Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sherlock Holmes vetítésrõl most jövök moziból.

Elõször írok a topicba, és 1 kicsit furának tartom ezt az értékelõ rendszert, én 10/10-et adnék rá, nálam ehhez nem kell, hogy többször nézõs alapmû legyen. de ha szigorú akarok lenni az itt feltüntetettekhez, akkor 7 pont, mert nem hiszem, hogy pár éven belül újra megnézném.

Ennek ellenére remekül szórakoztam, teljesen magával ragadott a hangulata, és a két fõszereplõ játéka is igen kapós volt.

Az avatárt mindenesetre magasan veri nálam, persze a két film ég és föld..az összehasonlítási szempontom mindössze annyi, hogy melyik szórakoztatott jobban. Pedig amúgy jobban bírom az avatar-stílusú filmeket, mint az ilyesmit, de nálam egyértelmûen az utóbbi hónapok csúcspontja volt a mai mozizás 😊
uff..jóéjt!

Riddick21
Denis Craig? <#taps>

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

joebacsi
Bizonyítottan Salzburgban halt meg. Mivel alapból ez se stimmel a cikkben, így lehet sejteni mennyire megalapozott valóságtartalma van.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Bulykin
fúú, az tényleg ütõs lett volna<#wow2>

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

PetruZ
Nekem akkor tetszett volna igazán, ha
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a végén, amikor távolodik a kamera, látnánk egy illetõt, aki megfigyeli az egészet, és utána távozik a helyszínrõl, miközben összenéz másokkal, akik szintén "véletlenül" arra járnak. 😊

Bulykin
Accident az fasza, nekem a vége is tetszett, igaz nagyon hirtelen és váratlan volt, csak lestem...

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

PetruZ
Yi Ngoi (aka Accident aka Assassins, 2009)
Johnny To most csak producerként irányította a filmet, de azért látni a keze nyomát rajta, kár, hogy a rendezést nem vállalta el, mert minden bizonnyal feszesebb lett volna. A sztori egyébként egy olyan csoportról szól, akik megrendelésre nyírnak ki különféle illetõket úgy, hogy tökéletesen balesetnek tûnjön a dolog. Csakhogy a legutolsó baleset közben történik egy másik is, és meghal a csoport egyik tagja. Tényleg véletlen baleset volt? Vagy megtalálta õket valaki? A csoport vezetõje, Brain, már senkiben sem bízik, a másik két túlélõben meg pláne...
Az imdb-s értékelések ellenére nekem nem tetszett annyira, ahhoz számomra túl lassú, túl mûvészieskedõ, de a thriller kategória egyébként pont illik rá. A vége meg akármennyire is csavarosnak tûnik, sztem erõsen lol kategória... én másképpen fejeztem volna be. 5/10

The Hurt Locker (2009)
Sztem túlértékelt film, közel sem éreztem annyira feszültséggel telinek, vagy izgalmasnak, és röpke jeleneteken kívül az ellenséges környezet sem igazán riasztott meg, mint ahogy a film annak volt tervezve, de egyébként korrekt cucc, voltak kifejezetten jó pillanatai is. 7/10
Kojiro
ja igen és a képen Mandela és a Dél-Afrikai csapatkapitány Pienaar.
Az elõbbit Morgan Freeman játsza, az utóbbit (mint az a képrõl kiderül) Matt Damon.
Kúrva jó választás mindkettõ, bár sztem Denis Craig egy hangyányit jobb lett volna, de amit viszont Matt alakít, az párját ritkítja.

Kojiro ergo sum.

Kojiro
Most néztem meg az Invictus c. filmet... Egy vérbeli igazi sportfilm, az emberségrõl és az emberiességrõl. Ráadásul szóról szóra megtörtént esemény.
Le a kalappal Eastwood elõtt, hogy milyen témát választott és azt hogyan valósította meg.

9/10

Kojiro ergo sum.

Tyler1
hát azért elég nehéz lenne kihagyni a magyarokat egy olyan filmbõl ami egy magyar grófnõrõl szól 😊 amúgy magához a filmhez télleg nincs sok közünk, leszámítva azt a pár helyszínt ahol forgttak, de azért a történetbõl nem hagytak ki 😄

lehet megkukkantom majd a másikat is, bírom az ilyen legendákra alapozó filmeket.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

bency
Szerintem is az 1es a legjobb,2-esben van par jo resz azert,az autopalyan is az uldozes,3asra nem emlekszem mar

:) Semmi okosság :P

Atisz
Bizony a Mátrix mint egyedülálló film nagyon nagy. A folytatásokat kár figyelembe venni. Emlékszem a 2. rész még bíztató volt, de a 3. rész mint magyarázat és lezárás a trilógiát teljesen tönkretette. Ki kell törölni a mozitörténelembõl.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Hát én errõl azt hallottam, hogy a csehek megpróbáltak csinálni egy filmet a grófnõrõl (szigorúan a realitás talaján maradva), de pl. a magyarokat még a történet szerint is ki akarták hagyni belõle (mintha Báthory Erzsébet cseh lett volna, lol). Tehát nem magyar film, sõt közünk nem volt hozzá.

Állítólag a Julie Delpy-s film jobb, mert az kicsit meglovagolja a legendát és látványosabb.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Carriers

A film néhány fiatalról szól, akik próbálnak túlélni egy borzasztó járványt, ami már majdnem minden embert elpusztított a földön. Bár van benne néhány ijesztõbb rész, (szerencsére) nem vitték el horror irányba a történetet, érezhetõen a drámai szálat, a kétségbeejtõ emberi sorsokat helyezték elõtérbe a készítõk. A forgatókönyv is igyekszik elhagyni a szokásos tinifilmes kliséket, amit jól kiegészít a szép fényképezés, és a fõszereplõk is meggyõzõen játszanak.

Poszt-apokaliptikus road movie a jobbak közül.

10/7
Atisz
Angol titkosszolgálati dokumentumokra hivatkozva írja ezt az Index (nem mentegetni akarom õket, ott is van elég bolond (fõleg a Velvet nevû celeb-szekcióban)).

Nekünk viszont nem kellenek titkosszolgálati dokumentumok, hogy tudjuk: az angolok kollektíve rondák és dagadtak 😊

joebacsi
Mi pedig pl. Almásyt is egy hálivúdi filmbõl ismertük meg, hála a 40 év format-c jének 😊

A ménsztrím média pedig képes egy ilyen hangvételû cikket összehozni.

Ezek mellett nincs min csodálkozni.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Tyler1
hát kicsit vontatott, lehet ha nem saját történelmünket mutatná be akk én is kinyomtam volna, bár a minõségén meg is látszik h nem magyar. pont ezért tetszett h bazki lehet jó filmet is csinálni a magyar történelemrõl, csak a magyarok ne nyúljanak hozzá. tehát ilyen Honfoglalás után egy ilyen film felüdülés.

már csak azt sajnálom a Hunyadi filmet törölték, pedig a maga 30 milliós költségével nem hiszem h szar lett volna :/

Montanosz
amúgy érdekes hogy a románok szinte mindegyik neves fejedelmükrõl készítettek filmet, mi valahogy kihagytuk ezt is, ezért kétségtelen hiánytpótló mû e korszakból, de én egy kicsit unalmasnak találtam, nem is néztem végig, talán egyszer ráhangolódok.
szívesebben néznék egy Huszár Péter-rõl készült filmet, nyílván akcióban is több lenne....

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Tyler1
Báthory - A legenda másik arca
Hihetetlen h a film bemutatását törölni akarták Magyarországról, aztán 2 év után végülis meggondolták magukat.
A sztorit ugye nem kell bemutatni, mindenki ismeri Bárthory Erzsébetet, aki kijárta az általános iskolát, de aki nem annak is tudnia kéne. Nos a film az õ legendáját próbálja elmesélni kicsit másképp mint ahogy ismerjük. A fõbb szerepekben olyan színészek játszanak mint Anna Friel(Gól, Elveszettek földje), Vincent Regan(300), Franco Nero, stb...
És végre egy igazi jó, magyar történelmi film! Rettentõen jól összelett rakva, bár sok benne a felesleges jelenet, és az üresjárat ezért sokaltam is a 2 órát rá. A cselekmény több helyszínen többszálon fut, és hitelesen, bár a díszletekben gyakran barokk és késõ barokk stílusokat használtak(vagy épp az ilyen stílusú épületekben), ami bennem azért elég nagy hiányt hagyott. A harci jelenetek sem éppen a legkorszerûbbek, de talán ez el is nézhetõ.
Összeségében jó pár hiba van a filmben, mint a történelmileg, mint szerkezetileg de érdemes megnézni elvégre még is csak magyar történelem!
Megjegyzem hatalmas volt angol szinkronnal nézni, és h a korona is felkerüljön, néha egy jó velõs magyar káromodás nálam vitte a prímet 😄

Mindenkinek ajánlom, nagyon nagy élmény!
7/10

Shep
Az nem igazi akció 😞 és annyira maga a film sem nagy valami. 6 pontot adtam rá lentebb.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Sephi
Most az Armored -re vagyok kivancsi.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Shep
Hát már láttam sajnos 😞 (mármint nem úgysajnos, hogy szar, hanem hogy már nem újdonság) Amit mostanában láttam és jó volt az The Tournament, meg a Universal Soldier 3, mind a 2 régi vágású akció film, kevés CGI sok lövöldözés, igaz a US3-ban a történet vér gagyi, de az akciók jók, a T T-ban meg még a történet is olyan elmegy kategória (igaz láttunk már nem 1 hasonlót)

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

öregharcsa
jó az a Gamer úgy ahogy van...egy könnyed lövölde, semmi túlbonyolítás....

kamera rángatása: gyorsaság, idegesség fokozása,életszerûség(futás imitálása) díszlet elemek silányságára utaló nyomok elrejtése, kisebb hibák eltüntetésére szolgál...így legalább a hibásabb felvételeket sem kell megismételni mivel ezzel elrejtik ezeket a dolgokat(költséghatékony)

Törvénytisztelõ Polgár(Law Abiding Citizen)
fsz: Gerald Buttler
..na ez komoly mozi...
elég kemény képi megjelenítéssel, a figura zseniális benne, okosan csûri csavarja a dolgokat..
alaptörténet: 2 figura betör a lakásába majd kinyírják a családtagjait a szeme láttára õt is megsebesítve...bosszút esküszik, majd végrehajtja(na de hogyan..áááá)..sokan azt mondják hogy a vége el lett baszva én viszont azt mondom mindenki emberbõl van tehát hibázhatunk...igaz lehetett volna jobb befejezése a filmnek..
8/10

Bõvebb info

http://pspfilez.extra.hu/

Sephi
De de jo kis film volt az. Nem kell komolyan venni. Crank magassagu 😄

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Tyler1
igazából sokban nem különbözik a kettõ, a Gamerben játszani kell a szabadulásért. mondjuk a Death Race messze jobb lett.

bency
a Death Race az szerintem nagyon fasza......es izgalmas,latvanyos,HD-ban a legfaszabb!

:) Semmi okosság :P

zaki
ne pazarod rá az idõt, borzalmasan sz@r.

Monsters vs Aliens

6/10

Sephi
Nezd meg a Death Race-t. Nekem az nagyon bejott. Gamer-t sajnos meg nem lattam de be fogom potolni.

Shep
Nekem bejött a Gamer, legalábbis az akciók, de én is várok már egy Ál/Arc, Rés a Pajzson igazi akciót, de hát ami normálisabb az mind csak DVD kiadás és ott meg sajna meglátszik a költséghatékonyság. Sajnos egyre inkább úgy fest, hogy a 90-es évekkel véget ért az igazi akció filmes korszak. Talán majd az Expendables.

Gamer

Mi rák volt ez? A szoritból egy rendes látványos ( bár sablonos ) akciófilmet lehetett volna kihozni de a rendezõnek még ez se sikerült. Az egész történetszövés úgy sz*r ahogy van, mintha egy idegesítõ videó klippet nézne az ember. Amikor meg akció van akkor úgy rángatják kamerát hogy élvezhetetlen az egész. Nem tudom az utóbbi években miért honosodott meg ennyire kamerarángatás de szerintem nyugodtan hanyagolhatnák. Az emberek 99%-a szép kitartott akciójeleneteket akar látni és nem rángatózó katyvaszt.

1/10 - és még finom voltam.
zaki
Mátrix 2-3

Elsõ rész alap, iszonyat jó sztori, akkor qrva nagy újdonság volt... a következõ 2 rész viszont kifulladt, rámentek a látványra (már-már idegesítõ kungfus jelenetekkel), 3. részt tegnapig nem is láttam, hát az a befejezés... Marhára nem tetszett.

10/10-es elsõ rész után
Mátrix 2 6/10
Mátrix 3 5/10

Haunting on Connecticut

Valami pörgõsebb, félelmetesebb, jobbra számítottam. Szerintem uncsi volt. 4/10

Pandorum

Nem volt rossz, de kicsit itt is jobbra számítottam. Végével nem nagyon voltam kibékülve. 6/10-et így is simán megér.

kaposi1
Hasonmás / Surrogates

Túl vagyok rajta.
Sajnos nem hozta azt amit vártam tõle.
Sokkal jobb filmet lehetett volna készíteni belõle.
Minden adott volt hozzá.

10/6

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Montanosz
Továbállók

Nagyon,nagyon szeretem az ilyen hangulatú filmeket)))
10/9

Montanosz
máltai sólyom)))

Nekem a Bladebõl elsõ rész volt a best!

Moziban (módosult tudatállapotban - nem részegen) néztük haverral. Késtünk a filmrõl egy pár percet. Azt a jelenetet sosem fogom elfelejteni, amikor a "diszkóban" beindul a tûzoltó rendszerbõl a vér a tomboló vámpírokra. Még most is kiráz a hideg. És hozzá az a Public Domain szám. Vááááá
Where The Wild Things Are
Jóféle szomorkás/édes kis dráma ... talán a ki nem mondott dolgokról?

10/8

A hasonló címû operánál fényévekkel jobb. Persze se ahhoz, se a könyvhöz nem hasonlít.

kösz, bepróbálom még nem láttam
Sephi
Sherlock Holmes - 8

Zsenialis! Minden szinsz alakit! Minden jelenet remek szorakozast nyujt, es volt amikor a szamhoz kaptam a kezem meglepetesemben. Teljesen elegedett vagyok!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A hordo robbanos jelenet az ev legjobb jelenete!!!

Riddick21
Kínai negyed

Riddick21
Invictus
Eastwood nem tud hibázni. Illetve tud, de nem szokott, és legyünk hálásak, hogy ennyi idõsen is ilyen aktív. Tavaly a Changeling és a Gran Torino, idén az Invictus: két legyõzhetetlen ember története, egy politikai-sportfilmben. De azért ennél megint jóval több: Morgan Freeman, mint Nelson Mandela, és Matt Damon, mint a Dél-Afrikai rögbicsapat kapitánya... Elõbbi kitalálja, hogy jót tenne a közhangulatnak, ha ahelyett, hogy az elõzõ rezsim csapatát (rögbi és politikai téren egyaránt) kikukázná, inkább új erõre bírja õket... Ebben kéri utóbbi segítségét.
Mindketten fantasztikusan játszanak, én meg egyre jobban bírom Damont. A film pedig tökéletesen mûködik a közhelyei és kliséi ellenére is, nem is értem, mitõl... pedig egyértelmû: Eastwood.
9|10

Ja, és ami nagyon fontos: fantasztikus zenéje van! De tényleg, olyan, amire felkapod a fejed. Talán ez játszott közre abban, hogy az utolsó meccsen azért kijöttek a könnyeim is...

ha valakinek beugrik, tudna mondani olyan filmet ami 50-es évek környékén játszódik amcsiban és nyomozós, hasonlót mint a Szigorúan bizalmas vagy a Fekete Dhália, nem fontos újat de azért ne legyen 50, 60 éves film :-) kösz elõre is
Shep
Armored

Egész jó kis akció/thriller viszonylag jó történettel némi drámával megspékelve. Sajnos elég kiszámítható a film, bár azért volt egy két apró, nem várt momentum is. Kár, hogy sok helyen elég gyengén sikerültek a trükkök és nagyon látszik, hogy csak ez lepedõ elõtt tetszelegnek.

7/10

Montanosz
Kidam 1-2

gondolom egy horror akkor jó ha libabõrös lesz az ember))
Megtörtént...
10/7

Panzermeyer
Én is így gondolom, hogy az elsõ a legjobb. De a többit is azért szeretem 😊

mov ah,4ch int 21h end

zaki
zombieland

hát ez marha poén volt 😄
bill murrayes rész mekkora volt xD
kedvem is támadt left 4 deadezni 😛

8/10, remélem lesz majd vmi folytatása

Úristen ez aztán fasza honlap 😄

tigeroo
na egen, általában nekemis az "alapkövek" tetszenek, szal furcsa hogy a bladenél a 2 rész jobban bejön...hát evvan :'P
precision
Bladebõl szerintem az elsõ rész ami igen jó lett, a két folytatás amolyan középszerû film, nem érnek az elsõ rész nyomába 😊 Persze ez csak az én véleményem

Bazinga!

edios

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Nem akarom nagyon offolni a topikot de itt kérdezem meg mert itt vannak a szakértõk. Az érdekelne hogy mi a különbség az IMAX, az IMAX 3D és a sima 3D termek között. Egyáltalán mi ez az imax, mennyivel élvezhetõbb a film. Elsõsorban technikai és látványi különbségek érdekelnének. Az Avatarrt akarom megnézni de IMAX 3Dre már csak az elsõ sorokbanvan hely. Onnan mennyire élvezhetõ? Köszi elõre is aki felvilágosít. 😊

ÁKOS - MÉG KÖZELEBB