106843
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bokafix2
    American Animals (2018)

Egy nagyon értékes könyv elrablásáról szól a történet, amit néhány egyetemista fiatal próbál kivitelezni. Szerintem elég jól sikerült a film, végig lekötött.

8/10
  • stargatelost
    Ez nem a film hibája, a könyvben sem derülnek ki ezek a dolgok.
  • Tikal #101375
    Ne már, hát pont nem ez volt a lényege a filmnek :D
  • Jim Morrison
    Searching

Az alapkoncepció, hogy mindent egy képernyőn keresztül látunk annyira nem mozgatott meg, de a magas értékelések miatt megnéztem, és kellemesen csalódtam. Tetszett.
  • Nyiri
    Csak ilyen apróságok

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mi a "szörny"? Hányan vannak, mi a célja. Miért akarja kiírtani földet? Miért van az hogy pár ember nem lesz öngyilkos hanem követő? Mi az ellenszer (vakságon kívűl)... Stb... Rengeteg olyan kérdés ami megválaszolásra várt.

Karakterekkel igazából nem is volt bajom csak az egész sztori hiányos.
  • Tikal #101372
    Mire gondolsz?

Szerintem Sandra Bullock végig ment az útján... mi maradt lógva? Nekem egyébként nem ezért nem tetszett, valahogy nem tudott úgy behúzni mint a Quiet Place
  • Jim Morrison
    /Den skyldige/ A bűnös

Jó volt, azért kicsit idegesített, hogy ilyen időkritikus melóban nem tud párhuzamosan csinálni 2 dolgot

Beszélni valakivel telefonon, és közben szólni, hogy akkor addig ezt a kocsit körözzék, stb
    .

// Az belefér, hogy a film kedvéért nem volt pontos a mobilok bemérése.
  • Nyiri
    Bird Box - Értékelhetetlen. Se eleje se vége. Mármint a miértek tekintetében. Mondhatnánk azt, hogy a rendező a nézőre bízza a döntést, de ez csak egy lusta kifogás lenne. Egy jó alapötlet pocsék tálalásban.
  • Sequoyah

a katonaság látóterébe került a csaj, így megtalálhatták Bee-t is

-> ez onmagaban boven elegendo magyarazat.

de az ezredes segíthetett volna elmismásolni, mégiscsak megmentették

Az ezredes valoszinuleg pontosan tudta, hogy egy szemelyben mit sem fog erni a szava. Szoval
    1: jo esellyel nem hisznek neki, es tovabbra is ellensegkent tekintenek ra.
    2: ha megis hisznek neki, akkor is mint veszelyforraskent tekintenek ra.
    - hozzateszem joggal... az Autobotok bekaphatjak hogy a mi bekes bolygonkra exportaljak a haborujukat, veszelyeztetve a komplett emberiseget. Az emberiser erdekeben egytol egyik likvidalnam oket (ha szepen megkerve maguktol nem tavoznak), pusztitsanak inkabb valami kietlen bolygot a sajatjuk utan.
    3: ha esetleg meg ossze is baratkoznak, akkor is Bumblebee szem ele kerul, es konyebb lesz ot megtalalni, mikozben a parancs kifejezetten az volt, hogy rejtozkodjon.

Szoval semmilyen objektiv elonye nem lett volna szamara a maradasnak azon kivul hogy haverkodhatnak...
  • Sequoyah
    Bumblebee (2018)

Na ez a film pont olyan, amilyennek lennie kell ha Michael Bay vegre kiszall belole:) Az utobbi (vagyis az elson kivul az osszes) filmnek szinte osszes nagy hibajat sikerult kijavitani benne..
    - A robotok vegre ROBOTOK, nem pedig robotnak nevezett alakvalto szornyek, akik robotvert vereznek, hosszu robotszakallal jelzik hogy oreg robotok, es robotdinoszauruszt lovagolnak... Tehat nagyobbreszt ujra mechanikus szerkezetek, es nem T-1000kent folynak at egy masik alakba, hanem felismerheto, hogy pl az auto mely alkatresze hova kerul a ketlabu formaban.
    - Nem 2.5 ora folyamatos atlathatatlan robbanassorozat, aminek mar az elso orajaban epilepszias rohamot kapok, hogy a vege mar erdektelenne valjon mert kifarad az agyam.
    - Nem egy 100+1-edik blockbuster ahol azzal akarjak kiszurni a szemunket, hogy mar megint lerombolnak egy nagyvarost/bolygot.
    - Ujra emberi foszereplo van, es nem csak diszletkent szerepelnek homo sapiensek.

Egy hulyeseg maradt a filmben a tobbi reszbol. A katona figura, aki egy szemelyben mindig mindenhol ottvan, akar tengeralattjarot kell vezetni, akar helikoptert, akar a nagyvarosban, akar a vilag vegen a sivatagban. Nem tudtam nem arra gondolni, hogy ha a hadserege HADSEREG-kent jelenne meg vegre, akkor a robotok kepernyon latott teljesitmenye alapjan gyorsan legyalultak volna mindkettot, es az utanuk erkezo kovetkezo 100-at is... De igy hogy tartalekos nemzeti garda egy kisebb egysegekent vonultak fol, egyetlen fizetett katonaval, nem csoda hogy nem birtak veluk:D

Es egy oriasi kihagyott ziccer: a 80-as evek. Ez lett volna a tokeletes alkalom meg idejeben kiaknazni az alakulo divatot, es a 80-as evek nosztalgiajat az arcunkba tolni (ami nekunk Magyaroknak meg a 90-es evek is), ami pl a Stranger Thingsben olyan jol sikerul. Itt viszont 1-2 zenebejatszason, es haverok autoin kivul nagyon kiaknazatlan maradt, akar ma is jatszodhatott volna.

Az elso resszel erdemes osszehasonlitani igazabol, mert az utana kovetkezok olyan kirtikan aluli szarok, hogy emliteni sem erdemes.
    - A foszereplo es a hattertortenete sokkal jobb mint Shia Labeouf, akinek a fo problemaja az volt hogy hogyan dugja meg a suli jocsajat, ami egybol sikerult neki mihelyst jobb kocsit villantott...
    - A sztori kidolgozottabb, le tud lassitani amikor le kell, es folporog amikor porognie kell. Van szep ive a tortenetnek. Nem akartak tul sok mindent gyomoszolni a 2 oraba.
    - A "csalad" karakterenek a szerepe hasonlo, de 2007-ben valamivel jobban sikerult viccesebben es emlekezetesebben alakitaniuk. Akkor szeretheto hulyek voltak, most inkabb csak hulyek:)
    - Most abszolut hianyzott a mitologiai/osszeeskuveselmelet vonal, ami szamomra eleg sok plusz szint vitt a filmbe. De ez inkabb egyeni velemeny, sokak szamara ez eppen pozitivum is lehet:)

Szoval osszessegeben nekem a 2007-es Transformers jobban tetszik egy icipicit, mert stilusosabb es emlekezetesebb, de ez is szorosan ott van a nyomaban, es sok reszletben jobb is nala.

7.5/10
  • BaliBoy
    Nincs benne, de ő már a Bay féle utolsó két részben sem szerepelt.
  • SzinesGeza
    Ha Shia LaBeouf nincs benne, már plusz pont!
  • nordan
    pedig ezt nagyon lehúzták anno,de szerintem is az egyik legjobb vígjáték
  • LasDen #101364
    azért az utóbbi években bőven akadt rakás szar filmjük. Mint a Throne of Atlantis vagy a Killing Joke...
  • BaliBoy
    Bumblebee

Úgy látom mások is Úrdongó napot tartottak. :D
    Kedves, családias film, de ugyanakkor komolytalan is egy kicsit. Disney mese feelingem volt végig. Magyarul, nem aggódtam magam túl a szereplőkért mert már az elején lehetett tudni/érezni, hogy ebben a filmben nem lesznek nagy tragédiák.
    Volt 1-2 dolog ami előtt értetlenül is állok. pl.:
    Ok, értem, hogy a '80-as években játszódik a film, de a hiper-szuper technológiát képviselő robotok miért egy Spektrum zx86 grafikáján keresztül látják a világot??
    A másik... az emberek vízpacává pukkannak.... ez szerintem irtó gagyi volt. Ha család baráttá akarták tenni, akkor inkább csak magát a lövést mutatták volna az "eredményét" pedig nem.
    Végül arra sem kaptunk választ, hogy miért pont a Földre kellett jönni és miért kell elrejteni az álcák elől?!

A zenék - mint a Ready player one esetén is - nagyon jók voltak.

Nekem a Bay féle filmek jobban bejönnek mint ez, de azért nem volt rossz.

Vacillálva de:
    7/10
  • Bokafix2
    Suicide Squad: Hell to Pay (2018)

Teljesen nézhető, és már rájöttem, hogy a DC az animációs filmekben igazán erős... akad egy-két jó kivétel az élőszereplős filmjeik sorában is, de az animésönökben eddig sosem csalódtam. Mindegyikre megadható egy jó erős 7-es, de inkább 8-as.
    Jelen epizód elég brutális, nem finomkodnak, repkednek a végtagok rendesen, és a történet is rendben van, szóval hamar elrepült az a másfél óra. Jelentkezhetnének ilyen mozikkal gyakrabban is.

8/10
  • hawkie22
    Bumblebee

Szerintem egész jól megcsinálták. Örültem neki, hogy a régi, képregényes külsejüket vették elö. Kicsit családiasra vették a figurát, nincs is benne annyi bunyó, mint a többi Transformers-filmben, de pont elég. A végét nem nagyon értettem,
    miért hagyta ott a csajt, igaz, hogy
    a katonaság látóterébe került a csaj, így megtalálhatták Bee-t is, de az ezredes segíthetett volna elmismásolni, mégiscsak megmentették
    de ennyi baj legyen vele. Kíváncsi leszek, hogy folytatják, erre lehetne egy rebootot építeni.
    Számomra az elsö Transformers-el egy szinten van, a 2. rész se volt rossz, de a többit szépen el kéne felejteni, föleg a Last Knight részt.

7.5/10
  • LasDen #101360
    Oscar

Pont kezdődött a tv-ben, hát maradtam. Még mindig zseniális ez a film :D

7.5/10
  • Kandurex
    Zűrdungó

Azsszony szerint ez vót a legjobb Transformers film. Nyilván, női szemmel ez biztos. Szerintem még mindig az első rész a legjobb, ez meg legyen mondjuk a második helyezett. Mer' tényleg jó.

7/10

Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2018.12.30. 18:59:47
  • darkSectorxxx #101358
    Án régebben meglestem, szerintem nagyon jó volt, és jön nemsokára a folytatás, direkte folytatás.. :D
  • Jim Morrison
    Happy Death Day

Jobb volt mint amire számítottam. 'Könnyed kis gyilkolós film'
  • TBTPumpa
    Ez a film fáj, de nagyon...
  • LasDen #101355
    teljes méretben szerintem simán olvasható mi van odaírva... :D
  • Tikal #101354
    Én is, csak kurva nehéz elolvasni :D
  • LasDen #101353
    én szeretem a lilát, úgyhogy evvan :D
  • Tikal #101352
    Lilánál jobb színt nem is választhattál volna :)
  • Jim Morrison
    Bad times at the el royale

Tarantino-s, jól állt neki.
    6-7/10
  • LasDen #101350
    Unalmamban összedobtam, hogy melyik 20 film volt a legjobb idén számomra... :D
  • LasDen #101349
    They Shall Not Grow Old

Igazán érdekes élmény...

7.5/10
  • Sequoyah
    Miert, egyebkent neked szoktak tetszeni a Will Ferrel filmjei?
  • AnuluWork #101347
    Holmes and Watson
    1/10

Amikor a film kezdete után pár perccel már 3 pár megy ki a teremből, a film végén valaki azon örvendezik, hogy de jó, hogy most nem ő fizette a jegyet, a pasik meg bocsánatot kérnek a csajuktól, hogy ezt nézték meg BÁRMI MÁS helyett, akkor az mindent elmond a filmről.

Katasztrófa.

Ilyet még videón is ciki lenne kiadni, nemhogy moziba engedni.

Will Ferrell legrosszabb filmje. Gondoltam ua páros, mint a Taplógáznál, annyira szar nem lehet így karácsony után. De ..., lehet ...
  • Jim Morrison
    The Sisters Brothers

Kis cowboyos film, nem az akció-dús fajtából, hanem inkább a drámaibból, ami a történetre és karakterekre koncentrál.
  • Zephyr Retiring
    A grincs.

18 éve van meg a lemez. Ideje volt végre megnézni..

Röviden: mese habbal.
    Bővebben: aki bírja Jim Carrey humorát, annak vélhetően bejön.
    Többiek inkább kerüljék. Részemről újabb 18 évig hanyagolom....

Idén már nem jelentkezem. Ezért, én már most kívánok békés, jó filmekben gazdag kellemes új esztendőt!
  • Sequoyah
    Christmas Inheritance (2017)

Tokeletesen ugyan az a koncepcio mint a "A Christmas Prince: The Royal Wedding" amit lentebb szidtam. Viszont igy kell ezt jol csinalni, amit ott elrontottak, itt odafigyelve jol megcsinaltak.
    Szoval a koncepcio mint irtam ugyanaz, nepszeru, mar bevalt temakor, mar bizonyitott klisek, alacsony koltsegvetes, legalabb egy szinesz aki nem A kategorias sztar, de van legalabb 1 sikeres sorozata.

De a lenti filmmel ellentetben itt az alacsony koltsegvetes nem az osszecsapott munkaval egyenlo, itt igyekeztek odatenni magukat a filmesek. Es a tortenete is ertekelheto, es ha nem is vilagmegvalto, de azert megprobaltak valami elvezhetot alkotni, es nem csak a forgatas elott csaptak ossze.

Tehat ha az asszony azt mondja "nem tudom mit nezzunk, tegyel be valami karacsonyit a Netflixen", akkor vallalhato dontes ezt elinditani. Kicsit melengeti a szivet mint a jobb romantikus vigjatekok, aztan elfelejtjuk:)

6/10
  • darkSectorxxx #101343
    Jaja ez meg hab a tortán.... rettenetesen nagyot csalódtam.

Iszonyatosan látszott, hogy Stallone paádézot csak a filmben, mintha direkt kikötés lett volna, hogy ő játszhat a filben, de a kisujját se kelljen megmozgatnia közbe.

meg mintha 2 külön filmet vágdostak volna össze, ami találkozik az utolsó 15-bercében, Na meg az a szutyok befejezés is. :D LOL
  • Shep
    Az a baj ,hogy a bunyóknál meg nagyon látszott, hogy Stallone a közelében sem volt a verekedéseknek, kaszkadőr nyomta helyette, ami önmagában nem lenne baj hiszen már nem fiatal, csak hát nagyon feltűnő volt.
  • darkSectorxxx #101341
    Szupercella 2:

Egy mérhetetlenül rossz film lett.
    Szégyen maga a film. Meg az hogy ehhez a nevét és karakterét adta Stallone. Arnold bölcsebb volt, így utólag nézve.

Se eleje, se közepe, se vége.
    Egy kb 1.5 órás youtube trailer szinte az egész.

Erős jóindulattal 3/10

Az a 3 pont Stallone miatt meg a néhány bunyós jelenet miatt.
    Ha stílusos szeretnék lenni, akkor azt mondanám, ez az akció filmek "Alien vs Predator 2"-je.....

Bár felesleges is lenne, mostanra már arra sem emlékszik senki.....
  • Jim Morrison
    Green Room

Tetszett. Nem egészen ilyen filmre számítottam, azt hittem 12+-os kis thriller. Ahhoz képest.. :D Nem karácsonyi film, de nekem bejött, ajánlom.
  • Kmarha
    Karácsonyi kikapcsolódásnak egy kis ördög szállta gyermek horror, avagy Trump eredet története

The Omen
    Ómen

A film mai szemmel már nagyon szájbarágós. Nem csak a történet mesélésben, de a képi világ és a zene is mindig pontosan rámutat, mi is fog történni. Egyszerűen nincs lehetőséged meglepődni.
    Gondolom 76-ban ez a feszültség keltés egyik eszköze volt. Nem tudom, nekem a 3 évvel régebbi stílus társa ennél sokkal feszültebb, idegborzongatósabb volt (Ördögöző). Egyedüli kivétel a végén a házban osonás (az is a kutya részéről). Ebből több kellett volna.
    Ahogy a gyerekkel megvalósított paráztatásból is. Szintén a fent említett előd emelendő ki ebből a korszakból, ott ez is jobban működött.

Nem hibának rónám fel, mert elsősorban az időnek tudható be, de megemlíteném az elégé vérszegény megvalósítást, gagyibb maszkokat, felhasznált állatbábukat. Ami kevésbé bocsátható meg, az a jól kivehető bokorban bujdosó statiszták (és állatidomárok gondolom), illetve a "kaszkadőr" mutatványok megvalósítása. Erre már akkoriban is jobban oda lehetett figyelni.

Egy múzeumi körsétának megfelelt.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.12.25. 21:45:28
  • repvez
    igen utólag összerakja az ember, de akkor is az ott egy hiányos rész. ÉS még sok kisebb is volt.