Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
emlékeztet rá, mert: ez is ~100-120 évvel ezelõtt játszódik, ez is bûvészes, és van benne szerelmi szál
és mégis összevethetetlenek, mert: teljesen más a történetvezetés, totál más a politikai háttér, és az egész teljesen másról szól, totál más a sztori, stb
kifejtsem bõvebben is, vagy így érthetõ?
+
"szerintem teljesen mások, ennél fogva nem is lehet összevetni õket"
<#taps>#taps>
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Edward Norton, Jessica Biel és Paul Giamatti fõszereplésével készült, kissé a Tökéletes Trükkre emlékeztetõ film.
A két filmet sokan elõszeretettel hasonlítják össze, mégis szerintem teljesen mások, ennél fogva nem is lehet összevetni õket - ott két fél rivalizálása, itt politikai dráma húzódik a háttérben. A hasonlóság kimerül a korban amikor játszódnak, és a bûvésztrükkökös háttérben.
A történetvezetés elég lassú, de számomra mégis élvezetes volt, a tempó engem a régi klasszikus történelmi filmekre, pl. a Sissi-re emlékeztetett.
10/7
'96-os katasztrófafilm Stallonéval. Én azt gondoltam, hogy legrosszabb esetben is kapok egy kiemelkedõ látványvilágú, ám minden más téren közepes fasza kis kalandmozit. Ehelyett egy nézhetetlen, értelmetlen, logikátlan sablonbaromsággal szúrták ki a szememet, elejétõl végéig katasztrófafilm volt, de szó szerint. Sly kivételével mindenki csak ripacskodott, soha nem értettem, hogy mit miért csinálnak, mibõl miért következik az adott esemény, tulajdonképpen semmit. Pedig ennél komplexebb filmek is lecsúsztak már a torkomon.
A látványvilágra adok 1 pontot, a film elején a robbanás egész jó volt, meg néhány késõbbi jelenet is elég tûrhetõen nézett ki, plusz a zenéje is kap 1 pontot, mert helyenként feltûnõen hangulatos volt. És ennyi.
2|10
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Az eddig jórészt videoklipekben utazó Mark Pellington Sundance-fesztivált megjárt kertvárosi mozija ugyanakkora odafigyeléssel és alázattal kezeli egy a múltjába vágyó és a jövõjét ismerni gondoló férfi drámáját, mint az õt körülvevõ világ elfojthatatlan vágyát a megmagyarázhatatlan csodák (fõszereplõnk pesszimista és agnosztikus szótárában inkább véletlenek) megmagyarázására.
Az írás maradék részéért lehet kattintani a fenti linkre, ha viszont csak elküldeni szeretnétek engem, elég a "válasz erre" gombra is 😊
A ravasz, az agy, és....: õ Kutya a fõgengszter
Rise of the footsoldier: hasonló focis-balhés film, és nem akarom senkinek lelõni de eléggé kulcsfigura benne!
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
fasza film...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Az utóbbi hónapok egyik legkülönlegesebb, legösszetettebb, legegyedibb filmje, amit láttam.
Bár 2006-os a film, sajnos csak most jutottam el a már-már hihetetlenül magas imdb értékelései ellenére, hogy megnézzem. A 'User Comments'-nél pl. nagyon keresni kell olyan kritikát, ami 10/8-nál kevesebbre értékeli...
A korai Los Angeles egyik kórházában, és ezzel párhuzamosan egy fantáziavilágban játszódó film talán legjobban 'A Faun Labirintusá'-ra emlékeztet, bár nekem a The Fall sokkal jobban tetszett mint del Toro filmje.
Rettentõen különleges helyszínek és díszletek, brilliáns képi megoldások, meghökkentõ ruhák, egyedi történetmesélés minden mennyiségben...
A film nézése közben néha az volt az érzésem, olykor túl lassú a film, de a film végére érve, és visszatekintve valahogy mégis pont megfelelõ.
Az indiai rendezõ, Tarsem Singh már villantott pár dolgot az általam jóval inkább érdekesnek, mintsem jónak tartott "The Cell - A Sejt"-ben, ám a The Fall sokkal mélyebb és jobb.
Aki szereti az egyedi filmeket, a különleges látásmódot, az mindenképp szerezze be.
10/8.5
"...John King írt egy könyvet a '90-es évek munkásosztályáról. John King angol. Így lett a könyv fõszereplõje egy londoni srác, aki tökéletesen eleget tesz az iménti bemutatkozásnak, szaporíthatnám a szót, de minek. Tommy, mint a legtöbb fõhõs, szimpatikus srác, törõdik öreg nagyapjával, számíthatnak rá a haverjai, nem az a fajta, aki kellemetlen meglepetést okoz. Tommy azonban futballhuligán, mégpedig nem is a szívbajos fajta, akit így egy tanulságos történet során az élet annyi megpróbáltatás elé kell, hogy állítsa, ami még õt is megtöri, talán szó szerint is. Vagy mégsem?"
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Yo, Bitch!
Mar nagyon vartam, de sajna nem volt annyira jo mint amire szamitottam.
igy is siman 8/10
de nem volt eleg torz es leginkabb a zenek nem jottek be annyira nagyon.
Nagyon jo volt de nem lett a kedvenc animacios filmem.
nightmare before xmas jobban tetszett.
"The trees move. Do you not see it?"
de én még ide sorolnám az Amerikai szépséget, a Hét mesterlövészt, a Pillangót stb stb.....
lényeg h én tuti nem pótolok ilyen filmeket,úgyhogy sry Yahoo én a POKOLRA KERÜLÕÕÕÕÕK!!!!!!!!!! 😄
Yo, Bitch!
(igen, nem láttam a Keresztapát 😄)
12 Angry Men (1957)
Alien (1979)
Die Hard (1988)
Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)
Goodfellas (1990)
Groundhog Day (1993)
The Matrix (1999)
One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975)
Pulp Fiction (1994)
Raiders of the Lost Ark (1981)
Rocky (1976)
Saving Private Ryan (1998)
Schindler’s List (1993)
The Shawshank Redemption (1994)
The Silence of the Lambs (1991)
Star Wars (1977)
Terminator 2: Judgment Day (1991)
Titanic (1997)
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Na ilyen idétlen filmet sem láttam még, de sokat nem is vártam Frasertõl újdonsült gyökérkalandfilmhõstõl! 😄
Voltak régen ilyen nagyon rossz mesefilmek, amik igy délután mentek a tv2-n, na hát totál ilyen feelingje van(csak kicsit több a vizuális effect). A történet meg amellett h sztem hülyeség, még totál egyszerû is, ami besorolás az ilyen egyszernézõs családifilm kategóriába!
10/6 (csak mert az Utazás a Föld középpontja felé-nél tuti jobb)
"...De amikor nem nagyon hollywoodi, akkor nagyon profi. Igazi remekmû, és nem abból a fajtából, amitõl az ember elájul, de soha többé nem nézi meg. Ennek minden másodpercét imádtam, már a fõcímmel megvettek kilóra, és egészen biztosan a gyûjteményemet fogja bõvíteni. Persze, ehhez kell egy alap érdeklõdés, és ahogy írtam, szerencsés véletlen volt, hogy éppen a Stone film után néztem meg, de ez mit sem von le az értékébõl. Must see!"
bár filmjeit inkább csak egyszer nézem meg)))
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Rongyosra néztük azt a filmet VHS-en, és még alábeszélõs változatban!!!!!
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Engem meg az érdekelne melyik az a Chuck N. film amelyikben a Sátán vagy hívei vagy ilyesmi ellen harcol. Van benne az a "híres" jelenet -"Ez neked ütés" és puff Norris apánk megmutatja a fószernak, hogy mi egy ütés, még a Paul (Peter és David-Barbár Ikrek másik "alapfilm" :-D) ikrek Óvóbácsik filmjükben is leutánozzák példaképüket!
Habár ezt se tudom megnézni mert már évek óta elromlot a VHS lejátszóm. <#rinya>#rinya>
Köszi 😄 Fúú, de imádtam anno, azonnal csáknorrisz akartam lenni!
(in progress xD)