106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #102885
    Az ír

Jó volt. Igazából nem tudok mi mást mondani. A film, a történet, a karakterek, a színészek jók voltak. A rendezés jó volt. De láttunk már ilyet. Scorsesetől is, mástól is. Így aztán nem érzem azt, hogy több lenne bármelyiknél.

A CGI fiatalítás nagyon jó. Egyedül De Niro szeme volt az, ami úgy árulkodott a turpisságról (túl szép és tiszta volt). Viszont, amit ez nem tud megfiatalítani, az maguk a színészek. Hiába néz ki 40-nek, 50-nek, ha néha látod, hogy olyan darabosan mozog. Ugyan ez volt a probléma Jacksonnal a Marvel kapitányban is. Bár itt én cska egy példára emlékszem, hogy nagyon kilógott a lóláb, mikor De Niro egy boltost vert össze. Ott nem egy 40-es faszit láttam rugdalózni, hanem egy vén embert, aki mindjárt összeesik a fáradtságtól.

7/10

(Ennek okán megjegyezném, hogy én nem vagyok ellene annak, hogy CGI segítségével hozzanak vissza színészeket a jövőben. Viszont csak olyanok esetében, ahol maga a színész rendelkezett arról, hogy ezt megtehetik. Miután ez csak manapság lett divatos, így a rég múlt alakjai ki vannak zárva.)
  • darkSectorxxx #102884
    +1
  • TBTPumpa
    Tavasszal kezdik forgatni Scorsese új filmjét, DiCaprio-val és De Niro-val a főszerepben.

Ide vele!
  • nordan
    tényleg nem értem,hogy nagypapák keménykednek a filmben, nekem rohadtul nem jön át, erőltetett és cseppet sem hiteles
  • vérpocok
    Ráadásul sok rossz ízlésű proli imdb-n felnyomta 8,6-ra. Micsoda égetnivaló gazemberek.
  • LasDen #102880
    most hogy kiderült van, már gyenge... :D
  • nordan
    úgyértem,hogy azt is kínosan gyengén
  • Szacsa HUN
    "de még ki sincsenek CGI-ve"

De. Azzal csinálták.
  • nordan
    őőőő látta valaki a The Irishman-t? még csak fél órája nézem,de nem értem ez most komoly,hogy a 80 éves Peschi meg Niro 80 évesen játssza a filmbeli ccca40 éves önmagát? ,de még ki sincsenek CGI-ve meg sminkelve és úgy mozognak mint egy nyugdíjas a könyvklubban....az elején pl. amikor Niro megveri a boltost az valami vicc?? lesz ebben valami "poén" hogy miért ilyen taták a visszaemlékezős részekben is? miért nem 30-40-es színészek játsszák őket? mi ez a koncepció? ez lenne az év filmje?
    nyuggerek gyilkolásszák egymást, nagyon kínosan
  • Kmarha
    The Princess Bride
    A herceg menyasszonya

"Vívás, harc, kínzás, bosszú, óriások, szörnyek, üldözések, menekülés, igaz szerelem, csodák!" Bájos kis mesefilm, ami sokat kikacsint a felnőtt nézők felé is. Nem is emlékeztem rá, hogy én ezt gyerekként láttam, de a kínzós jelentnél, illetve a "Készülj a halálra" mantrára vívott leszámolás, visszahozta az emlékeket (mondjuk, pont ezek azok a részek, amik nem éppen kisgyereknek valóak).

Nos, arra már nem emlékszem, hogy akkor mennyire tetszett, de most így felnőtt fejjel, nagyon jót szórakoztam rajta. Igazán könnyed kikapcsolódás, remek, sajátos humor, ami főleg helyzet komikumra épül. A körítés is tetszik, a díszletek használata, de még a mellék szereplők játéka is. Felüdülés volt ez a másfél óra.
  • sgfool
    Én kiváncsi lettem a One Cut of the Dead-re :)
    Köszönöm az ajánlást, jól szórakoztam rajta, kellemes meglepetés volt
  • davidka003
    IT part 2

Kifejezetten unalmas volt. Talán a vége elment. Első rész jobban bejött.
    6/10
  • mulli1986
    Kubrick filmek nagyon elvontan vannak tálalva, de akkoriban a technikához képest olyan újításokat vezetett be a filmkészítés történelmében, amit máig használnak. Az összes filmjére jellemző, hogy elvont és lassú, de ha el tudsz jutni arra a szintre, akkor nagyon tudod élvezni. Az érdekes, hogy ezekben az időkben nagyon mentek a hippi mozgalmak, nagyon nem csodálkoznék, ha azért lett volna egyébként is sikeres Kubrick, mert
    1. Teljesen új stílust hozott
    2. Zseniálisan használta az akkori technikát arra, hogy látványban is megelőzze a korát
    3. Jól használta a zenét a filmjei alatt
    4. a nézőközönség nagyrésze valamilyen drog hatása alatt volt :D
  • BenedekFeco
    Gemini man

Az akciók egész pofásak lettek néhol, a történet meg, meh...

6/10
  • LasDen #102871
    Men in Black: International

Sóhaj...
  • Seth
    Ja hogy már láttad :D
  • LasDen #102869
    Oké :D
  • Seth
    Mint írtam, a trailer lelövi a csavart, nekem is úgy mondták, hogy ne nézzem meg, hanem ismeretlenül nézzem meg.Nem a csavar a lényeg, hanem a kivitelezés ;) Nézd meg és meglátod. Sajna magyar felirat nem hinném, hogy van már hozzá, szóval csak angol játszik
    Utoljára szerkesztette: Seth, 2019.11.24. 11:44:11
  • LasDen #102867
    Persze, csak ugye ha azt mondod, hogy "hűű, figyelj mer nagy csavar lesz", az valamilyen szinten szintén lelövi a poént szerintem. Mert akkor már tudod, hogy lesz később valami. És ahogy nézed a filmet, ebből kiindulva akár ki is tudod találni menetközben....
  • Seth
    A lényeget nem írtam le, de így legalább talán valaki kíváncsi lesz rá :)
  • LasDen #102865
    De akkor mé lövöd le a poént? :D
  • Tikal #102864
    The King
    8/10
  • Seth
    One Cut of the Dead

Zseniális :D Low budget, vágás nélküli japán zombi film, de trailert sem szabad nézni róla, mert lelövi a poént. Az első 30-35 perc nagyon kínos, nagyon blőd, fura leállásokkal a színészek részéről,csak bambulnak és nem tudod miért, mintha rettentő amatőrök lennének. 35 perc elteltével lepörög a stáblista, de a film meg 1 1/2 órás, vajon mi a franc lesz utána ? Ki kell bírni az elejét, utána én végigvigyorogtam az egészet és mindenre fény derül :D
    Utoljára szerkesztette: Seth, 2019.11.24. 00:30:59
  • Kmarha
    El ángel exterminador
    Az öldöklő angyal

Öööö.. hát.. oké. Szóval..

Luis Buñuel neve elsősorban Salvador Dali és az Andalúziai kutya kapcsán lehet ismerős. Akinek nem, az még véletlenül se nézzen ez utóbbinak utána, hacsak nem erős a gyomra (jó nem ma készült, de akkor sem szép látvány).

Nos, ő (1962-ben) készített egy 95 perces, nagyjából kapásból instant klasszikussá vált (csak tippelek, nem tudom) művész filmet. Először is a technikai részekről. Kevés helyszínen, a fő játékidő konkrétan egy kicsi szobában játszódik, ahol egy nagyobb csoport ember van összezárva. A látvány, mégis (a maga keretei között) lenyűgöző. Nagyon sok szögből dolgozik, rengetek a kamera mozgás (még ilyen szűk helyen is), és sikerül elérnie, hogy egyes jelenetek (a zongoránál összeülés először és a végén is), felismerhető és megjegyezhető legyen. A színészekkel sem volt sok gondom, kicsit színpadias a játék (szerintem ez a mű is színházba is való), de épp csak kicsit tolják túl, teljesen jól emészthető még mai szemmel is.

A történet és a mondanivaló, az már kicsit más kérdés. Inkább ajánlom a google-t, van elég magyar nyelvű elemzés is róla, ott szépen kibontják a mondanivalót. A lényeg a felütés, ami elég szürreális. Adott egy szoba, aminek tárva nyitva a széles ajtaja, mégsem megy át rajta senki. Mindenki tudja, hogy csak át kell lépni a küszöböt, de mégsem teszi meg. Eltelik egy óra, négy óra, egy nap, egy hét, és mindenki csak toporog, és azt kérdezi.. miért nem megyünk már ki?

A csapat egy rakás arisztokrata. Lenézik az alja népet, önmaguk fényezésével és a szomszéd gazdagéknak való szüntelen udvarlásával töltik idejüket. Még a szobába zárva is, őrzik modorosságukat. Aztán kezd kényelmetlen lenni az összezártság. Lekerülnek a zakók egyesekről, amiért máris kapják a felöltözöttek mély megvetését. Ahogy egyre több ruhadarab lekerül, úgy vedlik le álcájukat is, amelyek mögé rejtőztek, bújnak elő belőlük a valósabb érzelmek, gyűlöletük és lenézésük a másik irányába. Nem zajlik olyan mély gyökeres leállatiasodás, mint amire számítottam, de tény, hogy a túlélés jóval a társadalmi normák elé kerül (párválasztás, élelem és víz keresés, a halottakkal való bánásmód területén). Elégé sokat mondó, hogy az első pánik roham akkor tör ki, mikor kiderül, hogy a szobába zárt pincér (szolga), nem tud kimenni kiskanalakért és a tejes ember (másik alsóbbrendű lény), nem jött el, és nem hozott tejet.

A felütés mellett is rengetek abszurd helyzet van. A szüntelen a másikra mutogatás (te csináld, te menj előre - nem csak a gazdagéknál, hanem az "átlag" embernél is), a csirke lábak, a szekrényben történő dolgok, a medve és a bárányok, vagy az ismétlődő szituációk, elégé kizökkentik a nézőt. Mindenképpen egy érdekes darab, de nem lesz egyszerű legyűrni, bár azért nincs túlcsavarva annyira, hogy ne legyen érthető nagyjából, miről is akar szólni, minek állít görbe tükröt.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.20. 20:30:36
  • CSOCSO
    The Shining (1980) En nem betepve neztem. Nem is tetszett.
    A csaj alakitasa borzalmas volt. Semmi nem tortent de a zene az valami baromi idegesito volt. Kurva hangos volt a beszedhez kepest es full felesleges. Nicholson alakitasa jo volt. Nekem egyfolytaban Jim Carrey jutott rola eszembe. Szerintem innen lopta a gumi arc otletet a srac, plusz meg radolgozott.

Legyen 4/10. Soha tobbet ne lassam.

Egyedul a redrum dolog tetszett meg a csavo konyve amit irt. A tobbi mind nagyon gagyi volt. 40 Eve bizti jo lehetett.
  • kutyakiki81
    Az aszfalt királyai

Remek színészek, egy jó filmben. Talán 15-20 percet ki lehetett volna vágni, de így sem vészes. IMAX-ben szinte rezgett a seggem alatt a szék egy-egy gázfröccsnél. Nagyon odafigyeltek a hangokra, aki rajong ezekért az autókért, annak igazi orgia lesz.

6/10
  • hiper KOCKA
    Star Wars 4-6 1977-83

Bizony nem mai darab, de régen láttam, azonkívül nemrég jött ki a Fallen Order, tehát evidens volt, hogy a hangulatba kerülés végett valami ehhez passzolót választok desszertnek. És mivel Jar Jar Binks-t nem akartam újranézni, így a régi trilógiára esett a választásom. Nem is nagyon tudnék belekötni sehol, egyik rész jobb mint a másik.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a Dártvader a Luke-nak az aplya

8/10
  • TBTPumpa
    Elizabeth Olsen fűzőben és bőrszerkóban/10

10/10, minden más meh.
  • Kmarha
    akkor kisajátítom a fórumot :D
    Avengers: Endgame
    Bosszúállók: Végjáték

Röviden:
    Elizabeth Olsen fűzőben és bőrszerkóban/10

Kicsit hosszabban: látványos (igen-igen-igen látványos) akciómozi. Gondolom akik mélyebben belehabarodtak a szériában, nekik egész hátborzongató, újfajta élményt nyújtott, de nekem, kicsit távol állónak is tökéletesen megfelelt. Nem mondom, meg is lepett párszor, és még úgy is tetszett,.. hmm.. deja vum van..

Szóval igen, nagyjából ugyan az a véleményem, mint az Infinity War (#100625)-ról. Mivel azt is most néztem meg (újra), így könnyedén össze tudom hasonlítani az élményt, amit adott. Ami plusz ebben benne volt, az, hogy nem csak, hogy mindenki kap szerepet az eddigi filmekből (vagy legalábbis egy feltűnést a képernyőn), de a korábbi filmekre (és sorozatra) is kapunk nem csak, hogy visszautalást, de konkrétan bele is helyezik a történetet azok egy-egy pillanatában.

A főboss ebben a részben kicsit kevesebbet szerepel (igaz, itt is kapunk egy Ready Player One-t idéző kaotikus "epik" összecsapást). A fókusz eltolódott a hátrahagyottakra. A drámai részekkel nem volt semmi probléma, és végeredményül kaptam egy keserédes lezárást és egy szép elköszönést (remélem, ezt nagyjából így is hagyják).

.. Így kell bátran "lezárni" egy ezer éve elkezdett és felépített franchise-t
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.17. 21:40:30
  • Kmarha
    Captain Marvel
    Marvel Kapitány

Pont annyira lehet komolyan venni, mint egy No Doubt nótára levezényelt bunyót. De legalább pont annyira szórakoztató. Legalábbis én tök jól elvoltam, egy ilyen kis délelőtti semminek bőven jó. Brie Larsonnal engem amúgy is bármikor el lehet szórakoztatni ;)
    Kiszámítható, mégis jól elhelyezett csavar, szokásos gagyi pózerkedés és lezárás, észrevehető feminizmus jegyek, tök jó '90es évekbeli zenék, szórakoztató hangulat. A 2 óra gyorsan letelt, akkor is, ha semmi maradandót nem adott. Moziban valószínűleg jobban fájt volna.
  • Kmarha
    Ezen a héten 9 órát töltöttem el moziban... szerintem most ennyi egy időre elég lesz.

The Irishman
    Az ír

Martin Scorsese összeszedte egy film erejéig Robert De Niro-t, Al Pacino-t, Joe Pesci-t és még egy rakás híres színészt, megfűzte a Netfilxet némi támogatásért, és behozta az egészet a moziba nagy vászonra. Eddigi film karrierjét és ezt a műveletsort tekintve, nekem ne magyarázza meg, hogy nincsen semmiféle kapcsolata a maffiával, mert úgysem hiszem el. Ja, és a végső vágás után 3 és fél óra maradhatott a film. Oké.. jól van.

Kapásból a lényegre: kicsit sem igényelte ez a történet (sem a történetmesélés) a 3 óra 20 percet. Kb 20 perc volt az, ami már tényleg sok volt, és még kb 40-50 perc, amit nyugodt szívvel ki lehetett volna vágni, és talán még jót is tett volna a film tempójának. A sztori valós elemekre épül. Adott egy végletekig egyszerű(nek bemutatott) férfi, aki hűséges bulldogként leszolgálja az egész életét az egyik maffia főnök mellett (mondhatnám, szobafestőnek áll, csak az eszközei kicsit szokatlanok, a festék pedig túlontúl is organikus eredetű).

Végig megyünk egy rövidebb klasszikus maffia film szegmensen, elidőzünk egy remek időt Jimmy Hoffa tündöklése körül, túl sok időt elpazarlunk annak hisztizős korszakánál, majd elindulunk "roham" tempóban a magány, az elfeledés és elmúlás irányába. Bár Hoffa megfilmesítése zseniálisra sikerült, és Al Pacino egyszerűen tündököl annak szerepében, mégis, ez az a rész, aminél előjött, a "jólvan, elég lesz már" érzés, főleg a vége felé.

De addig is kaptunk egy kicsit visszafogott, de az apró gesztusokban is remek Robert De Niro-t (egy pillantása többet ért és jobban kidolgozott volt, mint az elmúlt két évtizedének összes szerepe egybevéve), remek korhangulatot (zenék, díszletek, kocsik), és jó pár mellékszereplőt, érdekes élethelyzeteket, és remek fekete humorral átszőtt párbeszédet. Igaz, számomra egyik sem lesz felejthető, igazán megfogó. Talán csak a fegyverválasztós és szülinapos-éttermes rész illetve a mosónős-zsidós rész maradt meg, mint kiemelkedőbb jelenet (meg még talán pár nevén nem említett gyors és erőszakos jelenet, mely a semmiből csapott le rám).

A vége is számomra kicsit elhúzott, tudom mit akar éreztetni, mégis erőltetettnek ható lett. A rendező legjobb alkotásai közé én így első megnézés utáni hirtelen véleménnyel biztos nem tenném, de hazudnék ha azt mondanám, hogy megbántam a több mint három órát, amit rászántam.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.14. 23:09:27
  • RatBaG #102854
    és hellboy is idegesítő lett, pedig a színészt bírom.
  • Prof William
    Én is így éreztem. Maguk lények és világ nagyon erősen megidézték Mike Mingola (szerző/rajzoló) munkásságát csak éppen azon kívül nem stimmelt semmi más...
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.11.14. 16:13:35
  • CSOCSO
    Eleg felejtheto volt. Pedig nagyon jora is megcsinalhattak volna. A szornyek faszak voltak de gyenge amit kihoztak belole
  • Mentol
    Hellboy (a zúj)

Ezmiez? Miafaxt néztem??? What?

-120/10
  • mulli1986
    Én ezeknek a filmeknem nem értem a létét...
  • Synchronous
    Cserebere szerencse... szerintem ez egy könnyed kis vígjáték. És még röhögni is lehet rajta.
  • nordan
    múlt karácsony
  • Cziras
    Sziasztok! Barátnővel nézős szép kis kellemes filmet tudtok mondani? :) Köszönöm :)

Rajzfilm is jó :)

Utoljára szerkesztette: Cziras, 2019.11.13. 13:44:52
  • Bokafix2
    Ez olyan mint Flash, csak plüssben.