volt, hogy egy filmben a Star Wars, a Marvel karakterek és a Disney hercegnők, na meg persze classic videojáték karakterek. Durva. De nagyon jól állt neki. Tetszett, érdemes moziban megnézni, jópofa a 3D is 7/10
  • Blasta
    Az én legfobb kérdésem amugy a Covenanttal kapcsolatban ez lenne, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    - Az Engineer-eknek vége, a sztori szerint David ölte meg az egész fajt a saját fekete löttyukkel
    - De ha mégsem, akkor sincs semmi kapcsolatuk már a Xenomorh-okat kifejleszto Daviddel vagy az egész "Prometheus/Covenant" idovonallal
    - A film végén David egy urhajónyi embrióval és Xenomorph-fal halad az urben az Origae-6 felé
    - Ebbol az egészbol akkor hogyan kerul egy Engineerekkel teli osrégi urhajó az LV426-ra, rajtuk egy rakás Xenomorph tojással????? Hogy?
    Valami véletlenul elfeledett Engineer urhajóval találkozik ossze David a folytatásban, így kerul át a sok tojás oda majd zuhan le az LV426-on?
  • darkSectorxxx #101417
    ez van. :)
  • BaliBoy
    9/10
    Enyhén túlértékelted sztem. Én a végén pont azon gondolkodtam, hogy ugyan jól szórakoztam, de egy igazán jó ízűt sem nevettem. Az említett VR-os rész kimondottan erőltetett volt.
  • repvez
    Alien: covenant

Nem mostani eresztés, de csak most pótoltam be.
    egyrészről kétes érzésem van, mert ha különálló filmként nézném akkor egész jó is lehetne van eleje vége és akár logikus is az egész, de ha egy sorozatként nézem akkor már nem ilyen rózsás a helyzet.
    Ha a prométeus folytatásából indulunk ki, akkor hogy lehet, hogy az alkotok bolygóján akik elvileg a földet népesítették be és a saját űrhajójukkal térnek vissza , akkor semmilyen modern vagy fejlett eszközzel nem rendelkeznek ?Dávid az alatt a 10 év alatt is hogyan kísérletezett ha mindent papírra irt és egy nyamvadt mikroszkópja volt a barlangban ahol egy pokróc volt az ajtó?De ugyan ez igaz a földi gyarmatosító hajó legénységére is. képesek megépíteni egy olyan űrhajót ami több fényévnyire van tőlünk ,de még mindig a mai kor fegyvereivel mennek az ismeretlenbe. Főleg, hogy ez már a prométeusz utáni időkbe játszódik és képesek olyan robot gyártásra is mint David.Azt mondták, hogy a baktérium amit kiszabadított a bolygón, hogy nagyon agresszív és minden életet elpusztít vagy megeszi vagy átalakul vele, ettől függetlenül a spórás gumókon kívül semmi nem volt a bolygón teljesen kihalt volt, akkor hol voltak a kísérletei Dávidnak és a bogarak ?Nincs arról szó , hogy mi a terve a mutációkkal mi lenne a végső forma vagy tulajdonság amit el akar érni.
    10 évnyi kutatás és kísérlet uán az első adandó alkalommal úgy néz ki az alien mint az összes azután következő részekben , semmi köztes variáció, az alien 4 utolsó f@aszorru alienje kivételével, de azt inkább hagyjuk.
    így hogy nem váltotta be a reményeket és nem készült folytatás, meg eléggé fura ha ezután vesszük az eredeti alien filmeket, abba meg már szó sincs erről az alkotók vonulatról és az alienes tenyészetről viszont sokkal több horror elem és félelem van bennük mint az újakban összesen .
  • darkSectorxxx #101414
    Na jó, az igaz, de amúgy mentes ettől a film, meg fingós meg nem tudom milyen unalmas megoldásoktól. :D
  • DantesHUN
    Széttörve.

Szóval merthogy a Sebezhetetlen -utólag- már ilyen klasszikus félének számít, meg itt az Üveg, hát gondoltam megnézem.
    Ami jó benne, hogy érdekes az alapötlet, ahogy eljátsza a a színész a személyiségváltozásokat. Ez tényleg sokat dob rajta

De. Amúgy ez egy sablon gyilkosos történet annak minden hülyeségével, amikor a szereplők akár ki is menekülhetnének egy helyzetből...de nem
    Az ötleten és személyiségváltások eljásztásán semmi más pozitívumot nem tudok elmondani.
  • DantesHUN
    A film utolsó poénja éppenhogy meztelenkedős...
  • darkSectorxxx #101411
    Johnny English Strikes Again

Hihetetlen.
    Utóbbi sokév legjobbja, semmi szexuális, trágár, mesztelenkedős szemét poén benne, ami a mostani legtöbb alapja.
    Durva ahogy a legtöbb poént okosan arra építették, hogy kicsit kivicceljék a mai kor vívmányait, technológiákat.
    Ez nekem felettébb bejött.
    Atkinson VR-os jelenete megmarad örökre! :D

Nálam ez most 9/10

Igazi Bondscool film lett !!! :D
  • dzsagon
    Nekem nem mert, tudom mikor és mit alkot a Mester.
  • argo001
    Hálám örökké üldözni fog! :D
  • MrAndree
    Speed 2: Cruise Control

Elég szar film. :)
  • argo001
    Meg tudná valaki mondani nekem, melyik filmben szerepel ez a csodálatos képkocka?
    crazy look
  • CSOCSO
    biztos igazad van.....
  • DantszEE
    Nagyon messze vagytok a Tarantino-i stílus fogalmától, ha erre a filmre azt hiszitek, hogy az ő munkája.:D
    De abban egyetértünk, hogy jó film volt.
  • SzinesGeza
    Ez a Mowgli MDCCCLXXXVIII. feldolgozás tényleg ennyire kellett?
    Miért nem bírnak már egy normális minisorozatot csinálni belőle, amiben benne lehetne végre a teljes sztori?!
  • Bokafix2
    Black Mirror: Bandersnatch (2018)

És már megint az a fránya 1984... emberünk fiatal kocka, reggelenként a Frankie Goes to Hollywood-ra ébred, és játékprogramozó egy ígéretes szoftvercégnél. Épp egy kaland-játék könyv sztoriját írja meg számítógépen. Ekkor elkezdi a fejébe venni, hogy az ő valósága is csak egy játék, amit valaki megírt, és mások irányítják a döntéseit. De tényleg ez a helyzet, vagy csak paranoid?

Egyébként nagyon hasonlít az Alan Wake-beli Night Springs tévéműsor sztorijaihoz... kellően bizarr és érdekes.

8/10
  • CSOCSO
    Mikor neztem az El Royale-t nekem is ki kellett gugliznom, hogy ezt most Tarantino rendezte-e?
  • Jim Morrison
    Mile 22

Folyamatosan, max 2másodpercenként volt 1 vágás. Mintha transformers filmet néznék, viszont itt nem tartozott minden vágáshoz egy másik képarány.
    Amúgy jó lett volna egy sima lövöldének, de így még a nézése is fáj
  • eksy
    Birdbox

Nagyon kíváncsi voltam a filmre, aztán nagyon vártam a végét, és egyszer csak végre vége lett.
    Bár nem találtam benne kifogásolnivalót, nálam nem működött, lehet nem voltam ráhangolódva... ezért nem is pontozom.
  • Jim Morrison
    The Old Man & the Gun

Öreg bankrablóról szól, így maga a film is elég lassúcska. Ettől függetlenük nekem tetszett, egyszer mindenképp nézhető.
    Érdekes, hogy filmek amikben láttam Casey Afflecket, mindig ilyen baromi unott karaktert játszott. Lehet kicsit több filmjét kéne megnéznem, talán változna a róla kialakult képem :c
  • BenedekFeco
    A repülőn lecsúszott egy pár film.

Mother!

WTF-ot néztem egyáltalán?! A cím 100%-ban tükrözi a reakciómat. Tetszett, de mégértem ha valakinek ez nem jön be.

8/10

Bad Times at the El Royale

Ha nem írják, simán rávágom, hogy ez egy Tarantino film, annak minden (jó és rossz) jellemzőjével. Kicsit nekem sok volt a néger luvnya vernyogása, bár jó hangja van, azt meg kell hagyni :)

8/10

Ant-Man and the Wasp

Miért kell minden szuperhősös múviból retardált vígjátékot csinálni? Az "igazságszérumos" jelenetnél már majdnem kikapcsoltam.

4/10

Mile 22

Korrekt akciófilm, semmi extra. Az egyedüli ami idegesített, az a gumiszalag húzogatása. Feleennyi elég lett volna. :)

6/10

Mowgli

Számomra az eddigi legjobb feldolgozás. A történetet ismerjük, még a szövegeket is fejből lehet tudni, annyiszor láttuk már ezt. Nekem nagyon bejött a megjelenítés, csak egy-két helyen volt fura az animáció.

7/10
  • Blasta
    Incredibles 2
    Nekem ez csalódás volt. Az elso részt imádtam. Itt is jók a karakterek, minden frankó, de ebben a részben valahogy nem volt a sztori annyia korrekt mint az elsoben. Itt is egy milliomos tech-guru akarja ismét VÉGLEG kipusztítani a szuperhosoket... komolyan nem volt jobb ötlet? Ráadásul Szilánk sztorijához képest a mostani ellenség motivációja is sántított nekem.
    Oké, a társadalmi utalások rendben voltak, de na.
    Legyen 5/10 mert 1x elmosolyogtam magam rajta.
  • Nyiri
    Megnéztem. Semmi extra. Nem tudom milyen a felhozatal, de ha oscart nyer akkor elég gyér az év :)
  • hapi
    Megnéztem jó volt de ez nem oscar esélyes anyag sztem. Ettől még magyar vagyok és drukkolok meg minden.
  • stargatelost
    Ez egy könyvadaptáció, a könyv pedig 2014-ben jelent meg. Most az, hogy két ilyen film jelent meg egy évben, és a Quiet Place épp előbb, hát ez van. Ha előbb készítik el a Bird Boxot, akkor mindenki azt mondaná, a Quiet Place nyúlta le az ötletet...
  • Sequoyah
    Ha barmit megmutatnak, kik ezek, honnan jottek, hogy neznek ki, az csak rontott volna a filmen. Egy barmifele fenyegetes akkor a legijesztobb, amikor nem lathato, es rejtelyes.

Talan epp ezert nem let bukta a film. Maskeppen csak egy tucat-szornyfilm let volna idiota tortenettel.
  • Sequoyah
    Bird Box (2018)

Ez film olyan, mint amikor a filmkeszito tanfolyam legtehetsegesebb, de tapasztalatlan vegzosei kapnak egy tesztet, hogy a vilag legidiotabb filmotletebol csinaljanak egy jo filmet.

Az alaphelyzet az eleg nyilvanvaloan a Quiet Place-bol ered, ott a hallasukat/beszeduket "vesztettek" el, nem kell messzire menni az otletert hogy akkor most probaljuk meg tokugyanazt, de egy masik erzekszervvel. De mig a Quiet Place fizikaval es logikaval nagy vonalakban magyarazhato, itt semmifele logikus es ertelmes magyarazat nincs. Ott szivesen elgondolkoztam a film kozben azon hogy en hogy oldottam volna meg a helyzetet, de itt annyira nem a mi vilagunk logikaja az ervenyes, hogy folosleges ezen jartatni az agyam.

A fordulatok teljes mertekben klisesek. Az alaphelyzet eredetisegen kivul (ami viszont eredetien hulyeseg) nem sok mas eredetit lattam a filmben. Konnyu kikovetkeztetni hogy melyik ujdonsult szereplovel mi lesz a bibi.

Technikailag a megvalositas viszont jok. A szineszek jok, a latvany jo, a feszultsegkeltes jo. Minden tankonyv szerinti. Semmi sem erdeti es varatlan, de minden profi iparosmunka.

Osszessegeben egy egesz jo film.

6/10

u.i.: az asszonynak kifejezetten tetszett, szerinte 7-7.5/10

Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2019.01.08. 20:37:05
  • LasDen #101391
    Mr. Church

Jó dolog gyerekkorunk mára már többé-kevésbé eltűnt nagy sztárjait újra viszontlátni egy-egy új darabban. Ezúttal Eddie Murphy mérettette meg magát egy drámában.

Egy család és egy szakács barátságának története.

Bár a kritikák csak azt látták, hogy egy fehér családnak fekete szakácsa van és hogy ez mennyire rasszista már. Szerintem egy szeretet teljes és kedves film volt, ahol Eddie Murphy, bár nem sziporkázhat a humorával, de így is jó. És jó látni néha-néha...

7.5/10
  • Koppixer
    Susotázs

"Két szinkrontolmács próbálja meg különféle módszerekkel elcsábítani az egyetlen magyart, aki jelen van a konferencián, amin tolmácsolniuk kell, és aki ennélfogva az egyedüli, aki a fülhallgatójában a szavaikat hallja."

A rendező feltöltötte a Vimeora az idei egyetlen magyar Oscar-shortlistes rövidfilmet. Jópofa dramedy, szerintem sokkal jobb, mint a két éve Oscarral jutalmazott Mindenki. Ráadásul teljesen beleillik a történet a #metoo sztoriba, simán nyerhet is az Oscaron, ha továbbjut a legjobb ötbe.
    Utoljára szerkesztette: Koppixer, 2019.01.08. 17:39:40
  • LasDen #101389
    ¯\_(ツ)_/¯
  • Sheltem
    You were never really here 4. tényleg ? Félre ne érts tiszteletben tartom kinek mi tetszik egyszerűen csak csodálkozom...
    Pedig mindenevő vagyok de az a film...Párommal csak kamilláztunk és utána egy ideig nem néztünk semmilyen filmet olyan jó hatással volt :)
  • Prof William
    MadárDoboz (Birdbox)

Tudom, hogy az alapötlet régebbi mint a Hang Nélkül ötlete de mivel később került megfilmesítésre, ezért tudat alatt is önkéntelenül azzal hasonlítottam össze.

Nem is tudom... Az egész film olyan semmilyen volt. Talán ebben az játszhatott közre, hogy a látás hiányát és az ebből fakadó parát nem tudták olyan jól visszaadni, mint a hang hiányából fakadó paráztatást.

Valamint kb már minden előforduló klisét láthattuk már n+1 világvégés/zombis filmben,

Jó volt és meg lehetett egyszer nézni de semmi extra. Semmi olyasmi, amitől majd még napok múlva is eszembe juthat a film.
  • Kmarha
    Én már csak rágondolok és sajdul meg a szívem azonnal. Nálam ez a rajzfilm szerepel a csúcson, főleg hogy azóta a technikai oldalának is utána tudtam kicsit járni (és a fene egye meg, emiatt még jó párszor újra kell majd nézni.. nincs az a pzs készlet a világon)
  • tigeroo
    Titan A.E.

Ez kimaradt anno gyerekként. Azért mostmár értem hogy miért bukott meg, eléggé rétegfilm szerintem, hiába scifi, meg mese. Pár dolog azért logikátlan volt (Irtsuk ki az emberiséget! Van itt 2 ember nálunk, az egyiket lőjétek ki az űrbe, a másikat pedig börtönözzétek be), de amúgy csavaros volt, szép volt. Kár, hogy hatalmas bukta lett és ez a fajta animáció ki is halt a picsába. Rosszkor volt rossz helyen a film. Megelőzte a korát szerintem, de a végére elfogyott a szufla.
  • tigeroo
    Coco

elbőgtem magam rajta. a fene egye meg, ez de szép film volt. megcsinálták a piszkok, az egyik legjobb Disney film a Lion King óta (legalábbis amit huszoniksz éves léttemre élvezni lehet)
  • Kmarha
    ha az irónia nem jönne át az írott formátumon, a "megbízható szemtanúk" és "hiteles elmondások"-hoz kéretik a gúnyos felhangot odaképzelni.
  • Kmarha
    UFO
    (2018)

Az összeeskűvés forum látogató, mindenkit idegesítő, légből kapott számadatokkal dobálózó hülye gyerek lát egy hírt a mobilján, hogy az egyik reptéren UFO-t láttak. Azonnal össze is veti az információkat, hogy rájöjjön, megint egy idegen látogatást akar a kormány eltitkolni, mert hogy "az ott dolgozok pontosan tudják az időt". ??????

Aztán jön még egy hatalmas bullshit lavina: hivatalosan azt állítják 5 láb méretű drón volt, amit észleltek. Főhősünk azonban rájön, hogy ez hazugság, mert a mindenképpen megbiztató szemtanúk azt állították, hogy akkor volt mint egy kinyújtott kézzel kitartott érme.
    Ráadásul a hiteles elmondások alapján xxx méterre volt, és a felhők alatt 250-300 méterre lebegett (mert hogy ugye ezt is rohadt könnyű mindenkinek meghatározni az ablakból kibámulva), akkor száz százalék, hogy 2750 láb magasságon lebegett a dolog, imigyen könnyen kiszámíthatóvá válik, hogy nem 5 láb átmérőjű drón volt az, hanem egy 88 láb átmérőjű UFO.

Aztán kiderül, hogy a hülye gyerek valójában korunk legnagyobb matematikai elméje lehet (legalábbis van benne potenciál), így hát át is térünk a kicsit tudományosabb okfejtésre.

Innentől az átlag néző számára kusza matematikai és kódfejtési őrjöngésbe váltunk át, ami biztos hogy nevesebb tanárok és tudósok által validált anyag, de nem matematikus lélek szempontjából inkább inkább csak unalmas. Még akkor is, ha egyes aspektusait érted, nincs kedved végig darálni a bizonyításokat, levezetéseket a film hátralévő 45 percében.

Okos és intelligens filmnek ajánlották, és elhiszem, hogy a kódfejtős részei a forgatókönyvnek tényleg azok, de ez mind a nézhetőség rovására mentek. Számomra legalábbis. Lehet okos filmeket találni, melyek lekötik a nézőt. Itt egy-két párbeszéden és elmélkedésen kívül, túl sok pozitív élményt nem kaptam.

A felénél kapunk egy határidőt, onnan kicsit élvezhetőbb lesz a film, de ajánlani én nem nagyon fogom.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.01.06. 16:07:20
  • CSOCSO
    Bird Box

Egesz jo kis film volt. Sok dolog nem derult ki. Misztikusnak hagytak az egeszet. Semmi nincs megmagyarazva de ettol fuggetlenul nekem bejott. Leginkabb mert izgultam sokat, hogy mi lesz. Maga a sztori nem volt fenomenalis. Altalaban az ilyen filmek gagyik szoktak lenni es sokszor felidegesitenek a hulyesegeikkel. Pl amikor a feka srac elkezdett magyarazkodni mar fogtam a fejem, hogy -na ezek sem birtak kihagyni, hogy valaki ultramodon megteritsen mindenkit. De szerencsere nem az lett belole. Sokan fikaztak. Kellemeset csalodtam. Szerintem 7/10 et megerdemel.
    Happeningnel jobb volt. De mar nem emlekszem arra mennyit adtam
  • LasDen #101380
    Going by the Book

Imádom ezt a filmet. Fantasztikus humora van és teker egy jót a bankrablós sztorin.

7/10

The Equalizer 2

Nahát, egy híres(ebb) színész, aki az előző részben nem játszott. Hmm-hmm, vajon milyen szerepe lesz? Jobban tetszett volna, ha az első részhez hasonlóan valami nem személyes küldetést vállal be. De így csalódás. Bár Denzel még ilyenkor is menő...

5.5/10

Venom - A Tom Hardy Show

Végy egy semmilyen, nulla történetet, ami nem túl szar és nem is túl jó, add hozzá Tom Hardyt, hagyd hogy sziporkázzon és kész is a kasszasiker. Látom miért lett ez olyan sikeres és hogy miért gyenge film. Viszont gyorsan elment ez a 2 óra. Guilty as charged...

7/10