Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elõször írok a topicba, és 1 kicsit furának tartom ezt az értékelõ rendszert, én 10/10-et adnék rá, nálam ehhez nem kell, hogy többször nézõs alapmû legyen. de ha szigorú akarok lenni az itt feltüntetettekhez, akkor 7 pont, mert nem hiszem, hogy pár éven belül újra megnézném.
Ennek ellenére remekül szórakoztam, teljesen magával ragadott a hangulata, és a két fõszereplõ játéka is igen kapós volt.
Az avatárt mindenesetre magasan veri nálam, persze a két film ég és föld..az összehasonlítási szempontom mindössze annyi, hogy melyik szórakoztatott jobban. Pedig amúgy jobban bírom az avatar-stílusú filmeket, mint az ilyesmit, de nálam egyértelmûen az utóbbi hónapok csúcspontja volt a mai mozizás 😊
uff..jóéjt!
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi
Johnny To most csak producerként irányította a filmet, de azért látni a keze nyomát rajta, kár, hogy a rendezést nem vállalta el, mert minden bizonnyal feszesebb lett volna. A sztori egyébként egy olyan csoportról szól, akik megrendelésre nyírnak ki különféle illetõket úgy, hogy tökéletesen balesetnek tûnjön a dolog. Csakhogy a legutolsó baleset közben történik egy másik is, és meghal a csoport egyik tagja. Tényleg véletlen baleset volt? Vagy megtalálta õket valaki? A csoport vezetõje, Brain, már senkiben sem bízik, a másik két túlélõben meg pláne...
Az imdb-s értékelések ellenére nekem nem tetszett annyira, ahhoz számomra túl lassú, túl mûvészieskedõ, de a thriller kategória egyébként pont illik rá. A vége meg akármennyire is csavarosnak tûnik, sztem erõsen lol kategória... én másképpen fejeztem volna be. 5/10
The Hurt Locker (2009)
Sztem túlértékelt film, közel sem éreztem annyira feszültséggel telinek, vagy izgalmasnak, és röpke jeleneteken kívül az ellenséges környezet sem igazán riasztott meg, mint ahogy a film annak volt tervezve, de egyébként korrekt cucc, voltak kifejezetten jó pillanatai is. 7/10
Az elõbbit Morgan Freeman játsza, az utóbbit (mint az a képrõl kiderül) Matt Damon.
Kúrva jó választás mindkettõ, bár sztem Denis Craig egy hangyányit jobb lett volna, de amit viszont Matt alakít, az párját ritkítja.

Kojiro ergo sum.
Le a kalappal Eastwood elõtt, hogy milyen témát választott és azt hogyan valósította meg.
9/10
Kojiro ergo sum.
lehet megkukkantom majd a másikat is, bírom az ilyen legendákra alapozó filmeket.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
:) Semmi okosság :P
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Állítólag a Julie Delpy-s film jobb, mert az kicsit meglovagolja a legendát és látványosabb.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
A film néhány fiatalról szól, akik próbálnak túlélni egy borzasztó járványt, ami már majdnem minden embert elpusztított a földön. Bár van benne néhány ijesztõbb rész, (szerencsére) nem vitték el horror irányba a történetet, érezhetõen a drámai szálat, a kétségbeejtõ emberi sorsokat helyezték elõtérbe a készítõk. A forgatókönyv is igyekszik elhagyni a szokásos tinifilmes kliséket, amit jól kiegészít a szép fényképezés, és a fõszereplõk is meggyõzõen játszanak.
Poszt-apokaliptikus road movie a jobbak közül.
10/7
Nekünk viszont nem kellenek titkosszolgálati dokumentumok, hogy tudjuk: az angolok kollektíve rondák és dagadtak 😊
A ménsztrím média pedig képes egy ilyen hangvételû cikket összehozni.
Ezek mellett nincs min csodálkozni.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
már csak azt sajnálom a Hunyadi filmet törölték, pedig a maga 30 milliós költségével nem hiszem h szar lett volna :/
szívesebben néznék egy Huszár Péter-rõl készült filmet, nyílván akcióban is több lenne....
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Hihetetlen h a film bemutatását törölni akarták Magyarországról, aztán 2 év után végülis meggondolták magukat.
A sztorit ugye nem kell bemutatni, mindenki ismeri Bárthory Erzsébetet, aki kijárta az általános iskolát, de aki nem annak is tudnia kéne. Nos a film az õ legendáját próbálja elmesélni kicsit másképp mint ahogy ismerjük. A fõbb szerepekben olyan színészek játszanak mint Anna Friel(Gól, Elveszettek földje), Vincent Regan(300), Franco Nero, stb...
És végre egy igazi jó, magyar történelmi film! Rettentõen jól összelett rakva, bár sok benne a felesleges jelenet, és az üresjárat ezért sokaltam is a 2 órát rá. A cselekmény több helyszínen többszálon fut, és hitelesen, bár a díszletekben gyakran barokk és késõ barokk stílusokat használtak(vagy épp az ilyen stílusú épületekben), ami bennem azért elég nagy hiányt hagyott. A harci jelenetek sem éppen a legkorszerûbbek, de talán ez el is nézhetõ.
Összeségében jó pár hiba van a filmben, mint a történelmileg, mint szerkezetileg de érdemes megnézni elvégre még is csak magyar történelem!
Megjegyzem hatalmas volt angol szinkronnal nézni, és h a korona is felkerüljön, néha egy jó velõs magyar káromodás nálam vitte a prímet 😄
Mindenkinek ajánlom, nagyon nagy élmény!
7/10
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
kamera rángatása: gyorsaság, idegesség fokozása,életszerûség(futás imitálása) díszlet elemek silányságára utaló nyomok elrejtése, kisebb hibák eltüntetésére szolgál...így legalább a hibásabb felvételeket sem kell megismételni mivel ezzel elrejtik ezeket a dolgokat(költséghatékony)
Törvénytisztelõ Polgár(Law Abiding Citizen)
fsz: Gerald Buttler
..na ez komoly mozi...
elég kemény képi megjelenítéssel, a figura zseniális benne, okosan csûri csavarja a dolgokat..
alaptörténet: 2 figura betör a lakásába majd kinyírják a családtagjait a szeme láttára õt is megsebesítve...bosszút esküszik, majd végrehajtja(na de hogyan..áááá)..sokan azt mondják hogy a vége el lett baszva én viszont azt mondom mindenki emberbõl van tehát hibázhatunk...igaz lehetett volna jobb befejezése a filmnek..
8/10
Bõvebb info
http://pspfilez.extra.hu/
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
:) Semmi okosság :P
Mi rák volt ez? A szoritból egy rendes látványos ( bár sablonos ) akciófilmet lehetett volna kihozni de a rendezõnek még ez se sikerült. Az egész történetszövés úgy sz*r ahogy van, mintha egy idegesítõ videó klippet nézne az ember. Amikor meg akció van akkor úgy rángatják kamerát hogy élvezhetetlen az egész. Nem tudom az utóbbi években miért honosodott meg ennyire kamerarángatás de szerintem nyugodtan hanyagolhatnák. Az emberek 99%-a szép kitartott akciójeleneteket akar látni és nem rángatózó katyvaszt.
1/10 - és még finom voltam.
Elsõ rész alap, iszonyat jó sztori, akkor qrva nagy újdonság volt... a következõ 2 rész viszont kifulladt, rámentek a látványra (már-már idegesítõ kungfus jelenetekkel), 3. részt tegnapig nem is láttam, hát az a befejezés... Marhára nem tetszett.
10/10-es elsõ rész után
Mátrix 2 6/10
Mátrix 3 5/10
Haunting on Connecticut
Valami pörgõsebb, félelmetesebb, jobbra számítottam. Szerintem uncsi volt. 4/10
Pandorum
Nem volt rossz, de kicsit itt is jobbra számítottam. Végével nem nagyon voltam kibékülve. 6/10-et így is simán megér.
Túl vagyok rajta.
Sajnos nem hozta azt amit vártam tõle.
Sokkal jobb filmet lehetett volna készíteni belõle.
Minden adott volt hozzá.
10/6
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Nagyon,nagyon szeretem az ilyen hangulatú filmeket)))
10/9
Moziban (módosult tudatállapotban - nem részegen) néztük haverral. Késtünk a filmrõl egy pár percet. Azt a jelenetet sosem fogom elfelejteni, amikor a "diszkóban" beindul a tûzoltó rendszerbõl a vér a tomboló vámpírokra. Még most is kiráz a hideg. És hozzá az a Public Domain szám. Vááááá
Jóféle szomorkás/édes kis dráma ... talán a ki nem mondott dolgokról?
10/8
A hasonló címû operánál fényévekkel jobb. Persze se ahhoz, se a könyvhöz nem hasonlít.
Zsenialis! Minden szinsz alakit! Minden jelenet remek szorakozast nyujt, es volt amikor a szamhoz kaptam a kezem meglepetesemben. Teljesen elegedett vagyok!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Eastwood nem tud hibázni. Illetve tud, de nem szokott, és legyünk hálásak, hogy ennyi idõsen is ilyen aktív. Tavaly a Changeling és a Gran Torino, idén az Invictus: két legyõzhetetlen ember története, egy politikai-sportfilmben. De azért ennél megint jóval több: Morgan Freeman, mint Nelson Mandela, és Matt Damon, mint a Dél-Afrikai rögbicsapat kapitánya... Elõbbi kitalálja, hogy jót tenne a közhangulatnak, ha ahelyett, hogy az elõzõ rezsim csapatát (rögbi és politikai téren egyaránt) kikukázná, inkább új erõre bírja õket... Ebben kéri utóbbi segítségét.
Mindketten fantasztikusan játszanak, én meg egyre jobban bírom Damont. A film pedig tökéletesen mûködik a közhelyei és kliséi ellenére is, nem is értem, mitõl... pedig egyértelmû: Eastwood.
9|10
Ja, és ami nagyon fontos: fantasztikus zenéje van! De tényleg, olyan, amire felkapod a fejed. Talán ez játszott közre abban, hogy az utolsó meccsen azért kijöttek a könnyeim is...
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Egész jó kis akció/thriller viszonylag jó történettel némi drámával megspékelve. Sajnos elég kiszámítható a film, bár azért volt egy két apró, nem várt momentum is. Kár, hogy sok helyen elég gyengén sikerültek a trükkök és nagyon látszik, hogy csak ez lepedõ elõtt tetszelegnek.
7/10
gondolom egy horror akkor jó ha libabõrös lesz az ember))
Megtörtént...
10/7
mov ah,4ch int 21h end
hát ez marha poén volt 😄
bill murrayes rész mekkora volt xD
kedvem is támadt left 4 deadezni 😛
8/10, remélem lesz majd vmi folytatása
Bazinga!
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB