Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Aztán vedd észre a szmájlit

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az egy az még szolíd kisvárosi volt,hazatért katona,aki felveszi a harcot a zsarnokoskodó rendõrfõnökkel.(Bárcsak itt is lennének Rambok,a jó értelemben és eltakarítanák a szemetet)de a 2.már korszakalkotó leszámolásmegmentõs filmmé avanzsált.3.az meg olyan amilyen..és ugye a 4meg tudjuk kemény lett:-)
Go Jeff Go!!!!
Öregem, ez a mondatod kiütött mára...
http://joeperry.blog.hu/
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Egyébként szerintem ez nem teljesen igaz, mert akkor pl én se szerettem volna a Halál 50 óráját hiszen az már jó régi film volt akkor mikor én láttam, vagy a 7 mesterlövészt, a régi ninjas filmeket, vagy a többi régi filmet. Szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy divat a mai kölykök körében a régit leszólni és égõ ha valaki nem látta az éppen aktuális betment, agyonlõlek széttaposlak 30-at, vagy éppen a gyilkos akármicsodákat legújabb részét.
a Daylight nekem sem tetszett soha 😊
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
ezeket senki nem vitatja el, hogy az évszázad legnagyobb klasszikusai között tartják õket számon.
de teljesen más már egy akcióra, mozgalmasságra vagy épp ijesztgetésre épülõ film, mivel teljesen mások az igények, és ami a legfontosabb, az ingerküszöb.
a Piszkos Harry, Bosszúvágy, stb anno mekkora kult volt, és kult annak aki 'idejében' látta, ellenben most maximum ásítást váltana ki a legtöbb, a filmet újonnan megtekintõ emberbõl.
Ezért is céloztam arra, hogy ez fõleg mûfajspecfikus sajátosság, és az akció, katasztrófa vagy épp horrorfilmeknél érhetõ leginkább tetten.
Az 1920-as években készült múmiafilmeken vagy vámpírfilmeken anno sokan kiszaladtak a moziból az ijedtségtõl, ma pedig max hangos nevetést vált ki az az emberekbõl, hogy ezen ijedtek meg régen az emberek - mikor mai szemmel egy kertv-s délutáni filmben sokkal több erõszak és ijesztgetés van, mint mondjuk 60 éve bármely filmben.
de egy gyerekkorában dragonball és társai manga-gagyiságokon, most meg moziban az üres látványorgiát jelentõ Transformers és társain felnövõ, most 15-16 évesek többsége mennyire fogja jónak látni szted a pl. nálam is az akció csúcsát jelentõ Die Hard trilógiát?
valszeg semennyire.
Teljesen mindegy,mert a jó film az jó ennyi.Ha 50-ben vagy idén készült.
Egy Ben Hur mindig az marad,egy Casablanca is,vagy egy Elfújta a szél,lehetne sorolni.A lényeg benned a nézõben van,hogyan ülsz neki.(Persze aki most tizenéves,már ebben a high-tech világban nõtt fel.
Aki picit idõsebb az még emléxik amikor juj van tv-n dejó,igaz fekete-fehér,de lehet nézni magyar tv-t,mert csak 1 adás volt hétfõn meg ugye szünnap.4.-es voltam mikor lett színestv-nk.Hogy örültem hogy nézhettem a természetfilmeket színpompásan)
Nem mai filmek,nemvolt számítógépes trükk,lehet is látni,de akkor is maga a történet a színészek elviszik hátukon.
Jó az igaz,hogy gyerekként jobban lelkesült az ember bizonyos filmekért.Pl Vissza a jövõbe sorozat,vagy lehetne mondani az akkori akciófilmeket.Rambo,Commando,és tsi.Ezeket most nézve is nosztalgikus érzés támad,és igenis szórakoztatóak voltak.
Egyébként a Daylight tényleg nem egy remekmû,még moziban láttam amikor játszották,mert akkor Stallone=mozi!
Go Jeff Go!!!!
privátban küldöm a címem a dvd-hez 😄
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
nem egy fiatalabb ismerõsöm, aki sajnos csak az elmúlt 1-2 évben nézte meg pl. az Emlékmást, nem érti, miért volt azért a filmért mindenki oda anno, hihetetlen gagyinak tartja - pedig én mai szemmel is az egyik legjobb sci-fi akciónak tartom, 90' óta alig volt olyan év, amikor ne néztem volna meg.
és még sorolhatnám a hasonló filmes példákat...
a mai rángókamerás, tinisztáros, 10 vágás / másodperces filmvilágban totál mást jelent egy pl. akció vagy horrorfilm, mint anno.
Ha most megnézem a Keresztapát mit von le az értékébõl hogy mikor készült? Nem sokat, max nem 5.1 meg HD kép...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Péntek van, 11 óra. Aki a héten mond ennél nagyobb baromságot, annak kiküldöm postán a Daylight DVDmet ingyen.
Tudod, mik voltak még '96-ban a kasszasikerek? ID4, Twister, Mission Impossible, Szikla... Mindegyik teljesen élvezhetõ mai szemmel is, a világon semmi gond nincs velük, egy 13 éves filmen még nem fog az idõ.
Ezt meg nem értem:
"Ez kb olyan, mintha 10 evésen nézned meg a Rambot-t megjelenéskor, vagy ma, amikor mar felnõtt ember vagy."
A Daylight -akárcsak a Rambo- egy felnõtteknek, vagy legalábbis idõsebbeknek szóló katasztrófafilm. Akció van benne, tehát ebben mondjuk stimmel a Ramboval. 10 évesen a Ramboból szinte semmit nem fogtam volna fel, így szerencse, hogy újranéztem felnõttként is. Ez történt a Daylighttal is.
Tele van ordító baromságokkal az egész film, amiknek a világon semmi értelme. A maga idejében is pontosan ilyen volt, most is az. A ripacskodás és a kurvára idegesítõ szereplõk sem utólag kerültek bele, ahogy az összefüggéstelen cselekmény sem.
A film bizonyos pontjain nézhetetlen, annyira zavaró, hogy semminek semmi értelme. Nézd újra, kíváncsi vagyok, mennyit adnál rá...
A te hibád az, hogy csak most nézted meg.
Ez kb olyan, mintha 10 evésen nézned meg a Rambot-t megjelenéskor, vagy ma, amikor mar felnõtt ember vagy.
Kicsit el kéne gondolkodni ezeket, hisz te nagy kritikus és filmzseni vagy.
Nem is értem igazából...
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
emlékeztet rá, mert: ez is ~100-120 évvel ezelõtt játszódik, ez is bûvészes, és van benne szerelmi szál
és mégis összevethetetlenek, mert: teljesen más a történetvezetés, totál más a politikai háttér, és az egész teljesen másról szól, totál más a sztori, stb
kifejtsem bõvebben is, vagy így érthetõ?
+
"szerintem teljesen mások, ennél fogva nem is lehet összevetni õket"
<#taps>#taps>
Edward Norton, Jessica Biel és Paul Giamatti fõszereplésével készült, kissé a Tökéletes Trükkre emlékeztetõ film.
A két filmet sokan elõszeretettel hasonlítják össze, mégis szerintem teljesen mások, ennél fogva nem is lehet összevetni õket - ott két fél rivalizálása, itt politikai dráma húzódik a háttérben. A hasonlóság kimerül a korban amikor játszódnak, és a bûvésztrükkökös háttérben.
A történetvezetés elég lassú, de számomra mégis élvezetes volt, a tempó engem a régi klasszikus történelmi filmekre, pl. a Sissi-re emlékeztetett.
10/7
'96-os katasztrófafilm Stallonéval. Én azt gondoltam, hogy legrosszabb esetben is kapok egy kiemelkedõ látványvilágú, ám minden más téren közepes fasza kis kalandmozit. Ehelyett egy nézhetetlen, értelmetlen, logikátlan sablonbaromsággal szúrták ki a szememet, elejétõl végéig katasztrófafilm volt, de szó szerint. Sly kivételével mindenki csak ripacskodott, soha nem értettem, hogy mit miért csinálnak, mibõl miért következik az adott esemény, tulajdonképpen semmit. Pedig ennél komplexebb filmek is lecsúsztak már a torkomon.
A látványvilágra adok 1 pontot, a film elején a robbanás egész jó volt, meg néhány késõbbi jelenet is elég tûrhetõen nézett ki, plusz a zenéje is kap 1 pontot, mert helyenként feltûnõen hangulatos volt. És ennyi.
2|10
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Az eddig jórészt videoklipekben utazó Mark Pellington Sundance-fesztivált megjárt kertvárosi mozija ugyanakkora odafigyeléssel és alázattal kezeli egy a múltjába vágyó és a jövõjét ismerni gondoló férfi drámáját, mint az õt körülvevõ világ elfojthatatlan vágyát a megmagyarázhatatlan csodák (fõszereplõnk pesszimista és agnosztikus szótárában inkább véletlenek) megmagyarázására.
Az írás maradék részéért lehet kattintani a fenti linkre, ha viszont csak elküldeni szeretnétek engem, elég a "válasz erre" gombra is 😊
A ravasz, az agy, és....: õ Kutya a fõgengszter
Rise of the footsoldier: hasonló focis-balhés film, és nem akarom senkinek lelõni de eléggé kulcsfigura benne!
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
fasza film...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Az utóbbi hónapok egyik legkülönlegesebb, legösszetettebb, legegyedibb filmje, amit láttam.
Bár 2006-os a film, sajnos csak most jutottam el a már-már hihetetlenül magas imdb értékelései ellenére, hogy megnézzem. A 'User Comments'-nél pl. nagyon keresni kell olyan kritikát, ami 10/8-nál kevesebbre értékeli...
A korai Los Angeles egyik kórházában, és ezzel párhuzamosan egy fantáziavilágban játszódó film talán legjobban 'A Faun Labirintusá'-ra emlékeztet, bár nekem a The Fall sokkal jobban tetszett mint del Toro filmje.
Rettentõen különleges helyszínek és díszletek, brilliáns képi megoldások, meghökkentõ ruhák, egyedi történetmesélés minden mennyiségben...
A film nézése közben néha az volt az érzésem, olykor túl lassú a film, de a film végére érve, és visszatekintve valahogy mégis pont megfelelõ.
Az indiai rendezõ, Tarsem Singh már villantott pár dolgot az általam jóval inkább érdekesnek, mintsem jónak tartott "The Cell - A Sejt"-ben, ám a The Fall sokkal mélyebb és jobb.
Aki szereti az egyedi filmeket, a különleges látásmódot, az mindenképp szerezze be.
10/8.5
"...John King írt egy könyvet a '90-es évek munkásosztályáról. John King angol. Így lett a könyv fõszereplõje egy londoni srác, aki tökéletesen eleget tesz az iménti bemutatkozásnak, szaporíthatnám a szót, de minek. Tommy, mint a legtöbb fõhõs, szimpatikus srác, törõdik öreg nagyapjával, számíthatnak rá a haverjai, nem az a fajta, aki kellemetlen meglepetést okoz. Tommy azonban futballhuligán, mégpedig nem is a szívbajos fajta, akit így egy tanulságos történet során az élet annyi megpróbáltatás elé kell, hogy állítsa, ami még õt is megtöri, talán szó szerint is. Vagy mégsem?"
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Yo, Bitch!