Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem a Gran Torino megnézése csúszik már nagyon régóta.

2009/top10

1. 9
2. Gettómilliomos / Slumdog Millionaire
3. District 9
4. Képlet / Knowing
5. A Pankrátor / The Wrestler
6. Becstelen Brigantyk / Inglourious Basterds
7. Hold / Moon
8. Valkûr / Valkyrie
9. Gran Torino
10. Star Trek

(az Avatar megnézése jövõre csúszik)

Az év legnagyobb csalódásai vállvetve a Fel / Up és a G.I. Joe
Shep
Kösz. Meglesem.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Nálam valahogy így néz ki a 2009-es top 10:

1. Avatar 10/9 - Egy élmény volt megnézni még mezei 2D-s moziban is. Alig várom, hogy lássam IMAX-ben.

2. Becstelen brigatyk 10/9 - Kevés filmben látni manapság ennyire jól felépített karaktereket és párbeszédeket.

3. Gettó milliomos 10/8,5 - Szép szerelmi történet, amit a kelleténél talán jobban díjjaztak.

4. District 9 10/8,5 - Különleges helyszín, érdekes társadalomkritika

5. Watchmen 10/8 - A képregényt még nem olvastam, így önmagában nagyon tetszett. A legjobb képregényfilm a TDK után.

6. Hold 10/7,5 - Sam Rockwell egyszemélyes showja.

7. Elrabolva 10/7,5 - Amikor beindul egy veterán.

8. Fel 10/7,5 - Egy nagyon szerethetõ animációs mese.

9. A bombaszakértõ 10/7,5 - Az elmúlt évek legjobb háborús filmje.

10. Star Trek 10/7 - 2009 a sci-fi éve, ezért nem maradhatott ki ez a film a listámról.

"Tudtok még ilyen Terabithia-hoz hasonló filmeket mondani?"
Lehet hülyeség részemrõl, de ... Radio Flyer? Jó régi, Ellijah Wood van benne kb. 11-12 éves. A hangulata szerintem hasonló, még ha elég más a története.

Shep
Jó hát a bemutató alapján én sem ezt vártam ,de egyáltalán nem bánom, hogy nem egy újabb Gyûrûk ura klónt kaptam (mondjuk a Gyûrûk ura filmek amúgy is nagy nullák számomra, egyedül az elsõ rész tetszett)

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Zombieland

Minõsíthetetlen fos, nem bírtam végig nézni.
A 2004-es Dawn of the Dead remake óta nem nagyon volt normális zombi film.

PSN ID: Lord_Mortanius

böröczk
Az mind igaz, amit leírtál, csak sajnos az Akadémai utálja hõn szeretett Tarantinonkat, és az érzés kölcsönös (joggal) : D

Kumiho #2179

edios
//nyomokban terabithia spoilert tartalmazhat

Egy kicsit tényleg negatívan áll a dolgokhoz, de azért van némi igazság abban, amit mond😊

-tényleg fantasy-nek harangozták be, és cg shotokat mutogattak trailerben
-az egyik egész filmen keresztül építgetett fõszereplõ tényleg meghal minden különösebb ok nélkül, ami bár a másik fsz fejlõdésében szerepet játszik, de attól sztem még elég céltalan "hinnya,csináljunk drámai hangulatot-e!" fogásnak tûnik
-ha vminek távolról sincs köze lotr-hoz v narnia-hoz, akkor ne reklámozzák velük, mert megtévesztõ lehet sok embernek

Ezek ellenére term. nem rossz film, sztem egy sima komótos családi dráma, de én nem vagyok túl fogékony erre a stílusra.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Reszkessetek betörõk
még mindig 10/10😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Shep
Találtam ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokat egy másik fórumon (nem tudok erre mit mondani)

Dögunalom!
Azt hiszem, leginkább az jellemzi ezt a filmet.
Fantasy-nek beharangozott "B" kategóriás amerikai családi dráma, ezerszer látott történettel. Attól nem lesz érdekes egy film, hogy az egyik fõhõs meghal. Van ilyen más filmekben is...
És még van képük azzal beharagozni, hogy "ugyanazok csinálták a vizuális effekteket, akik a Gyûrûk urában és a Narnia Krónikáiban" (ez utóbbi szerintem szintén eléggé gagyi, de még mindigg jobb, mint ez...)
Nem tudom, ki találta ki, hogy Fantasy-nek legyen eladva, mert egész egyszerûen nem az!
Szerintem pénzkidobás moziban megnézni, de még tékából kivenni is.
Az a típusú film, amit úgyis lead valamelyik kereskedelmi csatorna elõbb-utóbb, reklámokkal szétszaggatva, mindenki ráér akkor megnézni! Legalább csak az idejét dobja ki az ablakon, de a pénzét nem!

Shep
Tudtok még ilyen Terabithia-hoz hasonló filmeket mondani?

Híd Terabithia földjére

Hogy nem láttam még ezt a filmet? Nagyon tetszett! Karácsony estére pont jó volt!

8/10
angelslie
Én is nagyon szeretem a Reszkessetek betöröket és tényleg megunhatatlan 😄
Most csak azért nem néztem, mert a suliban megnéztük utolsó napon... De a 2-t azért nem hagyom majd ki 😊

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

Tyler1
én meg a Reszkessetek betörõket néztem, mint ahogy isten tudja hány éve mindig ilyenkor 😄 nemtudom, de én még mindig képes vagyok nevetni rajta, kevés az olyan családi vígjáték amit ennyire szeretek, és amely nem untatja magát ezredszerre sem, sõt hirtelen nem jutna eszembe még1. mindenesetre ezt valahogy nagyon eltalálták 😊
10/10 és a 2. részét se hagyom ki holnap után 😄

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

angelslie
Úgyszint néztem és nálam is böven megérdemli a 9/10-et

Nem részletezném most, az ilyen filmek mindig nagy hatással vannak rám több okból is

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

Shep
Most láttam a TV2-n (levezetésként megnéztük) a Híd Threabithia földjére.
Másik fórumon olvastam ,hogy hsz-t, hogy micsoda arcátlanság ilyen filmet beadni karácsonykor. Hát nem tudom szerintem nagyon is össze lehet egyeztetni a karácsony hangulatával, már persze ha az embernek átjön a film mondanivalója. Számomra szórakoztató és megható is volt egyben, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy aki el is megy az ha mi is akarjuk bennünk tovább élhet és örökségét továbbadhatjuk másoknak így hát aki nincs már velünk az is együtt "ünnepelhet" velünk ha úgy akarjuk. Nem is szaporítom tovább a szót.

9/10

Tyler1
az már a 2. része, az elsõ sokkal jobb Brooke Shields-el 😊

ProGabe
még hogy nem volt jó film idén...

ráadásul még csak most jön a Lovely Bones és a Doctor Parnassus

egy másik összeállítás:

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Inglourious Basterds 10/9

Tarantino + történelem hamisítás + erõs színészgárda = hatalmas film

Tarantinonak ezért a rendezésért, és hangulatért, amit kialakított a film folyamán, én simán neki ítélném az Oscart vagy a legjobb rendezõ, vagy a legjobb forgatókönyv kategóriában. Mestermû!

sz4bolcs
Hát ja, eléggé. <#szeret>
Egyre jobban bejönnek ezek a félig erotikus, félig romantikus filmek. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Totti5
Nagyon szép film! Milla Jovovich meg<#wow1>

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

sz4bolcs
Tegnap este volt egy aranyos film, Visszatérés a kék lagúnához. Nagyon tetszett. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Sir Quno Jedi
Így az Avatar után újranézve a Monsters vs Aliens-et azt kell mondjam, hogy csak megerõsödött az a véleményem, hogy mesterien profin meg van csinálva az a film (mármint grafó+hang). Pazar az egész. Mindemellett sztoriban sem rossz egyáltalán. Szimpatikus a fõkarakter is (kinézetre, hangra, habitusra), ami nõi karaktertõl szokatlan (általában nagyon elcseszik õket). Van benne jellemfejlõdés is (némi). Kíváncsi vagyok a folytatásra. Az biztos, hogy 3D modellezésben nem sok tanulnivalójuk van már. Animációs filmként korrektül megállja a helyét, bár kicsit nekem rövid.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Hulk vs Thor 2008

Kategóriában erõs 9/10, aki nem írja a képregénybõl készült rajzfilmeket annak meg nem is érdemes megnézni. 45 perc megafíling.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

I.C.ram
Meglestem én is az Avatart. Annyira nem is volt rossz a CAM-os verzió hangja.

Najó csak vicceltem. 😊 Szóval RealD-ben néztem, mert IMAXba már lehetetlen jegyet szerezni.
Nekem bejött. Profin meg volt csinálva a grafika, jók voltak a karakterek is, a sztori meg simán tûrhetõ volt. Gyakorlatilag nem volt más, mint egy megtörtént történelmi esemény újrafeldolgozása, s mint tudjuk a történelem írja a legjobb drámákat. Egyedül a zenével nem voltam megelégedve. Egyáltalán nem volt hangulatfokozó, sõt szinte nem is emlékszem rá. Meg hiányoltam belõle az igazán elrugaszkodott fantáziát. Ilyen lényeket/gépeket már számtalan játékban/filmben láttunk, kezdve a MechWarrioros lépegetõktõl a lebegõ szigetekig mindent láthattunk már máshol. Szóval a kreativítást kicsit kommerszre fogták, de így is bõven jó volt.

Összességében tetszett a film, fõleg így 3D-ben.
7,5/10
desigo
Békés,boldog karácsonyt mindenkinek!

2009: At The Movies

precision
Law Abiding Citizen

Hát... had legyek vulgáris, de baszott nagy film. Aki nem akarja a saját szórakozását elcseszni, nehogy elolvassa a plot -ot imdb -n vagy megnézzem bármiféle trailert is belõle 😊 Jó színészek, Jamie Foxx egyik kedvenc színészem amúgy is, jó kis sztori, jó forgatókönyv, sok meglepetés és csavar, de azért vannak kiszámítható részek is. Ez utóbbi miatt "csak" 9 pontot adok rá 😊 Vagy ha nagyon szõrösszívû lennék akkor mondatnám hogy egy igen erõs 8 -as, de legyen inkább 9 😊

9/10.

Bazinga!

edios
Gondolom hátrébb megy. Miután lecseng a fan-áradat, jön a kevésbé fan réteg. Már talán el is kezdõdött, hiszen reggel #21 volt, most már "csak" #22.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Tyler1
biztos fog! egyrészt mert most azok nézték meg akik, hónapok óta megakarták, tehát õk azok akik felpontozták, másrészt az elsõ pár hétben teljesen felesleges a pontozást nézni mert nem nagyon tükrözi a valóságot.
Majd ha kijön dvd-n, meg nézhetõ verziókba a neten, és szélesebb körben elfog terjedni akk majd az is megnézi aki egyébként nem fan, és képes lesz esetleg csak egy 6ossal pontozni.

Csak h értsd, pl. a Farc Cry film 9egészvalamennyin állt, amig nem jött ki a hivatalos verziója xD

desigo
IMDBn majd fognak helyezést frissíteni és akkor elõbbre fog ugrani.
TDK hetekig elsõ volt majd idõvel lejjebb csúszott.
Kíváncsi vagyok,hogy hónapok múlva hátrébb megy-e az Avatar.
CSOCSO
Nem akarom rad beszelni de most 10/8 nal ugy erzed hogy lehet jobb akkor nyugodtan ird ra hogy 9/10 😄

amugy IMDB-n is 8.9 en all

Mondanam hogy a 21. a top 250 ben de valami nem stimmel. mivel a top250 ben 8.7 ponttal all a 21. helyen.. ha a 8.9 et nezzuk akkor viszont 4. lesz!!!!!!!!! 😄

amugy a filxsteren is 92% on allt tegnap
szucsy89
elsõvel egyetértek
tigeroo
látod, ilyenek az emberek.
Montanosz

1982, az elsõ teljes estés számítógépes grafikás film a Tron óta igencsak fejlõdött a látvány)))
Annak idején nagyon vártam a Tront-t, Top 10 ugye azóta is))), nem csalódtam benne, de az Avatarban sem...
Simán 10/8 vagy jobb, nagy élmény, magával ragadó világ, nekem a sztori is bõven megfelelelt, akinek nem az nézzen brazíl szappanoperákat.
Amúgy kapásból az indiánok jutottak eszembe, meg nyilván a zöld kis ufókat is kiirtanánk ha lenne rá lehetõség, ilyenek vagyunk mi emberek((
amcsik az indiánokat, japánok az õslakosokat, az oroszok egy rakat szibériai törzset, meg aztán mi magyarok se kíméltük a boszniai bogumilokat(((
Na mindegy, de aki 5 pontot adott rá azt nem értem tényleg...

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

JohnnyNapalm
eredeti nyelven 8/10
magyar szinkronnal még a 4-et se biztos hogy megadnám

kaposi1
Lehet vitatkozni a helyezéseken, de lista nem rossz!

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

az év legjobb animja egyértelmû, hogy a 9, a többi meg sem közelíti <#eljen>

apropó, aki tudja, hol lehet 9 figurát venni Magyarországon, ne fukarkodjon az infóval 😊
zsutyesz
Az UP! is Disney (Igaz, Disney/Pixar)

Ale Alonso! poppe fan club&#8482;

Kandurex
3. rész tényleg nagyon jó volt, bár nekem a maga idejében a 2. volt a legmeghatározóbb, az 1. rész meg soha nem is tetszett,..a 4. nc

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

The Hurt Locker 10/7

Végre egy emészthetõ háborús film a sok szenzációhajhász között. Voltak benne unalmasabb részek, kicsit talán túl hosszúra vették, ezért 8 helyett 7 jár nálam.

Tyler1
nem azt írtam h a Pixartól, hanem úgy általában!

mflex
Nekem a Szemtelennek Áll Világ /Opportunity Knocks/ címû film, a vígjátékok között 10/10-es, csak egy baj van, sehol nem tudom megszerezni, aki esetleg tud valamit, PM-ben jöhet. 😊

Thanks.

What about the forests?

Kaplan
Amúgy tényleg úgy tûnik mintha havonta egy animációs film jönne..😄

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

desigo
Milyen futószalagos ? <#idiota>
évente egy darab filmet készít a Pixar
Tyler1
én meg remélem h a Walt Disney viszi el a díjakat, kicsit unalmas már az idétlen animációs futószalagos mesék tömkelege, amik jobbára azért kapnak díjat, mert vmit választani kell.

A 9-et még nem láttam, de a napokban biztos meg fogom nézni.

Shep
Mi volt az Up-ban olyan jó? a 9 pl. nekem sokkal jobban tetszett. Az Up egészen addig volt jó, míg el nem indultak az utazásra.

Willenbrock
Nekem meg a Freddy Halála volt az elsõ,de abban csak kb 20 perc volt 3d-s.13 éves koromban láttam de a 3d hatás miatti meglepetésre máig emlékszem.

Up 10/7,5
Az év animációs filmje, ez nem érdéses. Oscar-t és Golden Globe-t megint simán zsebre vágja a Pixar.