106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Reg5 #67873 Mission Impossible: Ghost Protocol
Vannak benne nagy ötletek, de én inkább önmaga paródiájának éreztem. A sok viccesnek szánt szerencsétlenkedés a technika kütyükkel (pl: tapadó kesztyű hol működik hol nem), vagy Tom Cruise szerencsétlen balesetei, komolytalanná tették a filmet.
Legyen 7/10
-
Világok harca 2.: Második hullám (War of the Worlds 2: The Next Wave, 2008):
Ez halálgagyi volt. Még jó, hogy közben utánanéztem és megvilágosodott, hogy ez nem a Spilberg VH film folytatása, hanem valami hasonló szemété (Világok harca - Az invázió). :biglol:
Eszméletlen, nem tudom, hogy miért éri meg ilyet gyártani és hogy jön ebből bevétel, mert még TV filmnek is bűnrossz. A sztori, szereplők, szövegek, technika, ötlet mind egy nagy rakás sz*r.
port.hu - Világok harca 2.: Második hullám adatlap
1/10 -
The Divide
Mielőtt megnéztem olvastam róla néhány kritikát, éshát elég vegyes volt a kép. A film rendezője ugyebár Xavier Gens, őt legfőképp a Hitman film rendezésével ismerhettük meg, éshát az nem sikerült túl jól sztem. Ez a film mindenképpen jobb lett.
Szereplőkről elmondható, hogy főként sorozatszínészek játszottak, éshát jónéhányukon meg is látszott egy kicsit. mindenki hozott egy átlagot, de semmi több.
A történetről csak annyit, hogy az ötlet nagyon jó, és sikerült azt a hatást elérnie, hogy sokszor elkezdtem gondolkodni, hogy az adott helyzetben én mit csináltam volna.
Mint már előttem is írták egy hsz-ben, a végét kicsit elnyújtották, kicsit sok volt már. Helyette kiváncsibb lettem volna arra, hogy:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kik voltak azok a fehér ruhás emberek, mit akartak, miért vitték el a gyereket, hova vezetnek azok a folyosók...
Összességében nagyon is nézhető a film, nem mondanám horrornak, inkább scifi-thriller, és mivel nincs olyan sok film ebben a múfajban, ezért könnyen befogadja az ember. 7/10 -
The Thing (2011)
5.5/10
Felve vagtam bele ennek a filmnek a megtekintesebe, mert lattam a John Carpenteres elozo filmet es sajnos azt kell monjam a felelmeim beizgazolodtak.
Az egesz film nem hozza a lazba a nezot es szvsz csak, akkor erdemes megnezni, ha teljesen elkulonitjuk a regitol es kulonallo filmkent kezeljuk.
Az egesz film pontatlan es teljesen gyakorlatilag meghamisitja az elso reszt, gyakorlatilag majdnem hogy osszekapcsolhatattlanna teszi.
Klises, elnagyolt, unalmas, ha harom szoban kellene jellemeznem. -
Inquisitor #67869 Mondta, hogy figyelembe érdemes venni az egész ruszki film egy amerikai film árának töredékéből lett összerakva. Mondjuk kérdés a CGI mekkora része, mert pl. a Hídemberben iszonyat sok CGI volt a régi Budapest miatt és még is jelentéktelen összeg volt a röpke 2 milliárdos költsége mellett. -
bocsanat... MI4 Ghost Protocol.
-
Ez a 4. rész, amiről te írsz, nem a 3. -
"Kezdődött azzal ,hogy rájöttek a bioenergiát látják a lények és én ugyan sosem voltam jó fizikából de ha azt látják akkor nem rohadt mindegy m,hogy sötét, vagy világos van?"
Umm...nem az a lenyeg, hogy az urlenyek mit latnak, hanem az emberek mit latnak este. -
hirtelen pislogtam egy nagyot a címen.
-
Carver (2008)
Nagyon beteg egy film, plusz van egy sivár gonosz hangulata hála a redneck country zenének elektromos samplerekkel való keverésével (váltakoztatásával? nem is figyeli az ember).
Ha hasonlítani kellene akkor Wrong Turn / Wolf Creek, stb.. még szárazabban felköhögve a marék szöget.
Pro: annyira morbid részletek, hogy tényleg hihető (igaz történetet dolgoz fel egyébként), visszafogták a kliséket amennyire lehet, érdekes karakterek, kis költségvetéshez mérten korrekt produkció, vér nem eltúlzott, általánosságban reális gore és nem túl gyakori a sokkolás viszont folyamatosan fenntartja a feszültséget.
Kontra: cseppet önösnek tűnik néhol a sokkolás és a gore. Főleg abban a jelenetben amikor
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a badass srác heregolyóját szétroppantja fogóval a jóember. Mindezt közeliben, kamerára fröccsentve..
A vége meg arra a cigányos viccre emlékeztet, amiben úszni tanítja a fiát:
- Ússzál Gazsi, ússzál hallod, ússzál Gazsi... Gazsi.. baazmeeeeeeg...
Egyszernézős, gonosz, barátnővel semmiképpen.. 6/10 -
Darkest Hour
Hát, hát. Az alapötlet nekem tetszett de ennyi logikai buktatót egy filmben én még nem nagyon láttam. Kezdődött azzal ,hogy rájöttek a bioenergiát látják a lények és én ugyan sosem voltam jó fizikából de ha azt látják akkor nem rohadt mindegy m,hogy sötét, vagy világos van? Aztán Iván bácsi pár nap alatt komplett Farady-kalickát épít a házában, plusz ezalatt a pár nap alatt még arra is van ideje, hogy rájöjjön a lények gyengéjére és összeüssön egy mikrosugaras fegyvert. A túlélők meg már olyan prok voltak pár nap elteltével ,mintha legalább már 10 éve tartana a "háború". És még lehetne sorolni de minek. Igazából ezektől és harmatgyenge CGI-től eltekintve én tűrhetően szórakoztam, mert azért korántsem annyira nézhetetlen valami, mint ahogy sok helyen azt olvastam.
-
MI3 Ghost Protocol
Valoban jo volt!
Mondjuk az auto nekem tul sok volt de a tobbi kutyu tetszett. Foleg a kivetitos cucc.
8/10 -
bazzzz, hát én összesírtam magam, ez nagyon beteg 

a boltos jelenet epic :DD -
Mission Impossible 3
Izgalmas, korrekt story, többször vicces, jó karakterekkel, baromi látványos effektekkel és helyszínekkel, ráadásul amiket használtak kütyüket azok ott voltak a szeren!
Kötelező megnézni. -
Mission Impossible Ghost Protocol
Jó volt, pörgős, látványos, 8/10-et megér simán. -
ZZ88 #67858 Nem mondod, éppen most néztem meg. Az ilyen filmekre költött pénzt inkább adták volna jótékony célra. -
Ez a Darkes Hour ez mekkora gané volt... kerülendő/10 -
Erőpróba
Igaz történet egy rakás fiatalkorú, sittes, balhés bandatag focicsapattá verbuválásáról, The Rock-al és Xzibit-el a főszerepben. Nem szeretem az amcsi focit, de a film nagyon tetszett, minden van benne ami egy jó sportfilmhez kell. A végén mutattak archív felvételeket is az eredeti csapatról tök ugyanazokkal a jelenetekkel, remekül összerakták.
8,5/10 -
Lehet, hogy kicsit sablonos pár helyen a film, meg túl egyszerű is. De most ez így, ahogy volt jól lekötött...szerencsére.
És de jó, hogy a youtube-on fent van teljesen szinkronnal. :) -
A Világok harcának első harmada jó... nagyon jó. Ami utána jön az nem.
Ha tartalmasabbra és értékesebbre vágysz (bár látványban fukarabb): The Mist.
Illetve az Invázió (The Invasion (2007)). Utóbbinak a végkicsengése tanulságos.
Happy End-nek kellene éreznem, de nem érzem annak, sőt.
Jerry nyert megint sok ember szája íze szerint miközben Tomnak kellett volna....
-
Világok harca (War of the worlds, 2005):
Meg kell mondjam, hogy baromira tetszett. A legjobb földönkívüli inváziós film, amit eddig láttam. Végig izgalmas, lebilincselő látvány, epikus jelenetek, akció, bújkálás, dráma, sci-fi, Half-Life 2 striderek, monumentalitás. Szóval minden jó van benne.
Talán hasonlóan jó (legalábbis szerintem) a témán belül The Mist (A köd) 2007-es film.
port.hu - Világok harca adatlap
9,5/10 -
Deadgirl 7/10 Elég jó horror bár elég perverz,beteges de van hangulata.Nem, egészen értettem meg a filmet úgy érzem-már ha volt egyáltalán valami mélyebb mondanivalója is,de tetszett.Zenéje is jó. -
mkfdd #67851 Nekem meg a szőlőszem :) -
Mentol #67850 Nekem a filmből annyi maradt meg, hogy állandóan valami kódot hajkurásznak... :) -
Emelt fővel
Most megint vmi szarrá vágott verziót szedtem le, vagy ez tényleg csak 70 perces? Kicsit rövidnek találtam, ettől függetlenül tetszett. The Rock és Knoxville jó páros, bár utóbbinak elég visszafogott karaktere volt. Ja, és hiányoltam még pár cédrusfás jelenetet.
7/10 többször nézhető, de nem egy Rambo -
hiszacu #67848 Pink flamingo és Female trouble.
Akinek van türelme végignézni sírni fog annyira jó! =)
Nálam; 10/10, 10/10 -
Mission Impossible:Ghost Protocol
Talán ez állt a legközelebb az eredeti sorozat hangulatához.
Popcorn mozinak jó volt 7/10 -
Na jó, komolyan, beszéljünk róla! Utolsó 10 perc!
We need talk about Kevin
Hogy lehet erről a filmről spoiler mentesen beszélni??
A címválasztás hatalmas.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez az a mondat, ami a néző, legalábbis az én fejemben, megállás nélkül lüktet úgy, hogy a filmben egyszer sem mondják ki. A kérdés, hogy bármint változtatott volna-e (magánvélemény: igen bassza meg igen!)
Felhúzott a film. Szerintem ez is volt a célja. Főleg a végének. Ha a film 1 óra 41 percnél szigorúan véget ért, akkor ez egy más történet, más műfaj.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Akkor kétségek között, nem éppen nyugodtan fekszem le az ágyba aludni azzal a tudattal, hogy láttam egy, az érzelmekkel játszó, borzongató kaleidoszkópot.
Ezzel a végével viszont, nem tudok aludni. Tudom, a film nagy mondanivalója, hogy a kölyök nem maga a sátán, és erre igazán a két év múlvai önmagán látott érzelmek vezetik rá a nézőt arra, hogy akár máshogy is lehetett volna, ha..
És csak kavarognak tovább az érzelmek és gondolatok, kíváncsi vagyok, másból mit hozott ki. -
Oszi #67845 Ted előzetes
Seth McFarlane a Family Guy után a mozivásznat is meghódítja!(Nagyon úgy tűnik, hogy tényleg) -
Pedig emlékezzünk csak a tavalyi év cikkjeinek (és nem egy helyen!!!) nagy szavaira:
"kritikusok és nézők szerint is megvan 2011 év filmje: Drive, felesleges idén több filmet kiadni stb stb..."
-
vagy: Hunger (éhség) (2009)
-
"Meglepően leállatiasodik az egész, "
Sajna ebben a sztori típusban ezt csak 11 milliószor lőtték el. (Legyek Ura 1954) -
viizo #67841 Csizmás Kandúr / Puss In Boots
A Shrek vadhajtás animációs film gyakorlatilag hozza a gyerekeknek vicces, felnőtteknek inkább csak unaloműző időtöltést.
Sajnos semmi kiemelkedő nincs a filmben, ötletek és animáció terén is egyaránt középszer.
10/5 -
Ja, én sem bírnám még1x megnézni, az tény. Kicsit többet vártam vón ennyi felvezetés után. Kurtánfurcsán összevágták a végét. -
Vágom a lényegét, de sajna marhára untam az egészet, kicsit lehet többet kellett volna "pörögnie" a srácnak! -
A drive-nak épp ez a lényája. Megszokod, hogy ilyen kis szótlan, sótlan, teszetoszagyereknek néz ki, így aztán annál élesebb a kontraszt, mikor vérengző vadállat módjára öl (az általa szeretett nő szeme láttára is). Egy tipikus pszichopata a srác. Igyekeztek visszaadni a borzalmas ellentétet a hétköznapi viselkedése és az éles akciói között. Sikerült szvsz. Az más kérdés, hogy annyira nem lett sokkoló, mert tényleg bealszik addigra az ember. Bááár az a néhány csúcsjelenet az valóban epic lett. -
The Divide.(2011)
Egyébként is bejövős nálam az ilyen film téma választása, de ez hát hogy is mondjam odabaszott rendesen.
Nagyon jók szerintem a színészek benne, hihetően hozzák azt a szerepet ami rájuk van "bízva". Meglepően leállatiasodik az egész, asszem reálisan mutatja milyenek is vagyunk/lennénk ilyen helyzetben. Persze ezt embere válogatja.
9/10
Drive (2010)
öööö.. most bajban vagyok... ami van akciójelent benne az jó, faszán kivitelezett, de én szétuntam az agyam rajta igazából... a főszereplő arcmimikában már vetekszik a Seagal bácsival, néha egy mosoly oszt ennyi a színészi teljesítmény... mondjuk egy zombi szerepét jól hozná... szerintem lehetett volna jobb is, így max 5/10 nálam. -
Inquisitor #67836 "ez közel sem lesz az eredeti Schwarzishoz képest."
Ugyan másik fórumon leszúrtak miatta, hogy ez egy pár oldalas Dick irományból készül, de több köze van hozzá, mint az előző verziónak, ugyan is eredetileg a Földön játszodott a történet. A trailerből nem jön le semmi a történeti szálból, remélem nem csak egy ilyen rohanós, túlélős Bourne széria utánzat lesz, de hát trailerben eyecandy-re mennek.
Ha nem jön be mint sci-fi, ami elmúlt évtized legtöbb sci-finek hazudott filmjére igaz, akkor ott van még Blomkamp mester készülő Elysium-ja. -
hát nemtom, így trailer alapján látatlanban azt mondom, hogy ez közel sem lesz az eredeti Schwarzishoz képest... annak a hangulatát úgy sem tudják visszaadni, nyilván nem is az a céljuk, és a sztorihoz is hozzá fognak nyúlni erősen, az az érzésem
lassan már a feldolgozásoknak is feldolgozása lesz... igazán megerőltethetnék az agyukat a filmesek/írók... röhejes már, hogy minden évben egy raklap régi film jön ki új köntösben...
Spiderman trailert is néztem, ahol megint a nulláról kezdik a dolgot trailer alapján, és új szereplő...stb.,... mi történt a régivel ill. mi szükség van még egyszer újra megnézni, hogy hogyan lesz Peter Parkerből Pókember?:)
és mint ahogy írták lentebb, az eredeti Total Recall alapmű, Schwarzenegger egyik legjobb filmje
"Menj el a Marsra, menj el a marsa"
"Két hétig... Két hétig..."
Classic :) -
Jött ki mostanság valami jó film?
Gyönyörű zenével mint pl.: Gladiátor, Rettenthetetlen, A Sólyom végveszélyben és még sorolhatnám...
Giccsparádé nélkül? Jó színész(ek)el? Jó történettel?Talán még elpittyen az ember a végén oly' meghatóra sikeredett?