106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Na igen, a dudorodó ágyékkötő, meg a mindenfajta fizikai megterheléstől megóvott (érsd: véletlenül sem kigyúrt) felsőtestek :) -
Sosem szerettem a szuperhősöket. A Batman is arról szól, hogy egy dúsgazdag csávó denevérjelmezben agyba-főbe veri a csóró bűnözőket. :D
TDK-ban is a macska egér játék volt a király. Az egész filmet Joker vitte a hátán. Amint a sztori egy másik szereplővel foglalkozik, már az ember azt várja, hogy mikor lesz megint Joker a fókuszban. Legalábbis én így voltam vele.
TDKR-t meg Bane miatt várós. Rég érdekelt már ennyire karakter, trailerek alapján nagyon eltalálták. Tom Hardy szépen kidobta magát, a jelmeze fasza, hangja félelmetes, de a hanglejtése intelligenciát, míg az egész megjelenése agressziót sugároz. Jokerrel ellentétben neki van terve, nem csak a káoszra megy. Ugyan még az indítékát nem tudni, de remélem valami lázadás vagy revolúció lesz a felső tízzel szemben a por-népet felkarolva. ( "Gotham, take control... take control of your city. Behold, the instrument of your liberation! Identify yourself to the world!" )
6 perc részlet a TDKR-ből (szar minőség)
Puzsérnál számomra az volt a Best-Of mikor egy reggeli műsorban levetítették az Arkham City videojáték trailerét, mint az új Batman film előzetese, az meg össze vissza oltotta, a segg műsorvezetők meg ott bólogattak, meg kínjukba röhögtek, mert ők még annyit sem vágtak az egészből, hogy melyik Batman. :D
Meghogy az egész önmaga paródiája és komédia szinten kellett volna megmaradnia. Valszeg még nem olvasta a Killing Joke-ot, például.
A Die Hard meg az egyik legjobb akciófilm, és mérföldkőnek számít a műfajban. -
Puzsér az a médiamajom, aki most rendkívül népszerű a csillagszületikes beszólásaiért és aki lázad minden ellen, ami népszerű és amit az emberek széles körben szeretnek, legyen az film, zene, előadó, vagy sütemény. Ez még nem is lenne baj, ha ezt az ésszerűség határain belül indokolná is meg.
Pl. a Sötét Lovagban azt kifogásolta(amellett ugye hogy realisztikusan ábrázolta Nolan), hogy az imdb top listán x. helyen szerepel, megelőzve ezt-meg ezt, ami eleve egy nem reprezentatív, a közönség szubjektivitására épülő szavazás alapján rangsorol.
Mondjuk ezt sem értem az miért baj, ha realisztikus szuperhős filmet csinálnak. A hősöket azért találták ki, hogy védjék az emberi értékeket, a morális és elvi tisztaságukkal, olyan erőkkel felruházva ami a hétköznapi embernek nem adatik meg. Amíg ez egy alternatív világban működik, addig csak egy álom marad, hogy a zsarnokságot valaki elnyomja, de ha átültetik egy realista világba, ahol a hősök köztünk élhetnek, akkor már reményt és erőt ad az embereknek, mint pl. Robin Hood. Persze nem kell elhinni, hogy most egy denevérmaszkos figura védelmezi a köznépet, de Nolan a szemünk elé tárja, hogy ez pedig létezhet. -
IXEMGabeo #68513 félreértetted imádom a Die Hardokat:) nem is kritizáltam csak ahhoz mérten tettem említést róla mennyire a világ legjobb filmjének tartották ezt 2008-ban. Szerintem pedig a Die Hard 4-et nem körözi le ez a Batman film, ami 2007-es -
Jobban érvényesül a képregény hatás? Az 50-es 60-as években színes, gyerekbarát volt a képregény. De előtte és utána visszakanyarodtak az eredeti sötétebb, komorabb koncepcióhoz. Hol komolyabb, hol viccesebb formában jelent meg a denevérember. -
Mentol #68511 Jujj, mai szemmel a Batman sorozat(talán az első, amit említettél) nagyon veszett! És az a kicsitsemköcsög Robin benne... :) -
Tulajdonképpen igen:
1.) a 60-as évekbeli harisnyás Batman, amiből ma már geghalmaz lett
2.) a Tim Burton féle (számomra) zseniális Batman filmek
3.) a Nolan féle igényes, ugyanakkor a képregénytől eltávolodott részek
Kimaradt a Val Kilmer-es rész és a kritikán aluli George Clooney-s szemét. -
a főszereplőt ugyanúgy hívják -
Mentol #68508 Szagértők: most akkor 3 különböző Batman filmsorozat van? Mert én nem értem, hogy ezek a mostaniak hol kapcsolódnak a JackNicholson-os filmekhez? -
Batman-nek egyébként a képregényben sincs szuperereje (na jó, azért testi ereje van), ott is a kütyüivel hódít. Ezt senki nem kéri számon rajta. -
Ki a f@sz az a Puzsér? :D
Komolyra fordítva a szót, én már az első Nolan féle filmnél (Batman Begins) hangoztattam, hogy ez nem biztos, hogy jó (egyébként maga a film sem tetszett).
A harisnyás és kőkemény realista szuperhősök között pedig azért van átmenet. Tim Burton-nek épp ezt sikerült megcsípnie. -
hapi #68505 +1 -
dettó -
Egyetértek nekem is nagyon bejön hogy realisztikusabbra veszik a figurát ettől függetlenül egy árnyalatnyival azért a Batman Begins jobban bejött nekem mint a TDK. Mondjuk én jobban szeretem az első részeket mikor felépítenek egy karaktert az akció előtt és ez a Beginsben szerintem eszméletlen jó lett. -
karajjj #68502 én sem értem, hogy miért baj ez, Batman-nek nincs szuperereje, itt nem lehet ráfeküdni arra, hogy ő mennyire más, mint az átlagember, Nolan meg a tökénél ragadta meg a problémát és ennyi -
Puzsér óta egyre többen hangoztatják, hogy zavaró, mennyire komolyan veszi magát a Nolan-féle Batman, előtte kb. senkitől nem hallottam:P Nekem speciel üdítő ez a drámai/realista stílus, legalábbis a szokásos színes pizsamás gyerekes bohóckodások után(úgy általában a szuperhős filmekre gondolok), amelyek látványra oké, de kb. annyi drámaiság van bennük, mint egy szombat délelőtti kölyökklubos rajzfilmben. -
jamamura #68500 Men in Black - Sötét zsaruk 3. Intergalaktikus móka filmvégi neutralizálóval. -
Dettó ezek voltak az érzéseim nekem is :)
Valahogy túlságosan komolyan veszik magukat ezek a Nolan féle Batman filmek, míg Burton-nél jobban érvényesült a képregény hatás.
A George Clooney-s Batmant most inkább ne minősítsük...
A Die Hardról alkotott véleményeddel kapcsolatban vitatkoznék: azon ritka sorozatok egyike, amelynek mindegyik folytatása színvonalas és izgalmas volt.
-
IXEMGabeo #68498 Sötét lovag (2008)
Végre valahára megnéztem és hát pont annyira felemás érzések keringenek bennem, mint amennyi Harvey Dent arcából látható maradt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A film maga fordulatos, akciódús volt(mondjuk Batman véleményem szerint kevésszer lépett akcióba), Jóker szerepet nagyon jól hozta Ledger ő volt a film csúcspontja. Hordós jelenet és a hajós választós rész nagyon ütött, meg maga a megvalósulatlan "terv", ami Joker védjegye.
Mondjuk a kórház robbantása is eléggé érdekes volt aztán mikor beült ápolónős ruciba a buszba. Gondolom a buszon lévőket helyeztette el bohóc jelmezben fegyverrel az irodaépületben. Az szintén zseniális volt.
Mondjuk más kérdés h a film pörgött és erről se tettek említést csakhogy túszok. De az ember csak utólag jön rá, hogy hoppá ezek az emberek a buszról voltak, akiket majdnem lelőttek a kommandósok.
Batman karaktere felemásan jött be. Néhol hozta a határozottan fellépő Bruce Wayne-t máskor pedig Batman maszkjában szótlan és ügyefogyott volt egyes jeleneteknél volt. Meg ez a végén, hogy ő a felelős és őt kezdik még üldözni enyhén szólva nevetséges volt.
Harvey Dent alapvetően jó figura volt, elvesztette a legfontosabb dolgot az életében viszont nem kellett neki sok, hogy Joker teledumálja a fejét. Mondjuk kissé furcsa volt h a végén lelőtte a sofőrt és kutyabaja nem lett és aztán azt se tudtuk Maronival mi lett és persze az autóbalesetet az autóborulást megúszta sértetlenül.:D Valahogy a végefele amikor már úgymond "rosszfiú" volt és szemet szemért elv alapján gondolkodott akkor szintúgy kissé elcsépelték az ő jeleneteit és a film haladásával szinte feledésbe is merült majd a végén kicsit ijesztgetett, de a vártnál simábban halt meg.
Az események olykor túl gyorsan pörögtek nem is lehetett észlelni mi miért történt, sokszor kapott el a wtf érzés, hogy pl Gordon hogyan élhette túl azt a lövést mikor megvédte a polgármestert (hátba lőtte a Joker, tudtommal golyóálló mellény hátra nem véd), és akkor eltitkolta a halálát majd hirtelen megint felbukkant...
Elcsépelt volt egy csomó rész, az hagyján, hogy csakúgy minden percben hullottak az emberek, de a végső összecsapás Batman és Jóker közt se volt túlzottan eredeti. Fellógatta és ezzel el volt kapva Jóker hmm...
Ha nem láttam volna korábbi Batman filmeket azt mondanám ez egy baromi jó film. Viszont nekem jobban bejött a Jack Nicholson, Michael Keaton féle 1. film és a Mindörökké Batman is Val Kilmerékkel.
IMBD és a port.hu kissé túlértékeli ezt a filmet. Ha nem Batman lenne szerintem még a Die Hardok színvonalát sem ütné meg mivel azokat valahogy jobban élveztem. Ennyi lenne ez az én egyéni véleményem elemzéssel együtt.
10/7 -
Mennyi időbe telt a felvétele a vágatlan anyagnak? -
figyelemmel kísértem a készítését, az elsők között kaptam a DVD-ből is.
valóban remek, hangulatos természetfilm
amúgy minden erre fogékony embernél ott a helye a polcon a Cimborák, a 12 hónap az erdőn, a Tüskevár és egyéb klasszkusok mellett... -
Vad Magyarország
wow
kötelezővé tenném az általános iskolákban a megnézését
Kicsit furcsa volt,hogy emberek is felbukkantak időnként. -
-
aztakurva -
Matthew Fox mostanában 
-
ez a fiúk sorsa (this boy's life)
8/10
az egyik kedvencem, zseniális film. %0-es évek Amerika, életrajzi film.
Red Tails
1/10
szánalmas...
mellőzött szinesbőrű amcsi pilóták vs, vérszomjas nácik
max. 10 éves korig ajánlom ha valaki szereti a 2. vh-s repülőgépeket
-
Az magában nem vágja haza így a szervezetet. Ezek anorexiásak, meg alkoholisták is, emellett a drogok egész széles palettáját használják. -
Prof William #68489 Ráadásul itt még ki is van festve... Milyen lenne ha még az sem lenne rajta?
Az meg hogy az ikertesó is így néz ki mutatja hogy nem betegség, hanem valami egyszerűbb dolog áll a háttérben.
A sárkánycsaj viszont barna hajjal sokkal, de sokkal jobban néz ki. -
Reg5 #68488 Én először lerobbant 50-esnek néztem. -
ő barna igazából
-
Ez kinek a nagyanyja?
-
Jah, nem olvastam a spoilert, azt hittem hirtelen a Trónok Harcából a kis szőke sárkánycsaj :D Mary-Kate nem érdekel
-
Pffffffff... -
Régebbi filmekben pedig milyen aranyosak voltak.
-
ő se sokkal jobban :D
-
Bár nem meglepő, sokan tolják a hírességek közül az anyagot.
Kíváncsi lennék, hogy az ikertestvére hogy néz ki:D -
ugyanmár... aki így néz ki az kanálszámra eszi az anyagot :)
vagy valami komoly betegsége van amiről nem tudunk... -
Azt hittem azt csak hülyeségből írtad:D -
:) -
Hogy a picsába néz ki 35-nek uram isten. Nem 23-24 éves?