106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • sandor8206
    ezek nem hibák, ha egy film felállít egy szabályrendszert az akkor úgy működik a filmben és kész, ennyi...el kell fogadni, ha Nolan azt mondta, hogy lassulnak a szintek, akkor lassulnak
    Pókember filmben se kérdőjelezed meg, hogy milyen hülyeség ez meg az, abban az univerzumban "létezik" sugárzott pókcsípéstől kapott sszuperképesség effektus :-)
  • tomsolo
    "Védettségnek, rezisztenciának ehhez semmi köze, az indiánok azért hullottak, mert nem volt védettségük "

Mi van? :D
  • Axlkenobi
    Ezzel az érveléssel nehéz bármit is kezdeni. Gratulálok hozzá.

Amennyiben nem érted a karakterek teljesen nyilvánvaló gondolatait/érzelmi reakcióit/cselekedeteit, amik ráadásul teljesen normálisan meg is vannak mutatva, hát az már legyen a te egyéni problémád.
  • Zero 7th
    Jézusom. Az indiánok nem emberek véletlenül?

Pontosan azért hullottak, mert kompatibilisek. Ha nem lennének azok, akkor a vírus meg sem tudta volna fertőzni őket.

Védettségnek, rezisztenciának ehhez semmi köze, az indiánok azért hullottak, mert nem volt védettségük az Európában gyakori betegségek ellen.
  • tomsolo
    Magadnak mondasz ellent, hiszen a srácot csak megfertőzi a robot... ő meg továbbb fertőzi a csajt.

De idegen helyen nem úgy kell viselkedni, hogy ááá itt úgyse lesz vírus, spóra ami bánt, hanem alapból mindent veszélyesnek kell tartani míg be nem bizonyosodik annak ellenkezője. Ez nem bonyolult bazge.
  • wesker24
    Gondolom tudomást szereztek róla hogy Ripley azon az elhagyatott Börtön Bolygón van valaki szólt nekik mert azt hitték hogy majd jön a mentő csapat és gondolom arról is tudomást szereztek hogy Ripley testében is van egy Alien és minden áron megakarták szerezni !
  • Zero 7th
    Akár arcpálma, akár nem, sajnos ez a helyzet. Legalábbis tudomásom szerint.

Btw. pont leírtad, hogy miért nem feltétlen kompatibilis. DNS meg RNS kell hozzá, meg sejt. Effektíve a vírus a sejtjeinket bassza át, hogy RNSgyártás meg osztódás helyett a vírus örökítőanyagát másolja. A földönkívüli élet meg nem feltétlen _tökazonos_ sejtbiológiával rendelkezik, mint a miénk. Az lenne a meglepő, ha igen.
    (Illetve Prometheus esetében pont nem, mert elvileg minket ők teremtettek, de ezt akkor még film szereplői közül senki nem tudta)
  • sandor8206
    gondolom az indiánok se azért hullottak a fehér betegségektől, mert nem voltak kompatibilesek...pont az a lényeg, hogy nem kompatibilisek!!! Ha jönne a Földre egy "idegen" vírus, baktérium kb. a fél bolygónak kapa lenne és pont azért mert teljesen új, más.
  • Zero 7th
    Na ez nekem kompletten kimaradt. És hogy kerül Weyland arra az isten háta mögötti börtönbolygóra?
  • tomsolo
    Mert a Prometheus meg igen? - facepalm

Btw: "Általánosan elfogadott nézet szerint a vírus fertőzőképes genetikai információ, amely a genetikai információt hordozó nukleinsavból (DNS vagy RNS) és az azt körülvevő fehérjeburokból áll."
  • Zero 7th
    1. Álomban az agyunk x-szeres sebességgel dolgozik, ezért az álom gyorsabban történik, mint a valóság.
    De agyunk csak egy van, az álom második szintjét is ugyanaz az agy irányítja, ugyanazzal a sebességgel kéne történni a szinteknek. Vagy kihagyhatták volna ezt a magyarázatot, és akkor nincs ellentmondás.

2. A zuhanás felébreszt.
    A zuhanás és a súlytalanság ugyanaz az érzet. A második szint 'órákig' tartó súlytalanságának fel kellett volna ébresztenie a harmadik szintet.
  • sandor8206
    10. pontodon rég röhögtem ennyit, hát így már érthető is, hogy hogy jött rá, hogy ő betmen :-) hisz átélte ugyanazt
    az ok, hogy egy filmben el van mondva valami, senki nem hülye felfogja, de az nemjelenti azt, hogy ne egy merő faszság legyen a magyarázat
  • Tikal #70675
    Ez érdekelt volna, de ő sem volt hajlandó leirni, meg te sem, PONT :)

nem emlékszem már pontrol pontra a filmre, ezért voltam kiváncsi
  • wesker24
    Weyland az Alien 3-ban volt elöször amikor emg akarja akadályozni hogy Ripley beleugorjon a forró tűz tartályba mert kell neki a lény Ripley testéből !
  • Tikal #70673
    uh bazd, ezt gondoltam hogy te annak láttad, hiszen te írtad, reméltem ki is fejted, de nem fontos.
  • wesker24
    Az Alien 1-2-ben nem wayland volt hanem Bishop egy Android robot mármint emberként az Alien 3-ban volt elöször !
  • Zero 7th
    Inkább a 4-ben, nem? Már amennyire rémlik, mert a 3-at is meg a 4-et is szarnak találom, így nem is szoktam sűrűn újranézni.
  • pauly
    de
  • Kontrakcio
    Alien 3-ban jelenik meg először Weyland, és nem droid. nem?
  • Kontrakcio
    tényleg... még anno olvastam h zöld utat kapott az AvP3.... de semmit nem hallok olvasok róla.
  • Kontrakcio
    sok értelme akkor nincs sztem mert lényegét veszti a dolog,....
  • Zero 7th
    AvP sorozatot el kell felejteni, nem a kanonikus sztorilájn része hivatalosan.

Csak azt nem tudom, hogy most akkor a Predator2-t is el kell felejteni, ahol ott volt a predátor űrhajójában egy élien fej, vagy az még belefér?
  • Kontrakcio
    srácok, prometheusban Weyland hogy lehet ott ha meghal az AvP1-ban lent a piramisban?
  • Dean Winchester
    nem értem ha valaki spoilert használ mi a fszért nem lehet a tag-ot használni???? akaratlanul is, az első 4 szót sikerült elolvasnom -.-"
    használjuk azt a kibaszott gombot már, nem hiszem,hogy olyan kurva nehéz ráklikkelni
  • Dean Winchester
    tegnap voltam moziban és a feláldozhatók 2-t néztem meg! Előtte mutatták be a looper traillerét! Nekem nem nyerő,valamiért nem nagyon vett rá ,hogy megnézzem ! Lehet megfogom de nem kapott el azaz érzés,hogy ezt látnom kell!

feláldozhatók!
    Brutál jó akciófilm, azt vártam amit kaptam! Az első rész után azt hittem nem lesz olyan izgalmas ám megcáfolták! Az "új" szereplők bemutatása is tökéletesre sikerült! Megvolt az a különös érzés is mikor megláttam Norrist! Valaki írta előttem,hogy Norrist megfaragták olyanra mint amilyennek a világ tette :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    " megmart egy kígyó aztán 5 gyötrelmes nap után kimúlt, a kígyó " . ezt a szójátékot nagyon jó, hogy beletették!
    Van Damme rúgásai is hozták az ő formáját. Stallone vs JCVD ütközetben meg a Kickboxer vs Rocky-ra asszocializáltam egyből :D Bár jó lett volna, ha Sly egy felütéssel intézi el xD
    a végére azért vártam volna,hogy Jet Lee is újra segít, csatlakozik a többiekhez

Jöhet a harmadik rész amelyben jöhetnek az újabb szereplők...
    szívesen látnám pl. Michael Dudikoffot, Steven Seagal-t, de Vin Diesel is szerepet kaphatna, bár ő még nem annyira öreg :D
    Szó mi szó, nagyon jó film volt, izgalmas, akciójelenetekkel tele...
    Nem szabad komolyan venni mert ha valaki ezt teszi akkor találhat egy két hibát, de hát ezeket a filmeket élvezni kell és egy jót szórakozni rajta :)
    10/9
  • Axlkenobi
    TDKR SPOILER:
    Maga Bruce Wayne életben van, a film végén a kávézós jelenet nem álom, vagy képzelődés. Bruce ott Selinával ül az asztalnál, őt meg miért is képzelné oda Alfred. Ott Bruce egyszerűen csak megmutatta magát az öregnek (és persze a nézőknek), hogy életben van és egy ügyes trükkel átejtett mindenkit.

Meg hát ugye az egész trilógián átvonul az a gondolat, amit még az apja mond neki az első részben visszaemlékezések formájában: "Miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle." Ugye Bruce gyerekkorában átélt egy olyan traumát, ami oda vezette ahová és teszi, amit emiatt tesz. A harmadik részben pedig ő maga is rádöbben arra, hogy vagy addig csinálja az önbíráskodást, míg bele nem hal, vagy pedig lemond róla és normális élete lehet. Selinában pedig meg is találja ezt (sőt, ugye ez kölcsönös, egymásban látják a normális élet lehetőségét) és ezért a sztori végén hagyja "meghalni" Batmant a város szemében (szobrot is kap), hogy Bruce Wayne végre élhessen.

John Blake pedig, mint "Robin", továbbviszi az örökséget, de ezt már csak a nézők és a rajongók képzeletében.
  • Totti5
    Unthinkable

Samuel L. Jackson egy vallatót játszik akinek egy terroristától kell megtudnia hogy hol vannak a bombák, amit Amerika 3 nagy városában rejtett el. Lényegében 1 helyszínen játszódik az egész, és a titkos szolgálat módszereit mutatja be elég keményen és azt hogy az ember meddig mehet el... tud e mérlegelni, tud e ember maradni, léteznek e határok.

Annyira érdekes, izgalmas és megdöbbentő volt, hogy az a másfél óra 10 percnek tűnt...

9/10

• Zero 7th
    "Spórákról vírusokról nem hallotak még - facepalm"
    és
    "- robot simán befetőz egy random legénységi tagot, hadd mászkáljon mindenfelé az egész hajón (aki írta olvasott valaha járványokról?)"

Ööö, hát te sem nagyon. A földi vírusok túlnyomó többsége sem fertőzi az embert, nem igazán kézenfekvő, hogy egy idegen vírus kompatibilis a földi élővilággal egyáltalán, nemhogy az emberrel. Persze elvileg a lóbaszók teremtették a földi életet, és ezért tutira kompatibilis, de ugye ezt ott, akkor még senki nem tudta.
  • Tyler1
    Az nem az, csak valami válfaj.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem egészen az, de közben mégis :)
  • Szabi84
    moziban néztem, ma délutánra tervezem megint
    de a végén egy alient mutatnak nem?

• IMYke2.0.0.0
    Érthetőbben fogalmazok: az "anyag" származásának helyét nem tudjuk = szülőbolygó.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem tudjuk honnan. Nézd meg újra a Prometheus végét :)
  • Szabi84
    de most már tudjuk honnan
  • tomsolo
    "Sot az elmult evekben se volt sok jobb sci fi film ennel. "

hmmm pl. District? Simán alázza.

Na itt az én listám miért fos habbal kategória a Prometheus, kb mind azt igazolja, hogy aki írta a „sztorit” forró lávakövön töltse hátralévő napjait:

- örökélet titkát keresik az öreg fószernek - mert már csak napjai vannak. Erre elviszik kb. a harcmezőbe ahelyett, hogy pl. mélyalvásba tennék jól eldugva... - facepalm
    - a legénység kb. összes tagja idióta. Tudósok akik egyből leveszik a sisakot mert a robot(!) azt mondja, hogy a levegő összetétel okés. Spórákról vírusokról nem hallotak még - facepalm
    - bubble helmet arclámpával - epic facepalm
    - tudós aki megsimogatja az idegen férget - epic facepalm
    - farkasvonyítás az éterbe, mert vmi sikerül. Hányfilmben is volt ilyen? Klisé faktor a maximumon, szabályosan kínos a jelenet. - facepalm
    - robot simán befetőz egy random legénységi tagot, hadd mászkáljon mindenfelé az egész hajón (aki írta olvasott valaha járványokról?) - facepalm
    - áramot a talált idegen fejbe, bumm a fejbe. Random logikátlan effect hányás, semmi szerepe nem volt - facepalm
    - császármetszés után elég a hasfalat kapcsozni utána lehet rohangálni felnyitott méh-vel a nőnek - facepalm
    - ha az enginer azért ment el aludni mert így menekült a fertőzés elöl, akkor nem csoda hogy cseppet mérges lett mert kihozták biztonságos helyéről. Hogy miről beszélgethettek? Íme:
    - Üdvözlünk téged nemes idegen akit visszahoztunk eme csodálatos űrhajó biztonságos vezérlő termébe...
    - A jó kurva anyádat, te műanyag geci! (Fej letép, beleszarik)
    - facepalm

És így tovább a későbbi jelenetek még nevetségesebbek.
  • Zero 7th

"Akkoriban simán elment"

Hát nem, akkoriban is eszméletlen kurvagagyi volt, és nem menti fel ez alól az sem, hogy akkoriban minden FMV eszméletlen kurvagagyi volt. Én konkrétan hánytam az FMV játékoktól, pontosan a hulladék minőség és az irtózatos 'színészi' játék miatt. Ja, meg mert FMV videókból nem lehet játékot csinálni, borzalmasan szar fércmunkák voltak azok. Persze ez itt nem áll fenn, ez csak egy intró.

"ráadásul az ott feltűnt első zombi rotweiler szétparáztatott a játékban"

Pont erről szól a cikk. Hogy oké, hogy érzelmeid fűződnek hozzá, de azért lássuk már be, mi a helyzet: ez az intró egy szar. Minden szempontból.

"egyébként ázsiai szemmel teljesen rendben vannak ezek"

Nem ázsiai szemem van. Meg fülem se. Meg egyébként is, ha sok az igénytelen ember, aki bekanalazza a szart, akkor nekem is így kell tennem kötelezően? Ugye nem? Ugye azért én még mondhatom, hogy szar?

"Rengeteg típusú szörny volt benne"

Igen, talán túl sok is. Én például baromira nem értem, hogy miért nevezik _zombis_ játéknak, ennyi erővel az Alone in the Dark is az, abban is van egy-kettő.
    Az meg amit a vírusokkal művelnek, az már tényleg kicsit túlzás. Kb nincs két rész, ahol ugyanaz a biocucc a baj. A 4 és 5 már kicsit összeszedettebb, mindkettőben a plagas a leggyakoribb, de azért csak nem bírták ki, az 5ben a főfőfő fenyegetés az Uroboros, ami megintcsak egy új vírus.
    Közben meg mindegyik olyan cucc, hogy egymaga kiirtaná az emberiséget. Amikor meg már a nyolcadik ilyen jön, az ember kezd kicsit belefáradni...

• Zero 7th
    Ja, igen. Így oké.

És akkor most mi a jelenlegi hivatalos álláspont, az Alien és a Predator egy univerzum, vagy nem? Vagy egy univerzum, csak az AvP filmeket kell elfelejteni?
  • tomsolo
    Az RE1 volt kb. az első komolyabb túlélős horror az Alone in the Darkness után. (Anno a játékboltban elkérték a személyimet, hogy megvehetem-e :D)

A sokat szidott intro - egyébként akkoriban simán elment ráadásul az ott feltűnt első zombi rotweiler szétparáztatott a játékban - nem sok embert zavart, a hangeffekteket és a dialógusokat is lehet szidni - egyébként ázsiai szemmel teljesen rendben vannak ezek - viszont cserébe rengeteg történet darabkát lehet felszedni ami mégiscsak kerekké tette a történetet. Rengeteg típusú szörny volt benne - mind mutálódott, hol véletlenül hol szándékosan - ezekhez képest a filmben van kb. 2. max 3 féle az is már az unalomig lerágott csont.

Hangulatban az 1 volt a legparáztatósabb, viszont a kettő már helyszínben és sztoriban is sokkal változatosabb volt - és olyan epic jelentek voltak benne mint pl. a vonat, óriás molylepke(!) vagy a megőrült rendőrfőnök által felboncolt kislány története...

Mindkettőnél volt bónusz ha mentés nélkül, gyógyítás nélkül egy az egyben végig toltad a játékot... (sőt volt knife only jutalom is) :)
  • Zero 7th
    Szerintem meg nem derül ki semmi 'eredet', elég vicces lenne eredetfilmnek nevezni. Például nem tudjuk, hogy a fekete trutyi, amiből a féreg, meg aztán az élien lett, az az eredeti, vagy maguk az élien lények? A Promethausban látott élien, ha biofegyver is, tökmás a fejlődési ciklusa, mint az Alien filmek élienjeinek. Nem tudtuk meg, hogy mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás.
    A Prometheus idején az Alien lezuhant űrhajója már rég ott van a bolygón, ahol aztán Ripley-ék megtalálják, és azon nem Unicum van vázában, hanem konkrétan tojások.
  • tigeroo
    igen, ne haragudj elég félreérthetősen fogalmaztam, azért írtam hogy spinoff foltozgatás:) mint univerzum tudom hogy komplex, meg lenne benne kraft kihozni, de közvetlenül az alien filmekhez kapcsolódba butaság volt belevágni.

(ez olyan mintha a star wars filmek között lenne egy alkotás, ami mondjuk a császár eredetét mutatja be... oh wai, az a fos EP I-III végülis, szal ugyan ott vagyunk )