Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem akarom nagyon offolni a topikot de itt kérdezem meg mert itt vannak a szakértõk. Az érdekelne hogy mi a különbség az IMAX, az IMAX 3D és a sima 3D termek között. Egyáltalán mi ez az imax, mennyivel élvezhetõbb a film. Elsõsorban technikai és látványi különbségek érdekelnének. Az Avatarrt akarom megnézni de IMAX 3Dre már csak az elsõ sorokbanvan hely. Onnan mennyire élvezhetõ? Köszi elõre is aki felvilágosít. 😊

ÁKOS - MÉG KÖZELEBB

tigeroo
blade: trinity

a 2. a legjobb...ez már olyan izé lett 😄 a buliszervízes csávó meg maradt volna a kaptafánál...kicsit elcsépelt szerepet kapott... de 3. résznek nemvolt rossz, megálja a helyét a többi mellett.
a zenék sem voltak már olyan jók mint pl. ez

7/10 ,Blade II-bõl levenni 2pontot... de csak azért mert van elõzõ része😛
Avatar-Cameron szerint akció-kaland-fantasy, még nevetve meg is jegyezte, hogy ja sci-fi mert van benne ûrállomás (a hétköznapi nyelvben persze a sci-fi arra terjedt el, hogy van benne ûr, ûrhajó stb. de azért összetettebb a dolog sztem)
Inkább úgy lehetne megfogalmazni, minden sci-fi fantasy de fordítva nem igaz.
Ha a sci-fi fogalmát szó szerint vesszük (sztem) a Különvélemény a legjobb példa rá a mûfajra.
Montanosz
én is inkább fantasy filmként gondolok az avatarra, annyira mesés és elbûvölõ a világa.....olyan mint átlépni egy másik dimenzióba ahol sárkánylovasok uralkodnak))))

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Tyler1
mert talán tudni kéne a két mûfaj jelentését! senki nem állította h minden fantasy sci-fi, csak tudni kell h hol kapcsolódik egybe a 2 mûfaj.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Davidus
Hurt Locker
ugyanúgy hatott rám mint a Black Hawk Down. alig bírtam végignézni.
úgy látszik ezek nem nekem való filmek/10

Last House on the Left
miért kell feldolgozni egy olyan filmet aminek a történetét bárki(de tényleg bárki!) megírja 3 perc alatt?
középszar/10

V9ykn8_TZL0

PetruZ
És hogy fér bele a sci-fi-be minden olyan fantasy (kb. a téma 3/4-e), aminek semmi tudományos alapja nincs? <#miaz>
Az, amit mondtál, az irodalomban már rég nem igaz. Korábban a fantasy volt a sci-fi megtûrt kisöccse, egyfajta al-mûfaj, amelynek irodalmi értéke csekély, de ma már az irodalomban, mint tudományban, teljesen önállóan kezelik.
tigeroo
It doesn't make sense 😄

amúgy, öööö ja
edios
Egy kis kritikával vegyítve (amiért elnézést mindenkitõl😊 ) így tudnám szemléltetni a dolgot:
//szigorúan szvsz

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Tyler1
azok mondják fantasynek akik nem ismerik a sci-fi fogalmát. sci-fi = science-fiction - tehát tudományos és fantasztikus is egyben. minden sci-fi mû egyben fantasy is mivel egy elvont vagy képzletbeli világot mutat be, e mûfaj jegyeivel.

edios
High-tech headsettel és gépfegyverrel, sárkányokon repülõ, macskafejû kék usb-indiánokat távolról irányító mozgássérültes akció-romantika!<#zavart1>

tigeroo
ja még annyit fûznék a kritikához hozzá hogy hálistennek nemvolt benne felesleges kúrva romantikázás! még csak csók se!hatalmas pont a készítõknek hogy elhagytak egy ilyen klisét ezúttal! (és így is JÓL TUDJUK hogy összejön a csajjal a végén...)
Atisz
Valóban komoly helyeken mindenhol sci-fiként említik, de annyi ember írta már, hogy fantasy, hogy elgondolkoztam: vajon nálam nem stimmel valami, vagy ennyire sokan nincsenek tisztában a 2 mûfaj fogalmával.

Megnyugtattál.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Szerintem a 2 mûfaj elég könnyen elhatárolható egymástól.
Végtelenül leegyszerûsítve: ûrhajók/fejlett technológiák - sci-fi , varázslat/képzeletvilág - fantasy. Ennyi erõvel a Star Wars-ról is lehetne vitatkozni, pedig abban megegyezhetünk, hogy az sci-fi ugyebár.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Sir Quno Jedi
TechnoWoW, esetleg ûrhajóskékelfesvinettús...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

edios
Az összes neves weboldalon sci-fi-ként van feltüntetve, de igazából hibrid.

Én vhogy így fogalmaznám meg: mesés elemekkel átszõtt, többnyire "fantasy környezetben" játszódó sci-fi.

Sir Quno Jedi
külön mûfaj, mondják hypetasy-nek, vagy scihype-nak is

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Atisz
Az Avatar akkor most fantasy? Mert nekem nagyon sci-finek tûnik, de mivel mindenki fantasy-nek említi...

tommygear
Gamer

Egynek elment, de tényleg nem nagy durrantás... ez a rész tetszett nagyon.

10/5
zaki
csak a bemutatót láttam, hát vazz. azóta sem tértem magamhoz 😄

Kandurex
majd írj véleményt jól,

(amúgy thx,)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

dartonita
Par ujabb film:

John Q

Oszinten szolva nem is hallottam errol a filmrol,de a topik arra kesztetett h leszedjem.Senki nem fogja megbanni aki szereti a dramai/tuszejtos filmeket,es van nemi empatiaja a beteg fiaert aggodo(egyebkent remekul jatszo)Denzel Washington irant.
7.5/10

Fel

Pixar.Hol bejon,hol nem.Nem egy Ratatouille szintu alkotas,de azert egyaltalan nem rossz.Egyszer siman nezos csajjal.
5.5/10

Armored

Antal Nimrod akciofilmje,bevallom oszinten meglepett milyen parades szereposztasban nyomjak.Aki szereti az ehhez hasonlo filmeket,sztem ebben sem fog csalodni,nem sok kbseget lattam a halivudi rendezok es e kozott.Nem bantam meg a raszant masfel orat.
6.5/10

Up in the air

Hat ha azt mondom hogy alig valami maradt meg bennem ebbol a filmbol,egyaltalan nem tulzok.Clooney szamomra sosem volt valami nagy szinesz,itt is eljatsza a szokasos szepfiut aki befuzi es megdugja akit akar.Igaz happyend nincs,de valahogy mar nagyon vartam hogy vege legyen.
Anna Kendrick aranyos.
4.5/10

King Arthur

Egyik nagy kedvencem regota.Jol eltalalt szineszi garda,tetszetos sztori es klassz csatajelenetek.Utobbibol talan lehetett volna kicsit tobb,de igy is barmikor meg tudom nezni.
8/10

zoliii
Láttátok tegnap az RTL Klubbon az SOS Mallorca - cápás, hihetetlenül gagyi filmet? 😄
Ez a film minden mûfajában sz.. volt szerintem 😄
Tipikus Film+-os film.
Sos Mallorca - magyar címe

Sephi
Kurvajo a logod <#eljen>

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Kandurex
Én holnap fogom! 😊

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Sephi
Ma Sherlock Holmes-t nezunk. Kurvara kivancsi vagyok ra.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Tyler1
Na Tom Cruise hét volt tv-ben is gondoltam akkor végre megnézem a MI trilógiát. 😊

MI:1: alap filmek közé tartozik, nekem vhogy kimaradt mindig. Na szóval 96-ból sztem nagyon faja kis film kisebb nagyobb hibákkal, helikopteres jelenettel a csúcspontján. A sztori se nyûgözött le, de lekötött, és jól hozta ezt a kémes, verekedõs, bújkálós dolgot.

MI:2: nahát erre csak annyit tudok mondani lehetetlenebb a lehetetlenebbnél is! ennyi faszságot összeszedni nem lehet. Azt hittem h helikopteres jelenet visz mindent az elsõbõl de tévedtem. Viszont a csaj az mennyire jó benne gecc 😄 Viszont tény h ez nyûgözött le a legjobban a 3 közül, pörögött végig, nem volt megállás, így még a sok ökörség is megbocsátható.

MI:3: mondták h ez a legjobb része, nekem nem jött át. Sztori megint az h mentsük meg a csajt... Ráadásul azok a brutális akciók kimerültek a hids jelenetben(na meg sztem a kassza is). Aztán a lehetetlenségek itt is fokozódtak, de sajnos itt nem vitte el semmi. Kicsit át is ment már James Bondosba a dolog. Legnagyobb hiba itt ütött szemet, ugyanis a maszk még alap mindháromnál, csak a +30 kiló hirtelem ott termett Tom hasán 😄

Azért az jó h 3 részt kibírt Cruise is és Rhames is 😊 Pontozni így hirtelen 6-7-5-re tudom õket.

Willenbrock
Cry Wolf 5/10 Akkor higgyél nõnek ha ló legel a sírján😄

bency
Megint 17

Hat nem tudom....szerintem jo kis film nagyon,voltak benne reszek amikor elkapott a rohoges,pl mikor vegig pofozta a haverja 😊

10/8 vagy akar 9!

:) Semmi okosság :P

Tikal
Mondjuk a két trilogia között erõs párhuzam van, az általad emlitett jelenet egyenértékû azzal mikor luke legyõzi az apját és megölik a sith nagyurat...a harmadik rész arról szól ugye hogy anakin már megkomolyodott, felnõtt, használja az erõt, a jedi visszatér is, csak luke a fõszereplõ 😊

A kis ewok-ok szerintem nem hasonlithatok jar jarhoz, aki már az elejétõl ott faszoskodik, és elbasz mindent mint egy családi vígjátékban, kapott is érte Lucas rendesen a rajongóktól, a végére komolyabb is lett jar jar...

mély mondanivaló? Lucas nagyon sok helyrõl szedte össze a gondolatait, mindenféle mesékbõl, valásokból stb.. szóval van ott mondanivaló a magamódján... az újakban inkább csak yoda aggódása, hogy már megint zavar van az erõben 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

tigeroo
sztem pont jók a régi részek ahogy. csak eltelt x év, már immunisak vagyunk az avatár kamuháromdéjére is, mindig kell a jobb látvány...
precision
hát én is pont ezt mondtam 😊

Tikal nehezményezi ezeket a jeleneteket az új részekben, holott a régiekben is megvannak ugyanezek 😊

Bazinga!

tigeroo
azzal sztem nincs baj, az oldie trilógia filmjeiben is voltak ilyen "bugyuta" jelenetek (fõleg hála r2 + csubinak), sztem kibírható...
precision
én értem mire gondolsz, de én nem így látom
szerintem elég komoly lett így is, egy-két poénos jelenet simán belefér, sõt...
ez nem a Hamlet vagy az Ember Tragádiéja... persze ebben is van dráma, de ez inkább egy Sci-Fi, mint valami mély mondanivalójú film

SPOILER (? 😊)

a 3. rész végén mikor Kenobi legyõzi Anakint, és az fél karral, levágott lábakkal a forró talajon csúszik vörös szemekkel és "I HATE YOU" -t ordibál torka szakadtából, Kenobi pedig sírva mondja hogy a testvére volt, neki kellett volna a kiválasztottnak lennie aki egyensúlyt hoz az erõbe... na az pl egy elég drámai pillanat... az ilyenek mellett eltörpül az az összesen pár percnyi jelenet ahol épp vmi idiotizmus történik 😊 a buta robotok pedig ott vannak a következõ részekben is, plusz az említett Coccolino medvék is 😄 annál nagyobb "McDonald's" effekt nem kell... "némmá anyuci, apró kövér szõrös micimaci... gyerünk a mekibe happymeal -t enni hátha jár hozzá ilyen figura" 😊

Bazinga!

Tikal
Persze hogy nem a poenokra figyelsz, de nem tudod figyelmwn kivul hagyni jar jart meg a buta robotokat... Eladta magat lucas a mcdonaldsnak...komolyabbra kellett volna venni a filmet, tul szines lett, ha erted...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Szabi84
😄

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

tigeroo
kösz a spoilert <#idiota>

amugy valamelyik south park részben volt ez a téma, azthittem csak hülyülnek...namostmá mind1
kaposi1
Nem véletlenül "vigyorgok"

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Riddick21
Akkor még szerencse, hogy a hûtõs rész után kikapcsoltam <#zavart2>

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Szabi84
a 4.ben megerõszakolták Indy-t...

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

tigeroo
ekkora kultfilmnél spoiler?😄
precision
nemtom, én az új SW részeknél nem a poénokra figyelek... persze ha van vmi mulatságos, akkor nem fapofával ülök nem kell félre érteni 😊
sokkal inkább a jó kis harcokra figyelek, a szép látványra, és a sztorira
szerencsére szép harcjelenetek vannak bõven, míg poénos rész alig-alig (Jar-Jar -nak van egy-két idióta pillanata aztán annyi)

Bazinga!

kaposi1
Spoilert az isten szerelmére!!!
Most hogy nézze meg az aki még nem látta?<#falbav><#nevetes1><#wink>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

tigeroo
pandorum

spoileres lesz kicsit (pont mikó nem gondoltad vóna!)

korrekt film. tesóm a vége felé már sipákolt nekem hogy "ez milyen kibaszott film?! szörnyek! õrülnek megfele...!"

és igaza van, bennem is hasonló dolgok fogalmazódtak meg! de pozitív értelemben...összetett volt a plot, alapszituáció, plusz az infók adagolása...jól megvolt csinálva! talán annyi hogy a mutánsokat kicsit jobban is kidolgozhatták volna (mert így most kaptunk ilyen fenevad-ragadozó lényeket, akik ruhában vannak, eszközhasználóak...mégis a leggázabb az utolsó közelharc volt a földmûves csóka és az idegen között...nézik egymást majd odadobja a fegyvert neki, mint valami párbajfelek...hát, énnemtudom hogy jó ötlet volt-e így megjeleníteni a habitusukat...

a zene kicsit zavart, lehetett volna több is benne...vagyisööö, volt egyáltalán? végülis annyira elvonta a figyelmem a cselekmény, "legyen karácsony", elnézem a kukacoskodást...

jókis film volt, így kell ezt csinálni.

7/10
Totti5
Star Treknél is ugyan ez volt, mégis a poénok a humor belekeverése nagyon jól áll neki az új részben meg halmozottan. Poénos karakterek egy ilyen scifibe kellenek. STben mindig is voltak ilyen pofak pl a doktorok, vagy Data. Ott van a Csillagkapu is ahol sokszor szakadni lehet a poénokon mert ontják magukból RDAval az élen, vagy késõbb Vala, de Teal'C is nagy arc. SW 1-2-3 engem lenyûgözött azzal hogy teljes pompájában láthattam a csatákat, bolygókat, effekteket ami profi munka ami mellett a 4-5-6 fekete fehérnek tünik, amiben szintén csinálta a mûsort a két droid, vagy Han Solo és Csuvi. Az új részkben Jar-Jar csinálja, fõleg az elsõben ami kell egy ilyen filmbe.

A filmgyártás megváltozott persze, nagyon sokat változott.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Tikal
az uj triogia nagyon rossz lett, annyi idétlenség van benne, a buta droid robotoktol kezdve a jar jar binksen át a nem éppen jo karakterekig ( nem volt egy olyan jo arc mint han solo stb )... az új trilógia csak látványban jobb sajnos, és nagyon látszik mennyit változott Lucas és a filmgyártás ( hogyan csináljunk filmet sablonokból, hogy biztos nevessen rajta még a tíz éves is...)

persze a technika a válasz arra, hogy miért "keményebbek" a Jedik az újakban, de Lucas-sal volt még egy interjú egyszer és pont ezt kérdezték tõle, akkor még csak talán az Ep.1 ment le, hogy miért van ez.
Õ azt válaszolta " hogy a régi részekben, kiket látunk, egy felnõttként elkezdõ Jedit (Luke) itt utalt is arra, hogy pl: az Ep.1 a Jedi Tanács már Anakint is kifogásolja, hogy túl öreg.
Egy inkább gép, mint embert-Vader és full öreg Erõhasználokat, akik már inkább ne ugráljanak-Yoda,Kenobi,Uralkodó
Mondjuk erre fel, az Ep2-3 ban vígan ugrálnak :-D
DE Luke-ot és Vadert simán meg lehet érteni sztem
Amúgy a régi Ep4-6 részek fajinak, újak közül csak a 3. jön be. :-P
De jó lenne, ha csinálna egy új trilógiát, még ha csak olyan lenne mint az újak, de megnézném újra öreg Fordot Han Soloként újra.
PJack
na de rég írtam, sok filmet láttam azóta.
menjünk csak szépen sorjában.

District 9

jóval lekésve, de végre megnézhettem, és még jobb lett mint mire számítottam. a CGI majdhogynem tökéletes, a dokumentumfilm szerû bevezetés nagyon jól megvolt csinálva, a sztori is jó. Sharlto Copley jó színésznek tûnik, jól játsza a szerepét.
az egész film kissé nyomasztó, hálistennek nem cseszték el a zenével, sõt az csak dobott még rajta. szvsz 2009 legjobb filmje ez lett.
9/10
---------------
Becstelen Bringantyk

"Botrányosan becstelen, bravúrosan brutális bosszúmozi."
ez az egész, egy percig sem kell komolyan venni, Tarantino maró gúnnyal tapossa szét a történelmet. Zenék kiválóak, éshát viszonylag lassú film, én végig élveztem ezt a 2 és fél órát. (najó talán egy nagyon kicsit túl hosszú lett, de ez mitseszámít)
ui.: az év legjobb színészgárdája kitüntetés egyértelmûen ezt a filmet dicséri, ugyanis egytõl egyik nagyot alakítanak. mivel mindenki más is, énis kiemelném Christoph Waltz-ot, aki egyszerûen istenkirályul hitelesen játszik itt. már csak õmiatta érdemes megnézni.
8/10
---------------

agyonhypeolt film következik, talán joggal, talán nem. annyi biztos hogy a látványvilág már önmagában kárpótol kb mindenért. mondhatnám hogy engem ezzel nemlehet lenyûgözni és kevés lenne, de nemtudom eztmondani mert az egész film látványvilága GYÖNYÖRÛEN megvan valósítva. kilóméterekkel jobb, mint az összes eddigi általam látott CGI. a mozgások is, minden, nincs kivetnivaló benne.
ha befogadóképes az ember a fantasykkal akkor az nagyon betudja szippantani. én ilyen vagyok, szóval nekem nagyon bejött, annak ellenére, hogy az elején szkeptikusan ültem be a moziba!
nagyon remélem, nemfogják elbaszni a folytatást
8/10
---------------
és akkor jöjjön a kakukktojás..
A 23-as szám

namost, ez milyen mûfaj akar lenni?
horror? egy pillanatra sem ilyedtem meg, de még egyáltalán nem is féltem. inkább elaludtam
dráma? nemnagyon értettem az érzelmeket a filmben, nem is tudtam átérezni, valahogy nem ment.
thriller? szintén nem éreztem semmilyen feszültéget, mármár nem is értettem mi ez az egész.
röviden: ez a film egy értelmetlen zagyvaság, kb egy jelenetet sem tudok belõle felidézni így pár nap elteltével a megnézése után, amibõl az következik hogy semmi érdekes nincs benne.
Jim Carrey, te csak maradj a vígjátékoknál, az való neked.
1/10

Pain is inevitable. Suffering is optional.

tigeroo
mimicsoda?
akkor ez a film meghaladta a korát?? shogun assasin (1980)
Hát igen Lucas nem ért ehhez!! Két évtized kellett az ugrabugrához!Cameron is csak kamuzott az összelopott vizuálparaszt kandúrembereivel!!

faszba...muszáj lesz megnéznem az Indiana Jones trilógiát 😄
Tyler1
sztem meg egyszerûbb a válasz: az idõ múlása és a technika fejlõdése több lehetõséget adott az effekteknek. King-Kong is kevesebbet zúzott a régebbi filmben mint a 2005-ös verzióba, de nem azért mert akk még békésebb volt 😄

úszni kell az árral, ha lesz 7. rész, lehet abban olyan is lesz amitõl Luke besazrt volna 😄