106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tikal #71570
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    miért haluzott volna? volt már rá példa hogy Alfréd haluzik? :)
  • daver88
    Erre csak azt tudom mondani, hogy végig azt mondták, hogy gond van az autopilótával, erre a végére kiderül, hogy Wayne módosította a programot rajta, és működött...ezért gondoltam, hogy kiugrott még a robbanás előtt.
  • IMYke2.0.0.0
  • Solid Snake
    Lekjobb :)
  • IMYke2.0.0.0
    Az Inception végében ne legyél olyan biztos.
  • PetruZ
    TDKR: Mondjuk 5/10. Sok helyen billegett a realitásérzék és a logika, és általában is hiányzott valami, ami az előző kettőben még megvolt. Talán egy karakter, egy központi figura, aki vitte volna a hátán a filmet, mert az itt most nem nagyon volt. A vége egyébként szerintem sokkal egyértelműbb, mint az Inception (ha már szóba került), bár illeszkedik abba a sorba, ami a szájhúzós illogikus dolgokat illeti...
  • desigo
    Kicsit felhúzta magát (megint) rajta xD
    "Pusztulj"
  • CalebJoe
    Nálam 7/10 de csak a zene miatt, a többibe nincs kedvem most bele menni.

Amúgy Batman ennél durvább dolgokat is sértetlenül megúszott, de ezt most hagyjuk ez Nolan Batman-je ennyi.
  • tomsolo
    Hátha nem élte túl akkor Batmannek csúnya halála volt ha meg igen akkor az élete volt nagyon gáz bár ez tényleg mindegy mert a TDKR kifejezetten rossz film.
  • ProGabe #71560
    Nem húztam fel magam :) Volt arról már netszerte egy 2-3 hetes vita, hogy akkor mi is történt a végén.
  • Dynamic
    "Könyörgöm, ne kezdjük újra b+!"

Neked meg mi bajod? Egyrészt nem olvasom az összes hsz-t, így a szavaidból csak következtetek, hogy valószínűleg lemaradtam egy épületes TDKR vagy Inception (?) befejezés vitáról, másrészt meg egyelőre senki nem kezdett el vitatkozni vagy ellentmondani, szóval kicsit korán húztad fel magad.
  • ProGabe #71558
    Könyörgöm, ne kezdjük újra b+!

Amúgy én is újráztam a TDKR-t és azt kell mondjam, így másodjára sokkal jobban bejött, mint anno a moziban. Ennek egyszerű oka van: tudtam a megannyi szarságról, amit beletuszkoltak, a kapkodós történetvezetésről, a megannyi plothólról, stbstb.

Az a gond a filmmel, hogy tényleg kevés neki a 2:40 óra, mert minden egyes párbeszéd csak a minimális információt tartalmazza, ezért olyan súlytalan minden elsőre. Ha már tudod mi lesz, és úgy hallod vissza (tehát tudod, hogy amit mondanak, annak mi lesz a következménye), akkor máris más színben látod a dolgokat.

Ez inkább csak megerősíti, mintsem cáfolja azt, hogy a forgatókönyv 1.000 sebből vérzik!
  • Susarc
    jaja:D:D
  • tigeroo
    hallod én nemtudom de a kritika után én tuti beülök erre is :D
  • Susarc
    ÁÁÁÁÁÁÁÁ 1 ÓRÁJA SZAKADOK A RÖHÖGÉSTŐL!:D
  • tigeroo
    szintén
  • tigeroo
    :D

• Totti5
    Pontosan.
  • Dynamic
    Biztos, hogy auto pilóta vitte a bombát? Nem lehet, hogy Nolan a néző fantáziájára bízta, hogy Bruce talán túlélte, talán nem (és vendéglős jelenet, amit Alfred látott az csak a képzeletében élt)? Akárcsak az Inception vége.
  • daver88
    TDKR

Háát, nagyobb volt a "hájp", mint ami kisült belőle. Bár az is igaz, hogy a Batman filmekkel kapcsolatban nekem vannak hiányosságaim...

Ettől függetlenül, nem a megszokott Nolan színvonal volt...Voltak olyan butaságok, hogy elképesztő...
    Színészek jók voltak, ők tették a dolgukat, bár engem speciel nagyon zavart, hogy nem láttam Tom Hardy arcmimikáját, valahogy idegen volt így nagyon...Na majd holnap megnézem a Lawless-t.:)

Sajnos a film egészére jellemző volt a kiszámíthatóság..egyértelmű volt, hogy kötél nélkül kell felmászni a veremből, abban is biztos voltam, hogy az autopilóta fogja elvinni a bombát...
    A végén, amikor felrobban a bomba, nehogy már egy minimális lökéshullám se érje el a várost...na mindegy, nem ez lesz Nolan legjobb alkotása...

6/10
  • Blasta
    "nem ugy mint az elodje ami 2.5 ora tomor akcio jelenet."

Ugyanmár, a TDK-ban is alig volt akció, de ami volt az remek volt.
    Mindenesetre a TDKR-ben sokkal kevesebb és gyengébbek is az akciojelenetek.
  • Tyler1
    Skyfall

Röviden: best Bond movie ever!
    Minden jelenete tökéletes volt. És mivel lassan véget ez az év is, kimerem jelenteni, hogy a legjobb film, amit idén láttam.
  • tomsolo
    hehh, ez vicces... a könyvben nincs semmilyen csata :D

Egyébként könyvben nem rossz a Twillight saga, egészen a terhességig... ott sajnos annyira belekuszálódik az írónő a maga keverte bonyodalmakba, hogy elkezd az egész sztori sántítani.
  • bakkerman
    na így már érthető :D
  • viizo
    nem az a kérdés, hogy mi, hanem hogy ki :D
  • bakkerman
    hú ember,mi vett rá,hogy megnézd ezt? :DDDD bevallom,az első részt énis megnéztem,de már akkor 16 éves fejjel is röhejes volt az egész :DDDD
  • Guren
    a tömegbunyónál nem bírtam nem a hátteret nézni, annyira rossz volt. egyszer fel is nevettem :( de összességében tényleg jó, hozza az előző részek színvonalát.
  • viizo
    The Twilight Saga: Breaking Down Part 2 / Alkonyat: Hajnalhasadás - 2

Az Alkonyat utolsó részét, a Hajnalhasadást a pénzéhes producerek kettévágták - én ennek kevésbé örültem, de a rajongók nyilván tapsikoltak. A befejezés első részéről tavaly ősszel így írtam: "Csak Alkonyat-rajongóknak - mindenki más messzire kerülje. 10/1". És még azt is hozzátettem, hogy talán a legrosszabb eddigi, általam moziban látott film volt.

A befejezés második részére emiatt úgy ültem be, hogy annyira rossz már csak nem lehet, mint az előd volt, a végső lezárásra csak összekapja magát a stáb. Szerencsére így is történt, és bár agyzsibbasztásból itt is kijutott rendesen, a film második fele már nem volt olyan rossz. Ugyanis kapunk egy csatát, aminél ugyan szintén sok helyen kilóg a lóláb, mégis élveztem. A két főszereplő ezúttal is teljesen érdektelen - inkább a további karaktereket figyeltem, volt egy-két jó arc.

Nagyon remélem, hogy az írónő nem ontja magából a további köteteket, és valóban pontot tett a történet végére. A lezárás szerencsére ezt sejteti.

10/5
  • setuh
    The Dark Knight Rises

Szerintem eddig a legjobb Batman film,en kifejezetten elveztem,hogy kicsit lassabb volt a tortenet vezetes ami hagy 2 perc szusszani valo idot,nem ugy mint az elodje ami 2.5 ora tomor akcio jelenet.Bar volt benne par baki ami egy ekkora szuper produkcioba nem kene legyen(pl. amikor az utcan harcol Batman es Bane a hatterben levo emeberek a Bud Spancer filmek szintje alatti verekedest szimulalnak).
    Alattam olvasom,hogy Pb es Dexter rajongok felfedezhetnek ismeros arcokat,meg hozzatennem a Lost rajongok is figyeljenek.

Mindent osszevetve nalam ez egy 9/10,ami hianyzik nekem belole az az ujranezhetoseg,bar ez a mufaj sajatossaga is,egy akcio filmet szinte sose neznek meg ketszer.
  • bakkerman
    bevételben lehet megveri,de a Craig-es filmek gyengébbek(jóval) a Brosnanes filmeknél,és ahogy megyünk vissza az időben ez a különbség egyre nő. Legalábbis én így látom,abszolút nem illik James Bond karakteréhez Daniel Craig.
  • Tikal #71539
    expendables 2

B kategóriás akciójelenetek A kategoriás megvalósításban... egyébként marhára élvezhető, jók voltak nagyon a poénok :)
  • Zephyr Retiring
    Abraham Lincoln a vámpírvadász.
    50" 1080p 3D
    Épp elég negatív kritikát (vagy csak azt?) lehet olvasni mindenfelé a neten erről az idei moziról. Nézzük most kicsit más szemszögből..

Ez a film egy unikum. Nem kell, és nem is lehet kategorizálni.
    A kalandtól az akción át a horrorig szinte minden van benne.
    De nem ettől jó egy film? Hát ez ettől az.
    A baj az, hogy mivel egy ismert történelmi személy a fő téma, mindenki valami másra számít. Bármi másra, csak nem erre. Ezért is a csalódás.

Volt példa kevésbé híres alakról vámpíros filmet megnézni.
    Mondjuk Van Helsing. Ez a film is szólhatna akár róla is.
    Volt idő, hogy faltam a klasszikus horror filmeket (Rémálom az Elm utcában, Hellraiser...) de ma már kevésbé érdekelnek.
    Mégis kivételt tettem, már csak a 3D kedvéért is. Én nem csalódtam.
    A hazai előzetes alapján amúgy is ilyesmire számítottam.
    Talán később valamikor még újra megnézem. De most...

..3D szemüveget fel, mert kezdődik egy szép és vidám mese
    az Aranyhaj
    Persze láttam már régebben, de fullHD 3D-ben eddig még nem

• viizo
    The Dark Knight Rises / A Sötét Lovag - Felemelkedés

Bár a rajongók között az elvárások óriásiak voltak az utolsó Nolan-féle Batmanre, szerencsére nem vagyok a széria rabja, így mindenféle várakozást nélkülözve ültem le a filmhez. Azt persze én is elismerem, hogy a 2008-as előző rész igen jóra sikerült, sőt.

A történet sajnos igen sokban hasonlít az előző részre, ám a hangulat itt jóval inkább búskomor és sötét, pesszimista, emellett a megszokott feszes tempó némileg lelassult.

Az új főgonosz, Bane semmivel sem marad el Jokertől - Tom Hardy szinte kizárólag a hangjával ugyanolyan alakítást tud hozni, mint Ledger.

A 16:9-es IMAX képek nagyon feldobják a látnivalót, élmény volt így nézni - kár hogy nem az egészet forgatták ebben a formában.

Bár a sorozat lezárása összességében jó szórakozás, a lassan beinduló, néhol döcögő történetmesélés miatt mégsem válik klasszikusá.

10/7

ui.: szemfüles Prison Break és a Dexter rajongók felfedezhetnek maguknak ismert arcokat, vki egyenesen cameo-zik egyet. :)
  • gulyasandras
    Nem lehet összehasonlítani a jegybevételeket. Például ezért sem.

• CSOCSO
    Ja tenyleg kinaban kiugrott.
  • tomsolo
    Sam Fisher = Tom Hardy.

Hnnnn!
  • nagy hős
    Kung fu panda
  • TaRka0107
    Vagy persze Jackie Chan es filmek. Azoktényleg popcorn mozik.
  • TaRka0107
    Tony Jaa thai boxozik. Yip Man 1-2-3 jó film. Wing Tsun Kung Fu-s. Elég jo filmek. (Én is űztem 1,5 évig:)
  • tigeroo
    popkornos legyen az a lényeg:) szóval tán inkább utóbbi